ההסתדרות שלחה מכתב למנכ"ל אסם אבי בן אסייג, בו היא קוראת לישיבה דחופה כדי לוודא את הביטחון התעסוקתי של העובדים בישראל בעקבות הכוונה להעביר את הבעלות על מותגי החברה לנסטלה • אליעזר בלו, יו"ר הסתדרות עובדי המזון: "נתחיל הידברות מול ההנהלה, ומקווים להגיע לפתרונות"
בעקבות עליית מחירי חומרי הגלם, אריזה, שינוע והאנרגיה, אסם-נסטלה הודיעה על התייקרות של חלק מהמוצרים • בין המוצרים שלא יתייקרו: מוצרי תינוקות (מטרנה וגרבר), חטיפי במבה ומוצרי קפה • מהלך ההתייקרות הוא צעד שני בתוכנית התייעלות, לאחר שבחודש שעבר פורסם כי אסם-נסטלה מפטרת עשרות עובדים
המנכ"ל והיו"ר המיתולוגי של יצרנית המזון השלישית בגודלה בישראל החליט לסיים את תפקידו – ובכך תם עידן משפחת פרופר בחברה • "המנכ"ל הנוכחי מחזיק במיומנות בהגה, אני מאוד רגוע", הוא אומר לגלובס
הנהלת אסם-נסטלה הגיעה להבנות עם איגוד עובדי המזון והפרמצבטיקה בהסתדרות, לפיהן שכר המינימום בחברה יעלה ל-6,000 שקל בחודש החל מ-2023 • יו"ר ההסתדרות ארנון בר-דוד: "ההסתדרות, ועד העובדים וההנהלה השכילו לשים את האדם העובד במרכז, וכולם יצאו נשכרים מכך"
במכתב חריף שהגיע לידי גלובס ושנשלח למנכ"ל אסם אבי בן אסאייג, דורשים בהסתדרות הגדלה מיידית של שכר המינימום של עובדי אסם ל-6,000 שקל, במקום 5,300 שקל שמקבלים חלק מעובדי החברה כיום • יו"ר הסתדרות עובדי המזון: "הם לא העלו את המחירים, ומשרשרים את זה לעובדים שלהם; המדיניות של נסטלה היא מדיניות קמצנית"
מנכ"לים ומנכ"ליות בחברות מובילות מגלים כמה מהשאלות הלא צפויות שהם שולפים בראיונות - ומה הם רוצים ללמוד מהתשובות שלכם
למרות צמיחה שנתית נאה, אבי בן אסאייג, מנכ"ל אסם נסטלה, מתכנן הפיכה ארגונית: "אנחנו צריכים להיות חברה עם חדשנות קיצונית כדי לשרוד - להחליף את כל המפעלים, לספק שרשרת אספקה אחרת ולהחליף 90% מהפורטפוליו של המוצרים שלנו"
מנכ"ל אסם-נסטלה, אבי בן אסאייג, מציע לממשלה לעשות את מה שהוא עשה אצלו: לייצר תוכניות הסבה לעובדים, להגדיל את ההשקעה בחדשנות ולהימנע מקיצוצים • "גלובס" מארח מומחים בניסיון לסייע במציאת פתרונות יצירתיים לקורונה הכלכלית • סוגרים את הוואקום
בתחילת השבוע הוכרז באסם סכסוך עבודה על רקע הכוונה להעביר 40% מהייצור של טבעול לצ'כיה; במקביל נמכרה פעילת הגלידה, ומתקיימים ניסיונות למכור את "בית השיטה" • שלוש שנים חלפו מאז הפכה נסטלה לבעלים של 100% מאסם ומחקה את החברה מהמסחר, וכעת העובדים חוששים מצמצום הייצור בישראל • אסם: "השגנו הישג חשוב בכך שנבנה לטבעול מפעל חדש בישראל" • ניתוח גלובס
מארק שניידר, שמנהל את אחת מקבוצות המזון הציבוריות הגדולות בעולם, הגיע לארץ לביקור בן יומיים וייסר באתרי הקבוצה בישראל לצד מנכ"ל אסם אבי בן אסאייג • "אני פוגש כאן אנשים מצוינים וחדשנות מובילה; הצלחת שיתוף-הפעולה בין נסטלה ואסם עונה על כל הציפיות"
התינוק של במבה עובר לדרום: אסם חונכת מפעל במבה בקריית גת בהשקעה של 200 מיליון שקל, שיאפשר לה להכפיל את קצב הייצור • יו"ר אסם, דן פרופר: "אסם ונסטלה ימשיכו להשקיע בפיתוח התעשייה בישראל" • נשיא התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש: "קמפיין נגד מזון מעובד כמו במבה זה לצאת נגד עשרות אלפי מקומות עבודה"
החברה מסרה הבוקר כי בעקבות פניית שר האוצר משה כחלון, נפגשו אמש ראשי אסם עם השר לדיון לילי, בו מסרו נציגי האוצר על פעילותם למיתון העלייה במחירי החשמל • עוד נמסר כי האוצר בוחן ביטול מכסים על שורת חומרי גלם המשמשים את אסם לייצור בישראל, ובעקבות זאת החליטה החברה לדחות בשלב זה את עליית המחירים הצפויה
ל"גלובס" נודע כי חברת לייק-וויו פארמס רוכשת מנסטלה את חברת הסלטים המצוננים שנרכשה על-ידה ב-2008 • הרוכשת צפויה לקלוט את 85 עובדי החברה בארה"ב • אסם תשמור על פעילות בינלאומית באירופה באמצעות המותג טבעול ועם יצוא מוצריה לארה"ב
אחרי 6 שנים ללא התייקרויות, קבוצת אסם-נסטלה מודיעה על כוונתה להעלות מחירים בתחילת 2019 • לטענת החברה, העלייה תחול על כשליש מהמוצרים - ובהם ביסלי ופתי בר - ותגיע עד 4.5% • עם זאת, מוצרים כגון במבה, מטרנה, קפה, פסטה אסם, עוגות, בייגלה ומרבית מוצרי דגני הבוקר והסלטים לא יתייקרו
ליאת קידר-פייגין מונתה לתפקיד מנהלת חטיבת המזון היבש • סתיו יואלי מונתה לתפקיד מנהלת חטיבת מזון מצונן וקפוא
מדובר במהלך שיתרחש ב-2019, ובמסגרתו יפוטרו כ-30 עובדים מתוך כ-50 עובדי מחלקת הנהלת החשבונות • אסם: "תהליך הפרישה נעשה בהסכמה ובתנאים נדיבים; במקביל נקלוט במהלך 2018 כ-200 עובדים למשרות מפתח בחברה"
מנכ"ל חטיבת המזון, אבי בן-אסאייג, יחליף את איציק צאיג שפורש מתפקיד המנכ"ל לאחר 7 שנים • הוא מקבל קבוצה חזקה ובעלת יכולות, אך גם כזו שאינה יכולה להרשות לעצמה לנוח על זרי הדפנה
אבי בן-אסייג, המשנה למנכ"ל אסם, ימונה לתפקיד במקומו
בתקופה הקרובה החברה תשיק מוצרים כמו כדורי בשר והמבורגר צמחוני מועשרים בחלבון ובהמשך השנה נתחי עוף צמחוניים ■ הסיבות למהלך הן צמצום צריכת הבשר בישראל ובעולם וכן הירידה שטבעול חווה במכירות שניצל התירס
באסם משיקים את סדרת ה"פלוס" שכוללת מוצרים עשירים בסיבים תזונתיים ■ במקביל נערכים בחברה לרפורמת סימון המוצרים ופועלים להפחתת שומן, נתרן וסוכר במגוון מאכלים