גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה שלילית בתל אביב; מניות הבניה ירדו ב-1%, הבנקים עלו מעט

מדד ת"א 35 ננעל ללא שינוי ● חוזה משמעותי לגילת בפרו ● אג"ח ממשלת ישראל מאותתות: המשקיעים פחות חוששים להשקיע ● בנק יוליוס בר מעריך כיצד הסנקציות של אירופה על רוסיה ישפיעו על מחירי הנפט ● וגם: האנליסטים שמזהירים מפני נפילה חדה בוול סטריט, דווקא על רקע העליות

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף
בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

17:30

לאחר שהתנהלה בעליות ברוב שעות המסחר, הבורסה המקומית סיימה בירידות קלות בעקבות הירידות בוול סטריט אחר הצהריים. מדד ת"א 35 ננעל ללא שינוי אך מדד ת"א 90 ירד ב-0.3%.

בין המדדים הענפיים בלטו לרעה מדד הבנייה שירד ב-1%, מדד הטכנולוגיה ומדד הדואליות ירדו בכ-0.5%, מנגד מדד הקלינטק עלה ב-1%, גם מדדי הבנקים והביטוח איזנו את הירידות כשעלו בכ-0.5%.

בין 125 המניות הגדולות בלטו משק אנרגיה , שעלתה ב-13% ביומיים, מלם תים ואל על , בראש היורדות היו שיכון ובינוי אנרגיה , אאורה וטאואר .

החברה האם מלם תים אחזקות (לשעבר ערד) הודיעה כי היא בוחנת אפשרות לפרסם הצעת רכש חליפין מלאה (החלפת מניות) למניות החברה. טאואר - ירדה בעקבות דוחות חלשים של יצרנית השבבים האנלוגיים NXP.

אאורה ירדה לאחר שבית המשפט הכלכלי דחה השבוע את בקשתה של חברת הנדל"ן אאורה, שבשליטת יעקב אטרקצ'י, להעביר לבית המשפט העליון את הערעור על התביעה הנגזרת שאושרה נגד אטרקצ'י באפריל האחרון. הערעור, המוגדר "דיון חוזר", יתקיים אפוא בפני שלושה שופטים בבית המשפט הכלכלי עצמו.

16:22

המסחר בבורסה ממשיך להתנהל בעליות קלות, בהובלה של מדד ת"א 35 שעולה ב-0.4% בזכות בעיקר מניות הפיננסים: מדד הבנקים עולה ב-0.4% ומדד הביטוח ב-1.6%, ת"א 90 נסחר ללא שינוי.

בין המניות הבולטות במדד 125 משק אנרגיה מזנקת במעל 5% ומשלימה עלייה של 13% ביומיים, מלם תים ומנורה עולות במעל 3%.

השקל מתחזק ב-0.4% מול הדולר ל-3.34 שקלים לדולר ול-3.9 שקלים לאירו.

15:41

גילת מזנקת בכ-5% לאחר שהודיעה היום שזכתה בחוזה משמעותי בפרו: החברה נבחרה על־ידי תוכנית התקשורת הפרואנית הלאומית לספק לה פתרונות לשדרוג תשתית התקשורת עבור כ-800 מוסדות ציבוריים ב-280 רשויות מקומיות, וזאת בתמורה לכ-60 מיליון דולר. יחד עם הפרויקט בפרו, גילת כבר דיווחה על הזמנות וחוזים בהיקף של כמעט 90 מיליון דולר החודש.

14:45

המסחר בתל אביב עבר לעליות קלות: מדד ת"א 35 מתקדם בכ-0.3%, בעוד מדד ת"א 90 מטפס בכ-0.1%. בקרב המדדים הענפיים, בולט לחיוב מדד הביטוח, שקופץ כעת בכ-2.2%. גם מדד הפיננסים בולט לחיוב, עם עלייה של כ-0.9%. מנגד, בולטים לשלילה מדדי הבנייה ורשתות השיווק, עם ירידות של כ-0.6% וכ-0.3%, בהתאמה.

בשוק המט"ח המקומי, השקל נחלש כעת בכ-0.3% מול הדולר, ושערו עומד כעת על 3.35 שקלים.

בשוק החוב המקומי, מדדי התל בונד הקונצרניים נסחרים כעת בירידות קלות של עד 0.1%, כאשר מדד תל גוב-שקלי 10+ יורד גם הוא בשיעור דומה.

13:45

המסחר בתל אביב עבר לירידות קלות: מדד ת"א 35 יורד בכ-0.1%, בעוד מדד ת"א 90 מאבד מערכו כ-0.2%. מדד הביטוח בולט לחיוב, ומטפס כעת בכ-1.4%. מנגד, בולטים לשלילה מדדי הבנייה ורשתות השיווק, שיורדים בכ-0.7%.

12:45

המסחר בתל אביב עבר למגמה מעורבת: מדד ת"א 35 מתקדם בכ-0.2%, בעוד מדד ת"א 90 נסחר ביציבות. בקרב המדדים הענפיים, בולט לחיוב מדד הביטוח, שמתקדם בכ-1.6%, כמו גם מדד הפיננסים, שעולה בכ-0.8%. מנגד, בולטים לשלילה מדדי הבנייה והטכנולוגיה, עם ירידות של כ-0.4%.

מניות שבולטות לחיוב באמצע יום המסחר: טלסיס , מלם תים , ישרוטל , אל על ומנורה .

מניות שבולטות לשלילה: אאורה , טאואר , אלקטרה צריכה , אלקטרה נדלן ודלתא מותגים .

12:20

עליות קלות בתל אביב: מדד ת"א 35 מתקדם כעת בכ-0.2%, בעוד מדד ת"א 90 מוסיף לערכו כ-0.1%.

11:10

בשעה זו, מדד ת"א 35 מתקדם בכ-0.3%, בעוד מדד ת"א 90 עולה בכ-0.2%. מדד הביטוח בולט לחיוב, וקופץ כעת בקרוב ל-2%. גם מדד הפיננסים בולט לחיוב, עם עלייה של קרוב ל-1%. מנגד, מדדי הבנייה והטכנולוגיה רושמים ירידות קלות.

קנדה גלובל מודיעה הבוקר כי "דירקטוריון החברה אישר ביצוע הקצאה פרטית מהותית לתאגידים מקבוצת הפניקס, תמורת סך של כ-61 מיליון שקל, בנוסף לכתבי אופציה. מימוש מלא של כתבי האופציה משקף לחברה שווי של כמיליארד שקל. בכך, קבוצת הפניקס תחזיק בכ-4.9% ממניות החברה".

10:25

עליות קלות בתל אביב: מדד ת"א 35 מתקדם בכ-0.4%, בעוד מדד ת"א 90 מטפס בכ-0.5%. בקרב המדדים הענפיים, בולט לחיוב מדד הביטוח, שעולה כעת בכ-1.4%, כמו גם מדדי הקלינטק והפיננסים, שמתקדמים בכ-0.6% ובכ-0.9%, בהתאמה.

חברת שירותי ה-IT אברא , בניהולו של שי אוזון, רוכשת שליטה (60%) בחברת מדיסטט בתמורה ל-13 מיליון שקל, בתוספת מקדמה בסכום לא מהותי על חשבון התמורה הנוספת בסך 3 מיליון שקל, שתשולם בכפוף לעמידה ביעדי רווח בעתיד. לאברא יש אופציה לרכוש 20% נוספים מהחברה. מדיסטט מספקת פתרונות לניהול וניתוח נתונים קליניים, בדגש על שלבי פיתוח מוקדמים. זו הרכישה השלישית של אברא בחודשים האחרונים, לאחר שרכשה את מתודה ו-CRG.

10:00

יציבות בפתיחה בתל אביב: המדדים המובילים, מדד ת"א 35 ומדד ת"א 90 נסחרים סביב רמת הבסיס. בקרב המדדים הענפיין, בולטים לחיוב מדדי הביטוח והקלינטק, שמטפסים בכ-0.5%. מנגד, בולט לשלילה מדד הטכנולוגיה, שיורד בכ-0.3%.

מניות שבולטות לחיוב בפתח יום המסחר: דוראל אנרגיה , ישרס אחזקות , נקסט ויז'ן , עזריאלי קבוצה ומשק אנרגיה .

מניות שבולטות לשלילה: דלתא מותגים , אורמת , טאואר , אפריקה מגורים וישרוטל .

8:20

1. שוק המניות

יום המסחר צפוי להיפתח במגמה מעורבת.

לאחר לא מעט ימים של עליות תלולות במהלך מבצע "עם כלביא", נרשמת מתחילת השבוע רגיעה יחסית בבורסה, והמדדים המובילים ננעלו ביום שני בעליות מתונות יחסית: מדד ת"א 35 עלה בכ-1.1%, כאשר מדד ת"א 90 התקדם בכ-0.4%.

בקרב המדדים הענפיים, בלטו לחיוב מדדי הביטוח והבנקים, שהתקדמו בכ-1.8% ובכ-1.7%, בהתאמה. מנגד, בלטו לשלילה מדד הבנייה, שירד בכ-0.6%, כמו גם מדד הנפט והגז, שאיבד מערכו כ-0.5%.

מתחילת החודש, מדד ת"א 35 עלה בכ־2.6% ומשלים עלייה של כ־27% מתחילת השנה. הכוכב החדש של מדדי הבורסה, מדד ת"א־ביטוח, עלה ב־11% ביולי; נזכיר שבסיכום 12 החודשים האחרונים, הוא נסק ביותר מ־180%.

במהלך יום המסחר, ריכזה עניין מניית דלק נכסים , שהונפקה השבוע ורשמה עלייה של 8.4% ביום המסחר הראשון שלה, ביום ראשון האחרון. מניית החברה, אשר מנהלת את הנדל"ן המניב של רשת תחנות התדלוק וחנויות הנוחות דלק ישראל, קפצה גם אתמול (ב') בכ-8%, כך שהיא משלימה עלייה של מעל 16% ביומיים.

אמש (ב'), וול סטריט ננעלה בעיקר בעליות: מדד הנאסד"ק טיפס בכ-0.4% מדד ה-S&P 500 עלה בכ-0.2% ומדד הדאו ג'ונס ננעל סביב רמת הבסיס. במהלך יום המסחר, מדדי הנאסד"ק וה-S&P 500 הגיעו שניהם לשיא תוך־יומי של כל הזמנים. בעבור ה-S&P 500, מדובר בפעם העשירית השנה שהמדד המוביל נסגר בשיא כל הזמנים.

את העליות הובילו מניות הטכנולוגיה, על אף שלא כל ענקיות הטכנולוגיה סגרו את יום המסחר בטריטוריה חיובית: אלפאבית מטא אמזון ואפל רשמו עליות, אך אנבידיה וטסלה ננעלו בירידות קלות ומיקרוסופט סגרה את היום סביב רמת הבסיס.

השיאים שנרשמו אתמול באו על רקע פתיחה חזקה של עונת הדוחות בוול סטריט. ב-CNBC ציינו כי מתוך 62 החברות הכלולות במדד ה-S&P 500 שדיווחו עד כה, 85% מהן עקפו את ציפיות האנליסטים - כך לפי FactSet. כמו כן, לפי בנק אוף אמריקה, בעקבות השבוע הראשון של עונת הדוחות, ההכנסות לרבעון השנה משקפות נכון לעכשיו צמיחה שנתית של 5%.

עוד צוין ב-CNBC, כי המדדים המובילים עשויים לקבל תנופה גבית בהמשך השבוע, אם אלפאבית (גוגל) וטסלה - הראשונות מבין "שבע המופלאות" שצפויות לפרסם את תוצאותיהן הכספיות - יצליחו גם הן לעקוף את תחזיות האנליסטים. שתי החברות צפויות לדווח ביום רביעי הקרוב. ענקיות הטכנולוגיה צפויות להיות מנוע מרכזי של צמיחה בהכנסות במהלך עונת הדוחות של הרבעון השני. ג'ון באטרס, אנליסט בכיר ב-FactSet, צופה כי "שבע המופלאות" יציגו צמיחה של 14% בהכנסות ברבעון השני, בעוד שיתר 493 החברות ב-S&P 500 יציגו צמיחה של 3.4% בלבד.

שתי חברות ישראליות בלטו אתמול לחיוב בוול סטריט:

חברת אבטחת הסייבר סנטינל וואן זינקה בכ-10%, לאחר שדווח כי ענקית אבטחת הסייבר פאלו אלטו נטוורקס שוקלת לרכוש אותה - כך לפי גורמים בתעשייה. סנטינל וואן הוקמה בשנת 2013, על־ידי תומר ויינגרטן, אלמוג כהן ואהוד שמיר, והיא נחשבת לאחת מחברות הסייבר הצומחות ביותר בעשור האחרון, בין היתר, בזכות טכנולוגיה מבוססת בינה מלאכותית שמאתרת מתקפות לפי דפוסי התנהגות. החברה מעסיקה כ-2,400 עובדים ופועלת ממספר מדינות, בהן ישראל, בה נמצא אחד ממרכזי הפיתוח המרכזיים שלה. אם הרכישה אכן תתממש, מדובר במהלך שיאחד בין שני מותגים מוכרים בעולמות ההגנה על תחנות קצה, סביבות ענן ושירותים מבוססי AI.

חברת האנרגיה הסולארית סולאראדג' קפצה ביותר מ-8%, לאחר שאנליסטים בחברת ההשקעות סוסקהאנה העלו את מחיר היעד של המניה מ-14 דולר ל-26 דולר. נכון לנעילת המסחר אמש, מחיר המניה עומד על כ-29 דולר.

הבוקר, החוזים העתידיים על וול סטריט נסחרים במגמה מעורבת: מדד הדאו ג'ונס עולה בכ-0.1%, מדד ה-S&P 500 נסחר סביב רמת הבסיס ומדד הנאסד"ק יורד בכ-0.1%.

באסיה, המסחר מתנהל הבוקר במגמה מעורבת: מדד הניקיי יורד בכ-0.3%, בורסת שנגחאי מתקדמת בכ-0.5%, ההנג סנג מוסיף לערכו כ-0.4% והקוספי נופל בכ-1.4%.

2. שוקי האג"ח

התשואה לפדיון הגלומה במדד תל גוב־כללי, שכולל את כלל אגרות החוב של ממשלת ישראל, עומדת כיום על 3.35%. אג"ח ממשלת ישראל לעשר שנים (לפירעון במארס 2035), השלימו עלייה של 2.5% בחודש האחרון ונסחרות בתשואה לפדיון של כ־4.2%.

תשואת האג"ח הממשלתיות לעשר שנים גבוהה יותר (מסוכנת יותר) משיא האופוריה האחרונה בשוק, מוקדם יותר החודש, אז נסחרה סביב 4.07%; אך עדיין, נזכיר שבספטמבר האחרון, ערב מתקפת הביפרים בלבנון, היא עמדה על 5.12%. במילים אחרות, אג"ח ממשלת ישראל מבטאת ירידה במפלס הסיכון בעיני המשקיעים, ולמרות ההוצאות המרובות של קופת המדינה לפיצויים על המלחמה והוצאות על תפעולה השוטף, המשקיעים בהחלט מוכנים וקונים אג"ח ממשלת ישראל.

בשוק החוב האמריקאי, האג"ח הממשלתיות נסחרות הבוקר ביציבות: תשואת האג"ח לעשר שנים יורדת בכנקודת בסיס אחת, לרמה של 4.36%; תשואת האג"ח ל-30 שנה נסחרת ללא שינוי, ברמה של 4.93%; ותשואת האג"ח לשנתיים נסחרת גם היא ללא שינוי, ברמה של כ-3.85%.

3. שוקי הסחורות והמטבעות

לאחר שהדולר צלל לרמה של 3.30 שקלים ב־10 ביולי, הוא השלים מאז מיני־ריבאונד ועלה בכ־1.4%. הוא נסחר אתמול בהיחלשות קלה ביחס לשער היציג מיום שישי האחרון, סביב 3.35 שקלים.

נזכיר כי ב־8 באפריל, בשבוע שבו נפתחה מלחמת המכסים של הנשיא האמריקני, נגע הדולר ברמה של 3.82 שקלים. כלומר, בתוך כארבעה חודשים, הוא צלל ב־12% מול השקל. עיקר הירידה הגיעה על רקע המערכה באיראן, והירידה בסיכון הגיאופוליטי של ישראל (כפי שתופס זאת השוק).

מחירי הנפט נסחרו אתמול בתנודתיות מסוימת, ונעו לאורך היום בין רמת הבסיס לירידות של 1%. זאת, בעוד המשקיעים מעריכים את ההשפעות של הסנקציות שהטיל האיחוד האירופי על רוסיה על שוק הנפט, וכן של ההתפתחויות בגזרת מדיניות המכסים של ארה"ב.

בבנק השוויצרי יוליוס בר מעריכים כי הנפט ימשיך להיסחר ב"אזור חיוג" של 60 דולר לחבית. הכלכלנים שם מציינים כי "חבילת הסנקציות החדשה של אירופה נגד רוסיה מציעה עוד מאותו הדבר, ואינה צפויה לפגוע ביכולתה של רוסיה למכור נפט. אמנם היא נשמעת דרמטית, אך ההשפעות בפועל דומות יותר לאיום סרק. תקרת המחיר המופחתת ואיסור היבוא של תזקיקים הם חידושים שהשוק צפוי להסתגל אליהם במהרה". בבנק הוספיו כי "תחזיות לעלייה ביצוא הנפט ממדינות המזרח התיכון ומסין, צפויות להרגיע את החששות ממחסור בדיזל".

הביטקוין יורד הבוקר בכ-1.5%, ומחירו נע סביב 116 אלף דולר.

מחיר הזהב נסחר הבוקר ביציבות, ונע סביב 3,400 דולר לאונקיה. זאת, לאחר שאתמול רשם עלייה של כ-1.5% במהלך יום המסחר.

4. מאקרו

בדומה לבנק הפדרלי בארה"ב, שממשיך לחכות להתבהרות מגמת האינפלציה כדי להפחית את הריבית על הדולר, כלכלני בית ההשקעות פסגות מציינים כי "גם בבנק ישראל עדיין יושבים על הגדר, אבל נדמה שההחלטה לאיזה צד של הגדר לקפוץ קרובה יותר. החשש בבנק ישראל לא נובע מתהליכים שייקח זמן רב להבין, אלא מההשפעות של סיום המלחמה מול איראן והסכם אפשרי בעזה על הטווח הקצר.

"גם את ההשפעה של שוק השכירות נרגיש כנראה כבר בחודשים הקרובים, שכן בחודשי הקיץ, יש לא מעט חוזי שכירות שמתחדשים לקראת שנת הלימודים החדשה". לכן, אומרים בפסגות כי "במידה שבחודשים הקרובים, הנתונים יראו שהאינפלציה ממשיכה במגמת ההתכנסות ליעד - בנק ישראל יוכל להרגיש בנוח להתחיל כבר בספטמבר בתהליך הדרגתי של הפחתת ריבית. לעומת זאת, אם סעיף הדיור ימשוך את האינפלציה כלפי מעלה, סביר שההחלטה תידחה שוב, הפעם לסוף השנה".

5. תחזית

בעוד שמדדי הדגל בוול סטריט נסחרים סביב שיאי כל הזמנים, על רקע פתיחה חיובית של עונת הדוחות לרבעון השני, חלק מהאנליסטים צופים שהראלי לא יימשך עוד הרבה זמן ומזהירים את המשקיעים מפני שאננות.

מארק האקט, אסטרטג שווקים ראשי בחברת הפיננסים Nationwide, ציין אתמול כי שוק המניות עלול להיות רגוע באופן חריג, כאשר מדד הפחד (VIX), האומד את התנודתיות בוול סטריט, נותר ללא תנועות משמעותיות מתחילת החודש - זאת, על אף הסיכונים המתמשכים סביב מלחמת הסחר ועליית האינפלציה.

"כאשר אנו הולכים לקראת השבוע הבא, במהלכו תתקיים פגישת ועדת השוק הפתוח של הפדרל ריזרב, יפורסמו נתוני תמ"ג, יחול מועד כניסת המכסים לתוקף וגל של חברות ידווחו על תוצאותיהן הכספיות - אפילו הפתעות קטנות עלולות להיות טריגר לתגובות חריפות", כתב האקט. האקט הוסיף: "אנו בתקופת זמן במהלכה רגיעה עלולה במהירות להיתרגם לשאננות. בעוד שהפסקה בתנועה לכל כיוון היא אפשרית, במצב הנוכחי, אנו מהמרים על ראלי שקודם לנפילה".

במרקטוואץ' הביאו את דבריו של ג'ונתן קרינסקי, אנליסט טכני ראשי בחברת הפיננסים BTIG, שטען כי לדעתו, ייתכן שהריבאונד של השווקים מאז טלטלת המכסים באפריל מתחיל להיראות מעט מוגזם מדי.

קרינסקי ציין כי ביום שישי האחרון, הנאסד"ק נעל את יום המסחר ה-60 שלו ברציפות במהלכו הנאסד"ק סיים מעל הממוצע הנע של 20 הימים האחרונים שלו. ניתוח שהוא ערך מעלה כי מדובר ברצף הארוך ביותר מאז פברואר 1999, אז הנאסד"ק רשם רצף העומד על 77 ימי מסחר. אחרי הרצף ב-1999, עברה מעט יותר משנה עד שהנאסד"ק וה-S&P 500 הגיעו לשיאים שלהם בתקופה של בועת הדוט-קום.

בעוד שקרינסקי מבחין בין הרצף של 1999, במהלכו המדד עלה במעל 50%, לרצף של ימינו, שהחל ב-23 באפריל (במהלכו נרשמה עלייה של כ-23%), הוא מצביע על העלייה שנרשמת לאחרונה בפופולריות של מניות מם כסימן פוטנציאלי לדאגה. קרינסקי ציין כי מאז שה-S&P 500 נגע בשפל השנתי שלו, קרן הסל VanEck Social Sentiment, אשר עוקבת אחר מניות המייצרות הרבה באזז תקשורתי, זינקה בכ-60%.

רק אתמול, מניית פלטפורמת רכישת הבתים המקוונת אופן-דור טכנולוג'יס טסה במעל 120% במהלך יום המסחר, וננעלה בעלייה של כ-40%. המניה נסחרת כבר זמן מה בטווח המחיר של 1-5 דולר, לאחר שבשיאה, בפברואר 2021, מחירה עמד על כ-36 דולר, ובשבוע האחרון, היא התחילה לצבור תאוצה בעקבות פוסטים ברשתות החברתיות.

בכתבה שפורסמה בבלומברג, הביאו את התייחסותו של מאט מיילי, אסטרטג שווקים ראשי בחברת הפיננסים Miller Tabak + Co, שאמר כי "משקיעים עצמאיים חוגגים כאילו אנחנו ב-1999". לדבריו, "המהלכים של חלק ממניות המם החדשות הללו מתחיל להזכיר מאוד את מה שראינו ב-1999. המהלך של אופן-דור הוא פשוט הדרמטי ביותר".

לדברי קרינסקי, העלייה של מניות המם מעלה שאלות באשר לרמה בה משקיעים מסבים את תשומת לבם לנתונים בסיסיים, כמו תחזיות לרווחים וצמיחה במכירות - ומעוררת חשש מפני נפילה חדה בשווקים.

עוד כתבות

ניסויים בתרופות / אילוסטרציה: Shutterstock

ניסוי אחד וזהו: ה־FDA משנה באופן דרמטי את הכללים בדרך לאישור תרופות

מנהל המזון והתרופות בארה"ב הודיע שמעכשיו חברות יידרשו לבצע ניסוי יעילות גדול אחד במקום שניים, כפי שהיה נהוג עד כה ● מדובר בשינוי שיאפשר להוזיל ולקצר משמעותית את הפיתוח ● בתעשייה מרוצים, אבל לד"ר ג'רמי לוין, מנכ"ל טבע לשעבר, יש גם אזהרה לישראלים

גיל גבע, יו''ר קבוצת תדהר / צילום: עופר חג'יוב

תדהר בדרך להנפקה במאי בשווי מתוכנן של 7-8 מיליארד שקל

ההנפקה של חברת הנדל"ן צפויה להיות אחת הגדולות בבורסה בשנים האחרונות ● ההנפקה תיעשה עפ"י הדוחות השנתיים של תדהר ל-2025, והסכום שיגויס יהיה כ-20% מהשווי שיושג, כלומר בין 1.4 ל-1.6 מיליארד שקל ● עם זאת, לבעלי החברה ברור כי המתיחות מול איראן והתרחישים השונים עשויים לשנות את התוכנית

איל וולדמן וג'נסן הואנג / צילום: איל יצהר, רויטרס

מיקנעם לקליפורניה: המספרים המדהימים של אנבידיה בישראל נחשפים

ענקית השבבים שוב הצליחה להכות את תחזיות השוק, ובדרך גם חשפה פרטים חדשים על הפעילות בישראל ● מספר העובדים גדל, היקף המס המשולם האמיר, ומעל הכול בלטה פעילות חטיבת התקשורת שמבוססת על רכישת מלאנוקס שהציגה שיעור צמיחה של 263%

יעקב אטרקצ'י, בעל השליטה באאורה / צילום: ראובן קפלינסקי

בהיקף 650 מיליון שקל: שיתוף הפעולה החדש של כלל ביטוח ואאורה

חברת הביטוח תשקיע 450 מיליון שקל בפרויקטים אותם מקדמת חברת הבת של חברת הנדל"ן, "אאורה מחדשים את ישראל" ● בתמורה, היא תחזיק ב-30-35% מהזכויות בפרויקטים, ותקבל זכות ראשונים להשקיע בפרויקטים עתידיים בהיקף של עד 200 מיליון שקל

אתרי קניות באינטרנט. יוכפפו לחוק הישראלי? / צילום: Shutterstock

מאחורי הצעת החוק החדשה: אתרי קניות באינטרנט יוכפפו לחוק הישראלי?

הצעת חוק המקודמת בימים אלה שמה לה למטרה לקבוע את התנאים שבהם יחול הדין הישראלי בעת התקשרות עסקית בין חברה מחו"ל ללקוח ישראלי ● בקרב המומחים הדעות חלוקות: מצד אחד החוק יעשה סדר ויגביר ודאות, אולם מנגד הוא עלול להרתיע חברות מעסקים עם ישראלים

המבורגר שרימפס / צילום: חיים יוסף

לא טרנדית ולא מתחנפת: מסעדה שהיא עדיין אחת הטובות בת"א

המסעדה שייסד אוראל קמחי לפני 13 שנה מציעה אוכל גבוה או פשוט, בצלחות פיין דיינינג או שאוכלים עם הידיים – העיקר שתתענגו

מייקל ברי

מייקל ברי מזהיר: זוהי "מלכודת המיליארדים" של אנבידיה

למרות תחזית חזקה להמשך, מניית אנבידיה נופלת במסחר בוול סטריט ● מייקל ברי, הסיכון שלה גדל: אנבידיה עלולה להיתקע עם התחייבויות ענק ל-TSMC ועם מלאי שאין לו קונה - מצב שעלול לרסק את שולי הרווח שלה

כותרות העיתונים בעולם

בלי לירות ירייה אחת: האסטרטגיה הסינית במלחמה המסתמנת באיראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איך מסקרים בעולם את ביקור ראש ממשלת הודו בישראל, מה סין יכולה להפסיד אם איראן תיפול, וטראמפ עלול לחזור על הטעות של בוש במלחמת עיראק • כותרות העיתונים בעולם

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

ירידות בוול סטריט; אנבידיה יורדת ב-5%, מניית הקוונטים שמזנקת ב-20%

נאסד"ק יורד ב-1.1% ● הקוספי זינק בכ-3.7%, לאחר שרק אתמול חצה לראשונה את רף ה-6,000 נקודות ● וול סטריט ננעלה אתמול בעליות, בעוד המשקיעים ממשיכים לשקול את השפעות ה-AI על השווקים ● עלייה קלה במספר המובטלים החדשים בארה"ב ● אחרי ההתאוששות אתמול, הביטקוין נסחר סביב 68 אלף דולר

טורבינות רוח / צילום: Shutterstock, Angela Crimi

הדוחות שהפילו את מניות האנרגיה המתחדשת בתל אביב

דוחות חלשים במיוחד של חברת האנרגיה המתחדשת אנרג'יקס הפילו את מדד הקלינטק בבורסה המקומית, שירד  ב-1% ● הכנסות החברה בשנת 2025 הצטמצמו ב-15% והרווח הנקי ירד בשיעור של 26%

חוקרים במעבדה של פרופ' אריאל קושמרו, אוניברסיטת בן גוריון / צילום: דני מכליס

באיזה אזור בארץ סובלים הכי הרבה מסטרס? התשובה אצל חיידקי הביוב

במעבדה של פרופ' אריאל קושמרו, מהפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה באוניברסיטת בן גוריון, חוקרים איך אפשר לנצל חיידקים כדי למנוע מפגעים בריאותיים וסביבתיים ● מניבוי אזורי מצוקה בעיר ועד מניעת חורים בשיניים ואפשרות לפתח אנטיביוטיקה מהים

ביהמ''ש לענייני משפחה בת''א / צילום: אמיר מאירי

מה קורה כשהמטפלת של המנוחה טוענת שהייתה ידועה בציבור שלה?

אישה בעלת אמצעים במצב בריאותי מורכב הגיעה להסדר עם אישה נוספת, שעברה להתגורר בביתה וסייעה לה בשירותים יומיומיים - ובתמורה קיבלה מגורים בחינם ודמי כיס חודשיים ● לאחר מותה, המטפלת פנתה לבית המשפט לענייני משפחה וביקשה להכיר בה כידועה בציבור של המנוחה. מה נפסק?

שמן זית / צילום: דרור מרמור

מהפך: המוצר שמחירו צנח ב-35% - והסיבות

בזמן שסל הקניות הישראלי מתייקר כמעט בכל קטגוריה, מחיר שמן הזית יורד בעקביות בזכות הקטנת המכסים ● למרות עונת מסיק מקומית דלה ומחסורים, התחרות אילצה את היצרניות הגדולות להוריד מחירים ● כדי לאפשר זאת, המדינה סבסדה את החקלאים ב־30 מיליון שקל

גם זה קרה פה / צילום: צילום מסך

ההצעה להרחיב את הפטור ממע"מ מוכיחה שאין לח"כים משנה סדורה

שר האוצר זרק עוד הצעה ● בצבא לא רוצים את עקבות הפיצה ● ובענף הבנייה מרגישים היטב את המתח ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

עוד 5,000 שקל בשנה: העובדים שיגדל להם בקרוב הנטו

במשרד האוצר מקדמים בחוק ההסדרים את ריווח מדרגות המס - שנועד להגדיל את שכר הנטו למעמד הביניים ● דיונים שנערכו בוועדת הכספים חשפו מי ייהנה מההטבה ● במסגרת הרפורמה יתווספו עד 5,000 שקל בשנה לשכר, אולם היא צפויה להעמיק את הגירעון

תחנת דלק / צילום: Shutterstock

מיום שבת בערב: מחיר הדלק מטפס מעל ל-7 שקלים

מחיר הדלק יעלה ב־14 אגורות בחודש מרץ ויעמוד על 7.02 שקלים ● הסיבה: "המתיחות הביטחונית והגאו־פוליטית הובילה לעלייה במחיר הבנזין הבינלאומי"

ג'נסן הואנג / צילום: ap, Lee Jin-man

ג'נסן הואנג בראיון לאחר פרסום דוחות אנבידיה: "השווקים טעו"

שעות ספורות לאחר שאנבידיה היכתה פעם נוספת את תחזיות השוק ופרסמה דוחות כספיים מצוינים וצפי מכירות אופטימי, מנכ"ל החברה, ג'נסן הואנג, שוחח עם אנליסטים והתראיין לרשת CNBC ● על החששות מהיווצרות בועה בשוק שבבי ה-AI, והבטחתו כי הביקוש רק יגבר ככל שהכלים יהיו חכמים יותר

נכס של אול-יר בניו יורק / צילום: מצגת החברה

7 חברות כבר קרסו, ומיליארדים ירדו לטמיון. אז למה הטרנד המסוכן בבורסה ממשיך?

מאז החלו הנפקות של חברות נדל"ן מארה"ב בבורסה המקומית לפני כמעט 20 שנה, קרסו כבר שבע מהן, אך גם היום הן ממשיכות להגיע בהמוניהן ולגייס מיליארדי שקלים מהמשקיעים בת"א ● מדוע זה קורה, מי המרוויחים והנפגעים, ומה עושה הרגולטור שמפקח על התופעה? ● כסף בסיכון

אמיר אליחי, מייסד משותף ומנכ''ל Carbyne / צילום: Carbyne

"צופים התרחבות משמעותית": מנכ"ל קרביין בראיון אחרי האקזיט הענק

רכישת קרביין על ידי אקסון האמריקאית ב–625 מיליון דולר הושלמה רשמית, והחברה הישראלית הופכת לזרוע הטכנולוגית של ענקית הציוד המשטרתי במוקדי ה–911 ● בראיון ל"גלובס" מספר המייסד אמיר אליחי על הדרך מהשוד בחוף הים ועד לאימפריית ניהול אירועי החירום

אילוסטרציה: Shutterstock

הותר לפרסום: חברה ביטחונית ישראלית עומדת בלב פרשת עבירות מס ועבירות כלכליות

החקירה, שנפתחה בשנת 2021, התנהלה ע"י רשות המסים ומשטרת ישראל תחת צו איסור פרסום גורף ● אתמול התיר ביהמ"ש לפרסם את עצם קיום החקירה, ואולם פרטי הפרשה המלאים, החשדות, שם החברה ושמות החשודים עדיין אסורים בפרסום