גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

איזו פרסומת הכי אהובה ואיזו הכי זכורה? הדירוג השנתי של גלובס

הפרסומת של ביטוח 9 היא האהובה ביותר, והפרסומת של דיסקונט היא הזכורה ביותר - כך עולה מהדירוג הפרסומות השנתי של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● המשרדים הבולטים: מקאן ת"א ואדלר־חומסקי & ורשבסקי

אודי כגן בקמפיין ביטוח 9 / צילום: צילום מסך
אודי כגן בקמפיין ביטוח 9 / צילום: צילום מסך

העלאות הריבית והאינפלציה במשק, לצד מאבקי ספקיות המזון וקמעונאיות השיווק - ובקיצור: יוקר המחיה - היו מהנושאים המשמעותיים שהעסיקו את הישראלים בשנה החולפת, והם באו לידי ביטוי גם בהפסקת הפרסומות. 

המגמות החשובות שעולם השיווק והפרסום צריך להכיר ולהפנים ב-2023 
בשטראוס מחזירים את חטיפי השוקולד ובונים על הזיכרון הציבורי הקצר
למרות האינפלציה והריבית: הישראלים צרכו יותר בשנת 2022

נתוני המדד השנתי של גלובס וגיאוקרטוגרפיה בוחנים את הישגי המפרסמים ומשרדי הפרסום על פני 46 שבועות בשנת 2022. הגופים הפיננסיים (בנקים, חברות ביטוח, חברות כרטיסי אשראי ובתי השקעות) רשמו השנה נוכחות בולטת על המסך, בעוד שהמפרסמים מתחומי המזון ומוצרי הצריכה הורידו פרופיל והפחיתו את תקציבי הפרסום שלהם. 

לתקופות מסוימות חברות התקשורת כיכבו על המסך, כשהצעת הערך העיקרית שלהן נגעה לסיבים האופטיים ולמהירות הגלישה באינטרנט - נושא רגיש עבור רבים. גם הוט ו־yes, שמתמודדות עם תחרות עזה מצד חברות הסטרימינג, שמרו על נוכחות - אם כי פחות מאשר בשנים קודמות.

משרד הפרסום שנכנס לדירוג הכי הרבה פעמים השנה הוא מקאן תל אביב, עם כ־24% מסך כל ההופעות בדירוג. בין המפרסמים שעמם עובד המשרד נמנים בנק לאומי, ביטוח ישיר, פרטנר, פפר, מקס, טורנדו ואחרים. במקום השני מבין המשרדים נמצא אדלר־חומסקי & ורשבסקי, שעובד בין היתר עם דיסקונט, yes, בזק, דלתא ופלאפון. במקום השלישי נמצא ראובני־פרידן, שעובד בין היתר עם בנק מזרחי טפחות והוט. 

מיעוט פרזנטוריות

האירוע הבולט ביותר של השנה התרחש למעשה בסוף 2021 והושלם בתחילת 2022: רותם סלע חתמה על חוזה בלעדיות עם בנק דיסקונט, תמורת עלות שכר שהוערכה ב־2.5 מיליון שקל לשנה, ולמעשה ניסתה "להיפרד" מיידית מחברת המזגנים טורנדו שאותה ייצגה במשך שש שנים.

הנושא הגיע לבית המשפט, ושם נקבע כי סלע תמשיך לייצג את טורנדו גם במהלך 2022. במקביל עלו הפרסומות לבנק דיסקונט בכיכובה והתברגו כמעט תמיד במקום הראשון מבחינת זכירות. למעשה, שיעור הזכירות הגבוה ביותר השנה - שעמד על 26.7% - שייך לפרסומת של הבנק בתקופת המונדיאל, בעוד שממוצע הזכירות השנתי עמד על 11.3% בלבד.

במשך כמה חודשים שמרו בטורנדו על שקט פרסומי, וממש לאחרונה עלו בקמפיין בכיכובה של פרזנטורית חדשה, נעמי לבוב. למרות החיזוק הנשי על המסך, רוב הפרזנטורים בפרסומות הבולטות השנה היו גברים.

כך, למשל, מבין חמשת הבנקים הגדולים במשק, ארבעה פרזנטורים הם גברים. כאשר בוחנים את חמשת המפרסמים שרשמו את הנוכחות הגבוהה ביותר בדירוג השנה, מתגלה תמונה דומה: אומנם דיסקונט שבמקום הראשון עובדים כאמור עם רותם סלע, ובמקום השני סופר־פארם שלא עובדים עם פרזנטור קבוע, אך שלושת הבאים - מזרחי טפחות, פרטנר וביטוח ישיר - עובדים עם הפרזנטורים דביר בנדק, סטטיק וליאור רז בהתאמה.

ההומור של אבא

אחד האלמנטים הבולטים ביותר בקמפיינים שהשתלבו השנה במדד הפרסומות הזכורות והאהובות הוא השימוש בהומור. בחלק מהמקרים היה מדובר בהומור מקורי שמבוסס על הזדהות הצופים - כמו סדרת הסרטונים של ביטוח 9 בכיכובו של אודי כגן, שנעו סביב האבא המאותגר טכנולוגית. הקמפיין שיצרו בגליקמן־שמיר־סמסונוב הוא האהוב ביותר השנה (צעד בראש 8 מתוך 46 שבועות), ומתוכו, הפרסומת שבה האב נכנס לאתר בנייה ועולה על מנוף, מובילה באהדה.

במקרים אחרים, ההומור התבסס על דמויות מסדרות מוכרות - כוכבי "קופה ראשית" כיכבו בפרסומות של בזק, רמזי מ"קופה ראשית" הוביל קמפיין לאלונית, הטורטלים מ"ארץ נהדרת" עשו את העבודה עבור קופת־חולים מאוחדת, וגם אירנה מ"ארץ נהדרת" הצטרפה לרשימה לקראת סיום השנה במסגרת הקמפיין של שופרסל.

השנה עלו על המסך גם כמה פרסומות אנימציה הומוריסטיות, כמו אלה שיצרו ניר וגלי למוצרי החלב של טרה או הסדרה של מאיה ויהודה דביר להפניקס סמארט (גם ל"קופה ראשית" הייתה פרסומת אנימציה אחת לבזק) - אולם הן פחות הצליחו לבלוט בדירוג.

לדברי אלי משולם, סמנכ"ל גיאוקרטוגרפיה, "מעניין לגלות כי שיעורי האהדה לפרסומת של ביטוח 9 גבוהים יחסית בקרב גברים, בעוד ששיעורי האהדה לפרסומות של שופרסל גבוהים יחסית בקרב נשים. שיעורי האהדה לפרסומת של טרה גבוהים יחסית בקרב החברה הערבית, שמצביעה עליה כאהובה ביותר השנה". 

אלי משולם, סמנכ''ל גיאוקרטוגרפיה / צילום: יוהנס פלטן

המשקיע הבולט: שופרסל

מנתוני יפעת בקרת פרסום עולה כי סך כל התקציבים שהושקעו במהלך השנה האחרונה בקמפיינים פרסומיים ששודרו בטלוויזיה עומד על כ־1.5 מיליארד שקל. כאשר משווים נתון זה לשנים קודמות, עולה כי סך ההוצאה התחלק בין יותר מפרסמים, וכי המפרסמים הגדולים, שבשנים קודמות השקיעו תקציבי ענק, הסתפקו השנה בתקציבים נמוכים יותר.

המפרסמת הבולטת ב־2022 הוא שופרסל עם תקציב פרסום טלוויזיה שעמד על כ־25 מיליון שקל. אחריה מדורגים בנק דיסקונט וסופר־פארם עם תקציבי פרסום של כ־22 מיליון שקל וחברת הביטוח הפניקס עם תקציב מוערך של כ־21 מיליון שקל.

עוד כתבות

מערכת טילי פטריוט / צילום: Reuters, Baz Ratner

אחרי למעלה מ-30 שנה: ישראל נפרדת ממערכת הנשק המיתולוגית. זו המחליפה

33 שנים מאז שהוטמעה בישראל, בחיל האוויר התחילו בתהליכי פרידה ממערכת הפטריוט, שהצליחה ליירט תשעה איומים במלחמה הנוכחית ● למה מפרישים אותה דווקא עכשיו, מה הבדלי המחירים למערכת המחליפה קלע דוד, ואילו שכבות הגנה נוספות יש לישראל? ● גלובס עושה סדר

אילוסטרציה: shutterstock

התשואה באפריל נחתכה, אז למה מנהלי ההשקעות בטוחים שבקרוב שוק המניות ישוב לעלות?

החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי היכה באפיקי הגמל והפנסיה: באפריל נמחקה כשליש מהתשואה שהושגה ברבעון הראשון של השנה ● כלכלנים מסבירים כי החשש מהתפרצות מחודשת של האינפלציה מעיב על ביצועי שוק המניות, אבל מעריכים כי "לא תהיה מפולת"

גבינת סקי של שטראוס. צפויה להתייקר בקרוב

גל העלאות המחירים נמשך: שטראוס וגד מייקרות את מוצרי החלב

אחרי תנובה וטרה, גם שטראוס מודיעה כעת על התייקרות בחלק ממוצרי החלב הלא מפוקחים בשיעור של כ-1.6% ● בין היתר מדובר על גבינת סקי, שמנת להקצפה וחלב יטבתה ● העלאת המחירים תיכנס לתוקף ב-19 במאי ● גם מחלבות גד הצטרפו לגל העלאות המחירים, והודיעו על העלאת מחירים בשיעור ממוצע של 3.5% החל מ-16 במאי

יו''ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאוול / צילום: Associated Press

פאוול שולל העלאת ריבית נוספת ומרגיע את המשקיעים

הריבית בארה"ב נותרה על שיעור של 5.5% בהתאם לציפיות ● עפ"י ההערכות, הנתונים הכלכליים החיוביים בארה"ב, לצד האינפלציה הדביקה, מרחיקים את הסיכויים להפחתת ריבית בטווח הקרוב ● פאוול הדגיש כי הנתונים הכלכליים לא נתנו לפד את הביטחון להוריד את הריבית, אך שולל אפשרות להעלאת ריבית

במה העשירים משקיעים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

לא מתלהבות ממניות: כך המשפחות העשירות מנהלות את הכסף שלהן

מחקר של ג'יי פי מורגן בחן את דפוסי ההשקעה של משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● המשפחה העשירה הממוצעת משקיעה בעיקר בנכסים לא סחירים, משלמת 6 מיליון דולר בשנה על ייעוץ השקעות, ומצפה לתשואה של כ־11% בשנה

מתן ותומר, מייסדי חברת Apex / צילום: בן חכים

הם עוד לא בני 40 וכבר הצליחו לגייס את היזם המדובר בעולם לחברת הסייבר שלהם

מתן דרמן ותומר אבני ראו מקרוב את מהפכת הבינה המלאכותית קורמת עור וגידים במהלך שירותם הארוך ב־8200 ● לפני עשרה חודשים, הם הקימו חברה שמאבטחת את השימוש ב־ChatGPT, וכך מנטרלת את הרתיעה ממנו בקרב מנהלים ● היום, סם אלטמן מייעץ להם ומשקיע מכיסו

לטענת הבעל, תכנון מס היא זכות השייכת לו, שכן מדובר בפעולה שאינה מתייחסת לזכות משותפת שנוצרה במהלך החיים המשותפים / אילוסטרציה: Shutterstock

האם גרוש רשאי לבצע תכנון מס שיפגע בזכויות בת זוגו לשעבר?

זוג התגרש לאחר 19 שנות נישואים ● בסמוך לפרידתם, הבעל פרש משירות קבע והחל לעבוד כאזרח עובד צה"ל במשכורת חודשית, לצד קבלת פנסיית גישור ● ביהמ"ש קבע כי האישה זכאית לכ-40% מפנסיית הגישור, אולם אז התעוררה השאלה האם הבעל רשאי לקבוע כי פנסיית הגישור תסווג כ"הכנסה שנייה", והכנסתו מעבודתו השוטפת תיחשב כ"הכנסה ראשונה"

אפרת שפר / צילום: שלמה שהם

כמה יקבל כל מפונה שיירשם לתוכנית התעסוקה החדשה בחיפה?

יוזמה של החברה הכלכלית חיפה, שותפות חיפה־בוסטון והעירייה מציעה רצף תעסוקתי למפונים שנותרו במלונות ● ד"ר אפרת שפר, מובילת התוכנית: "המטרה היא להעלות אותם על מסלול השיקום"

מימין: דני בריקמן, מנכ''ל החברה, ועמית צימרמן, סמנכ''ל המוצר / צילום: Ben Itzhaki – Photography

הכפיל את השווי ב-6 חודשים ומגייס עוד עובדים: הסטארט-אפ Oasis Security גייס 35 מיליון דולר

אואזיס סקיוריטי פיתח פלטפורמת הגנה בסייבר לזהויות לא אנושיות בארגונים ●  עד כה גייס אואזיס סכום כולל של כ-75 מיליון דולר

מפגינים באוניברסיטת קליפורניה, השבוע / צילום: Reuters, Aude Guerrucci

ניצולי ה־7 באוקטובר תובעים את מובילי המחאות בקמפוסים בארה"ב: "זרוע של חמאס"

אזרחים ששרדו את הטבח ביישובי הדרום, הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי בווירג'יניה תביעה נגד ארגוני המחאות בארה"ב, בטענה לקשר ביניהם לחמאס ● בין היתר, צוין כי ראשיהם היו חברים בארגוני טרור ואף הכינו מסמכי תעמולה נגד ישראל, בטרם התרחש הטבח

מה הפיל את מטבע הביטקוין? / צילום: Shutterstock

צניחה של 22% מהשיא: מה הפיל את מטבע הביטקוין באפריל?

מספר אירועים טלטלו את מטבע הקריפטו הגדול בעולם בחודש אפריל ● התחממות האינפלציה בארה"ב, גזר הדין של מנכ"ל בייננס לשעבר ואירוע החצייה הן רק חלק מהם ● מה הוביל לנפילת מטבע הקריפטו הגדול, ומי עוד מושפע מכך?

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

טלטלה נוספת בשופרסל: היו"ר שפירא צפוי לפרוש בשל לחצי משרד הבריאות

שפירא טרם הגיש את התפטרותו, אך בבי"ח איכלוב אישרו שכך יעשה בקרוב ● מנכ"ל משרד הבריאות: "הציפייה הציבורית היא שמנהל בכיר בדרגתו של פרופ' שפירא יקדיש את מרב זמנו ומרצו למשרתו הבכירה"

תיירים באקרופוליס, יוון. יחס החוב־תוצר במדינה הגיע ב־2023 לרמה הנמוכה ביותר מאז 2010 / צילום: Reuters, Beata Zawrzel

הפתעה כלכלית באירופה: מדינות ה"פריפריה" מובילות את הצמיחה ביבשת

כלכלות דרום אירופה רשמו צמיחה מהירה ב־2023, בעוד שגרמניה וצרפת התכווצו, ובכך הפכו את המגמה ביבשת ● איטליה, ספרד, פורטוגל ויוון מצליחות לצמצם את החובות שצברו במשבר 2008 ובקורונה, אך מומחים טוענים כי כדי לשמר את השגשוג דרושים שינויים מבניים

בתי הזיקוק במפרץ חיפה / צילום: שלומי יוסף

המדינה לביהמ"ש: פעילות צ'יינה הרבור לא נפסלה באופן גורף בישראל

חברת התשתיות הסינית צ'יינה הרבור עתרה נגד פסילתה מהמכרז להקמת נמל התזקיקים בחיפה עקב סיבות ביטחוניות ● אתמול הצהירה המדינה בביהמ"ש כי פעילות החברה הסינית לא נפסלה באופן גורף בישראל, וכי הפסילה היא רק לגבי המכרז הקונקרטי - והעתירה נדחתה בהסכמה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, Shutterstock

הסימנים מצטברים: האינפלציה בארה"ב עקשנית במיוחד

סימנים על כך שהאינפלציה בארה"ב עיקשת במיוחד ממשיכים להכביד על שוק המניות האמריקאי ● באפריל המגמה החריפה, כשהמדדים המובילים רשמו חודש גרוע במיוחד, ודוחות חברות הענק הצביעו על התקררות במכירות ● כלכלנים: תסריט שבו האינפלציה תחזור ליעד בלי פגיעה חדה בצמיחה או בתעסוקה רחוק מאוד

גדי מזור, מנכ''ל BioCatch / צילום: Zelazny

בדרך להנפקה? השליטה בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ׳ נמכרת לפי שווי של 1.3 מיליארד דולר

קרנות ההון סיכון האמריקאיות ביין קפיטל ומאבריק ונצ'רס מכרו מניות בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ' בהיקף המתקרב ל-750 מיליון דולר ● את המניות רכשה קרן הפרייבט אקוויטי פרמירה בעסקה ששיקפה לחברה שווי של 1.3 מיליארד דולר ● לפי הערכת גלובס, ביוקאץ' מועמדת להנפקה ישראלית בנאסד"ק במהלך השנתיים הקרובות

משרדי אאורה בגבעתיים / צילום: טלי בוגדנובסקי

החברה שמוכרת חלומות לדירות בגבעתיים, אבל בעירייה לא מכירים

בדיווח לבורסה כללה חברת אאורה פרטים על יחידות הדיור שתקים בפרויקט התחדשות עירונית ברחוב כצנלסון בגבעתיים ● בעירייה אומרים: "הנתונים אינם תואמים את המציאות", ומצביעים על מקרה דומה שקרה עמה בעבר

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: ap, Markus Schreiber

דרמה בנמלים: ארדואן אוסר על יצוא סחורות לאשדוד וחיפה

בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף - כך נודע לראשונה לגלובס מפי גורמים המעורים בפרטים ● מדובר בחוליה האחרונה של שרשרת אירועים שוותיקי הסוחרים עם טורקיה לא זוכרים כמותם, וקשה לדעת מתי וכיצד יסתיימו

מנכ''ל SMCI, צ'ארלס ליאנג, מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג, מנכ''לית AMD, ליסה סו / צילומים: רויטרס - Jonathan Ernst, Mark Lennihan ,AP, Chiang Ying-ying

דוחות חברות השבבים חושפים את האתגר הגדול של הסקטור הלוהט בוול סטריט

השבוע פרסמו שתי חברות שבבים גדולות, AMD ו-SMCI, את התוצאות הכספיות שלהן ואיכזבו את המשקיעים ● בתגובה לדוחות, מניות שתי החברות צללו בחדות במסחר בוול סטריט יחד עם אנבידיה שנסחרת בירידות ● מומחים מסבירים: "יש ביקוש והשקעות של חברות גדולות, אבל ההכנסות לא מתרוממות"

5,000 דולר לפליט: המצרי שמגלגל מיליונים על חשבון תושבי עזה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ארה"ב וסעודיה קרובות מתמיד להסכם, גם בלי ישראל, אסמעיל הנייה כבר כמעט שבועיים באנקרה, במצרים עושים מיליונים מפליטים בעזה וארה"ב משלבת טכנולוגיה ישראלית בנגמ"שים ● כותרות העיתונים בעולם