גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  שוק ההון והשקעות

מגמה מעורבת בתל אביב; טאואר מזנקת, מדד ת"א־נפט וגז נופל במעל 2%

ת"א חוזרת מחופשת יום כיפור עם רוח גבית מהשווקים ● מדד ת"א־נפט וגז נופל בכ-2% לנוכח הירידה במחירי הנפט בעולם ● טבע זינקה אתמול בוול סטריט לשיא של כ-10 שנים ● סוכן ה-AI החדש של מטא הקפיץ את מניות השבבים, נאסד"ק בשיא ● טראמפ ייפגש עם נשיא סין; הצפי הוא להתקדמות מסוימת, אך לא לפריצת דרך ● וגם: וול סטריט נכנסת לרבעון החזק בשנה, הפד עלול לקלקל אותו

הבורסה בתל אביב / צילום: איל יצהר
הבורסה בתל אביב / צילום: איל יצהר

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

13:20

המסחר בתל אביב עובר בשעה זו למגמה מעורבת. מדד ת"א 35 עולה בכ-0.9%, בעוד מדד ת"א 90 נחלש בכ-0.3%. על מדד ת"א 90 מכבידה הצניחה במדד ת"א־נפט וגז, שנחלש כעת במעל 2%, לנוכח הירידה במחירי הנפט בעולם.

ב-CNBC דווח כי המחירים יורדים במעל 2%, לאחר שסוכנות הידיעות היפנית קיודו דיווחה כי איראן הציעה לפתוח מחדש בתוך שבעה ימים את מצר הורמוז, נתיב השיט האסטרטגי החיוני לתנועת הנפט העולמית. הדיווח התבסס על מקור אחד ולא ניתן היה לאמת אותו באופן עצמאי. נפט מסוג ברנט נסחר סביב 98 דולר לחבית ונפט מסוג אמריקאי (WTI) נסחר סביב 90 דולר לחבית.

12:15

המגמה השלילית בקרב מניות הנפט מחריפה, כאשר מדד ת"א־נפט וגז נופל בכ-2%, עם ירידות בולטות במניות אנרג'יאן , ישראמקו , תמר פטרוליום ונאוויטס .

ברקע לתנועה זו, היפוך מגמה שנרשם במחירי הנפט בעולם. בעוד שהיום נפתח בעליות של מעל 1%, לנוכח המתיחות בין ארה"ב ואיראן, כעת המחירים עברו לירידות של כ-1%, כאשר נפט מסוג ברנט נסחר מתחת לרף ה-100 דולר לחבית.

11:15

העליות בתל אביב נמשכות, אם כי מניות השורה השנייה לא משתתפות במגמה. מדד ת"א 35 עולה בכ-0.7%, בעוד מדד ת"א 90 נסחר ביציבות.

את העליות מובילים כעת מדדי הטכנולוגיה והביטוח, שמתחזקים בכ-1.9% ובכ-1.6%, בהתאמה. מנגד, מדד הבנקים בולט לשלילה ונחלש בכ-1.5% ומדד ת"א־נפט וגז מאבד כ-1.2%, על רקע הירידה במחירי הנפט שנרשמה אתמול.

10:35

לאחר פתיחה אנגלית, ת"א פותחת את שבוע המסחר המקוצר עם רוח גבית חזקה מהשווקים בעולם - ת"א 35 עולה ב-0.8%, ת"א 90 ב-0.4%.

מניות השבבים הדואליות שחוזרות להיסחר בת"א מובילות את העליות. טאואר שמזנקת ב-7% בראשן. גם נייס הדואלית מזנקת ב-6%, איי.סי.אל יורדת בכ-3%.

בין המדדים הענפיים בולטים מדד הטכנולוגיה והביטוח שעולים ב-2.5% ו-1.5% בהתאמה. מנגד מדדי הבנקים ונפט וגז משילים כ-1%. האחרון מגיב לעלייה במחירי הנפט, על רקע החשש מהחרפה במתיחות בין איראן לארה"ב, לאחר שמזכיר האוצר האמריקאי סקוט בסנט אמר ל־CNBC כי כל חברות התעופה האיראניות יושבתו החל ממחר.

החוזים על הנפט מסוג ברנט למסירה בנובמבר עלו ב־1.53% ל־101.88 דולר לחבית. החוזים על נפט מסוג WTI למסירה באוקטובר עלו ב־1.5% ל־97.22 דולר לחבית.

10:14

חברת מימון ישיר בניהולו של ערן גולן מרחיבה את פעילות האשראי החוץ-בנקאי שלה לתחום מימון יזמי הנדל"ן. החברה-הבת, מימון ישיר נדל"ן ומשכנתאות, חתמה על הסכם לרכישת 85% מהון המניות של סיגמא סיטי מימון נדל"ן, על בסיס דילול מלא, תמורת כ-34 מיליון שקל. המחיר משקף שווי של כ-40 מיליון שקל ל-100% מהמניות.

בנוסף תעמיד מימון ישיר לסיגמא סיטי הלוואות בעלים בהיקף של כ-29 מיליון שקל, כך שההתחייבות הכוללת בעסקה מסתכמת בכ-63 מיליון שקל.

10:07

לאחר פתיחה אנגלית, ת"א פותחת את שבוע המסחר המקוצר עם רוח גבית חזקה מהשווקים בעולם - ת"א 35 עולה במעל ל-1%, ת"א 90 ב-0.4%.

מניות השבבים הדואליות שחוזרות להיסחר בת"א מובילות את העליות. טאואר שמזנקת ב-9% בראשן. גם נייס הדואלית מזנקת ב-5%.

09:17

בשוק המטבע, השקל מתחזק הבוקר בכ-0.5% מול הדולר ונסחר ב-3.019 שקלים.

ד" ר אילן גילדין, שותף ומנהל קרן גידור בקרני פמילי אופיס, טוען שפערי הריבית מייצרים רצפה לדולר ומגבילים את פוטנציאל התחזקות השקל.

"התרחבות פערי הריבית לטובת הדולר מייצרת לחץ בסיסי לפיחות השקל דרך ערוצי המימון המסורתיים. פער תשואות חיובי, במיוחד בטווחים הקצרים, הופך את החזקת השקל לפחות אטרקטיבית ומייקר את עלויות גידור המט"ח עבור הגופים המוסדיים בישראל, שמנהלים היקפים משמעותיים של נכסים מעבר לים".

ד"ר גינדין מזכיר שבשנים האחרונות שער הדולר-שקל מושפע לא רק מפערי הריבית, אלא גם מהקשר ההדוק לביצועי שוקי המניות בארה"ב ומפרמיית הסיכון של ישראל. אם הריבית הגבוהה בארה"ב תכביד על וול סטריט ותוביל את המוסדיים לאזן חשיפות מט"ח, הדבר עשוי להגדיל את הביקוש לדולרים ולהוסיף לחץ על השקל.

08:16

1. שוק המניות

לאחר יומיים של חופשה, הבורסה חוזרת לשבוע מסחר מקוצר עם רוח גבית מהשווקים בעולם - הבוקר עליות באסיה ואתמול בניו יורק נאסד"ק זינק לשיא בהובלת מניות השבבים, שמצידן הגיבו לסוכן הבינה המלאכותית החדש של מטא שעורר גל של התלהבות סביב הביקוש לשבבים הנדרשים להפעלת מערכות AI.

המניות הדואליות שעברו שני ימי מסחר בניו יורק, חוזרות לת"א בפערים משמעותיים הבוקר: בראשן טאואר עם פער ארביטרז' חיובי של -9%, נובה וקמטק יזנקו בכ-4%, נייס ב-5% וטבע ב-1%. האחרונה עלתה אתמול בוול סטריט לשיא של כעשר שנים, בעקבות נתוני צנרת חיוביים שהוצגו בכנס הפסיכיאטריה והמומנטום מהתמחור מחדש של המניה.

מנגד, פאלו אלטו שהצטרפה השבוע למדד היוקרתי S&P 100 תרד במעל 2%. למרות זאת, מורגן סטנלי העלו את מחיר היעד מ-394 ל-410 דולר, הותירו המלצת "תשואת יתר". הם הגדירו אותה כ"בחירה מובילה", בזכות הצפי להגדלת נתח השוק עם העלייה בהוצאות הסייבר.

אלביט בפער שלילי קטן ואיי.סי.אל בפער שלילי של 3%.

תל אביב חתמה את יום המסחר האחרון של השבוע שעבר (חמישי) בעליות. מדד ת"א 35 טיפס בכ-1%, בעוד מדד ת"א 90 הוסיף לערכו כ-0.2%. ברמה השבועית, הבורסה סיימה את התקופה במגמה מעורבת: מדד ת"א 35 עלה בכ-1.6%, מדד ת"א 90 נחלש בכ-1% ומדד ת"א 125 התחזק בכ-1%.

מדד הטכנולוגיה הוביל את העליות והתחזק בכ-2.5%, עם עליות בולטות בקרב מניות השבבים הדואליות. גם מדד הקלינטק התחזק בכ-2.4%, מנגד, מדד הבנקים היה בעל הביצועים החלשים ביותר, עם ירידה של כ-1.5%.

בלטה בחמישי מניית הבורסה לניירות ערך שזינקה ב-15% וחתמה את היום החזק ביותר שלה מאז שהונפקה ב-2019. זאת, לאחר שפרסמה תוכנית אסטרטגית חדשה לשנים 2027-2031, המציבה יעד צמיחה דו ספרתי בהכנסות השנתיות, בהמשך לעקיפת יעד הצמיחה בתוכנית הקודמת שעמד על 10%-12%.

בגיל 76 הסוחר הוותיק עדיין נהנה מכל רגע ומזהיר ממה שעומד לקרות בשווקים

באסיה הבוקר, מדד קוספי בדרום קוריאה עולה ב־2.2% בהובלת סמסונג אלקטרוניקס ו־SK הייניקס. בהונג קונג מדד הנג סנג עולה ב־0.4% ובו סקטור הטכנולוגיה קיבל דחיפה נוספת לאחר שעליבאבא הודיעה כי היא משיקה את מה שהיא מכנה שבב הבינה המלאכותית החזק ביותר בסין. השבב נועד להתחרות באנבידיה ולתמוך בהתרחבות משמעותית של תשתיות הדאטה סנטרים בשנים הקרובות.

בשנגחאי ובהודו עליות של כ-0.5%. ביפן אין מסחר היום לרגל חג.

החוזים בוול סטריט יציבים לאחר שהמדדים המובילים רשמו אתמול את יום המסחר החזק ביותר שלהם מאז תחילת אוגוסט.

אתמול בוול סטריט נרשמו עליות חדות, לאחר שאיתות של הנשיא טראמפ על כך שהוא עשוי להיות פתוח לדיפלומטיה מול איראן שלח כלפי מטה את מחירי הנפט.

נאסד"ק זינק בכ-2.3% וננעל בשיא, ה-S&P 500 טיפס בכ-1.5% וננעל במרחק נקודות ספורות משיאו, הדאו ג'ונס טיפס בכ-0.7%.

את העליות הובילו מניות הטכנולוגיה וה-AI. אינטל זינקה במעל 10%, מטא בכ-12% ורשמה את היום החזק ביותר שלה מזה יותר משנה, AMD חצתה לראשונה את רף שווי השוק של טריליון דולר. קרן הסל SOXX אשר עוקבת אחר סקטור השבבים, זינקה במעל 5%.

2. שוק האג"ח

אחרי העלאת ריבית הפד, תשואות האג"ח הממשלתיות ל־10 שנים בארה"ב נושקות ל־5% לאחר שכבר היו גבוהות יותר.

ד"ר אילן גילדין, שותף ומנהל קרן גידור בקרני פמילי אופיס, סבור שההעלאה משקפת "תיקון מאוחר של טעות מדיניות", משום שהורדות הריבית בסוף 2025 התבררו כצעד מיותר שהותיר את הריבית הריאלית נמוכה מדי, כשהאינפלציה לא מתכנסת ליעד ה־2%.

לדבריו, "השוק, מצידו, אותת לפד במשך חודשים על הכשל בכך שתשואות האג"ח ל־10 שנים טיפסו מעל 5% והמשכנתאות התייקרו, תופעה חריגה שבה מחזור הקלות מוניטריות מביא בפועל לעלייה בריביות הארוכות במקום לירידתן", וכעת הפד שינה כיוון.

עינת מאיר, מנהלת מחלקת מאקרו כלכלה בבנק דיסקונט, מעריכה שהתמתנות החששות מאובדן אמינות של יו"ר הפד והנחרצות שלו לרסן את האינפלציה, יסייעו בייצוב התשואות לאורך זמן. עם זאת, החששות מהגירעון והחוב הממשלתי ימשיכו לטלטל את השווקים מפעם לפעם.

3. שוק המטבע והסחורות

השקל נסחר הבוקר ביציבות - 3 שקלים לדולר אחד, מעט מתחת לשער היציג שנקבע בשבוע שעבר, 3.028 שקלים.

מחירי הנפט עולים הבוקר בכ-1% לאחר שאתמול נסוגו בשיעור חד של בין 3% ל-4%. נפט מסוג ברנט נסחר סביב רף ה-101 דולר לחבית, בעוד נפט מסוג אמריקאי (WTI) נסחר סביב 92 דולר לחבית.

הביטקוין זינק אתמול ביותר מ־5% וחצה את רף 85 אלף הדולר, כשהוא מגיע לשיא של כ־85.2 אלף דולר - הרמה הגבוהה ביותר שלו מאז 29 בינואר, כלומר כמעט שמונה חודשים. מאז השפל של אמצע אוגוסט התאושש הביטקוין ביותר מ־30%. אלא שגם אחרי הראלי האחרון, המטבע עדיין נמוך ב־3% מתחילת 2026.

בשבוע שעבר פרסם CoinDesk ניתוח המבוסס על עבודתו של דני גלינדו, מנהל השקעות בכיר במורגן סטנלי, שכותרתו "שישה סימנים לכך שחורף הקריפטו מסתיים". לפי הניתוח, מחזורי הקריפטו ההיסטוריים מצביעים על מעבר הדרגתי מתקופות ירידה ל״אביב קריפטו" - תקופה שבה המחירים מתייצבים עוד לפני שההתלהבות הציבורית חוזרת.

הראלי של היום מספק לשוריים סיבה נוספת לאופטימיות. העלייה נתמכת בביקושים לקרנות הסל על הביטקוין, בסימנים להתקדמות רגולטורית בארה"ב ובסגירת פוזיציות שורט. בתוך יממה חוסלו בשוק הקריפטו פוזיציות בהיקף של יותר מ־750 מיליון דולר, מתוכן כ־648 מיליון דולר בפוזיציות שורט - מהלך שיכול להאיץ את העלייה.

4. מאקרו

אחרי שבוע עמוס בהחלטות ריבית, תשומת-הלב עוברת לזירה הגאו-פוליטית ולבנקים המרכזיים: נשיא ארה"ב דונלד טראמפ יארח ביום חמישי בבית הלבן את נשיא סין שי ג'ינפינג, בפגישה שתעסוק בין היתר בסחר, טכנולוגיה ובינה מלאכותית.

במקביל, המשקיעים יעקבו אחר נאומים של נשיאת הבנק המרכזי האירופי כריסטין לגארד ובכירי בנקים מרכזיים נוספים, בחיפוש אחר רמזים לגבי המשך מדיניות הריבית.

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ייפגש בהמשך השבוע עם נשיא סין שי ג'ינפינג, והציפייה היא להתקדמות הדרגתית בכמה סוגיות מרכזיות, אך לא לפריצת דרך משמעותית במדיניות.

בכל הקשור לסחר, קיימת תקווה שהפסקת האש הנוכחית בין ארה"ב לסין תוארך באופן רשמי, וששני הצדדים יגיעו להסכמות על ויתורים הדדיים. טראמפ מצדו נמנע עד כה מהטלת מכסים חדשים או מצעדים פרובוקטיביים בתחום הסחר.

במקביל, בנושא הבינה מלאכותית, הציפיות להסכם שיבלום את קצב הפיתוח המהיר של מודלי ה־AI המתקדמים נמוכות. עם זאת, קיימת תקווה להגברת התקשורת בין המדינות בנושא. שר האוצר האמריקאי סקוט בסנט אמר ביום ראשון כי בשיחות המקדימות נדונה אפשרות להקים "מנגנון הודעה בין שתי המדינות" בנושאי בינה מלאכותית.

בכיר בממשל האמריקאי אישר כי סחר ובינה מלאכותית נמצאים על סדר היום של השיחות, אך הבהיר עד כמה התוצאה עדיין אינה ודאית. לדבריו, לא הושגו מראש הסכמות בין הצדדים. "נדע יותר לאחר ששני המנהיגים ייפגשו", אמר.

השבוע הקרוב עשוי להיות משמעותי גם בכל הקשור לעסקאות בין חברות משתי המדינות. בכירים עסקיים צפויים להשתתף במפגשים, ובהם מנכ"ל אמזון ג'ף בזוס, מנכ"ל טסלה ואיש העסקים אילון מאסק, מנכ"ל אנבידיה ג'נסן הואנג ומנכ"ל OpenAI סם אלטמן.

ההערכה היא שהמפגש עשוי להניב פחות חדשות בכל הנוגע למדיניות עצמה. "הדרך הקצרה שלי לתאר את הדינמיקה הנוכחית היא קיפאון מנוהל", אמר קרייג סינגלטון, עמית בכיר ב־Foundation for Defense of Democracies ודיפלומט אמריקאי לשעבר.

לדברי סינגלטון, טראמפ שואף להציג ביקור שיהיה מקביל לביקור המתוקשר שלו בבייג'ינג מוקדם יותר השנה, ולכן "הסגנון כמעט בוודאות יהיה מרשים יותר מהתוכן".

בישראל יתפרסמו השבוע כמה נתוני מאקרו, ביניהם סחר חוץ בסחורות לפי ארצות לחודש אוגוסט, נתוני סקר כוח אדם לאוגוסט ומדדי פדיון לכל ענפי הכלכלה לפי נתוני מע"מ ליולי.

נתוני מאקרו מרכזיים שיפורסמו בעולם כוללים, בין היתר, את מדד מנהלי הרכש וכן נתונים משוקי התעסוקה והנדל"ן בארה"ב, וכן מדדי מנהלי הרכש בבריטניה ויפן ושיעור האבטלה באוסטרליה. בשוויץ תתפרסם החלטת ריבית הבנק המרכזי.

5. תחזית

הפדרל ריזרב העלה בשבוע שעבר את הריבית לראשונה מאז 2023, והמשקיעים נכנסים לאוקטובר עם סיבה חדשה לדאגה. ובכל זאת, אנחנו בפתחו של רבעון שהיה היסטורית התקופה החזקה ביותר של השנה בשוק המניות.

לפי האתר מוטלי פול, מאז 1985 עלה מדד S&P 500 בין סוף ספטמבר לסוף דצמבר ב־34 מתוך 41 שנים, עם תשואה ממוצעת של כ־4.4% ברבעון הרביעי. אף רבעון אחר אינו מתקרב לביצועים האלה.

אפשר גם ללכת רחוק יותר. מאז 1950, הרבעון הרביעי היה החזק ביותר עבור S&P 500: המדד סיים אותו בעלייה ב־61 מתוך 76 שנים, 80% מהמקרים, עם תשואה ממוצעת של כ־4.2%. לשם השוואה, הרבעון הראשון והשני הניבו בממוצע כ־2% כל אחד, ואילו הרבעון השלישי הניב פחות מ־1%.

גם נקודת הפתיחה של השנה הנוכחית אינה סותרת את הדפוס ההיסטורי. מאז 1950, מדד S&P 500 נכנס לרבעון הרביעי לאחר עלייה של 10% או יותר מתחילת השנה ב־31 מקרים, וב־26 מהם הוא סיים את הרבעון בעלייה. במילים אחרות, מומנטום חיובי לא היה היסטורית סיבה למכור מניות.

מאז 1985 סיים S&P 500 את הרבעון הרביעי בירידה רק שבע פעמים. ארבע מהירידות - ב־1994, 2000, 2007 ו־2012 - היו חד־ספרתיות, מהסוג שמשקיעים לטווח ארוך נוטים כמעט שלא לזכור.

שלוש מהירידות היו סיפור אחר לגמרי. הרבעון הרביעי של 1987, שבמהלכו התרחש אותו אוקטובר שבו קרס השוק, מחק כ־23% מהמדד. הרבעון הרביעי של 2008, בעיצומו של המשבר הפיננסי, הסתיים בירידה של כ־23%, וברבעון הרביעי של 2018 נפל המדד בכ־14%.

לשלושת המקרים הגדולים יש מכנה משותף: בכל אחד מהם נשבר משהו משמעותי, קריסה חד־יומית, משבר אשראי או הידוק מוניטרי של הפדרל ריזרב לקראת סוף השנה.

ראוי לציין כי S&P 500 נכנס לרבעון הרביעי של 1987 לאחר עלייה של יותר מ־30% מתחילת השנה. גם מומנטום חזק לא עזר כשהמשבר הגיע.

המקרה של 2018 הוא זה שכדאי לזכור השנה, משום שהנסיבות נראות דומות. זו היתה בפעם האחרונה שבה הרבעון הרביעי השתבש באופן משמעותי. גם אז הפד העלה את הריבית לקראת סוף השנה, כולל העלאה בדצמבר, בעיצומה של הירידה בשווקים. הרבעון ההוא היה קשה במיוחד עבור חברות הטכנולוגיה: מדד נאסד"ק נפל בכ־17% בשלושת החודשים.

כמובן, לירידות של 2018 היו סיבות נוספות. אבל מדיניות מוניטרית מצמצמת עמדה במרכזן, ואותו משתנה ממשיך לרחף מעל הרבעון שמתחיל ב־1 באוקטובר. אם הפד אכן יעלה את הריבית פעם נוספת עד סוף השנה, הרבעון הרביעי עלול להתמודד עם לחץ דומה.

צריך לזכור: ההיסטוריה מספקת הסתברויות, אבל היא אינה מבטיחה דבר.

עוד כתבות

יעקב ויינשטיין / צילום: אייל טואג

בגיל 76 הסוחר הוותיק עדיין נהנה מכל רגע ומזהיר ממה שעומד לקרות בשווקים

יעקב ויינשטיין, שחוגג 50 שנה בשוק ההון "ונהנה מכל רגע", צופה המשך עליות בוול סטריט בשנים הבאות, עד למפולת בסוף העשור הנוכחי ● הוא מסביר מדוע שוק האג"ח במשבר טוטלי, למה הזהב יזנק בעוד עשרות אחוזים, ובאיזה מטבע יש היום הזדמנות גדולה ● וגם: הלקח שלו מנפילת אלטשולר שחם: "מנהלים בשוק המוסדי למדו שעדיף להיות ממוצע ולא להתבלט"

משכנתא / איור: Shutterstock

מאחורי השיא בהיקף המשכנתאות: מה קרה לריביות ומאיזה מסלול הלווים ממשיכים להתרחק?

שנת השיא בשוק המשכנתאות נמשכת עם 10.9 מיליארד שקל באוגוסט ● הלווים נוהרים למסלול הפריים, מעדיפים ריבית קבועה לא צמודה - וממשיכים להתרחק מהמסלולים הצמודים למדד ● שלוש הערות על הנתונים שפורסמו השבוע

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

הנאסד"ק זינק במעל 2% לשיא חדש; מניות השבבים קפצו בהובלת מטא ואינטל

הנאסד"ק קפץ בכ-2.3% ● איתות של טראמפ על פתיחת צוהר לדיפלומטיה הצניח את מחירי הנפט והזניק את מניות הטכנולוגיה בוול סטריט ● אינטל ומטא זינקו בחדות, חברת השבבים AMD חצתה לראשונה את רף שווי השוק של טריליון דולר ● הביטקוין זינק לשיא של מעל שמונה חודשים, והמשקיעים תוהים אם "חורף הקריפטו" נגמר

סניף של רשת סיטי מרקט / צילום: יח''צ

סיטי מרקט מוכרת 11 סניפים לרשת החדשה "100 ומעבר" בכ-35 מיליון שקל

בתוך כך, סיטי מרקט תפתח שישה סניפים חדשים בהשקעה של כ-20 מיליון שקל ● עבור רשת "100 ומעבר", שהוקמה רק בתחילת השנה, מדובר בקפיצת מדרגה משמעותית בפריסה, לאחר שעד כה התמקדה בעיקר בסניף גדול באשדוד

המפלגה החדשה שעשויה להכריע את גורל הבחירות

מדינת ישראל הולכת לבחירות, והמשרוקית של גלובס מביאה את הסקרים העדכניים ביותר מכל כלי התקשורת ● מי מתחזק, מי נחלש, ואיך זה משפיע על יחסי הכוחות בין המחנות? ● והפעם: הנתון שיכריע את ההובלה הגושית, והלקח הכואב שהמפלגות הקטנות צריכות ללמוד

מימין: תמר בר־אילן ויותם שגב, מייסדי סייארה / צילום: מנש כהן

גולדמן זאקס בהשקעת ענק בחברת הסייבר הישראלית סייארה

ההשקעה מרחיבה את הסבב שבו הוערכה חברת אבטחת המידע ב־12 מיליארד דולר ביוני האחרון ● לפי "וול סטריט ג'ורנל", החברה גייסה 1.94 מיליארד דולר בתוך 15 חודשים ● המנכ"ל יותם שגב: החברה נערכת להנפקה, אך אינה ממהרת לצאת לבורסה

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

האם האישה חייבת במחצית מהחוב של בעלה? ביהמ"ש הכריע

בעלי שתי דירות ביקשו להקים ממ"ד למרות התנגדות של שלושה משכניהם, אך המפקח קבע כי לא ניתן לעקוף את הרוב הדרוש כשההתנגדות נובעת מפגיעה בדיירים אחרים • חייבת שקיבלה ירושה של 320 אלף שקל תעביר כ־95 אלף שקל לבנק, אף שקיבלה הפטר מחובותיה • אישה לא תחויב במחצית מהחוב העסקי של בעלה, לאחר שלא הוכח שהייתה מעורבת בעסק ● 3 פסקי דין בשבוע 

מטוס F-35 ''אדיר'' מתוצרת לוקהיד מרטין / צילום: לוקהיד מרטין

60 אלף פצצות בדרך לישראל. למה דווקא עכשיו?

כותרות העיתונים בעולם: האם הנפט באמת זורם דרך מצר הורמוז, סרטוני התעמולה מלגו שאיראן מפיצה מצליחים לחמוק ממערכות הניטור של הרשתות החברתיות, ולמה עסקת הענק בין ארה"ב לישראל מתרחשת דווקא עכשיו ● גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל  

שכונת צמודי קרקע אמריקאית / צילום: Shutterstock

הרבה משקל לריבית, חשיבות עצומה לאשראי: הרגליים שעליהן עומד שוק הנדל"ן האמריקאי

דמוגרפיה קובעת כמה אנשים רוצים בית, וההיצע מעיד כמה בתים עומדים לרשותם, אך האשראי קובע כמה הם מסוגלים לשלם ● כשמשקי הבית מקבלים גישה רחבה למימון משכנתאות, זמינות הכסף לדיור עולה, וגם המחירים ● איך זה עובד בארה"ב, ומה ניתן ללמוד מהשוואה לישראל? ● כתבה ראשונה בסדרה

סניף של אורבניקה / צילום: ענת גרוס

אורבניקה נכנסת לקוסמטיקה קוראינית: חתמה על הסכם עם Silicon2

רשת אורבניקה מקבוצת קסטרו-הודיס חתמה על הסכם עקרונות עם Silicon2 הדרום-קוריאנית להקמת פעילות משותפת בישראל תחת המותג Moida K-Beauty ● ההשקעה הראשונית במיזם תסתכם בכ-60 מיליון שקל, מתוכם כ-42 מיליון שקל מצד אורבניקה ● הפעילות צפויה להתחיל במהלך 2027 ולכלול חנויות פיזיות לצד אתר מסחר מקוון

מרימר מרטינז / צילום: באדיבות WSJ

"אנחנו יודעים שאת גרה כאן": אין סודות ברשת המעקב החדשה של ארה"ב

ארה"ב משתמשת בטכנולוגיה מתוחכמת כדי להילחם בהגירה הבלתי חוקית ● כך סוכנים פדרליים מקבלים גישה למידע האישי ונתוני המיקום של אזרחיה

אליף ארלאפ, מועמדת מפלגת השמאל די לינקה לראשות ברלין / צילום: Reuters

משפחות פשע ותומכי טרור פלסטיני בחגיגות הניצחון של מפלגת השמאל בברלין

"דאגה גדולה" בקרב ראשי הקהילה היהודית בגרמניה ● מפלגת השמאל "די לינקה", שהגדירה את הנעשה בעזה כ"רצח עם", ניצחה מעבר לתחזיות בבחירות בבירת גרמניה, וגרפה 25.7% מהקולות, תוצאה חסרת-תקדים בעבור המפלגה ● התוצאות משקפות תבוסה של המרכז הפוליטי בגרמניה, ובמיוחד של מפלגת השלטון השמרנית

כוחות צה''ל בעזה / צילום: דובר צה''ל

גם כוחות מיוחדים: תגבור משמעותי של צה"ל ברצועה ביום הכיפורים

צה"ל מעלה בצורה משמעותית את הכוננות בגבול רצועת עזה ומתגבר את הכוחות באוויר ועל הקרקע לקראת יום הכיפורים ● ההחלטה התקבלה למרות שאין התרעה קונקרטית ● במערכת הביטחון מעריכים כי חמאס נערך למערכה נוספת ● מחבל פתח באש מרכב חולף לעבר מבלים במעיין הסמוך לציר תנועה מרכזי בבנימין ונמלט ● לאחר שצוותי מד"א וצה"ל נאבקו בשטח על חייו של פצוע אנוש, נקבע מותו ● טהראן טוענת כי העבירה לארה"ב דרך תיווך קטארי את תנאיה לסיום המלחמה; במקביל, הנשיא טראמפ קיצר במפתיע את חופשתו בקמפ דייוויד וחזר לבית הלבן

עבודות המטרו בתל אביב / צילום: בר לביא

דירקטוריון נת"ע מתרחב: המינויים החדשים, ואלו שעזבו

נת"ע מרעננת את הדירקטוריון לקראת המשך קידום פרויקט המטרו: ארבעה דירקטורים חדשים אושרו לכהונה של שלוש שנים, לאחר שיורם כהן וטל בסכס עזבו בעקבות מינוייהם למנכ"ל בנק ישראל וליו"ר נגה ● יו"ר הדירקטוריון יודפת אפק-ארזי:"ההרכב המקצועי המחוזק ילווה אותנו בעבודה הנחושה להפוך את הפרויקט משנה המציאות לעובדה מוגמרת"

עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, Shutterstock

המומחה שמזהיר: "תשואות הענק בבורסה מאחורינו" - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

נהל ההשקעות שמציע להתאים ציפיות: "לא עוד עשרות אחוזי רווח בבורסה בת"א" ● המרוויחות והמפסידות מהאטה במרוץ ה-AI ● המתכת היקרה שזינקה - ומשמשת אינדיקטור למצב הכלכלה העולמית ● וגם: למה הפד העלה ריבית ואיך ההחלטה עשויה להשפיע על ישראל?

מפעל התפלת מים שורק / צילום: איל יצהר

אחרי כמעט חודש: האצות בים התיכון מתמעטות, מתקני ההתפלה חוזרים לפעילות מלאה

האצות המיקרוסקופיות שהגיעו ממצרים שיבשו את פעילותם של חמישה מתוך ששת מתקני ההתפלה בישראל • כעת העכירות יורדת, שורק א' כבר חזר לפעילות מלאה, ושורק ב' צפוי להצטרף אליו בקרוב • אם המגמה תימשך, רוב יכולת ההתפלה צפויה לשוב לתפוקה מלאה

צוות RealSense, מימין לשמאל: רועי כהן, גיא הלפרין, נדב אורבך,  מאט מושנר, ויורג קוכן / צילום: באדיבות RealSense

העובדים הצילו את החברה וקנו אותה ב-50 מיליון דולר. כעת היא נמכרת ב-600 מיליון

רילסנס, חטיבת הראייה התלת-ממדית של אינטל, ניצלה מסגירה והפכה בתוך כשנה וחצי לחברה צומחת ורווחית בתחום הרובוטיקה ● קוגנקס רוכשת אותה ביותר מ-600 מיליון דולר, לאחר שבעלי המניות השקיעו בה כ-50 מיליון דולר בלבד 14 חודשים קודם לכן ● העסקה צפויה להעניק לעובדי רילסנס בישראל, שרבים מהם יוצאי אינטל, מענקים משמעותיים, ולהשאיר את פעילות הפיתוח בארץ

אילוסטרציה: Shutterstock / צילום: Shutterstock

אמש נדלקה בשווקים נורת אזהרה שלא נראתה כבר 27 שנה

מדדי המניות זינקו אתמול, הנאסד"ק אף רשם שיא חדש, אבל מספר המניות ב־S&P 500 שהגיעו לשפל שנתי היה גדול פי ארבעה ממספר המניות שרשמו שיא חדש ● מה אומרת ההיסטוריה לגבי הנתון שלא נראה מזה 27 שנה?

ראלי ה-AI בשווקים מגיע דווקא כשהחששות מפני בועה מרימים ראש

איתות של טראמפ על פתיחת צוהר לדיפלומטיה מצניח את מחירי הנפט ומזניק את מניות הטכנולוגיה בוול סטריט ● הגאו-פוליטיקה תעמוד השבוע במוקד, והשווקים צפויים להיות רגישים יותר לחדשות רעות ● הביטקוין עולה לשיא של מעל שמונה חודשים, והמשקיעים תוהים אם "חורף הקריפטו" נגמר ● וגם: חברת המחקר שחוזה שבועת ה-AI תתפוצץ בשנה הבאה, ושה-S&P 500 יצנח בכ-20%

ערן גולן, מנכ''ל מימון ישיר / צילום: עופר חג'יוב

תמורת 38 מיליון שקל: האקזיט הפיננסי של נבחרת כוכבי השוק

עזרא עטר, מאיר אוזן, עליזה כהן ושמואל מסנברג מוכרים למימון ישיר את השליטה בחברת מימון הנדל"ן סיגמא סיטי