גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בישול

עוד כתבות

כל משאית עוצבה כמו מטבח ביתי, עם תנורים, כיריים וכיורים / צילום: שירן רוקבן

ברחבת המלון בים המלח, הבישול במשאית מחזיר למפונים את תחושת השליטה

מאז מתקפת החמאס מתגוררים חברי קיבוץ סעד במלון. "היצע המזון הוא אינסופי, אבל זו לא ארוחה משפחתית", הם מספרים • ביוזמה משותפת הצליחו לארגן קיטצ'ן טראקס ולייצר בהן מטבחים ביתיים • "זה חלק מבניית החוסן בתוך אי־ודאות מתמשכת", מסביר אחד ממובילי המהלך • ישראל מתגייסת 

הוּלוּ־אָגֵרְש (רבקה) ברקולי־בינסיי, יזמת והבעלים של האתר ''סוד הקסם של המטבח האתיופי'' / צילום: מיטל אזולאי, סטודיו הפנינה

היזמת שהחליטה לנטוש את המטבח המערבי ולהנגיש את המאכלים שעליהם גדלה באתיופיה

הוּלוּ־אָגֵרְש (רבקה) ברקולי־בינסיי מיהוד, נשואה + 4 ילדים • יזמת והבעלים של האתר "סוד הקסם של המטבח האתיופי" • "גדלתי על האוכל הכי בריא שיש בעולם, מדוע לא לאמץ אותו בצורה מלאה כאורח החיים שלי?" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז

אצל לימור לניאדו-תירוש / צילום: רומן בלשוב

5 ארוחות שף מסעירות בחללים לא שגרתיים

לפעמים זו ארוחת שף אינטימית, לפעמים סדנת בישול או אפייה בביתם הפרטי של שפים וקונדיטורים או ערב יין בהדרכת סומלייה • ברחבי הארץ צצים פופ-אפים עיליים ליודעי דבר

המעדנייה בקפה אסיף / צילום: יהונתן בן חיים

6 מוצרי מזווה משובחים שאתם חייבים להחזיק בבית

אורחים לא-קרואים? ארוחת שאריות שזקוקה למייקאובר? אלה האוצרות שהמזווה שלכם צריך להצטייד בהם ליום פקודה

שיפוד תמנון ושרימפס בג׳וספר (תנור גחלים) במסעדת אנימאר / צילום: גיל חכמון

לכבוד ל"ג בעומר: 11 המסעדות הכי טובות בארץ לאוכל מעושן

טעם של מדורה: סצנת המעושנים הישראלית תוססת גם בלי קשר לל"ג בעומר • המלצות לאוכל מעושן משובח מפרדס חנה ועד ירושלים, וגם מדריך ביתי לעישון בסיר על הגז

בתפריט: ישראל

מהי המנה הכי ישראלית בעיניכם? 51 שפים ואנשי קולינריה בוחרים

ביום העצמאות ה-74 ביקשנו לשרטט את שולחן החג הישראלי המשותף לכולם • פנינו לכ-120 שפים, מסעדנים, חוקרים, עיתונאים ואנשי קולינריה מכל קצוות הארץ, מכל העדות והדתות שמרכיבות את הפסיפס הישראלי - ושאלנו אותם שאלה אחת: מהי המנה הכי ישראלית בעיניך? התשובות שהתקבלו מציגות לא פעם גם את התפיסה מהו בית, מהם זיכרונות ילדות ואיך נראה כור היתוך

נאיה ופרוז מור שודה / צילום: יעל יצחקי

היזמת שעברה מעיצוב תיקים וארנקים לבישול הודי: "בקורונה הבנתי שחייבים לדאוג לכמה אפיקי הכנסה"

נאיה שודה מגני תקווה, בת 40, נשואה ואם לשתיים • בעלת Taste of India - עסק לבישול אוכל הודי ביתי, הפועל באמצעות אתר פרטי ובאמצעות אתר יאמי  • "בייבי שעבדתי עליו כל החיים נהרס ביום אחד" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז 

בראוניז כשרים לפסח / צילום: Shutterstock

3 מנות בראנץ' מושלמות שלא תאמינו שהן כשרות לפסח

כך תיפטרו מעודפי המצות שנשארו בסוף החג, וגם תכינו מנות קלות ומהירות שילדים אוהבים - ואפילו תסגרו פינה של עוד ארוחת בוקר מאוחרת בחול המועד

פטוצ'יני עגבניות / צילום: שני הלוי

גבן אמן נפטר והותיר 250 ק"ג של גבינה נדירה. ברוברטה וינצ'י יגישו מנות עמה

לכבוד הסתיו שהגיע קבלו 3 מתכונים של השף עידו פיינר לרטבי פסטה על בסיס שמן זית, מהשמן הראשון של המסיק, שמגיע השבוע לשווקים וידוע בטעמו העוצמתי • ככה אוכלים באיטליה בעונה הזו

סלט עוף תיאלנדי / צילום: Shutterstock

העוף של מסעדת בית תאילנדי ועוד שני מתכונים: צרפתי וים תיכוני

עוף, אחד המרכיבים הכי פופולריים ומשתפי פעולה במטבח הישראלי • 3 מתכונים קלים ומתגמלים: עוף בלימון, עוף בחרדל בסגנון צרפתי וסלט עוף תאילנדי קל וצבעוני

מטעמים במסעדה שולה / צילום: עפרת רענן

מתחברים לשורשים: סופריטו בקר בבישול ארוך, קובה או מרק עוף

במסגרת הגל העולמי של אוכל שחוזר לשורשים ומשמר מתכונים מסורתיים, יש בארץ שפע הזדמנויות להתחבר אל האורפאלי, האידישאי והספניולי הפנימי

פסטה ברוטב ירקות קלויים / צילום: Shutterstock

נשארו לכם שאריות מארוחות החג? המתכונים שיצילו לכם את המקרר

בימים שאחרי החג מתמלא המקרר בכל מיני שאריות. חלה שהתייבשה? כמה ירקות אפויים? חצי בקבוק תירוש או יין? כולם יכולים להמציא את עצמם מחדש בארוחת שאריות מהודרת

חברות גז וקבוצות לוביסטים שפכו כספים לקמפיינים של יחסי ציבור שהגנו על בישול בכירות גז / צילום: Shutterstock, dotshock

ערים מנסות להפחית שימוש בכירות גז – אבל הטבחים מפעילים לחץ נגדי

לשכנע אנשים לעבור לבישול בחשמל אינו עניין פשוט; כירות גז זוכות להחרגה מאיסורים על חיבור בניינים חדשים לרשת הגז

טורטליני של פסטטריה / צילום: חיים יוסף

הפסטות שיחממו לכם את הלב

מה יותר מנחם מפסטה ממולאת ממשפחת הרביולי הענפה? בייחוד כשהיא בעבודת יד ועם מילוי יצירתי • פסטה מוכנה לבית, כמו במסעדה - כובעים קטנים של נחת

קרפ סוזט ברוטב תפוזים / צילום: Shutterstock

פנקייק סופלה או קרפ משגע? בשבת הזאת תשקיעו בבראנץ' משודרג

מאומלט כמו בפריז ועד פנקייק הסופלה היפני שחורך את הרשת • 4 מתכונים מושקעים לשבת בבוקר או לבראנץ' עם ילדים בחופשה

המנות הקלאסיות של סבתא. בכיוון השעון: צלי עוף, שטרודל תפוחי אדמה ובשר, קציצות הודו וסלט כרוב / צילום: ניצן רובין

המתכונים של סבתא מתעוררים לחיים

בתום השבעה על סבתא נעמי נכנס רועי ירושלמי למטבח שלה ובישל בכלים הישנים את המנות הקבועות מארוחות השבת בביתה • טעמים של זיכרונות ילדות וקצת של ארץ ישראל של פעם

שמפניה - גם בצלחת / צילום: Shutterstock

שמפניה בכוס, שמפניה בצלחת. לבשל עם היין הכי חגיגי

עם הירידה שחלה לאחרונה במחירי השמפניה מסתמנת עלייה בצריכה הביתית, שתגבר מן הסתם לקראת הסילבסטר • עם מה שנשאר בבקבוק אפשר לבשל, וכך נהנות גם המנות מאבק הכוכבים שלה • ויש גם מתכון

פלוב אוזבקי / צילום: shutterstock, שאטרסטוק

שובו של הגרגיר: בזכות הסגר האורז חזר לחיינו

אחרי שנים של שלטון פסטה בלתי מעורער במטבח הישראלי, מתוך איזו תפיסה מוטעית ש"אורז קשה להכין", בתקופת הסגר האחרונה הוא חוזר לככב, ובצדק

דן פרמן / צילום: ערן ירדני - digital-motion

"ייצרתי הכנסות למדינה, ממע"מ ומס הכנסה, של קרוב ל-5 מיליון שקל"

דן פרמן הוא בעלים של "תזונה לחיים בריאים", יבואנית כלי הבישול הבריאותיים של Salad master • "אם זה היה בידיי ביטוח לאומי הכול היה עובד נפלא, אבל אנחנו נפלנו על רשות המסים, שיש להם מערכת שיודעת רק לקחת" • "גלובס" שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז  

מעקודה / צילום: מתן שופן

תכירו: מעקודה, מעדן טוניסאי של תקופת החגים. ויש גם מתכונים

המעקודה הטוניסאית, סוג של פשטידה עם ביצים טרופות, אחות לעיג'ה העיראקית ובת דודה של הטורטייה הספרדית, היא קלאסיקה צפון-אפריקאית שאוכלים בתקופת החגים • בגרסאות המתוחכמות שלה היא מוגשת גם במסעדות יוקרה