גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

החשש מעימות חזיתי בין ישראל לאיראן הפיל את וול סטריט

הנאסד"ק ירד בכ-1.8% ● הניקיי ירד ב-1.2% ● מאסק: "עשינו בדיקה מעמיקה והחלטנו, בהחלטה קשה, לפטר יותר מ-10%" ● BDO: "המתיחות מול איראן ובמיצרי הורמוז צפויה להשפיע על שוק הנפט העולמי" • בזכות מאזניהן החזקים, בוול סטריט צופים תשואת יתר ל"שבע המופלאות" ● 10.5 טריליון דולר - שיא בשווי הנכסים שמנהלת בלקרוק

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam
הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

23:00

נעילה אדומה בוול סטריט: הנאסד"ק ירד בכ-1.8%, ה-S&P 500 השיל מערכו 1.2% והדאו ג'ונס ירד ב-0.7%.

בהמשך למגמה השלילית בוול סטריט, אנבידיה ירדה בכ-2.5%, טסלה צללה בכ-5.5%, אפל השילה מערכה 2%, אמזון ירדה ב-1.4% ומיקרוסופט ומטא ירדו בכ-2%, כל אחת.

22:22

הירידות בוול סטריט מתחזקות על רקע החשש מתגובת ישראל מול איראן. הנאסד"ק יורד בכ-1.8%, ה-S&P 500 משיל מערכו 1.2% והדאו ג'ונס יורד ב-0.7%.

בשוק החוב האמריקאי, תשואת האג"ח הממשלתית ל-10 שנים מזנקת ב-13 נקודות בסיס לרמה של 4.62%. גם התשואה על אג"ח לשנתיים קופצת ל-4.93%.

21:27

המגמה האדומה בוול סטריט נמשכת. הנאסד"ק צולל בכ-1.7%.

מניית סיילספורס צוללת בחדות לאחר שהוול סטריט ג'ורנל דיווח כי החברה מנהלת מגעים מתקדמים לרכישת ספקית התוכנה לניהול נתונים אינפורמטיקה .

מנגד, מניית חברת המסחר האלקטרוני, קופאנג נסחרת בעליות בעקבות שדרוג המלצה ל-'קנייה' מ-'נייטרלי' מסיטי בנק. להערכת הבנק, המניה צפויה ליהנות מרוח גבית לאור העלאת דמי המנוי של הלקוחות ולצד שירות המשלוחים החזק שלה.

מניית חברת סנאפ-און מרכזת עניין לאחר שספקית מוצרי החיים החכמים הודיעה שהיא צפויה להירכש על ידי חברת האוטומציה הביתית, רסידאו טכנולוג'יס תמורת 1.4 מיליארד דולר.

20:28

הירידות בוול סטריט מתחזקות. הנאסד"ק יורד ב-1.4%, ה-S&P 500 מאבד מערכו 0.9% והדאו ג'ונס משיל מערכו 0.5%.

על רקע המגמה האדומה, החשש ברחבי העולם כי ישראל תגיב לתקיפה האיראנית מיום שבת בלילה.

במקביל, המכירות הקמעונאיות שהפתיעו לחיוב בארה"ב בחודש מרץ ממשיכים להרחיק את הסיכויים כי הפד יוריד את הריבית בטווח הקרוב, ומקפיצות את תשואות האג"ח הממשלתיות כלפי מעלה.

19:59

המדדים המרכזיים בוול סטריט נסחרים לפי שעה במגמה מעורבת. הנאסד"ק יורד ב-0.5%, ה-S&P 500 מאבד מערכו 0.2% והדאו ג'ונס נסחר סביב רמות הבסיס.

מניית טסלה צוללת בכ-4% בעקבות דיווחים שפורסמו מוקדם יותר כי יצרנית המכוניות החשמליות מתכננת לפטר יותר מ-10% מכוח העבודה העולמי שלה. נכון לחודש דצמבר האחרון, מספר העובדים של טסלה עמד על 141,000 עובדים.

עונת הדוחות לרבעון הראשון של 2024 בוול סטריט תופסת תאוצה. בגולדמן זאקס דיווחו על זינוק של 28% בשורת הרווח לעומת התקופה המקבילה אשתקד, שעמד על 4.13 מיליארד דולר. הכנסות הבנק עמדו על 14.21 מיליארד דולר, בעוד שאנליסטים ציפו להכנסות של 12.92 מיליארד דולר.

19:00

המדדים המרכזיים באירופה ננעלו במגמה מעורבת. מדד הדאקס עלה ב-0.6%, הקאק הוסיף לערכו 0.4% והפוטסי הבריטי ירד ב-0.4%.

17:22

העליות בוול סטריט מתמתנות. באירופה, המדדים המרכזיים נסחרים במגמה חיובית.

מניית טראמפ מדיה אנד טכנולוג'י גרופ צוללת בכ-16% בשעה זו וסוגרת ירידה של כ-25% בחמשת ימי המסחרת האחרונים, לאחר שדווח כי החברה הגישה בקשה להנפיק מיליוני מניות נוספות.

מניית הבנק ג'יי.פי מורגן נסחרת בעליות לאחר פרסום תוצאותיו הכספיות לרבעון בסוף השבוע האחרון. תוצאות הבנק אכזבו את המשקיעים לאחר שפרסם כי הרווחים מריבית נטו צפויים להיות נמוכים יותר מהתחזיות המוקדמות. במקביל, המנכ"ל ג'יימי דיימון הזהיר מפני לחצים אינפלציוניים מתמשכים שמכבידים על הכלכלה.

16:30

המדדים המרכזיים בוול סטריט נסחרים לפי שעה במגמה חיובית. הנאסד"ק עולה ב-0.5%, ה-S&P 500 מוסיף לערכו 0.7% והדאו ג'ונס קופץ ב-1%.

בשוק החוב האמריקאי, תשואות האג"ח הממשלתיות קופצות בחדות. התשואה על אג"ח ארה"ב ל-10 שנים נסחרת סביב רמה של 4.61% והתשואה על אג"ח לשנתיים עומדת על 4.97%.

15:47

מאקרו ארה"ב: המכירות הקמעונאיות קפצו בחודש מרץ ב-0.7% בקצב חודשי. הצפי המוקדם עמד על 0.4%.

15:02

בנק ההשקעות גולדמן סאקס דיווח לפני שעה קלה את התוצאות הרבעוניות שלו - הרווח עלה ב-28% בעקבות הצמיחה בהכנסות. הרווח הנקי היה 4.1 מיליארד דולר, יותר מציפיות האנליסטים. ההכנסות עמדו על 14.2 מיליארד דולר, בעיקר תודות לעלייה של 32% בהכנסות מבנקאות השקעות.

מניית הבנק מזנקת בכ-4% בטרום מסחר.

רפי גוזלן, כלכלן ראשי, IBI בית השקעות כתב היום בסקירת מאקרו שהאינפלציה בארה"ב דביקה ומרחיקה את הפחתת הריבית. "נתוני האינפלציה לרבעון הראשון בארה"ב חיזקו את ההערכות שהעלנו לקראת סוף 2023 ולפיהם השיפור המהיר בתנאים הפיננסים, על רקע שוק עבודה חזק ומדיניות פיסקאלית מרחיבה, יובילו אמנם לצמיחה גבוהה אך תוך עלייה בסיכון האינפלציוני".

"כך, המומנטום של האינפלציה הבסיסית חזר לרמות של מעל ל-4% ועקבי עם קצב עליית השכר הנוכחי, כאשר הסימנים לבלימת הירידה באינפלציית הסחורות, שהיוותה גורם עיקרי להתמתנות האינפלציה בשנה האחרונה, מציבים סיכון כלפי מעלה לאינפלציה ומכאן גם לתוואי הריבית. עם זאת, בהתחשב בכך שה-Fed לא מכוון לחזרה להעלאת ריבית אלא לדחיית מועד הפחתת הריבית, המשמעות היא כי העלייה בתשואות הריאליות מרמתן הנוכחית מוגבלת".

14:01

משלוחי האייפון של אפל ברחבי העולם צנחו בכמעט 10% ברבעון הראשון של 2024 - כך עולה מדוח של IDC. לפי הדיווח, הירידה הזו באה ברקע צמיחה דו-ספרתית של שתי מתחרות סיניות, שיאומי ו-Transsion (המחזיקה במותגים Tecno, Itel ו-Infinix).

לפי הדוח, אפל שלחה 50.1 מיליון יחידות ברבעון הראשון, ירידה של 9.6% מ-55.4 מיליון משלוחים בתקופה המקבילה אשתקד. נתח השוק של אפל עמד ברבעון הראשון של השנה שעברה על 20.7%. כעת היא עומדת על 17.3%.

13:06

על פי דיווחים של האתר הטכנולוגי Electrek, טסלה הודיעה לעובדי המפעל בטקסס כי היא מקצרת את משמרות הייצור לחלק מהרכבים, כהכנה לצמצום במצבת העובדים. כתוצאה מכך, חלק מהעובדים מדברים על סבב פיטורים שצפוי לצאת לדרך בקרוב, ולכלול לפחות 10% מכוח העבודה הגלובלי, שיכלול אלפי עובדים.

בנוסף העבירה בקשה למנהלי הביניים כדי שיזהו את העובדים הקריטיים ואף ביטלה חלק משיחות השכר השנתיות. "עשינו בדיקה מעמיקה והחלטנו, בהחלטה קשה, לפטר יותר מ-10% מכח האדם שלנו", אמר אילון מאסק. המניה מאבדת כ-0.7% במסחר המוקדם.

הידיעות מגיעות לאחר רבעון מסירות חלש במיוחד עבור טסלה, כזה ששיקף ירידה במסירות לעומת התקופה המקבילה לראשונה מאז תקופת הקורונה, והיה נמוך משמעותית מצפי האנליסטים. נראה שחלק גדול יותר ממה שמקווה החברה עובר למלאי כלי הרכב שלה, וללא עלייה במסירות הפחתת ייצור וצמצום מצבת עובדים היא הפעולה המתבקשת.

טסלה אינה הראשונה שצפויה לפטר עובדים, אך עבור החברה שמתמקדת בייצור רכבים, זו עשויה להיות הכנה להורדת תחזיות להמשך. מאסק הביע דאגה בעבר לכוח הקנייה של הצרכנים וציין כי הריבית והעלויות משפיעות על רכשות הרכבים, אך גם בשינוי התמחור נראה שהחברה מתקשה לצמוח בצל התחרות הגוברת.

טסלה מחפשת להגדיל את ההכנסות בצד השירותים, כאשר הורידה את מחיר המנוי לנהיגה אוטונומית בכ-50%. החברה יצאה מוקדם יותר החודש במבצע של חודש בחינם לרכבים זכאיים כדי לעודד הכנסות מהסגמנט הזה.

11:39

הרגולטור בהונג קונג אישר היום (ב') לראשונה קרן סל העוקבת אחר האת'ריום. מטבע האת'ריום (את'ר) הוא המטבע השני בגודלו אחר הביטקוין בשוק המטבעות המבוזרים, ונסחר בשווי של 3,250 דולר למטבע. רשת האת'ריום היא הרשת הפופולרית ביותר עבור המטבעות האלטרנטיביים. הרשויות בהונג קונג הן הראשונות לאשר את הצטרפות האת'ריום למערכת הפיננסית המסורתית, פחות משלושה חודשים לאחר שבארה"ב אישרו להפניק קרנות סל העוקבות אחר הביטקוין.

10:45

המסחר באירופה נפתח הבוקר במגמה מעורבת, דאקס וקאק עולים ב-0.5%, הפוטסי יורד ב-0.4%.

המסחר באסיה ננעל בירידות - הניקיי ירד ב-0.9%, הקוספי ירד ב-0.8%, מדד הנג סנג ירד ב-0.7%. בסין לעומת זאת, שנגחאי עלה ב-1.2% בעקבות דיווח על תמיכה מסתמנת של הממשל הסיני בשוק המניות.

08:50

באסיה מתנהל הבוקר המסחר במגמה מעורבת - הניקיי יורד ב-1.2%, הקוספי יורד ב-0.8%. בסין לעומת זאת, שנגחאי עולה ב-1.2% אך מדד הנג סנג יורד ב-0.7%.

ההיסטוריה מלמדת: וול סטריט רגישה לאירועים גיאופוליטיים, רק בטווח המיידי

החוזים העתידיים בוול סטריט נסחרים הבוקר בעליות קלות של כ-0.2%.

בוול סטריט ייפתח אחר-הצהריים שבוע מסחר חדש, והמשקיעים מקווים לשבוע יותר טוב מהשלושה שקדמו לו. בשישי ירד הדאו ג’ונס ב-1.2% ובסך-הכול ב-2.4% בשבוע הכי רע של המדד ב-12 החודשים האחרונים. מדד הפחד ננעל מעל 17, הרמה הגבוהה שלו מאז אוקטובר.

עונת הדוחות נפתחה רשמית בשישי האחרון, הבנקים היו הראשונים - ג’יי.פי. מורגן, סיטוגרופ, וולס פארגו ובלקרוק, כולן עקפו או שעמדו בציפיות האנליסטים, אך חלקן הציגו תחזיות מוחלשות.

בלקרוק השילה 2.9% למרות שדיווחה על תוצאות רבעוניות טובות מהצפוי, הן ברווח והן בהכנסות. מנהלת הנכסים הגדולה בעולם דיווחה על שיא בסכום הנכסים המנוהלים שעלה לרמה של 10.5 טריליון דולר, ב-15% יותר מהשנה שעברה ופי 70 לעומת 150 מיליארד דולר בתחילת שנת 1999.

החברה הרוויחה 9.81 דולר למניה לעומת צפי של 9.34 דולר למניה וב-36% יותר מהרבעון המקביל אשתקד. "אני רואה את ההזדמנויות הגדולות של החברה אי פעם, הן ללקוחות שלנו והן לבעלי המניות", אמר לארי פינק, יו"ר ומנכ"ל החברה. ההזדמנויות המבטיחות הן לדעתו בבינה המלאכותית, במספר שווקים מתעוררים ובצורך בתשתיות.

בלקרוק שהוקמה ב-1988 התמזגה ב-2006 עם מריל לינץ' וחצתה לראשונה את רף טריליון הדולרים בנכסים מנוהלים. בסוף 2009, רכשה את איי-שיירס (ISHARES) מבארקליס בעסקת ענק, שהפכה אותה לגדולה ביותר בתחום תעודות הסל (ETF), מה שהיה מנוע הצמיחה המרכזי שלה. ברבעון הראשון של 2024 אושרו לראשונה תעודות סל ספוט על הביטקוין, כעת מחזיקה בלקרוק כמעט 20 מיליארד דולר בנכסים מנוהלים.

פינק משך אליו ביקורת נוקבת מצד פוליטיקאים שטוענים שהחברה מחזיקה בכוח רב מדי כמנהלת כספים של מיליוני משקיעים. הוא ספג אש על שימוש בכוחו כדי לדרבן חברות להביא בחשבון גורמים של סביבה, חברה וממשל תאגידי - אסטרטגיה שזכתה לכינוי "השקעות ESG" - במסיבת העיתונאים שנערכה לאחר פרסום הדוחות הכספיים הוא אמר: "סיפרנו את הסיפור שלנו טוב יותר כדי שאנשים יקחו החלטות מבוססות עובדות, ולא על שקרים ודיס אינפורמציה או פוליטיזציה על ידי אחרים. לצערי, ישנם עוד כאלה שמשקרים באופן קבוע והם ממשיכים לשקר", הוא אמר.

לאחרונה אף פורסם שקרן הגידור קטנה שמנסה להדיח את המיליארדר בן ה-71 מתפקיד יו"ר בלקרוק - קרן לונדונית בשם בלובל קפיטל דורשת את הדחת פינק מתפקידו כדי להפריד בין תפקיד המנכ"ל ליו"ר, פינק משמש בשניהם. בלקרוק דחתה את ההצעה על הסף תוך שהיא מזכירה שתחת פינק זינקה מניית בלקרוק ב-9,000%.

עונת הדוחות - גם השבוע יהיה מעניין למדי עם דוחות של בנק אוף אמריקה, גולדמן סאקס, מורגן סטנלי, נטפליקס ועוד.

בשוק החוב בארה"ב איגרת החוב הממשלתית לעשר שנים טיפסה בשבוע שעבר לכ-4.5% מ-4.37% בתחילתו, וזאת על רקע עליית מדד המחירים לצרכן.

מחירי הנפט האמירו לאחרונה לאחר שמדינות אופ"'ק פלוס הצהירו על קיצוץ בהפקות הנפט שלהן. הצטרפות איראן, אחת ממפיקות הנפט הגדולות בעולם, לתקיפות נגד ישראל הינה בעלת השלכות משמעותיות: "המתיחות מול איראן ובמיצרי הורמוז צפויה להשפיע על שוק הנפט העולמי", מדגיש חן הרצוג, כלכלן ראשי ב-BDO .

לדבריו, חסימת מיצרי הורמוז היא צעד בעל השלכות גורליות לעולם כולו: "דרך מיצרי הורמוז עוברים מדי יום 21 מיליון חביות נפט בשווי 1.8 מיליארד דולר, שהם כ-20% מצריכת הנפט העולמי. הגדלת הסיכון בנתיב שייט קריטי זה יכולה להביא לעליית מחירי הנפט אף מעבר למצב שהיה עם תחילת המלחמה באוקראינה".

ניתוח | מחיר הנפט עלול להגיע למאה דולר לחבית ולתדלק את חששות האינפלציה

קורבן נוסף של מתקפת אירן הוא הביטקוין - בערב שבת עוד נסחר המטבע הדיגיטלי ב-70,000 אלף דולר אבל בעקבות הידיעות על שיגור הטילים מאירן, צלל המטבע ביותר מ-10% ל-62,000 דולר והתאושש מעט אתמול ל-64,000 דולר.

בארה"ב צפויים להתפרסם היום נתוני המסחר הקמעונאי של חודש מרץ, בשלישי יתפרסם הייצור התעשייתי והתחלות ואישורי בנייה למרץ, ברביעי צפוי להתפרסם ספר הבז' של הפדרל ריזרב (פד) ובחמישי מספרי דורשי העבודה בשוק האמריקאי.

בוול סטריט - למרות סביבת הריבית הגבוהה והעיקשת אנליסטים ממליצים על חברות הטכנלוגיה הגדולות וצופים שהן ישיאו תשואות עודפות. בשבוע שעבר, בעוד המדדים המרכזיים ירדו, תעודת הסל על מניות "שבע המופלאות" Roundhill Magnificent Seven ETF (MAGS) עלתה, וזאת למרות שמדד המחירים לצרכן, שהתפרסם ברביעי, עלה בשיעור גדול מהצפוי והעלה ספקות רבים בקשר להורדת הריבית על ידי הפדרל ריזרב.

אמנם מניות צמיחה רגישות יותר לריבית גבוהה, אבל בוול סטריט חושבים ששבע המופלאות הן חסינות ועמידות לריבית הגבוהה. "לרבות מענקיות הטכנולוגיה יש קופות מזומנים מלאות וחובות נמוכים ולכן הן לא נדרשות לגיוס הון בריביות הגבוהות", אומר מנהל ההשקעות ב- Truist, קיית’ לרנר.

תזרים המזומנים החופשי של שבע המופלאות (אנבידיה, אפל, אלפאבית, אמזון, מטה, מיקרוסופט וטסלה) עלה ב-100 מיליארד דולר ב-2023, יש להזכיר גם שאמזון נסחרה בחמישי בשיא כל הזמנים, אלפאבאית חצתה לזמן קצר את רף שווי ה-2 טריליון דולר, ואפילו אפל שמדשדשת לאחרונה, זינקה ביום חמישי ביותר מ-4%, היום הכי טוב שלה מאז כשנה.

קמרון דאוסון מ-NewEdge Wealth’s אומר שהמאזנים החזקים של הגדולות הופכות אותן ליציבות, "מניות הטכנולוגיה הגדולות רגישות פחות למספר הורדות הריבית הפוחת ביחס לסקטורים אחרים וכנראה יפגינו ביצועי יתר", אמר לרנר.

"קופות המזומנים הגדולות והכלכלה העמידה משחקות לטובת שבע המופלאות", אומר האסטרטג הראשי של Carson Group, רייאן דטריק, "עד כה, ישנם מעט מאד סימנים לכך שהריביות הגבוהות מאטות את צמיחת הכלכלה או את רווחי החברות". דטריק צופה שהמשך הצמיחה הכלכלית "תציע הזדמנויות עבור הקבוצה, אפילו לאור ההנחה שיהיו פחות הורדות ריבית".

אנליסטים צופים, לפי סקר שנערך בבלומברג, שרווחי החברות הללו יצמחו ב-20% ברבעון הראשון. דן אייבס אנליסט ב-Wedbush צופה שהדוחות הרבעוניים יהוו "זרז חיובי משמעותי".

"אנחנו צופים שענקיות הטכנולוגיה יעלו בעוד 15% השנה, וזאת בנוסף להתחלה החזקה של 2024".

עוד כתבות

רולף האבן יאנסן, מנכ״ל הפג-לויד / צילום: Reuters, Ulrich Perrey

מנכ"ל ענקית הספנות שרוכשת את צים: "נשמור על נוכחות משמעותית בישראל"

רולף האבן יאנסן, מנכ"ל הפג-לויד, התייחס במסיבת עיתונאים לעסקת הרכישה שנחתמה מול צים ● האבן יאנסן העריך כי לא צפוי שינוי במצבת העובדים בטווח הקרוב, אך במבט קדימה, סביר שמספר המועסקים בשתי החברות יחד יהיה נמוך מהיום ● לדבריו, מחיר העסקה "בהחלט לא נמוך, אך אנו מעריכים שזה נכס מצוין, ושהפרמיה מוצדקת"

אוניית משא של צים / צילום: ליאור פטל עבור צים

"עסקה רגישה, שיש לה שיקולים פוליטיים": מניית הפג־לויד צנחה בעקבות רכישת צים

התגובה המיידית בשווקים להכרזה כי החברה תרכוש את צים הייתה שלילית ● אנליסטים מיהרו להסביר בתקשורת הגרמנית כי ישנה מגמת קונסולידציה כעת בשוק התובלה הימית, וכי רכישות ומיזוגים הם רוח התקופה

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: ap, Alex Kolomoisky

גורם ישראלי: נערכים לאפשרות של קריסת המגעים

סבב השיחות השני בין ארה"ב ואיראן הסתיים;  באיראן הביעו אופטימיות, בארה"ב מצננים את ההתלהבות ● הרמטכ"ל זמיר התריע בפני הדרג המדיני על פוטנציאל לערעור היציבות ביהודה ושומרון בחודש הרמדאן ● מחאות באיראן לקראת השלמת 40 ימי האבל מאז הטבח שביצע המשטר במוחים ● דיווחים שוטפים

רחפנים של חברת אקסטנד / צילום: אקסטנד

חברת הרחפנים אקסטנד מתמזגת בנאסד"ק בעסקת מניות לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר

החברה הודיעה על מיזוג בעסקת מניות עם חברת האחזקות JFB הנאסד"קאית לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר ● בין המשקיעים נמנים אריק טראמפ, בנו של נשיא ארה"ב

מוצרי מזון בסופרמרקט / צילום: Shutterstock

הסקר שמגלה: הישראלים מתוסכלים מהמחירים, אבל לא מפסיקים לקנות

רוב מוחלט של הישראלים מרגישים את יוקר המחיה כמעט בכל תחומי החיים, במיוחד במזון, ומעידים כי הם מצמצמים רכישות - כך עולה מסקר חדש של מועדון הצרכנות הוט ● "למרות זאת", אומרת המנכ"לית גנית הראל, "בפועל הם לא מוותרים על תענוגות וחיים טובים"

פרויקט ישע של אנלייט / צילום: באדיבות Belectric Israel

חברת האנרגיה המתחדשת אנלייט עוקפת את התחזיות, המניה זינקה

אנלייט, חברת האנרגיה המתחדשת הגדולה בבורסת ת"א, עקפה את התחזיות שלה לשנת 2025, זאת הודות להקמה מהירה מהצפוי של פרויקטים בדרום-מערב ארה"ב והתחזקות השקל מול הדולר ● בנוסף מדווחת החברה על התקדמויות בפרויקטים נוספים בארה"ב ובאירופה, וצופה צמיחה של 32% בהכנסותיה ב-2026

משאבות נפט באזור קלגרי, אלברטה / צילום: Reuters, Todd Korol

בעידוד הבית הלבן: המחוז הקנדי העשיר שדורש להתנתק מהמדינה ולקבל עצמאות

אלברטה, "טקסס של קנדה", מאסה בשלטון הליברלי באוטווה ובמיסוי הכבד, והיא דוהרת למשאל עם על היפרדות ● בעוד שהרוב הקנדי מזועזע מהרעיון להפוך ל"מדינה ה-51 של ארה"ב", הבדלנים במחוז עשיר הנפט רואים בדונלד טראמפ ובמקורביו בני ברית אסטרטגיים

הרצל חבס / צילום: רוני שיצר

כעשור לאחר מכירת קרקע ברעננה: משפחת חבס חויבה במע"מ בהיקף מיליוני שקלים

ביהמ"ש המחוזי דחה את ערעורה של חברת נוף נאה שבבעלות משפחת חבס וקבע כי מכירת קרקע חקלאית ברעננה ל-80 רוכשים שונים ב-15 עסקאות היא פעילות עסקית החייבת במע"מ - זאת למרות שהחברה החזיקה בקרקע במשך 60 שנה מבלי לעשות בה כל שימוש

ספינה של ענקית הספנות הגרמנית הפג-לויד / צילום: ap, Matthias Schrader

"השתלטות עם השלכות פוליטיות": איך מסקרים בגרמניה את רכישת צים?

כלי התקשורת בגרמניה מתייחסים לעסקת הרכישה של צים ע"י ענקית הספנות הגרמנית הפג-לויד כ"השתלטות עם השלכות פוליטיות" ● בעקבות לחץ פרו-פלסטיני, בקיץ האחרון הפג-לויד פרסמה הצהרה שבה היא מרחיקה את עצמה מההתנחלויות הישראליות מעבר לקו הירוק

נתוני הלמ''ס / צילום: Shutterstock

בשוק וברשות ני"ע לא מאמינים יותר לנתוני הדיור של הלמ"ס

ברשות ני"ע מחמירים את חובות הדיווח של יזמיות המגורים הציבוריות, מחשש שהמחירים בפועל נמוכים יותר בשל המבצעים ● זאת, בעוד שהשבוע דיווחה הלמ"ס על חודש שני ברציפות של עליות במחירי הדירות ● רשות ני"ע: "צריך להבין שכל מבצעי הקבלן מגלמים ירידה במחיר האפקטיבי"

עידן עופר / צילום: סיון פרג'

בדקנו: האם עידן עופר פספס את אקזיט חייו בחברת הספנות צים?

בעלי חברת הספנות לשעבר החל לממש את החזקותיו במחירי השיא של 2022 ונהנה מתמורה כוללת של מעל 2 מיליארד דולר, בעיקר מדיבידנדים ● עופר יכול היה להרוויח יותר על יתרת המניות שמימש, אך גם כך הערך המצטבר שלו בצים גבוה מהמחיר בעסקה למכירתה

דודו רייכמן, סגן מנהל מחלקת לקוחות מוסדיים, אי.בי.אי / צילום: יח''צ

שתי המניות שהן "הזדמנות של פעם בכמה שנים"

דודו רייכמן, ממחלקת לקוחות מוסדיים בבית ההשקעות אי.בי.אי, מזהה הזדמנות בשתי ענקיות טכנולוגיה, בטוח שישראל תמשיך לתת תשואה עודפת על העולם, ומעדיף כאן את מניות הבנקים והנדל"ן ● עוד הוא מציע להתרחב למניות שבבים בשווקים מתעוררים, ולהתרחק מקמעונאות ותשתיות

דנה עזריאלי / צילום: אריק סולטן

דנה עזריאלי מתיישבת על כס המנכ"לית עם שכר משודרג

דנה עזריאלי תהפוך למנכ"לית הקבועה של חברת הנדל"ן המניב ● השף יוסי שטרית ישתף פעולה עם מותג הרכב הסיני זיקר ● אחד המטוסים בארקיע יישא את שמו של הזמר יהורם גאון ● וזה המינוי החדש בקרן ההון סיכון של האחים ברקת ● אירועים ומינויים

מוחמד בן סלמאן, יורש העצר הסעודי, עם נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ / צילום: Reuters, Handout

8.8 טריליון דולר בסכנה? פרויקט הדגל של מוחמד בן סלמאן נקלע לקשיי מימון

"חזון 2030", הפרויקט הענק שנועד להציב את ערב הסעודית כמעצמה בינלאומית, מתמודד עם אתגרים כלכליים ● על הפרק: ירידה במחיר הנפט ועיכוב במיזמים קריטיים ● התוצאה: יורש העצר מחפש הון בטורקיה ובסוריה. איך יושפעו תהליכי הנורמליזציה עם ישראל?

היקף העסקאות בירידה, אבל מחירי הדיור עולים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

דירה ממוצעת נמכרת כבר ב־2.3 מיליון שקל, ומשכנתאות היוקרה מטפסות

היקף העסקאות שבוצעו בשנה שעברה עמד על 80% לעומת שנה ממוצעת, אבל המחיר הממוצע של דירה ברבעון הרביעי של 2025 היה הגבוה ביותר אי־פעם ● 40% מהמשכנתאות נלקחו על דירות של 3 מיליון שקל ומעלה, וחלק ניכר מהעסקאות מתרכזות בתל אביב והמרכז

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות קלות; נמשכו הירידות במניות התוכנה

נאסד"ק עלה ב-0.1% ● צים זינקה לאחר שנחתמה באופן רשמי עסקת הרכישה מול ענקית הספנות הפג לויד ● איטורו זינקה בעקבות הדוחות הכספיים ● פאלו אלטו הודיעה על כוונתה לרכוש את חברת הסייבר הישראלית קוי (Koi) ● וורנר ברדרס מחדשת את המו"מ עם פרמאונט ●  אורמת חתמה על הסכם רכישת חשמל עם NV Energy, שיתמוך בפעילות של אלאפבית ● פאלו אלטו תדווח אחרי הנעילה

להבות עולות מבניין שנפגע בתקיפה אווירית ישראלית בדרום לבנון בתחילת החודש / צילום: ap, Mohammad Zaatari

הסיבה להתגברות התקיפות בלבנון - היערכות למלחמה עם איראן

צה"ל מגביר את הקצב ומתמקד במשגרים ומחסני אמל"ח למקרה שחיזבאללה יצטרף לאיראן ● בעקבות התקיפות צה"ל שנמשכות, גורמים בלבנון מנהלים מגעים אינטנסיביים עם ארה"ב ודורשים "לרסן את ישראל" ● משמרות המהפכה באיראן פתחו בתרגיל נרחב במצר הורמוז ● עדכונים שוטפים

מניות הבנייה מזנקות / צילום: Shutterstock

המומחים לא מאמינים לנתוני הלמ"ס. אז למה מניות הבנייה זינקו, ומה יקרה למחירים?

בעקבות המדד הנמוך, המשקיעים בת"א מתמחרים הורדת ריבית בשבוע הבא, מה שמשפיע לחיוב על מניות הנדל"ן, שזינקו בחדות בבורסה ● רונן מנחם ממזרחי טפחות: "מדד המחירים לצרכן, שהפתיע למטה, מגביר את הסיכוי להורדת ריבית" ● יובל אייזנברג, מנכ"ל בית ההשקעות אם אס רוק: "נתוני הלמ"ס לעליות מחירים משובשים לחלוטין. להפך - רואים קבלנים קטנים שפושטים רגל"

פלטפורמת המשחקים של סאנפלאוור / צילום: צילום מסך אתר CrownCoinCasino

עם משקיע מפורסם ו-200 עובדים: החברה המסתורית מת"א שכבר שווה יותר מ-2 מיליארד דולר

תחת דיסקרטיות כבדה, סאנפלאוור הצעירה מישראל הפכה לאחד השמות המובילים בזירת משחקי הסושיאל־קזינו, עם מחזור של מאות מיליוני דולרים והשקעה פרטית של גיגי לוי־וייס ● כעת, כשהיא חמושה במערכות AI מתקדמות ושווי שמוערך ביותר מ־2 מיליארד דולר, חברת הגיימינג מסמנת את היעד הבא: שוקי החיזוי ● המהלך עשוי לאלץ את "אימפריית הרפאים" לצאת סוף־סוף לאור

אמיר ירון, נגיד בנק ישראל / צילום: דני שם טוב, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הנגיד יוריד את הריבית? שני נתונים שהתפרסמו ביממה מסבכים את התשובה

הלמ"ס פרסמה נתונים המציגים תמונה מורכבת: צמיחה של 3.1% וחוסן כלכלי, לצד אינפלציה בשפל של 1.8% ● על רקע התחזקות גם של השקל, נגיד בנק ישראל יצטרך להכריע האם הוא להמשיך להקל על המשק - או שמא הצמיחה האיתנה ושוק העבודה ההדוק מחייבים עדיין ריסון