גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עם תמיכה מוורן באפט: הענקית שהפכה למניה הלוהטת בוול סטריט

השבוע השיקה גוגל את הגרסה החדשה של מודל ה־AI שלה ג'מיני 3, והבטיחה ביצועים משופרים ● ההשקה מצטרפת לצמיחת יחידת הענן, דוחות חיוביים והתפזרות העננה הרגולטורית שריחפה מעליה ● המניה במגמת עלייה ונראה שאחרי המשבר, החברה חוזרת למרכז העניינים

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince
סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

לאחר אתגרים שחוותה גוגל השנה, בחודשים האחרונים חלה תפנית חיובית עבורה. בעוד שלפני כמה חודשים היו מי שהגדירו אותה כחברה במשבר, בטח בכל הקשור למודל העסקי שלה - הצליחה גוגל להפוך את המצב.

לאחר שלוש שנים גיא אזרד עוזב את גוגל
האקזיט הגדול בתולדות ישראל עולה שלב: עסקת גוגל־וויז קיבלה אור ירוק בארה"ב. התחנה הבאה: אירופה
"המניות יעלו ב-300%": גל ההונאות הפיננסיות מתפשט במודעות גוגל

מתחילת השנה עלתה מנייתה של אלפאבית (גוגל) בכ־50%, וכמעט הוכפלה מאז השפל באפריל. נוסף על כך, באחרונה דווח כי וורן באפט החליט לרכוש מניות של אלפבית. גוגל גם השיקה מודל AI חדש שנחשב לפריצת דרך בשוק הטכנולוגיה, ג'מיני 3, והאופטימיות סביבו מקפיצה כעת את המניה במעל 3% במסחר בוול סטריט.

כמו כן, עננת הרגולציה בשל החשש לפגיעה בתחרות התפזרה, וגוגל נהנית ממומנטום חיובי. כך הגיעה החברה לשווי שוק של 3.44 טריליון דולר, והיא ממוקמת במקום הרביעי בשווי החברות הנסחרות בוול סטריט.

מקלישאות וחנופה לתובנות אמיתיות

לפני שלושה חודשים המתחרה הגדולה OpenAI השיקה את המודל המתקדם ביותר שלה - GPT5. גוגל לא נשארה חייבת, השיקה השבוע את הדור הבא שלה ג'מיני 3 (Gemini) והתחייבה לביצועים משופרים. בהכרזה צוין שהמודל יכול להבין לעומק ניואנסים ופירוק בעיות לגורמים.

לפי גוגל, המודל מבין הקשרים טוב יותר, מה שיוביל לתוצאות טובות ומהירות יותר. שיפור משמעותי שהוצג הוא היכולת לטפל בטקסטים בצורה טובה ואף לעבד מידע בכמה מישורים בו זמנית - טקסט, וידאו, אודיו וגם קוד. יתרה מכך, בתגובות המודל יוחלפו קלישאות וחנופה בתובנות אמיתיות, או כפי שנאמר - המודל יגיד למשתמשים את מה שהם צריכים לשמוע, ולא מה שהם רוצים לשמוע.

אחת ההכרזות החשובות שהיו בערב נסובה סביב Gemini Agents. בחודשים האחרונים הוכרז על דפדפנים שונים שלהם שימוש בסוכנים - כך לדוגמה ל־OpenAI הושק הדפדפן Atlas ולסטארט־אפ Perplexity - הדפדפן Comet; בשני הדפדפנים קיים סוכן שיבצע משימות עבור המשתמשים, כמו הרכבת סל קניות באתר הסופר. עם זאת, המשימות שגוגל תאפשר בשלב הראשוני הן רק כאלו הקשורות לאפליקציות שלה - דוגמת בדיקה בלוח השנה או חיפוש טיסה. הפיצ'ר הזה יהיה זמין רק למנויי Ultra, המשלמים מדי חודש 200 דולר.

אורי אליאבייב, יועץ בתחום ה־AI ומנהל קהילת Machine and Deep Learning Israel מסביר לגלובס כי גוגל הכריזה על "מודל שמנצח את מרבית המודלים העדכניים של כל החברה. הם מצליחים לקבל תוצאות טובות בהרבה אתרים ובנצ'מרקטים בשוק. מה שמיוחד במודל הזה - וזה הנרטיב שגוגל מנסה ליצור - הוא נושא הבנייה, כמו באופן הצגת מידע בצורה אינפורמטיבית. לצד זה, הם שמים דגש על בניית אפליקציות בעזרת Vibe Coding. אלו יכולות עמוקות מאוד".

לדבריו, "אפליקציות ושירותים מוכרים כמו Base44, מעידים שהכניסו יכולות חדשות לאחרונה, ונראה שהתוצרים קפצו מדרגה. מעבר לזה, נראה שזה נכנס לשירותי גוגל. זה מודל מאוד רובסטי, לפי ההדגמות".

ההכרזה הזו מגיעה על רקע הידיעה שאפל צפויה לחתום על עסקה עם גוגל בסך מיליארד דולר בשנה כדי להטמיע את יכולות ג'מיני בסירי (Siri). בשוק הדבר נתפס כחותמת וכרשת ביטחון אדירה לגוגל.

לפי גוגל, לג'מיני יש 650 מיליון משתמשים פעילים חודשיים ול־AI Overviews, המוטמע במנוע החיפוש של גוגל, יש שני מיליארד משתמשים חודשיים. לצורך ההשוואה, OpenAI עדכנה באוגוסט ש־ChatGPT הגיע ל־700 מיליון משתמשים שבועיים.

המומנטום החיובי של גוגל משמעותי

השקת המודל החדש הזה חלה בעת התאוששות של גוגל. מניית החברה עלתה בעשרות אחוזים בחודשים האחרונים, והיא הצליחה למרות שפקפקו בה. זאת לאחר שהמשקיעים והאנליסטים הדהדו בשנים האחרונות כי המודל העסקי של גוגל בבעיה, שכן חששו שה־AI יחליף את מנוע החיפוש.

נדב צלר, שותף מנהל בקרן ספרה ושותף מייסד בקרן ספרה־טק, מתאר לגלובס את המעבר של גוגל. "נקודת המוצא לפני השנה האחרונה הייתה שגוגל נתפסה כחברה מאותגרת, שהמעבר למודלי LLM (Large Language Model, מודלי שפה מבוססי AI) יבוא על חשבון מנוע החיפוש באופן משמעותי. מאז ומתמיד היא הייתה בין הראשונות לפתח יכולות AI בתוך הבית".

צלר סבור כי שנתה הטובה של גוגל הגיעה לשיא השבוע בהכרזת ג'מיני 3. "ראשית, מבחינת יכולות המודל של גוגל - ע"פ כל מדד בשוק, הוא מוסיף שכבה נוספת. יש הסבורים שהם אולי הגיעו לרמת Baby AGI (מודל בינה מלאכותית כללית שהחברות שואפות אליו, נ.ט). שנית, הם שינו את מדיניות התמחור. גוגל אומרת מראש שהמודל חזק ויתומחר אחרת. אפשר לעשות את זה רק מתוך ביטחון במודל, שיקר יותר בעשרות אחוזים מ־GPT5".

לפי ניר אורגד, אנליסט מניות חו"ל במערך הייעוץ בבנק לאומי, הסיפור של גוגל מעניין במיוחד. "כדי להבין אותו צריך להבין את נקודתה הפתיחה והתמחור של גוגל: גוגל הייתה נסחרת בדיסקאונט משמעותי ביחס לענקיות הטק האחרות, בין הסיבות היו הסיכון הרגולטורי והתחרות.

בעבר גוגל נסמכה על מנוע החיפוש והכנסות מגוגל וכרום, מה שהיווה את רוב הרווח התפעולי שלה. לכן, החברה הייתה חשופה לסיכון של שיבוש או תחרות שתצליח לערער את הדומיננטיות שלה. בנוסף היו שינויים שאיימו עליה, מכירה או הסכמים על כרום או אנדרואיד, וכל אלו הובבילו למשפט נגד החברה".

נקודת המוצא להצלחה וגורמי סיכון אפשריים

ומנקודת הפתיחה הזו, החלה החברה לפעול: "העננה שריחפה מעל גוגל התפזרה כשביהמ"ש קבע שהיא לא צריכה למכור את כרום. יתרה מכך, ממכפילי רווח של 18-16 בעוד שבשוק מכפילי הרווח הממוצעים, תלוי בתקופה, עמדו על 27-25. גוגל הייתה בנקודת תמחור נוחה מאוד ביחס לקצב הצמיחה שלה. מתוך זה, המניה זינקה והדוחות היו מעולים ויחידת הענן הפכה לרווחית. הרווחיות הזו הפחיתה את התלות ברווח ממנועי החיפוש ואפשרה למשקיעים להרגיש בנוח להשקיע למרות תמחור גבוה יותר של המניה", מסביר אורגד.

מכפיל הרווח של גוגל לשנת 2026 עומד על 24, עדיין נמוך יותר מענקיות טק אחרות. הכנסות אלפבית צמחו ב־16% ברבעון החולף - קצב צמיחה יפה מאוד. החברה הצליחה להציג חדשנות אמיתית בשווקים שונים; ממחשוב קוונטי, דרך הענן ועד הרכב האוטונומי. בשוק רואים איך הרכישה של Wiz, שאושרה בארה"ב, קריטית לגוגל ותיתן פתרונות טובים בשבילה בתחום הענן. "יש לגוגל הצעת ערך מאוד מעניינת אחרי כל זה", טוען אורגד.

מה מאיים על גוגל? "לגוגל נתח שוק של 90% בשוק החיפוש העולמי. זה עדיין סקטור שהיא יכולה לאבד בו דומיננטיות ולהפסיד כסף, ולכן זהו גורם סיכון".

לדברי צלר, "לגוגל יש עסקים שלא מאוימים כלל. ההצלחה בתחום הרכבים האוטונומיים, Google Cloud וגם יוטיוב. הם עדיין לא חשופים לסיכון המסורתי שקיים על מנוע החיפוש". הוא מוסיף כי, "כיום התמחור השתנה בשל העובדה שמטא ירדה וגוגל עלתה. גוגל יחסית זולה, אבל הדבר שמניע את המניה הזו הוא ההצלחות העסקיות שהשיגה בשנה וחצי האחרונות. השוק נוטה לתגמל את המנצחים".

עוד כתבות

דנה עזריאלי / צילום: אריק סולטן

דנה עזריאלי מתיישבת על כס המנכ"לית עם שכר משודרג

דנה עזריאלי תהפוך למנכ"לית הקבועה של חברת הנדל"ן המניב ● השף יוסי שטרית ישתף פעולה עם מותג הרכב הסיני זיקר ● אחד המטוסים בארקיע יישא את שמו של הזמר יהורם גאון ● וזה המינוי החדש בקרן ההון סיכון של האחים ברקת ● אירועים ומינויים

בתי הזיקוק, חיפה / צילום: שלומי יוסף

בניגוד לתוכניות הממשלה: המבקר בדוח חריף נגד העברת בזן

דוח מבקר המדינה על מוכנות משק החשמל למלחמה מזהיר מפני סגירת בית הזיקוק בחיפה ומדגיש את החשיבות של ייצור מקומי של דלקים ● הדוח עורר זעם בקרב ראש המועצה הלאומית לכלכלה, הרשויות המקומיות וארגונים ירוקים, שטוענים שהמתקן מהווה סיכון בטחוני וסביבתי ומדגישים את הצורך בפינוי ובקידום חלופות מבוזרות

היקף העסקאות בירידה, אבל מחירי הדיור עולים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

דירה ממוצעת נמכרת כבר ב־2.3 מיליון שקל, ומשכנתאות היוקרה מטפסות

היקף העסקאות שבוצעו בשנה שעברה עמד על 80% לעומת שנה ממוצעת, אבל המחיר הממוצע של דירה ברבעון הרביעי של 2025 היה הגבוה ביותר אי־פעם ● 40% מהמשכנתאות נלקחו על דירות של 3 מיליון שקל ומעלה, וחלק ניכר מהעסקאות מתרכזות בתל אביב והמרכז

עפולה / צילום: Shutterstock

קשישה חיה 50 שנה בדירה שלא רשומה על שמה. האם היא הבעלים החוקיים?

קשישה בת 80 גילתה כי הדירה שבה התגוררה מאז שנות ה־60 רשומה על שם המדינה ● למרות היעדר כל מסמך בכתב, בית המשפט קבע כי בנסיבות חריגות של "זעקת ההגינות" ניתן להכיר בבעלותה על הדירה

עידן עופר / צילום: סיון פרג'

עידן עופר יצא מהחזקותיו בצים בשנים קודמות: האם הוא פספס את עסקת חייו?

בעלי חברת הספנות לשעבר החל לממש את החזקותיו במחירי השיא של 2022 ונהנה מתמורה כוללת של מעל 2 מיליארד דולר, בעיקר מדיבידנדים ● עופר יכול היה להרוויח יותר על יתרת המניות שמימש, אך גם כך הערך המצטבר שלו בצים גבוה מהמחיר בעסקה למכירתה

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה מעורבת בתל אביב; אנלייט זינקה ב-12%, דלתא מותגים נפלה ב-16%

מדד ת"א 35 עלה בכ-0.3% ● דלתא מותגים הפילה גם מניות אופנה אחרות ●  טבע עלתה בעקבות ניסוי מוצלח ● אלביט טיפסה בקרוב ל-3%, לאחר שהודיעה על עסקאות בגובה 435 מיליון דולר ● לאחר שזינקו אתמול, מניות הבנייה והנדל"ן ירדו, מדד מניב חו"ל נפל במעל 4%

אילן רביב, מנכ''ל מיטב / צילום: רמי זרנגר

לאחר שזינקה 1,200% בשלוש שנים: ההמלצה שנותנת רוח גבית לבית ההשקעות הגדול בישראל

בג'פריס צופים שבית ההשקעות הגדול בישראל ימשיך ליהנות מהרוח הגבית שמספק לו שוק החיסכון הארוך וקצר הטווח ● שווי המניות של משפחות סטפק וברקת - כמעט 6 מיליארד שקל

נתוני הלמ''ס / צילום: Shutterstock

בשוק וברשות ני"ע לא מאמינים יותר לנתוני הדיור של הלמ"ס

ברשות ני"ע מחמירים את חובות הדיווח של יזמיות המגורים הציבוריות, מחשש שהמחירים בפועל נמוכים יותר בשל המבצעים ● זאת, בעוד שהשבוע דיווחה הלמ"ס על חודש שני ברציפות של עליות במחירי הדירות ● רשות ני"ע: "צריך להבין שכל מבצעי הקבלן מגלמים ירידה במחיר האפקטיבי"

חוות שרתים / אילוסטרציה: Shutterstock

שתי החברות שיקימו במשותף חוות שרתים בישראל בשל מהפכת ה-AI

במסגרת ההסכם בין חברת דוראל לאמפא, יקבלו דוראל זכות הצעה ראשונה להפוך לספק החשמל של כל חוות שרתים שהתאגיד המשותף יקים ● מבחינת שתי החברות מדובר ביוזמה מסוג חדש ביחס לפעילות הקיימת שלהן, והיעד הוא חוות שרתים פעילות עד סוף העשור הנוכחי

דודו רייכמן, סגן מנהל מחלקת לקוחות מוסדיים, אי.בי.אי / צילום: יח''צ

שתי המניות שהן "הזדמנות של פעם בכמה שנים"

דודו רייכמן, ממחלקת לקוחות מוסדיים בבית ההשקעות אי.בי.אי, מזהה הזדמנות בשתי ענקיות טכנולוגיה, בטוח שישראל תמשיך לתת תשואה עודפת על העולם, ומעדיף כאן את מניות הבנקים והנדל"ן ● עוד הוא מציע להתרחב למניות שבבים בשווקים מתעוררים, ולהתרחק מקמעונאות ותשתיות

מוצרי מזון בסופרמרקט / צילום: Shutterstock

הסקר שמגלה: הישראלים מתוסכלים מהמחירים, אבל לא מפסיקים לקנות

רוב מוחלט של הישראלים מרגישים את יוקר המחיה כמעט בכל תחומי החיים, במיוחד במזון, ומעידים כי הם מצמצמים רכישות - כך עולה מסקר חדש של מועדון הצרכנות הוט ● "למרות זאת", אומרת המנכ"לית גנית הראל, "בפועל הם לא מוותרים על תענוגות וחיים טובים"

משרדי פאלו אלטו / צילום: Shutterstock

כפי שנחשף בגלובס: פאלו אלטו רוכשת את KOI הישראלית בכ-400 מיליון דולר

פאלו אלטו הודיעה על כוונתה לרכוש את חברת הסייבר הישראלית קוי (Koi), שגייסה קרוב ל-50 מיליון דולר בלבד מאז הקמתה ● סכום העסקה לא נמסר, אך הוא מוערך בכ-400 מיליון דולר

מניות הבנייה מזנקות / צילום: Shutterstock

המומחים לא מאמינים לנתוני הלמ"ס. אז למה מניות הבנייה זינקו, ומה יקרה למחירים?

בעקבות המדד הנמוך, המשקיעים בת"א מתמחרים הורדת ריבית בשבוע הבא, מה שמשפיע לחיוב על מניות הנדל"ן, שזינקו בחדות בבורסה ● רונן מנחם ממזרחי טפחות: "מדד המחירים לצרכן, שהפתיע למטה, מגביר את הסיכוי להורדת ריבית" ● יובל אייזנברג, מנכ"ל בית ההשקעות אם אס רוק: "נתוני הלמ"ס לעליות מחירים משובשים לחלוטין. להפך - רואים קבלנים קטנים שפושטים רגל"

רולף האבן יאנסן, מנכ״ל הפג-לויד / צילום: Reuters, Ulrich Perrey

מנכ"ל ענקית הספנות שרוכשת את צים: "נשמור על נוכחות משמעותית בישראל"

רולף האבן יאנסן, מנכ"ל הפג-לויד, התייחס במסיבת עיתונאים לעסקת הרכישה שנחתמה מול צים ● האבן יאנסן העריך כי לא צפוי שינוי במצבת העובדים בטווח הקרוב, אך במבט קדימה, סביר שמספר המועסקים בשתי החברות יחד יהיה נמוך מהיום ● לדבריו, מחיר העסקה "בהחלט לא נמוך, אך אנו מעריכים שזה נכס מצוין, ושהפרמיה מוצדקת"

משאבות נפט באזור קלגרי, אלברטה / צילום: Reuters, Todd Korol

בעידוד הבית הלבן: המחוז הקנדי העשיר שדורש להתנתק מהמדינה ולקבל עצמאות

אלברטה, "טקסס של קנדה", מאסה בשלטון הליברלי באוטווה ובמיסוי הכבד, והיא דוהרת למשאל עם על היפרדות ● בעוד שהרוב הקנדי מזועזע מהרעיון להפוך ל"מדינה ה-51 של ארה"ב", הבדלנים במחוז עשיר הנפט רואים בדונלד טראמפ ובמקורביו בני ברית אסטרטגיים

רחפנים של חברת אקסטנד / צילום: אקסטנד

חברת הרחפנים אקסטנד מתמזגת בנאסד"ק בעסקת מניות לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר

החברה הודיעה על מיזוג בעסקת מניות עם חברת האחזקות JFB הנאסד"קאית לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר ● בין המשקיעים נמנים אריק טראמפ, בנו של נשיא ארה"ב

אמיר ירון, נגיד בנק ישראל / צילום: דני שם טוב, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הנגיד יוריד את הריבית? שני נתונים שהתפרסמו ביממה מסבכים את התשובה

הלמ"ס פרסמה נתונים המציגים תמונה מורכבת: צמיחה של 3.1% וחוסן כלכלי, לצד אינפלציה בשפל של 1.8% ● על רקע התחזקות גם של השקל, נגיד בנק ישראל יצטרך להכריע האם הוא להמשיך להקל על המשק - או שמא הצמיחה האיתנה ושוק העבודה ההדוק מחייבים עדיין ריסון

שר הכלכלה ניר ברקת / צילום: דני שם-טוב, דוברות הכנסת

ניר ברקת יצא נגד הבורסה, והתנצל: "הוכיחה את עוצמתה"

שר הכלכלה טען כי "רק חברות נכות מנפיקות בישראל", וכי "חברות ההייטק המצליחות הולכות ישר לאמריקאים" ● בנוסף הוא קרא להנפיק את רפאל ואת התעשייה האווירית בארה"ב ולא בבורסה המקומית ● בהמשך ברקת פרסם הבהרה: "הבורסה הישראלית הוכיחה את עוצמתה ואת חסינותה; אני מצר על הניסוח הלא מוצלח"

כוונת SMASH X4 של סמארט שוטר מותקנת על נשק / צילום: אתר החברה

היזמית יוצאת רפאל שמביאה לבורסה כוונת חכמה שמסוגלת ליירט רחפנים

סמארט שוטר, שנוסדה ומנוהלת בידי מיכל מור, תנסה לנצל את הגאות במניות הביטחוניות כדי לגייס 200 מיליון שקל ● בחברה הצומחת, שעדיין לא מרוויחה, מחזיקים גם הפניקס ואלטשולר שחם

טיל בליסטי באיראן. האם טהרן חותרת להסכם אמיתי? / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

הבטן הרכה של איראן לקראת סבב נוסף של שיחות עם ארה"ב: מכירת הנפט

טראמפ מעמת את טהרן עם מציאות חדשה לקראת סבב השיחות השני בג'נבה: נכונות של המערב למו"מ לצד לחץ צבאי חסר תקדים ● איראן מגיעה עם אורניום מועשר בהיקף גדול ותשתית חשמל מקרטעת, והשאלה הגדולה היא האם תסכים להעשרה מחוץ למדינה