משה בן זקן, מנכ''ל משרד התחבורה / צילום: תמונה פרטית
מנכ"ל משרד התחבורה משה בן זקן מתייחס בראיון לגלובס לנפילת הטיל בנתב"ג, ומאיים על חברות התעופה הישראליות: "ננקוט אפס סבלנות להשתוללות במחירים".
● הטיסה בוטלה בגלל הטיל מתימן? אלה הזכויות שלכם
● פרשנות | אם חברות התעופה האלה יצטרפו לגל הביטולים, נדע שהלך עלינו
● אחרי 27 טילים בליסטיים, אחד פגע בנתב"ג: איך נכשל היירוט?
טיל ששוגר מתימן נפל הבוקר (א') בשטח נמל התעופה בן גוריון, ואחריו שורת חברות תעופה זרות ביטלו את טיסותיהן לישראל - חלקן עד אמצע השבוע, וחלקן רק ליממה הקרובה. וויזאייר, החברה הזרה הגדולה ביותר שפועלת בישראל, ביטלה את כל טיסותיה עד בוקר שלישי (6 במאי). גם אייר אינדיה וקבוצת לופטהנזה (סוויס, אוסטריאן, בריסל איירליינס ויורווינגס) ביטלו את כלל הטיסות עד לתאריך זה. בריטיש איירווייז האריכה את ההשבתה עד יום רביעי, ו-ITA האיטלקית ביטלה טיסות עד בוקר יום רביעי. דלתא ביטלה שתי טיסות בקו ניו יורק-תל אביב, אך טרם פרסמה הודעה רשמית. חברות נוספות - בהן איבריה, אייר אירופה, אייר פראנס, טרנסאוויה, ריינאייר, אזרבייג'ן איירליינס ויונייטד - ביטלו טיסות רק ליממה הקרובה.
"אנחנו אף פעם לא מרוצים שחברות תעופה מתחילות לבטל טיסות", אמר בן זקן לגלובס. "אנחנו עושים הכול על-מנת לעצור את הביטולים, ומסבירים שהיה אירוע נקודתי, ושאנחנו מבינים את החשש - גם אם אנחנו היינו רואים אירוע כזה במדינה אחרת, היו תחושות דומות. אנחנו פועלים עם משרד החוץ, נמצאים בקשר עם רשות שדות התעופה ועם רשות התעופה האזרחית, ומקבלים עדכונים אונליין".
"17 חברות תעופה זרות ביטלו, 7 מתוכן רק להיום וחלקן ל-48 שעות", ציין בן זקן. "32 חברות זרות פועלות בנוסף לשלוש הישראליות. אני מאמין שאם הן יראו שחזרנו לשגרה, ולא יהיה אירוע דומה - הטיסות יחזרו, אבל אני לא רוצה להבטיח כלום, כי נהיה חכמים יותר בשעות הקרובות. אנחנו מסבירים להן שנתב"ג נפתח בתוך חצי שעה מהאירוע. צריך גם לזכור שהצפי הוא שיעברו בנתב"ג היום, למרות הביטולים, 52 אלף נוסעים שייכנסו וייצאו, ולמחר הצפי הוא ל-51 אלף נוסעים".
האם לדעתך הבהלה מוגזמת או מוצדקת?
"כשיושבים בנקודה בעולם ופותחים חדשות ורואים ב-CNN ששדה התעופה בישראל נפגע, ויש נפגעי חרדה, אני יכול להבין אם מישהו בקצה לחוץ לתפעל טיסה ומעדכן את החברה שהוא לא מעוניין לטוס לישראל, והחברות מתחילות לעדכן אנשים לא להגיע. זה משהו שאפשר להבין אותו מבחינה אנושית. אבל תפקידנו להבהיר את המציאות כפי שאנחנו רואים אותה, והמציאות היא לא כצעקתה. אנחנו ממש עובדים על זה עם חיל האוויר, משרד החוץ וגופי משרד התחבורה, רת"א ורש"ת, בשיחות עם חברות תעופה הזרות ורשויות התעופה, לרבות בארה"ב".
האם שרת התחבורה תפעיל את סמכותה לפי חוק טיבי ותפתור חברות זרות מפיצוי?
"השרה הנחתה להיות ערוכים למציאות שנפעיל האבים תחבורתיים בלרנקה ובאתונה, ומשם חברות ישראלית יביאו את הנוסעים, ואז נפתור את החברה מחובת הלנה וצמצום הפיצוי. כל זה יכול לקרות יחד עם שר הכלכלה ובאישור ועדת כלכלה של הכנסת. אנחנו נערכים לתרחיש כזה".
שקלתם לתגבר את מיגון נתב"ג?
"זה אירוע רגיש, ואני לא יכול לדבר עליו בתקשורת".
חברות התעופה הישראליות העלו מחירים כשהזרות לא היו כאן וגרפו דיבידנדים נאים. מה תעשו כדי למנוע מצב כזה?
"אני רוצה להגיד בעניין הזה ששמעתי היום את שרת התחבורה אומרת שתפעל באפס סבלנות. היא הנחתה אותנו להיערך לכך שאם חברות ישראליות יעלו מחירים, יש בסמכותה לייצר מחיר תקרה עם שר הכלכלה, כדי שהמחירים לא יאבדו כיוון. אנחנו עוקבים אחריהן ואחרי פעילותן בימים הקרובים".