גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לקראת כניסת HBO לישראל: התחרות בשוק הסטרימינג מתחממת

בישראל פועלות תשע שחקניות סטרימינג מקומיות וגלובליות, ובינואר הקרוב צפויה להצטרף השחקנית העשירית ● האם השוק יכול להכיל את כולן, כיצד התחרות משפיעה על המחיר לצרכן, ומה המודל הכלכלי המנצח?

HBO MAX / צילום: Shutterstock
HBO MAX / צילום: Shutterstock

בשנים האחרונות מתרחבות אפשרויות הצפייה בטלוויזיה יותר מתמיד, הן מבחינת התכנים, הן מבחינת זמן הצפייה - באופן שלמעשה מבטל את כל עקרונות הטלוויזיה הליניארית - והן מבחינת כמות השחקניות בשוק. לצד חמש שחקניות ישראליות יש גם ארבע בינלאומיות, וכל אחת מנסה למשוך אליה את הלקוחות ולהגדיל את עומק החדירה לשוק.

HBO מקס תיכנס לישראל בינואר 2026, ב-yes כבר הורידו את התכנים מהאוויר
לקראת החגים: כל הדרכים לבינג' מוצלח בנטפליקס

כל זה מוביל לשינויים מהותיים בשוק הסטרימינג. שיתוף-הפעולה בין פרטנר לתכנים של yes יצא החודש לדרך, והמתחרות סלקום והוט נמצאות כעת במסלול הערכה עצמית כדי לבצע מהלך דומה. בימים האחרונים עלו המחירים בשירות דיסני פלוס ב-5 שקלים, וכניסת שירות הסטרימינג HBO Max לישראל מתקרבת בצעדי ענק.

המחיר של HBO

לפני שבועיים דיווחנו כי yes הורידה את כל תכני HBO מהספרייה שלה, לאחר שבחברה החליטו לא להאריך את החוזה מול החברה האמריקאית. מדובר בשורה של סדרות בולטות, מ"הלוטוס הלבן" דרך "משחקי הכס" ועד "סקס והעיר הגדולה". החוזה של הוט וסלקום מול החברה טרם הסתיים, והן עדיין משדרות את התכנים שלה.

הכניסה של HBO לישראל תוכל להיות עצמאית - משמע ישירות לצרכן, או במסגרת באנדלים עם ספקיות הטלוויזיה - בדומה לחבילות נטפליקס שמציעות ספקיות הטלוויזיה המקומיות. בימים אלה הפלטפורמה מנהלת משא-ומתן מול השחקניות בשוק למכירת חבילה כזו, ובמקביל בוחנת את אפשרות למכירה עצמאית (בדומה לאפל TV).

כמה השירות החדש יעלה בישראל? HBO Max מציעים את המחירים שלהם בצורה די אחידה ברחבי העולם. בארה"ב הם עומדים על 17-21 דולר עבור התוכנית הבסיסית והפרימיום. על-פי הערכות שהגיעו לגלובס, המחירים צפויים לעמוד על 50-70 שקל, זאת לצד חבילת הטבות של חודש/שלושה חודשים חינם - וכמובן, חבילה שנתית תעלה פחות.

במדור זה פרסמנו כי השקת השירות בישראל צפויה לאמצע ינואר 2026, לאחר שהתאריך המקורי היה יוני 2025. באותו זמן הפעילו בהוט נוהל הסרה - משמע, הודיעו ללקוחות כי התוכן יוסר בקרוב מהפלטפורמה, וכדאי להתכונן לכך. אלא שהדד-ליין ההוא נדחה כאמור, ובינתיים החברה לא שיגרה הודעה חדשה. גורם בשוק אומר לגלובס כי "הדבר הכי נורא שאפשר לעשות ללקוח, זה לעצור אותו באמצע הבינג'. זה כמו לקחת לסועד במסעדה את האוכל באמצע הארוחה".

עם זאת, נציין כי שום תוכן חדש של HBO לא נכנס לישראל מסוף יוני. כך, לדוגמה, הדרמה הרפואית המדוברת "The Pitt" לא הגיעה לארץ, ונראה כאילו HBO Max שומרים את התכנים החדשים לעלייתם בישראל.

שאלת התוכן והמחיר

הכניסה של HBO היא המשך טבעי למגמה שהתחילה ב-2017, אז נטפליקס נכנסה לישראל בפורמט של באנדל עם חברות הטלוויזיה הרב-ערוצית. בדרך הזו קל יותר להגיע לצרכן ולצבור מסה של לקוחות בקלות רבה יותר. עבור הצרכן זה נוח יותר, משום שהוא מתנהל מול גוף שהוא כבר מכיר, מקבל חשבונית אחת ולרוב משלם מחיר טוב יותר.

מדוח של איגוד האינטרנט הישראלי משנת 2023, האחרון שיצא בנושא, עולה כי כ-60% מהישראלים מחוברים לנטפליקס - דומיננטיות מובהקת בשוק. במקום השני נמצאת דיסני פלוס עם 10%, אפל TV משתרכת עם 5%, ואמזון פריים עם 3%. מבחינת השחקניות הישראליות, ל-yes יש 562 אלף לקוחות, לסלקום יש 275 אלף לקוחות, ולפרטנר כ-200 אלף לקוחות. ההערכות הן שלהוט יש 550-570 אלף לקוחות, ול-freeTV יש 160 אלף.

רוב הצרכנים הישראלים מחזיקים חבילת פרימיום בתשלום גבוה או חבילת בסיס לואו קוסט בסטרימינג - של סלקום, פרטנר, נקסט של הוט, סטינג של yes או freeTV. לזה מצטרפות אפשרויות כמו מנוי עצמאי מול נטפליקס, דיסני או אפל וכן באנדל שספקיות הטלוויזיה מציעות.

האם השוק הישראלי באמת פתוח לכניסה של שחקנית נוספת? מדוח האינטרנט של בזק עולה כי בשנה שעברה עמד שיעור ההצטרפות לנטפליקס על 7%, ושיעור הנטישה עמד על 10% - כך שבנטו, מדובר בירידה של 3%. גם בדיסני התמונה דומה.

גורם בשוק הטלוויזיה אומר לגלובס כי "נכון שישראל היא שוק יותר קטן, אבל הרגלי הצפייה ביומיום כוללים תכנים גלובליים. השאלה היחידה היא האם התוכן אטרקטיבי מספיק. נטפליקס היו ראשונים, וזה בא לטובתם ומהווה אתגר עבור מי שבא אחריהם. המפתח להצלחה עבור HBO הוא קטלוג טוב של תכנים וגישה לארכיון במחיר משתלם. אז הם אולי יצליחו לשחזר את ההייפ הגדול שהיה ב'משחקי הכס'".

ספורט ופרסומות

בארה"ב, שוק עצום ושונה מאוד מישראל, הצופים נוהגים להתנתק ולהתחבר לפלטפורמות לפי התכנים הקיימים. כך, למשל, בחודש מסוים הם יעדיפו את נטפליקס כדי לעשות בינג' על סדרה חדשה, ובחודש לאחר מכן יתנתקו ויעשו מנוי לדיסני, שמציעה תוכן אטרקטיבי אחר.

זו אחת הסיבות שענקיות הסטרימינג בעולם מתחרות על שידורים חיים של אירועי ספורט, כיוון שאז אוהדים ירצו לשמר את המנוי גם בחודש העוקב. האם הישראלים ינהגו באופן דומה?

"ישראל היא מדינת נטפליקס, ואחוז החדירה שלה כאן הוא מהגבוהים בעולם", אומר אורן רוזמן, שותף ומוביל תחום תקשורת ומדיה בדלויט ישראל. "הצרכן הישראלי לא אימץ את הגישה האמריקאית, ושיעורי הנטישה יותר נמוכים. מצד שני, אין היצע פלטפורמות כמו לצרכן האמריקאי".

ומה באשר לשחקניות עצמן? רוזמן מזכיר כי "שחקניות הסטרימינג בכל העולם עושות חישוב מסלול מחדש. בסופו של דבר, חוץ מנטפליקס, רובן התקשו למצוא מודל עסקי בר-קיימא, ולכן השוק הזה נמצא בתהליך של רציונליזציה. חלקן החלו למכור תוכן אחת לשנייה, וכולן פיתחו הצעות ערך שמבוססות על פרסום". כך, ברבעון הראשון של 2025, כ-57% מהמצטרפים לשירותי סטרימינג הגלובליים בחרו במסלולי הפרסומות.

גם השחקניות הישראליות עוסקות בהתחדשות. כך, למשל, ב-yes הכריזו על עסקאות אסטרטגיות עם ענקיות המדיה פרמאונט, יוניברסל וליונסגייט, שבמסגרתן ישודרו כ-20 סדרות חדשות בשנה. בסלקום עובדים על עיצוב חדש לשירות הטלוויזיה שיקבל את תכני נקסט של הוט. כל מהלך כזה - משינוי עיצוב, דרך תכנים חדשים ועד באנדל של HBO - משפיע על השוק ועל מה שיכול לקרות בו.

האם הצרכן הישראלי ישלם פחות הודות להתגברות התחרות? בחלק מהשחקניות מנסים להרגיע ולומר שלכל הפחות המחירים הנמוכים יישמרו - ואולי אפילו ישתפרו.

בשוק גם מסבירים כי כניסה של שחקנית תוכן נוספת עשויה להוביל להורדת מחירי הבסיס - שכן תכני HBO כבר לא מוצעים במסגרת החבילה הראשית של ספקית הטלוויזיה, אלא בתור שירות נפרד. לעומת זאת, יש מי שחושש מתלות בין החברות, שיכולה להוביל לעליית מחירים.

מה שבטוח, שוק הסטרימינג עדיין מתעצב בישראל ומושפע רבות מהנעשה בזירה המקומית והגלובלית. רק לאחר הכניסה של HBO נדע אם הרגלי הצריכה של הצופים הישראלים יהפכו דומים לאלה של האמריקאים - או שיישארו בפורמט שונה.

עוד כתבות

יהלי רוטנברג, החשב הכללי באוצר / צילום: יוסי זמיר

הבכיר לשעבר שבטוח: "אנחנו הכי קרובים להשבתת פעילות הממשלה מאי פעם"

כחשב הכללי באוצר יהלי רוטנברג גייס חוב חסר תקדים, התמודד עם הורדת הדירוג הראשונה של ישראל ונדרש לצנן את הוצאות הביטחון: "אמרתי - אל תאלצו אותי לבחור בין צה"ל לעמידה בתקציב" ● עכשיו הוא חושף את הפינות האפלות שדורשות פיקוח - ומתכנן את הטרק בנפאל

ממ''ד / צילום: דוברות משרד הביטחון

מצב חירום עד יום שני: ההנחיות החדשות של פיקוד העורף

הוכרז מצב חירום מיוחד בעורף, והשמים נסגרו לטיסות אזרחיות ● הוטלו מגבלות נרחבות על פעילות המשק, החינוך וההתכנסויות ברחבי הארץ ● מתי אפשר לצאת מהמרחב המוגן ואיך נערכים באתרי הבנייה?

נתב''ג / אילוסטרציה: עידו וכטל, ארקיע

נתקעתם בחו"ל? מתי ואיך תוכלו לחזור לישראל

המרחב האווירי סגור ונתב״ג מושבת לפחות עד יום שלישי, ובינתיים כ־150 אלף ישראלים שוהים בחו"ל ואינם יכולים לשוב ארצה ● במשרד התחבורה נערכים למבצע דרך האבים מרכזיים באירופה, ארה״ב ואסיה, ובמקביל נשקלת האפשרות לצו חירום שיצמצם זמנית את חובות חברות התעופה כלפי הנוסעים ● איך יראה מבצע החילוץ ומתי יתאפשר לטוס חזרה לישראל? ● גלובס עושה סדר

פעילות מערכות ההגנה האווירית במהלך מבצע עם כלביא / צילום: משרד הביטחון

הטילים האיראניים שמאיימים על ישראל, ומערכות ההגנה נגדם

איראן מאיימת בתגובה חריפה אחרי התקיפות הישראליות והאמריקאיות ● מהן מערכות ההגנה האווירית הישראליות, אילו טילים נמצאים בארסנל האיראני, ומה קורה אם האיומים מגיעים מכיוון הים? ● גלובס עושה סדר

כבר לא "רוקי" ו"קראטה קיד": לספורטאים בקולנוע היום יש נקודות חולשה

מסימון ביילס ועד הקאמבק של אליסה ליו - מהפכת הספורטאיות של העשור האחרון לא נולדה על הפודיום, אלא בהחלטה לעצור ולחזור לתחרות בתנאים שהן מנסחות לעצמן ● התופעה לא פוסחת על המסך ההוליוודי, שמחליף את הפוקוס מהשאלה "איך הם מנצחים?" ל-"מה נשאר מהם אחרי הניצחון?"

תור לקוםות בסניף של טיב טעם, הבוקר / צילום: באדיבות עובדי טיב טעם

הבהלה לנייר טואלט: התנפלות על רשתות השיווק. אלה המוצרים המבוקשים

בעקבות התקיפה באיראן והאזעקות הבוקר, נרשמה עלייה של מאות אחוזים בתנועת הלקוחות ברשתות הפתוחות בשבת עם זינוק בביקושים למים, שימורים ונייר טואלט ● ברשתות מדגישים כי אין מחסור וכי המלאים מלאים, בעוד שירותי המשלוחים המהירים הושבתו בהתאם להנחיות פיקוד העורף

מערכת ynet (ארכיון) / צילום: דור מלכה

יואב זיתון הוא איש התקשורת שנעצר בחשד שביצע מעשה סדום בקטין בן 15

זיתון, הכתב הצבאי של Ynet נעצר בשבוע שעבר ● מחקירת המשטרה התברר כי הוא הכיר את הקורבן באפליקציית היכרויות - וזה סיפר לו על גילו הצעיר ● הקטין סיפר למשטרה שזיתון הפיל אותו על הקרקע ואנס אותו באלימות קשה

מרכז ביג / צילום: ביג מרכזי קניות

ביג וקניוני עופר הודיעו לשוכרים: "לא נחייב שכ"ד כשסגור"

על רקע המלחמה מול איראן והגבלות פיקוד העורף, קבוצת ביג הודיעה לשוכרי המרכזים המסחריים כי בשלב זה לא תגבה עבור חודש מרץ את שכר הדירה הבסיסי ● עסקים חיוניים במרכזי ביג ימשיכו לפעול כרגיל ● בקניוני עופר לא ייגבו הוראות קבע לפחות עד 15 במרץ או התבהרות המצב

עשן מתנשא מעל מרכז העיר טהרן לאחר פיצוץ, הבוקר / צילום: Reuters, Anadolu

שעות לפני התקיפה: פלטפורמת ההימורים התחילה לגעוש

בזמן שמערכות המכ"ם התחממו, פלטפורמת "פולימרקט" כבר הראתה זינוק של 100% בהסתברות לעימות ● אחרי שהשוק "סגר את הפינה" על התקיפה האמריקאית הקרובה, השאלה הגורלית על עתיד המשטר ב-2027 נסחרת כעת ביותר מ־50%

עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP,shutterstock

כמה זמן לוקח לכטב"מים להגיע מאיראן לישראל וכמה לטיל בליסטי?

איראן הודיעה כי גל של עשרות כטב״מים נמצא בדרכו לישראל ● כמה זמן ייקח להם להגיע, מה ההבדל בין סוגי הטילים השונים ומה כולל מערך ההגנה האווירית של ישראל? ● גלובס עושה סדר

ד''ר אנג'לה עירוני / צילום: דוברות אסותא / עופר חג'יוב

המיילדת שהפכה למנהלת בית חולים והפרשה שהסעירה את המדינה

"לאחר שאח שלי עבר תאונת פגע וברח, שאילצה אותו לעבור ניתוח ראש מסובך, נולד החלום שלי להיות אחות בטיפול נמרץ נוירוכירורגי. לא היה מקום בתל השומר, אז התחלתי בגינקולוגיה" ● שיחה קצרה עם ד"ר אנג'לה עירוני, מנהלת בית החולים אסותא ראשון לציון והמרכז הרפואי אסותא רעננה

דפנה לוצקי / צילום: איל יצהר

העיתונאית דפנה לוצקי הלכה לעולמה

לוצקי, כיהנה בשורה של תפקידים משמעותיים בעיתונות הכלכלית ● היא שימשה בין היתר כסגנית עורכת גלובס וכעורכת בכירה בדה מרקר וכאן ● היא נפטרה ממחלה קשה בגיל 51

נתב''ג / צילום: Shutterstock

המרחב האווירי נסגר: מה לעשות אם יש לכם טיסה בקרוב?

בעקבות מתקפת המנע באיראן המרחב האווירי של ישראל נסגר ל-48 שעות ● נעצרו המראות ונחיתות ● נוסעים ישראלים שנתקעו בחו"ל מתבקשים ליצור קשר עם חברות התעופה שלהם

בלי נופים, טיולים ואטרקציות: ברוכים הבאים לחופשות השינה / צילום: Shutterstock

עם 16 שעות שינה ובלי אטרקציות: הכירו את טרנד החופשות החדש

סוכריות גומי עם שמן קנאביס, כריות שזוכרות את מבנה הראש וגם מיטות שמנתחות את איכות השינה ● קבוצה הולכת וגדלה של נופשים חיפשה פתרון לעייפות - ופיתחה טרנד שהיא מכנה sleepcation ● תעשיית האירוח מציעה ועוד ועוד שדרוגים, אבל מומחים מזהירים: "זה אינו פתרון משמעותי לחוסר"

עלי חמינאי / צילום: ap, Office of the Iranian Supreme Leader

בישראל גוברת ההערכה שחמינאי חוסל. איך ייבחר המחליף?

בישראל מעריכים שהמנהיג העליון של איראן חוסל • מה קורה כשצריך למנות לו מחליף, ואיך זה ישפיע על המבנה המסועף של משטר האייתוללות? • המשרוקית מסבירה

נמל התעופה בן גוריון ריק מנוסעים לאחר מבצע עם כלביא, ארכיון / צילום: ap, Ariel Schalit

לא יחזרו עד ה-7 במרץ לפחות: חברות התעופה הזרות שהתחילו לבטל טיסות

המרחב האווירי בישראל נסגר אמש בעקבות ההתפתחויות הביטחוניות, ונכון לעכשיו הסגירה מוגדרת עד יום שלישי ● עם זאת, חברות התעופה החלו להאריך את הביטולים מעבר למועד זה ● קבוצת לופטהנזה וחברת Wizz Air הודיעו כי טיסותיהן לישראל יושבתו עד 7.03 כולל

מיכלית בריטית במיצרי הורמוז / צילום: ap, Morteza Akhoondi

תנועת הספינות במיצרי הורמוז צונחת - ומחיר המעבר מזנק

בעקבות המבצע נגד איראן, תנועת הספינות באזור הקריטי נחתכה בכ-70%, ובפייננשל טיימס מדווחים כי מחירי הביטוח לכלי השיט העוברים בו צפויים לזנק בחדות ● על אף שאיראן קראה לספינות שלא לעבור במיצרים, בבריטניה המליצו לימאים להתעלם מהקריאות ולנהוג בזהירות

עשן בטהרן לאחר תקיפה משובלת של ישראל וארה''ב / צילום: ap

200 מטוסי קרב, 500 מטרות ומאות חימושים: כך התבצעה התקיפה הגדולה בתולדות חיל האוויר

מאז פרוץ מבצע "שאגת הארי" בשעות הבוקר, מאות אתרים ומטרות ברחבי איראן הותקפו על ידי מטוסי חיל האוויר ● איך תוכנן המבצע ואילו מערכות נפגעו? ● גלובס עושה סדר

קרן שחר / צילום: רונן אקרמן

קרן שחר מכרה השבוע סדרה לאפל: "היו רגעים שחשבתי שזה לא יקרה"

היא חולשת על זרוע קשת אינטרנשיונל, חתומה על עסקאות גדולות מול ענקיות המדיה הגלובליות ונבחרה לאחת הנשים המשפיעות בתעשיית הטלוויזיה העולמית ● בראיון ראשון בתפקיד מספרת קרן שחר על מכירת הסדרה "הבת" לאפל שנסגרה השבוע, על הקשיים כחברה ישראלית בזמן המלחמה, ועל התחרות הגדולה בזמן שהתעשייה העולמית בתקופת קיצוצים

התרעה של פיקוד העורף / עיבוד: צילום מסך האפליקציה

קטן אך דרמטי: פיקוד העורף הוציא פיצ'ר חדש

בפיקוד העורף עדכנו כי "מעתה ההנחיה ליציאה מהמרחב המוגן תתקבל גם במערכת CB (מסר אישי). ההודעה תתקבל במכשיר הטלפון ובצליל הודעה רגילה כפי שמוגדר באותו המכשיר. ההנחיה המקדימה תמשיך להתקבל כפי שהתקבלה עד כה, ולכן תמשיך להיות מופצת ללא שינוי" ● המשמעות: ההתרעות לנייד יוכפלו