משה (שיקו) זנה, מנכ''ל רכבת ישראל / צילום: תמר מצפי
מנכ"ל רכבת ישראל משה (שיקו) זנה התפטר היום (ד') מתפקידו, במסגרת ישיבת דירקטוריון החברה, כך נחשף באתר גלובס. מהלך ההתפטרות מגיע לאחר עימותים של המנכ"ל מול ועד העובדים של החברה, וכן לנוכח מתחים מול משרדי הממשלה, ובמיוחד מול משרד האוצר. כל אלו נהפכו לעימותים תקשורתיים בתקופה האחרונה. זנה נכנס לתפקיד בנובמבר 2023.
● השרים ישלטו במינויים, וגם בוועדה לבדיקתם: ההשתלטות של אמסלם על החברות הממשלתיות עולה שלב
● הכנס נדחה, והבטחת רגב ל־350 מיליון שקל למאבק בתאונות נותרה באוויר
● ברגע האחרון: פעילות הותמ"ל הוארכה בשנה נוספת
כעת 70 מיליארד שקל מחפשים מנהל שיצליח להתמודד עם הפוליטיקאים והוועדים. ניהול חברת תשתית ממשלתית הוא תפקיד שכרוך במורכבות רבה, ורבים מעדיפים תפקיד מקביל בשוק הפרטי. ברכבת המצב סבוך עוד יותר, שכן מדובר בחברה עם 4,000 עובדים, שלא רק מקימה תשתיות אלא גם מספקת שירות להמוני ישראלים ומתמודדת עם ועד עובדים חזק ולעומתי מחד, ועם יו"ר דירקטוריון מעורב, מאוד, בניהול החברה.
בין האתגרים ניתן למנות את הצורך בהסרת חסמים ובתיאומים מול גורמי לחץ, ריבוי הבוסים במשרדי הממשלה - התחבורה, רשות החברות, אגף התקציבים באוצר והחשכ"ל - לצד הפוליטיקאים, הלחצים מצד הרשויות המקומיות, וכל אלו לצד אתגרי הניהול.
במכתב ההתפטרות שלו, שהגיע לידי גלובס, הודה זנה לבכירי משרד התחבורה וכן ליו"ר הדירקטוריון. באופן בולט, מהתודות נעדרו אנשי רשות החברות והאוצר.
"אני מסיים את תפקידי בתחושת גאווה מקצועית אישית ולאומית, על שניתנה לי הזכות לעמוד בראש אחד הגופים הציבוריים המרכזיים במדינת ישראל", כתב. זנה מנה את הישגיו כפי שהוא רואה אותם, ובהם הפעלה רציפה של החברה למרות מצבי החירום הלאומיים; ביצוע תוכנית להארכת רכבות; מינוי 50 מנהלים בכירים; שינוי מבני בחברה לאחר סגירת החברות הבנות שלה; וכן שיפור ממשקי החברה עם חברות אחרות.
לא רוו נחת מהתפקוד
למרות האווירה החמה והמכובדת, להתפטרותו של זנה קדמו עימותים כאמור מול ועד העובדים של החברה, שלא הצליח לפעול בשיתוף עם שום מנכ"ל של רכבת ישראל קודם לכן. מעבר לזה, גם במשרד האוצר וברשות החברות לא רוו נחת מתפקוד הארגון בחודשים האחרונים.
ברכבת מסבירים שהמלחמה כפתה עיכובים, אבל בממשלה סבורים שהדבר נובע גם מאופן ניהול החברה וחוסר היכולת להתנהל מול העובדים. כך, פרויקטי הדגל של הרכבת נדחו לשנים ארוכות, בהם פרויקט חשמול המסילות, שאמור היה להסתיים בסוף השנה שעברה, פרויקט החלפת מערכות האיתות, הקמת מסילה לאורך כביש 431 ופרויקטים רבים נוספים.
במקביל, לעמדת הממשלה לא נעשתה עבודה מספקת בקידום תכנית החומש החדשה של הרכבת, שתוקצבה כבר בשנת 2022, ומרבית הפרויקטים שלגביהם נרשמים עיכובים כעת שייכים לתכנית החומש שקדמה לה. בין לבין גם דווח על עימות בין זנה לסמנכ"ל הכספים הקודם של החברה, כתוצאה מציון "נכשל" שקיבלה החברה במדד הנוגע למוסר תשלומים לקבלנים.
בשונה מכך, במשרד התחבורה דווקא היו מעדיפים לראות את זנה ממשיך בתפקידו. בין השיקולים כמובן גם מערכת הבחירות המתקרבת, וחוסר היכולת למנות מנכ"ל במהלכה, והמורכבות בתהליך הזה עד למועדן.
המנכ"ל הקודם של החברה, מיכאל מייקסנר, סיים את הקדנציה שלו לאחר שבמהלכה פעלו ועד העובדים והדירקטוריון, במעורבות השרה מירי רגב, להביא להדחתו, שאליה התנגדו נחרצות במשרד האוצר וברשות החברות.
מייקסנר סיים קדנציה שבמהלכה נחתמו הסכם הפעלה, הסכם קיבוצי ותוכנית חומש לרכבת, שאותה העמיד בתור החברה שאחראית על הכי הרבה כסף אחרי פרויקט המטרו. כך, תוכנית החומש כוללת כ-46 מיליארד שקל לפרויקטים, בנוסף לפרויקטים המשכיים שהעמידו את התקציב על כ-70 מיליארד שקל. למרות כל אלו רגב והדירקטוריון עשו כל מאמץ כדי לסיים את הקדנציה שלו, לנוכח איבת ועד העובדים כלפיו וסירובו "ליישר קו" במינויים.
לפני מייקסנר כיהן שחר איילון כמנכ"ל, ולא הצליח לסיים קדנציה, לאחר שנקלע לעימותים מול השר דאז, ישראל כץ, בעקבות הדחייה בהפעלת הקו המהיר לירושלים ושפע התקלות שהתגלו מייד עם הפעלתו.
השדרוג של אבנר פלור
כך, מתברר, קשה למצוא מנכ"לים שהשלימו את כהונתם בארגון, שמשמש אחת מהחברות הממשלתיות הגדולות והבולטות במשק הישראל. ייתכן שזו הסיבה לכך שלצד העוצמה, ההשפעה היומיומית וניהול פרויקטי הענק, מעטים ניגשו להליך האיתור שבו נבחר זנה.
לשם השוואה, הליך איתור אחר, שהתקיים מעט לאחר מכן, היה למנכ"ל חברת נת"ע. מי שכיהן אז כמנהל רשות החברות, ינקי קווינט, הכריז שבכוונתו להוציא מידיה את פרויקט המטרו, מה שהיה מותיר את נת"ע עם שני קווי רכבת קלה שבנייתם תסתיים בעוד עשור. לעמדתו הצטרפה גם מירי רגב. אבל למרות שההצהרות הללו יכלו למעשה לרוקן את החברה מתוכן, עשרות מועמדים חזקים הסתערו עליה.
בינתיים, במשרד התחבורה השלימו מהלך אחר: מעט לאחר שרגב קיבלה לידיה את המשרד שוב, היא ביקשה כזכור למנות לתפקיד מנכ"ל המשרד את משה בן זקן מקורבה, אלא שבנציבות קבעו שאין לו מספיק ניסיון, והוא כיהן כמשנה חצי שנה, ואז מונה לתפקיד. מי שבינתיים כיהן כמנכ"ל שהועמד בפרונט היה ותיק המשרד, אבנר פלור, שמאז שודרג כ"מחווה" על תפקידו בהכשרת בן זקן, ומונה לראש מנהל תשתיות. למרות שהוא צמח במשרד, פלור נחשב לאחד ממקורביה של השרה.
מאז, הוא עזב את התפקיד, ובחודש ספטמבר, בתום תקופת צינון מקוצרת, הוא כבר ישודרג שוב, וייכנס לתפקידו החדש כמשנה למנכ"ל חברת הרכבת - בדיוק בעיתוי שהאחרון בדיוק פרש. כך עשוי למצוא עצמו המשנה המשודרג כממלא מקום מנכ"ל החברה הגדולה בענף.