לאחר שנים של תלונות על שתי החברות, לגלובס נודע כי חברת מטרופולין רוכשת את חברת תנופה. פרטי העסקה טרם ידועים. מטרופולין, הפועלת באשכול הנגב, השרון ונתניה-תל אביב, נמצאת בבעלות של חברת "בון תור", שמוחזקת בעצמה על-ידי קרן ההשקעות ג'נריישן קפיטל (73%) וקבוצה בראשות לאומי פרטנרס (27%).
מנגד, חברת תנופה נמצאת בבעלות החברות מאיה תור, EL, צ'יינה מוטורוס וקבוצת שאשא. החברה הקטנה יחסית מפעילה תחבורה ציבורית בפרוזדור ירושלים ובשומרון.
● דירקטוריון הרכבת מחזיר את אבשלום אלמליח לתפקיד מ"מ המנכ"ל
● התמריצים השליליים שגורמים לנהגי האוטובוסים לא לעצור בתחנות
● דירוג חברות התחבורה הציבורית: זו שבראש ואלה שבתחתית
יש לציין כי על שתי החברות יש תלונות רבות, ורק לפני שנתיים שתיהן נקנסו במיליוני שקלים בעקבות שירות לקוי. כך, מטרופולין הייתה שיאנית הקנסות של משרד התחבורה - 22.5 מיליון שקל במחצית הראשונה של 2024, ומיד אחריה תנופה עם קנסות על סכום 14.5 מיליון שקל. גם בראייה כוללת יותר של השנתיים האחרונות - מטרופולין ותנופה הן בעלות הקנסות הגדולים ביותר.
גם בדירוג החצי שנתי של משרד התחבורה, שפורסם לפני כחודשיים, מטרופולין דורגה בתחתית הרשימה.




















