גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המלאי בדיור הציבורי ממשיך לרדת: על כל דירה שנרכשת נמכרות 4.7 דירות

משרד הבינוי והשיכון מפרסם לראשונה את דוח הדיור הציבורי וממנו עולה כי מלאי הדירות הגיע לשפל חדש, כ־48,200 דירות ● מתחילת 2023 נקנו 475 דירות - המספר הגבוה ביותר מאז 2019 - אולם נמכרו 1,400

דיור ציבורי בטירת הכרמל. ביקורת רבה על רמת התחזוקה של הפרויקטים / צילום: Shutterstock
דיור ציבורי בטירת הכרמל. ביקורת רבה על רמת התחזוקה של הפרויקטים / צילום: Shutterstock

כמה דירות נמצאות היום במלאי הדיור הציבורי? כמה מהן לא מאוכלסות, וכמה מאוכלסות באופן חלקי? ומהי תרומתה של ההתחדשות העירונית למלאי? משרד הבינוי והשיכון מפרסם לראשונה את "דוח הדיור הציבורי" לשנת 2022 ובו סקירה נרחבת, ראשונה מסוגה, של תחום הדיור הציבורי על כלל ההיבטים הנוגעים לו.

ניתוח |תתכוננו, פקקים חדשים בדרך: בדקנו תכנון של שלוש שכונות חדשות, והמסקנות מטרידות
הסיפור שמאחורי צריחי הבטון בכיכר המדינה: כל הבניינים נבנים בבת אחת וכל הדירות יימסרו יחד

בראש ובראשונה מציג הדוח את המשך צמצום מלאי הדירות בדיור הציבורי. נתונים שפורסמו בעבר הראו כי בין 2011 ל־2022 קטן מלאי הדירות לדיור הציבורי בכמעט 20%, מ־61 אלף דירות ב־2011 ל־49,100 דירות בסוף 2022.

נתונים שהגיעו לידי גלובס מראים כי המגמה נמשכת גם בשנת 2023: מלאי הדירות בדיור הציבורי עומד כיום על 48,186 דירות, זאת בעקבות מכירת 1,408 דירות מתחילת השנה, אל מול 475 דירות שנרכשו לטובת מלאי הדיור הציבורי.

עם זאת, קצב הרכישה של הדירות עולה, כך נראה, אחרי שנים של דשדוש: 475 דירות בשמונת החודשים הראשונים של השנה משקפות קצב רכישה של כשתי דירות ביום, וכ־712 דירות בכל השנה. כבר כעת מדובר על המספר הגבוה ביותר מאז שנת 2018: בשנת 2022 נרכשו 234 דירות, בשנת 2021 נרכשו 48 דירות בלבד, בשנת 2020 נרכשו 178 דירות ובשנת 2019 נרכשו 336 דירות. נציין כי בימים אלו ממתינות להחלטה עוד כ־3,700 בקשות לרכישה באמצעות חוק הדיור הציבורי, שהוגשו טרם פקיעתו אך הטיפול בהן טרם הושלם.

נזכיר כי התור לדירות ארוך. נכון לחודש מרץ האחרון, היו 5,590 ממתינים, מהם 4,230 חסרי דירה ו־1,360 ממתינים להחלפת דירה.

 

"מערך ההנחות במסגרת החוק נדיב"

הדוח מקדיש פרק שלם מתוכו לחוק הדיור הציבורי (זכויות רכישה), שנכנס לתוקף בשנת 2014 ופקע בתחילת השנה, בפברואר 2023, ורואה בו גורם המרכזי לצמצום מלאי הדירות. "הסיבה העיקרית לצמצום מלאי הדיור הציבורי היא מכירת דירות לזכאים במסגרת חוק הדיור הציבורי", נכתב שם.

הדוח משקף כי בשנות קיומו של החוק, על כל דירה שנקנתה נמכרו 4.7 דירות, וכי 13,319 דירות נמכרו לזכאים במסגרתו, לעומת 939 יח"ד בלבד שלא במסגרת החוק. היקף ההנחות שניתנו לזכאים במסגרת החוק, בין 2014 ל־2022, מסתכם בכ־5.5 מיליארד שקל, על פי נתוני הדוח.

"עשינו לאחרונה כמה פעולות משמעותיות, בעיקר בשיתוף חברת עמידר, כדי להגביר קצב הרכישות לטובת מלאי הדירות בדיור הציבורי", אומר נתנאל לפידות, מנהל אגף בכיר נכסים וחברות במשרד הבינוי והשיכון, אשר אמון על גיבוש הדוח. "עברנו ממספר דירות בודדות לקצב גבוה משמעותית ממה שהתרגלנו אליו בשנים האחרונות, גם ביחס למספרים של המגזר הפרטי.

"בשנים האחרונות נמכרו יותר דירות מאשר נרכשו, באופן קבוע, משום שכאשר מערך ההנחות במסגרת החוק נדיב כל כך, נוצר פער גדול בין שווי הנכס שנמכר לבין התקבולים שנכנסים. בימים אלו אנחנו פועלים בדרכים אחרות לטובת הגדלת רכש הדירות - דרך קידום ומימוש מתחמים המיועדים להתחדשות עירונית, ודרך פיתוח עסקי, גם בדיור הציבורי וגם בדיור המוגן, על ידי מימוש נכסים".

נתנאל לפידות, מנהל אגף בכיר נכסים וחברות במשרד הבינוי והשיכון / צילום: ששון תירם

יותר מ־1,000 דירות בתהליכי פינוי בינוי

תחום ההתחדשות העירונית הוא תחום גדל והולך בהיבט של הדיור הציבורי, כשם שהוא הולך וגדל בענף הנדל"ן כולו. בשנים האחרונות קידמה המדינה כמה צעדים בנושא, וביניהם קידום ומכירה של פרויקטי התחדשות עירונית במתחמים שבהם קיים דיור ציבורי.

עד כה כבר נמכרו כמה פרויקטים כאלו על ידי חברת עמידר, ביניהם ברמת גן, ברעננה ובהוד השרון, בסכום כולל של כ־27 מיליון שקל. בימים אלו ממתינה חברת הדיור הממשלתית לבחירת הזוכה בפרויקט הפינוי בינוי בגילה שבירושלים, שאמור להכניס לה סכומי כסף גדולים שכן מדובר במתחם שבו מתוכננות להיבנות כ־1,300 יחידות דיור חדשות.

הדוח הציבורי לשנת 2022 מגלה כי בשנה שעברה היו 164 פרויקטים עם דיור ציבורי שנמצאים אחרי חתימת חוזה, בדרך להתחדשות עירונית, ובהם 891 יחידות דיור. מדובר בעלייה לעומת שנת 2021, אז היו 104 פרויקטים כאלו, עם 366 יחידות דיור.

במשרד הבינוי והשיכון צופים שבשנת 2023 יהיו יותר מ־1,000 יחידות דיור ציבורי שיהיו אחרי שלב החתימות בפרויקטים להתחדשות עירונית. גם ההכנסות מהפרשי שווי תמורות (כספים שמעביר היזם למדינה תמורת "עודפי" שטחי מגורים מהדיור הציבורי בפרויקטים אלו) עלו, והסתכמו ב־5.6 מיליון שקל ב־2022, לעומת 2.7 מיליון שקל ב־2021.

עם זאת יש לציין כי בשנת 2022 רק 63 דירות חזרו למלאי הדיור הציבורי לאחר שעברו התחדשות עירונית, וב־2021 67 בלבד. בדוח נכתב בהקשר זה כי "בשנים הקרובות צפוי גידול משמעותי בקבלת דירות חזרה למלאי, בהתאם לפרויקטים שנמצאים כעת בשלב הביצוע".

בעניין זה מוסיף לפידות ואומר כי "מלאי הדירות והפרויקטים המיועד להתחדשות עירונית מורכב מ־91% בנייה רוויה, מרביתו באזורי הביקוש - אבל לא מעט גם בפריפריה, בייחוד באזורים המועדים לרעידות אדמה. מדובר בפוטנציאל גדול מאוד להתחדשות עירונית, עם שווי כלכלי אדיר".

אלפי דירות 3 חדרים שבהן רק דייר אחד

עוד סוגיה מהותית באשר למלאי הדיור הציבורי נוגעת לאכלוס הדירות ולמיצוי מקסימלי של פוטנציאל המגורים בהן. הדוח מציין כי בשנת 2022 אחוז אכלוס דירות הדיור הציבורי היה 97.7%, וכי היו רק 1,558 דירות לא מאוכלסות (כלומר ריקות יותר משלושה חודשים). בבאר שבע הכמות הגבוהה ביותר של דירות לא מאוכלסות, 246 דירות, ובדימונה 229.

44% מהדירות הללו הן דירות ללא ביקוש (שהמשרד פועל למכור), ו־56% מהדירות הנותרות לא מאוכלסות בעיקר בשל יציאתן הצפויה להתחדשות עירונית, או בשל איסור אכלוס עקב מצבן ההנדסי.

מעניין לבדוק עד כמה הדירות מנוצלות לאכלוס מקסימלי. כך, הדוח מראה כי דירות שלושה חדרים ודירות שני חדרים מהוות את רוב הדירות במלאי, כ־78%. מדובר ב־23,825 דירות שלושה חדרים, וב־14,754 דירות שני חדרים. דירות ארבעה חדרים מהוות רק כ־14% מהמלאי, 6,994 דירות בסך הכול. מלאי הדיור הציבורי כולל גם 2,730 דירות בנות חדר אחד, ועוד 790 דירות בנות חמישה חדרים ויותר.

האם אותן דירות מאוכלסות באופן מלא? מתברר שלא: 6,616 דירות שלושה חדרים ממלאי הדיור הציבורי מאוכלסות בדייר אחד בלבד, וכך גם 1,153 דירות בנות ארבעה חדרים. ישנן עוד 1,233 דירות ארבעה חדרים עם שני דיירים, 77 דירות חמישה חדרים עם דייר אחד ו־21 דירות שישה חדרים עם דייר אחד.

מצב זה מתרחש משום שמרגע מתן הזכאות לדירה לדייר זכאי, זכות זו אינה משתנה או פגה. כך שאם לדוגמה הדייר קיבל זכאות לדירת חמישה חדרים, זו תמשיך לעמוד לו, גם אם לאחר שנים מתגוררות בבית רק שתי נפשות. למעשה, כל משפחה יכולה להגיש בקשה לשינוי זכאותה לדירה, בהתאם לשינוי בגודל המשפחה, אך בעוד רבות עושות זאת מתוך רצון לקבל נכס גדול יותר, המקרה ההפוך כמעט אינו קורה, באופן טבעי.

בימים אלו אמורה לסיים את עבודתה הוועדה הציבורית לבחינת אמות המידה לזכאות לדיור הציבורי, היא ועדת הכהן בראשות עו"ד פרופ' אביעד הכהן, אשר בין היתר אמורה להגיש לשר הבינוי והשיכון יצחק גולדקנופף את מסקנותיה לגבי שינויים - גם במתווה הזכאות אשר מביא למצבים רבים שבהם דירות אינן מותאמות בגודלן לגודל המשפחה המתגוררת בהן.

"בסיס תקציב התחזוקה נמצא בנסיגה"

דוח הדיור הציבורי מציין כי תקציב ניהול ותחזוקת הדיור הציבורי הסתכם בשנת 2022 בכ־399 מיליון שקל, לעומת כ־380 מיליון שקל ב־2021, ולעומת כ־444 מיליון שקל בשנת 2018. בדוח נכתב כי "בסיס תקציב תחזוקת הדיור הציבורי בחוק התקציב נמצא בנסיגה בשנים האחרונות וירד מ־24 מיליון שקל בשנת 2018 ל־21.5 מיליון שקל בשנת 2022. בתקופת היעדר תקציב מדינה מאושר, כפי שהיה בשנים 2020־2021, ניכרת ירידה משמעותית בפעולות האחזקה אשר מותנות בקבלת תקציב והעברתו לחברות".

דברים אלו מקבלים משנה תוקף דרך עלויות השיפוץ: על פי הדוח, שווי עבודות שיפוץ לאכלוס חוזר - שיפוץ לאחר אכלוס מחדש של דירת דיור ציבורי - עלה ב־35% מ־2018, ושווי שיפוץ פנים דירתי עלה ב־51%.

בהקשר זה יש לציין את התוספת התקציבית שניתנה לעניין זה ספציפית, בסכום של 180 מיליון שקל, במסגרת תקציב 2023־2024. על רקע הטענות למצבן הרעוע של דירות הדיור הציבורי אומר לפידות: "המדינה מבצעת שיפוצים משמעותיים ביותר מ־3,000 דירות בשנה, ובשנים עברו התקציב היה פשוט נגמר במהלך השנה. התקציב שאושר כעת מאפשר לנו לייצר פתרונות שיפוץ להרבה מאוד דירות, ואני יודע אישית שהשר גולדקנופף ומנכ"ל המשרד, יהודה מורגנשטרן, התאמצו מאוד להביא את התוספת הזו. מדובר בתוספת משמעותית מאוד".

פרסום הדוח המסכם של שנת 2022 הוא חלק ממהלך כולל של משרד הבינוי והשיכון, על רקע הביקורת הרבה שנשמעת כלפיו בפרט וכלפי המדינה בכלל בכל הנוגע לניהול מלאי הדיור הציבורי, לתחזוקה ולשיפוץ הדירות, ולטיפול באלפי הזכאים הממתינים לדירות. מבחינה זו, הדוח הוא מעין "יישור קו" לצורך מענה לביקורת הרבה שנשמעה בשנים האחרונות. כחלק מכך יפורסם מעתה הדוח אחת לשנה, ויכלולו בו נתונים שונים ועדכניים על דירות הדיור הציבורי.

"עד היום לא היה פרסום מסודר של הנתונים ושל הפעילות בתחום, ואנחנו מפרסמים את הדוח הזה כדי לשקף את העשייה ואת הרצון של הממשלה לתת פתרונות ראויים באמצעות כלים איכותיים, הסתכלות מקצועית וניהול מתקדם", אומר לפידות. "הנכסים שייכים בסופו של דבר למדינת ישראל, לציבור, אנחנו לא מסתירים ממנו כלום וראוי שהציבור כולו ידע מה קורה בתחום הזה.

"אנחנו עובדים קשה כדי לייצר את הפתרונות הראויים ביותר ולהתנהל בצורה הכי מקצועית שיש, ומקדמים פתרונות ברמה המתקדמת ביותר שקיימת היום בעולם החוץ ממשלתי, במגזר הפרטי. הדוח יאפשר לנו, ולשוק כולו, להסתמך על בסיס נתונים יציב ורחב, שיתעדכן מדי שנה".

עוד כתבות

עבודות על הקו הירוק של הרכבת הקלה / צילום: בר לביא

הזרים נרתעים, והמכרז להפעלת קווי הרכבת הקלה הבאים בסכנה

לאחר שנדחה מספר פעמים בגלל המלחמה, במשרדי הממשלה שוקלים לבטל את מכרז ההפעלה של הקווים הירוק והסגול, ולהעביר את המלאכה לזכייניות ההקמה ● הסיבה: חשש חברות בינלאומיות מאי־ודאות בישראל

מגרש מכוניות למכירה, נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

צ'רי חדשה וחשמלית בדרך לישראל, והמסים מענף הרכב בשיא היסטורי

הסכום הממוצע של מס קנייה מרכב נוסעים חדש זינק ב-12.6% לעומת שנת 2022 ● מותג הפרימיום Exlantix של צ'רי בדרך לישראל, וכך גם הקרוסאובר של KGM הקוריאנית ● ועוד חדשות מענף הרכב

קמפיין freeTV / צילום: צילום מסך

ב־freeTV לא חושפים את מספר הלקוחות, אבל משקיעים 2 מיליון בקמפיין בכיכובם

הקמפיין של מיזם הסטרימינג מתברג במקום השני בזכירות, ובמקום האחרון באהדה - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק מזרחי טפחות, בית ההשקעות מיטב חוזר למסך עם עוד פרסומת בהובלת כוכב "חברים"

אאודי Q4 / צילום: יח''צ

החל מ-320 אלף שקל: לגרסה הזו של אאודי מחכה תחרות קשה

הקרוס–אובר המשפחתי של אאודי סוגר פערים חיוניים בתחום הביצועים והטווח, ושומר על תמחור סביר ● אבל מצפה לו קרב קשה מול הגרסה הבכירה של טסלה Y ושלל הסיניות

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

"בעוד שנה נהיה בקטסטרופה": התחזית הקשה של יגאל דמרי

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● חצי שנה לפרוץ המלחמה, היזם יגאל דמרי מסביר מדוע שוק הנדל"ן בנגב דווקא פורח ● הוא מעריך כי היקפי הבנייה בפרויקטים של התחדשות עירונית הגיעו לשיא, וסבור שהחרם הטורקי לא ישפיע במידה מהותית על השוק ● כמה באמת שווה הקרקע של חנן מור בשדה דב לפי ההצעה שהגיש, ולמה הוא מקפיא בינתיים את הפרויקט שלו בבבלי

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: Reuters, AHMAD AL-RUBAYE

לאחר חשיפת גלובס: בלומברג מדווחת כי טורקיה עוצרת לחלוטין את קשרי המסחר עם ישראל

בבלומברג דיווחו כי עדיין לא מדובר באישור רשמי, אלא בדיווח של גורמים טורקיים ● מוקדם יותר היום נחשף בגלובס כי בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף ● בנוסף, חברת התעופה הטורקית MNG מפסיקה לייבא מטענים לישראל

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: ap, Markus Schreiber

דרמה בנמלים: ארדואן אוסר על יצוא סחורות לאשדוד וחיפה

בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף - כך נודע לראשונה לגלובס מפי גורמים המעורים בפרטים ● מדובר בחוליה האחרונה של שרשרת אירועים שוותיקי הסוחרים עם טורקיה לא זוכרים כמותם, וקשה לדעת מתי וכיצד יסתיימו

מתחם המחאה הפרו-פלסטיני ב-UCLA / צילום: לביא לוי

סטודנטים מאוניברסיטת UCLA: "קראו לי יהודי מלוכלך וירקו עלי. לא אשאר בארה"ב"

בעקבות העימותים האלימים בין סטודנטים יהודים למוחים הפרו-פלסטינים באוניברסיטת UCLA, הסטודנטים מחשבים את דרכם מחדש ● המאהל בינתיים פונה אך הם חוששים: המוחים ינסו לחזור

מאנגר ובאפט באסיפת משקיעים קודמת של ברקשייר האת'וויי / צילום: ap, Nati Harnik

"מעבר לעידן חדש": האסיפה השנתית של ברקשייר כבר לא תהיה אותו הדבר

משקיעים נערכים לתחושת "כיסא ריק" בכינוס השנתי של ענקית ההשקעות ברקשייר האת'וויי בשבת ● זאת לאחר שבנובמבר שעבר הלך לעולמו צ'רלי מאנגר, יד ימינו הוותיק של המנכ"ל והמשקיע האגדי וורן באפט ● המשתתפים יחפשו רמזים לעתיד הניהולי של ברקשייר

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בית הנבחרים האמריקאי העביר את חוק האנטישמיות. מה הוא יכלול?

החוק עבר ברוב מוחץ, ואם יעבור גם בסנאט וייחתם ע"י הנשיא, חלק מן האמירות הנשמעות היום בקמפוסים בארה"ב נגד ישראל, יהפכו לעבירה פלילית ● גורמים אמריקאים רואים בקבלת החוק תגובה למהומות המתרחשות בימים אלה בקמפוסים ברחבי ארה"ב

''מנטה ריי'' / צילום: נורת'גרופ

לא רק באוויר: כלי השיט הבלתי מאויש החדש של צבא ארה"ב

הסוכנות האמריקאית לפיתוחים טכנולוגיים צבאיים והענקית הביטחונית נורת'רופ גרומן הודיעו כי סיימו בדיקות בהיקף מלא של "מנטה ריי" - פרויקט דגל ימי של כלי שיט תת־מימי בלתי מאויש (UUV) גדול במיוחד ● כלי השיט החדש נושא חיישנים ומערכות תקשורת מתקדמות המאפשרות לו לבצע משימות כמו מעקב, זיהוי ונטרול מוקשים, מחקר בעומק האוקיאנוסים ומיפוי הקרקעית

שולה חן, 1969 / צילום: סוכנות צילומי עיתונות י.פ.פ.א / אוסף דן הדני, הספרייה הלאומי (מתוך ויקיפדיה)

על השיר "בוא הביתה" שהפך לפסקול המלחמה הנוכחית

לכל מלחמה בישראל יש את השיר שמסמל אותה ועליו קהל המאזינים נשען ● למלחמת העצמאות היה את "באב אל וואד", במלחמת יום כיפור "לו יהי", ובלבנון הראשונה, "הביתה"● במלחמה הנוכחית מככב השיר "בוא הביתה", אותו כתבה בכלל זמרת אמריקאית

מפגינים באוניברסיטת קליפורניה, השבוע / צילום: Reuters, Aude Guerrucci

ניצולי ה־7 באוקטובר תובעים את מובילי המחאות בקמפוסים בארה"ב: "זרוע של חמאס"

אזרחים ששרדו את הטבח ביישובי הדרום, הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי בווירג'יניה תביעה נגד ארגוני המחאות בארה"ב, בטענה לקשר ביניהם לחמאס ● בין היתר, צוין כי ראשיהם היו חברים בארגוני טרור ואף הכינו מסמכי תעמולה נגד ישראל, בטרם התרחש הטבח

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

בסכום של 13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

מטוס של וויז אייר / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

חברת הלואו קוסט היחידה שפועלת כעת בישראל מבטלת טיסות

וויזאייר מבטלת טיסות מישראל למספר יעדים קרובים ● חברת הלואו קוסט ההונגרית לא הודיעה רשמית על ביטול הטיסות - אך בשעות האחרונות נוסעים התבשרו על ביטולים לטיסות לאיי יוון וליעדים קרובים נוספים ● רינאייר צפויה לחזור עם פתיחת טרמינל 1, ואיזי ג'ט רק בסוף עונת הקיץ הקרובה

תיירים באקרופוליס, יוון. יחס החוב־תוצר במדינה הגיע ב־2023 לרמה הנמוכה ביותר מאז 2010 / צילום: Reuters, Beata Zawrzel

הפתעה כלכלית באירופה: מדינות ה"פריפריה" מובילות את הצמיחה ביבשת

כלכלות דרום אירופה רשמו צמיחה מהירה ב־2023, בעוד שגרמניה וצרפת התכווצו, ובכך הפכו את המגמה ביבשת ● איטליה, ספרד, פורטוגל ויוון מצליחות לצמצם את החובות שצברו במשבר 2008 ובקורונה, אך מומחים טוענים כי כדי לשמר את השגשוג דרושים שינויים מבניים

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב / צילום: Associated Press, Jacquelyn Martin

דריכות בוול סטריט לקראת פרסום נתוני התעסוקה לאפריל

דוח התעסוקה לאפריל צפוי להתפרסם היום לפני פתיחת המסחר בוול סטריט ● הצפי הוא לתוספת של כ-240 אלף משרות ולשיעור אבטלה של 3.8% ● למה בפדרל ריזרב ובשווקים מודאגים?

מפגינים פרו פלסטינים משתלטים על בניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: Associated Press

דוח חדש חושף: הכסף שמניע את האלימות בקמפוסים בארה"ב

מעט מאוד ידוע לגבי ההון שנשפך על המחאות האנטישמיות המבעבעות בקמפוסים בארה"ב, אבל ברור שהן לא ספונטניות - זהו מאבק ממומן ומתוכנן היטב ● דוח חדש של מכון NGO Monitor, ששיתפו דמויות כמו ביל אקמן ואילון מאסק, חושף את הארגונים מאחורי ההפגנות הקיצוניות וחלק ממקורות המימון שלהן, ובראשם שניים: ג'ורג' סורוס והאחים רוקפלר

כטב''מים / צילום: דובר צה''ל

קצין אמריקאי חושף כמה כטב"מים ישראלים יירטו כוחות צה"ל

ראש ענף תיאום בקרה אווירית בים של המארינס מגלה בראיון לאתר TWZ כי לא פחות מ־40% מהכטב"מים שיירטו כוחות צה"ל הם כלים ישראליים