גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

תחנת כוח בבאר טוביה וקרקעות בהרצליה: יצחק מירילשוילי מסתער על הבורסה בת"א

לצד קידום עסקת ענק להעברת קרקעות שרכש לידי חברת רוטשטיין שבשליטתו תמורת כחצי מיליארד שקל, פועל המיליארדר ובעלי ערוץ 14 למזג את החזקותיו בתחנת הכוח IPM לחברה הבורסאית קבסיר ● מירילשוילי גם נכנס לאחרונה לשותפות ברשת המזון החדשה ספאר ישראל

יצחק מירילשוילי, בעלי רוטשטיין וערוץ 14 / צילום: wikimedia ,RONENGOLDMAN.COM
יצחק מירילשוילי, בעלי רוטשטיין וערוץ 14 / צילום: wikimedia ,RONENGOLDMAN.COM

בעל השליטה בחברת הנדל"ן רוטשטיין , המיליארדר יצחק מירילשוילי, פועל להגדיל את חשיפתו לשוק ההון המקומי באמצעות הכנסת פעילות התשתיות שלו לבורסה. זאת באמצעות מיזוג הפעילות הנ"ל לחברה הבורסאית קבסיר . בכך ייחשף טפח נוסף מפעילותו העסקית הענפה.

תחזית האימים של מנכ"ל הבורסה: "ישראל עשויה להפוך ממדינה עשירה לענייה תוך עשור" 
מדדי המניות היכו בחודשיים תחזיות של שנה, ומומחים מעריכים שזו רק ההתחלה 

בין החברה הפרטית עלמא תשתיות של מירילשוילי לקבסיר נחתם מזכר הבנות לא מחייב, שאם ימומש ימוזגו לקבסיר החזקותיו של מירילשוילי בתחנת הכוח IPM בבאר טוביה (15.5%) ובחברת הייליפט המספקת מעליות משא ופיגומים לבניית בניינים. ככל שיושלם המהלך בהצלחה, יבחן מירילשוילי (בעלי ערוץ 14 בטלוויזיה) להכניס פעילות נוספת לתוך החברה הציבורית.

מיזוגה של עלמא לתוך קבסיר יתבצע כנגד הקצאת 71% ממניות החברה הציבורית למירילשוילי. בנוסף יוקצו לו אופציות שמימושן יגדיל את החזקותיו ל-80% מההון. במקביל, תפעל קבסיר למכור את פעילותה הנוכחית בתחום הלמידה המקוונת, שעל בסיסה הונפקה והגיעה לבורסה, בתוך שנה מהשלמת עסקת המיזוג.

תחנת הכוח IPM בה מחזיק מירילשוילי היא תחנה במחזור משולב, הפועלת בגז טבעי, ומייצרת 451 מגוואט בשנה. התחנה מוחזקת ע"י מספר גורמים ובהם קרן התשתיות קיסטון של גיל דויטש ורוני בירם, החברה הבורסאית ג'י.פי גלובל פאוור שבשליטת אהוד ואלה בן ש"ך וקבוצת אלון רבוע כחול של מוטי בן משה.

לעלמא תשתיות של מירילשוילי יש כאמור נתח של 15.5% (בשרשור) מתחנת הכוח שהוערכה בדוחות הכספיים של קיסטון וגלובל פאוור לשנת 2022 בכ-1.1 מיליארד שקל. מכאן עולה ששווי הנתח של עלמא בפעילות תחנת הכוח אמור לעמוד על 170-180 מיליון שקל.

בנוסף אמורה להיכלל בעסקת המיזוג לקבסיר גם חברת הייליפט, המשכירה מעליות משא וציוד תפעולי אחר לאתרי בניין. החברה מייבאת לארץ בין היתר מעליות מתוצרת אברו (AVRO) האמריקאית. אתר החברה מציג את המעליות שפועלות בימים אלה במספר אתרי בנייה גדולים בפתח תקווה, תל אביב ובת ים.

חברת קבסיר היא עוד סיפור עצוב מגל ההנפקות הטכנולוגיות בבורסה בתל אביב. החברה פועלת בתחום הלימודים המקוונים והיא נוסדה לפני עשור. בין המשקיעים המוכרים בה היה טייס הקרב לשעבר, איתן סטיבה, שהשקיע מהונו עשרות מיליוני דולרים כדי להמריא לחלל. קבסיר הונפקה לפני כשלוש שנים בבורסה והחלה להיסחר בשווי של מעל 200 מיליון שקל. מאז יום המסחר הראשון שלה איבדה מנייתה מעל ל-80%, לאחר שהחברה התקשתה לרשום הכנסות משמעותיות וצברה הפסדים כבדים. שווי החברה כיום הוא כ-36 מיליון שקל בלבד.

מגיימינג, דרך רשתות מזון ועד נדל"ן

יצחק מירילשוילי (40) עשה הון עצום לפני כעשור, כשמכר את חלקו ברשת החברתית "וי-קונטקטה", שהייתה באותה עת הגדולה בתחומה ברוסיה בתחומה, תמורת סכום שהוערך בכמיליארד דולר - כשהיה בן פחות מ-30. נכון להיום הוא בעל מגוון החזקות בתחומי הנדל"ן, התשתיות, הטכנולוגיה והקמעונאות. בין היתר החזיק מירילשוילי בנתח משמעותי ממניות חברת הגיימינג פלאריום, שנמכרה לפני כמה שנים לחברה אוסטרלית תמורת סכום שהוערך בכ-500 מיליון דולר.

בנוסף, הוא שותף עם קיבוץ תל יצחק ברשת סופרמרקטים בשם "תלם מרקט". כמו כן, הוא נכנס לאחרונה לשותפות עם עמית זאב בספאר (SPAR) ישראל, המתכננת להיכנס לפעילות בתחום קמעונאות המזון. הסניף הראשון של הרשת צפוי להיפתח בכפר סבא בחודש הקרוב, ולהשתרע על פני שטח של 2,500 מ"ר בהשקעה של כ-10 מיליון שקל.

מי שעומד בראש חברת ההחזקות של מירילשוילי הוא רו"ח סעדיה עוזרי (54), המשמש גם כיו"ר פעיל של עלמא תשתיות וכיו"ר חברת הבנייה למגורים רוטשטיין. מירילשוילי הוא בעל השליטה ברוטשטיין (מחזיק 66% מהמניות בשותפות עם אבישי בן-חיים, מנכ"ל חברת הנדל"ן).

ועדה מקצועית תבחן רכישת הנדל"ן מהבעלים

שמה של רוטשטיין עלה לאחרונה לכותרות בעקבות האפשרות לעסקת בעלי עניין ענקית בחברה שהציע לה בעל השליטה מירילשוילי. זאת לאחר שאשתקד הוגשה לבית המשפט בקשה לאישור תביעה נגזרת נגד חברת הנדל"ן ומנהליה (ובהם מירילשוילי עצמו, המשמש כדירקטור). בבקשה נטען, בין היתר, כי בעל השליטה ניצל שלא כדין הזדמנות עסקית של החברה ורכש באופן פרטי ארבעה נכסים בהרצליה תמורת מאות מיליוני שקלים. זאת מבלי שיידע את רוטשטיין אודות השקעותיו ומבלי להציע תחילה את ביצוע ההשקעות האמורות לחברה שבשליטתו.

בהמשך לכך, בשבוע שעבר דיווחה רוטשטיין כי מירילשוילי הציע לחברה למכור לה שלושה מהנכסים שרכש (הרביעי מיועד להקמת משרדים לצרכיו האישיים) במחיר עלות. מחיר זה כולל גם הוצאות בגין דמי תיווך, יועצים, מומחים, הוצאות מימון, הוצאות קידום ותכנון ועוד, בתוספת הצמדה למדד, ובסך-הכול התמורה מגיעה לסך של 489 מיליון שקל בתוספת מע"מ. מדובר בשלוש קרקעות בהרצליה פיתוח: שתיים בשדרות אבא אבן 15 ו-17 בשטחים של 2.7 דונם ו-4 דונם בהתאמה, וקרקע ברחוב גלגלי הפלדה 1 בשטח של 955 מ"ר.

במקביל, דיווחה רוטשטיין השבוע כי החליטה להקים ועדה מקצועית בלתי תלויה שתבחן את הצעת בעל השליטה לרכישת הקרקעות. בדיווח לא נמסר מי צפוי לעמוד בראשות אותה ועדה, אך לפי ההערכות מדובר בשופטת בדימוס הילה גרסטל. הוועדה תבחן אם ההצעה של מירילשוילי היא לטובת בעלי המניות ברוטשטיין.

פעיל בשוק טען השבוע כי אין זה סביר שרוטשטיין תיקח על עצמה את רכישת הקרקעות, ששוויין לא רחוק משווי השוק של החברה עצמה (590 מיליון שקל), ושעיקר ייעודן הוא להקמת משרדים, בזמן שהחברה מתמקדת בבניית דירות למגורים. כך או כך, החברה הסמיכה את הוועדה "לשכור יועצים כלכליים, משפטיים ואחרים לפי שיקול דעתה, להתחייב בתשלום בשם החברה, וכן להמליץ לקבל את ההצעה (של מירילשוילי) או לדחותה, או לנהל משא-ומתן אודותיה".

עוד כתבות

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה בבורסה: מדד ת"א 35 לראשונה מעל 3,000 נקודות; מדד הבנקים זינק במעל 2%

מדד ת"א 35 עולה ב-1.9%, חצה לראשונה את רף ה-3,000 נקודות ● השקל נסחר ביציבות, הפניקס: השקל החזק יפוגג את הלחץ על האינפלציה ● שוק האג"ח המקומי מתמחר: הסתברות של קרוב ל–100% לשתי הורדות ריבית עד סוף השנה ● פסגות: הפד לא יוריד את הריבית לפני 2026, למרות הלחצים של הנשיא טראמפ ● וגם: הבנק האמריקאי שמסביר עד מתי הראלי בוול סטריט יימשך

איתי בן זאב, מנכ''ל הבורסה לניירות ערך / צילום: כדיה לוי

האקזיט של המשקיעים הזרים על מניית הבורסה בת"א, ומדוע הגופים המקומיים נעדרים ממנו

שתי קרנות השקעה זרות מכרו בימים האחרונים מניות הבורסה ב־650 מיליון שקל, ובתשואה של יותר מפי 10 על השקעתן

דיון בוועדת החוקה / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

ועדת החוקה אישרה: השינוי הדרמטי בדיני החוזים מתקרב

הצעת החוק כוללת הסדר שהוביל היו"ר רוטמן, ולפיו הצדדים לחוזה יקבעו בעצמם כיצד יש לפרשו ● ההצעה נועדה לבטל את פסק הדין המזוהה עם נשיא העליון לשעבר ברק, ואשר העניקה סמכות רחבה לבתי המשפט לפרש חוזים ● יועמ"ש ועדת חוקה: "חשש שחוסר הודאות רק יגדל"

ח''כ משה גפני, יו''ר ועדת הכספים / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

עשרות אלפים נותרו מחוץ למתווה החל"ת - המאבק מגיע לכנסת

עובדי החנויות והקניונים ששבו לעבוד בעת הקלת הנחיות פיקוד העורף נאלצים כעת לראות כיצד מתווה החל"ת שגובש מדלג עליהם ● באיגוד לשכות המסחר יוצאים בחריפות נגד המתווה, ויוצאים בקמפיין שאמור למשוך את תשומת ליבם של חברי ועדת הכספים, במטרה למנוע את אישור הנוסח הנוכחי

היזם בני לנדא / צילום: איל יצהר

עובדים בחברת הדפוס של לנדא מתנגדים למהלך עיכוב ההליכים

25 מהעובדים בחברת הדפוס של בני לנדא הגישו בקשת התנגדות לעיכוב ההליכים, שלטענתם ימנע מהם קבלת פיצויים מהביטוח הלאומי ● כמו כן, מתנגדים העובדים למינוי מנהלים לתהליך העיכוב - עורכי הדין של נושי החברה, וכן מתנגדים למעמד המשקיעים כנושים מובטחים

אלעד טנא / צילום: איה אפרים

ידיעות אחרונות במגעים עם העורך הראשי של מקור ראשון לתפקיד בכיר בקבוצה

אחרי שעורך העל של הקבוצה, אבי משולם, הודיע על סיום תפקידו, בקבוצת התקשורת מנהלים מגעים עם אלעד טנא - העורך הראשי של מקור ראשון מקבוצת ישראל היום ● לטנא יש רקורד בתקשורת הישראלית ואף בידיעות אחרונות עצמה

לחיזבאללה יש דרישות מישראל בתמורה להתפרקות מנשקו

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הפרשן שמסביר איך פוטין הרוויח מהמלחמה באיראן; "בגידה"- בכירים באיראן כועסים על רוסיה; איראן מסרבת לשתף פעולה עם האו"ם בנושא הגרעין;  וגם: הדרישות של חיזבאללה כדי שיתפרק מנשקו • כותרות העיתונים בעולם

מנכ''ל הבורסה לני''ע, איתי בן זאב / צילום: ניקי וסטהפל

שתי בעלות המניות הגדולות בבורסה לני"ע מוכרות מניות ב-700 מיליון שקל

קרן מאניקיי האוסטרלית וקרן נובו נורדיסק, שתי בעלות המניות הגדולות של הבורסה לניירות ערך, מוכרות חלק גדול מהחזקותיהן בסכום מצטבר של 700 מיליון שקל

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; טסלה ואנבידיה ירדו ומשכו את נאסד"ק למטה

נאסד"ק ירד ב-0.8% ● תשואות האג"ח האמריקאיות טיפסו לאחר שפאוול אמר שלולא מלחמת הסחר, הריבית בארה"ב הייתה יורדת ● נעילה מעורבת באירופה ● הדולר בעולם בשפל של מעל 3 שנים • S&P 500 חצה לראשונה את רף ה-6,200 נקודות • גאופוליטיקה, מלחמת הסחר ו-"רגע ליז טראס" - בבלומברג מנתחים את הסיכונים בוול סטריט במחצית השנייה של השנה

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון / צילום: יוסי זמיר

כשמנכ"ל משרד השיכון והבינוי מציע לרכוש דירות שנפגעו מהטילים האיראניים - למה הוא מתכוון

יהודה מורגנשטרן, מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, בישר בכנס חיפה של מרכז הנדל"ן, כי נשקלת האפשרות שהמדינה תרכוש דירות שנהרסו במלחמה ● לגלובס נודע כי מטרת המהלך היא לספק מענה נקודתי לדיירים שדירתם נהרסה, ולא ירצו להצטרף להליך התחדשות עירונית בבניין שלהם ● יש לציין כי מהלך כזה טרם נעשה על ידי המדינה עד היום

סמל יניב מיכלוביץ ז''ל / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: סמל יניב מיכלוביץ, בן 19 מרחובות, לוחם שריון בחטיבה 7 נפל בקרב בצפון רצועת עזה

שורת תקריות ברצועה: 2 לוחמים נפצעו קשה באירועים שונים ● ב-AP מדווחים כי ארגון הטרור "לא השיב בחיוב", אך טרם מסר תגובה רשמית ● הפנטגון: התקיפות על מתקני הגרעין האיראניים החזירו לאחור את תוכנית הגרעין בין שנה לשנתיים ● הרמטכ"ל זמיר: החמאס ארגון מת, עכשיו צריך לשחרר חטופים ● פעילות חריגה בדרום סוריה: צה"ל עצר חוליית מחבלים איראנית ● 50 חטופים - 635 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

שלמה אליהו, אהרון פרנקל, אלון עמרם / צילום: עמית באום מתוך ויקיפדיה, עינת לברון, תמר מצפי

האחים שמכרו מניות של חברת נדל״ן והבעלים שמימש אחרי זינוק של 80% בשנה: גל המימושים החריג בבורסה

עליות השערים החדות בבורסה הובילו בשבועיים האחרונים לגל מימושים ע"י בעלי שליטה ומנהלים, בעיקר בחברות נדל"ן ופיננסים ● האם מדובר באיתות למשקיעים הקטנים שהשוק עלה יותר מדי וגם להם כדאי לממש? לא כולם מסכימים: "גם בעלי עניין יכולים להיות מופתעים"

קיבוץ ניר עם, 2021 / צילום: אייל פישר

עם טכנולוגיה גרמנית: מפעל מחזור סוללות הרכב הגדול בישראל ייפתח בקיבוץ ניר עם

בהשקעה של 50 מיליון שקל: חברת BRI, יחד עם קבוצת סמלת, קבוצת דן תחבורה, קבוצת מאיר, קרן מוביליטק קפיטל ומשפחת נוסבאום החלו להקים בקיבוץ ניר עם מפעל למחזור סוללות של רכבים ואוטובוסים חשמליים ● המפעל נבנה בטכנולוגיה גרמנית, ועובדים מגרמניה הוזמנו כדי להשתתף בבניה

אוטובוס בבאר שבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

הנתונים מראים: "צדק תחבורתי" של מירי רגב הביאה לעלייה במחירי הנסיעה

במשרד התחבורה טוענים כי רפורמת "צדק תחבורתי" מקזזת את עליית המחירים ומיטיבה עם רוב אזרחי המדינה, אלא שבדיקת גלובס מגלה תמונה שונה ● גורמי מקצוע מתריעים: שיפור התדירות והשירות הוא הסוגיה החשובה ביותר

קת'י ווד / צילום: Reuters

קת'י ווד שוב כובשת את צמרת התשואות בוול סטריט: האם ההצלחה תימשך

קת'י ווד היא אחת המשקיעות הצבעוניות בוול סטריט ● עם אמונה בלתי מתפשרת בקריפטו ובטסלה, ווד יודעת לעיתים להציג תשואות שאף אחד אחר לא יודע, אבל גם להתרסק ● מתחילת השנה, היא זוכה להצלחה מסחררת. אבל האם זה יימשך?

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ סוחט ניצחון דחוק: הסנאט אישר את "החוק הגדול היפה" שלו במחיר כבד

החקיקה שמוביל הנשיא פוערת גירעון ענק בתקציב האמריקאי: עד 5 טריליון דולר בעשור הקרוב ● במרכזה עומדים קיצוצי מסים, לצד הקצאות למניעת הגירה והוצאות ביטחון ● הפוליטיקאים ממשיכים מסורת של 40 שנה, ומשתמטים מטיפול במשבר הפיננסי הגדול ביותר מאז ומעולם

פגיעה ישירה של טיל איראני בממ''ד בפתח תקווה / צילום: Reuters, Matan Golan

המיקום האופטימלי של הממ"ד: חיצוני, בניגוד לכיוון הטילים

בעקבות המלחמה עם איראן - יש שטוענים, כי הממ"דים אולי הגנו על יושביהם, אך לא במידה מספקת ● המהנדס ד"ר בני ברוש: "מה שקיבלנו עד עכשיו, רקטות וטילים קטנים מעזה ומלבנון - היה נמוך יותר מרמת המוכנות של הממ"דים" ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד 

המיזוגים החדשים מצטרפים למגמת ההתאוששות הניכרת בחודשים האחרונים / אילוסטרציה: Shutterstock

משרד עוה"ד נשיץ ברנדס אמיר מתמזג עם משרד שלמה כהן המייצג קיבוצים

נשיץ ברנדס אמיר, המדורג בעשיריית המשרדים הגדולים בישראל, ימזג גם את משרדה של עו"ד ענבל דהן-שרון המתמחה בדיפנס-טק ובפיקוח על היצוא, וימנה בסה"כ 312 עורכי דין

חיילי מילואים בצפון / צילום: דובר צה''ל

שבוע לפני שנסגר: האוצר מבקש לעצור מכרז בקציר המיועד רק למילואימניקים

המכרז כולל 306 יחידות דיור שישווקו במתכונת "הרשמה והגרלה" – לנכי צה"ל ולחיילי מילואים פעילים בלבד ● באוצר טוענים כי שיווק של 100% מהדירות למילואימניקים ולנכי צה"ל אינו בסמכותה של רמ"י

רמפייג / צילום: אלביט מערכות

הידידה הקרובה של ישראל רוצה לקנות מאיתנו טילים חדשים

כהפקת לקחים מהמלחמה עם פקיסטן, ההודים מפנימים כי הם צריכים טילי אוויר־קרקע מדוייקים לטווחים רחוקים ● אייר לורה, שפיתחו במפעל מל"מ של התע"א ייעודי לפגיעה באתרי טילים, בסיסים צבאיים ומערכות הגנה אווירית, מבלי לסכן את הטייסים והמטוסים