גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

יזמי ההייטק שהקימו קרן הון סיכון חירום לסטארט-אפים צעירים

היזמים הוותיקים גייסו שורה של מתנדבים מבכירי הענף לטובת מיזמים שנפגעו מהמלחמה, כאשר כ-75% מהמשקיעים הם מחו"ל ● עד כה פנו לקרן - שאינה גובה דמי ניהול - מעל 600 חברות

מייסדי Iron Nation: אילן טבת, גיל פרידלנדר, ג'ייסון וולף, אירה פרידמן וחן לינצ'בסקי / צילום: יואב לביא
מייסדי Iron Nation: אילן טבת, גיל פרידלנדר, ג'ייסון וולף, אירה פרידמן וחן לינצ'בסקי / צילום: יואב לביא

האם סטארט-אפים צעירים ומבטיחים יצליחו להתקיים ולצמוח במהלך המלחמה, וגם אחריה? כדי לנסות ולהבטיח שהתשובה תהיה חיובית עבור כמה שיותר מהם הקימו היזמים הוותיקים חן לינצ'בסקי, ג'ייסון וולף וגיל פרידלנדר את Iron Nation - קרן חירום להשקעות בסטארט-אפים בשלבים מוקדמים.

ישראל מתגייסת | יהודים, מוסלמים ושגרירים באירוע תמיכה בענף הזית הישראלי
ישראל מתגייסת | מציינים חודשיים לפרוץ המלחמה: אלפים יצאו להתנדב ברחבי הארץ
ישראל מתגייסת | המתנדבים שמתקינים מצלמות רכב אזרחיות על טנקים
ישראל מתגייסת | דואגים ליום שאחרי: המיזם שמקדם עסקים קטנים בעוטף

היוזמה נתמכת על ידי נבחרת יוצאת דופן של מתנדבים מבכירי עולם ההון סיכון, ובהם חמי פרס מקרן פיטנגו, צ'רלי פדרמן מקרן SilverTech, דני כהן מקרן ויולה, משה ליכטמן מקרן IGP, אהרון אפלבאום מקרן MizMaa וכלנית ולפר מקרן Elah, שהצטרפו לוועדת ההשקעות של הקרן.

"יזמים וצוותי ניהול רבים של סטארט-אפים גויסו מתחילת המלחמה. מצד שני, יש חברות מעולות שהיו באמצע סבבי גיוס שהוקפאו. המצב הזה פוגע בעיקר בחברות צעירות שאין להן אופק הישרדותי ארוך", מסביר פרידלנדר.

"בנוסף, חברות רבות חיכו לאחרי החגים בשביל לסגור את סבבי הגיוס, והמלחמה תפסה את כולם עם המכנסיים למטה. רמת הסיכון של המשק הישראלי עלתה, והתפיסה של קרנות זרות שמסתכלות באופן כלכלי טהור היא או לצאת מישראל או להקפיא תהליכים ולתת לדברים להתבהר. לכן, הרעיון היה להקים קרן הון סיכון חירום, שתגייס כסף ממשקיעים ותשקיע בחברות שנפגעו באופן ישיר מהמלחמה".

לדברי פרידלנדר, בקרן מחפשים סטארט-אפים בעלי זכות קיום, וההשקעה נעשית במודל של Safe. "אנחנו משקיעים בין חצי מיליון ל-1.5 מיליון דולר, בלי לדבר על הערכת שווי. אנחנו גם לא רוצים לנצל את המצב, ולהוריד הערכת שווי. אנחנו נקבע את זה בסיבוב הבא של אותן חברות, ובתמורה נקבל 20% הנחה על הערך שלהן אז".

פרידלנדר סבור שהקרן איננה רק לטובת החברות, אלא מהווה גם הזדמנות למשקיעים. "אין הרבה קרנות הון סיכון ללא דמי ניהול, אצלנו 100% מהרווחים הולכים בחזרה למשקיעים. כמו כן, אספנו את מיטב האנשים מתעשיית ההון סיכון מהארץ ומארה"ב, והם אלו שאחראים על ביצוע בדיקות נאותות". נקודה נוספת היא שרשות החדשנות עושה מאצ'ינג לכל תרומה בקרן, כלומר כל תרומה מכפילה את עצמה.

עד כה פנו אל הקרן 625 חברות, והתוכנית היא להשקיע בכ-30 מהן - תוך שבועות בודדים יוכרזו החברות הראשונות. "אנחנו בשיחות גם עם מוסדיים ישראליים במחשבה שאולי הם יצטרפו למהלך", מציין פרידלנדר.

"זה התחיל כיוזמה לוקאלית, אבל ההייטק הישראלי מאוד גלובלי. מבחינת פילוח המשקיעים הנוכחי, 50% הם מצפון אמריקה, 25% מישראל וה-25% הנותרים מתחלקים בין אוסטרליה, דרום אמריקה ואירופה".

יוזמות אזרחיות

גלובס מרכז את היוזמות המרכזיות ופרטי הקשר ונרתם לקשר בין הצדדים להצלחת המיזמים הללו במייל: i-can-help@globes.co.il

בנטוב אליפסיס

החברה, שמתמחה בעיצוב וייצור תצוגות קרטון, ייצרה מיטות שטח מסוג BedBox עשויות קרטון, שמתאימות למשטחים כמו אבנים או טרשים ולתנאי גשם ובוץ. למיטות כיסוי מיוחד ששומר על בידוד ומגן עליהן.

החברה תרמה כ-1,500 מיטות, וכעת היא יוצאת בקמפיין מימון למיטות נוספות, לאור בקשות שהתקבלו עבור כ-26 אלף חיילים. עלות מיטה היא 100 שקל, מחיר עלות ללא רווח לחברה, שמגלם בתוכו גם את המע"מ ו הוצאות ההובלה.

בנטוב אליפסיס-bedbox / צילום: ארכיון פרטי

ליצירת קשר לתרומות: 074-7060206

עמותת בוגרי 8200

תוכנית עמותת בוגרי 8200 לעסקים קטנים מציעה תוכנית סיוע לעסקים קטנים, בשיתוף עם בנק הפועלים. מטרת היוזמה לסייע ל-270 עסקים הנמצאים בקשיים, בעיקר עסקי העוטף, המתמודדים עם ירידה של יותר מ-50% בפעילות העסקית.

התוכנית מספקת עזרה ראשונה בחינם לאותם עסקים, בעזרת כ-150 מנטורים בנושאים כמו אתגרים פיננסיים, שיווק ומשפט. בשלב הראשון כוללת התוכנית 7 צוותים מקצועיים בהתמחויות פיננסיות שונות, ובשלב השני 6 צוותים שמתמחים בהתאמה עסקית למצב החדש.

למידע על התוכנית: https://www.smallbiz.8200.org.il/first-aid

שיבא BEYOND

בית החולים הווירטואלי מפעיל שירות חירום לאומי לתמיכה וטיפול נפשי, במסגרתו ניתן לקבל עד 12 מפגשים למבוגרים וילדים נפגעי חרדה מכל הארץ, על ידי מטפלים מומחים מהמרכז הרפואי שיבא. הטיפולים ניתנים ללא עלות באופן מקוון או פנים מול פנים, באופן אישי, קבוצתי, זוגי או משפחתי.

לפניות: 03-5309661

Morphisec

חברת הסייבר הישראלית מורפיסק, המפתחת פתרונות לאבטחת נקודות קצה ושרתי ענן, מציעה שימוש חינמי וללא התחייבות במוצר שלה המיועד להגנה נגד כופרות ואיומים בנקודות קצה, זאת במשך כל תקופת הלחימה בישראל. המוצר קל להתקנה, עם דרישות משאבים מזעריות, ומרחיב את יכולות ההגנה של פתרונות האבטחה הקיימים בארגונים.

לפניות לחברה: https://www.morphisec.com/contact-us

BITES

הסטארט-אפ הישראלי, שמאפשר העברת תהליכי הכשרה מהירים באמצעות סט כלים המותאם לעולם החדש ולבני דור ה-Z, מציע את שירותיו ללא עלות לטובת החקלאים. טל נגלר אלמוג, ממייסדות החברה, פנתה לראשי מערך החקלאות של "אחים לנשק" ו"השומר החדש", והעמידה לרשותם את הכלים הטכנולוגים של בייטס.

באמצעות טכנולוגית החברה ניתן ליצור סרטוני הדרכה צרים וממוקדים, בשפה המתאימה לאינסטגרם ולטיקטוק. הסרטונים מיוצרים במהירות, וניתן להפיצם בו זמנית לקבוצה ייעודית רחבה של אנשים, ובמקרה זה למאות מתנדבים שהחקלאים צריכים להכשיר בן לילה לקטיף מלפפונים, פלפלים או עגבניות, או לעבודת קיטום והדלייה.

מלבד החיסכון בצורך בהסבר אישי ופרטני לכל מתנדב, הכלי מסייע להתמודד עם תחלופה גבוהה שמאפיינת את מערך המתנדבים, ודורש הכשרות רבות לאותה עבודה.

לפרטים נוספים: Info@mybites.io

עוד כתבות

נתב''ג / צילום: Shutterstock

לקראת סגירת השמיים? הוכרז סכסוך עבודה בענף התעופה

הסכסוך יחול על למעלה מ-11 אלף עובדים בחברות התעופה אל על, ארקיע, ישראייר ואייר חיפה וכן על רשות שדות התעופה ● הרקע לסכסוך הוא הכוונה להקים בסיס פעילות של וויזאייר בישראל ללא היוועצות עם נציגות הכובדים בענף התעופה

יו''ר המועצה הלאומית לכלכלה, אבי שמחון / צילום: שלומי יוסף

ויכוח בין האוצר ליועץ הכלכלי של רה"מ: האם תוקם חוות שרתים בפריפריה?

פרופ' אבי שמחון דוחף להגדרת חוות שרתים כ"תשתית לאומית" - ולאפשר הקמת תחנות כוח צמודות במסלול עוקף רשויות מקומיות ● באוצר מתנגדים מחשש לעומס על רשת החשמל ועלויות כבדות ● הביקורת: "ההטבות מוגבלות לצפון הקרוב ולדרום המרכז, הגליל והנגב - בחוץ"

פרידריך מרץ, קנצלר גרמניה / צילום: Reuters, Nicolas Economou

אובדן של 120 אלף משרות בשנה: התעשייה הגרמנית במשבר עמוק

לפי דוח של EY, התעשייה הגרמנית השילה 124 אלף משרות בשנה שעברה, בקצב מהיר פי שניים מזה שנרשם בשנה שלפניה ● מחירי האנרגיה בגרמניה זינקו פי שלושה לפחות עבור לקוחות עסקיים, בשל הפסקת הזרמת הגז הרוסי בצינור "נורד–סטרים", והעתיד אינו ידוע, למרות ניסיונות של הממשלה להבטיח סובסידיות בתחום

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

מי קיבל מידע פנים על מניית הפלא של ת"א? החשד שבודקת רשות ני"ע

זינוק חסר תקדים הפך את מניית ארית לכוכבת של הבורסה ● כעת חושדת הרשות בעבירות מידע פנים, על פי הערכות בשוק, ע"י בכיר בבית השקעות ● ארית: "בטוחים שהעניין יסתיים בלא כלום"

"האזור מת כלכלית": הקשיים אצל השכנה של ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: ארה"ב רוצה לצמצם את כמות הנפט שאיראן מוכרת לסין, מתיחות בגבול לבנון, ואיך נראות חגיגות הרמדאן בעזה • כותרות העיתונים בעולם

מיכה קאופמן, מנכ''ל ומייסד פייבר ואור עופר, מייסד ומנכ''ל סימילרווב / צילום: יואב הורנונג, איל יצהר

שתי הישראליות שנפלו בוול סטריט אחרי פרסום הדוחות

סימילרווב אכזבה את השוק עם התחזיות שפרסמה בדוחותיה, והמניה נפלה בחדות בוול סטריט ● פייבר סיפקה תוצאות מעורבות, וגם המניה שלה הגיבה בירידות ● מנכ"ל פייבר: "אנו נמצאים בעיצומו של שינוי משמעותי באופן שבו ארגונים מאמצים AI"

קופסאות מזון התינוקות נוטרילון של טבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

צעד אחד צעד: כך פוספס רעלן הצרוליד בנוטרילון

ועדת הכנסת חשפה את השתלשלות האירועים - ממועד זיהוי הרעלן בעולם ועד הריקול בישראל ● המסקנה: משרד הבריאות פעל מהר, אך מדינת ישראל לא הייתה בעדיפות על שולחן הרגולטורים האירופאים, ומערכת המעקב מצריכה חיזוק

עפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון ''הביתה חוזרים לגליל'', בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

עפרי-רימוני: "אי-אפשר להגיד שאין פה ממשלה. הם התחילו בצעדים קטנים, וצריך להגדיל"

לירן לנגליב, מנכ"ל Conexa, ועפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון "הביתה חוזרים לגליל", דיברו בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס על דור העתיד של הגליל, וסיפרו מדוע העתיקו לאחרונה את מקום מגוריהם לצפון ● אליהו-רימוני: "אם המדינה תשים לעצמה יעד להפוך את עמק החולה לעמק הסיליקון, זה יקרה"

כרמיאל. זינוק ברכישת דירות חדשות / צילום: Shutterstock

בין הריסות מטולה לצמיחה בכרמיאל: מה קורה עם מחירי הדירות בצפון?

שוק הנדל"ן ליד הגבול הצפוני יכול לשמש כברומטר לחוסן: בעוד שבקריית שמונה ובכרמיאל נרשמת חזרה של משפרי דיור מקומיים, מטולה וצפת עדיין נאבקות בחורבן ובקיפאון ● ניתוח של נתוני 2025 מגלה היכן המחירים כבר החלו לטפס מחדש

תנובה / צילום: שלומי יוסף

המחוזי: תנובה עשתה דין לעצמה והחזיקה בשטח שאינו בבעלותה

ביהמ"ש קבע כי תנובה אינה בעלת זכויות בשטח בבאר שבע שהחזיקה במשך עשרות שנים ● בנוסף נמתחה ביקורת על התנהלות החברה: איך תאגיד עתיר-משאבים, המלווה ביועצים משפטיים צמודים, שוכח לחתום על הסכם לקבלת מקרקעין?

אוניית צים LNG / צילום: Mr YC Chou

זכרונות מעסקת טאואר: הסיבה שמניית צים זינקה לפחות מהשווי במכירה

השווי של צים זינק אל פחות משווי העסקה בגלל החשש שזו לא תצא לפועל ● השגת האישורים הנדרשים לעסקה צפויה להימשך עוד חודשים ארוכים, והחששות כבר צפים על פני השטח

רעננה / צילום: Shutterstock, defotoberg

פסק הדין שמחייב את הרשויות המקומיות בתשלום מס חדש

עיריית רעננה תחויב במס רכישה בגובה 34 אלף שקל על שטחים ציבוריים שקיבלה במסגרת תוכנית יזמית, לאחר שוועדת ערר דחתה את טענתה להפקעה ● ההכרעה עשויה להשפיע על מחלוקות דומות המתנהלות מול רשויות נוספות בפרויקטים ברחבי הארץ, וברשות המסים מעריכים כי הסוגיה תתגלגל לבסוף לפתחו של העליון

רחפנים של חברת אקסטנד / צילום: אקסטנד

חברת הרחפנים שמגיעה לוול סטריט וממחישה עד כמה התחום לוהט

כניסתה הצפויה של אקסטנד הישראלית לנאסד"ק לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר אינה אירוע נקודתי ● תחום הרחפנים עובר מתמחור של טרנד חם לתמחור של תשתית אסטרטגית גלובלית

פלג דוידוביץ, מנכ''ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

פלג דוידוביץ': "הנתונים צריכים להיות קריאת השכמה – הצפון הוא המרכז החדש"

"הנדל"ן בישראל עובד בשיטת הכלים השלובים, פריפריאלית, גאוגרפית, אורבנית - כל התהליכים מתחילים מהמרכז, וכשהוא מתייקר, הולכים צפונה ודרומה" - כך אמר פלג דוידוביץ', מנכ"ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס

אייזק דבח, מנכ''ל דלתא ובעל השליטה / צילום: רמי שלוש

אייזיק דבח: "הדבר היחיד שמכעיס אותי זה שהבורסה כאן מזנקת ומניית דלתא לא"

יום לאחר צניחה של 16% במניית החברה הבת, בעלי דלתא גליל מתקשה להבין את תגובת השוק: "אנשים קנו קצת פחות פיג'מות, אבל זו חברה נהדרת" ● למרות עלייה במכירות, הרווח הנקי של דלתא נשחק, בשל הפרשה לרפורמת המכסים של טראמפ: "מעבירים הרבה ייצור למצרים"

אלונה בר און, מו''ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

אלונה בר און, מו"ל גלובס: "עיתונות כלכלית מביאה נתונים ולא דעות פוליטיות"

"אנחנו מנסים לעשות עיתונות אחרת", כך אמרה הבוקר אלונה בר און, מו"ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוסיפה בר און, כי "המטרה שלנו היא לספק לאזרחים מידע מהימן ומדויק לו הם זקוקים לצורך תפקודם בחברה החופשית"

נושאת המטוסים ג'רלד פורד, עמוסה במטוסי קרב ובכלי טיס אחרים / צילום: Reuters, Christopher Drost/ZUMA Press Wire

עם 75 מטוסים ו-4,500 חיילים: זה כלי המלחמה היקר ביותר בעולם והוא בדרך לכאן

במקביל להתנהלות המו"מ בין ארה"ב לאיראן, ספינת המלחמה ג'רלד פורד - שתג המחיר שלה עומד על 13.3 מיליארד דולר - עושה את דרכה למרחב הים התיכון ● גלובס עושה סדר בכל הקשור ליכולות, תפעול ועלויות נושאת המטוסים המתקדמת של ארה"ב

יעקב אטרקצ'י, מנכ''ל ובעלים אאורה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

יעקב אטרקצ'י: "הנגיד צריך להוריד ריבית, עודף שמרנות זו פחדנות"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס הציג מנכ"ל ובעלי אאורה, יעקב אטרקצ'י, אופטימיות לגבי הבנייה בפריפריה וטען כי הביקושים מחוץ לגוש דן נותרו חזקים • לדבריו, "95% מהציבור לא יכול לקנות דירה בת"א", ולכן העתיד נמצא בצפון ובדרום • לצד זאת הוא מתח ביקורת חריפה על נגיד בנק ישראל: "במצב של צמיחה ואינפלציה מרוסנת – הוא עושה מעט מדי ומאוחר מדי"

משה דוידוביץ', ראש מועצה אזורית מטה אשר / צילום: שלומי יוסף

משה דוידוביץ: "צריך להפסיק לדבר על שיקום ולדבר על צמיחה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס, דיברו ראש עיריית קריית שמונה אביחי שטרן וראש מועצה אזורית מטה אשר משה דוידוביץ’ על הצורך להפסיק להסתפק בשיקום בלבד ולפעול למימוש הצמיחה בצפון ● השניים הצביעו על הצורך בתמריצים למפעלים, השקעה בתשתיות והקמת עוגני צמיחה כמו מקומות תעסוקה, אוניברסיטאות ובתי חולים

שוקי ניר, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: באדיבות סולאראדג'

"עוברים להתקפה": סולאראדג' ממשיכה להציג שיפור בתוצאות

לאחר שמניית חברת הטכנולוגיה לתחום האנרגיה הסולארית זינקה ב-120% בשנה האחרונה, היא מציגה עלייה של 71% בהכנסות הרבעון וצמצום ההפסד ● המנכ"ל: "נתמקד בצמיחה רווחית"