גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה חיובית בתל-אביב; טוגדר ביטלה הנפקה לציבור

נקסטקום עלתה לאחר הדיווח על חתימת הסכם מסגרת עם משרד הביטחון ● פורסייט דיווחה על מכירה נוספת של אבטיפוס למערכות שהיא מפתחת

הבורסה לניירות ערך בתל-אביב / צילום: איל יצהר
הבורסה לניירות ערך בתל-אביב / צילום: איל יצהר

המסחר בבורסה בת"א נסגר היום (ה'), יומו האחרון של שבוע המסחר, בעליות על רקע הסגירה השלילית אתמול והנעילה האדומה בבורסות וול סטריט. המסחר בבורסות אסיה ננעל במגמה חיובית.

 

מוקדם יותר השבוע פורסמה רשימה מקוצרת של 10% מסוגי המכסים בשווי 200 מיליארד דולר נוספים שיוטלו על סין, ובכך מסלימה שוב מלחמת הסחר - ארה"ב עם סין. "200 מיליארד הדולר האלו שווי ערך למכסים שהם הטילו עלינו", נשמע אומר בכיר בממשל האמריקני. הטלת המכסים לא תיכנס לתוקף באופן מיידי, כי אם תושהה לתקופה של חודשיים ואמורה להיכנס לתוקף בסביבות ה-22 לאוגוסט.

הוועדה המוניטרית של בנק ישראל הודיעה בתחילת השבוע על הותרת את הריבית ללא שינוי, ברמה של 0.1%. על-פי התחזית המעודכנת של חטיבת המחקר בבנק לרבעון השני של 2018, צפויה הריבית לעלות ל-0.25% עד סוף השנה. ההחלטה על העלאת הריבית עשויה להתקבל באחד מ-3 המועדים הקבועים לכינוס הוועדה המוניטרית שנותרו עד סוף השנה: ב-29 באוגוסט, ב-8 לאוקטובר או ב-26 לנובמבר, כשההערכה היא שהבנק יעדיף להמתין למועד האחרון, כלומר לנובמבר.

קבוצת הביטוח מגדל  וחברות הנדל"ן תדהר ואקרו נדל"ן (שבה נכנסה באחרונה לשותפות קבוצת הפניקס ) מנהלות מגעים לרכישת נתח משמעותי מקרקע במרכז תל-אביב, ברחוב הרכבת סמוך לרחוב הצפירה, לצורך הקמת פרויקט של מגדל משרדים ומגורים. גורם המעורה במגעים אמר ל"גלובס" כי ככל הידוע, מדובר במגעים שנמשכים כבר כמה חודשים, שבמהלכם גם קבוצת עזריאלי התעניינה בקרקע, בשווי מוערך של 215 מיליון שקל [להרחבה].

איש העסקים מוטי בן משה השלים שלשום צעד חשוב לקראת השתלטותו על חברת אפריקה ישראל , לאחר שסיכם עם רשות המסים את ניסוחו המפורט של הסכם השומות של החברה. כעת חוזר הכדור לידיהם של מחזיקי איגרות החוב של אפריקה ישראל, שיידרשו להצביע פעם נוספת על הסדר החוב של החברה עם בן משה.

לאחר סיכום נוסחו המפורט של הסכם שומות עם רשות המסים, העבירו נציגי החברות שבשליטת בן משה (אקסטרה ואלון רבוע כחול) לנאמני שלוש סדרות האג"ח (כ"ו-כ"ח), עדכון מוצע מטעמן לתיקון המוצע ל הסדר החוב . לעדכון המוצע צירף בן משה את נוסחו של הסכם השומות, כראיה להשלמת ההליך מול רשות המסים [לידיעה המלאה]. 

בעלי השליטה החדשים בחברת תפן  - חברת אלויט פארמה ואורי וייס - הודיעו כי יעמידו קו אשראי בהיקף עד 6 מיליון שקל לקידום הקמת פעילות הקנאביס שאמורה להתמזג לתוך החברה. ההלוואה היא חלק מן העסקה המשולבת שמבצעת תפן למכור את פעילות הייעוץ השלה ולהפוך לחברה העוסקת בקנאביס בלבד.

שר האוצר משה כחלון פנה ליו"ר וועדת הכספים של הכנסת, ח"כ משה גפני, בבקשה לקבל את אישור הוועדה למכירת יתרת מניות המדינה בבנק לאומי . המדינה מחזיקה עדיין 5.83% ממניות בנק לאומי ומעוניינת למכור אותן בשנה הקרובה במכירה אחת או יותר. כחלון מבהיר כי המכירה לא תשנה את מבנה השליטה של הבנק.

בעלי השליטה בקרדן אן.וי.  דיווחו על מכירה כוללת של כ-4.3% ממניות קרדן אן.וי תמורת כ-3 מיליון שקל. בידי השלושה נותרו עדיין 33.2% ממניות החברה בשווי של כ-20 מיליון שקל. בדיקת נתוני המכירות בחודש האחרון מגלה כי רכטר, שהחל את התהליך, כבר מכר 1.94% ממניות קרדן אן.וי ב-1.4 מיליון שקל. שנור מצדו החל במכירה לאחריו, אבל הספיק למכור כמות גדולה יותר של 2.08% ממניות החברה ב-1.4 מיליון שקל, ואילו גרינפלד החל בכך רק בשבוע האחרון עם מכירה של 0.3% מהחברה תמורת 184 אלף שקל. בהשפעת מכירות אלו, איבדה קרדן אן.וי כ-22% מערכה בחודש האחרון והיא נסחרת לפי שווי של כ-60 מיליון שקל.

נקסטקום  עלתה לאחר הדיווח על חתימת הסכם מסגרת עם משרד הביטחון לשיפוץ ותחזוקה של בסיסי צה"ל [לקריאה נוספת].

חברת הקנאביס טוגדר  הודיעה היום (ה') על כוונתה לבטל את ההנפקה שלה לציבור. החברה תכננה לגייס 11.8 מיליון שקל לפי מחיר השוק ביום ההודעה על ההנפקה אך מחיר אפקטיבי נמוך בכ-40% אם לוקחים בחשבון את האופציה הכלולה בחבילה. ההודעה על ההנפקה הובילה לירידה במחיר המניה כמעט עד המחיר האפקטיבי. בעקבות זאת החליטה החברה לבטל את ההנפקה ובמקום זאת יעמידו בעלי השליטה לחברה 6 מיליון שקל למימון פעילותה של החברה בתקופה הקרובה [בהרחבה].

כזכור, בסוף השנה שעברה קיבלה חברת התרופות מיילן אישור לשווק את הגרסה הגנרית שפיתחה לתרופה המקורית של טבע , קופקסון. בחודשים שחלפו מאז, מיילן לא הצליחה לנגוס בנתח משמעותי משוק הקופקסון לטרשת נפוצה, וכעת היא משנה אסטרטגיה, ומפחיתה בחדות את מחיר התרופה. לפי סקירה שערך ד"ר רוני גל, אנליסט ב-Berstein, מיילן חתכה את המחיר הקטלוגי לקופקסון הגנרי שלה ב-62% - מ-5,000 דולר בחודש ל-1,900 דולר. הקופקסון המקורי של טבע נמכר ב-5,800 דולר.

חברת פז  פרסמה אתמול מצגת בה התייחסה לתקן הימי החדש לדלקים לספנות שיפחית את רמת הגופרית המותרת בדלקים, עם צפי לשיפור המרווח שלה בעקבות כך. פורסייט  דיווחה על מכירה נוספת של אבטיפוס למערכות שהיא מפתחת. 

בקרב המניות הקטנות בלטה די פארם  לאחר שהחברה דיווחה הבוקר כי חברת UNV medicine הצפויה להתמזג איתה, חתמה על מזכר הבנות עם חברה הולנדית העוסקת במחקר ופיתוח וביעוץ בתחום הגנטיקה של צמח הקנאביס, לפיו החברות יבחנו שיתוף פעולה הכולל אספקת זנים שונים של קנאביס רפואי, ויפעלו לגיבוש תנאים מסחריים מפורטים של הסכם לפיו החברה ההולנדית תרכוש מהחברה בכל שנה לפחות 20 טון קנאביס רפואי במחיר של 4 דולר לגרם ובהיקף פוטנציאלי של כ-250 מיליון שקל בשנה.

עוד כתבות

רחובות טהרן / צילום: ap, Vahid Salemi

"משהו גדול בדרך": האתר שמנסה לחזות מתי תהיה תקיפה באיראן

StrikeRadar, פלטפורמה ניסיונית מבוססת בינה מלאכותית שפיתח מנהל מוצר ישראלי, הציגה היום תנודתיות חדה במדד הסיכון לתקיפה אמריקאית באיראן, שהגיע עד ל-49%

זיו קורן (מימין) וניב חורש, מבעלי ראובני פרידן / צילום: אייל נבו

קבוצת ראובני פרידן ממזגת לתוכה את סוכנות Great Digital

ב-15 השנים האחרונות פעלה גרייט דיגיטל כסוכנות עצמאית, וכעת היא תמוזג לזרוע הדיגיטל של ראובני פרידן - ארלו ● היקף התקציבים של גרייט דיגיטל עומד על כ-20 מיליון שקל, ובין לקוחותיה נמנים WeWork, יוניליוור וקבוצת ניאופארם

ארדואן בביקור במצרים החודש, לצד א־סיסי / צילום: Reuters, Anadolu

טורקיה ומצרים משלבות כוחות נגד ההכרה בסומלילנד

החשש המצרי מהשלכות סכר הרנסנס והשאיפה האתיופית למוצא לים הובילו למפנה ביחסי קהיר ואנקרה ● מצרים וטורקיה מהדקות את שיתוף הפעולה הצבאי בסומליה, באמצעות הצבת אלפי חיילים, נגמ"שים ומטוסי קרב, במטרה לבלום את התחזקות אדיס אבבה ואת ההכרה בסומלילנד

אסף טוכמאיר וברק רוזן, מבעלי ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

מיזוג ענק בשוק הנדל"ן: ישראל קנדה מתמזגת עם אקרו לחברה בשווי 10 מיליארד שקל

יזמית הנדל"ן ישראל קנדה רוכשת את פעילות אקרו לפי שווי של 3.1 מיליארד שקל ● במסגרת המהלך, תמוזג פעילותה של אקרו שנמצאת כיום בשליטת איש העסקים צחי ארבוב לתוך ישראל קנדה

דירות להשקעה בכפר סבא שמיועדות להשכרה לסטודנטים לטווח ארוך של קבוצת ברדוגו / צילום: 3DVISION

הדירה נמכרת קומפלט עם הריהוט, אבל האם יהיו שוכרים?

קבוצת ברדוגו בונה מעונות סטודנטים בכפר סבא, ומציעה דירה מרוהטת בהנחה, ופטור מהצמדה למדד תשומות הבנייה. מה הסיכונים ולמי זה מתאים ● מאחורי המבצעים

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ת"א ננעלה בירידות; מדד הקלינטק נפל ב-3%, הדולר התחזק מול השקל

מדד ת"א 90 ירד בכ-1.3%, ת"א 35 איבד מערכו כ-0.5% ● נייס זינקה לאחר שעקפה את התחזיות ● בהראל סבורים כי בנק ישראל לא יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● וולס פארגו: הישועה לשוק הקריפטו תגיע ממקום מאוד לא צפוי ● הדולר ממשיך להתחזק אל מול השקל וערכו עומד סביב 3.14 שקלים

מערכת של התעשייה האווירית / צילום: תע''א

התעשייה האווירית יוצאת למכרז לרכישת 2,500 מכוניות. ומי לא יוכל להשתתף?

בצל עבודת מטה במערכת הביטחון לבחינת סיכוני מידע ברכבים חכמים, הועברה לספקיות הליסינג המשתתפות במכרז של התעשייה האווירית הנחיה לא רשמית להימנע מהצעת דגמים מתוצרת סין ● המשמעות: סינון רוב דגמי הפלאג־אין והחשמליות בקבוצות המחיר הרלוונטיות והסטת הביקוש להיברידיות יפניות וקוריאניות ● במקביל, באירופה מקודמת רגולציה להוצאת "ספקים בסיכון גבוה" משרשראות האספקה • השבוע בענף הרכב

גם בארה"ב מתכוננים למתקפה אפשרית וטוענים - זה מה שטראמפ לא מבין לגבי איראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איראן מוכנה להקריב הרבה בשביל שהשלטון ישרוד וזו בעיה לארה"ב, חמאס מתחזק בעזה, והתוכנית הביטחונית של טראמפ לעזה נחשפת • כותרות העיתונים בעולם

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

עד לפני יומיים ההסתברות להורדת ריבית בישראל הייתה 80%. המצב השתנה

הערכות בשוק התהפכו לקראת החלטת הריבית בשני הקרוב ● עד לפני יומיים ההסתברות להפחתה עמדה על 80%, אך רוחות המלחמה באיראן טרפו את הקלפים

מנכ''לית אנלייט, עדי לויתן / צילום: טל שחר

אנלייט מנצלת את הזינוק במניה: מגייסת כ-1.3 מיליארד שקל

חברת האנרגיות המתחדשות הגדולה בבורסה בת"א גייסה כ-1.3 מיליארד שקל מהמשקיעים המוסדיים במכירות מניות ● בעקבות כך, מחיר המניה יורד היום בכ-3.5% ● ע"פ החברה, הכסף ישמש ל"תמיכה בתכנית הצמיחה האסטרטגית שלה על פני הגיאוגרפיות השונות, תוך חיזוק של המאזן שלה"

ד''ר אורן פרייס־בלום, מייסד אוסיו / צילום: באדיבות אוסיו

"לא התכוונו להתחבא": מתחת לרדאר, סטארט־אפ ישראלי כובש את שוק האורתופדיה בארה"ב

מתחת לרדאר, חברת אוסיו, שפיתחה שתלים לטיפול בפציעות, כבר גייסה 100 מיליון דולר ● המייסד, ד"ר אורן פרייס־בלום, מספר על הדרך מהמטבח בבית לשוק האורתופדיה האמריקאי, על ה"פיץ'" הראשון המפתיע ועל שיתוף הפעולה עם חברה מכפר זרזיר

רעיה שטראוס / צילום: תומס סולינסקי

200 מיליון שקל לרעיה שטראוס: המרוויחים המפתיעים בעסקת הנדל"ן של השנה

ישראל קנדה תהפוך לאחת מיזמיות הנדל"ן הגדולות בישראל, עם רכישת קבוצת אקרו תמורת 3.1 מיליארד שקל ומיזוג פעילותה היזמית, בעסקה שתשולם ברובה במניות ● התמורה ליו"ר אקרו צחי ארבוב תעמוד על כמעט 800 מיליון שקל, ולרעיה שטראוס על יותר מ־200 מיליון

וולט מרקט, תל אביב / צילום: Shutterstock

מכה לוולט: רשות התחרות לא העניקה פטור, תצטרך למכור את וולט מרקט

הממונה על התחרות, עו"ד מיכל כהן, הודיעה היום כי לא תחדש את הפטור מהסדר כובל לוולט מרקט, המופעלת ע"י חברת המשלוחים ● המשמעות היא שחברת וולט תיאלץ למכור את זרוע הקמעונאות שלה ● וולט בתגובה: "צעד רגולטורי קיצוני שמעניש פתיחת תחרות במקום לעודד אותה"

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

מי קיבל מידע פנים על מניית הפלא של ת"א? החשד שבודקת רשות ני"ע

זינוק חסר תקדים הפך את מניית ארית לכוכבת של הבורסה ● כעת חושדת הרשות בעבירות מידע פנים, עפ"י הערכות בשוק, ע"י בכיר בבית השקעות ● ארית: "בטוחים שהעניין יסתיים בלא כלום"

בנק מזרחי–טפחות יתרום 5 מיליון שקל לבנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי טפחות תורם 5 מיליון שקל לשכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי-טפחות יתרום 5 מיליון שקל לשיקום ובנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה ● תערוכת "אמנות ישראלית" בחסות בנק הפועלים תציג עבודות של אמנים ותיקים וצעירים, וההכנסות יוקדשו לנט"ל ● מרתון Winner ירושלים הבינלאומי ייערך ב-27 במרץ, בהשתתפות אנשי מילואים וכוחות הביטחון, בחסות הטוטו וחברת אזורים ● אירועים ומינויים

תחנת הכוח ''אורות רבין'' שבחדרה / צילום: Shutterstock

סוף עידן הפחם: הושגו היתרי פליטה ליחידות המזהמות בחדרה

כחלק מהמאמץ להפסיק את ייצור החשמל מפחם, שנחשב מזהם (ויקר) במיוחד, יחידות הייצור הפחמיות בתחנות הכוח של חברת החשמל עוברות בהדרגה לייצור בגז ● אלו אמנם רחוקות ביעילותן מתחנות כוח חדשות בגז, אך הן יפלטו פחות זיהום וכבר הותקנו עליהן סולקנים שמצמצמים אותו עוד יותר

אילוסטרציה: Shutterstock, Vitalii Vodolazskyi

כשהורה משתמש במערכת המשפט כדי להטריד הורה אחר

אב גרוש ביקש מביהמ"ש להרחיב את זמני השהות שלו עם בנו הפעוט, ואף דרש כי האם תוותר על האפוטרופסות עליו ● אלא שבדיקה שנערכה העלתה כי האב בעצמו מסרב לקיים את זמני השהות שנקבעו לו ● ביהמ"ש קבע כי תביעתו של האב היא תביעת סרק שהוגשה ממניעים זרים - כמה הוצאות משפט פסק?

ניקאש ארורה, מנכ''ל פאלו אלטו נטוורקס שנכנסת לבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה חשפה: המועד שבו ענקית הטכנולוגיה תתחיל להיסחר בישראל

פאלו אלטו תחל להיסחר בבורסה כבר ביום שני הקרוב, ה-23 בפברואר ● החברה נסחרת בנאסד"ק בשווי של 123 מיליארד דולר, או 387 מיליארד שקל לפי השער הנוכחי ● מתי החברה צפויה להיכנס למדדים ומי עלולות לשלם את המחיר?

בית בקיבוץ. לא נחתם הסכם ממון / צילום: איל יצהר

הבעל סירב להיות חבר קיבוץ ודרש מחצית מהדירה. מה קבע בית הדין?

לצורך רכישת הבית נלקחה משכנתא שנרשמה על שם שני בני הזוג, והבעל השתתף בתשלומי המשכנתא למשך תקופה מוגבלת של כשנה ● הבחירה שלא להצטרף לקיבוץ עלתה ביוקר, והבעל נותר בלי זכויות בבית

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לפני ההצבעה על ביטולו בכנסת: האוצר הזמין קמפיין לפטור ממע"מ ל-150 דולר

בשבוע הבא יעלה להצבעה בכנסת הצו להרחבת הפטור ממע"מ בייבוא אישי לסכום של 150 דולר ● יחד עם זאת, במשרד האוצר מבקשים כבר להכין קמפיין למען יידוע הציבור בדבר העלאת סכום הפטור