גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מנהל ההשקעות שמסמן שתי מניות ישראליות שהן "קנייה שזועקת לשמיים"

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● אורי תובל מנהל תיקי השקעות של מיליון שקל ומעלה ● הוא חושב שמיותר להשקיע באג"ח ממשלתיות, משוכנע שבורסת תל אביב בדרך לתשואה דו־ספרתית השנה, ומזהיר מפני הסיכון ב־S&P 500 ש"יכול למחוק תשואה של שנה" ● וגם: ההמלצה החמה על מניות עזריאלי ואלוני חץ

אורי תובל, מנכ''ל תובל בית השקעות ויו''ר קרן הגידור אלמנדה קפיטל / צילום: טל כהן
אורי תובל, מנכ''ל תובל בית השקעות ויו''ר קרן הגידור אלמנדה קפיטל / צילום: טל כהן

אורי תובל התחיל את הקריירה שלו בכלל בתור די־ג'יי, בעקבות אחיו הגדול דני. "רציתי להיות די־ג'יי מסיבות וחתונות ועשיתי את זה 12 שנים. חיתנתי ילדים של מפורסמים כמו הבן של איציק מרדכי או הבת של יעקב פרי", הוא מספר. עם זאת לדבריו, "הייתי טוב במספרים מגיל צעיר, ידעתי לדחות סיפוקים ולחסוך דמי כיס, ותמיד ידעתי שאגיע לשוק ההון. החיידק התחיל לדגדג. בגיל 20 נבחנתי בבחינות של רשות ניירות ערך ואחר־כך למדתי תואר בכלכלה והתגלגלתי לשוק. אם יש משהו שאני יותר נהנה ממנו מאשר מוזיקה זה לנהל השקעות".

יועץ ההשקעות שמזהיר: "אל תגדילו חשיפה למניות. סיכוי למיתון וירידות חדות"
"לא הייתה אמורה להיענש": מה חושבים האנליסטים על עתיד טבע
אנליסט אחד הלך נגד הקונצנזוס, וזה עלה לאנבידיה ב-600 מיליארד דולר

בגיל 25 הוא "תלה את האוזניות" והשלים את המעבר לשוק ההון. אחרי שעבד בברק קפיטל, בנק דיסקונט ועציוני, החליט לפני שנתיים, בגיל 44, להקים בעצמו בית השקעות בשם תובל שבו הוא מנהל לדבריו מעל 500 מיליון שקל, וגם קרן גידור עם 50 מיליון שקל שנקראת אלמנדה קפיטל.

"המשקיעים ב־S&P עומדים לקבל שוק"

ביום שישי האחרון וגם ביום שני השווקים שוב רעדו בעקבות הטלת המכסים של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, כאשר החשש הוא שזה יוביל לקפיצה באינפלציה ולהרחקת הורדות הריבית. תובל לא מתרגש מכך: "בפעם הקודמת שבה טראמפ יישם מהלכים דומים ב־2018, חווינו ירידות חדות בבורסות, אשר הפכו בהמשך לעליות מרשימות ב־2019. טראמפ פועל בשיטתיות. מהלך המכסים הנוכחי הוא חלק מטקטיקה כוחנית במשא־ומתן מול המדינות שעליהן הוטלו הגבלות הסחר. בטווח הארוך, ניתן להניח כי המכסים יופחתו משמעותית או יבוטלו, לאחר שטראמפ ישיג את מטרותיו במשא־ומתן.

"בטווח הקצר, עשויה להיות תנודתיות בשווקים, כפי שכבר נצפה ביום שישי האחרון ובתחילת השבוע" הוא מוסיף. "אולם בטווח הארוך, מצב זה עשוי ליצור הזדמנויות השקעה. בזירה המקומית, ההשפעה על השוק הישראלי צפויה להיות מצומצמת יחסית".

תובל גם מזכיר כי "מאחורי הקלעים מתנהל משא־ומתן לסיום מלחמת רוסיה-אוקראינה, שיהווה שינוי חיובי מאוד לכלכלות ברחבי העולם. זו לא תקופה טובה לשבת על הגדר ללא מניות, יש הרבה מאוד ברבורים 'לבנים' שיכולים להגיע ולטרוף את הקלפים". לדבריו, "טראמפ זה נהדר לשווקים, מרגע שהוא נבחר השוק האמריקאי כבר עשה את כל התשואה הממוצעת השנתית שלו. גם בשנה הקרובה סביר שהוא יעלה ב־5%־7%".

ובכל זאת, תובל חושש מהתמחור הגבוה של השוק האמריקאי. "משקיעים ב־S&P 500 כמו טרנד, אבל אנשים לא מבינים שהם הולכים לקבל 'כאפה' מהמדד האמריקאי", הוא מזהיר. "בסוף מדובר על 10 חברות שמשכו את השוק כלפי מעלה ואם הן ירדו זה יזעזע את השוק, למרות ש־490 חברות אחרות לא עלו ויכולות עדיין לעלות". הוא גם מעריך שהשקל יתחזק ולכן השקעות דולריות ייפגעו: "אנשים שקונים את ה־S&P 500 לא מבינים את סיכון המטבע. אם הדולר ירד ל־3.5 או 3.4 שקלים זה להפסיד תשואה של שנה שלמה, וזה יקרה ככל שהמצב הביטחוני ימשיך להשתפר".

הפער לטובת השוק הישראלי יילך ויגדל

בניגוד בולט לכך, הוא מאמין בשוק המניות המקומי. "כלכלת ישראל נמצאת במחזור צמיחה חיובי, ולא סביר שנראה שינוי חד במגמה. גם הדיבורים על התקדמות במגעים עם סעודיה ועל עסקת החטופים מוסיפים רוח גבית לשוק המקומי, וזו עשויה להוות הזדמנות משמעותית למשקיעים בשנה הקרובה, שהתמחור שלה הרבה יותר נוח.

"2025 צפויה להיות שנה מרתקת למשקיעים, הפער יילך ויגדל לטובת השוק הישראלי, היות והפריחה שתגיע לשוק השנה בעקבות סיום המלחמה תהיה גבוהה יותר מהערכות בנק ישראל - וזה עדיין לא מתומחר בשווקים". לכן, מעריך תובל, "השוק הישראלי יעשה השנה תשואה דו־ספרתית".

"בשביל מה לקנות אג"ח ממשלתיות"

לאורך כל השיחה תובל מקפיד להישמע נושך ושונה מבתי ההשקעות הגדולים וחברות הביטוח: "הכי קל לקנות גוגל או את הנאסד"ק ולהגיד שאני 'חשוף לחו"ל', אבל כך אי־אפשר לספק תשואות טובות מהאחרים". בהתאם לכך, התיק של תובל נראה אחרת מרוב התיקים. כשאנחנו מבקשים ממנו לבנות תיק השקעות, תובל מפתיע עם תמהיל שלא כולל בכלל אג"ח ממשלתיות: "בשביל מה? אני יכול לקנות אג"ח של מקורות או חברת החשמל, שזה בטוח כמו חוב ממשלתי, ולקבל תשואה של עוד 1% מעבר לממשלתי".

כך, למשקיע סולידי הוא ממליץ על תיק ש־25% ממנו מושקעים במניות בישראל, עוד 5% במניות בארה"ב, בעיקר בראסל 2000 וכן במניות מאנדיי וטאבולה , "כיוון שאני יכול לפגוש את ההנהלה. מנכ"ל גוגל לא ידבר איתי. עדיף להשקיע בחברות קטנות שהתמחור שלהן נוח". השאר - 70% באג"ח קונצרניות לא מדורגות, כשלטענתו "שם נמצא הכסף והרבה פעמים הן פחות מסוכנות. אני מנתח אותן בעצמי. המוסדיים נמצאים באג"ח הגדולות, אבל כשהן מסתבכות כולם נופלים איתן יחד. דווקא חברות קטנות נזהרות יותר. מספיק להיזכר בדירוגים הגבוהים של נוחי דנקנר ולב לבייב". למשקיע אגרסיבי תובל ממליץ על תיק של 42% במניות בארץ, 8% במניות בארה"ב ו־50% אג"ח לא מדורגות.

"אלוני חץ זו קנייה שזועקת לשמיים"

תובל לא משקיע כאמור במדדים או סקטורים ומעדיף לבחור מניות ספציפיות. ועדיין ניתן לאבחן שהוא מעדיף מניות בנקים (דיסקונט , הפועלים ולאומי ), ביטוח (ליברה , כלל והראל ), וגם מאמין בתחום הנדל"ן למגורים. "אחרי שנים של ירידות, 2024 כבר הראתה התאוששות יפה, עם תשואות של מעל 50% בחברות הנדל"ן למגורים. גם ב־2025 המגמה תימשך, הספידו את התחום קצת מוקדם מדי. עובדה שחברות הביטוח מחפשות להשקיע בתחום ההתחדשות העירונית, יש שם הרבה מאוד כסף והן יושבות על הרי מזומנים. אפשר גם לראות את האמונה של יצחק תשובה ודודו זבידה בתחום הנדל"ן למגורים".

הוא מאמין שגם הנדל"ן המניב יצטרף לחגיגה השנה, בעיקר על רקע צפי להורדות ריבית במחצית השנייה של השנה. בהתייחס למניות, הוא אומר כי "אלוני חץ זו קנייה שזועקת לשמיים, וגם עזריאלי - אנשים חושבים שהיא קניונים אבל כל תחום הדאטה־סנטרס אצלה כלל לא מתומחר. אני מעריך אפסייד של 50% במניה".

תובל בית השקעות מחזיקה חלק מניירות הערך המוזכרים. אין בנאמר לעיל להיחשב כייעוץ השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם.

עוד כתבות

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

תוך שימוש במידע פנים: זה מנכ"ל בית ההשקעות שנחקר בחשד שרכש מניות של ארית

צביקה לביא, בעל השליטה והמנכ"ל של בית ההשקעות לביא את לביא, נחקר ע"י רשות ני"ע בחשד כי רכש מניות של ארית תעשיות תוך שימוש במידע פנים ● מנכ"ל ארית, חיים שטמפלר, נחקר אף הוא בפרשה ● עורכי הדין המייצגים את לביא: "הוא משוכנע כי יתברר שהוא לא עבר כל עבירה"

אייזיק דבח, מנכ''ל דלתא ובעל השליטה / צילום: רמי שלוש

אייזיק דבח: "הדבר היחיד שמכעיס אותי זה שהבורסה כאן מזנקת, ומניית דלתא לא"

יום לאחר צניחה של 16% במניית החברה־הבת, בעלי דלתא גליל מתקשה להבין את תגובת השוק: "אנשים קנו קצת פחות פיג'מות, אבל זו חברה נהדרת" ● למרות עלייה במכירות, הרווח הנקי של דלתא נשחק, בשל הפרשה לרפורמת המכסים של טראמפ: "מעבירים הרבה ייצור למצרים"

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

ירידות בוול סטריט; הישראלית שמזנקת, והשתיים שנופלות

נאסד"ק יורד ב-0.5% ● למרות הכנסות שיא, התואר שוולמארט איבדה לאמזון ● ענקית המיכון החקלאי דיר מזנקת לאחר לאחר שהיכתה את תחזיות האנליסטים והעלתה את תחזית הרווח ● וולס פארגו: הישועה לשוק הקריפטו תגיע ממקום מאד לא צפוי ● מספר התביעות הראשוניות לדמי אבטלה צנח ב-23,000, הירידה החדה ביותר מאז נובמבר

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

עד לפני יומיים ההסתברות להורדת ריבית בישראל הייתה 80%. המצב השתנה

הערכות בשוק התהפכו לקראת החלטת הריבית בשני הקרוב ● עד לפני יומיים ההסתברות להפחתה עמדה על 80%, אך רוחות המלחמה באיראן טרפו את הקלפים

מימין: דניאל שרייבר ושי וינינגר, מייסדי ומנהלי למונייד / צילום: אתר החברה

למונייד הציגה דוחות חזקים, אך המניה עברה לירידות

חברת הביטוח הדיגיטלי מציגה תחזית טובה לשנה הקרובה בשורת ההכנסות, מאשררת את התחזית לפיה תציג EBITDA מתואם חיובי ברבעון האחרון של השנה, וצופה צמיחה של 60% בהכנסות בשנה הקרובה ● אחד המייסדים: "רבעון תשיעי רצוף של האצה בצמיחה"

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לפני ההצבעה על ביטולו בכנסת: האוצר הזמין קמפיין לפטור ממע"מ ל-150 דולר

בשבוע הבא יעלה להצבעה בכנסת הצו להרחבת הפטור ממע"מ בייבוא אישי לסכום של 150 דולר ● יחד עם זאת, במשרד האוצר מבקשים כבר להכין קמפיין למען יידוע הציבור בדבר העלאת סכום הפטור

דודו רייכמן, סגן מנהל מחלקת לקוחות מוסדיים, אי.בי.אי / צילום: יח''צ

שתי המניות שהן "הזדמנות של פעם בכמה שנים"

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● דודו רייכמן, ממחלקת לקוחות מוסדיים בבית ההשקעות אי.בי.אי, מזהה הזדמנות בשתי ענקיות טכנולוגיה, בטוח שישראל תמשיך לתת תשואה עודפת על העולם, ומעדיף כאן את מניות הבנקים והנדל"ן ● עוד הוא מציע להתרחב למניות שבבים בשווקים מתעוררים, ולהתרחק מקמעונאות ותשתיות

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: מיטל שטדלר

הממשלה עסוקה במילה "טבח", אך יש לה משימות הנצחה ממשיות

הממשלה עוסקת בשינויים טקסטואליים של חוק ההנצחה לשבעה באוקטובר ● אבל היא כבר הייתה אמורה לבצע שלל משימות לטובת העניין: מהקמת מאגר ארכיוני ועד קידום הפקות תכנים ● מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחרי מורשת והנצחה ל־7 באוקטובר

זיו קורן (מימין) וניב חורש, מבעלי ראובני פרידן / צילום: אייל נבו

קבוצת ראובני פרידן ממזגת לתוכה את סוכנות Great Digital

ב-15 השנים האחרונות פעלה גרייט דיגיטל כסוכנות עצמאית, וכעת היא תמוזג לזרוע הדיגיטל של ראובני פרידן - ארלו ● היקף התקציבים של גרייט דיגיטל עומד על כ-20 מיליון שקל, ובין לקוחותיה נמנים WeWork, יוניליוור וקבוצת ניאופארם

ארדואן בביקור במצרים החודש, לצד א־סיסי / צילום: Reuters, Anadolu

טורקיה ומצרים משלבות כוחות נגד ההכרה בסומלילנד

החשש המצרי מהשלכות סכר הרנסנס והשאיפה האתיופית למוצא לים הובילו למפנה ביחסי קהיר ואנקרה ● מצרים וטורקיה מהדקות את שיתוף הפעולה הצבאי בסומליה, באמצעות הצבת אלפי חיילים, נגמ"שים ומטוסי קרב, במטרה לבלום את התחזקות אדיס אבבה ואת ההכרה בסומלילנד

גם בארה"ב מתכוננים למתקפה אפשרית וטוענים - זה מה שטראמפ לא מבין לגבי איראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איראן מוכנה להקריב הרבה בשביל שהשלטון ישרוד וזו בעיה לארה"ב, חמאס מתחזק בעזה, והתוכנית הביטחונית של טראמפ לעזה נחשפת • כותרות העיתונים בעולם

אהרונוביץ', אנגלמן, כץ / צילום: יוסי זמיר, ניב קנטור, עמית שאבי-ידיעות אחרונות

רשות המסים פוזלת לרווחים מפולימרקט, אבל שוכחת דבר בסיסי בפלטפורמה

הרשות רוצה נתח מרווחי השחקנים בפולימרקט, אבל איך היא תאתר אותם ● הבירוקרטיה מכה באזרחים חולים ● ומה לא נלמר מפגיעת הטיל בבזן ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

ניקאש ארורה, מנכ''ל פאלו אלטו נטוורקס שנכנסת לבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה חשפה: המועד שבו ענקית הטכנולוגיה תתחיל להיסחר בישראל

פאלו אלטו תחל להיסחר בבורסה כבר ביום שני הקרוב, ה-23 בפברואר ● החברה נסחרת בנאסד"ק בשווי של 123 מיליארד דולר, או 387 מיליארד שקל לפי השער הנוכחי ● מתי החברה צפויה להיכנס למדדים ומי עלולות לשלם את המחיר?

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על מוח חד? אלה השרירים שאתם צריכים לפתח

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי

ספינות במהלך תרגיל ימי משותף של איראן ורוסיה בדרום איראן / צילום: ap, Masoud Nazari Mehrabi/Iranian Army

עם 33 אלף כלי שיט: אם תגיע, המערכה בין איראן וארה"ב לא תתרחש רק באוויר

צי משמרות המהפכה ערך השבוע תרגיל צבאי במצר הורמוז, וסגר חלק מהנתיב שבו עוברים כ־30% מהסחר העולמי בנפט ● למול הנוכחות האמריקאית הגוברת באזור, בטהרן פועלים לחיזוק כוחות מעל ומתחת לפני הים באמצעות משמר מתנדבים, צוללות ננסיות ואוניות סוחר לאיסוף מודיעין

מנכ''לית אנלייט, עדי לויתן / צילום: טל שחר

אנלייט מנצלת את הזינוק במניה: מגייסת כ-1.3 מיליארד שקל

חברת האנרגיות המתחדשות הגדולה בבורסה בת"א גייסה כ-1.3 מיליארד שקל מהמשקיעים המוסדיים במכירות מניות ● בעקבות כך, מחיר המניה יורד היום בכ-3.5% ● ע"פ החברה, הכסף ישמש ל"תמיכה בתכנית הצמיחה האסטרטגית שלה על פני הגיאוגרפיות השונות, תוך חיזוק של המאזן שלה"

טראמפ נואם במועצת השלום / צילום: ap, Mark Schiefelbein

טראמפ מציב דד ליין לאיראן: "תגלו ב-10 הימים הקרובים"

טראמפ בהצגת מועצת השלום:"חייבים להגיע עם איראן להסכם בעל משמעות" ● ישראל מאיימת על חיזבאללה: אם תצטרפו למערכה מול איראן, תחטפו מכה אנושה ● יועצו של יו"ר הפרלמנט האיראני: "מוכנים לעימות היסטורי" ● דיווח בלבנון: תושבים עוזבים את אזור ביירות מחשש להתערבות חיזבאללה במערכה ● עדכונים שוטפים

ד''ר אורן פרייס־בלום, מייסד אוסיו / צילום: באדיבות אוסיו

"לא התכוונו להתחבא": מתחת לרדאר, סטארט־אפ ישראלי כובש את שוק האורתופדיה בארה"ב

מתחת לרדאר, חברת אוסיו, שפיתחה שתלים לטיפול בפציעות, כבר גייסה 100 מיליון דולר ● המייסד, ד"ר אורן פרייס־בלום, מספר על הדרך מהמטבח בבית לשוק האורתופדיה האמריקאי, על ה"פיץ'" הראשון המפתיע ועל שיתוף הפעולה עם חברה מכפר זרזיר

כנס שמים את הצפון במרכז בסיור כלכלי / צילום: כדיה לוי

סיור גלובס בעקבות המנהרות בגבול הצפון: איך חיזבאללה חפרו אותן?

סיור ביטחוני, שנערך בסמוך לגדר המערכת באזור מטולה, במסגרת כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס, הציג למשתתפים את הסיפור שמאחורי מערך המנהרות החודרות לישראל שהקים חיזבאללה

רחובות טהרן / צילום: ap, Vahid Salemi

"משהו גדול בדרך": האתר שמנסה לחזות מתי תהיה תקיפה באיראן

StrikeRadar, פלטפורמה ניסיונית מבוססת בינה מלאכותית שפיתח מנהל מוצר ישראלי, הציגה היום תנודתיות חדה במדד הסיכון לתקיפה אמריקאית באיראן, שהגיע עד ל-49%