מניית סולאראדג' מזנקת כעת בוול סטריט במעל 15%, אחרי שהחברה, המספקת טכנולוגיה לתעשיית האנרגיה הסולארית, עקפה את התחזיות ברבעון הראשון וסיפקה תחזית משופרת לרבעון השני של השנה.
● תחזית חיובית מקפיצה את מניית הביטוח הישראלית בוול סטריט
● ניתוח | הטרנד שייצר כמה מהקריסות המהדהדות חוזר לוול סטריט ובגדול
סולאראדג' רשמה ברבעון הכנסות שהתקרבו ל-220 מיליון דולר, משמעותית מעל תחזיות האנליסטים ל-204 מיליון דולר, וטווח התחזית שהחברה מסרה בעבר בעצמה, 195-215 מיליון דולר.
ההכנסות משקפות צמיחה של 7% ביחס לרבעון המקביל ושל 12% ביחס לרבעון הקודם. שולי הרווח הגולמי (Non-GAAP) הסתכמו ב-8%, בעוד שברבעון המקביל וברבעון הקודם החברה רשמה רווחיות גולמית שלילית. החברה צמצמה את ההוצאות התפעוליות שלה (בין היתר על רקע סגירת פעילות בקוריאה ושלושה סבבי פיטורים בשנים האחרונות) והן הסתכמו ברבעון ב-89.1 מיליון דולר על בסיס Non-GAAP.
בשורה התחתונה, סולאראדג' רשמה הפסד נקי של 98.5 מיליון דולר לפי כללי החשבונאות המקובלים, צמצום לעומת הפסד של 157 מיליון דולר ברבעון המקביל, ועל בסיס Non-GAAP ההפסד הסתכם ב-66.1 מיליון דולר, שהם 1.14 דולר למניה, כשהאנליסטים ציפו להפסד של 1.16 דולר למניה.
התזרים מפעילות שוטפת היה חיובי בסך 33.8 מיליון דולר, לעומת תזרים שלילי בגובה 217 מיליון דולר ברבעון המקביל. בסוף הרבעון היו לסולאראדג' מזומנים והשקעות בסך 686 מיליון דולר (לא כולל עוד 104 מיליון דולר של מזומן מוגבל - Restricted Cash). במאזן החברה יש חוב לטווח קצר בסך 341 מיליון דולר ועוד חוב לטווח ארוך בסך 330 מיליון דולר למחזיקי אג"ח להמרה.
רבעון שני ברציפות של תזרים מזומנים חיובי
סולאראדג' מספקת תחזית טובה מהצפוי לרבעון השני, בו היא צופה הכנסות של 265-285 מיליון דולר, בעוד שבשוק ציפו לכ-244 מיליון דולר; ברבעון המקביל ההכנסות היו 265 מיליון דולר.
סולאראדג' מצפה לרשום ברבעון השני רווחיות גולמית Non-GAAP של 8%-12%, גבוה מהרבעון הראשון, כשהיא מציינת שהנתון כבר כולל השפעה של כשתי נקודות אחוז בשל מכסים חדשים.
שוקי ניר, מנכ"ל סולאראדג', מסר: "אני מרוצה מההתקדמות שביצענו ב-turnaround של סולאראדג' ברבעון. סיפקנו רבעון שני ברציפות של תזרים מזומנים חופשי חיובי, ואנו ממשיכים לבצע בהתאם לסדרי העדיפויות האסטרטגיים שלנו. למרות חוסר הוודאות בנוגע למכסים ולסביבה הרגולטורית, אנו נשארים ממוקדים מאוד בהגדלת הביצועים שלנו".
סולאראדג' נסחרת כיום בשווי נמוך ממיליארד דולר, אחרי שבשיא הגיעה לשווי של למעלה מ-19 מיליארד דולר. עם זאת, המניה עלתה ב-23.4% מאז השפל של השנה שעברה, והיא מטפסת במסחר המוקדם בארה"ב בעקבות הדוחות.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.