לקראת השלמת מכירתה לפאוורג'ן, שיכון ובינוי אנרגיה מבקשת להעניק למנהליה הבכירים מענק של כמעט 7 מיליון שקל, במטרה שיישארו בחברה עד להשלמת המהלך. בנוסף, היא תבקש להקדים את מועד הבשלת האופציות שניתנו להם כך שיוכלו לממש אותן במסגרת המכירה.
● רכישות ומוצר חדש: המניה הישראלית המנומנמת שעלתה ב־35% בתוך יממה
● הנייר קרס, שתי קרנות התנפלו והרוויחו
במסגרת המהלך, שזקוק לאישור אספת בעלי המניות, תעניק שיכון ובינוי אנרגיה למנהליה מענק חד-פעמי של עד 5 מיליון שקל. זאת, לצד הענקת מענקים דומים לעובדים נוספים בחברה בסכומים נמוכים יותר, שאינם מהותיים. בחברה מציינים, כי המענק "נועד לתמוך ביציבות הניהולית והארגונית של החברה, לשמר נושאי משרה, לחזק את תמריציהם ללוות את העסקה עד להשלמתה ולאפשר העברה סדורה, רציפה ויעילה של השליטה בחברה".
לצד הענקת המענקים למנהלים, תבקש החברה להעניק מענק דומה גם ליובל סקורניק מנכ"ל החברה בשנתיים האחרונות. לצד זאת, החליטה ועדת התגמול ודירקטוריון החברה לאשר הגדלה של תקרת המענק לסקורניק, כך שהיא תעמוד על 10.5 משכורות) במקום 9 משכורות. מענקים אלו, יחד עם הקדמת מועד הבשלת האופציות שניתנו לו יקפיצו את עלות שכרו השנתית לכ-4.8 מיליון שקל.
המענקים למנהלי החברה מגיעים כאמור על רקע עסקת הענק לרכישת פעילות שיכון ובינוי אנרגיה, בידי קרן ג'נריישן בתמורה ל-4.45 מיליארד שקל, אשר נחתמה בסוף החודש שעבר. העסקה מול ג'נריישן, שגברה על ההצעה המתחרה מצד קרן התשתיות קיסטון, תובא גם היא לאישור אספת בעלי המניות.
בחברה מציינים בזימון לאספה, כי העסקה עם פאוורג'ן "מגשימה בצורה מיטבית את טובת החברה ובעלת פוטנציאל להשיא את הערך הכלכלי של החברה עבור כלל בעלי המניות שלה". זאת בין היתר לאור העובדה שתמורת המיזוג משקפת פרמיה של כמעט 13% ביחס למחיר הממוצע של מניית החברה בבורסה בחודש שלפני אישור המיזוג.




















