גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הבורסה ננעלה בירידות; מדד הבנקים ירד ב-1.2%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.3% ● התנודתיות החריגה בשווקים לאור המתיחות בין איראן לישראל ממשיכה, וגם בשאר העולם אי הוודאות מורגשת ● אי.בי.אי מתייחסים לזינוק באגרות החוב הממשלתיות: "ניתן לנצל את עליית התשואות להארכה הדרגתית של מח"מ התיק" ● מדד המחירים לצרכן הפתיע לרעה, והסיכויים להפחתת ריבית הולכים ומתרחקים ● לאומי: "התנודתיות תימשך, בגלל רגישות מחיר הנפט למתיחות באזור"

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי
בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

17:30

על רקע המתיחות הבטחונית, המסחר בת"א ננעל גם הערב בירידות, מדד ת"א 35 ב-0.3% ות"א 90 ב-0.2%. מדד הבנקים ירד ב-1.2%.

בשוק החוב נרשמו עליות נוספות בתשואות האג"ח הממשלתיות - תשואת האג"ח ל-10 שנים עלתה ב-4 נקודות בסיס ל-4.72% ותשואת האג"ח לשנתיים ל-4.32%. מדדי התל בונד הקונצרניים נסחרו הערב ללא שינוי.

קבוצת שטראוס נוקטת מהלכי מכירה של כמה מתתי-הפעילויות שלה, במטרה להתמקד בפעילויות הליבה. ראשית, החברה פועלת למכור את חלקה (51%) במפעל וכוורת יד מרדכי (בשותפות עם קיבוץ יד מרדכי, המחזיק 49%), שבו היא מייצרת דבש, שמן זית, קונפיטורות, מייפל ורטבים.

בנוסף, על המדף נמצאות גם פעילות הירקות הטריים והמצוננים "טעם הטבע" במפעל הממוקם בברור חיל; ורשת קפה עלית המתמחה במכירת מוצרי קפה ומוצרים נלווים בסגמנט ה-OTG (On the go), בעיקר בדוכני קפה בתחנות רכבת, במוסדות אקדמיים ובבתי חולים.

16:57

הירידות בבורסה מתמתנות כעת, ת"א 35 יורד ב-0.2% ות"א 90 יורד בשיעור דומה. מדד הבנקים יורד ב-0.8%.

בתוך מדד ת"א 125 בולטות לחיוב מניות או פי סי אנרגיה , קנון ואנלייט אנרגיה , יורדות - גילת , אורמת ונאייקס .

15:11

המדדים המרכזיים בתל אביב נסחרים בירידות קלות. ת"א 35 יורד ב-0.5% ות"א 90 יורד בשיעור דומה.

ורידיס יורדת בכ-4% לאחר שהחברה דיווחה כי בהמשך לחקירה הפלילית שמתנהלת נגד החברה, ועדת המכרזים, שוקלת לפסול את המועמדות של חברת הבת שלה במכרז להקמה תפעול ותחזוקה של מתקן להשבת אנרגיה מפסולת בנאות חובב.

13:57

חברת קווליטאו , העוסקת בפיתוח ציוד בדיקה לתעשיית המוליכים למחצה, דיווחה הבוקר על קבלת הזמנה בהיקף של כ-1.2 מיליון דולר מיצרן של מוצרי מוליכים למחצה באסיה.

13:20

הירידות בתל אביב מתחזקות. מדד ת"א 90 מאבד מערכו כ-1% ות"א 90 יורד בשיעור דומה. מדד ת"א בנקים 5 צולל בכ-1.8%.

הדולר מתחזק ב-1.5% מול השקל בשעה זו ונסחר סביב רמה של 3.77. גם האירו מתחזק ב-1.2% מול השקל ונסחר ברמה של 4 שקלים.

12:04

המדדים המרכזיים בתל אביב נסחרים לפי שעה בירידות קלות.

חברת נקסט ויז'ן ממשיכה במומטום החיובי ודיווחה הבוקר על קבלת הזמנה נוספת לרכישת מצלמות ומוצרים נוספים של החברה תמורת 2.55 מיליון דולר.

10:44

בניגוד למגמה השלילית, מניית או פי סי אנרגיה מטפסת במדד ת"א 35 ו-125. החברה העוסקת בייזום של תחנות כח ומתקני ייצור חשמל בישראל עדכנה היום על חתימה על מזכר עקרונות בלתי מחייב עם קרן השקעות אמריקאית הפועלת בתחום התשתיות, לפיו הקרן תשקיע 300 מיליון דולר ב-CPV Renewable, חברה בת שלCPV שעוסקת בהפעלה, הקמה ופיתוח של פרויקטים באנרגיה מתחדשת בארה"ב.

בהתאם למזכר העקרונות הבלתי מחייב, הקרן האמריקנית תשקיע את הסכום האמור בתמורה להקצאה של 32.6% מהזכויות הרגילות ב-CPV Renewable, בעסקה המשקפת לפעילות האנרגיות המתחדשות של CPV בארה"ב שווי של כ-620 מיליון דולר.

10:33

המדדים המרכזיים נסחרים לפי שעה בירידות. ת"א 35 משיל מערכו 0.9% ות"א 90 צולל בכ-1.1%. מדד ת"א בנקים 5 יורד ב-1.5%.

בשוק המט"ח המקומי, השקל נחלש בחדות מול המטבעות הזרים. הדולר מזנק בכ-1.2% מול המטבע הישראלי ונסחר סביב 3.75 שקלים. האירו מטפס ב-0.8% ועומד על 3.99 שקלים.

רונן מנחם כלכלן שווקים ראשי במזרחי טפחות מתייחס למגמה בשוק המט"ח: "השקל נחלש הבוקר כנגד הדולר לאור המשך המתיחות והדריכות נוכח המתנה לתגובת ישראל לאיראן. במקביל, הדולר מתחזק מול מטבעות העולם עקב נתוני המכירות הקמעוניות בארצות הברית של חודש מרץ שפורסמו אמש (ב') והעידו על איתנות הצריכה הפרטית כשעלו בשיעור החד ביותר זה 14 חודשים".

"הנתונים הללו גרמו לשוק להעריך כי הורדת ריבית בארה"ב תידחה לסוף הרביע השלישי של השנה ואולי מאוחר יותר. כמו כן ניתן לייחס את פיחות השקל להמשך הירידות והחששות אתמול בשוקי המניות בוול סטריט. במבט קדימה, השקל צפוי להיחלש להמשיך על רקע התנודתיות החדה שתמשיך לאפיין את השוק בתקופה הקרובה. בתוך כך יש לזכור כי בנק ישראל עוקב אחר ההתפתחויות וערוך להגיב (דרך מכירת יתרות מט"ח) אם יחשוש מערעור יציבות השוק".

10:07

יום המסחר בתל אביב נפתח בירידות שערים. מדד ת"א 35 מאבד מערכו 0.5% ות"א 90 יורד ב-0.2%. בקרב המדדים הענפיים, מדד ת"א בנקים 5 יורד ב-1%.

בולטות לשלילה מניות מלם תים , סלקום , קבוצת אקרשטיין ואנרג'יקס .

בשוק האג"ח המקומי, תשואות האג"ח הממשלתיות מזנקות. התשואה על אג"ח ל-10 שנים נסחרת סביב רמה של 4.679%, הרמה הגבוהה ביותר מאז שנת 2012.

08:37

יום המסחר בשוק המט"ח המקומי נפתח בהיחלשות קלה של השקל מול המטבעות הזרים. הדולר מתחזק בשעה זו ב-0.5% מול השקל ונסחר סביב 3.73 שקלים. האירו מתחזק בכ-0.1% מול השקל ונסחר סביב 3.96 שקלים.

07:54

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה בתל אביב

1. שוק המניות

יום המסחר בתל אביב צפוי להיפתח במגמה שלילית על רקע הצהרת ישראל כי תגיב למתקפת האיראנית. אמש (ב'), התנודתיות החריגה בשוק המניות המקומי נמשכה כאשר לקראת סוף המסחר נפלו המדדים על רקע דיווחים על תגובה ישראלית באיראן. זאת, לאחר שבתחילתו המדדים מרכזיים זינקו בחדות.

מדד ת"א 35 איבד מערכו 1.2% ות"א 90 ירד ב-0.4%. בקרב המדדים הענפיים, מדד ת"א נפט וגז ירד ב-1.4%. מדד ת"א בנקים 5 השיל מערכו כ-1.1%.

מחזיקי אג"ח בול מסחר יזכו לתספורת, המנכ"לית לתגמול של מיליוני שקלים

המומנטום החיובי שרושמות המניות הביטחוניות נמשך. חברת עין שלישית , המפתחת מערכות גילוי וראייה לרחפנים, ולכלי טיס בלתי מאוישים אחרים, זינקה בכ-14% תוך שני ימי מסחר ובסך הכול עלתה בכ-35% בחודש האחרון. שווי השוק שלה עמד אמש על כ-90 מיליון שקל.

הדיווח שפורסם מטעם ישראל בנוגע לתגובה לתקיפה האיראנית, הפיל גם את המדדים המרכזיים בוול סטריט אמש. הנאסד"ק צלל ב-1.8%, ה-S&P 500 איבד מערכו 1.2% והדאו ג'ונס השיל מערכו 0.7%.

המנכ"ל שמכר מניות בעשרות מיליוני שקלים: "במבט לאחור עשינו דברים מסוכנים מאוד ברמה האישית"

בשאר העולם, נרשמת הבוקר מגמה שלילית בהמשך למתיחות הגיאופוליטית. המדדים המרכזיים באסיה נסחרים הבוקר בירידות חדות - הניקיי צולל בכ-2%, ההנג סנג יורד בשיעור דומה, בורסת שנגחאי מאבדת מערכה 1.4% והקוספי משיל מערכו 2.5%.

הבוקר, החוזים העתידיים בארה"ב נסחרים בירידות קלות.

טסלה , המשיכה במומנטום השלילי אמש וצללה בכ-5.5%. החברה עומדת בפני גל פיטורים ענק, שיכלול לפחות 10% מכוח העבודה הגלובלי - אלפי עובדים. מניית טסלה סובלת בחודשים האחרונים מביצועי חסר. מתחילת השנה איבדה המניה יותר מ-30% מערכה, בזמן שהמדדים המרכזיים רשמו תשואות נאות.

הסמנכ"ל שמזהיר: "להוציא מהתיק את מניות גוגל או מיקרוסופט זו נאיביות"

עונת הדוחות בארה"ב נפתחה באופן רשמי בסוף השבוע האחרון ובאופנהיימר אופטימיים לגבי הדוחות של פאלו אלטו ונטפליקס :

"חברת פאלו אלטו נהנית ממעמד מוביל בשוק הסייבר, וצפויה להציג בשנת 2024
הפיסקלית הכנסות של כ-8 מיליארד דולר והזמנות של למעלה מ-10 מיליארד דולר, זאת לצד שיעור FCF של 38%-39% הגבוהים בענף התוכנה בענן. פעילות הענן הטהור של החברה צומחת בקצב גבוה של למעלה מ-50% ואחראית על קרוב ל-40% מסך ההזמנות.

"למרות זאת, בפרסום דוחותיה האחרונים ירדה המניה בחדות, זאת בשל חשש המשקיעים מהאטה בצמיחה כתוצאה מיישום אסטרטגיה שיווקית אגרסיבית מטעם החברה, כולל יצירת חבילות מוצרים בהנחה, וזאת מתוך מטרה להגדיל את נתח השוק על חשבון מתחרותיה. אנו סבורים כי מעמדה המוביל של פאלו אלטו בשוק הסייבר ופעילותה המגוונת יובילו להצלחה בהגדלת נתחה בשוק, ללא פגיעה מהותית ברווחיות, עם פוטנציאל להאצה בקצב הצמיחה העתידי, מעבר לצפי הקונצנזוס".

בכל הנוגע לנטפליקס, באופנהיימר מציינים: "ברבעון האחרון הוסיפה החברה כ-13 מיליון
מנויים בתשלום והגדילה את בסיס מנויה לכ-260 מיליון משתמשים. עם זאת, אנו מעריכים את פוטנציאל הוספת המנויים החדשים כתוצאה מהפסקת שיתוף מנויים בכ-100 מיליון מנויים, כאשר רק כ-20% מפוטנציאל זה בוצע עד כה.

"הזדמנות צמיחה נוספת עבור נטפליקס היא השקת מסלול משולב פרסומות בעלות בסיסית, שצפוי להרחיב עבורה את בסיס הלקוחות הקיים. אנו מעריכים את פוטנציאל ההכנסות מפרסום בכ-5 מיליארד דולר בשנת 2024 עם שיעור EBITDA גבוה של כ-80% והמשך צמיחה בשנים הקרובות.

"בנוסף, החברה עתידה להיכנס לתחומים חדשים כמו תחום הגימיינג ושידורי ספורט, בעלי שיעורי רווחיות גבוהים במיוחד, ובכך להגדיל את ההכנסות למשתמש - ARPU. מהלכים אסטרטגים אלה צפויים להוביל להאצה לקצב צמיחה דו ספרתי בשנתיים הקרובות, לצד שיפור משמעותי ברווחיות ובתזרים מזומנים".

2. שוקי האג"ח

בשוק החוב המקומי תשואות האג"ח הממשלתיות זינקו במהלך יום ב'. תשואת איגרת החוב הממשלתית ל-10 שנים, עלתה ל-4.66%, ותשואת האג"ח לשנתיים קפצה ל-4.27%.

רפי גוזלן, כלכלן ראשי באי.בי.אי בית השקעות, ציין כי "ההתפתחויות המקומיות והגלובליות הובילו לאחרונה לעליית תשואות מהירה יחסית בשוק האג"ח, על רקע שילוב של ירידה בציפיות להפחתת הריבית, עם עלייה בפרמיית הסיכון של ישראל".

לדבריו, "ניתן לנצל את עליית התשואות להארכה הדרגתית של מח"מ התיק, ובאופן דומה את המשך העלייה בציפיות האינפלציה - שמתקרבות לגבול העליון של היעד שהציב בנק ישראל - להקטנה הדרגתית של המשקל העודף באפיק הצמוד ביחס לשקלי".

גם בארה"ב, תשואות האג"ח הממשלתיות זינקו אמש (ב') על רקע החששות מתקיפה של ישראל באיראן ולצד ההפתעה החיובית במכירות הקמעואניות בארה"ב בחודש מרץ שמרחיקות את הסיכויים להפחתת ריבית של הפד בטווח הקרוב.

3. שוקי הסחורות והמטבעות

התנודתיות בשוק המקומי באה לידי ביטוי גם בשוק המט"ח כאשר אמש (ב'), יום המסחר נפתח בהתחזקות השקל ושער הדולר ירד מרמה של 3.77 ל-3.73. אלא שהדיווחים על תגובה ישראלית קרבה למתקפה האיראנית הפכו את הקערה, ובשעות אחה"צ הוא עשה כמעט את כל הדרך בחזרה.

בבנק לאומי, ראש דסק אסטרטגיות שווקים, קובי לוי, התייחס לעליית השקל במשנה זהירות, והעריך כי "היצע המט"ח נובע מירידת מפלס החששות מהסלמה באזורנו. עם זאת, אירועי סוף השבוע מגבירים באופן משמעותי את המתיחות במזרח התיכון, ומעידים שהקונפליקט התרחב ולא צפוי להסתיים בקרוב.

"להערכתנו, האי-ודאות והתנודתיות בשווקים הפיננסיים צפויות להימשך, ולא רק בישראל, בגלל רגישות מחיר הנפט למתיחות באזור המפרץ הפרסי והמזרח התיכון, ופוטנציאל ההסלמה הביטחונית בקונפליקט מול איראן".

ההתקפה האיראנית על ישראל מעלה מן הסתם את מחירי הנפט - ויש שאומרים שזה עלול לטפס עד כדי 100 דולר לחבית, ואף יותר. איראן היא המפיקה השלישית בגודלה בין שותפות הקרטל אופ"ק. לפי CNBC, השווקים ינטרו מקרוב את המתרחש במיצר הורמוז שדרכו עוברת כחמישית מאספקה הנפט העולמית.

המתכון של אלטשולר שחם חזרה לצמרת: בנקים באירופה, אנרגיה ונחושת

האקאן קאיה, מנהל תיקים בכיר בחברת ההשקעות נויברגר ברמן, מסביר כי מעבר לחשש בזינוק מחירי הנפט לאור התקיפה האיראנית, שוק הסחורות מתמודד עם טלטלות הנובעות מסנקציות שהוטלו על ידי ארצות הברית והממלכה המאוחדת על מתכות מתוצרת רוסיה:

"הסנקציות, המכוונות לאלומיניום, ניקל ונחושת שיוצרו לאחר ה-13 באפריל 2024, נועדות להגביל את הנוכחות של מתכות אלו בשווקים המערביים, לגרום לתמחור מחסור ולהשפיע על מחירי המקום. הדבר עשוי להוביל ככל הנראה לתחייתו מחדש של מצב "בקוורדיישן" (backwardation) בסחורות אלו. התגובה של בורסת המתכות של לונדון (LME), המייצרת קטגוריות למתכות רוסיות על סמך תאריכי ייצור ומגדירה מתכות שיוצרו לאחר הסנקציות כלא ניתנות לאספקה, מדגישה את ההסתגלות המהירה של השוק לשינויים גיאופוליטיים אלו.

"ההסלמה הנוכחית בין איראן לישראל והסנקציות על מתכות רוסיות מסמלות תנועה רחבה יותר לעבר משטר הנשלט על ידי סיכון גיאופוליטי, המערער על פרדיגמות השקעה מסורתיות. סביבה זו מדגישה את הצורך הקריטי בגיוון לסחורות רגישות גיאופוליטית. השקעה בסחורות כגון נפט, אלומיניום, ניקל, נחושת וזהב - שכבר תמחר לאחרונה את הסיכונים הללו - הופכת לחיונית, לא רק כאסטרטגיה לגידור מפני לחצים אינפלציוניים אלא גם כמגן חיוני מפני שבריריות גיאו-פוליטית".

4. מאקרו

אמש פורסם מדד המחירים לצרכן בישראל שעלה ב-0.6% בחודש מרץ 2024 בקצב חודשי, מעל התחזיות המוקדמות שציפו כי המדד יעלה ב-0.5%. ב-12 החודשים האחרונים (מרץ 2024 לעומת מרץ 2023) המדד עלה מ-2.5% ל-2.7%, כאשר תחזיות הכלכלנים עמדו על 2.6%.

כלכלנים מעריכים: איך תשפיע העלייה באינפלציה על הריבית?

מתן שטרית, הכלכלן הראשי של קבוצת הפניקס, התייחס להשפעת נתוני האינפלציה על מתווה הריבית של בנק ישראל: "המדד עלה מעט מעל הקונצנזוס בשוק, אך בנוסף יש לציין כי מדד הליבה עלה ב-0.7% והקצב השנתי האיץ מ-2.2% ל-2.3%. בחתכי הזמן השונים שבנק ישראל בוחן מידי החלטה נרשמה עלייה מהירה יחסית, בעיקר בטווח הקצר, כאשר האינפלציה ב-3 חודשים האחרונים (במונחים שנתיים) עלתה מ-1.9% ל-3.1%, מעל היעד, ובחצי שנה האחרונה (במונחים שנתיים) עלתה מ-2.1% ל-2.3%.

"בכל הנוגע להשפעת המדד על הריבית, נזכיר כי במסיבת העיתונאים שהתקיימה בשבוע שעבר נגיד בנק ישראל ציין כי 'ככל שנראה ירידת באי-הוודאות והתייצבות בסביבת האינפלציה, נוכל לחזור לתוואי שלנו ולעמוד בתחזית שלנו'.

"בינתיים, אי-הוודאות רק מתגברת, ובצד של האינפלציה, הלחצים נמשכים לאור היחלשות השקל ועליית מחירי הסחורות בעולם, כאשר רק במהלך השבוע האחרון התבשרנו בכותרות על עליות צפויות במחירי המזון, כולל התייקרות של מוצרי החלב שבפיקוח.

"עוד לפני פרסום מדד מרץ, תחזיות האינפלציה לשנה הקרובה עלו ונמצאו סביב הגבול העליון, כשהסיכונים לראייתנו מוטים כלפי מעלה. בנוסף, הכלכלה הישראלית מתפקדת היטב כפי שעולה מנתוני הפעילות הכלכלית ושוק העבודה, והדבר האחרון שנציין זה מועד הפחתת הריבית בארה"ב שממשיך להתרחק, כפי שעולה מהתמחור בשווקים.

"שורה תחתונה, לאור אי-הוודאות הגבוהה, אנו מעריכים כי בבנק ישראל ימשיכו לנקוט משנה זהירות, ולכן הסיכויים להפחתת ריבית בהחלטה הקרובה נמוכים בשלב זה. בשווקים התחילו להפנים כי הריבית תיוותר גבוהה לאורך זמן, כאשר נכון לכתיבת שורות אלה, בשוק מתמחרים הפחתת ריבית אחת בלבד עד סוף השנה".

בשאר העולם, הבוקר בסין פורסמו נתוני הצמיחה לרבעון הראשון של שנת 2024. התמ"ג במדינה הפתיע לטובה וקפץ ב-5.3%, כאשר התחזיות המוקדמות עמדו על שיעור של 4.8%.

בהמשך היום צפוי להתפרסם מדד המחירים לצרכן באיטליה, והייצור התעשייתי בארה"ב.

5. תחזית

הבורסה תפרסם בתום המסחר ביום חמישי השבוע את השינויים בהרכבי המדדים. לכניסה או ליציאה ממדדי הבורסה יש השפעה לא מבוטלת על המסחר במניות החברות ועל שוויין. הסיבה לכך היא שקרנות סל וקרנות מחקות מחויבות לרכוש את מניות החברות הנכללות במדדים בהתאם למשקלן, ומן הסתם למכור את אלו שיצאו.

שופרסל ופתאל, אשר מובילות בשווי שוק את מדד ת"א-90, מועמדות די בטוחות לטפס אל מדד ת"א-35, שממנו אלקטרה, שיכון ובינוי וקבוצת אשטרום מועמדות "לרדת ליגה". ערד וזפירוס מועמדות לצאת ממדד.

עוד כתבות

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ וקנצלר גרמניה פרידריך מרץ במסיבת העיתונאים, היום / צילום: ap, Mark Schiefelbein

טראמפ סוגר חשבון: מאיים באמברגו על ספרד ותוקף את בריטניה

במהלך מסיבת עיתונאים עם קנצלר גרמניה פרידריך מרץ, איים טראמפ באמברגו על ספרד בעקבות סירובה להעלות את תקציב הביטחון והגבלת השימוש בבסיסיה, והעביר ביקורת חריפה על התנהלות ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר ● מנגד, גרמניה זכתה לשבחים על תמיכתה המלאה והתרת השימוש בבסיסים

שדה התעופה בדובאי לאחר פגיעת הטיל האיראני / צילום: ap, Altaf Qadri

הם ברחו לדובאי כדי לא לשלם מסים, ועכשיו הם מבקשים חילוץ ממשלתי

מגן עדן של אפס מסים, יציבות וזוהר אינסטגרמי – למציאות של אזעקות, מחסור בציוד בסיסי וקריאות חילוץ: ההסלמה במפרץ מטלטלת את דובאי ● העיר שסימלה מודל הגירה לעשירים אירופים מערערת כעת את תדמית הביטחון והנוחות שבנתה בעשור האחרון

תקיפה משותפת לארה''ב וישראל בטהרן, השבוע / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

המרוץ נגד השעון: ארה"ב מנסה להכריע את איראן לפני שתיגמר התחמושת

בפנטגון חוששים שקצב השימוש בתחמושת גבוה מיכולת הייצור ● בעוד ארה"ב וישראל מנסות לשתק את מערכי הטילים של טהרן, המחסור במיירטי THAAD וחץ 3 מעמיד את המזה"ת בסיכון ● האם המלאים המיועדים להרתעת סין וצפון קוריאה ייפתחו לטובת המערכה באיראן?

טיל בליסטי באיראן. האם טהרן חותרת להסכם אמיתי? / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

אנשי מערכת הביטחון לשרי הקבינט: "בסוף המבצע לא יושמד האיום הבליסטי"

דיווח: איחוד האמירויות וקטאר ביקשו סיוע מבנות הברית שלהן בהדיפת המתקפות האיראניות ● שר ההגנה האמריקאי: לא תוחמים בזמן את המבצע ● ארה"ב תקפה את אתר הגרעין באספהאן ● מפקד הזרוע הצבאית של הג'יהאד האיסלאמי בלבנון חוסל בתקיפת צה"ל ● קטאר: הפלנו מטוסי קרב איראניים ● קפריסין: הכטב"ם בבסיס הבריטי שוגר ע"י חיזבאללה ● עדכונים שוטפים

פטריק דרהי / צילום: Studio Alterego

לאחר התנגדות הרגולטורים: פטריק דרהי מודיע על שני משקיעים בינלאומיים שיצטרפו לעסקת רשת 13

הבעלים של HOT ו-i24News, פטריק דרהי, מודיע על שני משקיעים בינלאומיים בכירים שיצטרפו לעסקה של רשת 13 ● "מדובר בשילוב כוחות עוצמתי של שחקני מפתח בזירה העסקית הבינלאומית", ציין בדבריו ● במקביל להצעת דרהי, קבוצת ההייטקיסטים בראשות אסף רפפורט עדיין בתמונה

נתב''ג / צילום: Shutterstock

מנכ״ל רשות שדות התעופה: תוך שבוע עד עשרה ימים נוכל להחזיר את כל הישראלים שתקועים בחו"ל

לאחר הערכת מצב עם גורמי מקצוע, המרחב האווירי יפתח בלילה שבין רביעי לחמישי, כך אמרה מירי רגב במסיבת עיתונאים הערב ● יותר מ־100 אלף ישראלים ממתינים בחו״ל, והחברות נערכות למבצע השבה רחב, אך בקצב מוגבל ותחת מגבלות ביטחוניות

מיצרי הורמז / צילום: ap, Kamran Jebreili

העולם יכול להתמודד עם הצעד הזה של משמרות המהפכה ל״שבוע, שבועיים״

האיראנים הודיעו אמש על סגירת מיצרי הורמוז, צעד שנחשב קיצוני ובעל השלכות כלכליות רבות ● המשמעות, ההשלכות וממה המומחים מוטרדים? גלובס עושה סדר

פרסומים כוזבים / צילום: צילום מסך מרשת אקס, 02.23.26

האיראנים משקרים, והעולם מהדהד את זה

מאז תחילת מבצע "שאגת הארי", את הרשתות החברתיות שוטפים פרסומים כוזבים שמבקשים להאדיר את הישגי איראן ● אחד מהם אפילו הגיע אלינו ● המשרוקית של גלובס 

נוחי דנקנר / צילום: תמר מצפי

ביהמ"ש ידון בהתנגדות להסדר החוב החדש של נוחי דנקנר עם הבנקים

אחרי שבעל השליטה לשעבר באי.די.בי סיכם עם שישה בנקים כי יעביר להם 5 מיליון שקל, התובע הייצוגי בפרשת "הנפקת החברים" טוען כי היה על דנקנר להעביר 7% מהסכום לטובת התובעים ● דנקנר: "טענות מופרכות שיגרמו לי נזקים עצומים"

האחים צחי (מימין) ועידו חג'ג' / צילום: יח''צ - שי תמיר

התביעה נגד האחים חג'ג': העליון אישר לחתוך בחצי את שכר הטרחה לעורכי הדין

אחרי שהמחוזי אישר פשרה בתביעה על ניצול הזדמנות עסקית, העליון צידד בהחלטה להפחית את שכר עורכי הדין של התובע בתיק למיליון שקל ● השופט גרוסקופף קבע כי חוות דעת כלכלית צריכה להיות מטעם מומחה שמינה ביהמ"ש, ולא מטעם בעלי עניין

האם העליות בבורסה מוגזמות? / צילום: Shutterstock

האם העליות בבורסה מוגזמות? שאלנו את המומחים

פתיחת שבוע המסחר בעולם כשברקע המלחמה באיראן זעזעה את הבורסות ברחבי העולם, אך בתל אביב בניגוד למגמה נרשמו עליות חדות במיוחד ● מומחים מנתחים את הקפיצה הגבוהה היום בבורסה

השקעות ריטייל / איור: Shutterstock

המשקיעים שמובילים את העליות בבורסה בת"א בשנתיים האחרונות

בעבר נחשבו משקיעי הריטייל ל"ידיים החלשות" בשוק המקומי, שממהרים למכור בעת חשש או חוסר ודאות ● אלא שמתחילת המלחמה לפני כשנתיים וחצי, הללו מפגינים חסינות ומספקים רוח גבית לשוק המניות המקומי: "הם מסתכלים לטווח ארוך יותר ומבינים שיש כאן הזדמנות"

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

הירידות בוול סטריט מתמתנות. מניות התוכנה עולות, והישראליות שביניהן

נאסד"ק יורד ב-1% ● הדולר מתחזק, מחיר הזהב יורד ● תעודת הסל על מניות השבבים נופלת בכ-4% ● תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב עולות, בעוד המשקיעים מעריכים כי הורדת ריבית נוספת מתרחקת ● הביטקוין מוחק את מרבית העליות שלו מאתמול ונסחר סביב 66 אלף דולר

רמי לוי / צילום: יונתן בלום

ביהמ"ש אישר לנהל ייצוגית נגד רמי לוי על טעות בדוחות

התביעה הוגשה על ידי בעל מניות ברמי לוי שיווק השקמה, בשל נזק שספגו המשקיעים לאחר שהחברה דיווחה על טעות שהגדילה את הרווח שלה ב-44 מיליון שקל ● רשות ני"ע הטילה קנס אישי על לוי בפרשה ● החברה: "אוחזים בטענות הגנה טובות"

עיבוד: טלי בוגדנובסקי

למרות העליות: חלק מהמשקיעים היו מעדיפים לשכוח את היום הזה

הבורסה בת"א זינקו ביותר מ-4%, שיא עליות ליום בודד מאז הקורונה ● הפער מול המשקיעים ב-S&P 500 מגיע היום ל-6.5%, בגלל הזינוק בשקל והירידות בוול סטריט ובאירופה ● מדובר על יותר מ-250 מיליארד שקל שלא יזכו ליהנות מהתשואה הזו

מיכלית בריטית במיצרי הורמוז / צילום: ap, Morteza Akhoondi

תרחיש יום הדין של הכלכלה: מיצרי הורמוז נסגרים, מחיר הנפט מזנק

איום של משמרות המהפכה על חופש השיט בעורק הימי המרכזי של מדינות המפרץ מזניק את מחירי הנפט: ברנט קופץ ב-9% לכ-80 דולר ● אנליסטים מזהירים מתרחיש שידחוף את המחיר מעל 100 דולר לחבית

ישראלים מוצאים מקלט בחניונים תת־קרקעיים / צילום: Reuters, Oren Ziv

מחקרים מגלים: על מה לא כדאי לדבר עם השכנים במקלט

כשהטילים משבשים את החיים ומפלס המתח והחרדה בעלייה, חזרנו למחקרים שיעזרו לנו לקבל החלטות תחת לחץ ועייפות, להתמודד עם החרדה של הילדים ולהתנהל ברוגע מול אנשים שחושבים אחרת מאיתנו במקלט או בממ"ד

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

נעילה מעורבת בוול סטריט; פלנטיר זינקה בכ-6%, אנבידיה בכ-3%

הנאסד"ק התאושש מירידה חדה ועולה בכ-0.3% ● משמרות המהפכה הודיעו כי מיצרי הורמוז סגורים וכי ספינות שינסו לחצות באזור יותקפו, מחירי הנפט זינקו ● הביטקוין התאושש גם הוא והתקרב לרף ה-70 אלף דולר ● תשואות האג"ח הממשלתיות האמריקאיות קפצו ● מדד הפחד בוול סטריט עלה לרמתו הגבוהה מאז נובמבר 2025 ● מחיר הזהב עלה, מחיר הכסף צנח ● הדולר התחזק בעולם

מיצרי הורמז / צילום: ap, Kamran Jebreili

מי הכי יפסיד מסגירת הורמוז, ולמה ישראל דווקא תפסיד פחות

האזור שיושפע בצורה הקיצונית ביותר מסגירת מצרי הורמוז הוא מזרח אסיה: מתוך 19.2 מיליון חביות נפט שיוצאות מהורמוז בכל יום, 16 מיליון מגיעות לאסיה ● מבחינת סין, הנפט שעובר דרך הורמוז הוא כחצי מכלל הנפט שהיא מייבאת

אייפון 17e החדש / צילום: אתר החברה

אפל חושפת דגם אייפון מוזל ומשדרגת את האייפד אייר

החברה חורגת מאירועי ההשקה המסורתיים שלה ומציגה אייפון 17e מוזל עם יכולות Apple Intelligence והבטחות לחיי סוללה ארוכים, ואייפד אייר עם תמיכה ב-Wi-Fi 7 ● השבבים במכשירים פותחו בין היתר גם במרכז הפיתוח הישראלי ● המחיר ההתחלתי: 599 דולר