אירוע חריג התרחש הבוקר (ד') בטיסה FZ 1073 של חברת Flydubai שהמריא מדובאי לתל אביב, לאחר שצוות הטייסים התקוטטו ביניהם - והופעל אות מצוקה שמתריע על חטיפה. בכיר ישראלי ל-N12: נמנע אסון כבד ביותר. טייס המשנה נחקר כעת - וגוברות האינדיקציות כי רצה להשתלט על המטוס ולרסק אותו עם הנוסעים. בתמונה ראשונה שהגיעה מהמטוס ניתן לראות את אחד הנוסעים עם חולצה מגואלת בדם. בזמן האירוע, המטוס צנח יותר מ-14,000 רגל לדקה (כמעט 5,000 מטרים).
● הבכיר שמסביר: מה קורה בנתב"ג כשמטוס משדר אות מצוקה
● "אירוע פלילי": מה העונש הצפוי לטייסים של פליי דובאי?
● עשר טיסות ביום מדובאי לתל אביב: חברת התעופה שבמרכז התקרית האווירית
"היו רגעים שהיינו בטוחים שזה הסוף"
"היו רגעים שהיינו בטוחים שזה הסוף", תיארה אחת הנוסעות שהייתה על הטיסה - בשיחה עם N12. "שמענו צעקות וצרחות, ואז ראינו שפותחים את תא הטייס ושיש שם דם. הבנו שאדם שהיה במטוס דקר את הטייס באולר".
לדבריה, נוסעים ישראלים ואנשי הצוות "התנפלו על הטייס" והצליחו להשתלט עליו. "בזמן כל האירוע התפללנו ואמרנו ‘שמע ישראל’. המטוס ביצע נחיתת חירום, ורק אחרי שנחתנו הבנו באמת מה עברנו", היא סיכמה.
בתום הערכות מצב ולאחר עדויות של הנוסעים, בישראל מתייחסים לאירוע כאירוע טרור לכל דבר. מסתמן שטייס המשנה החל לדקור פעמים רבות את הטייס הראשי. ברגע שהחל האירוע, אנשי צוות ונוסעים רבים הצליחו לפרוץ את דלת הקוקפיט ולהשתלט על המחבל.
"רק הישראלים התערבו. יש פה אנשים עם חולצות מלאות בדם"
נועה, נוסעת נוספת שהייתה על הטיסה תיארה: "זה היה מאוד מלחיץ. הבנו שדקרו את הטייס והמטוס פשוט התחיל לצנוח. הייתה פה בהלה, אבל בסדר, נחתנו ועכשיו הכול בסדר". היא סיפרה: "רק הישראלים התערבו. יש פה אנשים עם חולצות מלאות בדם".
לדבריה, היא שמעה צרחות במטוס, של נוסעים שקלטו את האירוע. "המטוס התחיל לזוז מצד לצד. הבנו שהטייסים איבדו שליטה כי אחד הטייסים נדקר. המטוס צנח והיה מפחיד מאוד", היא הוסיפה. עוד סיפרה כי כל הנוסעים עדיין שוהים בתוך המטוס ואף אחד לא יצא. "יש פה הרבה כוחות סעודיים בשטח", טענה.
הדרמה החלה סביב השעה 09:00 בבוקר, כאשר מטוס חברת פליי-דובאי שהיה בדרכו לישראל שידר אות חטיפה. בעקבות הדיווח הוזנקו מטוסי קרב, וסביב השעה 09:30 נותק הקשר עם המטוס והוא נעלם ממסכי המכ"ם.
אופיר שפיגל, בנה של אחת הנוסעות בטיסה, סיפר גם הוא על חוסר הוודאות המוחלט שבו היו נתונים בני המשפחה בזמן שהמטוס נעלם מהמכ"ם .
"היו דקות מתוחות אני חייב להודות", אמר שפיגל. "אבל כן על עצם זה שהמטוס נחת אני שמח מאוד ועכשיו נקווה לקבל עדכונים באמת על מה קורה. אחרי שבועיים היא חוזרת ויש התרגשות גדולה". סמוך לשעה 10:00 נחת המטוס בסעודיה, והמרחב האווירי בישראל נותר פתוח לתנועה לאורך כל האירוע.
בדיקה של חברת פליי-דובאי העלתה כי הרקע להפעלת אות המצוקה החריג אינו חטיפה, אלא קטטה שפרצה בין חברי צוות הטייסים, שמוצאם רוסי ואוקראיני, במהלך הטיסה. הקטטה היא שגרמה להפעלת האות ולשיבושים בתקשורת עם המטוס. כעת ממתינות המשפחות לעדכונים נוספים לגבי מועד חזרתם של הנוסעים לישראל.




















