גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ברווח של מיליארד שקל ואחרי תשואה של 300%: ישי דוידי מעביר את נייר חדרה לידי גיל אגמון

חברת איכות הסביבה ורידיס של אגמון על סף רכישת אינפיניה (לשעבר נייר חדרה) תמורת 2.4 מיליארד שקל במזומן - פרמיה של 17% על מחיר השוק ● המוכרת, קרן פימי, צפויה לסכם תקופת השבחה בת שבע שנים באינפיניה עם תשואה פנומנלית של כ-300%

גיל אגמון וישי דוידי / צילום: איל יצהר
גיל אגמון וישי דוידי / צילום: איל יצהר

ישי דוידי לקראת אקזיט נוסף, מוצלח במיוחד, בעולמות הנייר. קרן ההשקעות פימי שמוביל דוידי נמצאת על סף עסקה למכירת אינפיניה , לשעבר נייר חדרה, לידי חברת התשתיות ואיכות הסביבה ורידיס , שבה שולט איש העסקים גיל אגמון.

פימי, שכבעלת שליטה באינפיניה הייתה אחראית מרכזית לתהליכי השבחה ומיקוד בחברה בשבע השנים האחרונות, צפויה לסכם על עסקה למכירת אינפיניה לידי ורידיס במזומן, לפי מחיר של 362.5 שקל למניה או 2.35 מיליארד שקל עבור אינפיניה.

העסקה נוקבת בפרמיה של 17.5% ביחס למחיר השוק של מניית אינפיניה טרם פתיחת המסחר היום (חמישי) בת"א. ורידיס דיווחה לבורסה שהעסקה אמורה להוביל למחיקת אינפיניה, אחת החברות הבורסאיות הוותיקות ביותר (מאז 1959) מהמסחר בת"א באמצעות מיזוג משולש הופכי.

 

עבור המוכרת בעסקה, קרן פימי, המחזיקה כיום בכ-45% ממניות אינפיניה, מדובר בעסקה מוצלחת במיוחד הצפויה להציף רווח מצרפי של כמיליארד שקל המהווה תשואה של פי 4 על ההשקעה, השקעה הנחשבת לאחת החשובות ברמה האישית לדוידי, המכהן בתפקיד יו"ר אינפיניה.

פימי נכנסה להשקעה בחברת נייר חדרה באוגוסט 2015, כאשר רכשה מידי בעלת השליטה הקודמת, קבוצת כלל תעשיות של לן בלווטניק 59% ממניות נייר חדרה בתמורה ל-355 מיליון שקל. בהמשך, השקיעה הקרן סכומים נוספים במניות החברה ומנגד, היא נהנתה מדיבידנדים שחילקה אינפיניה בשנים האחרונות. אשתקד ביצעה הקרן מימוש חלקי בהחזקותיה כשהכניסה גופים מוסדיים בהפצת כ-14% ממניות אינפיניה תמורת 206 מיליון שקל.

החוב הצטמצם במיליארד שקל מאז כניסת פימי

אינפיניה, שבעת העברת השליטה בה לידי פימי היתה חסרת מיקוד עסקי ובמצב פיננסי רעוע, עברה תחת שליטה הקרן תהליך של מיקוד בעסקיה והיא כיום "חברת מיחזור, קרטון ואריזה", העוסקת בשלושה מגזרי פעילות מרכזיים: מיחזור, איסוף ועיבוד של פסולת קרטון ונייר; וייצור ומכירה של גלילי נייר ממוחזרים לקרטון.

לאחר רכישת השליטה מינתה פימי את גדי קוניא לתפקיד מנכ"ל אינפיניה, תפקיד שהוא משמש בו עד היום, והחברה יצאה למסע ארוך של טיפול והשבחת עסקיה. מחברה שהפסידה בקצב שנתי של מעל 150 מיליון שקל טרם רכישת השליטה ונשאה חוב של 1.2 מיליארד שקל, לחברה שונה לגמרי במונחים עסקיים עם חוב מצומצם של כ-200 מיליון שקל בלבד.

גדי קוניא - מנכ''ל נייר חדרה / צילום: שלומי יוסף

פימי והנהלת החברה הובילו השקעות הוניות גדולות שביצעה אינפיניה במפעל בחדרה ששינו את אופי הפעילות שלו והעבירו הפוקוס העסקי לתחום ייצור של גלילי נייר לקרטון, שמאופיין בביקוש צומח ויציב לאורך שנים ובחסמי כניסה גבוהים, בשל השקעה הונית משמעותית שנדרשת לשם הקמת מפעל ייצור.

הביקוש לגלילי נייר לקרטון, המהווים חומר גלם מרכזי בייצור מוצרי אריזה מקרטון גלי, גדל בעולם באופן עקבי לאורך השנים. הגידול בביקוש הונע לאורך העשורים האחרונים בעיקר על ידי גידול טבעי באוכלוסייה ושיפור ברמת החיים, המתבטא בגידול ברמת צריכת מוצרים.

בנוסף, מדווחת החברה על שתי מגמות משמעותיות נוספות, התומכות בשנים האחרונות בגידול המואץ בביקוש לקרטון: הראשונה, היא צמיחת המסחר המקוון שרוב מוצריו נמכרים באריזות קרטון ובשנים האחרונות קפץ מדרגה, והשנייה היא המודעות והעיסוק ההולך וגובר בעולם כולו בנושא הקיימות ואיכות הסביבה ובכלל זה, במעבר לשימוש באריזות ממוחזרות ו/או ניתנות למיחזור מקרטון חלף אריזות פלסטיק.

בד בבד הושג שיפור ניכר בתוצאות העסקיות: אם בשנה שקדמה לרכישת השליטה ע"י של פימי (2014) יצרה אינפיניה EBITDA (רווח לפני הוצאות מימון, מס, פחת והפחתות) של 85 מיליון שקל בשנה, הרי שכיום עומד הקצב על קרוב ל-400 מיליון שקל בשנה. זאת לאחר שאת המחצית הראשונה של 2022 סיכמה החברה עם EBITDA של 194 מיליון שקל.

בשורת ההכנסות עומדת אינפיניה על קצב מכירות שנתי של כ-1.8 מיליארד שקל, כשאת הרבעון השני מסכמת החברה עם הכנסות של 458.3 מיליון שקל, עלייה של 12% בתוך שנה ורווח נקי של 35.8 מיליון שקל, עלייה של 161%.

אינפיניה מחלקת רווחים בהיקף של כ-100 מיליון שקל בקצב שנתי (12 החודשים האחרונים). עם זאת, במהלך שנת 2019, עוד לפני הקורונה, עקב שחיקה במחירי הנייר בעולם, נקלעה החברה לתקופה של שפל וירידה בביצועים ולמשך מספר רבעונים הפסיקה החברה לחלק דיבידנדים.

לאור ההיחלשות בביצועים העסקיים, המניה ירדה בפרק זמן של שנה וחצי, מתחילת 2019 עד לשיא משבר הקורונה, בשיעור חד של 70%. אולם בהמשך, נוכח ההתאוששות המהירה בשווקים ובעסקי החברה עצמה, שינתה המניה כיוון ומאז ימי השפל ועד עתה זינקה ביותר מ-350%.

הפעילות משיקה לתחום עיסוקה המרכזי של ורידיס

עבור הרוכשת המיועדת של אינפיניה, ורידיס, מדובר בפעילות המשיקה לתחום עיסוקה המרכזי. ורידיס, שבשליטת יבואנית המכוניות דלק רכב  (51%) של אגמון, פועלת כיום בעיקר בתחום איכות הסביבה, כגון שירותי טיפול בפסולת (איסוף, מיון, מיחזור וכן הקמה ותפעול של אתרי מיון והטמנה), התפלת מי ים (מתקן התפלה באשקלון) וכן בתחום האנרגיה (ייצור והספקת חשמל באמצעות שותפות שהקימה עם חברת תחנות הכוח או.פי.סי של עידן עופר).

מנכ"ל ורידיס הוא אילן בן סימון ובראש הדירקטוריון שלה מכהן אגמון. בעסקה הנרקמת משאירה לעצמה ורידיס את האופציה להכניס שותפים לעסקת הרכישה של אינפיניה.

כיום מחזיקים באינפיניה, מלבד קרן פימי, מספר גופים מוסדיים גדולים, העיקרי שבהם הוא כלל ביטוח שמחזיק בקרוב ל-12% מהון המניות, אחריו נמצאים הראל (10.5%) ובית ההשקעות מור (6%). המוסדיים צפויים לתמוך בעסקה הנרקמת שכן הם אמורים לקבל פרמיה נאה לידיהם.

ורידיס, הנסחרת בשווי של 4.2 מיליארד שקל, הייתה אחת ההנפקות הבולטות במונחי שווי בשנים האחרונות. ההנפקה כללה גיוס של 882 מיליון שקל במניות, שעיקרו היה הצעת מכר. כ-80% מהסכום זרם לבעלי הבית, דלק רכב של אגמון וקרן התשתיות תש"י, והיתרה לקופת החברה. מניית ורידיס עלתה מאז גיוס ההון ביוני שעבר בשיעור של 8%. 

עוד כתבות

במה העשירים משקיעים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

לא מתלהבות ממניות: כך המשפחות העשירות מנהלות את הכסף שלהן

מחקר של ג'יי פי מורגן בחן את דפוסי ההשקעה של משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● המשפחה העשירה הממוצעת משקיעה בעיקר בנכסים לא סחירים, משלמת 6 מיליון דולר בשנה על ייעוץ השקעות, ומצפה לתשואה של כ־11% בשנה

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בית הנבחרים האמריקאי העביר את חוק האנטישמיות. מה הוא יכלול?

החוק עבר ברוב מוחץ, ואם יעבור גם בסנאט וייחתם ע"י הנשיא, חלק מן האמירות הנשמעות היום בקמפוסים בארה"ב נגד ישראל, יהפכו לעבירה פלילית ● גורמים אמריקאים רואים בקבלת החוק תגובה למהומות המתרחשות בימים אלה בקמפוסים ברחבי ארה"ב

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה מעורבת בוול סטריט; תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב צללו

הנאסד"ק ירד ב-0.3% ● AMD וסופר מיקרו צללו בעקבות הדוחות ● מחירי הנפט ירדו במעל ל-3% ● הפד הותיר את הריבית ללא שינוי ופאוול שלל העלאות ריבית נוספות ● וגם, המניות המומלצות של גולדמן סאקס

תיירים באקרופוליס, יוון. יחס החוב־תוצר במדינה הגיע ב־2023 לרמה הנמוכה ביותר מאז 2010 / צילום: Reuters, Beata Zawrzel

הפתעה כלכלית באירופה: מדינות ה"פריפריה" מובילות את הצמיחה ביבשת

כלכלות דרום אירופה רשמו צמיחה מהירה ב־2023, בעוד שגרמניה וצרפת התכווצו, ובכך הפכו את המגמה ביבשת ● איטליה, ספרד, פורטוגל ויוון מצליחות לצמצם את החובות שצברו במשבר 2008 ובקורונה, אך מומחים טוענים כי כדי לשמר את השגשוג דרושים שינויים מבניים

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

בסכום של 13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

מפגינים פרו פלסטינים משתלטים על בניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: Associated Press

מאחורי המפגינים האנטישמיים עומדים גופים עם כיסים עמוקים

מעט מאוד ידוע לגבי ההון שנשפך על המחאות האנטישמיות המבעבעות בקמפוסים בארה"ב, אבל ברור שהן לא ספונטניות - זהו מאבק ממומן ומתוכנן היטב ● דוח חדש של מכון NGO Monitor, ששיתפו דמויות כמו ביל אקמן ואילון מאסק, חושף את הארגונים מאחורי ההפגנות הקיצוניות וחלק ממקורות המימון שלהן, ובראשם שניים: ג'ורג' סורוס והאחים רוקפלר

משרדי אאורה בגבעתיים / צילום: טלי בוגדנובסקי

החברה שמוכרת חלומות לדירות בגבעתיים, אבל בעירייה לא מכירים

בדיווח לבורסה כללה חברת אאורה פרטים על יחידות הדיור שתקים בפרויקט התחדשות עירונית ברחוב כצנלסון בגבעתיים ● בעירייה אומרים: "הנתונים אינם תואמים את המציאות", ומצביעים על מקרה דומה שקרה עמה בעבר

מגרש מכוניות למכירה, נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

צ'רי חדשה וחשמלית בדרך לישראל, והמסים מענף הרכב בשיא היסטורי

הסכום הממוצע של מס קנייה מרכב נוסעים חדש זינק ב-12.6% לעומת שנת 2022 ● מותג הפרימיום Exlantix של צ'רי בדרך לישראל, וכך גם הקרוסאובר של KGM הקוריאנית ● ועוד חדשות מענף הרכב

מאנגר ובאפט באסיפת משקיעים קודמת של ברקשייר האת'וויי / צילום: ap, Nati Harnik

"מעבר לעידן חדש": האסיפה השנתית של ברקשייר כבר לא תהיה אותו הדבר

משקיעים נערכים לתחושת "כיסא ריק" בכינוס השנתי של ענקית ההשקעות ברקשייר האת'וויי בשבת ● זאת לאחר שבנובמבר שעבר הלך לעולמו צ'רלי מאנגר, יד ימינו הוותיק של המנכ"ל והמשקיע האגדי וורן באפט ● המשתתפים יחפשו רמזים לעתיד הניהולי של ברקשייר

קמפיין freeTV / צילום: צילום מסך

ב־freeTV לא חושפים את מספר הלקוחות, אבל משקיעים 2 מיליון בקמפיין בכיכובם

הקמפיין של מיזם הסטרימינג מתברג במקום השני בזכירות, ובמקום האחרון באהדה - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק מזרחי טפחות, בית ההשקעות מיטב חוזר למסך עם עוד פרסומת בהובלת כוכב "חברים"

גבינת סקי של שטראוס. צפויה להתייקר בקרוב

גל העלאות המחירים נמשך: שטראוס וגד מייקרות את מוצרי החלב

אחרי תנובה וטרה, גם שטראוס מודיעה כעת על התייקרות בחלק ממוצרי החלב הלא מפוקחים בשיעור של כ-1.6% ● בין היתר מדובר על גבינת סקי, שמנת להקצפה וחלב יטבתה ● העלאת המחירים תיכנס לתוקף ב-19 במאי ● גם מחלבות גד הצטרפו לגל העלאות המחירים, והודיעו על העלאת מחירים בשיעור ממוצע של 3.5% החל מ-16 במאי

שר המשפטים יריב לוין / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

לוין סירב למנות, וחברי הוועדה התקפלו: אלו 32 השופטים החדשים שנבחרו

לוין סירב לאפשר הצבעות שאינן ברוב של כל חברי הוועדה, וכך הצליח למנות מועמדים שחברי הימין ביקשו לקדם ● לבית המשפט המחוזי בירושלים מונה רק שופט אחד, על אף שישנם תקנים פנויים נוספים, בשל מחלוקת על זהות יתר המועמדים

איתמר בן גביר משתתף בטקס יום הזיכרון בבאר שבע, שנה שעברה, לאחר שחלק מהמשפחות ביקשו שלא יגיע / צילום: Maya Alleruzzo (AP), עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לשרים לא אכפת שנוכחותם לא רצויה בטקסי הזיכרון

אין לנו כלים להילחם גם על הכיס ● חברי הממשלה מתעקשים להגיע לאירועי הזיכרון ● וצה"ל חייב ללמוד לאמץ ביקורת חיצונית ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

נתב''ג. חברות התעופה הבינ''ל מהססות לשוב לפעילות / צילום: Reuters, Nir Keidar

מבנגקוק ועד טורנטו: אפשרויות הטיסה מצטמצמות במיוחד לשורה של יעדים

יונייטד איירליינס הודיעה השבוע על דחייה נוספת בהפעלת הקו לארה"ב, והיצע הטיסות הישירות ליעדים רחוקים נותר כמעט בבלעדיות בחברות התעופה הישראליות ● ובזמן שהמחירים ממריאים, בענף חוששים: "אין פוטנציאל להגברת הטיסות הישירות עד שהתמונה תתבהר"

ב-OECD מעריכים כי המלחמה תוביל לפגיעה בתוצר בישראל בהמשך השנה / צילום: ap, Ariel Schalit

ארגון ה-OECD: הצמיחה בישראל תרד, ענף הבנייה יתאושש באופן חלקי

בדוח שפרסם ה-OECD צוין כי המלחמה תפגע בתוצר של ישראל ב-2024 ● לצד זאת, להערכתם, קיים חשש כי רכיבי ההשקעות וענף הבנייה יתאוששו באופן חלקי בלבד ● בדוח מציינים לחיוב את העלאת המע"מ ל-18% ב-2025, ומעריכים כי האינפלציה בישראל תרד בהמשך השנה

תקיפה ישראלית בדמשק / צילום: נלקח מרשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לזכויות יוצרים

ישראל תקפה בדמשק, צה"ל חיסל מחבלים שנכנסו למבנים צבאיים של חיזבאללה בלבנון

קיבוץ בארי הודיע כי החטוף דרור אור נרצח ב-7 באוקטובר, גופתו מוחזקת בעזה ● מטוסי קרב תקפו מבנים צבאיים של ארגון הטרור במרחב עייתא ע-שעב שבדרום לבנון ● לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - האופוזיציה בסוריה מדווחת על פיצוצים חזקים באזור דמשק ● משרד הסחר הטורקי: "עוצרים את היצוא והיבוא לישראל וממנה בצל החרפת הטרגדיה ההומניטרית" ● המיליציות הפרו-איראניות בעיראק טענו: שיגרנו אתמול שני טיל שיוט לעבר ישראל

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

"בעוד שנה נהיה בקטסטרופה": התחזית הקשה של יגאל דמרי

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● חצי שנה לפרוץ המלחמה, היזם יגאל דמרי מסביר מדוע שוק הנדל"ן בנגב דווקא פורח ● הוא מעריך כי היקפי הבנייה בפרויקטים של התחדשות עירונית הגיעו לשיא, וסבור שהחרם הטורקי לא ישפיע במידה מהותית על השוק ● כמה באמת שווה הקרקע של חנן מור בשדה דב לפי ההצעה שהגיש, ולמה הוא מקפיא בינתיים את הפרויקט שלו בבבלי

מטוס של וויז אייר / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

חברת הלואו קוסט היחידה שפועלת כעת בישראל מבטלת טיסות

וויזאייר מבטלת טיסות מישראל למספר יעדים קרובים ● חברת הלואו קוסט ההונגרית לא הודיעה רשמית על ביטול הטיסות - אך בשעות האחרונות נוסעים התבשרו על ביטולים לטיסות לאיי יוון וליעדים קרובים נוספים ● רינאייר צפויה לחזור עם פתיחת טרמינל 1, ואיזי ג'ט רק בסוף עונת הקיץ הקרובה