בשבוע האחרון יצאו משרדי מע"מ למבצע גבייה נרחב בעסקים, שבחלקו התמקד בפלאפליות ובחומוסיות, במטרה לבדוק את סבירות הדיווח, את רמת הציות להוראות ניהול ספרים, את רישום התקבולים ואת הציות לחוק לצמצום השימוש במזומן • תיקי העוסקים שנבדקו והתגלו בהם ליקויים הועברו להמשך ביקורת מעמיקה
בעקבות בדיקה מדגמית שערכה, אסם-נסטלה, יצרנית המותג צבר, הודיעה על ריקול לחומוס אבו מרוואן • החברה החליטה על איסוף המוצרים מאותם קווי הייצור בתיאום עם משרד הבריאות, וביקשה שלא לצרוך אותם • שירות המזון במשרד הבריאות יערוך ביקורת במפעל צבר
מאחורי שיעור האינפלציה המזנק שהגיע ביולי לקצב שנתי של 5.2% עומדים סיפורים שנמצאים בכל מקום • הספר השכונתי, המאפייה הקבועה, המכולת הקטנה במושב וגם האופניים (אפילו יד שנייה): כתבי גלובס מדווחים מהשטח
לכבוד עונת הטיולים המשפחתיים של סוף החופש הגדול, קבלו כמה אפשרויות משתלמות במיוחד לארוחת צהריים עם הילדים • ממעצמות חומוס ותיקות ועד כשרונות חדשים ומפתיעים
בעקבות בדיקה שנערכה במפעלה של יצרנית החומוס בוירג'יניה, היא נדרשת לאמץ "תוכנית התאמות" שצפויה להגדיל את הוצאותיה, כמו גם לפגוע באופן זמני בכושר הייצור של המפעל
ד"ר יהונתן ויינטראוב, חוקר רב–תחומי וממייסדי SpaceIL, קיבל על עצמו את המשימה לבדוק אם ניתן לגדל חומוס בחלל • בשיתוף גופים מסחריים מתחומי המזון, המכשור הרפואי והחקלאות, הוא בנה ניסוי שייצא עם איתן סטיבה לחלל • המטרה הסופית היא להביא את בשורת החומוס לירח ולמאדים, אבל תוצאות הניסוי שלו עשויות להשפיע גם על האופן שבו נגדל צמחים בכדור הארץ
הרשימה שלנו: השניצל המושלם, הבקלאווה והחומוס שבעבורם ראוי לעמוד בפקק, אוכל תאילנדי שמצדיק נסיעה מיוחדת לאשדוד והקרואסונים שכמוהם אין בשום מקום
השותפות של חברת המזון הישראלית ושל פפסיקו האמריקאית תחת המותג אובלה מעמיקה את אחיזתה בשוק הגרמני במטרה להפוך בתוך חמש שנים למובילת השוק • עד כה המכירות של החברה בגרמניה נעשו באמצעות מפיץ חיצוני
קרי בלה הוא מבעלי חומוסיית ח'ליל ברמלה • "אם המדינה לא תתחשב ותעזור לעסק כמו שלנו, שקיים 50 שנה, גם אנחנו נקרוס" • "גלובס" שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז
יפו מרימה ראש בזמן האחרון: מרכז תרבות וקולינריה לצד מסעדות חדשות, תוך גיבוש זהות של המטבח היפואי • יש דבר כזה, מתברר, והוא שונה מהמטבח הערבי של הצפון, המוכר יותר • זוהי יפו, ילדה
איתי גולן, בן 53, בעלי "החומוס של ג'ינג'י" • "גלובס" שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז
נועם אמסלם הוא הבעלים של חומוסיה ברחוב פרישמן בת"א • "התאבדתי על העסק כדי להשאיר אותו חי" • "גלובס" שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז
חברת מעדני מיקי הודיעה על חשש להימצאות סלמונלה בחומר הגלם (טחינה גולמית) אותו היא רוכשת מספק חיצוני • מעדני מיקי מייצרת סלטים גם במסגרת מותג פרטי (רמי לוי), והקריאה כעת מתייחסת גם למוצרים הללו - טחינה וחומוס במשקלים 250 גרם ו-3 ק"ג
תיירות האוכל הבינלאומית בעיר העתיקה בירושלים הולכת וצוברת תאוצה, בעוד פודיז ישראלים–יהודים חוששים להגיע. מה הם מחמיצים? סיבוב קולינרי בעיר העתיקה, בין יום ירושלים מכאן ופיגועי דקירה משם, עם הרבה אוכל טוב • ומה גרם לשף של "הקוסם" לכתוב ספר על חומוס
החברה ייקרה את מוצריה בשוק האמריקאי הנמכרים תחת המותג "סברה" - פעילות שבה היא שותפה עם פפסיקו העולמית • המהלך עשוי להגדיל את צמיחתה ב-2019 • האם מדובר בצעד מקדים לעליות מחירים גם בישראל?
ל"גלובס" נודע כי חברת לייק-וויו פארמס רוכשת מנסטלה את חברת הסלטים המצוננים שנרכשה על-ידה ב-2008 • הרוכשת צפויה לקלוט את 85 עובדי החברה בארה"ב • אסם תשמור על פעילות בינלאומית באירופה באמצעות המותג טבעול ועם יצוא מוצריה לארה"ב
שוק החלבונים מן הצומח מוערך היום על ידי החברה ב-40 מיליארד דולר •
שטראוס מבקשת ממי שרכש אריזת חומוס אחלה במשקל 650 גרם, המסומנת בתאריך אחרון לשימוש 6.9.18, שלא לצרוך את המוצר • שטראוס: "פועלים במרץ לאיסוף המוצרים הללו מהמדפים"
החיפוש הנצחי אחרי חומוס טוב מביא לא פעם למקומות שונים ומשונים ■ הפעם הוא הוביל אותי לחומוסיית אלח'יאט בתרשיחא
בעוד ענקית הסחר המקוון מקדמת את כניסתה לפעילות מקומית ישראל, שטראוס החלה למכור בפלטפורמה שלה את מוצרי מותג הסלטים "סברה" ■ במהלך פברואר בכירי קבוצת שטראוס, בראשם המנכ"ל, יבקרו במטה אמזון במטרה לבסס שיתוף-פעולה בין החברות