גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חלוץ תעשיית האסתטיקה הרפואית: "הדבר היחיד שגרוע מלצעוק 'שריפה' בקולנוע, זה לראות את האש ולשתוק"

בכירי תעשיית הרפואה האסתטית מדברים על המשבר הפוליטי ועל ההאטה בעסקי הענף ● שמעון אקהויז: "אומרים שהמוחים הם 'מלשינים', אבל לא זו הבעיה, אלא האירוע עצמו" ● משה מזרחי: "אנחנו שומעים מהספקים שלנו שאלות, ואין לנו תשובות"

ד''ר שמעון אקהויז / צילום: תומר שלום
ד''ר שמעון אקהויז / צילום: תומר שלום

"כולם מדברים לאחרונה על האפשרות של בריחת כספי משקיעים מהארץ, ואני דווקא רציתי להדגיש משהו אחר", אומר יזם חברות המכשור הרפואי וחלוץ תחום הרפואה האסתטית בישראל, ד"ר שמעון אקהויז. "יזמות צומחת בגלל תחושת החופש. כשאנשים אינם חופשיים לחשוב, הם לא חושבים. נכון, גם בהונגריה, ברוסיה ובטורקיה יש יזמות, אבל כאלפית ממה שיש בישראל, ולא במקרה". 

הרפורמה המשפטית והבורסה: הציבור הרחב מיהר למכור, המשקיעים המוסדיים בעיקר קנו 
לידיעת ההייטקיסטים ששוקלים לעזוב את הארץ: אלה המשמעויות והעלויות 

אקהויז השתתף השבוע במחאת חברות ההייטק ביקנעם נגד הרפורמה במערכת המשפט שמקדם שר המשפטים יריב לוין. אקהויז: "כשגייסתי כספים לחברת ESC (לימים לומניס) לפני 30 שנה, היו מושקעים בישראל כ־30 מיליון דולר של הון סיכון. היום - כ־100 מיליארד דולר. זו צמיחה מטורפת שכולנו נהנים ממנה עד כדי תלויים בה. הכסף הגיע בעיקר מארה"ב. בנינו בישראל מבנה מדהים, והפוליטיקאים פה מתנהגים כמו פילים בחנות חרסינה. כל פגיעה במערכת הזו יכולה להוביל להשלכות בלתי הפיכות".

 

גם משה מזרחי, מנכ"ל חברת האסתטיקה הרפואית אינמוד, מוטרד: "כחברה גדולה, בעסקים שלנו אין שינוי, אבל אנחנו בהחלט חשים שינוי אווירה. אנחנו שומעים מהספקים שלנו שאלות, ואין לנו תשובות. היום כשאני מגיע לכנסים, ישראלים הם מלכי השוק. אולי זה ישתנה".

משה מזרחי, מייסד אינמוד / צילום: איל יצהר

מזרחי מזכיר כי קרנות אמריקאיות מהוות את המשקיעות העיקריות בחברות הישראליות הנסחרות בנאסד"ק, ולא הציבור. "לאחרונה, קרן העושר הנורבגית משכה את השקעותיה מישראל. אומנם זה היה במחאה על ההתנחלויות ולא על הרפורמה המשפטית, אבל אם קרנות אמריקאיות יאמצו אותה גישה, זה יכול להתפתח לכדור שלג".

 

הרפורמה המשפטית משפיעה בעיקר כלפי פנים. מדוע היא מטרידה את המשקיע האמריקאי?
אקהויז: "סימני שאלה לגבי מערכת המשפט הם סיכון להשקעות. מערכת המשפט אחראית על קדושת הרכוש הפרטי. מערכת משפט עצמאית יכולה למנוע הלאמה, היא יכולה למנוע מהממשלה לדרוש מהבנקים מידע על חשבונות פרטיים.

"ולא שמערכת המשפט שלנו לא צריכה כמה שינויים, אבל העצמאות שלה מהמערכת הפוליטית היא מה שנותן למשקיעים את תחושת הביטחון".

האם השינוי במערכת המשפט עצמו מלחיץ את המשקיעים האמריקאים, או המחאה הציבורית?
"אומרים עלינו שאנחנו 'מלשינים' (מתכוון למחאה שמגיעה לתקשורת הזרה, ג"ו), אבל לא זו הבעיה, אלא האירוע עצמו. המשקיעים מאוד חכמים, ולא מסתכלים על הפגנות ולא מחכים לשמעון שידבר בצומת יקנעם. להיפך, כשהם רואים את ההפגנות הם מבינים שלא כל שינוי יעבור פה בקלות".

חשבתם על העברת חלק מפעילותכם מחוץ לישראל?
מזרחי: "לא אעשה זאת, ולדעתי הדיבורים על זה הם קצת קשקוש. אם הכסף שלי בחו"ל, אז אני ממילא צריך לנייד אותו חזרה לתוך ישראל, כדי לשלם לעובדים. אין לנו כרגע חשש מהלאמה או שבנקים ישראליים יפלו. ההשפעה הגדולה היא על חברות חדשות, שיוצאות לגייס כעת הון לראשונה".

אקהויז: "אני נזהר מאמירות על הוצאת עסקים מישראל, כי אלה אמירות נוראיות. כרגע זה לא רלוונטי, ואני מקווה שגם לא יהיה. אבל הדבר היחיד שהוא יותר גרוע מלצעוק 'שריפה' בקולנוע ולהתמודד עם נזקי הבריחה ההמונית, הוא לא לצעוק ולראות את כולם נשרפים".

"ההאטה היא הזדמנות"

כאמור מדובר בשני יזמים מיתולוגיים בתחום הרפואה האסתטית. אקהויז הוא מייסד החברות סינרון ולומניס, שהונפקו בוול סטריט ונמכרו תמורת סכומי עתק. בשנים האחרונות הנפיק שתי חברות בת"א - סופווייב, העוסקת בתחום האסתטיקה הרפואית על בסיס אולטרסאונד (שווי נוכחי של 314 מיליון שקל) ואפיטומי, שפיתחה גלולה לטיפול בהשמנה ולהולכת תרופות לקיבה.

גם מזרחי הוא מחלוצי תעשיית המכשור הרפואי האסתטי. בעבר היה מראשוני המשקיעים בלומניס, ואחר כך שימש כמנכ"ל סינרון. ב־2006 הקים את הום סקינוביישנס, שפיתחה אסתטיקה רפואית לשוק הביתי, וב־2008 את אינמוד שפיתחה טיפול אסתטי זעיר־פולשני לפנים, ונסחרת כיום בשווי של כמעט 3 מיליארד דולר בנאסד"ק.

בימים אלה החברות שמנהלים השניים צריכות להתמודד גם עם האטה בשוק הפעילות המרכזי שלהן - ארה"ב, במקביל לעלייה במחירי חומרי הגלם וההובלה. מזרחי אינו מודאג ורואה בהאטה דווקא הזדמנות עבור אינמוד.

"נכנסנו לתקופה הזו עם כיסים מלאים", הוא אומר. "נכון לסוף הרבעון השלישי יש לנו 484 מיליון דולר בקופת המזומנים. אנחנו חברה לא ממונפת, ולכן עלות הכסף כרגע לא משפיעה עלינו. לעומת זאת חברות שנרכשו על ידי קרנות פרייבט אקוויטי שלקחו הלוואה לשם כך, צריכות לשרת את ההלוואה שהפכה כעת אולי ליקרה יותר. זו כנראה אחת הסיבות שבגללן אנחנו רואים את החברות הללו מצטמצמות. לא רואים אותן משקיעות באנשי מכירות, בשיווק, במו"פ".

בדוחותיה לסיכום 2022 אינמוד צפויה להכות את התחזיות שלה עצמה, עם הכנסות של כ־450 מיליון דולר וצפי לצמיחה לכ־525-530 מיליון דולר ב־2023.

מזרחי מודה שגם אינמוד מתמודדת עם גידול בעלות המכר שלה, "ובכל זאת הגדלנו את ההשקעה בשיווק ובמכירות. זה אולי יקטין קצת את שיעורי הרווחיות, אבל יש לנו מאיפה לקטון, וכך נצמח מבחינת נתח השוק שלנו. נקבל יתרון לגודל, שיחזיר את ההשקעה הזו או כבר עכשיו, או כשהמיתון ייגמר".

"גם בבליץ צרכו שפתונים"

סופווייב, שבה אקהויז משמש כמשקיע מייסד ויו"ר, היא חברה צעירה יותר, עדיין בשלב ההשקעה. בדוחותיה למחצית הראשונה של 2022 היא רשמה הכנסות של 13 מיליון דולר, הפסד בסך 9 מיליון דולר, והיו לה 36 מיליון דולר בקופה.

אקהויז, כבוגר של כמה תקופות האטה, מציין כי אלו דווקא לא משפיעות כמעט על השוק האסתטי: "גם בתקופת הבליץ בלונדון, המוצרים המבוקשים ביותר היו גרבונים ושפתון", הוא מזכיר. "המעמד שקונה את רוב הטיפולים האסתטיים הוא לא זה שייאלץ לוותר עליהם בגלל המיתון.

"אנו רואים אתגרים בשרשרת האספקה, אבל מכירים ויודעים להתמודד עם זה, ועם רווחיות גולמית של 75% במקום 85% כמו שהתרגלתי בסינרון. בארה"ב גם העלינו מחירים, אבל זה לא השפיע על היכולת שלנו למכור".

עם זאת, ההאטה דוחקת לפעמים לפינה את הרופאים, שקשה או מסוכן להם יותר לקחת הלוואה כדי לממן רכישה של מכשיר, גם אם הם צופים שהוא יחזיר את ההשקעה. מזרחי סבור ש"גם כאן, היתרון שלנו כחברה עם 'כיס' הוא ביכולת לתת לרופאים תוכניות מימון, עזרה בשיווק, וכך שוב להגדיל את נתח השוק שלי".

עוד כתבות

אוטובוס בבאר שבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

הנתונים מראים: "צדק תחבורתי" של מירי רגב הביאה לעלייה במחירי הנסיעה

במשרד התחבורה טוענים כי רפורמת "צדק תחבורתי" מקזזת את עליית המחירים ומיטיבה עם רוב אזרחי המדינה, אלא שבדיקת גלובס מגלה תמונה שונה ● גורמי מקצוע מתריעים: שיפור התדירות והשירות הוא הסוגיה החשובה ביותר

כוחות צה''ל בעזה / צילום: דובר צה''ל

1 מכל 3 צעירים סובל מהתמכרות: חיילים בסדיר ומילואימניקים צעירים בסיכון מוגבר

נתוני המרכז הישראלי להתמכרויות ולבריאות הנפש מגלים שמאז 2018 קפץ מספר המדווחים על בעיית התמכרות בכ־150% ● ובקרב בני 18־26 התופעה רחבה עוד יותר ● מנהלי המרכז מסבירים כיצד רצף המשברים בארץ מרחיב את מעגל ההתמכרויות ואיזה טיפול יחולל שינוי אמיתי

מיקרוסופט / צילום: Shutterstock

דיווח: מיקרוסופט מפטרת כ-9,000 עובדים, בסבב הרביעי מתחילת השנה

לפי CNBC, ענקית הטכנולוגיה הודיעה כי תקצץ פחות -4% מכוח העבודה הגלובאלי שלה, המונה כ-228 אלף עובדים, כאשר רק במאי האחרון, פוטרו כ-6,000 עובדים ● לפי שעה, עוד לא ברור איך המהלך ישפיע על עובדי החברה בישראל

אילוסטרציה: Shutterstock

רשות המסים מגדירה מחדש: מי נחשב תושב ישראל לצורכי מס?

תזכיר חוק חדש מבקש לעגן את הקריטריונים שעל פיהם יקבע אם יחיד הוא תושב ישראל או תושב חוץ בעיקר בהתבסס על מספר ימי שהותו בישראל, ללא צורך בבחינת מכלול קשריו המשפחתיים, הכלכליים והחברתיים

יירוט טיל מעזה / צילום: ap, Tsafrir Abayov

תבעו את הקבלן על איחור במסירת דירה, ובית המשפט קבע: מלחמת "חרבות ברזל" היא כוח עליון

בית המשפט המחוזי דחה ערעור של רוכשי דירה על איחור במסירה, וקבע כי הנחיות פיקוד העורף והשלכות המלחמה מהוות נסיבות בלתי־צפויות, שמצדיקות את הדחייה בקיום החוזה

המפקח על הבנקים דני חחיאשוילי. צילומים: שלומי יוסף, איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מניות הבנקים קפצו, האם בנק ישראל יאשר להגדיל את הדיבידנד?

בשוק ההון מעריכים כי הפיקוח על הבנקים עשוי לאשר את בקשת הבנקים להגדיל את שיעור חלוקת הדיבידנד לעד 50% מהרווח הנקי

רמפייג / צילום: אלביט מערכות

הידידה הקרובה של ישראל רוצה לקנות מאיתנו טילים חדשים

כהפקת לקחים מהמלחמה עם פקיסטן, ההודים מפנימים כי הם צריכים טילי אוויר־קרקע מדוייקים לטווחים רחוקים ● אייר לורה, שפיתחו במפעל מל"מ של התע"א ייעודי לפגיעה באתרי טילים, בסיסים צבאיים ומערכות הגנה אווירית, מבלי לסכן את הטייסים והמטוסים

מטוס של אייר אינדיה / צילום: Shutterstock

אייר אינדיה מוותרת על הקיץ בישראל

החברה היחידה שמפעילה טיסות ישירות להודו האריכה את השהיית הטיסות לישראל ● החברה מוותרת על הקיץ בישראל - אלו היעדים דרכם תוכלו לטוס להודו

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ סוחט ניצחון דחוק: הסנאט אישר את "החוק הגדול היפה" שלו במחיר כבד

החקיקה שמוביל הנשיא פוערת גירעון ענק בתקציב האמריקאי: עד 5 טריליון דולר בעשור הקרוב ● במרכזה עומדים קיצוצי מסים, לצד הקצאות למניעת הגירה והוצאות ביטחון ● הפוליטיקאים ממשיכים מסורת של 40 שנה, ומשתמטים מטיפול במשבר הפיננסי הגדול ביותר מאז ומעולם

פי דידי. זוכה מסעיפי האישום החמורים נגדו, אבל הורשע בשני סעיפים של שידול לזנות / צילום: ap, Willy Sanjuan/Invision

משפט פי דידי: הראפר הורשע בשידול לזנות, אבל זוכה משאר האישומים נגדו

חבר המושבעים במשפט פי דידי המואשם בשורה של עבירות מין וסחר בבני אדם הגיע להחלטה בבית המשפט הפדרלי בניו יורק ● הראפר זוכה מסעיפי האישום החמורים נגדו, אבל הורשע בשני סעיפים של שידול לזנות - שעשויים להוביל ל-10 שנות מאסר כל אחד

קיבוץ ניר עם, 2021 / צילום: אייל פישר

עם טכנולוגיה גרמנית: מפעל מחזור סוללות הרכב הגדול בישראל ייפתח בקיבוץ ניר עם

בהשקעה של 50 מיליון שקל: חברת BRI, יחד עם קבוצת סמלת, קבוצת דן תחבורה, קבוצת מאיר, קרן מוביליטק קפיטל ומשפחת נוסבאום החלו להקים בקיבוץ ניר עם מפעל למחזור סוללות של רכבים ואוטובוסים חשמליים ● המפעל נבנה בטכנולוגיה גרמנית, ועובדים מגרמניה הוזמנו כדי להשתתף בבניה

בורסת תל אביב שוברת שיאים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מגמה חיובית בת"א; קמטק מטפסת ב-3%, מדד הבנייה עולה בכ-2%

מדד ת"א 35 עולה ב-1.3% ● השקל לא עוצר: הדולר עומד על 3.36 שקלים ● לומברד אודייר: ממליצים על חשיפה עודפת לאג"ח בדירוג גבוה בארה"ב ● "צלב מוזהב" ב־S&P 500: האם זה סימן לתשואה גבוהה יותר בעתיד? ● היום יתקיים מסחר מקוצר בוול סטריט - עד השעה 20:00 שעון ישראל ● וגם: המשקיעים מחכים לדוח התעסוקה בארה"ב שישפוך אור על כיוון הריבית

המיזוגים החדשים מצטרפים למגמת ההתאוששות הניכרת בחודשים האחרונים / אילוסטרציה: Shutterstock

משרד עוה"ד נשיץ ברנדס אמיר מתמזג עם משרד שלמה כהן המייצג קיבוצים

נשיץ ברנדס אמיר, המדורג בעשיריית המשרדים הגדולים בישראל, ימזג גם את משרדה של עו"ד ענבל דהן-שרון המתמחה בדיפנס-טק ובפיקוח על היצוא, וימנה בסה"כ 312 עורכי דין

מתקרבים לגיל פרישה? החיסכון שיכול לתת לכם קצבה פטורה ממס

"תיקון 190" נשמע טכני, אך הוא מאפשר ניהול כסף פרטי דרך קופת גמל - עם שיעור מס שונה, גמישות בהשקעה וגם כמה מגבלות שחשוב להכיר ● למי הוא מתאים ומתי זה משתלם? לפני שמפקידים - חשוב להבין את כל המשמעויות

הסכם ממון / אילוסטרציה: Shutterstock, Elnur

האם ניתן להגיש תביעת נזיקין כנגד בן או בת זוג שבגדו?

בני זוג רשאים לערוך ביניהם הסכם ממון שכולל ענישה כלכלית על בגידה ● בדרך כלל הסכם זה מתווסף על רקע ניסיון עגום קודם, שבו נחשף חוסר הנאמנות הזוגי של מי מהם ● כמסקנה מפסקי דין בנושא מהעבר, חשוב להגדיר מה ייחשב בעיני בני הזוג "כבגידה" המצדיקה את הפעלת הסנקציה הכלכלית

מל''ט אנקה 3 / צילום: צילום מסך יוטיוב

המל"ט הטורקי שהתרסק והביך את ארדואן

אנקה 3, המל"ט המתקדם ביותר של טורקיה, התרסק במהלך טיסת ניסוי ● קוריאה הצפונית תקבל הדרכה שתאפשר לה לייצר כטב"מים איראניים מסוג שאהד 136, תמורת העברת 25 אלף עובדים למפעל כטב"מים ברוסיה ● אוקראינה מייצרת מוקשים במדפסות תלת־ממד ● והודו חושפת כטב"ם מתאבד חדש ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

הדמיית מגדל הספירלה של קבוצת עזריאלי בתל אביב / צילום: KPF

עסקת ענק: משרד עורכי הדין שעובר למגדל הספירלה של עזריאלי

משרד עורכי הדין נשיץ, ברנדס, אמיר, ישכור 11,000 מ"ר במגדל הספירלה של עזריאלי ● על פי הערכות בשוק, המחיר לרמת מעטפת עומד על כ-130 שקל למ"ר, כך שהמשרד ישלם כ-17 מיליון שקל בשנה ● וגם: הריבית עוד לא ירדה - אבל היזמים מתנפלים על המכרזים: יותר מ־130 הצעות לארבעה מגרשים בת"א וביבנה ● חדשות השבוע בנדל"ן

היזם בני לנדא / צילום: איל יצהר

עובדים בחברת הדפוס של לנדא מתנגדים למהלך עיכוב ההליכים

25 מהעובדים בחברת הדפוס של בני לנדא הגישו בקשת התנגדות לעיכוב ההליכים, שלטענתם ימנע מהם קבלת פיצויים מהביטוח הלאומי ● כמו כן, מתנגדים העובדים למינוי מנהלים לתהליך העיכוב - עורכי הדין של נושי החברה, וכן מתנגדים למעמד המשקיעים כנושים מובטחים

הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock

עליות שערים באירופה; מגמה דומה בחוזים העתידיים בארה"ב

הדאקס עולה ב-0.4% ● הניקיי ירד ב-0.2% ● לומברד אודייר: ממליצים על חשיפה עודפת לאג"ח בדירוג גבוה בארה"ב ● "צלב מוזהב" ב־S&P 500: האם זה סימן לתשואה גבוהה יותר בעתיד? ● היום יתקיים מסחר מקוצר בוול סטריט - עד השעה 20:00 שעון ישראל ● וגם: המשקיעים מחכים לדוח התעסוקה בארה"ב שישפוך אור על כיוון הריבית

דן בודנר, מנכ''ל ורינט / צילום: איל יצהר

לא הסיבוב הראשון בארץ: הקרן שעשויה להפוך לגלגל ההצלה של מניית ורינט

חברת הטכנולוגיה הוותיקה שנסחרת בשווי של 1.1 מיליארד דולר עשויה לעבור לידי קרן ההשקעות תומא בראבו, לה היסטוריה מוצלחת עם חברות בישראל ● ורינט המספקת פתרונות למוקדי שירות, איבדה שליש מהשווי שלה רק השנה