שר המשפטים יריב לוין החליט אתמול (ב') לפרסם להערות הציבור תקנות להורדת ציון המעבר בבחינת ההסמכה של לשכת עורכי הדין, שנערכה בחודש יוני האחרון, ל-55 במקום 60. אם המהלך יושלם, עשרות נבחנים נוספים צפויים לעבור את הבחינה.
זו אינה הפעם הראשונה שלוין נוקט יוזמה לטובת הנבחנים. כך למשל, במועד דצמבר 2024 הוא חתם על תקנות שקבעו כי ציון הבחינה העובר יהיה 56 ולא 60.
● פשרה בייצוגית: שליחי וולט לא יוכרו כעובדי החברה - אך יפוצו ב-34 מיליון שקל
● ההצעה של רייכמן והפירמות הגדולות לשינוי בחינות ההסמכה בראיית חשבון
ציוני הבחינה ממועד יוני האחרון הראו שיעור מעבר של 60.86% בקרב הניגשים לבחינה לראשונה ושיעור מעבר של כ-42% בסך-הכול. מתוך 2,919 נבחנים, 1,243 עברו את המבחן בהצלחה. שיעור המעבר בבחינה זו נמוך מתוצאות הבחינה במועד קיץ 2025, אז 77.8% מכלל הנבחנים עברו בהצלחה את המבחן בפעם הראשונה, ומתוך כלל המתמחים שניגשו לבחינה, שיעור המעבר עמד על 59.4%.
לשם השוואה, דצמבר 2024 נחשב לאחד המועדים הקשים ביותר של בחינות הלשכה בשנים האחרונות. באותו מועד, פחות משליש מהניגשים לבחינה עברו אותה, כשאחוז המעבר בקרב הנבחנים לראשונה עמד על 49%. באופן תקדימי ביותר ולנוכח ציון ממוצע נמוך משמעותית, שר המשפטים לוין חתם אז כאמור על תקנות הקובעות כי ציון המעבר באותה בחינה יהיה 56 במקום 60.




















