גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ברווח של מיליארד שקל ואחרי תשואה של 300%: ישי דוידי מעביר את נייר חדרה לידי גיל אגמון

חברת איכות הסביבה ורידיס של אגמון על סף רכישת אינפיניה (לשעבר נייר חדרה) תמורת 2.4 מיליארד שקל במזומן - פרמיה של 17% על מחיר השוק ● המוכרת, קרן פימי, צפויה לסכם תקופת השבחה בת שבע שנים באינפיניה עם תשואה פנומנלית של כ-300%

גיל אגמון וישי דוידי / צילום: איל יצהר
גיל אגמון וישי דוידי / צילום: איל יצהר

ישי דוידי לקראת אקזיט נוסף, מוצלח במיוחד, בעולמות הנייר. קרן ההשקעות פימי שמוביל דוידי נמצאת על סף עסקה למכירת אינפיניה , לשעבר נייר חדרה, לידי חברת התשתיות ואיכות הסביבה ורידיס , שבה שולט איש העסקים גיל אגמון.

פימי, שכבעלת שליטה באינפיניה הייתה אחראית מרכזית לתהליכי השבחה ומיקוד בחברה בשבע השנים האחרונות, צפויה לסכם על עסקה למכירת אינפיניה לידי ורידיס במזומן, לפי מחיר של 362.5 שקל למניה או 2.35 מיליארד שקל עבור אינפיניה.

העסקה נוקבת בפרמיה של 17.5% ביחס למחיר השוק של מניית אינפיניה טרם פתיחת המסחר היום (חמישי) בת"א. ורידיס דיווחה לבורסה שהעסקה אמורה להוביל למחיקת אינפיניה, אחת החברות הבורסאיות הוותיקות ביותר (מאז 1959) מהמסחר בת"א באמצעות מיזוג משולש הופכי.

 

עבור המוכרת בעסקה, קרן פימי, המחזיקה כיום בכ-45% ממניות אינפיניה, מדובר בעסקה מוצלחת במיוחד הצפויה להציף רווח מצרפי של כמיליארד שקל המהווה תשואה של פי 4 על ההשקעה, השקעה הנחשבת לאחת החשובות ברמה האישית לדוידי, המכהן בתפקיד יו"ר אינפיניה.

פימי נכנסה להשקעה בחברת נייר חדרה באוגוסט 2015, כאשר רכשה מידי בעלת השליטה הקודמת, קבוצת כלל תעשיות של לן בלווטניק 59% ממניות נייר חדרה בתמורה ל-355 מיליון שקל. בהמשך, השקיעה הקרן סכומים נוספים במניות החברה ומנגד, היא נהנתה מדיבידנדים שחילקה אינפיניה בשנים האחרונות. אשתקד ביצעה הקרן מימוש חלקי בהחזקותיה כשהכניסה גופים מוסדיים בהפצת כ-14% ממניות אינפיניה תמורת 206 מיליון שקל.

החוב הצטמצם במיליארד שקל מאז כניסת פימי

אינפיניה, שבעת העברת השליטה בה לידי פימי היתה חסרת מיקוד עסקי ובמצב פיננסי רעוע, עברה תחת שליטה הקרן תהליך של מיקוד בעסקיה והיא כיום "חברת מיחזור, קרטון ואריזה", העוסקת בשלושה מגזרי פעילות מרכזיים: מיחזור, איסוף ועיבוד של פסולת קרטון ונייר; וייצור ומכירה של גלילי נייר ממוחזרים לקרטון.

לאחר רכישת השליטה מינתה פימי את גדי קוניא לתפקיד מנכ"ל אינפיניה, תפקיד שהוא משמש בו עד היום, והחברה יצאה למסע ארוך של טיפול והשבחת עסקיה. מחברה שהפסידה בקצב שנתי של מעל 150 מיליון שקל טרם רכישת השליטה ונשאה חוב של 1.2 מיליארד שקל, לחברה שונה לגמרי במונחים עסקיים עם חוב מצומצם של כ-200 מיליון שקל בלבד.

גדי קוניא - מנכ''ל נייר חדרה / צילום: שלומי יוסף

פימי והנהלת החברה הובילו השקעות הוניות גדולות שביצעה אינפיניה במפעל בחדרה ששינו את אופי הפעילות שלו והעבירו הפוקוס העסקי לתחום ייצור של גלילי נייר לקרטון, שמאופיין בביקוש צומח ויציב לאורך שנים ובחסמי כניסה גבוהים, בשל השקעה הונית משמעותית שנדרשת לשם הקמת מפעל ייצור.

הביקוש לגלילי נייר לקרטון, המהווים חומר גלם מרכזי בייצור מוצרי אריזה מקרטון גלי, גדל בעולם באופן עקבי לאורך השנים. הגידול בביקוש הונע לאורך העשורים האחרונים בעיקר על ידי גידול טבעי באוכלוסייה ושיפור ברמת החיים, המתבטא בגידול ברמת צריכת מוצרים.

בנוסף, מדווחת החברה על שתי מגמות משמעותיות נוספות, התומכות בשנים האחרונות בגידול המואץ בביקוש לקרטון: הראשונה, היא צמיחת המסחר המקוון שרוב מוצריו נמכרים באריזות קרטון ובשנים האחרונות קפץ מדרגה, והשנייה היא המודעות והעיסוק ההולך וגובר בעולם כולו בנושא הקיימות ואיכות הסביבה ובכלל זה, במעבר לשימוש באריזות ממוחזרות ו/או ניתנות למיחזור מקרטון חלף אריזות פלסטיק.

בד בבד הושג שיפור ניכר בתוצאות העסקיות: אם בשנה שקדמה לרכישת השליטה ע"י של פימי (2014) יצרה אינפיניה EBITDA (רווח לפני הוצאות מימון, מס, פחת והפחתות) של 85 מיליון שקל בשנה, הרי שכיום עומד הקצב על קרוב ל-400 מיליון שקל בשנה. זאת לאחר שאת המחצית הראשונה של 2022 סיכמה החברה עם EBITDA של 194 מיליון שקל.

בשורת ההכנסות עומדת אינפיניה על קצב מכירות שנתי של כ-1.8 מיליארד שקל, כשאת הרבעון השני מסכמת החברה עם הכנסות של 458.3 מיליון שקל, עלייה של 12% בתוך שנה ורווח נקי של 35.8 מיליון שקל, עלייה של 161%.

אינפיניה מחלקת רווחים בהיקף של כ-100 מיליון שקל בקצב שנתי (12 החודשים האחרונים). עם זאת, במהלך שנת 2019, עוד לפני הקורונה, עקב שחיקה במחירי הנייר בעולם, נקלעה החברה לתקופה של שפל וירידה בביצועים ולמשך מספר רבעונים הפסיקה החברה לחלק דיבידנדים.

לאור ההיחלשות בביצועים העסקיים, המניה ירדה בפרק זמן של שנה וחצי, מתחילת 2019 עד לשיא משבר הקורונה, בשיעור חד של 70%. אולם בהמשך, נוכח ההתאוששות המהירה בשווקים ובעסקי החברה עצמה, שינתה המניה כיוון ומאז ימי השפל ועד עתה זינקה ביותר מ-350%.

הפעילות משיקה לתחום עיסוקה המרכזי של ורידיס

עבור הרוכשת המיועדת של אינפיניה, ורידיס, מדובר בפעילות המשיקה לתחום עיסוקה המרכזי. ורידיס, שבשליטת יבואנית המכוניות דלק רכב  (51%) של אגמון, פועלת כיום בעיקר בתחום איכות הסביבה, כגון שירותי טיפול בפסולת (איסוף, מיון, מיחזור וכן הקמה ותפעול של אתרי מיון והטמנה), התפלת מי ים (מתקן התפלה באשקלון) וכן בתחום האנרגיה (ייצור והספקת חשמל באמצעות שותפות שהקימה עם חברת תחנות הכוח או.פי.סי של עידן עופר).

מנכ"ל ורידיס הוא אילן בן סימון ובראש הדירקטוריון שלה מכהן אגמון. בעסקה הנרקמת משאירה לעצמה ורידיס את האופציה להכניס שותפים לעסקת הרכישה של אינפיניה.

כיום מחזיקים באינפיניה, מלבד קרן פימי, מספר גופים מוסדיים גדולים, העיקרי שבהם הוא כלל ביטוח שמחזיק בקרוב ל-12% מהון המניות, אחריו נמצאים הראל (10.5%) ובית ההשקעות מור (6%). המוסדיים צפויים לתמוך בעסקה הנרקמת שכן הם אמורים לקבל פרמיה נאה לידיהם.

ורידיס, הנסחרת בשווי של 4.2 מיליארד שקל, הייתה אחת ההנפקות הבולטות במונחי שווי בשנים האחרונות. ההנפקה כללה גיוס של 882 מיליון שקל במניות, שעיקרו היה הצעת מכר. כ-80% מהסכום זרם לבעלי הבית, דלק רכב של אגמון וקרן התשתיות תש"י, והיתרה לקופת החברה. מניית ורידיס עלתה מאז גיוס ההון ביוני שעבר בשיעור של 8%. 

עוד כתבות

גירושים. שיתוף נכסים עשוי להיווצר גם בלי כוונה מפורשת / אילוסטרציה: Shutterstock

ביהמ"ש הכריע: בעל ישלם לגרושתו 50 מיליון דולר - "אחד המקרים המקוממים"

סכסוך גירושים באלפיון העליון הוביל להכרעה דרמטית נגד מי שנקבע כי השתמש במומחיותו למקלטי מס ונאמנויות, כדי להסתיר רכוש משפחתי בהיקף של 75 מיליון דולר ● האישה צפויה לקבל כמחצית מהרכוש ומהבית, ובסך-הכול כ-50 מיליון דולר ● עורכי דינו של הבעל: "בפסק הדין נפלו טעויות חריפות, נערער"

דונלד טראמפ, נשיא ארצות הברית פוסט ברשת Truth, 26.6.25 / צילום: ap, Michael Perez

חנינה בלי הרשעה: האם הנשיא יכול לחלץ את נתניהו ממשפט?

הקריאה של הנשיא האמריקאי להפסיק את משפט נתניהו העלתה לשיח את האפשרות שהנשיא הרצוג יעניק לו חנינה ● אלא שנתניהו טרם הורשע בדבר, מה שמקשה על כניסה למסלול הזה ● וגם: מה חשב בזמן אמת אהרן ברק על הרעיון?

ליז טראס מתפטרת מראשות ממשלת בריטניה / צילום: Associated Press, Alberto Pezzali

ראש ממשלת בריטניה לשעבר: "הניסוי של עצמאות הבנקים המרכזיים נכשל"

45 יום בלבד כיהנה ליז טראס כראש ממשלת בריטניה, אך היא מתעקשת שלא מדובר בכישלון ● בראיון מיוחד לגלובס היא מתארת כיצד התנגדות הממסד הכלכלי ותגובת השווקים לתקציב שהובילה הביאו להדחתה ● היא תוקפת את הבנק המרכזי, מתייצבת מאחורי ישראל והמבצע באיראן, ויש לה גם אזהרה: "אם לא נשמור על ערכי המערב, נגיע לנקודת אל־חזור"

דונלד טראמפ / צילום: ap, Manuel Balce Ceneta

טראמפ הודיע כי חתם על הסכם סחר עם וייטנאם

"זה יהיה הסכם שיתוף פעולה נפלא בין שתי המדינות שלנו. התנאים הם שוייטנאם תשלם לארצות הברית מכס בגובה 20% על כל המוצרים שיישלחו לשטחנו, ומכס של 40% על כל העברה דרך מדינה שלישית", כתב טראמפ

השבוע בעולם / צילום: רויטרס - PA Images

האם ארה"ב נוטשת את אוקראינה והאם חייזרים מתקרבים על גבו של אסטרואיד

אוקראינה חוששת שהפעם ארה"ב מתכוונת ברצינות לנטוש אותה ● פצצת המכסים מתקתקת - וטראמפ עושה עסקים עם קומוניסטים מכובדים מאוד ● שרת האוצר הבריטית מוחה דמעות ● ביבשת אמריקה הבוחרים מחפשים שמאל קיצוני ● עצם בין כוכבי סר לביקור ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

נתב''ג / צילום: Shutterstock

חברות הלואו קוסט יחזרו? טרמינל 1 ייפתח באוגוסט

טרמינל 1 צפוי להיפתח מחדש בתחילת החודש הבא - מה שמעלה את הסיכוי שחברות הלואו קוסט יקדימו את חזרתן לארץ ● חזרתן של החברות עשויה לתרום משמעותית להגדלת היצע המושבים ולהורדת מחירי הטיסות, שהתייקרו מאוד מאז תחילת המלחמה

נתב''ג. הישראלים חזרו להזמין חופשות / צילום: ap, Matias Delacroix

רוב החברות הזרות לא יחזרו לנתב"ג בקיץ. לאן בכל זאת תמצאו טיסה בפחות מ-200 דולר

על אף המספר המצומצם של חברות התעופה שפועלות כיום מנתב"ג, עדיין ניתן למצוא כרטיסי טיסה ברגע האחרון במחירים יחסית זולים, בעיקר ליעדים קרובים כמו קפריסין ויוון ● ייתכן שפתיחתו מחדש של טרמינל 1 באוגוסט יזרז את חזרתן של חברות הלואו קוסט, מה שיגדיל את היצע הטיסות

מטוס של אייר אינדיה / צילום: Shutterstock

זו חברת התעופה שלא תשוב לפעול בישראל בחודשי הקיץ

אייר אינדיה, חברת התעופה היחידה שמפעילה טיסות ישירות להודו, האריכה את השהיית הטיסות לישראל ● החברה מוותרת על הקיץ בישראל - אלה היעדים דרכם תוכלו לטוס להודו

צילום: Shutterstock

מדד ה-S&P 500 הציג "צלב מוזהב" לראשונה מאז 2023 - אלו המשמעויות

בזמן שמדד ה-S&P 500 נסחר ברמות שיא, ביום שלישי האחרון, הממוצע הנע של המדד ל-50 יום חצה את הממוצע הנע שלו ל-200 יום כלפי מעלה - מה שיצר חיתוך המכונה "צלב מוזהב" ● ניתוח היסטורי שבוצע במרקטוואץ' העלה כי ברוב המקרים, בשנה שבאה לאחר "צלב מוזהב", התשואה גדולה יותר מאשר בתקופות אחרות

טלי גוטליב, מהרן פרוזנפר / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות, תמר מצפי

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים. איך יגיבו העובדים?

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים ● הדיון בבג"ץ שלא היה אמור להתקיים ● ומחיר ההתחייבויות שמשרד החינוך שכח ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה חיובית בבורסת ת"א בהובלת מניות השבבים; השקל בשיא חדש

מדד ת"א 35 עולה ב-0.7% ● השקל לא עוצר: הדולר עומד על 3.36 שקלים ● לומברד אודייר: ממליצים על חשיפה עודפת לאג"ח בדירוג גבוה בארה"ב ● "צלב מוזהב" ב־S&P 500: האם זה סימן לתשואה גבוהה יותר בעתיד? ● היום יתקיים מסחר מקוצר בוול סטריט - עד השעה 20:00 שעון ישראל ● וגם: המשקיעים מחכים לדוח התעסוקה בארה"ב שישפוך אור על כיוון הריבית

ניב כרמי, מייסד פולוס-טק / איור: גיל ג'יבלי

לתפוס מחבלים מהאוויר: המיזם החדש של ההייטקיסט שהקים חברה שנויה במחלוקת ועזב לשוויץ

חברת פולוס־טק שהקים אחד ממייסדי NSO, ניב כרמי, מפתחת חיישן שמותקן על מל"טים ומזהה מחבלים על פי אותות רדיו מהטלפון - בלי לפרוץ למכשיר ● לגלובס נודע: מתקיימים מגעים עם מערכת הביטחון לשילוב הטכנולוגיה, שהחלה את דרכה בתחום החילוץ וההצלה

נווה אביב כפר שמריהו של ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

הריזורטים החדשים: כך הפך הדיור המוגן היוקרתי לשוק תחרותי במיוחד

ענף הדיור המוגן נחשב יציב, צומח ומבוסס דיירים "שבויים" לאורך שנים, מה שמוביל עוד ועוד שחקנים להיכנס אליו - מחברות נדל"ן ועד גופים מוסדיים ● בסגמנט היוקרה מדובר במוצר שממותג, ממוצב, משווק ומפורסם באופן חווייתי ומציע משירותי ספא ועד מסעדות גורמה

ישי דוידי, מראשי קרן פימי / צילום: יונתן בלום

קרן פימי ממשיכה למכור מניות בטחוניות: הציפה רווחים של כ-2 מיליארד שקל מתחילת השנה

הקרן, שמוביל ישי דוידי, מכרה אמש מניות עשות אשקלון ברבע מיליארד שקל - בהמשך למימושים בפי.סי.בי, אורביט ותאת

ג'אקו 7 / צילום: יח''צ

מהפך: זה הרכב הנמכר ביותר בישראל מתחילת השנה

הדגם הנמכר ביותר ביותר במחצית החולפת היה הקרוס־אובר ג'אקו 7 עם מנועי בנזין ופלאג־אין, כאשר הדגמים הנמכרים ביותר אחריו היו שייכים למותגים יונדאי וטויוטה ● X7, הקרוס־אובר פרימיום החדש של זיקר, נחת בישראל ● ובמדיה האיראנית מדווחים כי ישראל תקפה מפעל רכב באיראן, במהלך מבצע "עם כלביא" ● השבוע בענף הרכב

לידיעת המתווכים / איור: Shutterstock

לידיעת המתווכים: חובת הדיווח החדשה שבדרך

הצעת חוק חדשה שהפיץ משרד המשפטים תחייב מתווכי מקרקעין לזהות את הלקוחות, לדווח ולנהל רישומים בכל העברת כספים ● לחוק יהיו כמה השלכות משמעותיות, בהן הפחתת היכולת לבצע עסקאות פיקטיביות או להסוות את זהות הנהנים האמיתיים בעסקאות נדל"ן

חדשות ההייטק / צילום: ap, Michael Perez

החברה הישראלית שתספק נחילי רחפנים חמושים לארה"ב

המדור של גלובס מציג מדי שבוע את כל החדשות המעניינות בענף ההייטק • והפעם: Base44 של היזם מאור שלמה נמכרה לוויקס ב-80 מיליון דולר בעסקה יוצאת דופן, ענקית המחשוב שמאמינה בחברת הקוונטום הישראלית, חברת הרחפנים הישראלית, אקסטנד, זכתה במכרז לאספקת נחילי רחפנים חמושים משוטטים שפרסם משרד ההגנה האמריקאי בהיקף של 10 מיליון דולר, וגם סערה סביב מתכנת הודי שמואשם בהונאה סדרתית ● חדשות ההייטק

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

השקל חותך את התשואות של הישראלים בשווקים חו"ל. האם כדאי להתמגן מפניו?

התחזקות השקל מול הדולר פוגעת משמעותית בתשואה של משקיעים המחזיקים בנכסים ומניות מעבר לים ● ובכל זאת, אריאל כהן מבנק לאומי ממליץ לא לשכוח שלתנודתיות של המט"ח יש גם יתרונות

כרזת הסרט ''בחזרה לעתיד'' בעברית. אופטימיזציה של ההווה / צילום: גולן גלובוס - קנון ישראל / יוניברסל

40 שנה ל"בחזרה לעתיד": שובר הקופות שלימד אותנו מה עושים עם טיימליין ואיך לספר מחדש את חיינו

הסרט האייקוני היה הרבה יותר מבידור - הוא עיצב את ההיגיון הפנימי של תרבות הפופ ● בסרט מרטי מק'פליי חוזר בזמן עם הדלוריאן כדי ליצור גרסה משופרת של החיים שלו. היום צריך בשביל זה רק להעלות פוסט

צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע טיפס לכמעט 14 אלף שקל באפריל. מה קרה בהייטק?

מנתוני הלמ"ס עולה כי השכר הממוצע למשרת שכיר בישראל בחודש אפריל הגיע ל-13,905, עלייה של 3.6% לעומת אפריל 2024 ● מספר משרות השכיר של ישראלים עמד על כ-4.1 מיליון, עלייה של 2.1% לעומת אפריל אשתקד ● בהייטק, השכר הריאלי דווקא נמצא בירידה