גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הבנקאית או הפרופסור: מי יתיישב בקרוב על כיסא יו"ר לאומי. ומה קורה בבנק דיסקונט?

יו"ר לאומי ויו"ר דיסקונט יסיימו את כהונתם החודש ● למי שיעמוד בראש הדירקטוריונים מחכים אתגרים רבים, אך בינתיים זהות המחליף לא ידועה ● מי המועמדת שלפחות חלק מבעלי המניות בדיסקונט ישמחו לראות בתפקיד, ולמה בלאומי החפיפה תיתקל בקושי?

מי יעמוד בראש הבנקים? / צילומים: איל יצהר
מי יעמוד בראש הבנקים? / צילומים: איל יצהר

המושג "אחרי החגים" הפך במשך השנים לסמל לדחיינות בישראל. בתקופה האחרונה הוא נשמע במערכת הבנקאית בעיקר בהקשר להמשך כהונתו של פרופ' אמיר ירון כנגיד בנק ישראל, אך לא רק. עבור שניים מהבנקים הגדולים בישראל - לאומי  ודיסקונט   - "אחרי החגים" משמעותו בחירה של יושבי ראש חדשים.

הבחירות בשני הבנקים, בעיקר בדיסקונט, מלווה במעין סערה מאחר שגם דירקטורים שמסיימים את כהונתם בקרוב, כולל שני יושבי הראש הקיימים, יצביעו על זהות היו"ר החדש למרות שהם לא יכהנו תחתיו.

למי שיעמוד בראש הדירקטוריונים של הבנקים מחכים לא מעט אתגרים. אין ספק שיו"ר בנק צריך להבין מאוד ברגולציה. השינויים בשנים הבאות יהיו הרבה יותר גדולים מאלו שהתרחשו בשנים האחרונות, גם בגלל הלחץ של הממשלה והפוליטיקאים בעקבות רווחי העתק שרשמו הבנקים וגם בגלל השינויים הטכנולוגיים.

"יש אתגרים רגולטוריים־פוליטיים שצריך לדעת להתנהל איתם", אומר גורם במערכת. "לא יעזבו את הבנקים בשקט בגלל הרווחיות הקיצוניות שלהם בשנים האחרונות והמצב הפיננסי של הצרכנים".

עם זאת, האתגר הכי גדול של עולם הבנקאות, לפי אותו גורם, הוא לתכנן איך תראה המערכת בשנים הבאות. "אנחנו בפתחו של אירוע מאוד משמעותי שמצריך בניית אסטרטגיה כבר עכשיו. הבנקאות המסורתית לא יכולה להמשיך לחשוב שתתנהל בעשור הקרוב כמו שהתנהלה עד עכשיו. השינוי מגיע מכל מיני כיוונים - מהטכנולוגיה, מהתפתחות AI (בינה מלאכותית, ר"ו), מתחרות בתוך המערכת, מפינטקים שמתחרים בהרבה תחומים, משינוי טעמי קהל הלקוחות ועוד".

לדברי גורם בכיר לשעבר במערכת הבנקאית, הדבר הכי חשוב ליו"ר הדירקטוריון הוא דווקא הבנה בממשל תאגידי: "הוא צריך לוודא שאין שריפות, ולכן הוא גם זקוק לניסיון בניהול משברים ומצבים עדינים. התרומה הגדולה של יו"ר היא כמובן בשיתוף פעולה עם ההנהלה".

ואולי בכלל צריך לשנות את מודל הפעילות של יו"ר בנק, כפי שעשוי להתפרש העיכוב בבחירת יו"ר חדש בלאומי. מאחר שהאיש שיבחר במקומו של סאמר חאג' יחיא כפוף לאישור בנק ישראל בתהליך שלוקח כחודשיים והבחירות ייערכו ביום הכהונה האחרון של יחיא, בנק לאומי צפוי לתפקד ללא יו"ר במשך תקופה זו. באותם חודשיים נראה אם יש לכך משמעות ממשית להתנהלות הבנק.

בנק דיסקונט

בדיסקונט תמונת המצב ברורה יחסית, אך לא שלמה לחלוטין. הבחירות למינוי מחליף לשאול קוברינסקי שמסיים את הקדנציה כיו"ר דיסקונט ייערכו בתחילת חודש נובמבר, וכרגע נראה שהמאבק על התפקיד מתנהל בין הדירקטור המכהן דני ימין והדירקטור החדש אריק פינטו. אולם, מי שנחשבת כבעלת סיכויים לא מבוטלים להיבחר היא איריס אבנר, שעדיין שוקלת ומתלבטת אם להגיש מועמדות. 

אריק פינטו |לשעבר מנכ"ל בנק הפועלים

אריק פינטו, לשעבר מנכ''ל בנק הפועלים / צילום: תמר מצפי

אריק פינטו, מנכ"ל בנק הפועלים לשעבר, מביא עמו ניסיון שיכול לעמוד לצדו בחלק מאותם אתגרים, דוגמת הנפקת ישראכרט מבנק הפועלים והטיפול בפרשת העלמות המס מול הרשויות בארה"ב. מנגד, הוא צפוי להיות יו"ר מאוד דומיננטי אם ייבחר לתפקיד, מה שעלול לייצר חששות בקרב הדירקטורים האחרים וההנהלה. בעיקר כיוון שפינטו מגיע מבחוץ ולכן ייתכן שנכון יותר אם הוא יכהן שלוש־ארבע שנים בכיסא הדירקטור ובקדנציה הבאה לנסות להחליף את היו"ר.

כך שלא בטוח שהוא מספיק מכיר את מה שנקרא "רצפת הייצור" של העבודה הבנקאית, אלא יש להכיר גם את הדי.אנ.איי של הבנק ואת ליבת הפעילות, להכיר את ההנהלה והמנכ"ל, ללמוד לנהל את הדירקטוריון ולקבוע מי האנשים שצריכים לשבת בכל אחת מהוועדות שלו.

דני ימין |לשעבר יו"ר הוועד המנהל של הטכניון ומנכ"ל מיקרוסופט ישראל

דני ימין, לשעבר יו''ר הוועד המנהל של הטכניון ומנכ''ל מיקרוסופט ישראל / צילום: תמר מצפי

דני ימין כיהן בעבר כיו"ר הוועד המנהל של הטכניון ומנכ"ל מיקרוסופט ישראל. גורמים המעורים במרוץ לראשות הבנק מסבירים כי קוברינסקי ישמח להעמיד אדם בעל רקע טכנולוגי בראש הדירקטוריון, ובגלל זה נראה כי הוא מעדיף את ימין כמחליפו. אולם, יש גם מי שאומרים שטכנולוג לא מספיק עבור הבנק בתקופה הנוכחית: דיסקונט יתמודד בשנים הקרובות עם אתגרים גדולים, אולי הגדולים במערכת. לפי החלטת שר האוצר וכחלק מהפרדות חברות כרטיסי האשראי מהבנקים (חוק שטרום), הוא צריך למכור את חברת כרטיסי האשראי כאל (מחזיק כיום ב־72% ממנה) בתוך 3־4 שנים, חברה בת שמכניסה לו עשרות מיליוני שקלים בכל רבעון.

אתגר נוסף הוא מה לעשות עם דיסקונט ניו יורק. במאי האחרון חתם אי.די.בי ניו יורק על צווים מוסכמים מקבילים מול שני רגולטורים אמריקאים, בין היתר, והתחייב להמשיך לבצע שיפורים והתאמות במדיניות, בנהלים, בבקרות ובמצבת כוח האדם, ובחינת עסקאות עבר. בדיסקונט עדכנו כי הצו המוסכם אינו כולל קנסות, עונשים או דרישה להזרמת הון נוסף, אך עלול להגביל את יכולת אי.די.בי ניו יורק לקבל אישורים רגולטוריים לפעילויות עסקיות חדשות, ואף עלול להביא לפגיעה אפשרית במוניטין.

גם סוגיית מרכנתיל, אשר נרכש על ידי דיסקונט, מהווה אתגר אסטרטגי. בין השאר, בשל הכפילויות בינו לבין דיסקונט, נוצרת פגיעה ביחס היעילות של הבנק. לכן, ייתכן שבדיסקונט יצטרכו לקבל החלטות אם להשאיר את המצב על כנו או למזג חלק מהפעילות או מכוח האדם.

איריס אבנר | לשעבר מנכ"לית מזרחי טפחות שוקי הון

איריס אבנר, לשעבר מנכ''לית מזרחי טפחות שוקי הון / צילום: איל יצהר

זו הכהונה האחרונה של איריס אבנר בדירקטוריון, והיא ודאי רוצה לסיים את הקדנציה בבנק כיו"רית. בינתיים, במערכת הבנקאית יש חוסר נוחות מכך שכיום אין יו"רית או מנכ"לית המכהנת באף בנק. זאת כאשר רק באמצע העשור הקודם הובילו את המערכת שלוש מנכ"ליות דומיננטיות. לכן, יש ציפייה ורצון מצד בעלי מניות, חברי הנהלה, דירקטורים אחרים, עובדים ואף רגולטורים, לחזור ולראות אישה מכהנת בתפקידים הבכירים ביותר במערכת הבנקאית. עם זאת, זהו אינו השיקול היחידי כמובן, והדירקטורים חייבים להיות משוכנעים שאבנר ראויה לכך.

אל השלושה האלה אפשר אולי להוסיף את פרופ' בן ציון (בנצי) זילברפרב. מי שכיהן בעבר כמנכ"ל משרד האוצר נמצא בדירקטוריון כבר למעלה מחמש שנים ומשמש כיו"ר ועדת ניהול סיכונים וחבר בוועדת הביקורת. מעבר לכך הוא דיקאן ביה"ס לבנקאות ושוק ההון במכללה האקדמית נתניה כך שיש לו את ההבנה בתחום הבנקאי אך הוא נעדר ניסיון מעשי בניהול הפעילות הקמעונאית, עסקית ומסחרית.

בנק לאומי

ב־29 לאוקטובר ייערכו הבחירות לראשות דירקטוריון לאומי. זהו אותו יום שבו היו"ר הנוכחי, חאג' יחיא, יסיים את כהונתו. עצם קיום ההצבעה על זהות המחליף ביום הכהונה האחרון הינו בניגוד למקובל בלאומי, שם תמיד נערכו הבחירות שבועיים לפחות לפני, כדי לאפשר חפיפה מסודרת. נראה שחאג' יחיא, שנפגע מהמהלך של בנק ישראל אשר שלל ממנו שכר ותשלומים נלווים בשנה לאחר סיום התפקיד, בחר להביע את מחאתו ולא לבצע חפיפה מסודרת. "בתהליך ראוי, ההצבעה הייתה צריכה להתקיים חודש לפני הפרישה שלו ובמהלך אותו חודש להיות חפיפה מסודרת", אומר גורם בסביבת הדירקטוריון המעורה במתרחש. למרות שאף אחד מהדירקטורים טרם הצהיר כי הוא מתמודד על תפקיד היו"ר, גלובס משרטט את ארבעת השמות האפשריים להוביל את לאומי.

דני קולר | לשעבר ראש חטיבת שווקים פיננסיים בבנק הפועלים ויו"ר ישראכרט

דני קולר, לשעבר ראש חטיבת שווקים פיננסיים בבנק הפועלים ויו''ר ישראכרט / צילום: ענבל מרמרי

לדני קולר, שנבחר לדירקטוריון בשנת 2021, יש ניסיון בפעילות דירקטוריונים בתחומים המהווים חלק מעולם הבנקאות. הוא כיהן כיו"ר פועלים שוקי הון בין 2016 ל־2018, וכיו"ר ישראכרט מ־2014 עד 2016 כשחברת כרטיסי האשראי עוד הייתה בבעלות הבנק. הוא עזב את הפועלים בשנת 2019 לאחר 19 שנים בבנק, מהן עשר שנים כחבר הנהלה, לאחר שהיה, בין היתר, מנהל חטיבת ניהול סיכונים ומנהל החטיבה הבינלאומית.

"הוא ראוי ומכהן כבר שנתיים בדירקטוריון אבל הוא הולך עם הכתם של מה שקרה בבנק הפועלים", אומר הגורם בסביבת הדירקטוריון. קולר היה מעורב בפרשת העלמות המס של בנק הפועלים (גם לאומי ומזרחי טפחות היו בקלחת ושילמו סכומים גדולים כדי לסיים את הפרשה). הוא כיהן בתפקיד רגיש מאוד כשומר הסף הראשי, כמנהל הסיכונים של הבנק באותה תקופה. הפרשה התעוררה כעת שוב בשל הדרישה להשיב את הבונוסים של בכירי הפועלים, בהם אלו של קולר עצמו.

אירית שלומי | כיהנה בשורת תפקידים בכירים בבנק הבינלאומי

אירית שלומי, כיהנה בשורת תפקידים בכירים בבנק הבינלאומי / צילום: עינת לברון
"היא דירקטורית מצוינת אבל לא בטוח שהיא תרצה להתמודד וככל הנראה כך יהיה", אומר גורם בסביבת הדירקטוריון. "הניסיון שהיא מביאה איתה הוא בנקאי כמנהלת חטיבה אבל היא לא הייתה בראש המערכת. לכן, מה שקשור להתנהלות בממשל תאגידי, עבודה מול רגולטורים, קשרי חוץ וניהול דירקטוריון זר לה. היא יכולה להשלים אותם, אבל היא לא באה איתם ב'תרמיל הניסיון'. היא דעתנית ולא תמיד מה שאנשים מביעים מתקבל כמו שהם רוצים שיתקבל, ולפעמים זה נשמע כמו ביקורת".

ואכן, שני חברי הנהלה לשעבר בלאומי סיפרו שחברי הנהלה בבנק רואים בה גורם שמקניט את חברי ההנהלה ומתעסק בזוטות במקום בנושאים שהדירקטוריון אמור לעסוק בהם. להערכתם, להוציא מהמנכ"ל חנן פרידמן, שבשל הדומיננטיות שלו לא יתרגש ממינויה אם תיבחר, חלק ניכר מחברי ההנהלה צפוי לפרוש אם היא תתמנה לתפקיד היו"ר.

אתי דויטש |לשעבר יו"ר בנק מרכנתיל ויו"ר כאל

אתי דויטש, לשעבר יו''ר בנק מרכנתחיל ויו''ר כאל / צילום: רמי זרנגר

אתי דויטש היא בעלת ניסיון בתחום הבנקאות של יותר מ־20 שנה, אולי יותר מהמתחרים אחרים על התפקיד, וכבר הייתה יו"ר של בנק (מרכנתיל) וגם של חברת כרטיסי אשראי (כאל). כאשר הייתה בקבוצת דיסקונט, מתוקף תפקידה כראשת חטיבת ניהול קבוצתי ורגולציה, היא הייתה אחראית על חברות הבת בקבוצה, תוך יישום האסטרטגיה הקבוצתית. קודם לכן דויטש כיהנה כיועצת המשפטית הראשית של קבוצת דיסקונט והובילה, בין היתר, את תחום הממשל התאגידי והניהול הקבוצתי.

אולם, היא חדשה בבורד. היא נבחרה רק עתה, מה שהופך את בחירתה ללא פשוטה. "יש לה את הכישורים והניסיון להיות יו"ר, ויכול להיות שהיא גם ראויה לכהן בתפקיד, אבל מההיכרות שלי עם חברי הדירקטוריון בלאומי הם ישקלו טוב אם להכתיר חבר חדש בבורד כיו"ר", מסביר גורם בסביבת הדירקטוריון. "לבנק לאומי יש די.אנ.איי מאוד מיוחד שצריך להכיר ויש מנכ"ל שהוא ראוי, דעתן וחזק. זה לא טבעי שמישהי שעוד לא נכנסה לדירקטוריון נוחתת ישר לכס היו"ר, אבל מצד שני היא אישה וזה יתרון גדול במינוי כזה".

ידידיה שטרן |לשעבר דיקן הפקולטה למשפטים באוניברסיטת בר־אילן. כיהן כסגן נשיא המכון הישראלי לדמוקרטיה

פרופ' ידידיה צ' שטרן, לשעבר דיקן הפקולטה למשפטים באונ' בר־אילן. כיהן כסגן נשיא המכון הישראלי לדמוקרטיה / צילום: עודד אלטמן

פרופ' ידידיה שטרן מסתמן כמועמד מוביל בבחירות, אם יגיש את מועמדתו. אם ייבחר לתפקיד לבסוף, הוא ייאלץ לוותר על משרתו במכון הישראלי לדמוקרטיה, שם הוא נחשב לאישיות חזקה מאוד, ונהנה מתנאים טובים. לכן, כלל לא בטוח שהוא יציע את עצמו לתפקיד. בנוסף, יש המעריכים כי שטרן צפוי להיתקל בהתנגדות של חלק מחברי הדירקטוריון בשל ההתנגדות שהביע לשינויי החקיקה שמובילה הממשלה במערכת המשפט, מאחר שבחירה בו עלולה להציב את לאומי בנקודה בעייתית מאוד מול משרד האוצר והעומד בראשו.

ביחס למנכ"לי בנקים אחרים, דוגמת דב קוטלר (בנק הפועלים) ואורי לוין (עד לא מזמן מנכ"ל דיסקונט), בכירי לאומי אמנם השתתפו בישיבות פורום העסקים שהביעו התנגדות לשינויי החקיקה, אך היו פחות דומיננטיים.

לדברי אותו גורם, אם שטרן ירצה להתמודד, יהיה קונצנזוס די רחב בדירקטוריון לגביו. "נראה שגם חאג' יחיא כנראה יתמוך בשטרן והוא יהיה מקובל על ההנהלה ועל המנכ"ל, כי הוא לא נכנס לחיכוכים. זאת למרות שלא ההנהלה היא זו שבוחרת".

עוד כתבות

פרויקט ''העיר הלבנה'' של יובל אלון בחיפה / צילום: חברת AVA STUDIO

עסקת הנדל״ן שמוכיחה: לחיפה כללים משלה

דירת 4 חדרים בשטח 117 מ"ר נמכרה בפרויקט "העיר הלבנה" של יובל אלון בחיפה, המשתרע על כ־26 דונם ● העסקה התעכבה כשלוש שנים, והדירה נמכרה ב־2.5 מיליון שקל, נמוך מהמחיר הנוכחי בפרויקט

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב / צילום: Associated Press, Jacquelyn Martin

דריכות בוול סטריט לקראת פרסום נתוני התעסוקה לאפריל

דוח התעסוקה לאפריל צפוי להתפרסם היום לפני פתיחת המסחר בוול סטריט ● הצפי הוא לתוספת של כ-240 אלף משרות ולשיעור אבטלה של 3.8% ● למה בפדרל ריזרב ובשווקים מודאגים?

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: Associated Press, Noah Berger,

מכירות האייפונים צנחו, אז למה המשקיעים מרוצים?

הבייבאק הוא הבעת אמון של אפל בעצמה ● למרות ההכנסות הנמוכות, החברה עקפה את צפי האנליסטים, ולמשקיעים יש לא מעט סיבות להיות מרוצים ● ומה צפוי בבינה המלאכותית ● 5 הערות על דוחות אפל

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

עם נוף לים ומרפסת גדולה: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים ברמת אביב ג?

ברחוב אבשלום חביב ברמת אביב ג' נמכרה דירה בשטח של 114 מ"ר בתמורה ל־5.17 מיליון שקל ● בבניין יש חניה מקורה עם שער חשמלי, שתי מעליות, והוא קרוב לקאנטרי ולמרכז שוסטר ● "המחיר הראשוני היה גבוה יותר, אולם בגלל שבעלי הנכס ביקשו למכור בהקדם - המחיר ירד" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

האנטקינוס / צילום: Reuters, SOPA Images

המעבר לעידן האש מכה בבעלי החיים, ואלה שיידעו להתאים את עצמם יצליחו להתרומם

עידן האש הנוכחי רואה בשריפות האלימות שמתחוללות בשנים האחרונות תוצר של נזקי האדם ● התאמות בעלי חיים לעידן זה, שניכרו אצל יונק עכברי אוסטרלי, ציפור אפריקאית וסנאי אמריקאי, מעידות: הברירה הטבעית עדיין עושה את שלה

מוויקס ועד מאנדיי: לעובדי ההייטק יש אופציות בשווי 2 מיליארד דולר לממש

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?

וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik

וורן באפט מציג רווחי שיא והר מזומנים. למה הוא מוכר מניות אפל?

ברקשייר האת'ווי, בהובלת המשקיע האגדי וורן באפט, דיווחה על זינוק מרשים ברווח התפעולי ברבעון הראשון של השנה ● במקביל חברת האחזקות הודיעה על הקטנת פוזיציה בענקית הטכנולוגיה אפל בכ-13%

נרנדרה מודי / צילום: Associated Press, Rajesh Kumar Singh

900 מיליון הודים נקראים להחליט אם הם רוצים ראש ממשלה לנצח

נרנדרה מודי מציין עשר שנים לשלטונו אך רוצה עוד חמש, וכנראה יזכה בהן בבחירות שנערכות בהודו ● הוא מודיע שרק דבר אחד מעניין אותו - האומה, וזו אולי אסירת תודה, אך מתרחקת מן האידיאלים הדמוקרטיים, החילוניים והשוויוניים של מייסדיה ● ואיך כל זה קשור למפלגת העבודה בישראל?

פיצה פפרוני של ''פיצה אולה'' / צילום: מרב סריג

אחת הפיצות הטובות בארץ מסתתרת בחצר משפחה בעספיא

בימי שישי, בשיטת "עד שנגמר הבצק", מנפיק טאבון העצים של משפחת עלו פיצות נאפוליטניות נהדרות ● גם הנקניקים מיוצרים במקום

פול אוסטר. ''סופרים לא יוצאים לפנסיה'' / צילום: Reuters, VINCENT WEST

על פול אוסטר, שהיופי שבמקריות העסיק אותו כל חייו

השבוע הלך לעולמו בגיל 77 הסופר היהודי-אמריקאי פול אוסטר ● אוסטר כתב ספרים שהפכו לרבי מכר ועוסקים באופן תכוף בצירופי מקרים ● כתיבתו נטועה בילדות קשה ואירועים מטלטלים ששינו את חייו

נרות ותמונות לזכרו של אלכסיי נבלני, ליד הקונסוליה הרוסית בפרנקפורט / צילום: Associated Press, Michael Probst

מותו של נבלני הותיר את האופוזיציה הרוסית מפולגת בגלות

המלחמה באוקראינה פיזרה את האופוזיציה של רוסיה ● כשהיא נמצאת בגלות, חבריה מחכים לרגע הנכון להחליש את הנשיא ולדימיר פוטין

מחיר למשתכן בירוחם / צילום: חב' שתית

לא כדאי להתחתן: מחיר למשתכן מעוות אפילו את הקן המשפחתי

לא מעט זוגות נרשמים כידועים בציבור כדי שיוכלו לגשת להגרלות מחיר למשתכן ● רווק או רווקה שבין הזכייה למועד החתימה על החוזים יחלטו להתחתן, יאבדו את הצ'ופר מהמדינה ● אולי זה לא מה שישבור זוגיות טובה, אך זהו עיוות מדהים שהמדינה יוצרת

ד''ר אלמוג שמחון / צילום: דני מכליס - אוניברסיטת בן גוריון בנגב

החוקר שמגלה איך הבוטים הרוסיים הפכו אותנו לכלי משחק

ד"ר אלמוג שמחון, פסיכולוג חישובי מאוניברסיטת בן גוריון, חוקר את השימוש בשפה ברשתות ואת האופן שבו היא מובילה לקיטוב חברתי ● בראיון לגלובס, הוא מסביר איך בוטים רוסיים הופכים אותנו לכלי משחק, מה קורה לשיח אחרי פיגועים ומי משתף יותר פייק ניוז ● ויש לו אזהרה לעתיד: "בינה מלאכותית יכולה לייצר טענות לא פחות משכנעות משל בני אדם, ואפילו יותר"

האחים זלקינד וצחי נחמיאס / צילום: ישראל הדרי, ורד פיצ'רסקי

לאחר סלקום: דסק"ש על סף מכירת השליטה גם באלרון

חברת ההחזקות דסק"ש דיווחה הבוקר כי היא מקיימת משא ומתן למכירת אלרון לחברת הון סיכון זרה ● סכום העסקה המשוער: כ-90 מיליון דולר

פעילות כוחות צה''ל בשטח רצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

בכיר בחמאס: ארה"ב תתחייב שהמלחמה תסתיים, גם ללא אישור ישראלי

בארגון הטרור מוכנים לוותר על השלטון ועובדים על מערכת שלטונית חדשה ● המו"מ במצרים: ישראל לא תשלח משלחת לקהיר - עד להגעת תשובת חמאס הרשמית • דיווח בתקשורת הערבית: חמאס לא ימסור הלילה את תשובתו למתווכות • בסעודיה מדווחים - חמאס הגיב באופן חיובי על ההצעה המצרית, ארה"ב סיפקה ערבויות ● דיווח ערבי: ישראל לא מתנגדת לשחרורו של רב המחבלים מרואן ברגותי ● עדכונים בולטים

מכוניות חדשות בנמל אילת / צילום: איל יצהר

משלוח הרכב שיצא מטורקיה בדקה ה-90, ומה החלופות שבוחנים היבואנים

יבואני הרכב הישראלים נערכים לסגר הייצוא מטורקיה ● משלוח ענק של טויוטה הספיק לצאת לישראל "ברגע האחרון" אולם בענף צופים עיכובים באספקת דגמי מפתח

בורסת ת''א זינקה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מגמה ירוקה בתל אביב; נובה קופצת בכ-5%

מדד ת"א 35 עולה ב-1% ות"א 90 מטפס בכ-0.6% ● השקל הפגין איתנות השבוע, אך בסיכום אפריל נחלש מול הדולר ● אפל הציגה את תוצאותיה הכספיות והמניה זינקה ● במזרחי מעריכים כי למרות דוח התעסוקה הפושר של חודש אפריל בארה"ב לא אמור להשליך מהותית על תזמון הורדת הריבית ● באופנהיימר מזהים הזדמנויות במגזרי הפיננסים והתעשייה בשוק המניות האמריקאי

וורן באפט מגיע לאסיפה השנתית של ברקשייר הת'אוויי בנברסקה, ארה''ב / צילום: Reuters, Scott Morgan

"מקווה להגיע בשנה הבאה": האמירות, התחזיות והמחליף. כך נראתה האסיפה השנתית של משקיע העל

וורן באפט בן ה-93 ערך את האסיפה השנתית הראשונה של ברקשייר ה'תאוויי מאז ששותפו ארוך־השנים, צ'ארלי מאנגר, נפטר בנובמבר האחרון ● באפט הביע אמביוולנטיות לגבי בינה מלאכותית וכינה אותה "שד גרעיני בבקבוק", התייחס לצמצום האחזקה שלו באפל, וכן לאדם שצפוי לרשת את מקומו כמנכ"ל ברקשייר

טרונג מיי לאן, אשת העסקים שעומדת במרכז פרשת ההונאה / צילום: phapluat tv

היא הורשעה על שהפכה בנק לכספומט האישי שלה - ונידונה למוות

המקרה של הטייקונית הפך לאחד המתוקשרים ביותר בקמפיין של וייטנאם נגד שחיתות, שזכה לכינוי "כבשן בוער"

מכרה זהב של טלקו בטג'יקיסטן. טונות של שאריות עפר / צילום: Reuters, NAZARALI PIRNAZAROV

מתנגדי הביטקוין אמרו שכרייתו צורכת תועפות חשמל, אך הוא לא מתקרב לנזק העצום מכריית זהב

מחיר הזהב הולך ועולה, והפקתו תובעת מחיר לא קטן: שחרור חומרים רעילים ומסרטנים, הרס צמחייה ומקורות מים, וחייהם של מאות הרוגים ואלפי פצועים שעסקו בכרייתו ● כשמנגד ניצבת כריית הביטקוין, שנשענת יותר ויותר על אנרגיה נקייה, נשאלת השאלה: מדוע מוצדק לבזבז כל כך הרבה נכסים סביבתיים רק כדי לכרות מהאדמה מתכת צהובה שתיקבר במרתפי הבנקים המרכזיים