וול סטריט / צילום: Shutterstock
סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
23:00
נעילה שלילית בוול סטריט: מדד הנאסד"ק ירד בכ-0.9% הדאו ג'ונס נסוג בכ-1% וה-S&P 500 איבד מערכו כ-0.8%.
מבין ענקיות הטכנולוגיה, אנבידיה ואפל סגרו את היום עם עליות קלות; מנגד, טסלה , מטא , מיקרוסופט , אמזון ואלפאבית , סיימו בטריטוריה שלילית.
מניית חברת הספנות הישראלית צים צנחה בקרוב ל-10%, לאחר הכרזת טראמפ על כך שארה"ב חתמה על הסכם עם החות'ים, במסגרתו ארה"ב תעצור את ההפצצות בתימן, תמורת התחייבות מצדם לעצור את תקיפת ספינות הסחר. המנייה נפלה בעיקר בשל חשש שהחות'ים לא יעמדו בהסכם, ושתקיפת ספינות - בעיקר ישראליות - תגבר, מכיוון שמדובר במטרה עליה הצהירו החות'ים בפומבי. בסך הכל, המנייה נפלה ביותר מ-40% מתחילת השנה.
מניית סולאראדג' זינקה במעל 10%, לאחר שתוצאותיה הכספיות לרבעון הראשון של 2025 הכו את תחזיות האנליסטים, ולאחר ששיפרה את התחזיות שלה. סולאראדג' רשמה ברבעון הכנסות שהתקרבו ל-220 מיליון דולר, משמעותית מעל תחזיות האנליסטים ל-204 מיליון דולר, וטווח התחזית שהחברה מסרה בעבר בעצמה, 195-215 מיליון דולר.
ריכזה עניין גם מניית חברת התוכנה פלנטיר , שצללה במעל 10%, לאחר פרסום תוצאותיה הכספיות, והיא מסכמת את יום המסחר הגרוע ביותר שלה מזה שנה. זאת, על אף שהכנסות החברה ברבעון הראשון של 2025 עקפו את תחזיות האנליסטים, ועמדו על 884 מיליון דולר, לעומת הצפי שעמד על 863 מיליון דולר. החברה גם הרימה את תחזית ההכנסות שלה לשנה כולה, אך אנליסטים מציינים כי המשקיעים ציפו ליותר, וכן מצביעים על הירידה השנתית של החברה בהכנסות משווקים בין-לאומיים, כגורמים לירידות.
22:30
בפגישתו של הנשיא טראמפ בבית הלבן עם ראש ממשלת קנדה מרק קרני, במסגרתה השניים צפויים להתחיל משא-ומתן סביב סוגיית המכסים, האחרון התייחס לרצונו של טראמפ לצרף את קנדה כמדינה בארה"ב, ואמר כי "קנדה לעולם לא תהיה למכירה".
כאשר נשאל טראמפ האם התנגדותו הנחרצת של קרני כלפי הרעיון שלו לגבי קנדה, הופכת את המשא-ומתן בין שתי המדינות למסובך יותר, טראמפ השיב שלא, אך הוסיף כי "הזמן יגיד. אבל אני אומר, אף פעם לא להגיד אף פעם".
כמו כן, ב-CNBC דווח כי טראמפ הביע חוסר סבלנות כלפי עיתונאים ששאלו אותו לגבי עסקאות מסחר המתגבשות בין הממשל האמריקאי למדינות אחרות. "כולם אומרים, 'מתי, מתי? מתי אתה הולך לחתום על עסקאות?'. אנחנו לא חייבים לחתום על עסקאות", אמר טראמפ. "הם חייבים לחתום על עסקאות איתנו. הם רוצים נתח מהשוק שלנו. אנחנו לא רוצים נתח מהשוק שלהם".
21:30
הירידות בוול סטריט נמשכות: מדד הנאסד"ק יורד בכ-0.6%, ה-S&P 500 נסוג בכ-0.5%, הדאו ג'ונס מאבד מערכו כ-0.7%.
דויטשה בנק מציין הערב כי מהלכי השוק האחרונים מזכירים את הקיץ שעבר. בהודעה שכתב אסטרטג המאקרו של הבנק, הנרי אלן, ציין כי "במבט קדימה, המצב הזה מכיל הדהודים רבים מהקיץ שעבר. גם אז, הנתונים ירדו בחדות, והשווקים היו לזמן קצר בטלטלה, בעוד המשקיעים חששו באופן ממשי אם ארה"ב בדרך למיתון. הפד אפילו חתך ריבית ב-50 נקודות בסיס בספטמבר. אבל בעוד שנהיה ברור שהכלכלה תחמוק ממיתון והנתונים לא היו סותרים, השווקים התאוששו מאוד מהר. ניתן לראות הרבה מהאלמנטים המקבילים האלו מקבלים ביטוי כיום".
לפי דיווח של רויטרס, על רקע אי־הוודאות בשווקים סביב תוכנית המכסים של טראמפ, קצב פעילות המיזוגים והרכישות ברחבי העולם האט לשפל של שני עשורים. לפי דוח של חברת Dealogic, מספר העסקאות שנחתמו ברחבי העולם נפל באפריל לרמתו הנמוכה ביותר מאז פברואר 2005. במקביל, קצב המיזוגים והרכישות בארה"ב נחלש לרמתו הנמוכה ביותר מאז מאי 2009, עם 555 עסקאות שנחתמו. לפי הדוח, גם היקפי העסקאות ירדו. כך, ההיקף הכולל של העסקאות עמד על 243 מיליארד דולר באפריל - כ-20% פחות מהממוצע החודשי, לפי Dealogic.
20:30
בשעה זו, הנאסד"ק יורד בכ-0.8%, ה-S&P 500 מאבד מערכו כ-0.6% והדאו ג'ונס נסוג בכ-0.7%.
לאחר הכרזת טראמפ על הפסקת האש מול החות'ים, דובר רשמי מטעמם כינה את הצהרתו "לא מדויקת" וטען כי החות'ים לא יחדלו לתקוף ספינות בים האדום.
באשר למשא-ומתן מול סין, הנשיא טראמפ הצהיר היום כי הוא טרם נפגש עם בכירים סיניים כדי לדון בהסכם סחר אפשרי. "הם רוצים משא-ומתן, הם רוצים לקיים פגישה, ואנו נפגוש אותם בזמן המתאים", אמר טראמפ. כמו כן, הוא ציין כי הבית הלבן לא הולך להגיע להסכמי סחר עם כל מדינה אינדיבידואלית: "אנחנו לא חייבים לחתום על עסקאות. ברוב המקרים, אנחנו פשוט הולכים להציג מספר ולומר: 'זה מה שאתם הולכים לשלם לנו'".
19:55
הכרזת טראמפ על כך שארה"ב חתמה על הסכם עם החות'ים, במסגרתו ארה"ב תעצור את ההפצצות בתימן, תמורת התחייבות מצדם לעצור את תקיפת ספינות הסחר, מפיל את מניית צים כעת בכ-8%. המנייה יורדת בעיקר בשל חשש שהחות'ים לא יעמדו בהסכם, ושתקיפת ספינות - בעיקר ישראליות - תגבר, מכיוון שמדובר במטרה עליה הצהירו החות'ים בפומבי. בסך הכל, המנייה נפלה בכ-40% מתחילת השנה.
סקטור התובלה הימית סובל מאז 2023 מתקיפות החות'ים על אוניות שעוברות בים סוף. בעקבות כך, נאלצו הספינות לעקוף את אפריקה, דבר שהאריך משמעותית את הקווים, והוביל לעליית מחירי התובלה הימית. ההחלטה האמריקאית מגיעה לאחר שתי תקיפות שישראל ביצעה בתימן ביומיים האחרונים.
19:30
לפי שעה, הנאסד"ק יורד בכ-0.6%, בעוד הדאו ג'ונס וה-S&P 500 מאבדים שניהם כ-0.5%.
לקראת פגישתו של הנשיא טראמפ עם ראש ממשלת קנדה מרק קרני, הוא פרסם לפני שעה קלה פוסט ברשת החברתית שלו, Truth Social, בו כתב שקנדה "צריכה הכל" מארה"ב, בעוד שארה"ב "לא צריכה דבר" מקנדה, חוץ מהידידות עמה. "אני מאוד רוצה לעבוד עמו, אבל אינני יכול להבין אמת אחת פשוטה - מדוע אמריקה מסבסדת את קנדה ב-200 מיליארד דולר בשנה, בנוסף לכך שהיא נותנת לה הגנה צבאית בחינם, ועוד דברים רבים?", כתב טראמפ.
טראמפ הוסיף: "אנחנו לא צריכים את המכוניות שלהם, אנחנו לא צריכים את האנרגיה שלהם, אנחנו לא צריכים את העץ שלהם, אנחנו לא צריכים שום דבר שיש להם, חוץ מהידידות איתם, שבתקווה נשמור עליה תמיד. הם, מנגד, צריכים הכל מאיתנו. ראש הממשלה יגיע בקרוב, וזו תהיה, ככל הנראה, השאלה היחידה שלי אליו".
באירופה, המדדים ננעלו במגמה מעורבת: הדאקס ירד בכ-0.5%, הקאק איבד מערכו כ-0.4% והפוטסי ננעל ביציבות.
18:30
ירידות קלות בוול סטריט: הנאסד"ק נסוג בכ-0.5%, ה-S&P 500 והדאו ג'ונס מאבדים שניהם כ-0.3%.
מניית חברת הטכנולוגיה פלנטיר צוללת כעת בכ-12%, בדרך ליום המסחר הגרוע ביותר שלה מזה שנה. זאת, על אף שהכנסות החברה ברבעון הראשון של 2025 עקפו את תחזיות האנליסטים, ועמדו על 884 מיליון דולר, לעומת הצפי שעמד על 863 מיליון דולר. החברה גם הרימה את תחזית ההכנסות שלה לשנה כולה, אך אנליסטים מציינים כי המשקיעים ציפו ליותר, וכן מצביעים על הירידה השנתית של החברה בהכנסות משווקים בין-לאומיים, כגורמים לירידות.
מנכ"ל פורד מוטורס, ג'ים פארלי, אמר בשיחה עם CNBC כי הוא צופה שמכסי טראמפ על יבוא מכוניות וחלקי חילוף ממדינות רבות יישארו לפחות בשלוש השנים הקרובות. פארלי ציין כי חלק מהרכבים האמריקאיים הנגישים ביותר מבחינת המחיר יעלו יותר אם הם יורכבו בארה"ב, במקום במקסיקו. "אם נבנה הכל בארה"ב, הצרכנים האמריקאים לא יהנו מהרכבים הזולים החדשים כמו שפורד מייצרת", אמר פארלי.
על רקע השפעת מדיניות המכסים של הבית הלבן, סקר של בנק ההשקעות מורגן סטנלי מצא כי מספר האנשים שצופים שיוציאו פחות כסף על מוצרי אלקטרוניקה זינק. למעשה, כמות הנסקרים שאמרו שיצמצמו את ההוצאות שלהם על מוצרי טכנולוגיה בחצי השנה הקרובה, הגיעה לרמתה הגבוהה ביותר מזה שנתיים.
לאחרונה, מיקרוסופט הודיעה כי היא מעלה מחירים לקונסולת האקסבוקס, למשחקים ולאביזרי גיימינג נוספים, תוך שציינה את אי־הוודאות בשווקים ועלויות פיתוח הולכות וגוברות.
17:45
בשעה זו, מדד הנאסד"ק יורד בכ-0.6%, ה-S&P 500 נסוג בכ-0.5% והדאו ג'ונס יורד בכ-0.4%. היום, החל הפד את הפגישה בת היומיים שלו, בסופה תתקבל מחר החלטת הריבית בארה"ב. הקונצנזוס הוא שהבנק המרכזי יותיר את הריבית מחר על כנה, כאשר השוק מתמחר סיכוי של 2.7% בלבד שהבנק יחליט על הורדת ריבית.
כזכור, הנשיא טראמפ מתח לאחרונה ביקורת חריפה על יו"ר הפד ג'רום פאוול מספר פעמים, בטענה שעליו להוריד ריבית במהירות, כינה אותו "לוזר גדול" ואף איים להדיחו מתפקידו. עם זאת, לאחר מכן, אמר שפאוול יישאר בתפקידו עד סוף הכהונה שלו במאי 2026.
הנשיא טראמפ צפוי להיפגש היום עם ראש הממשלה הקנדי מרק קרני, כאשר הפגישה תסמן את ההתחלה של משא-ומתן בין שני המנהיגים סביב תוכנית המכסים של הממשל האמריקאי.
הפגישה מגיעה לאחר ששר האוצר האמריקאי, סקוט בסנט, אמר ל-CNBC אתמול כי "אנחנו מאוד קרובים להגיע למספר עסקאות"; מוקדם יותר השבוע, ביום ראשון, טראמפ ציין כי ייתכן שהממשל יגיע להסכמות עם שותפות סחר כבר השבוע.
עוד בענייני סחר גלובלי, מוקדם יותר דווח כי בריטניה והודו חתמו על הסכמי סחר הדדיים, במסגרתם יופחתו המכסים על יבוא מוצרי מפתח כמו וויסקי בריטי ועל רכב. לפי הודעת ממשלת בריטניה, במסגרת העסקה, המכסים על מוצרים אלו יופחתו בהדרגה עד למצב בו יהיו פטורים ממכס לחלוטין, בתוך עשור.
17:00
מגמה שלילית בוול סטריט: הנאסד"ק נופל כעת בכ-1.4%, ה-S&P 500 מאבד מערכו כ-1% והדאו ג'ונס יורד בשיעור דומה.
16:35
פתיחה שלילית בוול סטריט: מדד הנאסד"ק יורד בכ-1%, ה-S&P 500 מאבד מערכו כ-0.8% והדאו ג'ונס נסוג בכ-0.7%. הירידות מתרחשות, בין היתר, על רקע החלטת הריבית של הפד מחר, וכן על רקע ציפייה להתקדמות בעסקאות מסחר בין ארה"ב לשותפות הסחר שלה.
הירידות כעת מגיעות לאחר שבוע מסחר מצוין בוול סטריט, במהלכו מדד ה-S&P 500 עלה ב-2.9% ושבר שיא של 20 שנה, עם רצף של תשעה ימי עליות שנשבר אתמול (ב'). כך, המדד מחק את הירידות החדות שרשם מאז שהנשיא טראמפ הכריז בתחילת אפריל על תוכנית המכסים.
מבין ענקיות הטכנולוגיה, רק אפל נמצאת כעת בטריטוריה חיובית, עם עלייה קלה של כ-0.2%. אנבידיה , טסלה , מיקרוסופט , אלפאבית (גוגל) , אמזון ומטא , עם ירידות של עד 2.5%.
מנהל קרנות הגידור והמיליארדר פול טודור ג'ונס אמר היום בשיחה עם CNBC כי השווקים צפויים להגיע לנקודות שפל חדשות, אפילו אם הנשיא טראמפ יחתוך את המכסים שלו על סין ל-50%.
"בשבילי, זה די ברור. יש לנו את טראמפ שנעול על מכסים. יש לנו את הפד שנעול על לא לא להוריד ריבית. זה לא טוב לשוק המניות. ככל הנראה, נגיע לנקודות שפל חדשות, אפילו כשטראמפ מוריד את המכסים על סין ל-50%". טודור ג'ונס הוסיף: "הוא יוריד את זה ל-50% או ל-40%, לא משנה. אפילו כשהוא יעשה את זה... זה יביא להעלאות המס הגבוהות ביותר מאז שנות ה-60. אז אפשר לצפות לפגיעה של 2-3% בצמיחה".
16:00
החוזים העתידיים על וול סטריט רושמים בשעה זו ירידות: הדאו ג'ונס יורד בכ-0.7%, ה-S&P 500 מאבד מערכו כ-0.9% והנאסד"ק נופל בכ-1.2%.
בין המניות שעושות תנועות משמעותיות במסחר המוקדם:
פלנטיר טכנולוג'יס - חברת התוכנה יורדת ב-8% במסחר המוקדם, לאחר שהתוצאות הרבעוניות שלה לא עמדו בציפיות משקיעים, ציפיות שנבנו בעקבות העובדה שהמניה הייתה מהמובילות בעליות במדד S&P 500 השנה. החברה תיארה את הביקוש לתוכנות הבינה המלאכותית שלה כ"סופת טורנדו רעבתנית", והעלתה את תחזית ההכנסות שלה לשנת 2025 לכ-3.9 מיליארד דולר, אך עדיין פחות ממה שציפו ממנה.
פורד מוטורס - יצרנית הרכב יורדת בכ-2%, לאחר שהשהתה את התחזית השנתית שלה, וציינה כי היא לא תוכל לצפות את היקף ההשפעה של מכסי הנשיא טראמפ על תוצאותיה הכספיות. במקביל, החברה דיווחה על ירידה חדה ברווח הרבעוני שלה.
באירופה, המסחר נותר במגמה מעורבת: הדאקס יורד בכ-0.5%, הפוטסי נסחר ביציבות והקאק מאבד מערכו כ-0.2%.
15:14
לאחר פרסום הדוח הטוב של למונייד הישראלית, גם סולאראדג' מכה היום את הציפיות ואף משפרת התחזיות. מניית החברה מזנקת במסחר המוקדם. החברה, המספקת טכנולוגיה לתעשיית האנרגיה הסולארית, עקפה את התחזיות ברבעון הראשון וסיפקה תחזית משופרת לרבעון השני של השנה.
סולאראדג' רשמה ברבעון הכנסות שהתקרבו ל-220 מיליון דולר, משמעותית מעל תחזיות האנליסטים ל-204 מיליון דולר, וטווח התחזית שהחברה מסרה בעבר בעצמה, 195-215 מיליון דולר.
14:16
נוכח הירידות בחוזים העתידיים בוול סטריט והדרמה בהצבעה בגרמניה - בורסות אירופה נסחרות בירידות שערים: פרנקפורט יורדת בכ-1%, פריז ב-0.5% ולונדון ללא שינוי.
13:15
חברת הביטוח הדיגיטלי למונייד עקפה את תחזיות האנליסטים בדוחות הרבעון הראשון, כשרשמה הכנסות של 151 מיליון דולר, המשקפות צמיחה של 27%. במקביל נרשם הפסד נקי Non-GAAP של 86 סנט למניה, בזמן שהאנליסטים ציפו להפסד גדול יותר, ובסך הכול 62.4 מיליון דולר. ה-EBITDA המתואם (רווח בנטרול ריבית, מס, פחת והפחתות) היה שלילי בסך 47 מיליון דולר, כולל השפעות שליליות, כצפוי, מהשריפות בלוס אנג'לס. סך הפרמיות עקף לראשונה את רף המיליארד דולר. למונייד צופה השנה הכנסות של 661-663 מיליון דולר, מעט גבוה מהתחזית הקודמת שמסרה, ואין שינוי בתחזית ה-EBITDA המתואם שיהיה השנה שלילי בסך 135-140 מיליון דולר.
לדברי הנשיא והמייסד המשותף שי וינינגר, החברה תגיע ל-EBITDA חיובי עד סוף 2026, והיא ממשיכה למנף את היתרונות הטכנולוגיים שלה להבטיח צמיחה רווחית ומאוזנת.
12:12
נגד כל הציפיות, הקואליציה החדשה שהוקמה בגרמניה לא זכתה לרוב הנדרש בפרלמנט. בעקבות זאת, הבורסה של פרנקפורט עברה לירידות של מעל 1%.
מדובר בהצבעה ראשונה, וכעת ניתן לחזור עליה אחרי שנודעו התוצאות, אך ההפסד מהווה איתות חמור לגבי חוסר יציבות אפשרי של הקואליציה ומחלישה את מעמדו של הקנצלר המיועד, פרידריך מרץ. מרץ ראה את תוצאות התבוסה בפנים חתומות, והמפלגה השמרנית שבראשה הוא עומד "יצאה להתייעצויות" לפני הבאת הקמת הקואליציה להצבעה מחדש. מדד המניות הגרמני ה-DAX יורד אחרי תוצאות ההצבעה ביותר מ-1%.
11:12
מניית הוגו בוס מזנקת בכ-7% אחר שהחברה פרסמה ירידה מתונה מהצפוי במכירות ברבעון הראשון ואישרה מחדש את תחזיתה לשנה כולה - למרות אי ודאות כלכלית עולמית ומכסים.
הקמעונאית היוקרתית מגרמניה הודיעה כי ההכנסות ירדו ב-2% במונחים מותאמים למטבע ברבעון הראשון, והסתכמו ב-999 מיליון אירו (1.13 מיליארד דולר) - מעט מעל תחזית האנליסטים שעמדה על 979 מיליון אירו.
הירידה במכירות נבעה בעיקר מביקושים חלשים באזור אסיה-פסיפיק, ובפרט מ"המשך חולשת הביקושים מצד צרכנים בסין", שלדברי החברה נובעת מאי ודאות כלכלית הגורמת לחולשה באמון הצרכני.
10:27
המסחר באירופה מתנהל הבוקר ללא תנועות חדות ובמגמה מעורבת. המדדים דאקס וקאק נסחרים ביציבות, בורסת לונדון עולה ב-0.3%.
באסיה חלק מהבורסות סגורות לרגל חגים. מדד שנגחאי ומדד הנג סנג עלו הבוקר בכ-1%.
08:50
באסיה המסחר מתנהל הבוקר במגמה חיובית, המשקיעים הסינים חזרו מהחגים ומדביקים מעט את הפער בשווקים בעקבות האותות החיוביים לגבי שיחות הסחר.
שנגחאי עולה ב-0.8% ו-הנג סנג ב-0.5%. ביפן ודרום קוריאה, השווקים סגורים עקב חגים, מה שמוביל למחזורי מסחר דלים באזור.
נתונים שפורסמו ביום שישי הראו כי מגזר השירותים בסין צמח באפריל בקצב איטי מהצפוי. כעת ממתינים המשקיעים לנתוני מאזן הסחר ואינפלציית מדד המחירים לצרכן של סין, הצפויים להתפרסם ביום שישי.
● ניתוח | הטרנד של תקופת הבועה בוול סטריט מתעורר: שובן של הנפקות ה־SPAC
החוזים העתידיים בוול סטריט יורדים מעט הבוקר בעוד המשקיעים ממתינים בזהירות לפגישת המדיניות הקרובה של הפדרל ריזרב, שתחל אחר הצהריים ותסתיים מחר בהכרזת הריבית.
אתמול בוול סטריט נרשמו ירידות שערים, נאסד"ק ירד ב-0.8%, ה-S&P 500 השיל מערכו 0.7% וקטע תשעה ימי עליות והדאו ג'ונס ירד ב-0.2%. תשעה מתוך 11 סקטורי ה-S&P סיימו בירידות כאשר בלט לשלילה סקטור האנרגיה (XLE) שירד ב-1.9%, מנגד בלט לחיוב סקטור התקשורת (XLC) שהוסיף 0.2% לערכו.
בתוך כך, הצהרות הקשורות למכסים ממשיכות לזרום ללא התקדמות ממשית. שר האוצר האמריקאי סקוט בֶּסֶנט אמר אתמול ל-CNBC כי הוא מצפה לראות התקדמות בשיחות הסחר בין ארה"ב לסין בשבועות הקרובים. יום קודם לכן הנשיא טראמפ אמר כי ארה"ב מנהלת שיחות סחר עם מספר מדינות, כולל סין, במטרה להשיג הסכם הוגן עם בייג'ין. הדברים מגיעים לאחר שסין הצהירה בשבוע שעבר כי היא בוחנת את האפשרות לפתוח בשיחות סחר עם ארה"ב, אך הבהירה כי כל דיאלוג כזה צריך להתבסס על כנות ולהיעשות תוך הסרת מכסים חד-צדדיים.
אתמול, מניית פלנטיר צנחה ביותר מ-8% במסחר המאוחר אתמול, לאחר שהתוצאות הרבעוניות שלה לא עמדו בציפיות משקיעים, ציפיות שנבנו בעקבות העובדה שהמניה הייתה מהמובילות בעליות במדד S&P 500 השנה. החברה תיארה את הביקוש לתוכנות הבינה המלאכותית שלה כ"סופת טורנדו רעבתנית", והעלתה את תחזית ההכנסות שלה לשנת 2025 לכ-3.9 מיליארד דולר, אך עדיין פחות ממה שציפו ממנה.
מניית ברקשייר האת'וויי ירדה ב-5%, בעקבות דיווח שפורסם ב-CNBC לפיו דירקטוריון החברה של וורן באפט אישר כי גרג אייבל ייכנס לתפקיד נשיא ומנכ"ל החברה ב-1 בינואר 2026, כאשר וורן באפט, המכהן בתפקיד כיום, ייוותר בתפקיד יו"ר חברת ההחזקות.
נטפליקס ירדה בכ-2% לאחר שנשיא ארה"ב דונלד טראמפ הודיע על כוונתו להטיל מכס של 100% על סרטים המיוצרים מחוץ לארה"ב, במטרה להחיות את תעשיית הקולנוע המקומית, שלדבריו "מתה במהירות רבה". גם מניות מדיה נוספות כגון דיסני ופוקס ירדו.
ענקית ההנעלה סקצ'רס נרכשה על ידי קרן ההשקעות 3G Capital תמורת 63 דולר למניה, מחיר המהווה פרמיה של 30% על שוויה הנוכחי. בעקבות ההודעה, מניית החברה זינקה ב-24%. סקצ'רס היא חברת הנעליים השלישית בגודלה בעולם אחרי נייקי ואדידס.
● הבכיר במגדל שמשוכנע: "אחרי שמלחמת הסחר תיפתר, כולם יחזרו לשוק המניות"
מחירי הנפט נפלו אתמול בכ־4% לאחר שארגון אופ"ק פלוס החליט להגביר את התפוקה. הבוקר ניכרת התאוששות קלה, הנפט האמריקאי נסחר ב-58 דולר והנפט מסוג ברנט ב־61 דולר.
גוזלן מ-IBI צופה שהפד ימשיך בעמדת המתנה ממושכת לבחינת השפעת המכסים, בפרט בנוגע האינפלציה, אלא אם תחול הידרדרות משמעותית בתמונת המאקרו או בתנאים הפיננסים.
"האיתותים החיוביים יחסית מצד ממשל טראמפ בנוגע למלחמת הסחר ובנוגע לפאוול לצד נתוני מאקרו סבירים הובילו להתאוששות בשווקים ולירידה בפרמיית הסיכון ובהסתברות המיוחסת למיתון. עם זאת, ניראה שהשווקים מתעלמים מכך שבפועל נרשמה עלייה בשיעור המכסים, גם אם קיימת החרגה זמנית לחלקם, טרם הובהרה סוגיית המכסים על ענפים ספציפיים (שבבים, תרופות), המשא-ומתן עם סין טרם החל וסביר שייקח זמן, אם בכלל יושג הסכם".
"כמו כן, בחודשים הקרובים יבואו לידי ביטוי ההשפעות האינפלציוניות וככל שחולף הזמן תורגש השפעת אי הודאות בעיקר על ההשקעות, אלא אם יחול סיבוב פרסה בגישתו של טרמפ לנושא הסחר. לפיכך, ניראה כי השווקים מגיבים יותר להשפעה השולית של ההתפתחויות האחרונות ושמים פחות דגש לרמות התימחור שכוללות פרמיית סיכון נמוכה, ובפרט מכפילים עתיידים גבוהים ורמות נמוכות של מרווחים קונצרניים, כך שהתמחור הנוכחי תומך בעמדה דפנסיבית יותר בנוגע לנכסי הסיכון".
אתמול, פורסמו בארה"ב נתוני מאקרו מעודדים כאשר פעילות מגזר השירותים באפריל הייתה חזקה מהצפוי. מדד ה-ISM עמד על-51.6, ועלה בכ-0.8% בקצב חודשי, כאשר הצפי המוקדם עמד על 50.4.
עידן אזולאי, מנהל השקעות ראשי בסיגמא-קלאריטי בית השקעות טוען כי ההתמחור הנוכחי שוק המניות האמריקאי אינו מגלם את העלייה במתח הגאו-פוליטי והכלכלי בעולם, ולכן יש לגוון את תיק ההשקעות לאירופה. "ההנחה שהנה, האמריקאים והסינים מתחילים לדבר והדברים יסתדרו מהר, היא נאיבית למדי. מלחמת הסחר היא רק חזית אחת מבין כמה חזיתות במאבק הבין גושי בין ארה"ב לבין סין ובמידה מסוימת גם במחלוקות שבין ארה"ב לבנות הברית שלה. ההתאוששות המפתיעה של שוק המניות האמריקאי היא אומנם מרשימה מאוד, אך להערכתנו מתעלמת מהמציאות המורכבת שעתידה להשפיע על הדינמיקה הכלכלית בטווח הקצר והארוך".
לגבי אירופה מציין אזולאי כי "מזה כמה חודשים שאנחנו סבורים שהשינויים הגאו-פוליטיים בעולם ידחפו את הכלכלה של אירופה ויסייעו לצמיחתה של היבשת הרדומה. הדינמיקה של השינויים באירופה מואצת וכלל אינה מאפיינת את ההתנהלות שלה בעשורים האחרונים, מה שמותיר אותנו די אופטימיים לגבי ההמשך".
אזולאי מדגיש כמה תמורות שקרו באירופה בחודש האחרון.
"זינוק בהוצאות הצבאיות: מדינות אירופה מניעות גידול משמעותי בהוצאות הביטחון העולמיות. חברות נאט"ו צפויות להוסיף בין 700 מיליארד אירו ל-2 טריליון אירו בהשקעות צבאיות עד 2030. גרמניה ביקשה מהאיחוד האירופי לפטור את הוצאות הביטחון מהכללים הפיסקליים כחלק מאסטרטגיית חימוש מחדש לחמש שנים".
"תלות בקבלנים אמריקאים : חלק גדול מההוצאה הזו מועיל כיום לחברות אמריקאיות גדולות כמו לוקהיד מרטין ונורת'רופ גרומן בשל היעדר תשתית תעשייתית באירופה. כיום רק 22% מהוצאות הביטחון של האיחוד האירופי מקורו בייצור של חברות אירופיות. זה עומד להשתנות לאחר שאירופה מתכוונת להגדיל את הייצור המקומי של אמצעים צבאיים על חשבון יבוא מארה"ב".
"חולשות ורפורמות תעשייתיות : חברות ביטחוניות אירופיות הן בדרך כלל קטנות, מפוצלות ולא יעילות בהשוואה לענקיות אמריקאיות. מדינות אירופה מציגות דגמים מתחרים מרובים של טנקים, ספינות ומטוסים, בניגוד לגישה האמריקאית היעילה. יש דחיפה לקונסולידציה והתמחות, כמו במקרה של ריינמטאל, שמתרחבת באגרסיביות ושואפת לשלש את ההכנסות עד 2030".
"יוזמות מוסדיות: האיחוד האירופי פועל לריכוז הרכש עם תוכנית הלוואות של 150 מיליארד אירו ויעדים לרכישות משותפות".
"מעורבות המגזר הפרטי והון סיכון : העניין בהשקעות הולך וגדל. הון פרטי והון סיכון מכוונים לסטארט-אפים ביטחוניים, במיוחד בטכנולוגיות מתקדמות כמו רחפנים, בינה מלאכותית ולוחמת סייבר. מימון הון סיכון אירופי בהגנה הגיע לרמות שיא ב-2024, עם השראה מסטארט-אפים מעמק הסיליקון הפעילים במערכת האקולוגית הביטחונית בארה"ב".