גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בקו החזית של אוקראינה, חיילים נאלצים לעקוב אחר הפוליטיקה של וושינגטון

הכוחות בוררים תחמושת וצופים כיצד חבילת הסיוע של ארה"ב נאבקת בקונגרס ● "מקונל הוא בחור לא רע", אומר מפקד יחידה אוקראיני צעיר על מנהיג המיעוט בסנאט הרפובליקני אשר תומך באוקראינה

חיילים אוקראינים בעמדות תקיפה / צילום: ap, Evgeniy Maloletka
חיילים אוקראינים בעמדות תקיפה / צילום: ap, Evgeniy Maloletka

ההשלכות של הפוליטיקה בוושינגטון מקבלות ביטוי מוחשי ברכב הצבאי של אולכסנדר קוצ'ריאונקו בחזית המזרחית של מלחמת אוקראינה נגד רוסיה.

בסיור ביום רביעי, קוצ'ריאונקו, סמל, ירה מספר רימונים מרכבו המשוריין לעבר צוות תקיפה רוסי - ולאחר מכן עצר, כדי לחסוך בתחמושת. כמו חיילים אוקראינים רבים, קוצ'ריאונקו מודאג מכך שניסיונות רפובליקאים לחסום סיוע צבאי נוסף לקייב ישללו מהם תחמושת, כלי רכב משוריינים וחלקי חילוף, אשר יקשו עוד יותר על ההגנה מפני מתקפות רוסיה.

בגלל תשתיות רעועות: דרום אפריקה פספסה הזדמנות ענק במשבר בים האדום
פרשנות | נמאס להם, מפריז עד דלהי: החקלאים מורדים בממשלות מתנשאות
WSJ | הטלטלה הצבאית של זלנסקי קושרת אותו לביצועים בשדה הקרב

הצעת חוק המתמקדת בביטחון לאומי וכוללת מימון של כ-60 מיליארד דולר לאוקראינה התעכבה בוושינגטון במשך חודשים, כאשר חלק מהרפובליקאים משתמשים באישור שלה כמנוף להשגת ויתורים פוליטיים או כדי להביע את מחאתם על העלות ההולכת וגדלה של המלחמה. בתחילת יום שלישי, הסנאט העביר את תוכנית המימון, הכוללת סכומים נוספים לישראל וטייוואן, ב-70 קולות מול 29. הצעת החוק עוברת כעת לבית הנבחרים הרפובליקני, שם היא ניצבת בפני גורל לא ברור על רקע נוכחותם של ספקנים לגבי אוקראינה, והשפעתו של דונלד טראמפ, הרפובליקאי המתמודד על הנשיאות, שהתנגד למתן סיוע נוסף.

התקפה רוסית בעיר קייב, השבוע / צילום: ap, Efrem Lukatsky

המאבקים של אוקראינה בקרבות באיזורי עימות כמו העיר הנצורה אבדייבקה הסמוכה מראים מדוע אובדן הכספים של ארה"ב, כמעט מחצית מכלל הסיוע הצבאי הזר, יהווה מכה אדירה.

הכוחות כאן מתמודדים עם מחסור בארטילריה ושאר סוגי התחמושת. ליחידה אחת של ארטילריה נותרו תשעה כדורים בקליבר מסוים. חטיבות באבדייבקה מתאפיינות בכלי רכב משוריינים של בראדלי אמריקאים, טנקי אברמס והוביצרים מתנייעים מסוג M109, כולם זקוקים להחלפות ולזרימה מתמדת של חלקי חילוף, כאשר הלחימה מצמצמת את האספקה.

אוקראינה נלחמת ביריב עם מאגרים גדולים בהרבה של כוח אדם ותחמושת, מה שמותיר את קייב תלויה בסיוע מערבי.

הכדורים שנורו ממטול הרימונים Mk 19 שסופק על ידי קוצ'ריאונקו הרגו לפחות שני חיילים רוסים, וערפו את ראשו של אחד, לדבריו. אבל בגלל הצורך לחסוך בתחמושת, קוצ'ריאונקו לא הצליח לירות את המחסנית המלאה שלו של 32 רימונים, שלדעתו היו הורגים את כל צוות התקיפה הרוסי בן שישה אנשים.

מעקב אחר נתונים מזעזעים אלה הוא חיוני במלחמת ההתשה הזו, שבה אף אחד מהצדדים לא עשה פריצות דרך משמעותיות כבר יותר משנה.

"אנחנו משתמשים בתחמושת עכשיו רק אם המצב קריטי", אמר קוצ'ריאונקו על מטול הרימונים שלו, המותקן על ה-Humvee (רכב צבאי, ע"ט) מתוצרת ארה"ב.

זו הסיבה שחיילים אוקראינים מוצאים את עצמם פתאום מתעניינים בפוליטיקה של ארה"ב.

"החיים של הבנים שלנו תלויים במימון אמריקאי", אמר קוצ'ריאונקו, שעונד על מדיו רטייה לזרוע עם הכיתוב: "הרפובליקה של קליפורניה".

חייל אוקראיני מכין טילים לתקיפה בתוך מקלט באזור אבדייבקה / צילום: ap, Libkos

"על כל חמישה עד שבעה פגזי אויב, אנחנו מגיבים באחד"

מאז פלישת רוסיה לפני שנתיים, ארה"ב תרמה כ-44% מכלל הסיוע הצבאי הזר לאוקראינה, על פי קבוצת המחקר של מכון קיל בגרמניה, או בשווי של כ-44.2 מיליארד דולר, לפי הנתונים האחרונים של משרד הביטחון.

אפילו עם האספקה ​​של ארה"ב, אוקראינה מתמודדת עם מחסור בתחמושת להגנת ארטילריה וטילים, כי המערב לא יכול לספק את זה מהר מספיק.

"על כל חמישה עד שבעה פגזי אויב, אנחנו מגיבים באחד", אמר אל"ם סריי צ'רבטי, סגן מפקד התקשורת האסטרטגית של קורטיציה.

בחלק זה של החזית במזרח אוקראינה, יש אומרים שהיחס יכול להיות אפילו פחות נוח.

קצין אוקראיני אחד אמר שהחטיבה שלו מצטמצמת כל כך בפגזי ארטילריה בקוטר 152 מ"מ, שלתותחנים שלהם נותרו רק תשעה לקרב באבדייבקה. חיל רגלים רוסי חדר לעיר מצפון ומדרום בשבועות האחרונים.

ארה"ב היא הספקית הגדולה ביותר של פגזי ארטילריה לאוקראינה, לאחר ששלחה יותר מ-200 אלף כדורים של 152 מ"מ, שני מיליון פגזי ארטילריה בקוטר 155 מ"מ ואלפי קליברים אחרים.

חיילים אוקראינים עקבו אחר הפוליטיקה של ארה"ב באמצעות ערוצי טלגרם וכלי תקשורת.

"מיטש מקונל הוא לא בחור רע למעשה", אמר אנדריי פרוקופנקו, בן 28, מפקד היחידה של קוצ'ריאונקו. מקונל, מנהיג המיעוט בסנאט הרפובליקני, תומך באוקראינה.

לעת עתה, ארה"ב ממשיכה לשלוח נשק ואספקה ​​באמצעות מימון ואישורים שכבר סוכמו עם הקונגרס.

דאג בוש, עוזר המזכיר של צבא ארה"ב לרכישות, לוגיסטיקה וטכנולוגיה, אמר כי קיים עיכוב בין התקורנות הכספים הממשלתיים ועד הנקודה שבה ההתקרונות הזו מתחילה לשפיע על הקצאת המשאבים לאוקראינה.

מיצ'ל מקונל, מנהיג סיעת המיעוט הרפובליקנית בסנאט, יוצא מתוך הדיון על תוספת חבילת סיוע לאוקראינה / צילום: ap, J. Scott Applewhite

"הרבה מהמימון שהקונגרס סיפק כבר בחוזה וזורם דרך המערכת", אמר בוש בראיון. "אבל אנחנו צריכים את הכספים המשלימים כדי לקיים את זה לטווח ארוך", אמר. להזמין נשק ואז גם לייצר אותו יכול לקחת הרבה זמן.

גורם הגנה אמריקאי אמר כי חוסר הוודאות לגבי אספקת הנשק יקשה על אוקראינה לתכנן את הפעולות.

האיום של דלדול התחמושת האמריקנית אומר שכמה חטיבות כבר מגבילות את עצמן.

קוצ'ריאונקו, המשרת בחטיבה הממוכנת 93, אומר שהיחידה שלו צריכה להשתמש בכ-1,000 סבבי רימון Mk 19 בשבוע, אך לעתים קרובות בסופו של דבר משתמשים ב-100 עד 200. הם שומרים את התחמושת לתקיפות גדולות יותר.

"אף אחד לא יירה בחייל אחד, פשוט אין לנו את התחמושת", אמר.

בילה 41 ימים לכוד במרתף של בית שהופצץ לפני שחולץ

החטיבה הממוכנת ה-47 של אוקראינה פרסה כמות גדולה של טנקי בראדלי, אברמס והוביצרים מסוג M109 לקרב אבדייבקה.

סגן אולכסנדר שירשין אמר שבראדלי מתוצרת BAE Systems הוא כלי הלחימה הטוב ביותר שהוא חווה. הם אחראים לרוב הלחימה בתוך העיר בעוד טנקי אברמס משמשים כדי להדוף את הרוסים בצדי העיר.

אבדייבקה. כוחות רוסיים נכנסו לתוך הפרוורים ופגעו באופן קשה בעיר / צילום: ap, Libkos

"יש לנו מספיק לטנקי בראדלי היום, אבל למחר זה לא מספיק", אמר. בזמן שדיבר, נשמעו פיצוצים גדולים סביב אוכרטין והקו הקדמי במרחק של קצת יותר מ-2 קילומטרים משם, ובראדלי אחד נסע דרך השלג לעבר עמדות אויב.

שירשין אמר שגם עם התמיכה הנוכחית של ארה"ב אין לו מספיק חלפים.

בראדלי אחד נהרס וכמה מהם נפגעו ממוקשים או איבדו את עקבותיהם, אז צריך לתקן. חלקם גם הגיעו לאוקראינה במצב מוזנח מלכתחילה, לפי אדם שמכיר את הנושא.

רוסיה ממקדת כעת חלק ניכר ממאמציה באבדייבקה, שם פרצו לאחרונה כוחותיה לפרברים הדרומיים והצפוניים של העיר.

חיילים רוסים נכנסו עם כלי רכב של חי"ר והתפזרו בין הבתים, אמר איוון סקאצ', דובר חטיבה 110 שנלחמת שם כעת. לפעמים, חיילים רוסים ייכנסו לבתים שבהם נמצאים חיילים אוקראינים, או להיפך. שני הצדדים תפסו לפעמים דירות זה ליד זה, אמר.

חייל אוקראיני אחד בילה 41 ימים לכוד במרתף של בית שהופצץ בפאתי האיזור, מוקף ברוסים, לפני שחולץ.

מוקדם יותר החודש הרסו חיילים אוקראינים מערכת ביוב שהרוסים השתמשו בה כדי להיכנס לעיר, במה שהאוקראינים כינו בצחוק כמבצע הקקי של מוסקבה, אמר סקאצ'.

בחנות סמוכה, חיילים אוקראינים שנראו מותשים הצטיידו באוכל וקפה.

"כולם רוצים ללכת הביתה", אמר חייל חי"ר אחד.

על רקע פסימיות גוברת ביחס למצב באבדייבקה, מהנדסים חפרו תעלה באורך 4.5 מיילים נגד טנקים כ-15 מיילים מאחורי העיר. הם התחילו את התעלה ברוחב 4 מטרים לפני שבוע וכבר חפרו עוד שלוש תעלות באזור, שאחת מהן עוברת ליד בית קברות.

המאבק יימשך גם אם וושינגטון תפסיק את מימונה

אם ארה"ב תמשוך מימון, אירופה, שמספקת כעת יותר סיוע כספי וצבאי מאמריקה, עלולה להגדיל את האספקה ​​שלה.

חלק מהציוד האירופי היה חיוני, כולל טיל השיוט Storm Shadow של בריטניה ומערכת ההגנה מפני טילים Iris T של גרמניה.

מדינות אירופה יכולות גם להמשיך לשלוח ציוד אמריקאי מרכזי, כגון מערכות הגנה אווירית של Himars ו-Patriot, מהמלאי שלהן או על ידי הזמנת ציוד חדש.

אבל כשהאספקה ​​לאוקראינה כבר מוגבלת, לאירופה יהיה קשה מאוד להשוות את התרומה של ארה"ב, מפני ששם מלאי הנשק של כמה מדינות כבר מצטמצם. זה נכון במיוחד לגבי פגזים: אירופה נאבקה להגיע ליעדים שלה להגדלת הייצור בתקופה שבה ארה"ב הכפילה את הייצור של אמצעי לחימה אלה מאז תחילת המלחמה.

מכיוון שהמלאי שלה משמעותי, ארה"ב יכולה גם לשלוח ציוד מאוד ספציפי שעשוי להיות בסיסי אבל חשוב, מרכבי פיקוד ועד מכליות מים וקרונות נגררים לדלק, אמר אוסקר ג'ונסון, אקדמאי ומומחה באוניברסיטת ההגנה השוודית, אשר מספקת מחקר וחינוך בענייני מדיניות הגנה וביטחון.

למרות התשישות והפסימיות המוגברת לגבי גורלה של אבדייבקה, רוב החיילים אמרו שהם ייאבקו גם אם וושינגטון תפסיק את מימונה.

"אנחנו חייבים להמשיך, זו שאלה של ההישרדות שלנו... אבל המחיר יגדל, נאבד עוד שטח ועוד אנשים", אמר שירשין.

עוד כתבות

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Shutterstock

החברה הלוהטת בעולם יצאה למסע רכישות בישראל. ויש גם חדשות רעות

ענקית השבבים אנבידיה משלימה בימים אלה רכישה של שתיים מהחברות המובילות בפיתוח מוצרי בינה מלאכותית בישראל ● בה בעת, מחקר חדש של סטנדפורד מסמן מגמה מדאיגה: קצב ההגירה השלילית של מוחות בתחום ה־AI מישראל שני רק להודו ● אז למה המומחים אופטימיים?

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

ארנונה / צילום: Shutterstock, Andrey_Popov

המועצה השתחררה מהסכמה על הנחה בארנונה על אף שהנסיבות לא השתנו

העליון קבע כי המועצה האזורית עמק הירדן תוכל להשתחרר מהסכם על חיוב ארנונה מופחת, על אף שלא השתנו הנסיבות ● האם יש בכך לכדי שינוי עמדת העליון בנושא?

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

מפגין מניף שלט עם ''מהפכת אינתיפאדה'' בוושינגטון. תמיכות מפורשות באלימות / צילום: Associated Press, Lindsey Wasson

״אינתיפאדה עולמית״ מתפשטת בקמפוסים של ארה״ב אבל היא עשויה לחזק דווקא את הימין

זה מה שקרה למחאות הענק נגד מלחמת וייטנם ולמרד הסטודנטים בצרפת לפני 60 שנה ● התנועה הנוכחית מעתיקה בהצלחה גוברת את דפוסי הפעולה של המאבק נגד אפרטהייד לפני 40 שנה ● ישראל הופכת למנוף של שינוי

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

בתים בטקסס. צילומי לווין ורחפנים הפכו לנשק בידי חברות הביטוח / צילום: Shutterstock

תופעה בארה"ב: חברות הביטוח מרגלות אחרי בתים מהשמיים

חברות בארה"ב משתמשות ברחפנים כדי לבדוק גגות או לזהות פסולת חצר וטרמפולינות שלא הצהירו עליהן

חזירי בר בחיפה / צילום: Ronen Zvulun

כך מתכנן ראש העיר להתמודד עם התופעה שהכי מטרידה את החיפאים

סוגיית החזירים מעסיקה את תושבי העיר מזה יותר מעשור, ובעוד שראש העיר החדש־ישן אמר שיטפל בה ביד נחושה, דרכי ההתמודדות המתגבשים לא עבדו בעבר ● פרופ' אורי שייניס, מומחה לחקר מינים פולשים, מסביר: "לנסות להתמודד עם החזירים ללא מחקר, זה כמו לנסות להתמודד עם הקורונה ללא מחקר"

שכונת גליל ים, הרצליה / צילום: המרכז למיפוי ישראל

הנוף לים בנתניה, המיקום המנצח בתל אביב: השכונות שעברו מהפכה

צילומי אוויר מראים את השינוי הגדול שהתרחש ב־20 השנים האחרונות באזורים מרכזיים ברחבי הארץ: את השדות החליפו בנייני מגורים, כבישים ופארקים ● איך אפשר היה לתכנן את השכונות החדשות טוב יותר ● צילומי אוויר: המרכז למיפוי ישראל ● פרויקט מיוחד

בניין האיחוד האירופי / צילום: Shutterstock

כמה מדינות אירופיות צפויות להכיר במדינה פלסטינית עד סוף חודש מאי

צה"ל תקף הלילה יעדי טרור בדרום לבנון - חמאס שיגר בתגובה מטח רקטות לעבר יישובי הגליל העליון • בלינקן: "העבודה על הסכם הנורמליזציה בין ישראל לסעודיה קרובה מאוד לסיום" • שר החוץ של האיחוד האירופי: "כמה מדינות באיחוד צפויות להכיר במדינה פלסטינית עד סוף מאי" • עדכונים בולטים

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

השבוע בשווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הענקית שקפצה וזו שהתרסקה - ועוד כתבות על מצב השווקים

מטא איכזבה את המשקיעים ● נטפליקס צנחה אחרי תוצאות חיוביות, טסלה פרסמה דוח מאכזב אבל המניה שלה קפצה. למה? ● קבוצת רד בינת מסיימת עידן ועוד כתבות על המצב בשווקים

הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock

עליות באירופה; טסלה מזנקת ב-10% במסחר המוקדם

עליות בחוזים העתידיים בוול סטריט ● השקל מתחזק במעל 1% מול הדולר, 3.76
שקלים ● פיליפס מזנקת ב-37% ● אילון מאסק בסין וטסלה קיבלה שם בשורות טובות ● שטף הדוחות בוול סטריט ימשך השבוע, אמזון תדווח בשלישי, אפל בחמישי ● לפי הוול סטריט ג'ורנל, יועצי דונלד טראמפ מנסחים הצעות חוק להגבלת עצמאות הבנק המרכזי ● ברביעי החלטת הריבית של הפדרל ריזרב, בשישי דוח התעסוקה החודשי

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

עושים סדר לפסח? כך תדעו מה צריך לשמור ומה לזרוק, לפי תורתה של מארי קונדו

מה משמעות המילה פרעה ומהן "ערי מסכנות" המוזכרות בהגדה, אילו מדינות יזכו לחבילות סיוע נוסף לישראל ובאילו דגלים מופיע סמל היין־יאנג? ● הטריוויה השבועית

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

השר בן גביר נפגע בתאונת דרכים: מצבו קל-בינוני

בן גביר הגיע לזירת הפיגוע ברמלה, התראיין וכשעזב את המקום - היה מעורב בתאונת דרכים • רכבו של השר התהפך והוא פונה לטיפול רפואי • לפי עד ראייה: רכב השר חצה באור אדום • ארבעה בני אדם נוספים נפצעו בתאונה, מצבם קל-בינוני

הפקולטה לניהול. אלה העקרונות שיעזרו לכם להיות חסינים במשבר קיצוני / צילום: Shutterstock

לדבר לעצמכם, לעשות במקום לנוח ולהתמקד בכאן ועכשיו: אלה העקרונות שיעזרו לכם להיות חסינים במשבר קיצוני

בחצי השנה האחרונה אנו חווים ימים מורכבים וזקוקים יותר מתמיד לכלים שיסייעו לנו לפתח חוסן אישי, חברתי, קהילתי וארגוני ● כך תעשו את זה נכון

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

מוריס צ'אנג / צילום: Associated Press, Aaron Favila

הוא חגג 55. ואז הקים את יצרנית השבבים הגדולה בעולם

מוריס צ'אנג צבר עשורים של ניסיון לפני שהקים עסק שהפך חיוני לכלכלה הגלובלית ● מה יכולים ללמוד ממנו יזמים אחרים בגיל העמידה?