גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הפספוס של ת'רדס: לגרום לכולם לעבור מטוויטר ולחזור חזרה בתוך חודש

חודש אחרי שהמתחרה של טוויטר עלתה לאוויר וסחפה אחריה יותר מ־120 מיליון משתמשים, נראה שהבשורה של צוקרברג כבר פחות אטרקטיבית ● מה הוא יכול לעשות כדי לתקן את המצב?

אפליקציית Threads של מטא / צילום: Shutterstock
אפליקציית Threads של מטא / צילום: Shutterstock

 

 

שתי רשתות חברתיות המבוססות על טקסטים קצרים עברו בשבועות האחרונים טלטלה של ממש. הרשת החברתית שבמשך 17 שנה הציבור הכיר כטוויטר, נצבעה מחדש בשם ובלוגו X, בעקבות החלטת הבעלים (פחות משנה) אילון מאסק. לפני חודש, הכריז מייסד פייסבוק מארק צוקרברג על המתחרה של טוויטר מבית אינסטגרם, Threads, שתוך יממה הצליחה לגרוף כ־2 מיליון משתמשים.

חודש עבר מאז ההשקה, לשירות נרשמו כ־120 מיליון משתמשים, אך נראה שהיקף השימוש נמצא בירידה. מה בעצם קרה שם, והאם הרשת החברתית יכולה לשנות את התמונה? צללנו לנושא.

קפיצת המדרגה של המתקפלים החדשים מבית סמסונג. התרשמות ראשונית
לנובו השיקה מחשב נייד בלי מקלדת. האם הוא יטלטל את השוק?
הבינה המלאכותית על פי גוגל ומיקרוסופט: 10 תובנות וכלים שכדאי להכיר   

החידוש העיקרי: עדיין לא קיים

הקלות שבה ניתן להירשם לרשת החברתית החדשה סייעה לה להגיע תוך חמישה ימים ל־100 מיליון משתמשים. עם זאת, אין פירוש הדבר שכולם פעילים. לפי דיווח ברויטרס, צוקרברג אמר לעובדים כי שימור המשתמשים היה טוב מכפי שציפו בהנהלה, אבל המצב לא מושלם.

"אם יש לך יותר מ־100 מיליון אנשים רשומים, באופן אידאלי זה יהיה מדהים אם כולם או אפילו מחציתם יישארו בסביבה. אנחנו עדיין לא שם", אמר צוקרברג. למעשה, הוא מודה שהאפליקציה איבדה יותר ממחצית מהמשתמשים הפעילים שלה.

לפי אותו דיווח ברויטרס, צוקרברג תיאר את המצב הזה כ"נורמלי", וציין כי הוא מצפה שמספר המשתמשים הפעילים יעלה כשיתווספו פיצ'רים חדשים לאפליקציה. זאת ככל הנראה בהמשך לביקורת קשה שהחברה ספגה על כך שהאפליקציה לא מאפשרת את השירותים המתבקשים מרשת חברתית, כמו הודעות פרטיות, גישה דרך המחשב ועוד.

ברויטרס דווח כי בחברה בוחנים גישות נוספות כדי למשוך את המשתמשים בחזרה לאפליקציה, כמו שרשורים בתוך אינסטגרם שיפנו לאפליקציה העצמאית. וזה מה שהמשתמשים עדיין מחפשים: את החידוש העיקרי שהאפליקציה מציעה.

המצב בעברית מורכב אפילו יותר: רוב הפיד האלגוריתמי כולל ציוצים באנגלית, ממים בינלאומיים וחוסר שיוך לשיח המקומי. אם בשבועיים הראשונים מפורסמים רבים השתלטו על השיח, ולא היה ניתן להתחמק מכך, כעת רואים הרבה יותר תוכן בינלאומי שלקהל הישראלי קשה יותר להתחבר אליו.

נקודת ייחוס מעניינת היא הפוליטיקאים: כמו בטיקטוק, זירה שהם הבינו שהם חייבים להיכנס אליה ולשלוט בה, גם כאן לא מעט מהם נרשמו לשירות. חלקם צייצו פעם אחת, בדומה לראש הממשלה בנימין נתניהו, וחלקם ניסו להתמיד יותר, כמו ראש האופוזיציה יאיר לפיד. אבל גם הוא הוריד את תדירות הציוצים שלו משמעותית, להבדיל מטוויטר, שם הוא פעיל במיוחד.

היתרון הבולט: הקרקע הייתה מוכנה

תהליך ההרשמה המהיר והקל ללא ספק סייע לת'רדס למשוך משתמשים (וכל זה בלי אזרחי האיחוד האירופי, שם האפליקציה לא זמינה בגלל רגולציה), אך נכון לעכשיו, היא לא הצליחה להציג את היתרון הבולט שלה בתוך האפליקציה.

למעשה, היתרון העיקרי הוא שטוויטר כבר הכינה לה את הקרקע, במובן שהמשתמשים יודעים למה לצפות ואיך זה עובד כבר 17 שנה. אנליסטים של Evercore ISI מעריכים שכלי כזה יכול להניב הכנסות שנתיות של כ־8 מיליארד דולר בשנתיים הקרובות. הבעיה היא שהרבה מאוד פיצ'רים חסרים לת'רדס כדי להתחרות כמו שצריך בטוויטר.

גם השימוש במספר נמוך של עובדים לטובת הרשת החדשה, הוא רעיון שפייסבוק שאבה מטוויטר. סוזן לי, סמנכ"לית הכספים של החברה, אמרה בראיון לבלומברג כי ת'רדס היא דוגמה נהדרת לשנת היעילות 2023 שצוקרברג הכריז עליה לפני כמה חודשים.

"שנת היעילות" זה שם קוד לסבבי פיטורים ותהליכי התייעלות בחברה (השבוע חשפנו בגלובס שפייסבוק פיטרה בשנה האחרונה כ־90 עובדי גיוס בישראל), אבל במקרה של האפליקציה החדשה, לי חשפה כי מדובר בצוות קטן יותר שעבד על הפרויקט, בזמנים קצרים יותר.

לצד זאת סיפרה שהיא בחברה יותר מ־15 שנה, "וראיתי הרבה השקות שלנו. למדנו הרבה לקחים איך צריך להביא מוצרים לשוק, לחשוב על הטריידאוף בין השקת אפליקציות עצמאיות או שילוב פיצ'רים פנימה לאפליקציה קיימות. אנחנו ניקח הרבה מהלקחים האלו וניישם אותם בחזון שלנו בת'רדס".

שיפור הצעת הערך: הפיצ'רים המבוקשים

בת'רדס הודיעו לא מזמן כי הם משלבים פיד כרונולוגי ברשת החברתית, כלומר שניתן יהיה לראות את הציוצים לפי זמן הפרסום שלהם, ולא לפי אלגוריתם ש'מערבב' אותם. למרות זאת, עדיין חסרים לא מעט פיצ'רים ברשת החברתית.

לדוגמה, עדיין אין אפשרות לשלוח הודעות פרטיות אחד לשני. כדי לעשות זאת, יש להיכנס לאינסטגרם, ושם לשלוח את ההודעה. נקודה אחרת קשורה לכניסה לרשת החברתית מהמחשב, ולא רק מהאפליקציה. אדם מוסרי, מנהל אינסטגרם וזה שאחראי על המיזם החדש, הגיב השבוע לאחד המשתמשים ואמר שהם עומלים במרץ על גישה כזו.

משתמש אחר באותו שרשור ביקש ממוסרי לייצר אפשרות להחליף בין משתמשים שונים באותו המכשיר, לדוגמה חשבון פרטי מול חשבון עסקי. משתמשת נוספת כתבה שחסרה לה לשונית "טרנדים", כדי לדעת מה חם ולאיזה שיח כדאי לה להצטרף. פיצ'רים נוספים שחסרים הם פיד שכולל רק את האנשים שהמשתמש בחר לעקוב אחריהם (כמו בטוויטר), פיצ'רים של פרטיות ועוד.

זעם המשתמשים: החיבור לאינסטגרם

מה שהמשתמשים אהבו בהתחלה במיוחד - הרשמה מהירה במיוחד, באמצעות הקישור לאינסטגרם - הפך כעת למקור זעם אדיר על החברה.

המשתמשים גילו שאם הם מוחקים את חשבון ה־Threads שלהם, הם למעשה מוחקים גם את חשבון האינסטגרם. הקישור בין החשבונות לא רק עוזר, אלא גם כולא את המשתמש עם החשבון שלו ברשת החברתית החדשה, ומנסה לכפות עליו להשאיר את החשבון שלו בחיים.

לזעם הזה הגיב מוסרי כי אפשר לבטל חשבון (deactivate) ולהסתיר את הפרופיל ואת התוכן גם כעת, פשוט לא למחוק אותו. עם זאת, הוא כתב בהודעתו שהם בוחנים אפשרות למחוק את החשבון בנפרד בלי לפגוע באינסטגרם.

 

עוד כתבות

ארנונה / צילום: Shutterstock, Andrey_Popov

המועצה השתחררה מהסכמה על הנחה בארנונה על אף שהנסיבות לא השתנו

העליון קבע כי המועצה האזורית עמק הירדן תוכל להשתחרר מהסכם על חיוב ארנונה מופחת, על אף שלא השתנו הנסיבות ● האם יש בכך לכדי שינוי עמדת העליון בנושא?

תוכנית דירה. האם ניתן לקיים הליך תכנוני ללא הסכמה קניינית? / צילום: Shutterstock

האם ניתן לקיים הליך תכנוני ללא הסכמה קניינית?

תושבים בתל אביב שביקשו להוסיף ממ"ד לדירתם נתקלו בהתנגדות של השכנים, שטענו כי הדבר יפגע בהמשך בהליך התחדשות עירונית ● מה קבעה ועדת הערר?

טקס הסיום הראשון של סטודנטים בסניף אוניברסיטת NYU בשנחאי, 2017 / צילום: Reuters, Ke yi

הכל למכירה: כך זורם הכסף הסיני לאוניברסיטאות אמריקאיות

אוניברסיטאות אמריקאיות חותמות על חוזים ברחבי העולם כדי למכור את מומחיות המחקר וההכשרה שלהן, וכמה מההסכמים הרווחיים ביותר שלהן היו עם חברות שבסיסן בסין ● חוזים הוערכו ב-2.32 מיליארד דולר בין 2012 ל-2024, על רקע חששות בקונגרס כי הקשרים האקדמיים עלולים להוות סיכון ביטחוני לאומי

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

אילת / צילום: Shutterstock, StockStudio Aerials

אפילו הטילים כבר לא מרתיעים את משקיעי הנדל"ן בעיר הזו

דווקא בזמן מלחמה, המשבר בשוק הנדל"ן והריבית הגבוהה, אילת פורחת נדל"נית ● "המשקיעים חזרו לעיר והם סוגרים עסקאות עם קבלנים"

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": עורך הדין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

מוריס צ'אנג / צילום: Associated Press, Aaron Favila

הוא חגג 55. ואז הקים את יצרנית השבבים הגדולה בעולם

מוריס צ'אנג צבר עשורים של ניסיון לפני שהקים עסק שהפך חיוני לכלכלה הגלובלית ● מה יכולים ללמוד ממנו יזמים אחרים בגיל העמידה?

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

המתיחות בין טורקיה לישראל והשחקנית המפתיעה שתשנה את כללי המשחק

הגבלת הייצוא מטורקיה מוסיפה אש למדורת היחסים שלה מול ישראל ● עם נשיא שמקורב הן לנתניהו והן לארדואן, ייתכן כי הפתרון למשבר טמון באזרבייג'ן ● ישראל היא ספקית אמל"ח קריטית לאזרבייג'ן, שמצידה מספקת לנו נפט, ואילו הדבר האחרון שירצה ארדואן הוא לפגוע באינטרסים של ידידו הקרוב ● גלובס נכנס מאחורי הקלעים של היחסים המתוחים

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

חמאס פרסם אות חיים משני חטופים: קית' סיגל ועמרי מירן

חמאס פרסם אות חיים משני חטופים: קית' סיגל ועמרי מירן ● אזעקות בצפון: מטרה חשודה הופלה מעל מנרה ו-2 טילי נ"ט שוגרו לעבר הקיבוץ ● היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב: "יש מומנטום חדש בשיחות המו"מ" ● צה"ל תקף מטרות חיזבאללה בדרום לבנון ● מחבלים שנערכו לבצע ירי לעבר כוחותינו במרכז הרצועה חוסלו מהאוויר; מטוסי קרב תקפו אתר שממנו שוגרו רקטות לעבר אשדוד במהלך המלחמה ● עדכונים שוטפים

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

שכונת גליל ים, הרצליה / צילום: המרכז למיפוי ישראל

הנוף לים בנתניה, המיקום המנצח בתל אביב: השכונות שעברו מהפכה

צילומי אוויר מראים את השינוי הגדול שהתרחש ב־20 השנים האחרונות באזורים מרכזיים ברחבי הארץ: את השדות החליפו בנייני מגורים, כבישים ופארקים ● איך אפשר היה לתכנן את השכונות החדשות טוב יותר ● צילומי אוויר: המרכז למיפוי ישראל ● פרויקט מיוחד

השקל מתחזק מול הדולר והאירו | עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

השקל מזנק ביותר מ-1.5% מול הדולר; אלו הסיבות

ההתקדמות במשא ומתן על הפסקת האש ושחרור חטופים, העליות בסוף השבוע האחרון בוול סטריט ואלה הצפויות היום, מעלות את הביקוש למטבע המקומי ● אבל התנודתיות בשערו צפוייה להמשך

נועם זילברשטיין, מנכ''ל HP Indigo / צילום: רמי זרנגר

מהמפעל של טנק מרכבה לניהול אלפי עובדים ברחבי העולם

כשהציעו לנועם זילברשטיין להצטרף לחברת הדפוס הדיגיטלי HP אינדיגו הוא לא ממש התלהב ● אך ביקור אחד במפעלי החברה שינה את הכל: "ידעתי שיש פה הזדמנות אדירה למהפכה שעוד לא קרתה"

עו''ד חגי קלעי / צילום: פליקס רטברג

"משפיל ומקומם": עורך הדין שהצליח לעזור להרבה, רק לא לעצמו

הוא עמד בפני 15 שופטים בבג"ץ הסבירות ההיסטורי, מייצג בעלי מניות נגד תאגידי ענק, ובין לקוחות המשרד שלו אפשר למצוא את אבי חימי ואריה דרעי ● אבל נדמה שהשליחות הגדולה ביותר של עו"ד חגי קלעי היא בקידום השוויון לקהילה הגאה ● אז איך זה שדווקא את בנו הוא נאלץ להביא בפונדקאות בארה"ב? "זה היה משפיל ומקומם"

אזרבייג'אן איירליינס / צילום: Shutterstock

הכירו את חברת התעופה שרוצה להטיס אתכם במקום אלה שברחו

אזרבייג'ן איירליינס (AZAL), חברת התעופה הלאומית של אחת מידידותיה הקרובות ביותר של ישראל, מראה שהיא כאן כדי להישאר ● "בחודשי הקיץ נעלה את תדירות הטיסות, בין יוני לספטמבר AZAL תפעיל 11 טיסות בשבוע", אומר בני קורמאייב, נציג החברה בארץ

עמית גריידי, הממונה על חוק המכר במשרד השיכון / צילום: משרד הבינוי והשיכון

קניתם דירה מיזם ומכרתם לפני האכלוס? אולי תהיו אחראיים לאיחורים במסירה

נייר עמדה שפרסם הממונה על חוק המכר מחריף את התנאים עבור מי שרוכשים דירה מקבלן ומעוניינים למכור לפני האכלוס

השבוע בשווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הענקית שקפצה וזו שהתרסקה - ועוד כתבות על מצב השווקים

מטא איכזבה את המשקיעים ● נטפליקס צנחה אחרי תוצאות חיוביות, טסלה פרסמה דוח מאכזב אבל המניה שלה קפצה. למה? ● קבוצת רד בינת מסיימת עידן ועוד כתבות על המצב בשווקים

הפקולטה לניהול. אלה העקרונות שיעזרו לכם להיות חסינים במשבר קיצוני / צילום: Shutterstock

לדבר לעצמכם, לעשות במקום לנוח ולהתמקד בכאן ועכשיו: אלה העקרונות שיעזרו לכם להיות חסינים במשבר קיצוני

בחצי השנה האחרונה אנו חווים ימים מורכבים וזקוקים יותר מתמיד לכלים שיסייעו לנו לפתח חוסן אישי, חברתי, קהילתי וארגוני ● כך תעשו את זה נכון