גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המשפחה שלו סבלה מהפלסטינים בלבנון, עכשיו הוא נלחם בחזית ההסברה

ג'ונתן אלחורי הוא נוצרי ממוצא לבנוני, בן למשפחת צד"לניקים, שהחליט להקדיש את חייו ל"שיווק" ישראל בעולם ● החודש הוא יצא לשמונה קמפוסים בארה"ב במשלחת של דיפלואקט כדי לשנות את הנרטיב שהתקבע במלחמה ● "הציבור הישראלי עבר דה־הומניזציה, וחשוב להחזיר לו את האנושיות"

ג'ונתן אלחורי / צילום: הראל מדהלה
ג'ונתן אלחורי / צילום: הראל מדהלה

זה קרה זמן קצר לפני שהחל עוד הרצאה במסגרת מסע ההסברה שלו בקמפוסים של ארה"ב, שהתקיים החודש, המשטרה המקומית ביקשה ממנו להמתין. למקום הובא כלב משטרתי שסרק את הבניין, על־מנת לוודא שאין שם חומרי נפץ. האם ג'ונתן אלחורי, ישראלי נוצרי בן למשפחת צד"לניקים, פחד באותו רגע?

"אם לא הייתי מרגיש בטוח, לא הייתי יוצא למסע הזה", הוא אומר. "בעבר הייתי במשלחות דומות, והיו איומים וניסיונות לפוצץ אירועים, ירקו עליי, בעטו בי ועשו כל דבר כדי שלא אצליח להעביר את ההרצאה שלי.

"הפעם, בגלל האבטחה, האנטי־ישראלים לא התקרבו אלינו, והחשיבות של ההרצאות הרבה יותר מרכזית. אנחנו מנסים להחזיר את הסיפור לישראלים, ולהסביר שזה חמאס נגד אזרחי ישראל, הכול הרבה יותר אכזרי".

כך הפך סופר ילדים גרמני בעבר ופוליטיקאי בהווה למסביר הכי טוב של ישראל
הרדיו הישראלי החדש שהושק החודש בארה"ב ומסייע במאבק באנטישמיות
למקסם את האפקטיביות: כך פועלים משרדי הפרסום בחזית ההסברה
איך מסבירים את המלחמה הישראלית לצעירים בארה"ב ובאירופה
דעה | ישראל צריכה להקצות מיליארד שקל להסברה בעולם

בהגדרה הרשמית, אלחורי, 31, הוא מנהל קשרי החוץ בארגון הדיפלומטיה הציבורית דיפלואקט. בפועל, הוא אחד מ"אנשי השיווק" החזקים ביותר של ישראל, בין היתר משום שהסיפור האישי שלו מצליח להפתיע את הקהל בכל פעם מחדש.

"לפני שש שנים הקמתי בדיפלואקט את קבוצת המיעוטים - נוצרים, מוסלמים, דרוזים ובדואים - שרואים עצמם חלק בלתי נפרד מהחברה הישראלית ומדברים על ישראל בעולם. לאורך הזמן הזה נתקלתי בלא מעט סטודנטים אנטי־ישראלים בחו"ל, שאמרו לי שאני שקרן, ושאין מצב שאני נוצרי, והיו כאלה שכשדיברתי בערבית, האשימו אותי שגנבתי להם את השפה.

"לא עולה על דעתם שיש דובר ערבית שתומך בישראל, אנחנו שומטים את השטיח מתחת לרגליים שלהם. הרבה אנשים, כולל בארגוני להט"ב ובארגוני זכויות אדם שיוצאים נגד ישראל, לא יודעים ש25% מהאוכלוסייה הישראלית היא לא יהודית".

איך אתה מסביר את העובדה שבקהילת הלהט"ב הגלובלית יש תמיכה בחמאס?
"במשך שנים הייתה תמונה שישראל היא החזקה, הכובשת והאכזרית, והפלסטינים מסכנים שרוצים לחיות את חייהם, וישראל לקחה להם את המדינה. לכן, בקהילה חושבים שישראל היא זו שצריכה לתת זכויות ללהט"בים בעזה או ברשות הפלסטינית, ואם אין להם זכויות, היא אשמה בזה. מעוותים את השיח, והתפקיד שלנו להציג את התמונה המלאה".

בלי סרטוני זוועות

המתקפה של ה־7 באוקטובר יצרה גם אצל חורי טלטלה וזעזוע עמוק. בימים הראשונים של המלחמה הקים יחד עם חבריו חמ"ל ששיתף סרטונים בערבית. החודש כאמור יצא למסע בשמונה קמפוסים, שבחלקם התרחשו לא מעט תקריות אנטישמיות - ביניהם NYU, הרווארד, אוניברסיטת פנסילבניה, אוניברסיטת בוסטון, אוניברסיטת ברנדייס ועוד.

"לא הראינו להם סרטוני זוועות של חמאס - זה יכול לקומם ולהכעיס, אבל זה יסתיים רק בזה", הוא מסביר. "המטרה היא לא להתווכח עם סטודנטים, אלא לחבר אותם לסיפור הישראלי שנגדע ברגע אחד.

"בראייה רטרואקטיבית, ההסברה הישראלית תמיד עסקה בהיסטוריה, עובדות ומספרים, בעוד שהצד השני בא עם סיפורים אישיים. האפקטיביות הרבה יותר גבוהה כשאתה מדבר על האנשים עצמם, ולכן היה חשוב להחזיר את האנושיות לציבור הישראלי שעבר דה־הומניזציה. לא רואים בנו אנשים בכלל, אלא מפלצות וחיות.

"בעיניי זה סיפור של חופש, ואיך משיגים אותו. עשינו את ההקבלה בין המסיבה שבה אנשים רצו לחגוג את מי שהם דרך חיבור למוזיקה, ומול זה ארגון שהחופש שלו מושג רק על-ידי רצח של אנשים".

נקודה נוספת היא החיבור שעושים הפלסטינים לארגונים אחרים. "הם משווים את עצמם להתארגנויות כמו BLM (בלק לייבס מטרס) ולאפרטהייד של דרום אפריקה, וזה עזר להם להשתלט על דעת הקהל".

איך אתה מחזיר אליך את דעת הקהל?
"יש 10% שתמיד נגדנו, 10% שתמיד בעדנו ו־80% שבאמצע, והם בסוף המטרה שלי. אם עומד מולי אנטי־ישראלי, אני יכול להוכיח לו פעם אחר פעם שהחמאס משתמש באזרחים כמגן אנושי, והוא לא ישתכנע. אבל אלה שלא יודעים כלום, יכולת הקשב שלהם הרבה יותר גדולה".

מה הכי הפתיע אותך בקמפוסים?
"שחבר'ה מהקהילה היהודית חשבו שאין שותפים לא־יהודים לקול שלהם, ופתאום הבינו שיש. זה מאוד מרגש אותי. אגב, יש אנשים בקהילה היהודית שעדיין לא מרגישים חלק מהאירוע הזה, תומכים בחמאס ולא בישראל, וקוראים להפסקת אש בלי חטופים - הם לא הבינו שהם עלולים להיות הבאים בתור".

"אי-אפשר להפסיק"

אלחורי הגיע לישראל כשהיה בן 9 עם אימו ואחיו, דרך קפריסין. אביו עזב את לבנון שנה וחצי קודם לכן, עם נסיגת צה"ל. "עם הדרכון הלבנוני נכנסתי לישראל, בהתחלה לנהריה ואז לחיפה", הוא מספר. "החברה הערבית סירבה לקבל אותנו, בטענה שאנחנו בוגדים. הגעתי לבית ספר יהודי בחיפה שלא היה בו דובר ערבית אחד, ולא הייתה לי מילה אחת בעברית. אבל הרגשנו חיבור גדול לחברה הישראלית, אנשים תמכו ועזרו בנו לעמוד על הרגליים".

ג'ונתן אלחורי / צילום: הראל מדהלה

את הסיפורים שהובילו ליציאה מלבנון הוא הכיר מילדות, אבל לדבריו, אף פעם לא חשב עליהם לעומק. "כמה ימים אחרי הזוועות, שמעתי את אימא שלי אומרת בטלפון 'זה בדיוק מה שעברנו', ופתאום נפל לי האסימון. התפרקתי. זה חיבר לי את כל הנקודות. פתאום כבר לא ראיתי את זה בעין חיצונית.

"הרגשתי שמה שקרה לחברה הישראלית פוגע בי בצורה ישירה, שזה זורם בעורקים שלי. הטראומה היא חלק מהדנ"א שלי, אנחנו סוחבים אותה איתנו שנים, ופתאום היא נהייתה מולי בצבעים. היום יותר ברור לי הקשר של הדברים: אבא שלי התחבר לצד"ל ונלחם על הבית נגד אירועי טרור. אני לא לוחם בצבא, אבל כלי הנשק שלי הוא המיקרופון, שאיתו אני יכול לדבר ולהוציא את הסיפור החוצה.

"מבחינתי ישראל היא הבית שלי. לא היית חוזר ללבנון גם אם הייתי יכול, כי לפה אני מרגיש שייך. אף פעם לא הרגשתי צורך לבחור בין הזהות הלבנונית, הישראלית, הנוצרית או הלהט"בית שלי. על פניו אלה זהויות סותרות, אבל הן יכולות להסתדר".

עם איזו תחושה חזרת לארץ?
"שאי-אפשר להפסיק עכשיו, חייבים להגיע לעוד קמפוסים. לרשתות החברתיות יש מגבלה, כי זו תיבת תהודה. היא חשובה ומרכזית, אבל המפגש הבינאישי חשוב לא פחות. בסרטונים יש משהו מפולטר ומהונדס, כל מילה חשובה, אבל זה אחרת כשרואים אדם מול העיניים".

למרות זאת, אלחורי פעיל בכל הרשתות החברתיות, כשלדבריו הפופולריות ביותר בקרב הצעירים הערבים הן טוויטר ואינסטגרם. "אני מייצר סרטונים בערבית לבנונית, כדי לחבר להיסטוריה של מה שקרה לנו, ולהסביר שהיום ישראל חווה אותה דבר".

חמישה ימים לאחר המתקפה הרצחנית, אלחורי העלה סרטון באינסטגרם שרשם עד כה קרוב ל־400 אלף צפיות, ובו הוא מסביר למה ישראל צדקה במעשיה ובמלחמתה בחמאס. "מעל 3,000 איש הגיבו, ו־6,000 איש שיתפו", הוא מספר. "זה הגיע לאנשים שלא מכירים ולא יודעים על ישראל, והם קהל היעד שלי".

עוד כתבות

דודו רייכמן, סגן מנהל מחלקת לקוחות מוסדיים, אי.בי.אי / צילום: יח''צ

שתי המניות שהן "הזדמנות של פעם בכמה שנים"

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● דודו רייכמן, ממחלקת לקוחות מוסדיים בבית ההשקעות אי.בי.אי, מזהה הזדמנות בשתי ענקיות טכנולוגיה, בטוח שישראל תמשיך לתת תשואה עודפת על העולם, ומעדיף כאן את מניות הבנקים והנדל"ן ● עוד הוא מציע להתרחב למניות שבבים בשווקים מתעוררים, ולהתרחק מקמעונאות ותשתיות

מנכ''לית אנלייט, עדי לויתן / צילום: טל שחר

אנלייט מנצלת את הזינוק במניה: מגייסת כ-1.3 מיליארד שקל

חברת האנרגיות המתחדשות הגדולה בבורסה בת"א גייסה כ-1.3 מיליארד שקל מהמשקיעים המוסדיים במכירות מניות ● בעקבות כך, מחיר המניה יורד היום בכ-3.5% ● ע"פ החברה, הכסף ישמש ל"תמיכה בתכנית הצמיחה האסטרטגית שלה על פני הגיאוגרפיות השונות, תוך חיזוק של המאזן שלה"

אילוסטרציה: Shutterstock, Vitalii Vodolazskyi

כשהורה משתמש במערכת המשפט כדי להטריד הורה אחר

אב גרוש ביקש מביהמ"ש להרחיב את זמני השהות שלו עם בנו הפעוט, ואף דרש כי האם תוותר על האפוטרופסות עליו ● אלא שבדיקה שנערכה העלתה כי האב בעצמו מסרב לקיים את זמני השהות שנקבעו לו ● ביהמ"ש קבע כי תביעתו של האב היא תביעת סרק שהוגשה ממניעים זרים - כמה הוצאות משפט פסק?

מערכת של התעשייה האווירית / צילום: תע''א

התעשייה האווירית יוצאת למכרז לרכישת 2,500 מכוניות. ומי לא יוכל להשתתף?

בצל עבודת מטה במערכת הביטחון לבחינת סיכוני מידע ברכבים חכמים, הועברה לספקיות הליסינג המשתתפות במכרז של התעשייה האווירית הנחיה לא רשמית להימנע מהצעת דגמים מתוצרת סין ● המשמעות: סינון רוב דגמי הפלאג־אין והחשמליות בקבוצות המחיר הרלוונטיות והסטת הביקוש להיברידיות יפניות וקוריאניות ● במקביל, באירופה מקודמת רגולציה להוצאת "ספקים בסיכון גבוה" משרשראות האספקה • השבוע בענף הרכב

איבד כמעט 10% בתוך שנה: מה ארה"ב רוצה מהדולר, ועד מתי זה עשוי להימשך

בעוד שהשוק רואה בצלילת הדולר התרסקות, דונלד טראמפ רואה בה הזדמנות ● למה הממשל האמריקאי מהמר על מטבע חלש, איך המלחמה באוקראינה דחפה את העולם לזהב, ולמה הליכה על החבל הדק שבין יצוא לאינפלציה היא הפיצ'ר החדש של הכלכלה העולמית

רעיה שטראוס / צילום: תומס סולינסקי

200 מיליון שקל לרעיה שטראוס: המרוויחים המפתיעים בעסקת הנדל"ן של השנה

ישראל קנדה תהפוך לאחת מיזמיות הנדל"ן הגדולות בישראל, עם רכישת קבוצת אקרו תמורת 3.1 מיליארד שקל ומיזוג פעילותה היזמית, בעסקה שתשולם ברובה במניות ● התמורה ליו"ר אקרו צחי ארבוב תעמוד על כמעט 800 מיליון שקל, ולרעיה שטראוס על יותר מ־200 מיליון

גם בארה"ב מתכוננים למתקפה אפשרית וטוענים - זה מה שטראמפ לא מבין לגבי איראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איראן מוכנה להקריב הרבה בשביל שהשלטון ישרוד וזו בעיה לארה"ב, חמאס מתחזק בעזה, והתוכנית הביטחונית של טראמפ לעזה נחשפת • כותרות העיתונים בעולם

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירידות; נייס זינקה ב-13%, אוויס נפלה ב-22%

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● למרות הכנסות שיא, התואר שוולמארט איבדה לאמזון ● ענקית המיכון החקלאי דיר זויקה לאחר לאחר שהיכתה את תחזיות האנליסטים והעלתה את תחזית הרווח ●  מחירי הנפט עלו לרמתם הגבוהה ביותר זה חצי שנה ● מספר התביעות הראשוניות לדמי אבטלה צנח ב-23,000, הירידה החדה ביותר מאז נובמבר

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ת"א ננעלה בירידות; מדד הקלינטק נפל ב-3%, הדולר התחזק מול השקל

מדד ת"א 90 ירד בכ-1.3%, ת"א 35 איבד מערכו כ-0.5% ● נייס זינקה לאחר שעקפה את התחזיות ● בהראל סבורים כי בנק ישראל לא יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● וולס פארגו: הישועה לשוק הקריפטו תגיע ממקום מאוד לא צפוי ● הדולר ממשיך להתחזק אל מול השקל וערכו עומד סביב 3.14 שקלים

סקוט ראסל, מנכ''ל נייס / צילום: SAP

מנכ"ל נייס: "ה-AI לא יחליף אותנו. אנחנו נרוויח מזה"

סקוט ראסל, שמסכם שנה בתפקיד, נשמע אופטימי אחרי שהחברה בניהולו עקפה את התחזיות ברבעון הרביעי של שנת 2025 ● חברת התוכנה שהייתה עד לא מזמן מהגדולות בבורסה, צופה צמיחה של 14%-15% בתחום הענן ● החברה יוצאת בתוכנית רכישה עצמית של מניות בהיקף של 600 מיליון דולר

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לפני ההצבעה על ביטולו בכנסת: האוצר הזמין קמפיין לפטור ממע"מ ל-150 דולר

בשבוע הבא יעלה להצבעה בכנסת הצו להרחבת הפטור ממע"מ בייבוא אישי לסכום של 150 דולר ● יחד עם זאת, במשרד האוצר מבקשים כבר להכין קמפיין למען יידוע הציבור בדבר העלאת סכום הפטור

דירות להשקעה בכפר סבא שמיועדות להשכרה לסטודנטים לטווח ארוך של קבוצת ברדוגו / צילום: 3DVISION

הדירה נמכרת קומפלט עם הריהוט, אבל האם יהיו שוכרים?

קבוצת ברדוגו בונה מעונות סטודנטים בכפר סבא, ומציעה דירה מרוהטת בהנחה, ופטור מהצמדה למדד תשומות הבנייה. מה הסיכונים ולמי זה מתאים ● מאחורי המבצעים

זיו קורן (מימין) וניב חורש, מבעלי ראובני פרידן / צילום: אייל נבו

קבוצת ראובני פרידן ממזגת לתוכה את סוכנות Great Digital

ב-15 השנים האחרונות פעלה גרייט דיגיטל כסוכנות עצמאית, וכעת היא תמוזג לזרוע הדיגיטל של ראובני פרידן - ארלו ● היקף התקציבים של גרייט דיגיטל עומד על כ-20 מיליון שקל, ובין לקוחותיה נמנים WeWork, יוניליוור וקבוצת ניאופארם

בנק מזרחי–טפחות יתרום 5 מיליון שקל לבנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי טפחות תורם 5 מיליון שקל לשכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי-טפחות יתרום 5 מיליון שקל לשיקום ובנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה ● תערוכת "אמנות ישראלית" בחסות בנק הפועלים תציג עבודות של אמנים ותיקים וצעירים, וההכנסות יוקדשו לנט"ל ● מרתון Winner ירושלים הבינלאומי ייערך ב-27 במרץ, בהשתתפות אנשי מילואים וכוחות הביטחון, בחסות הטוטו וחברת אזורים ● אירועים ומינויים

ניקאש ארורה, מנכ''ל פאלו אלטו נטוורקס שנכנסת לבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה חשפה: המועד שבו ענקית הטכנולוגיה תתחיל להיסחר בישראל

פאלו אלטו תחל להיסחר בבורסה כבר ביום שני הקרוב, ה-23 בפברואר ● החברה נסחרת בנאסד"ק בשווי של 123 מיליארד דולר, או 387 מיליארד שקל לפי השער הנוכחי ● מתי החברה צפויה להיכנס למדדים ומי עלולות לשלם את המחיר?

טראמפ נואם במועצת השלום / צילום: ap, Mark Schiefelbein

טראמפ מרחיב את הדד-ליין לאיראן: "15 ימים זה המקסימום"

טראמפ בהצגת מועצת השלום:"חייבים להגיע עם איראן להסכם בעל משמעות" ● ישראל מאיימת על חיזבאללה: אם תצטרפו למערכה מול איראן, תחטפו מכה אנושה ● יועצו של יו"ר הפרלמנט האיראני: "מוכנים לעימות היסטורי" ● דיווח בלבנון: תושבים עוזבים את אזור ביירות מחשש להתערבות חיזבאללה במערכה ● עדכונים שוטפים

נשימה / צילום: Shutterstock

​קחו אוויר: מה הנשימה שלנו מגלה עלינו?

למה אנחנו מקבלים "דום נשימה" בכתיבת אימייל, איך בדיקה פשוטה מנבאת מי יתעורר מתרדמת והאם אף אלקטרוני יוכל לאבחן מחלות רק מלהריח את הבל הפה שלנו? חוקרי נשימה וריח מגלים עד כמה מורכבת הפעולה הכי אגבית שאנחנו עושים ● וגם: לא תאמינו איזה איבר עשוי להחליף את הריאות כמקור לחמצן

מערכת הלייזר ''אור איתן'' / צילום: דובר צה''ל

הלייזר הישראלי עוקף אפילו את זה של הסינים

אלביט מתמודדת על חוזה אסטרטגי של צבא ארה"ב לבניית מערכות ארטילריה מתקדמות, בהיקף שיכול להגיע למיליארדי דולרים ● במקביל, סין מנסה לחזק את השפעתה במפרץ עם מערכות לייזר ● ובריטניה משקיעה ברחפנים כבדים, בעוד וושינגטון מאיצה את פיתוח שוברות הקרח האמריקאיות בהתאם למדיניות טראמפ ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

זום גלובלי / צילום: Reuters

איראן לא לבד: צפון קוריאה חושפת רשימת יעדים לתקיפה

קוריאה הצפונית פורסת משגרים חדשים ומאיימת "להכניע כל איום חיצוני" • חברת פתרונות החקירה הדיגיטליים סלברייט מסתבכת בפרשה באפריקה • ומעצר של שלושה יהודים הצית סכסוך בין בלגיה לארה"ב • זום גלובלי, מדור חדש

מתקפת סייבר / אילוסטרציה: Shutterstock

ישראל היא המדינה המותקפת ביותר בסייבר, לפני אוקראינה וארה"ב

דוח בינלאומי חושף: בשנת 2025 יותר מ־12% מכלל מתקפות הסייבר הפוליטיות בעולם כוונו לישראל, ומומחים מזהירים שזה רק יתגבר