גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

פסטה

עוד כתבות

מפעל לייצור פסטה, איטליה / צילום: Reuters, Remo Casilli

סערת הפסטה: המחיר באיטליה זינק ב-20%

הפסטה באיטליה התייקרה בשנה החולפת, ומחיר חבילה עומד כעת על יותר מפי שניים מהאינפלציה במדינה • הממשלה האיטלקית כינסה פגישת חירום עם רשתות שיווק וארגוני צרכנים במדינה, בעקבותיה הצהירה כי המחירים יירדו בקרוב • חלק מארגוני הצרכנים קראו לציבור להפסיק לקנות פסטה עד שהמחיר לא יירד

שיר בקר / צילום: איל יצהר

האיש מאחורי רשת הפסטות המצליחה שבכלל חלם למכור פלאפל

שיר בקר, מנכ"ל ובעלי רשת פסטה בסטה, ניהל בגיל 16 שתי חנויות פלאפל בחיפה • אירוע אחד גרם לו לשנות כיוון אל המטבח האיטלקי, והיום הוא מחזיק ב-18 סניפים: "שמנו מכונת פסטה על הבר באמצע שוק מחנה יהודה, וכולם היו בטוחים שהשתגענו" • 40 הצעירים המבטיחים של גלובס

אנילוטי מוח מטוגן עם סחוג במסעדת מלגו ומלבר / צילום: בר כהן

8 מנות פסטה מעולות ששוות ביקור מיוחד

המפץ הגדול של הפסטה: מאטריות סמרטוטיות ברוטב מוקרם למנה איכותית באמירה אישית, מכיסונים עם סחוג דרך טורטליני מלוחייה ועד לגרסה מהמטבח הערבי, במילוי דגים וברוטב יוגורט

פטוצ'יני עגבניות / צילום: שני הלוי

גבן אמן נפטר והותיר 250 ק"ג של גבינה נדירה. ברוברטה וינצ'י יגישו מנות עמה

לכבוד הסתיו שהגיע קבלו 3 מתכונים של השף עידו פיינר לרטבי פסטה על בסיס שמן זית, מהשמן הראשון של המסיק, שמגיע השבוע לשווקים וידוע בטעמו העוצמתי • ככה אוכלים באיטליה בעונה הזו

מעיין דרעי, מייסדת ובעלת פסטטריה / צילום: אביגיל פיפרנו באר

"בקורונה, כל המסעדות שאנחנו עובדות איתן נסגרו ביום אחד - נותרנו פעורות פה"

מעיין דרעי, בת 37, מתגוררת בירושלים • מייסדת ובעלת פסטטריה • "ללא ספק, שרדנו את תקופת הקורונה רק בזכות האנשים שחזרו אלינו והביאו את המשפחה" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז

טורטליני של פסטטריה / צילום: חיים יוסף

הפסטות שיחממו לכם את הלב

מה יותר מנחם מפסטה ממולאת ממשפחת הרביולי הענפה? בייחוד כשהיא בעבודת יד ועם מילוי יצירתי • פסטה מוכנה לבית, כמו במסעדה - כובעים קטנים של נחת

הפסטה של גרג. ללא מגע יד אדם / צילום: אילן הלד

בלעדי קפה גרג משיקה מותג פסטות בהשקעה של 15 מיליון שקל

הפסטה, בתצורות ומסוגים שונים, תשווק בסניפי הקבוצה, הכוללים את רשתות גרג, ביגה ובייקרי, ובמעדניות פרטיות ברחבי הארץ • וגם: גלילות קפיטל מתברגים בדירוג הקרנות המובילות בעולם • אירועים ומינויים

קרינה סלומון, הבעלים של "רביולון" / צילום: באדיבות מעוף

"הגענו לנישה חדשה בעקבות הקורונה. מה שיפה הוא שאלמלא המשבר לא היינו חושבים על זה"

קרינה סלומון מנהלת את רביולון, מפעל לייצור פסטה טרייה בעבודת יד שהקימו הוריה • "עם הסגר הראשון ההורים שלי נכנסו הביתה כדי לשמור על עצמם, וחלק מהעובדות לא יצאו מהבית. היה עליי לחשוב מהר מה אני עושה" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז

בלעדי בהשפעת הקיפאון בתחום ההסעדה: תנובה מקדימה את כניסתה לשוק הפסטה

את החדירה לשוק הקמעונאי תעשה חברת המזון באמצעות חברת דורו איטליאן פרודקט,
שהיא רכשה את השליטה בה לפני שנה • באופן חריג, החדירה לשוק תחל דווקא בחנויות הפרטיות

מדף גבינות של תנובה / צילום: שני מוזס, גלובס

תנובה מרחיבה את המשלוחים ישירות לצרכן גם לגבינות ולפסטות

החברה תחל בשבוע הבא לשווק מהדורה מוגבלת של מארז סדרת הגבינות המיוחדות שלה ומארז איטלקי הכולל פסטות טריות • משבר הקורונה גרם ליצרניות מזון רבות בימים האחרונים לפנות ישירות לצרכנים

פסטה עם כדורי בשר / צילום: חיליק גורפינקל

בטוב וברע: אז מה נעשה עם כל הפסטה שאגרנו

בימים אלה של יציאה הדרגתית מהסגר, צריך לעשות משהו עם כל הפסטה שאגרנו לעת צרה • זה לא קשה: גם בימי שגרה היא משביעה, זמינה, מנחמת וקלה להכנה

חוסר פסטה ברילה / צילום: שני מוזס, גלובס

חוסרים חריגים של מותג הפסטה האיטלקי ברילה ברשתות השיווק

קמעונאים ל"גלובס": "שסטוביץ סיפקה כמויות ענקיות של פסטה ברילה למספר קטן של רשתות, ולא השאירה לשאר השוק" • שסטוביץ בתגובה: "אנו עומדים בביקושים ופועלים במרץ להשלים את כל החוסרים"

הקרבונרה של מסעדת קלאטה / צילום: דניאל לילה

קנטטה לפסטה: פרשנות פרימיום למנות מסורתיות

מסעדות השף נכנסות גם למטבח המסורתי והאיטלקי עם פרשנות פרימיום למנות קלאסיות, קרבונרה למשל

שופרסל מודיעה על ריקול לעשרות מוצרי פסטה של המותג הפרטי

הסיבה: חשד להימצאות חרקים זעירים • החרקים נמצאו במספר אריזות ממוצרי הפסטה של המותג הפרטי בתוצרת "ברוטו" איטליה

המרכז הלוגיסטי של תנובה בבאר טוביה / צילום: רפי קוץ

תתחרה בשטראוס וגד: תנובה רוכשת שליטה ביצרנית פסטה מצוננת

תנובה רוכשת 51% ממניות יצרנית הפסטה והרטבים "דורו איטליאן פרודקט", המייצרת פסטות בקירור בעיקר לשוק המוסדי, ולה מחזור מכירות של עשרות מיליוני שקלים • מדובר בקטגוריה שבה שולטות מתחרותיה של תנובה – שטראוס וגד המחזיקות ביחד כ-80% מהשוק

לפני כולם שטראוס מחממת מחדש את קטגוריית הפסטה המצוננת

תשווק את המוצרים מחדש תחת מותג הארוחות המוכנות שלה, "Eat Good"

רמי לוי / צילום: איל יצהר

ביהמ"ש לרמי לוי: הורד מהמדף מוצרים שמחקים את ברילה

שופט העליון נעם סולברג: "תהליך העיצוב אומר דורשני; נראה שרמי לוי ביקש לכאורה להתקשט בנוצות זרות ו'להתעטף' במוניטין של ברילה"

פסטה ברילה / צילום: וואלה NEWS

רעבים? אנחנו לא: "חרקים בפסטה ובלזניה של המותג ברילה"

בבקשה לתביעה ייצוגית נגד יבואנית פסטה ברילה נטען כי אריזות הקרטון של המותג שנמכרות ברשתות השיווק בישראל נגועות בחרקים מזה תקופה ארוכה ■ ברילה: "הפסטה משווקת בישראל ובעולם תוך הקפדה על איכות גבוהה"

"פלוס תזונתי": אסם הוסיפה ערכים תזונתיים והקטינה אריזות

חברת אסם השיקה את סדרת מוצריה "פלוס תזונתי", הכוללים תוספת של סיבים תזונתיים, דגנים מלאים וחלבון - אבל על הדרך גם כיווצה את האריזות ■ "אסם: העשרת המוצרים בסיבים תזונתיים משיבולת שועל מייקרת את חומרי הגלם בכ-30%"

ניוקי / צילום:מיכל רביבו

עננים ברוטב: כך תכינו ניוקי טרי בבית - כמו במסעדה

אין מה להשוות בין ניוקי טרי לניוקי מיובש ומשומר מהסופר ■ החדשות הטובות הן שלא קשה להכין ניוקי בבית, והתוצאה טעימה ממש כמו במסעדה איטלקית