גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

השווי קפץ פי 5 ביום: החברה הקטנה מהרצליה שעשתה סנסציה בוול סטריט

שיתוף פעולה עם ענקית השבבים אנבידיה, הזניק את מניית בימר של היזם הסדרתי שרון כרמל (ממייסדי אמבלייז) במאות אחוזים ● מי היא החברה שעדיין רושמת הכנסות זעומות, אך כבר זכתה בפרס אמי, פועלת מול גופי מדיה גלובליים ובין משקיעיה יו"ר גוגל לשעבר

מניית beamr מזנקת / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי
מניית beamr מזנקת / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

לפני שנה בוצעה בנאסד"ק הנפקה קטנה של חברה ישראלית שלא משכה תשומת לב: חברת הטכנולוגיה Beamr (בימר) גייסה 7.8 מיליון דולר לפי שווי שוק של כ־48 מיליון דולר. מחיר המניה בהנפקה היה 4 דולרים, ובתקופה שחלפה מאז המניה נעה בטווח שבין כ־1.1 דולרים לכ־5 דולרים - עד אתמול (ב').

ותודה לאנבידיה: המניה הישראלית שזינקה בכ-400% במסחר בוול סטריט
צ'ק פוינט, מאחורייך: החברה שהפכה לישראלית החמישית בגודלה בוול סטריט

דיווח של החברה על שיתוף פעולה עם ענקית השבבים אנבידיה  הקפיץ את מניית בימר במאות אחוזים. במהלך יום המסחר זינקה המניה ממחיר של כ־2.1 דולרים לכמעט 34 דולר (זינוק של מעל 1,500%). בסופו של דבר היא ננעלה בעלייה "צנועה" יותר של 372%, במחיר של 9.95 דולרים המשקף ל־בימר שווי שוק של 129 מיליון דולר.

מחזורי המסחר במניה היו עצומים. בעוד שמחזור מסחר ממוצע במניה עומד על כ־150 אלף מניות, ביום שני החליפו ידיים כמעט 151 מיליון מניות - יותר מפי 11 מהון המניות של החברה. יותר מזה, אם מסכמים את כל מחזורי המסחר שהיו במניה (לפי נתוני Yahoo Finance) מאז שהונפקה לפני שנה ועד סוף השבוע שעבר, לא מגיעים למחזור שנרשם ביום שני השבוע בלבד.

 

בבימר ניצלו את העליות במניה כדי להכות בברזל החם: החברה גייסה במהלך בזק 12 מיליון דולר לקופתה, באמצעות הנפקת מניות חדשות. ההנפקה שבוצעה במהלך יום המסחר, נעשתה לפי מחיר של 7 דולר למניה (יותר מפי 3 לעומת המחיר בפתיחה, אך נמוך בכ־30% ממחיר הסגירה). סביר להניח כי מהלך ההנפקה "צינן" את המשקיעים, והוא מסביר ירידה של יותר מ־50% במניה מרמת השיא היומי ועד סגירת המסחר אתמול.

בפתיחת המסחר היום (ג'), המניה ממשיכה עם המגמה החזקה וכעת היא מזנקת ב-90%. שווי השוק עומד כבר על 246 מיליון דולר.

שווי ההחזקה של כרמל - כ־40 מיליון דולר

בימר, שהוקמה ומנוהלת על ידי יזם הטכנולוגיה הוותיק שרון כרמל, מספקת פתרונות בתחומי הווידאו והשידור - בין היתר פתרונות לקידוד, המרה ואופטימיזציה של וידאו, שמאפשרים איכות גבוהה, ביצועים ויעילות (בעבר אף דיווחה שזכתה בפרס אמי על פיתוח הטכנולוגיה שלה). לקוחות החברה הם מפיצי תוכן, חברות שידורים באינטרנט, פלטפורמות סטרימינג ואולפנים בהוליווד. החברה פועלת מהרצליה ומעסיקה 27 עובדים בישראל, ארה"ב, רוסיה וסרביה.

המנכ"ל והמייסד כרמל (53), היה בעברו אחד ממייסדי חברת הטכנולוגיה אמבלייז, לצד אלי רייפמן, נפתלי שני וצור דבוש. החברה הוקמה בשנות ה־90 של המאה הקודמת וביקשה לפתור את הבעיה שהייתה אז של העברת אנימציה באמצעות האינטרנט, ובהמשך - העברת וידאו.

 

בשיאה, בימי בועת הדוט.קום, הגיעה אמבלייז לשווי של 8 מיליארד דולר (בבורסה של לונדון), אך בהמשך נקלעו עסקיה לקשיים עד שבסופו של דבר חדלה מפעילותה הטכנולוגית. כרמל כיהן באמבלייז בתפקיד סמנכ"ל פיתוח וטכנולוגיות עד שנת 2001, ופרש לאחר שהספיק למכור ממניות החברה בעשרות מיליוני דולרים.

בהמשך הקים כרמל יחד עם טל ברנח את הסטארט־אפ BeInSync שפיתח תוכנה לסנכרון מידע ונמכר בשנת 2008 עבור 25 מיליון דולר. ב־2009 הקים כרמל את בימר והוא מנהל אותה מאז. אחת המשקיעות ב־בימר היא קרן Disruptive של ברנח, שותפו בחברה הקודמת.

דיסרפטיב מחזיקה 8.1% ממניות בימר, קרן מרקר מחזיקה ב־17.4% וקרן Innovation Endeavors של אריק שמידט (לשעבר יו"ר גוגל) מחזיקה ב־8%. מחזיקה נוספת היא קרן של ורייזון, עם 7.7%. כרמל הוא בעל המניות הגדול בחברה ומחזיק ב־28.3%, טרם ההנפקה שבוצעה השבוע. שווי המניות שלו זינק כעת לכ־40 מיליון דולר.

שיתוף פעולה קודם עם אנבידיה הקפיץ המניה

הקפיצה החדה במניית בימר הגיעה כאמור על רקע דיווח בנושא שיתוף פעולה עם אנבידיה שיוצג במחקר של השתיים בוועידה בדנוור. בימר ציינה בהודעתה שבעוד שהשימוש בווידאו גדל בקצב אקספוננציאלי, רוב הסרטונים כיום עדיין מבוססים על פורמט בן 20 שנה (AVC / H.264) שהיה קיים עוד לפני הסמארטפונים והאינטרנט המהיר. המחקר מציג את שיתוף הפעולה עם אנבידיה בהקלה על המעבר לפורמט AV1 בסקייל גדול יותר ותוך שמירה על האיכות.

תמר שוהם, מנהלת הטכנולוגיה הראשית של החברה, הסבירה כי "עד היום, אימוץ הסטנדרט המשודרג של וידאו היה מעבר מורכב משתי סיבות - אחת, הדרישה להרבה יותר כוח מחשוב ולכן יותר עלויות, והשנייה - הדרישה לעקומת למידה חדה, משום שקשה להבין כמה דחיסה נוספת ניתן ליישם בלי לוותר על איכות הווידאו, דבר שמוביל לאי־ודאות בתהליך. הטכנולוגיה של בימר עם אנבידיה עונה על שני האתגרים האלה באמצעות שימוש בחומרה של אנבידיה, כך שהביצועים זהים ואף עדיפים על פורמטים קודמים, והעלויות דומות".

אגב, הקישור עם אנבידיה כבר הקפיץ בעבר את מניית בימר, כשבחודש מאי שעבר היא דיווחה שמוצר שאנבידיה השיקה כולל בתוכו טכנולוגיה שלה. עוד מניה שקשורה לאנבידיה שזינקה לאחרונה היא חברת השבבים הבריטית arm, שאנבידיה היא לקוחה שלה ובעבר אף ניסתה לרכוש אותה. בארבעת ימי המסחר האחרונים מניית arm כמעט הכפילה את עצמה לשווי חברה של 153 מיליארד דולר.

"עובדים עם 3 מחברות המדיה הגדולות בעולם"

בינתיים הנתונים הפיננסיים של בימר עדיין צנועים. בשלושת הרבעונים הראשונים של שנת 2023 ההכנסות היו 1.4 מיליון דולר בלבד, בהשוואה ל־1.2 מיליון דולר בתקופה המקבילה ב־2022, ולפי מכתב למשקיעים ממנכ"ל החברה בסוף הרבעון השלישי, היא מצפה לרמת הכנסות דומה ב־2023 לזו שהייתה ב־2022 (כ־2.9 מיליון דולר). ב־2021 ההכנסות היו גבוהות יותר והסתכמו ב־3.3 מיליון דולר.

עם זאת, החברה צופה האצה בצמיחה בהכנסות ב־2024 על רקע השקת מוצר SaaS (תוכנה כשירות). במכתב למשקיעים סיפר המנכ"ל שהחברה חתמה ברבעון השלישי על הסכם נוסף עם אחת מחמש חברות המדיה הגדולות בעולם, אשר לה תספק את טכנולוגיות הדחיסה והאופטימיזציה של וידאו.

"בימר עובדת כיום עם שלוש מחמש חברות המדיה הגדולות בעולם", כתב כרמל. "אנחנו מאמינים שזו עדות למובילות שלנו בתחום פתרונות הדחיסה והאופטימיזציה של וידאו". בין לקוחות החברה נמצאות נטפליקס, ViacomCBS, Vimeo ואף וולמארט. לפי נתוני החברה, שלושת הלקוחות הגדולים שלה מהווים מעל 60% מההכנסות שלה.

לאחר מהלך גיוס ההון שביצעה ביום ב', עדכנה בימר כי תשתמש בכספי ההנפקה להמשך מאמצי המחקר והפיתוח, מכירות ושיווק, עלויות מחשוב ענן וכן הוצאות עסקיות כלליות, הון חוזר והוצאות הוניות. לפני ההנפקה היו בקופתה יתרות מזומנים בסך 5.4 מיליון דולר בסוף הרבעון השלישי.

עוד כתבות

בתים בטקסס. צילומי לווין ורחפנים הפכו לנשק בידי חברות הביטוח / צילום: Shutterstock

תופעה בארה"ב: חברות הביטוח מרגלות אחרי בתים מהשמיים

חברות בארה"ב משתמשות ברחפנים כדי לבדוק גגות או לזהות פסולת חצר וטרמפולינות שלא הצהירו עליהן

שכונת גליל ים, הרצליה / צילום: המרכז למיפוי ישראל

הנוף לים בנתניה, המיקום המנצח בתל אביב: השכונות שעברו מהפכה

צילומי אוויר מראים את השינוי הגדול שהתרחש ב־20 השנים האחרונות באזורים מרכזיים ברחבי הארץ: את השדות החליפו בנייני מגורים, כבישים ופארקים ● איך אפשר היה לתכנן את השכונות החדשות טוב יותר ● צילומי אוויר: המרכז למיפוי ישראל ● פרויקט מיוחד

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

קתי ווד / צילום: Reuters, Hugo Amaral/SOPA Images

הבריחה הגדולה: משיכות של מיליארדים מהקרנות של משקיעת העל

עד כה השנה משכו המשקיעים 2.2 מיליארד דולר מקרנות הסל מקבוצת ARK של ווד, שהפכו לסנסציה לפני כ־3 שנים עת ניהלו 59 מיליארד דולר ● האם הזליגה תיבלם?

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

החלפת בתים. ''להיכנס לחופשה שונה מאורח החיים שלך'' / צילום: Shutterstock

36 פעמים החלפנו דירה: האנשים שיוצאים לחופשה בחינם

בעלי נכסים ואפילו שוכרים מחליפים דירות ומוצאים את עצמם בחופשה חלומית בבית של מישהו אחר ● מה היתרונות ומה הסכנות, ולמה צריך לשים לב

מטה אמזון. זונחת חוזים למשרדים או אינה מחדשת אותם / צילום: Shutterstock, Tada Images

ענקיות הטק מצמצמות שטחים, וזו מכה נוספת לנדל"ן המניב

הצמצום הזה מהווה ניגוד חריף לאחר שנים שבהן החברות רק הגדילו את השטחים

הנוף הנשקף מהררית / צילום: ליבי לוי

נסעתם לגליל בחג? אתם חייבים לעצור ביישוב הזה לחוויה תאילנדית אמיתית

קפה שהוא גם גלריה, מופע מוזיקלי של ערפול חושים, מעדנייה משובחת ושופינג ברוח האנתרופוסופיה ● ביקור ביישוב הררית, שמרגיש כמו יקום מקביל

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": עורך הדין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Shutterstock

החברה הלוהטת בעולם יצאה למסע רכישות בישראל. ויש גם חדשות רעות

ענקית השבבים אנבידיה משלימה בימים אלה רכישה של שתיים מהחברות המובילות בפיתוח מוצרי בינה מלאכותית בישראל ● בה בעת, מחקר חדש של סטנדפורד מסמן מגמה מדאיגה: קצב ההגירה השלילית של מוחות בתחום ה־AI מישראל שני רק להודו ● אז למה המומחים אופטימיים?

נועם זילברשטיין, מנכ''ל HP Indigo / צילום: רמי זרנגר

מהמפעל של טנק מרכבה לניהול אלפי עובדים ברחבי העולם

כשהציעו לנועם זילברשטיין להצטרף לחברת הדפוס הדיגיטלי HP אינדיגו הוא לא ממש התלהב ● אך ביקור אחד במפעלי החברה שינה את הכל: "ידעתי שיש פה הזדמנות אדירה למהפכה שעוד לא קרתה"

ארנונה / צילום: Shutterstock, Andrey_Popov

המועצה השתחררה מהסכמה על הנחה בארנונה על אף שהנסיבות לא השתנו

העליון קבע כי המועצה האזורית עמק הירדן תוכל להשתחרר מהסכם על חיוב ארנונה מופחת, על אף שלא השתנו הנסיבות ● האם יש בכך לכדי שינוי עמדת העליון בנושא?

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירה לפינוי בינוי ברמת גן?

דירה בת שישה חדרים בבניין ישן משנות ה־60, המתפרשת על פני שטח של 158 מ"ר ובעלת שני מפלסים, נמכרה תמורת 2.9 מיליון שקל ● המתווך בעסקה: "לנכס יש פוטנציאל השבחה גדול"

אברהם אסף / צילום: תמר מצפי

אברהם אסף, מייסד ובעל השליטה בקבוצת אמנת, נפטר בגיל 83

אסף הפך לבעל השליטה באמנת לאחר שרק לפני ארבעה ימים רכש את ההחזקות של שותפו לייסוד החברה, שמואל בר אור, (22.17%) תמורת כ-21.7 מיליון שקל ● מי שצפוי להמשיך אותו הוא בנו, סגן יו"ר החברה, ערן אסף

השבוע בשווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הענקית שקפצה וזו שהתרסקה - ועוד כתבות על מצב השווקים

מטא איכזבה את המשקיעים ● נטפליקס צנחה אחרי תוצאות חיוביות, טסלה פרסמה דוח מאכזב אבל המניה שלה קפצה. למה? ● קבוצת רד בינת מסיימת עידן ועוד כתבות על המצב בשווקים

תוכנית דירה. האם ניתן לקיים הליך תכנוני ללא הסכמה קניינית? / צילום: Shutterstock

האם ניתן לקיים הליך תכנוני ללא הסכמה קניינית?

תושבים בתל אביב שביקשו להוסיף ממ"ד לדירתם נתקלו בהתנגדות של השכנים, שטענו כי הדבר יפגע בהמשך בהליך התחדשות עירונית ● מה קבעה ועדת הערר?

רכבים ליצוא בנמל בסין / צילום: Reuters

מהפך: יצוא המכוניות מסין לישראל התרסק ברבעון הראשון

ברבעון הראשון של 2024, יצוא הרכבים החשמליים הסיניים לישראל התכווץ ב-51%, כך לפי נתונים שפרסם המכס בסין. אלו הסיבות לכך ● קבוצת ב.מ.וו חשפה חשמלית חדשה של המותג "מיני", XPENG מתחילה לייצא קרוס־אובר חשמלי חדש ו־DAYUN משיקה סדאן גדולה ומפוארת - וכל אלו יגיעו לישראל עוד השנה ● השבוע בענף הרכב

חזירי בר בחיפה / צילום: Ronen Zvulun

כך מתכנן ראש העיר להתמודד עם התופעה שהכי מטרידה את החיפאים

סוגיית החזירים מעסיקה את תושבי העיר מזה יותר מעשור, ובעוד שראש העיר החדש־ישן אמר שיטפל בה ביד נחושה, דרכי ההתמודדות המתגבשים לא עבדו בעבר ● פרופ' אורי שייניס, מומחה לחקר מינים פולשים, מסביר: "לנסות להתמודד עם החזירים ללא מחקר, זה כמו לנסות להתמודד עם הקורונה ללא מחקר"