גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הקרוס-אובר הקומפקטי של יונדאי בטיחותי, אבל עד כמה המחיר תחרותי?

לרכב הפנאי הקומפקטי של יונדאי יש עיצוב רענן ובעל נוכחות, מחיר נגיש יחסית ותא נוסעים מרווח ומאובזר ● ובכל זאת, יש בפלח מכוניות שמערבות יותר את הנהג

יונדאי BAYON / צילום: יח''צ
יונדאי BAYON / צילום: יח''צ

בשנה החולפת אחת מכל שתי מכוניות נרכשה בישראל באמצעות מימון, ושיעור המימון הממוצע שנטלו הרוכשים הגיע ליותר מ־70% ממחיר הרכב שמשקף למעלה מ־110 אלף שקל לרכב - כך עולה מהדוח השנתי החדש של חברת מימון ישיר, הנחשבת לאחת השחקניות הגדולות בשוק המימון לרכב בישראל.

הקרוס-אובר הקומפקטי של יונדאי בטיחותי, אבל עד כמה המחיר תחרותי? | מבחן דרכים 
שוק רכבי היד השנייה נכנס להאטה, והחשמליות החדשות שבדרך | השבוע בענף הרכב 
פתיחת הרכבת הקלה בגוש דן מתעכבת, והקבלנים יקבלו עוד רבע מיליארד שקל | בלעדי

הנתונים הללו מסבירים את אחת מהתופעות המאפיינות את שוק הרכב הישראלי ב־2022 - אדישות צרכנית לעליית המחירים. במילים אחרות, עליית המחירים החדה שנרשמה בשנה החולפת לכל רוחב שוק הרכב לא האטה את הביקוש, ורוב הלקוחות בחרו לשדרג לכלי רכב גדולים ויקרים יותר למרות שהמשכורת הממוצעת במשק עלתה באופן שולי.

אבל נראה שהחגיגה מתקרבת כעת לסיומה, או לפחות מתחילה להאט. הריבית על מימון לרכב בשוק מתקרבת ל־10%, השקל נחלש, המיתון מורגש במשק, וחוסר הוודאות מקטין את המוטיבציה הצרכנית לשדרג. זה עדיין לא מורגש משמעותית בפלח רכבי הפרמיום, אבל בחלק המרכזי של השוק כבר ניכר תהליך של רציונליזציה ומעבר לרכישת דגמים שתואמים את היכולת הכלכלית הריאלית. הבעיה: לא נותרו הרבה דגמים כאלה בשוק.

עיצוב חיצוני

אחד המצטרפים האחרונים "לפלח ההגיוני" הוא יונדאי באיון, שהושק בשנה שעברה. הדגם תוכנן במקור עבור שווקים מתפתחים, בעיקר באסיה, ותכליתו העיקרית היא שינוע משפחות במחיר נגיש. אבל ביונדאי יודעים היטב שגם בעלי תקציב מוגבל רוצים סטטוס, והבאיון עונה על הדרישה באמצעות עיצוב פנאי רענן.

למרות שהבאיון קטן במעט מאחיו יונדאי "קונה", והוא מבוסס על מכונית סופר־מיני (יונדאי i20), הוא מצליח להיראות גדול מכפי שהוא באמת. זאת בזכות יציבה רחבה על הכביש, מרכב גבוה יחסית ואלמנטים קוסמטיים ששייכים לז'אנר השטח כמו קשתות גלגלים מודגשות וגריל רחב ומושחר בחזית. את המראה העדכני משלימים פנסי חזית צרים ומפוצלים ודלת אחורית בעיצוב דמוי זנב־חץ. אם מוסיפים לתמונה גם גג בגוון שונה מהמרכב מקבלים את המראה של רכב פנאי, שהלקוחות מכירים ומוקירים.

 

פנים הרכב

גם תא הנוסעים ממשיך את התחושה של רכב קטן־גדול. אמנם בסיס הגלגלים די ומסתפק בב־2.58 מ' צנוע אבל הגג המוגבה, החלונות הגדולים ותכנון חכם של המושבים מעניקים תחושה אוורירית ומרווחת יחסית. המושבים הקדמיים לא גבוהים כמו ב"קונה" אבל עדיין ממוקמים גבוה מספיק בשביל התחושה של ישיבה מעל הכביש; סף הכניסה והיציאה די נוח והמושב האחורי יכול לאכלס ברווחה שני מבוגרים בעלי קומה ממוצעת פלוס כיסא ילד מבלי לקפח את מרחב הרגליים והראש שלהם. תא המטען מרווח באופן מפתיע עם נפח של 373 ליטר, כמעט כמו ה"קונה". בתא הנוסעים עצמו יש גם שלל חללי אחסון שימושיים לחפצים מזדמנים.

ה"נראות" של חומרי הדיפון בתא מותירה רושם חיובי אם כי החומר הדומיננטי פלסטיק נוקשה, שמרגיש די זול למגע, במיוחד בדלתות. גם הריפוד די בסיסי והיינו שמחים לקבל גם מושב נוסע מתכוונן לגובה. מנגד איכות הייצור טובה ובידוד רעשי החוץ יעיל.

מולטימדיה ומצלמות

מערך הפיקוד בגרסאות המאובזרות נראה עדכני בזכות לוח מחוונים דיגיטלי קומפקטי אבל חד ומסך מולטימדיה רוחבי בגודל סביר, שתומך במערכות ההפעלה הסלולאריות של אנדרואיד ואפל. גם סביבת הנהג נראה מודרני עם הטמעה של פתחי המיזוג בתוך עיצוב מערך הפיקוד הנדסת האנוש פשוטה ויעילה ללא התחכמויות מיותרות.

יש מוט הילוכים בתצורה מסורתית, כמות סבירה של מתגים פיזיים לשליטה על מערכות העזר העיקריות ללא צורך בתפריטי מגע מסיחי דעת. כמקובל אצל יונדאי יש גם מערך מתקדם של מערכות בטיחות אקטיביות, במיוחד בגרסה הבכירה שמציעה פיצ'רים שאופייניים בעיקר לדגמים יותר יקרים כמו בלימה אוטומטית בנסיעה לאחור.

מנוע וצריכת דלק

בישראל מוצע הבאיון עם מנוע טורבו־בנזין בעל שלושה צילינדרים בנפח 1 ליטר, שמייצר 100 כ"ס או 120 כ"ס בגרסה עם מערכת היברידית "קלה", כמו ברכב ההדגמה שלנו. המערכת ההיברידית הזו מנצלת את אנרגיית הבלימה כדי לטעון סוללה קטנה, שמטרתה בעיקר לסייע בהתנעה/כיבוי של המנוע בעיר ובשיוט רגוע ועל הדרך להפחית את הפליטה. בפועל, ברוב המקרים קשה להרגיש בקיומה.

המנוע הקטן מספק תחושה מכובדת של מרץ גם בעליות עם נוסעים תודות למשקל עצמי צנוע ומומנט סביר בסל"ד נמוך. הוא מסתייע בתיבת הילוכים כפולת מצמדים, שמעלה ומורידה הילוכים בצורה זריזה יחסית. עם זאת כדי לחוות את המרץ הפוטנציאלי תצטרכו לבחור במצב התכנות "ספורט" ולהשאיר אותו שם באופן קבוע.

במצב "חיסכון", שהוא ברירת המחדל, תגובת הדוושה ללחיצה די עצלה וצבירת המהירות מעוררת פיהוק. נהגים, שאינם ממהרים לשום מקום, יתוגמלו בצריכת דלק ריאלית מכובדת, שמתקרבת ל־16 ק"מ לליטר.

על הכביש

על הכביש מכוילת שלדת הבאיון לספק את הדרישות הבסיסיות בפלח העירוני. אחיזת הכביש בפניות סבירה ובטוחה והיציבות הכיוונית במהירויות גבוהות סבירה, בעיקר תודות לחישוקי 17 אינץ' עם צמיגים רחבים בגרסה הבכירה. בנהיגה עירונית רגועה המכונית משדרת תחושה קלילה אבל ההיגוי עצמו די קליל ומעורפל, אפילו אחרי ניתוק מערכת ה"סיוע לנהיגה". מצב הספורט מוסיף קצת משקל להגה אך התחושה עדיין די מנותקת. יש בפלח מכוניות שמרגישות מחוברות יותר לנהג.

נוחות הנסיעה סבירה על מהמורות טיפוסיות אבל מהמורות משמעותיות ופסי הרעדה עירוניים, כבר מציבים אתגר ומטלטלים את הנוסעים. סביר להניח שהגרסאות של הבאיון עם סט מתון יותר של גלגלים/צמיגים יהיו ידידותיות יותר.

מחיר

המחיר של יונדאי באיון מתחיל בכ־126 אלף שקל ונוסק עד 138 אלף שקל לגרסת ה"SUPREME" החזקה יותר והמאובזרת מאוד. במונחים של שוק דגמי הקרוס־אובר בישראל זהו מחיר נגיש, יחסית, ועד שיגיע אלינו הדור החדש של יונדאי "קונה", שיהיה יקר יותר משמעותית, תיהנה הבאיון ממרחב נשימה תחרותי סביר בתוך הבית, ומתחרות לא קלה מחוץ לו.

חלק מהמתחרות

מאזדה CX-3

126 אלף עד 143 אלף שקל עולה הקרוס־אובר של מאזדה. העיצוב שומר על עדכניות למרות הוותק. השלדה חדה ונעימה לנהיגה. המנוע הוא 1.5 ליטר ללא טורבו עם 116 כ"ס.

מאזדה CX-3 / צילום: יח''צ

קיה סטוניק

במחיר של בין 128 ל־132 אלף שקל לגרסת הטורבו יש לרכב עיצוב פנאי רענן, תא נוסעים מרווח יחסית ושלדה מכוילת בצורה נעימה לנהיגה נמרצת.

קיה סטוניק / צילום: יח''צ

עוד כתבות

במה העשירים משקיעים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

לא מתלהבות ממניות: כך המשפחות העשירות מנהלות את הכסף שלהן

מחקר של ג'יי פי מורגן בחן את דפוסי ההשקעה של משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● המשפחה העשירה הממוצעת משקיעה בעיקר בנכסים לא סחירים, משלמת 6 מיליון דולר בשנה על ייעוץ השקעות, ומצפה לתשואה של כ־11% בשנה

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

בסכום של 13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

קמפיין freeTV / צילום: צילום מסך

ב־freeTV לא חושפים את מספר הלקוחות, אבל משקיעים 2 מיליון בקמפיין בכיכובם

הקמפיין של מיזם הסטרימינג מתברג במקום השני בזכירות, ובמקום האחרון באהדה - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק מזרחי טפחות, בית ההשקעות מיטב חוזר למסך עם עוד פרסומת בהובלת כוכב "חברים"

איתמר בן גביר משתתף בטקס יום הזיכרון בבאר שבע, שנה שעברה, לאחר שחלק מהמשפחות ביקשו שלא יגיע / צילום: Maya Alleruzzo (AP), עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לשרים לא אכפת שנוכחותם לא רצויה בטקסי הזיכרון

אין לנו כלים להילחם גם על הכיס ● חברי הממשלה מתעקשים להגיע לאירועי הזיכרון ● וצה"ל חייב ללמוד לאמץ ביקורת חיצונית ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מטרו / אילוסטרציה: Unsplash, olivier collet

בעלי קרקעות עותרים לבג"ץ נגד הפקעות המטרו וחושפים התנהלות מרושלת סביב חקיקת התוכנית

העותרים טוענים כי ההפקעה לטובת הדיפו בראשל"צ, שמעליו מתוכננת בנייה מאסיבית, אינה חוקית, שכן החוק מאפשר הפקעה רק לשימוש ציבורי ● חוק המטרו אמור היה להסדיר זאת, אך החלק הנוגע לכך טרם הושלם

פול אוסטר. ''סופרים לא יוצאים לפנסיה'' / צילום: Reuters, VINCENT WEST

על פול אוסטר, שהיופי שבמקריות העסיק אותו כל חייו

השבוע הלך לעולמו בגיל 77 הסופר היהודי-אמריקאי פול אוסטר ● אוסטר כתב ספרים שהפכו לרבי מכר ועוסקים באופן תכוף בצירופי מקרים ● כתיבתו נטועה בילדות קשה ואירועים מטלטלים ששינו את חייו

שולה חן, 1969 / צילום: סוכנות צילומי עיתונות י.פ.פ.א / אוסף דן הדני, הספרייה הלאומי (מתוך ויקיפדיה)

על השיר "בוא הביתה" שהפך לפסקול המלחמה הנוכחית

לכל מלחמה בישראל יש את השיר שמסמל אותה ועליו קהל המאזינים נשען ● למלחמת העצמאות היה את "באב אל וואד", במלחמת יום כיפור "לו יהי", ובלבנון הראשונה, "הביתה"● במלחמה הנוכחית מככב השיר "בוא הביתה", אותו כתבה בכלל זמרת אמריקאית

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"

תיירים באקרופוליס, יוון. יחס החוב־תוצר במדינה הגיע ב־2023 לרמה הנמוכה ביותר מאז 2010 / צילום: Reuters, Beata Zawrzel

הפתעה כלכלית באירופה: מדינות ה"פריפריה" מובילות את הצמיחה ביבשת

כלכלות דרום אירופה רשמו צמיחה מהירה ב־2023, בעוד שגרמניה וצרפת התכווצו, ובכך הפכו את המגמה ביבשת ● איטליה, ספרד, פורטוגל ויוון מצליחות לצמצם את החובות שצברו במשבר 2008 ובקורונה, אך מומחים טוענים כי כדי לשמר את השגשוג דרושים שינויים מבניים

נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן נואם בעצרת סולידריות עם הפלסטינים בסוף אוקטובר / צילום: ap, Emrah Gurel

טורקיה מפסיקה את המסחר עם ישראל: מה המשמעויות ואילו ענפים יפגעו?

כפי שנחשף בגלובס, טורקיה החליטה על הפסקת הסחר עם ישראל ● טורקיה היא מקור היבוא החמישי בגודלו בישראל, שפיתחה תלות גדולה במיוחד במוצרי המלט ● איך המהלך ישפיע על המדפים שלנו, ולמה דווקא עכשיו? גלובס עושה סדר

''מנטה ריי'' / צילום: נורת'גרופ

לא רק באוויר: כלי השיט הבלתי מאויש החדש של צבא ארה"ב

הסוכנות האמריקאית לפיתוחים טכנולוגיים צבאיים והענקית הביטחונית נורת'רופ גרומן הודיעו כי סיימו בדיקות בהיקף מלא של "מנטה ריי" - פרויקט דגל ימי של כלי שיט תת־מימי בלתי מאויש (UUV) גדול במיוחד ● כלי השיט החדש נושא חיישנים ומערכות תקשורת מתקדמות המאפשרות לו לבצע משימות כמו מעקב, זיהוי ונטרול מוקשים, מחקר בעומק האוקיאנוסים ומיפוי הקרקעית

מפגינים באוניברסיטת קליפורניה, השבוע / צילום: Reuters, Aude Guerrucci

ניצולי ה־7 באוקטובר תובעים את מובילי המחאות בקמפוסים בארה"ב: "זרוע של חמאס"

אזרחים ששרדו את הטבח ביישובי הדרום, הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי בווירג'יניה תביעה נגד ארגוני המחאות בארה"ב, בטענה לקשר ביניהם לחמאס ● בין היתר, צוין כי ראשיהם היו חברים בארגוני טרור ואף הכינו מסמכי תעמולה נגד ישראל, בטרם התרחש הטבח

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

"בעוד שנה נהיה בקטסטרופה": התחזית הקשה של יגאל דמרי

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● חצי שנה לפרוץ המלחמה, היזם יגאל דמרי מסביר מדוע שוק הנדל"ן בנגב דווקא פורח ● הוא מעריך כי היקפי הבנייה בפרויקטים של התחדשות עירונית הגיעו לשיא, וסבור שהחרם הטורקי לא ישפיע במידה מהותית על השוק ● כמה באמת שווה הקרקע של חנן מור בשדה דב לפי ההצעה שהגיש, ולמה הוא מקפיא בינתיים את הפרויקט שלו בבבלי

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: Associated Press, Noah Berger,

מכירות האייפונים צנחו, אז למה המשקיעים מרוצים?

הבייבאק הוא הבעת אמון של אפל בעצמה ● למרות ההכנסות הנמוכות, החברה עקפה את צפי האנליסטים, ולמשקיעים יש לא מעט סיבות להיות מרוצים ● ומה צפוי בבינה המלאכותית ● 5 הערות על דוחות אפל

רפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

דיווח בארה"ב: ישראל עדכנה את ממשל ביידן על תוכניתה להתחיל לפנות אוכלוסייה מרפיח

צה"ל ערך תרגיל המדמה תקיפת פתע של חיזבאללה בגבול לבנון • אזעקות הופעלו אחרי כמעט יומיים ללא ירי לצפון, גם הירי מעזה התחדש עם נפילה - שלא הפעילה אזעקה • מטוסי קרב תקפו מבנים צבאיים של ארגון הטרור במרחב עייתא ע-שעב שבדרום לבנון • לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - בסוריה דיווחו על תקיפה ישראלית ליד דמשק ● עדכונים בולטים

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

למכור את המניות בחודש מאי ולצאת מוול סטריט? זה מה שההיסטוריה מלמדת

האם נכנסו לחצי השנה הגרועה של השנה, וזה הזמן לצאת משוק ההון עד אוקטובר? לא בטוח ● אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה הוותיקה "Sell in May and go away" ● ולמה הנפילה של אפריל לא מפחידה אותם?

אחרי שהודיעה על הפסקת המסחר עם ישראל: אלה הדרישות של טורקיה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ביממה החולפת הופנו הכותרות בכלי התקשורת בטורקיה וברשתות החברתיות לנושא הפסקת קשרי הסחר עם ישראל ● הודעת משרד המסחר הטורקי, תגובת שר החוץ ישראל כ"ץ לאחר חשיפת גלובס בנושא ● וההשפעות על נתוני האינפלציה העדכניים ● כותרות העיתונים בעולם 

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה חיובית בבורסה; היום עודכנו המדדים, אלה שיצאו ואלה שנכנסו למדד ת"א 35

מדד ת"א 35 עלה ב-0.5% ● השקל נחלש מול המטבעות הזרים ● הנפקות האג"ח הקונצרניות באפריל גדלו בישראל בכ-300% ● במיטב מעריכים כי בנק ישראל יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● הפד הותיר את הריבית על כנה אך פאוול הדגיש שלא תהיה העלאת ריבית בקרוב ● עונת הדוחות בוול סטריט ממשיכה לתפוס תאוצה והערב אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות בסיום המסחר

5,000 דולר לפליט: המצרי שמגלגל מיליונים על חשבון תושבי עזה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ארה"ב וסעודיה קרובות מתמיד להסכם, גם בלי ישראל, אסמעיל הנייה כבר כמעט שבועיים באנקרה, במצרים עושים מיליונים מפליטים בעזה וארה"ב משלבת טכנולוגיה ישראלית בנגמ"שים ● כותרות העיתונים בעולם