גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

קשת נגד הוט ובחזרה: המאבק הסוער של שוק הטלוויזיה עולה מדרגה

קשת הגישה לביהמ"ש בקשה לצו מניעה נגד הוט, בטענה לפגיעה בזכויות יוצרים ושימוש בתכנים ללא רישיון - בית המשפט קבע דיון בשבוע הבא בנושא ● עפ"י הבקשה, הוט מנסה "לסחוט" את קשת ומאיימת שאם לא יתקבלו בקשותיה, היא תמשיך בפעילותיה ● גורם בקשת: "הוט משתמשת בכל דרך לחסום את התחרות בשוק" ● הוט בתגובה: "קשת מנצלת לרעה את כוחה המונופוליסטי בניגוד לחוק התקשורת והתחרות"

בניין קשת / צילום: אורטל דהן
בניין קשת / צילום: אורטל דהן

התחרות בשוק הטלוויזיה בישראל עולה שלב, והמאבק בין שתי חברות יריבות חוזר לבית משפט: קשת הגישה היום (א') לבית המשפט המחוזי בתל אביב בקשה לצו מניעה זמני נגד הוט, בטענה כי הוט מבצעת הפרות ביחס לזכויות היוצרים של קשת. בשבעת הימים הקרובים קשת תגיש גם תביעה לבית המשפט בנושא.

בית המשפט לא קיבל את הבקשה לצו הארעי שקשת הגישה כדי למנוע את השידורי ערוץ 12 בהוט, אך קבע דיון במעמד הצדדים ל-8 במאי כדי לדון בטענות החברה. המהלך מגיע ברקע המאבק של הוט נגד מיזם הסטרימינג החדש FreeTV, שנמצא בבעלות קשת ו-RGE. 

הלקוחות נוטשים ועסקת טאואר תקועה: 3 הערות על ההפסד הגדול בתולדות אינטל
קשת ו-RGE השיקו בהפתעה מיזם טלוויזיה חדש. כמה צפוי לעלות מנוי? 

בין הוט לקשת היו שני הסכמים: הסכם של הכבלים והלוויין וההסכם של ה-OTT, השידורים על פני תשתית האינטרנט. ההסכם הראשון, המאפשר להוט לשדר את תכני קשת ב-VOD, נגמר ב-31 במרץ. על-פי חוק השידורים, קשת מחויבת להעביר את השידור החי שלה בחינם לפלטפורמות השונות, אך כדי לשדר תכני VOD, קשת טוענת כי קיימת בהסכם חובה לתשלום. הוט הודיעה ללקוחותיה כי התכנים של קשת ירדו ב-23 באפריל, כמה שבועות אחרי סוף ההסכם.

ההסכם השני, המבוסס על תשתית אינטרנטית, מאפשר לפלטפורמות השונות להציע את השידור החי בדומה לכבלים והלוויין, אבל גם מציע לצרכנים פיצ'רים של צפייה בצורות שונות: סטארט-אובר, קאץ'-אפ ועוד. תכני ה-VOD הוסרו גם מהתשתית האינטרנטית, אבל בהוט טענו כי השידור החי עם כלל הפיצ'רים הנוספים נכלל מתוקף החוק. טענת קשת היא כי החוק מדבר על אך ורק על שידורים חיים, כלומר, ללא קטיעה וללא עריכה. על-פי חוק תחנות שידור ספרתיות, הפלטפורמות שלא חתומות על הסכם עם קשת, יכולות לקבל את השידור החי לערוצים אך ורק במסגרת השידורים של "עידן פלוס", משמע באיכות SD ורק בשידור חי.

לכך הצטרפה הוראת שעה בשנת 2017, הקובעת כי בין הערוצים יתקיימו יחסים מסחריים, כלומר, השוק הבין שיש שינוי בעולם המתפתח, ושאפשר להגיע להסכמים מסחריים בין הצדדים. לטענת קשת, הוראת השעה נועדה למנוע פגיעה במודל הכלכלי של הערוצים המסחריים בעולם שבו יותר ויותר צופים עוברים לצפייה לא לינארית. כלומר, הערוצים המסחריים מתבססים על הכנסה מפרסומות. צפייה בשידור חי מחייבת את הצופה גם לצפות בפרסומות, ואילו הטכנולוגיה כיום מאפשרת לצופים לדלג על פרסומות כשלא מדובר בשידור חי. כדי לפצות על הפסדי ההכנסות, נקבעה הוראת השעה.

"הוט התנהלה בבריונות" 

למעשה, בקשת טוענים כי הוט פוגעת בזכויות היוצרים שלה. הוט משתמשת בשידורים שהיא מקבלת עבור הכבלים והלוויין, שהם באיכות HD, ומעבירים אותם ל-OTT. לצד זאת, לטענת קשת, בהוט מקליטים בעצמם את השידור הישיר של קשת ומציעים דרך הממיר את הפיצ'רים השונים של צפייה חוזרת או התחלה מחדש - ולא דרך הרישיון, ולכן גם לא מעבירים לקשת תשלום על כך.

בבקשה לצו המניעה נכתב כי "הוט ממשיכה להשתמש בתכנים של קשת שלא כדין למרות פקיעת הרישיונות. בקשה זו מוגשת מכיוון שהוט ממשיכה להשתמש בתכני ערוץ 12 לאחר פקיעת הסכמי הרישיון, תוך הפרה ברורה של זכויות יוצרים ושל זכויות משדרים שהם הקניין הרוחני של קשת".

בקשת ניהלו משא-ומתן עם סלקום, yes ופרטנר בסוגיה. לדבריהם, כל השחקניות חתומות עמה כיום על הסכם, למעט הוט.

לדברי קשת, "יובהר כי הצדדים ניהלו משא-ומתן לחתימה על הסכמי רישיון חדשים. אך הוט ניהלה את המשא-ומתן בחוסר תום-לב מובהק וסירבה להתקשר בהסכמים שהוצעו לה".

עוד הוסיפה קשת כי "הוט התנהלה בבריונות מופגנת: היא לא ניהלה משא-ומתן בתום-לב אלא ניסתה 'לסחוט' את קשת ולהכתיב תנאים ומחירים, תוך איום מפורש בחדר המשא-ומתן שאם לא יתקבלו תכתיביה, היא פשוט תמשיך להשתמש בתוכניות של קשת באינטרנט גם ללא רישיון בטענות סרק משפטיות. כך איימה, וכך היא עושה כעת".

עוד נכתב כי "בפועל קשת לא נתנה להוט הסכמה כלשהי לשימוש בתכניה. מדובר במעשה של 'פיראטיות' תאגידית; הוט באופן כוחני מעתיקה ומשתמשת בתכנים של קשת ברשת האינטרנט ללא כל הרשאה, ואת הפרת הזכויות הזו יש לעצור באמצעות צו מניעה".

יש לציין כי ל אחרונה שר התקשורת הנוכחי שלמה קרעי הודיע כי הוא מבטל את הארכת השעה המדוברת, בטענה כי היא פוגע ת בתחרות ומיטיבה עם הערוצים הגדולים, קשת ורשת, בסכומים של כ-40 מיליון שקל בשנה האחרונה. משמעות סיום הארכת השעה היא שאין חובה לעשות הסכם מסחרי, ופלטפורמות הטלוויזיה יכולות לקחת רק את השידור הלייב של "עידן פלוס". 

מאבק במיזם FreeTV

למרות שחברת FreeTV פועלת בצורה עצמאית, היא נמצאת בבעלות משותפת שווה של קשת ו־RGE (שמחזיקה בערוץ הילדים, בערוץ הספורט, בערוץ הכנסת, בערוץ לוגי ועוד). מדובר בשירות שנועד להתחרות בשוק הטלוויזיה הרב-ערוצית ויציע חבילת צפייה לכלל המשפחה, המורכבת מתכני בידור, חדשות, ספורט וילדים. הקמפיין לקראת העלייה לשידור הושק בשבוע שעבר.

הוט מתנגדת למיזם וטוענת כי הוא יביא לפגיעה בתחרות. בניסיון למנוע את השקתו, באוגוסט 2022 עתרה הוט לבג"ץ נגד הרשות השנייה על-מנת שתפסול את עליית המיזם לשידור. בהוט טענו כי ישנה פגיעה בשוק הדעות בעולם השידורים, וכי יש אישור בעלות צולבת - משמע לא אמורים להיות שחקנים השולטים בכל שרשרת הערך, וזאת מתוך רצון לפזר את הכוח ולשמר את התחרות. בשבוע שעבר בג"ץ קבע כי הרשות השנייה צריכה לספק להוט את חוות-הדעת הכלכלית שלפיה אישרו את המיזם, תוך השחרת החלקים החסויים.

גורם בקשת טוען: "הוט משתמשת בכל דרך לחסום את התחרות בשוק הטלוויזיה ולהילחם במיזם FreeTV, בו קשת שותפה. אי-חידוש החוזים הוא חלק מכך".

מחברת הוט נמסר בתגובה: "בית המשפט לא קיבל את בקשתה של קשת לקבלת צו מניעה זמני במעמד צד אחד, ובצדק רב. קשת מנצלת לרעה את כוחה המונופוליסטי בתחום הערוצים המסחריים, בניגוד לחוק התקשורת והתחרות. קשת היא ערוץ ברודקאסט המשודר באופן חינמי לציבור בישראל על-פי חוק. לאחר שקשת כשלה במאמציה להאריך את הוראת השעה שאפשרה לה לגבות סכומי עתק בגין שידוריה, היא מנסה, תוך הפעלת לחצים פסולים, לרוקן מתוכן את חוק הפצת שידורים ונוקטת פרקטיקות פסולות כדי להעשיר את קופת בעלי המניות שלה על חשבון אזרחי ישראל. הוט מצפה מרשות התחרות, ממשרד התקשורת ומהגורמים הרלוונטיים לפעול נגד פעולותיה האלימות והלא חוקיות של קשת. למיותר לציין כי ערוץ 12 ימשיך להיות משודר בהוט, כמתחייב בחוק". 

עוד כתבות

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

השקל חותך את התשואות של הישראלים בשווקים חו"ל. האם כדאי להתמגן מפניו?

התחזקות השקל מול הדולר פוגעת משמעותית בתשואה של משקיעים המחזיקים בנכסים ומניות מעבר לים ● ובכל זאת, אריאל כהן מבנק לאומי ממליץ לא לשכוח שלתנודתיות של המט"ח יש גם יתרונות

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ / צילום: ap, Jacquelyn Martin

דד־ליין המכסים של טראמפ מתקרב, אך הסכמי הסחר שהובטחו לא נראים באופק

התקופה שהגדיר נשיא ארה"ב טראמפ למשא ומתן על הסכמי סחר מתקרבת לסיומה ללא תוצאות, והאיומים במכסים כבדים על שותפות כמו יפן והאיחוד האירופי מתחדשים ● בכירים בממשל מנסים לרכך את הדד־ליין שנקבע, ה־9 ביולי ● בינתיים, השווקים לא מתרגשים מהבאות

הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock

מגמה מעורבת באירופה; יציבות בחוזים העתידיים בארה"ב לקראת דוח התעסוקה

הדאקס עולה ב-0.4% ● הניקיי ירד ב-0.2% ● לומברד אודייר: ממליצים על חשיפה עודפת לאג"ח בדירוג גבוה בארה"ב ● "צלב מוזהב" ב־S&P 500: האם זה סימן לתשואה גבוהה יותר בעתיד? ● היום יתקיים מסחר מקוצר בוול סטריט - עד השעה 20:00 שעון ישראל ● וגם: המשקיעים מחכים לדוח התעסוקה בארה"ב שישפוך אור על כיוון הריבית

רונית רפאל / צילום: עידו לביא

רונית רפאל מחפשת שוכרים חדשים בבזל

אחרי 17 שנים של פעילות, רשת ארקפה תפנה ב-1 בספטמבר את הסניף ברחוב בזל בתל אביב - אחד המיקומים הבולטים בעיר ● מדובר בנכס שבבעלות אשת העסקים רונית רפאל, והוא כולל שטח מסחרי של 65 מ"ר נטו, בתוספת חלל אחסון של 10 מ"ר ● אירועים ומינויים

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

מגמה חיובית בבורסת ת"א בהובלת מניות השבבים, מניות הביטוח יורדות

מדד ת"א 35 עולה ב-0.7% ● השקל לא עוצר: הדולר עומד על 3.36 שקלים ● לומברד אודייר: ממליצים על חשיפה עודפת לאג"ח בדירוג גבוה בארה"ב ● "צלב מוזהב" ב־S&P 500: האם זה סימן לתשואה גבוהה יותר בעתיד? ● היום יתקיים מסחר מקוצר בוול סטריט - עד השעה 20:00 שעון ישראל ● וגם: המשקיעים מחכים לדוח התעסוקה בארה"ב שישפוך אור על כיוון הריבית

אילוסטרציה: Shutterstock

רשות המסים מגדירה מחדש: מי נחשב תושב ישראל לצורכי מס?

תזכיר חוק חדש מבקש לעגן את הקריטריונים שעל פיהם יקבע אם יחיד הוא תושב ישראל או תושב חוץ בעיקר בהתבסס על מספר ימי שהותו בישראל, ללא צורך בבחינת מכלול קשריו המשפחתיים, הכלכליים והחברתיים

קת'י ווד / צילום: Reuters

קראו לה משמידת הערך הגדולה מכולם, עכשיו היא כובשת את צמרת התשואות

קת'י ווד היא אחת המשקיעות הצבעוניות בוול סטריט ● עם אמונה בלתי מתפשרת בקריפטו ובטסלה, ווד יודעת לעיתים להציג תשואות שאף אחד אחר לא יודע, אבל גם להתרסק ● מתחילת השנה, היא זוכה להצלחה מסחררת. אבל האם זה יימשך?

צילום: Shutterstock

מדד ה-S&P 500 הציג "צלב מוזהב" לראשונה מאז 2023 - אלו המשמעויות

בזמן שמדד ה-S&P 500 נסחר ברמות שיא, ביום שלישי האחרון, הממוצע הנע של המדד ל-50 יום חצה את הממוצע הנע שלו ל-200 יום כלפי מעלה - מה שיצר חיתוך המכונה "צלב מוזהב" ● ניתוח היסטורי שבוצע במרקטוואץ' העלה כי ברוב המקרים, בשנה שבאה לאחר "צלב מוזהב", התשואה גדולה יותר מאשר בתקופות אחרות

יירוט טיל מעזה / צילום: ap, Tsafrir Abayov

תבעו את הקבלן על איחור במסירת דירה, ובית המשפט קבע: מלחמת "חרבות ברזל" היא כוח עליון

בית המשפט המחוזי דחה ערעור של רוכשי דירה על איחור במסירה, וקבע כי הנחיות פיקוד העורף והשלכות המלחמה מהוות נסיבות בלתי־צפויות, שמצדיקות את הדחייה בקיום החוזה

ח''כ שמחה רוטמן / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

המהפכה בדיני החוזים יוצאת לדרך: כך היא תעבוד

ועדת החוקה אישרה את הצעת החוק שהוביל היו"ר רוטמן, לביטול הפסיקה המאפשרת לבתי משפט לפרש חוזים בהתאם לכוונת הצדדים ● במקומה, הצדדים לחוזה הם שיקבעו כיצד לפרשו זולת מספר החרגות ● בענף חלוקים לגבי ההשלכות ונערכים לשינוי דרמטי

ח''כ משה גפני, יו''ר ועדת הכספים / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

עשרות אלפים נותרו מחוץ למתווה החל"ת - המאבק מגיע לכנסת

עובדי החנויות והקניונים ששבו לעבוד בעת הקלת הנחיות פיקוד העורף נאלצים כעת לראות כיצד מתווה החל"ת שגובש מדלג עליהם ● באיגוד לשכות המסחר יוצאים בחריפות נגד המתווה, ויוצאים בקמפיין שאמור למשוך את תשומת-ליבם של חברי ועדת הכספים, במטרה למנוע את אישור הנוסח הנוכחי

נווה אביב כפר שמריהו של ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

הריזורטים החדשים: כך הפך הדיור המוגן היוקרתי לשוק תחרותי במיוחד

ענף הדיור המוגן נחשב יציב, צומח ומבוסס דיירים "שבויים" לאורך שנים, מה שמוביל עוד ועוד שחקנים להיכנס אליו - מחברות נדל"ן ועד גופים מוסדיים ● בסגמנט היוקרה מדובר במוצר שממותג, ממוצב, משווק ומפורסם באופן חווייתי ומציע משירותי ספא ועד מסעדות גורמה

המפקח על הבנקים דני חחיאשוילי. צילומים: שלומי יוסף, איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מניות הבנקים קפצו, האם בנק ישראל יאשר להגדיל את הדיבידנד?

בשוק ההון מעריכים כי הפיקוח על הבנקים עשוי לאשר את בקשת הבנקים להגדיל את שיעור חלוקת הדיבידנד לעד 50% מהרווח הנקי

ראש ממשלת קטר, מוחמד בן עבד א-רחמאן א-ת'אני / צילום: Reuters, Murat Gok

דיווח: קטאר הורתה לבכירי חמאס בדוחה למסור את נשקיהם האישיים

מחצית מהחטופים, ב-5 פעימות: זו העסקה שנרקמת ● ארה"ב במגעים לחידוש המו"מ עם איראן - כבר בשבוע הבא ● כתב אישום הוגש נגד שני חשודים נוספים בריגול למען איראן ● מקורות מקורבים לחמאס: ארגון הטרור ימסור את תשובתו למתווכות לפני יום שישי ● הפנטגון: התקיפות על מתקני הגרעין האיראניים החזירו לאחור את תוכנית הגרעין בין שנה לשנתיים ● 50 חטופים - 636 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון / צילום: יוסי זמיר

כשמנכ"ל משרד השיכון והבינוי מציע לרכוש דירות שנפגעו מהטילים האיראניים - למה הוא מתכוון

יהודה מורגנשטרן, מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, בישר בכנס חיפה של מרכז הנדל"ן, כי נשקלת האפשרות שהמדינה תרכוש דירות שנהרסו במלחמה ● לגלובס נודע כי מטרת המהלך היא לספק מענה נקודתי לדיירים שדירתם נהרסה, ולא ירצו להצטרף להליך התחדשות עירונית בבניין שלהם ● יש לציין כי מהלך כזה טרם נעשה על ידי המדינה עד היום

איתי בן זאב, מנכ''ל הבורסה לניירות ערך / צילום: כדיה לוי

האקזיט של המשקיעים הזרים על מניית הבורסה בת"א, ומדוע הגופים המקומיים נעדרים ממנו

שתי קרנות השקעה זרות מכרו בימים האחרונים מניות הבורסה ב־650 מיליון שקל, ובתשואה של יותר מפי 10 על השקעתן

דן בודנר, מנכ''ל ורינט / צילום: איל יצהר

לא הסיבוב הראשון בארץ: הקרן שעשויה להפוך לגלגל ההצלה של מניית ורינט

חברת הטכנולוגיה הוותיקה שנסחרת בשווי של 1.1 מיליארד דולר עשויה לעבור לידי קרן ההשקעות תומא בראבו, לה היסטוריה מוצלחת עם חברות בישראל ● ורינט המספקת פתרונות למוקדי שירות, איבדה שליש מהשווי שלה רק השנה

קיבוץ ניר עם, 2021 / צילום: אייל פישר

עם טכנולוגיה גרמנית: מפעל מחזור סוללות הרכב הגדול בישראל ייפתח בקיבוץ ניר עם

בהשקעה של 50 מיליון שקל: חברת BRI, יחד עם קבוצת סמלת, קבוצת דן תחבורה, קבוצת מאיר, קרן מוביליטק קפיטל ומשפחת נוסבאום החלו להקים בקיבוץ ניר עם מפעל למחזור סוללות של רכבים ואוטובוסים חשמליים ● המפעל נבנה בטכנולוגיה גרמנית, ועובדים מגרמניה הוזמנו כדי להשתתף בבניה

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ סוחט ניצחון דחוק: הסנאט אישר את "החוק הגדול היפה" שלו במחיר כבד

החקיקה שמוביל הנשיא פוערת גירעון ענק בתקציב האמריקאי: עד 5 טריליון דולר בעשור הקרוב ● במרכזה עומדים קיצוצי מסים, לצד הקצאות למניעת הגירה והוצאות ביטחון ● הפוליטיקאים ממשיכים מסורת של 40 שנה, ומשתמטים מטיפול במשבר הפיננסי הגדול ביותר מאז ומעולם

אלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי. פרש מצה''ל ב-2018 / צילום: דובר צה''ל

קטאר-גייט: האלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי נחקר באזהרה

מרדכי - שפרש מצה"ל ב-2018, אחרי ששימש, בין היתר, כמתאם פעולות הממשלה בשטחים - הוא בעליה של חברה החשודה כי העבירה מאות אלפי שקלים ליונתן אוריך, יועצו הקרוב של רה"מ נתניהו, במהלך 2024 ● זאת, לכאורה, לטובת קמפיין לטובת קטאר ● מטעמו של מרדכי נמסר: "פולי מרדכי שרת ומשרת את מדינת ישראל מזה עשרות שנים, ולא דבק רבב בפעילותו"