גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"שונא היהודים הנתעב ביותר של 2025": הזוכה בתואר אנטישמי השנה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: המדינה הערבית שהפכה לשותפה של ישראל בתעשייה הצבאית, איראן מגיבה לאיומים של ישראל בתקיפה נוספת, בניו יורק טיימס מסקרים את המלחמה על קרקעות פלסטיניים באיו"ש, וטאקר קרלסון "זכה" בפרס אנטישמי השנה ● כותרות העיתונים בעולם

על רקע המצב הביטחוני המתפתח ללא הרף, עדשת התקשורת העולמית חושפת נקודות מבט ייחודיות על מה שקורה בארץ. מניתוחים של מומחים בינלאומיים, פרשנויות מזווית אחרת וגם סיפורים קטנים מישראל שנעלמים מן העין - בכל יום נגיש לכם סקירה יומית קצרה מן הנכתב בתקשורת העולמית על ישראל, כדי לנסות ולפענח איך דברים מפה נראים מעבר לים.

הכתבות שאנחנו מציגים במדור לקוחות מתוך עיתונים גדולים בעולם, ואינן משקפות בהכרח את תפיסת העולם של גלובס.

אחרי טעויות חמורות בדיווח: BBC יבחן מחדש את הסיקור על ישראל
WSJ | טראמפ מאיים להרוס את "צי הצללים" של ונצואלה, ו־8 מיליארד דולר בסכנה

1כך הפכה איחוד האמירויות לשותפה הגדולה של ישראל בתעשייה הצבאית

אלביט חתמה לאחרונה עם איחוד האמירויות על עסקת ענק בשווי 2.3 מילארד דולר. בהודעתה המקורית לא דווח על זהות הרוכשת, וגם לא פורט באילו מערכות מדובר. אולם מקורות הבקיאים בפרטים מסרו ל-Intelligence Online כי "צפוי שהמערכת החדשה תכלול גרסה משודרגת ובהיקף רחב יותר של J-MUSIC Direct (אמצעי נגד אינפרה־אדום מכוונים) טכנולוגיה המשמשת לשיבוש טילי הגנה אווירית תרמיים באמצעות שיבוש מבוסס לייזר".

"החשאיות סביב העסקה אינה מקרית", פורסם בכתבה ב-Islam Times אתר חדשות ערבי בעל קווים פרו-איראניים. נכתב כי "זו תהיה עסקת הביטחון הראשונה בין מדינה ערבית לקבלן ביטחוני ישראלי מאז אירועי ה־7 באוקטובר 2023. לפיכך נוקטת איחוד האמירויות זהירות קיצונית לנוכח ביקורת אזורית ולחץ פוליטי הנובעים מהמלחמה בעזה".

באתר הפרו-איראני ביקרו את איחוד האמירויות והאשימו ב"בגידה" וכתבו כי "איחוד האמירויות לא רק שלא פעלה לעצור את הסחר הזה, אלא אף תמכה בגלוי בחברות המספקות נשק המשמש את הצבא הישראלי בפעולות קטלניות והרסניות בעזה ובלבנון".

"יחסי האמירויות עם אלביט הם חלק מרשת רחבה ומורכבת יותר של שיתופי־פעולה ביטחוניים. ב-2021 השיקה אלביט מיזם משותף עם האמירויות - Elbit Systems Emirates - לשיתוף־פעולה ארוך־טווח עם הכוחות המזוינים של האמירויות. ב-2022 חתמה על חוזה של 53 מיליון דולר לאספקת מערכות הגנה בלייזר מבוססות אינפרה־אדום ולוחמה אלקטרונית למטוסי איירבוס A330 של חיל האוויר האמירתי, לביצוע בחמש שנים", נכתב.

אבו דאבי מצדה "רואה בהסכם חלק ממסגרת אסטרטגית ארוכת־טווח, במיוחד מאז הסכמי אברהם ב-2020: ביסוס מעמדה כשותפת ביטחון אמינה של ארה"ב וכמדינה הערבית המועדפת עליה. שורשי הגישה נעוצים בהשלכות הפוליטיות של פיגועי 11 בספטמבר, שזרעו אי־אמון בוושינגטון כלפי האמירויות. בתגובה פעלה ההנהגה לשיקום התדמית באמצעות הרחבת הקשרים עם מוסדות אמריקאים, ובמקביל להתקרבות לישראל - תהליך שהוביל לנרמול היחסים בתיווך אמריקאי ולהעלאת שיתוף־הפעולה הביטחוני לרמה מוסדית".

כעת "העמקת הקשרים האמירתיים־ישראליים טומנת בחובה השלכות אזוריות ואף גלובליות, ועלולה לשנות את תמונת הביטחון במערב אסיה וצפון אפריקה".

מתוך Islam Times. לקריאת הכתבה המלאה.

2האיראנים מגיבים לאיומים של ישראל: "המלחמה הבאה - האחרונה שלהם"

הגזרה האיראנית שוב מתחממת. כך השבוע דווח כי ראש הממשלה בנימין נתניהו רוצה לשכנע את נשיא ארה"ב דונלד טראמפ שיש צורך לבצע תקיפה נוספת בטהרן. בנוסף, ישראל עדכנה את ממשל טראמפ במהלך סוף השבוע כי היא מודאגת מכך שתרגיל שמבצעים בימים האחרונים כוחות הטילים של משמרות המהפכה האיראניים עלול להיות הכנה למתקפה נגד ישראל.

האיראנים לא נשארו חייבים, וכעת הם מגיבים. "נדמה כי מלחמה ותוקפנות הן חלק בלתי נפרד מקיומו של המשטר הישראלי. ישראל נראית לכודה במעגל מתמשך של גרימת מוות והרס", כך נכתב בטהרן טיימס, עיתון של המשטר בכתבה שכותרתה "הכלב הנגוע בכלבת נובח שוב".

"המשטר הציוני הפך לאחד הגורמים השנואים ביותר בעיני אוכלוסיות לא רק במערב אסיה אלא גם במדינות החיוניות להישרדותו, ובהן ארה"ב ומדינות אירופה", נכתב.

"כאשר המשטר שוב מפציר בתמיכת ארה"ב כדי לנהל מלחמה נוספת נגד איראן - מתבהרת משוואה יסודית: עבור ישראל, המלחמה היא רכיב אינהרנטי, וישראל היא שם נרדף למלחמה", נכתב בעיתון האיראני.

"בשבועיים האחרונים פועלים כלי תקשורת בעברית והקלדנים שלהם במערב במלוא המרץ, ומייצרים סיפורים שנועדו להצדיק סבב שני של תקיפות נגד איראן", נכתב. אולם האיראנים רומזים על תוקפנות מחודשת "כששואלים איראנים באוטובוסים וברכבות הומים, בכיתות, בעסקים או במשרדי ממשלה אם לדעתם תפרוץ מלחמה נוספת, הם מדברים כאילו התשובה תמיד הייתה ברורה. 'הפעם צריך לוודא שלא תתקיים שום עיר ישראלית. אי אפשר לאפשר להם לתקוף אותנו כל חצי שנה; המלחמה הבאה צריכה להיות האחרונה שלהם'".

מתוך טהרן טיימס. לקריאת הכתבה המלאה.

3הניו יורק טיימס: "ישראל מחריפה את ההשתלטות על קרקעות ביהודה ושומרון"

"גם בעת שהמלחמה בעזה משכה את תשומת־לב העולם בשנתיים האחרונות, 'העובדות בשטח' השתנו ביהודה ושומרון, והחריפו את המאבק על השליטה באדמות בית לחם ויריחו, רמאללה וחברון", פורסם בניו יורק טיימס בכתבה רחבה שסוקרת את ההשתלטות של ישראל על שטחים פלסטיניים. "עבור פלסטינים רבים, אלו היסודות למדינה עתידית משלהם, ולשלום עתידי. אך עבור יהודים רבים, זוהי מולדתם הלגיטימית", נכתב.

"מתנחלים יהודים קיצונים וחקלאים פלסטינים הם חיילי הרגלים של הסכסוך הבלתי־נגמר הזה, המשך למלחמת 1948 שליוותה את הקמת ישראל. ומאז מתקפת ה־7 באוקטובר 2023 על ישראל בידי מחבלים מעזה, אימצה ממשלת הימין הקיצוני בישראל תבנית פעולה של הרחבת ההתנחלויות ברחבי יהודה ושומרון, תוך שינוי האזור, חלק אחר חלק, מפסיפס של כפרים פלסטיניים מחוברים לאוסף של שכונות ישראליות", נכתב.

פלסטיני בשם אבו־נעים התראיין לניו יורק טיימס וסיפר כי "שטחים נרחבים מחוות משפחתו ומשדות החיטה נתפסו בידי מתנחלים ישראלים שהקימו מאחזים, מחנות בלתי־חוקיים שיכולים עם הזמן להפוך להתנחלויות גדולות על הגבעות הסמוכות".

אבו־נעים סיפר שאמר למתנחלים: "אני מתחנן אליכם, אני מתחנן. אלוהים, רק תנו לנו להיות. פשוט לכו. אנחנו לא רוצים שום בעיות". הוא סיפר כי מתנחלים פשטו על ביתו לפנות בוקר ודרשו שיעזוב. הוא בתגובה אמר להם "אני בן 70, וכל חיי אני כאן. אבל אתם הגעתם אתמול, ואתם רוצים שעכשיו אני אעזוב, שאלך הביתה. זה הבית שלי".

לדבריו, "כבישים חדשים חוצים את האדמות שבהן רועה עדר הכבשים שלו ומתנחלים גונבים את בעלי החיים דרך קבע". כעת, "בני המשפחה מתחלפים בלילות בשמירה על העדר מפני תקיפות מתנחלים".

"הקמפיין האלים הבלתי־פוסק של מתנחלים, שלדברי מבקריהם נסבל במידה רבה בידי צה"ל, כולל הטרדות אכזריות, מכות ואף הרג, לצד חסימות כבישים כבדות־משקל וסגירת כפרים. אלה מלווים בעלייה חדה בתפיסות קרקע בידי המדינה ובהריסת כפרים כדי לאלץ פלסטינים לנטוש את אדמותיהם", נכתב.

"ברחבי יהודה ושומרון שוררים ייאוש בקרב כפריים וחקלאים פלסטינים הצופים בהשתלטות על אדמותיהם בקצב שלא נראה כמותו בעבר. וקיים חשש שהשינויים כבר הופכים לבלתי הפיכים", נכתב בניו יורק טיימס.

"ברחבי יהודה ושומרון הרסו מתנחלים והצבא יותר מ־1,500 מבנים פלסטיניים ב־2025 - פי שניים מהממוצע השנתי בעשור שקדם למלחמה", נכתב. בנוסף, "מספר התקיפות של מתנחלים קיצונים ביהודה ושומרון זינק בשנתיים האחרונות. באוקטובר נרשמו בממוצע שמונה תקריות ביום, ההיקף הגבוה ביותר מאז שהאו"ם החל לתעד לפני שני עשורים". לפי נתוני האו"ם, "בשלוש השנים האחרונות בלבד היו יותר מ־1,200 הרוגים פלסטינים ביהודה ושומרון - כמעט פי שניים מן המספר בעשור שקדם לכך".

מתוך הניו יורק טיימס, מאת מייקל ד’ שיר, דניאל ברהולק, ליאן אברהם ופאטימה עבד אל־כרים. לקריאת הכתבה המלאה.

4הזוכה בפרס האנטישמי של השנה הוא טאקר קרלסון

כתב פוקס ניוז לשעבר טאקר קרלסון נבחר "לאנטישמי של השנה" על ידי הארגון האזרחי היהודי StopAntisemitism, פורסם בניו יורק פוסט. לטענת הארגון "הוא העניק בתוכנית שלו במה לשונאי יהודים ולמכפישי יהודים".

קרלסון גבר על שני מועמדים נוספים בניהם: לוחם ה־MMA ברייס מיטשל ותאורטיקן הקונספירציות מן הימין סטו פיטרס. מיטשל כינה השנה את היטלר "בחור טוב" והוסיף "הוא נלחם למען ארצו. הוא רצה לטהר אותה על ידי גירוש היהודים החמדנים שהרסו את ארצו והפכו את כולם להומואים".

פיטרס פרסם בשנה שעברה סרטון שכותרתו "'HoloHoax: תאי גזים מזויפים, תמונות מזויפות, שואה מזויפת", וכתב ב־X: "איזו אגדה אמינה יותר? סנטה והקוטב הצפוני [או] ‘השואה'". הוא גם כינה את ישראל "בית הכנסת של השטן'", נכתב.

קרלסון זכה במקום הראשון בתואר המפוקפק שהוענק לו "על רקע הסערה המתמשכת בעקבות ראיון ידידותי שקיים באוקטובר עם פעיל הימין הרדיקלי ניק פואנטס, שקידם תיאוריות קונספירציה על 'שליטה יהודית' בפוליטיקה, בתקשורת ובפיננסים בארה"ב; הכחיש את השואה; וקרא למה שתיאר כ'מלחמת קודש' נגד יהודים".

מנכ"לית הארגון ליאורה רז אמרה לניו יורק פוסט כי קרלסון "הוכתר כאנטישמי של השנה לשנת 2025 בניצחון מוחץ". רז אמרה "הרטוריקה המפלגת, השנאתית והמסוכנת של קרלסון, והראיונות המחמיאים החוזרים שלו עם קנאים ומתנצלי היטלר, הפכו אותו לשונא היהודים הנתעב ביותר ב־12 החודשים האחרונים".

"לדברי הארגון, קרלסון מסוכן בשל היקף השפעתו על מיליונים: הוא פועל כפרובוקטור שמנסח שאלות המעוררות תגובות מסיתות, ובכך 'מפיץ שקרים ונרטיבים אנטישמיים בלי לומר אותם ישירות בעצמו'", נכתב.

רז הוסיפה כי "האנטישמיות גואה בארה"ב ובעולם, והיא מונעת יותר ויותר בידי בעלי פלטפורמות חזקות - לא רק בידי קיצונים שוליים. מילים אינן הורגות, אך הן חופרות את הקברים באמצעות הסתה לשנאה והשראת גורמים בלתי יציבים. למילים יש השלכות, ובמציאות של היום הן אכן סוללות דרך לאלימות ממשית ולפיגועים קטלניים נגד יהודים".

מתוך הניו יורק פוסט, מאת קרל קמפנילה. לקריאת הכתבה המלאה.

עוד כתבות

עלי חמניאי, מנהיג איראן / צילום: ap

40 שנות דיכוי וטרור: בישראל בטוחים - חמינאי חוסל

גורם בכיר בישראל ואחריו גם נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הודיעו כי המנהיג העליון של איראן, עלי חמינאי, חוסל הבוקר במכת הפתיחה של מבצע "שאגת הארי" ● מדובר במהלך דרמטי שעלול לטלטל את מוקדי הכוח בטהרן ולשנות את מאזן ההרתעה האזורי לאחר יותר משלושה עשורים בהם חלש על השלטון

נמל התעופה בן גוריון ריק מנוסעים לאחר מבצע עם כלביא, ארכיון / צילום: ap, Ariel Schalit

לא יחזרו עד ה-7 במרץ לפחות: חברות התעופה הזרות שהתחילו לבטל טיסות

המרחב האווירי בישראל נסגר בעקבות פתיחת מתקפת המנע וההתפתחויות הביטחוניות, ונכון לעכשיו הסגירה מוגדרת עד יום שני ● עם זאת, חברות התעופה כבר מתחילות להאריך את הביטולים מעבר למועד זה ● קבוצת לופטהנזה וחברת Wizz Air הודיעו כי טיסותיהן לישראל יושבתו עד 7.03 כולל

דירה להשכרה / צילום: איל יצהר

קפיצה של 40%: למה יותר מ-1,500 משקיעים קנו דירה בדצמבר?

מחירי הדירות תקועים, ושוק השכירות רותח ומזניק את האינפלציה - כמו שקרה גם בעשור שהחל ב-1998 ● אבל בזמן שהשוכרים יושבים על הגדר וסופגים עליות במחירי החוזים, המשקיעים שמזהים את הפרצה וחוזרים לשוק עם מבצעי מימון אגרסיביים וקוצרים תשואות גבוהות יותר

פעמון הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

מיהי חברת הסייבר העולמית שהחלה להיסחר השבוע בתל אביב?

במגילת אסתר מי היה המדתא, מה שמו העברי של הירק קייל, ואיזה אירוע צולם ושודר בטלוויזיה הרומנית בערב חג המולד 1989? ● הטריוויה השבועית

הר תנופה. יש גם סחלבים / צילום: יובל אינהורן

כלניות בשלושה צבעים וסחלב במופע נדיר: מסלולי הפריחה שלא הכרתם

בימים שבהם נדמה שעל כל כלנית צצים עשרה מדריכים שיסבירו לכם איך להגיע אליה באפס מאמץ, הכנו לכם שלוש המלצות לטיולי פריחה דווקא למיטיבי הלכת

תחנת הכוח ''אורות רבין'' שבחדרה / צילום: Shutterstock

חלק ממאגרי הגז ומתקנים בבזן הושבתו, תחנות הכוח עוברות לדלק חירום

בהנחיית שר האנרגיה הופסקה זמנית הפקת גז מחלק מהמאגרים, ומשק החשמל נשען כעת על דלקי חירום ופחם ● בבזן צופים עלייה בפליטות בעקבות הדממת מתקנים ● היחידות הפחמיות בחדרה עשויות לפעול ללא מגבלת שעות במצב חירום

צחי נחמיאס / צילום: ורד פיצ'רסקי

צחי נחמיאס מכה בברזל החם: הנפקת ענק לאחר דוח חזק

מגה אור מגייסת 615 מיליון שקל בהנפקה פרטית למנורה ומגדל ● ההנפקה מתבצעת בפרמיה של 5% על מחיר הנעילה בבורסה

כוחות ביטחון בנלון בדובאי שנפגע בתקיפה איראנית / צילום: ap, Altaf Qadri

"לא בוטחות בארה"ב לטווח ארוך": המומחית שמסבירה למה מדינות המפרץ לא מגיבות לתוקפנות האיראנית

אלה רוזנברג, חוקרת מומחית לכלכלה איראן ומימון טרור במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון, מסבירה כי מדינות המפרץ מנהלות אסטרטגיה של גידור סיכונים והן אינן בוטחות בהתמדה האמריקאית לאורך זמן ● יחד עם זאת, היא מציינת כי הן "בוחרות לסייע מתחת לרדאר"

עומאן / צילום: Shutterstock

המדינה היחידה במפרץ שנותרה חסינה מאיראן

בעוד שערב הסעודית, בחריין ואיחוד האמירויות הותקפו בשעות האחרונות על ידי משטר האייתולות, עומאן – המתווכת המרכזית בשיחות בין טהרן לוושינגטון – נותרה חסינה ● האם המלחמה הנוכחית מסייעת לה?

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה ננעלה במגמה מעורבת; המניה שזינקה ב-88% מתחילת השנה

ת"א 35 ננעל בעלייה של 0.6%, ת"א 90 ירד ב-0.6% ומדד הבנקים עלה ב-1.4% ● הדולר מתחזק על רקע המתיחות בגזרת איראן ● מניית מגה אור בלטה בעליות והשלימה זינוק של 88% מתחילת השנה ● ואיך סיכמו המדדים את חודש פברואר?

קרן שחר / צילום: רונן אקרמן

קרן שחר מכרה השבוע סדרה לאפל: "היו רגעים שחשבתי שזה לא יקרה"

היא חולשת על זרוע קשת אינטרנשיונל, חתומה על עסקאות גדולות מול ענקיות המדיה הגלובליות ונבחרה לאחת הנשים המשפיעות בתעשיית הטלוויזיה העולמית ● בראיון ראשון בתפקיד מספרת קרן שחר על מכירת הסדרה "הבת" לאפל שנסגרה השבוע, על הקשיים כחברה ישראלית בזמן המלחמה, ועל התחרות הגדולה בזמן שהתעשייה העולמית בתקופת קיצוצים

תור לקוםות בסניף של טיב טעם, הבוקר / צילום: באדיבות עובדי טיב טעם

הבהלה לנייר טואלט: התנפלות על רשתות השיווק. אלה המוצרים המבוקשים

בעקבות התקיפה באיראן והאזעקות הבוקר, נרשמה עלייה של מאות אחוזים בתנועת הלקוחות ברשתות הפתוחות בשבת עם זינוק בביקושים למים, שימורים ונייר טואלט ● ברשתות מדגישים כי אין מחסור וכי המלאים מלאים, בעוד שירותי המשלוחים המהירים הושבתו בהתאם להנחיות פיקוד העורף

איך תגיב הבורסה למלחמה מול איראן / צילום: Shutterstock

המומחים אופטימיים לגבי כיוון השווקים. מה בכל זאת יכול לשבש את המצב?

מתן שטרית, הפניקס: "אחרי שהאבק שוקע, השווקים נוטים לחזור למגמה חיובית" ● מודי שפריר: "המגמה בתחילת המסחר תלויה בתוצאות שילכו ויתבהרו לגבי הצלחת המתקפה" ● אלדד תמר: "בטווח הקצר מחירי האנרגיה יעלו, הדולר צפוי להתחזק והבורסות ירדו"

מרכז ביג / צילום: ביג מרכזי קניות

ביג וקניוני עופר הודיעו לשוכרים: "לא נחייב שכ"ד כשסגור"

על רקע המלחמה מול איראן והגבלות פיקוד העורף, קבוצת ביג הודיעה לשוכרי המרכזים המסחריים כי בשלב זה לא תגבה עבור חודש מרץ את שכר הדירה הבסיסי ● עסקים חיוניים במרכזי ביג ימשיכו לפעול כרגיל ● בקניוני עופר לא ייגבו הוראות קבע לפחות עד 15 במרץ או התבהרות המצב

מיני ACEMAN / צילום: יח''צ

אחרי הוזלה של 40 אלף שקל: האם המכונית הזו שווה את המחיר?

המכונית העירונית הקומפקטית של המותג "מיני" מבית ב.מ.וו משלבת ממדים מותאמים לעיר, עיצוב אופנתי והתנהגות כביש מלוטשת שפונה לחובבי נהיגה ● אבל מתלים קשיחים ומחיר שאפתני מגבילים את פוטנציאל השוק שלה

נתב''ג / צילום: Shutterstock

המרחב האווירי נסגר: מה לעשות אם יש לכם טיסה בקרוב?

בעקבות מתקפת המנע באיראן המרחב האווירי של ישראל נסגר ל-48 שעות ● נעצרו המראות ונחיתות ● נוסעים ישראלים שנתקעו בחו"ל מתבקשים ליצור קשר עם חברות התעופה שלהם

פעילות מערכות ההגנה האווירית במהלך מבצע עם כלביא / צילום: משרד הביטחון

הטילים האיראניים שמאיימים על ישראל, ומערכות ההגנה נגדם

איראן מאיימת בתגובה חריפה אחרי התקיפות הישראליות והאמריקאיות ● מהן מערכות ההגנה האווירית הישראליות, אילו טילים נמצאים בארסנל האיראני, ומה קורה אם האיומים מגיעים מכיוון הים? ● גלובס עושה סדר

וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בוול סטריט; נטפליקס ופרמאונט זינקו

מדד נאסד"ק רשם את הביצועים החודשיים הגרועים ביותר שלו מאז מרץ 2025 ● נטפליקס קפצה לאחר שענקית הסטרימינג סירבה להעלות את הצעתה על וורנר ● OpenAI משלימה סבב גיוס של 110 מיליארד דולר עם גיבוי של אמזון, אנבידיה וסופטבנק ● נעילה מעורבת בבורסות אירופה ● דל טכנולוג'יס זינקה לאחר דוחות טובים

תושבים צופים בפטריית העשן כתוצאה מפיצוצים בטהרן, הבוקר / צילום: ap

פיצוצים וענני עשן: התמונות והסרטונים מאיראן

שורה של פיצוצים וענני עשן במספר מוקדים במרכז טהראן מדווחים בשעה האחרונה במדיה האיראנית ● בין היעדים שהותקפו לפי התקשורת במדינה: מגוריו של נשיא איראן, מטה המודיעין הראשי ובעיקר מערכות תקשורת והגנה אווירית ● אלו התיעודים

דפנה לוצקי / צילום: איל יצהר

העיתונאית דפנה לוצקי הלכה לעולמה

לוצקי, כיהנה בשורה של תפקידים משמעותיים בעיתונות הכלכלית ● היא שימשה בין היתר כסגנית עורכת גלובס וכעורכת בכירה בדה מרקר וכאן ● היא נפטרה ממחלה קשה בגיל 51