גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה אדומה בבורסת תל אביב; מניית אורמת צנחה ב-8%

אחרי פתיחת שבוע חיובית, ננעלה היום הבורסה בת"א עם ירידה של 0.54% במדד ת"א 35 ● מניות הבנקים מזרחי טפחות והפועלים צנחו ומדד הבנקים איבד כ-2% ● המסחר בוול סטריט נפתח בירידות שערים

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock
הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

סקירת המסחר בבורסה בתל-אביב: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

17:30

יום המסחר הרביעי בשבוע זה ננעל במגמה שלילית עם ירידות בשני המדדים המובילים. ת"א 35 ירד ב-0.54%, ת"א 125 ירד ב-0.29%.

המסחר באירופה מתנהל בשעה זו במגמה שלילית, בכל המדדים המובילים מלבד הפוטסי הבריטי נרשמות ירידות.

 בוול סטריט המסחר נפתח בירידות מתונות בכל המדדים המובילים.

מניית אורמת בלטה היום בירידות עם ירידה יומית של יותר מ-8%, על רקע התוצאות המאכזבות בדוחות הכספיים של החברה לרבעון השני של 2018. רווחיות אורמת נפגעה בין השאר מהשבתת תחנת הכוח של בהוואי בשלושת החודשים האחרונים.

בין הירידות הבולטות מניות מזרחי טפחות  ופועלים . הצניחה במניית מזרחי טפחות באה על רקע הודעת הבנק בכך שדחה הצעה להסדר שקיבל ממשרד המשפטים האמריקאי בתיק שמתנהל נגדו בגין חשד שסייע ללקוחות אמריקאים להעלים מס.

בצד החיובי של מדד ת"א 35, מניית סודהסטרים  בלטה היום בעליות. זאת על רקע דוחות כספיים חיוביים שפרסמה החברה בשבוע שעבר.

העלייה הבולטת במדד ת"א 125 היא חברת סלקום , שדיווחה היום על השלמת מיזם הסיבים האופטיים IBC. סלקום תחזיק ב-70% ממניות המיזם בתמורה ל-100 מיליון שקל. שאר המניות יוחזקו על-ידי חברת החשמל.

חברת זאפ פרסמה אחר הצהריים טיוטה שנייה לתשקיף. הנפקת החברה עומדת עדיין בסימן שאלה בעקבות מחלוקת בנוגע לשווי המבוקש בהנפקה בין בעלת השליטה קרן אייפקס לבין הגופים המוסדיים כפי שדווח ב"גלובס". במקביל חברת היעוץ למוסדיים אנטרופי התייחסה להנפקה אפשרית של זאפ וציינה כי רמת הממשל התאגידי בחברה נמוכה.

13:30

גם בשעה זו נמשכות הירידות במדד ת"א-35  ובמדד ת"א-125 . המסחר באירופה עבר לירידות, למעט למדד הפוטסי שנסחר בעליות.

וונטייז  בולטת בעליות לאחר שהודיעה כי היא לוקחת הלוואה המירה למניות מאחד מבעלי המניות בהיקף של 3.7 מיליון שקל בשל צורך החברה במזומנים. המניה מזנקת בשעה זו, על רקע המחיר הגבוה למניה שנקבע בתנאי ההלוואה. גם סלקום , שדיווחה הבוקר על כניסתה כשותף אסטרטגי למיזם הסיבים האופטיים IBC, ממשיכה לעלות. 

מניית הפניקס  נהנית מעליות לאחר שזכתה בשני מכרזים משמעותיים, המכרזים הסיעודיים של שתי קופות החולים הגדולות בישראל: שירותי בריאות כללית ומכבי שירותי בריאות. גם מדד ת"א-ביטוח פלוס  נסחר בעליות. 

12:00

נמשכות הירידות בבורסה. מדד ת"א-35  ומדד ת"א-125  ממשיכים עם הירידות המתונות, העמיקו הירידות במדד הבנקים . מדד הפיננסים  יורד גם הוא.

בולטות בירידות מזור רובוטיקה  ואורמת  שפרסמו דוחות כספיים לרבעון השני של השנה הבוקר, מזרחי טפחות , בנק הפועלים  ובזק . אופקו  בראש המניות הבולטות לחיוב לאחר פרסום הדוחות. גם סודהסטרים  בולטת בעליות נכון לשעה זו. מניות בולטות לחיוב נוספות הן שטראוס , חברה לישראל , אמות  והפניקס .

אורביט  מדווחת על שני הסכמים משמעותיים בשוק האמריקאי בתחום התעופה בהיקף כולל של כ-13 מיליון שקל. החברה הודיעה היום על קבלת הזמנת ביצוע ראשונה במסגרת הסכם המסגרת האסטרטגי עליו חתמה החברה עם חיל האוויר האמריקאי בחודש שעבר בהיקף כולל של 109 מיליון שקל.

בנוסף, מדווחת אורביט כי יצרנית מטוסים אמריקנית מובילה וספקית למשרד ההגנה של ארצות הברית הזמינה מספר מערכות ניהול שמע דיגיטליות להתקנה במטוסי הקרב מתוצרתה בשווי כולל של כ-3.8 מיליון שקל. 

10:30

המסחר בבורסות ת"א מתנהל היום (ד') בירידות שערים. מדד ת"א-35 ת"א-125  יורדים ומדד הבנקים נופל ב-1.5%. הבוקר בולטות בעליות מניות אופקו הלת' , סומוטו  ופרוטליקס, ואילו בירידות בולטות המניות מזור רובוטיקה , מזרחי טפחות , בנק הפועלים  ואברות . המסחר באסיה ננעל במגמה מעורבת והמסחר באירופה נפתח במגמה מעורבת. 

שער הדולר היציג נסחר בירידות ועומד על 3.69 שקלים, ירידה יומית של כמעט 0.4%. האירו רושם עלייה של 0.15% ועומד על 4.2838 שקלים. הליש"ט יורד בכ-0.22% ועומד כעת על 4.7882 שקלים.

מדד ת"א תקשורת עולה הבוקר בכ-0.4%. בין המניות במדד נרשמות ירידות בולטות במניות  בי קומיונקיישנס , בעלת השליטה בבזק, אינטרנט זהב  ובזק . מנגד, מניות חברות הסלולר סלקום  ופרטנר  פתחו את המסחר בעליות. הבוקר דיווחה סלקום על כניסתה של החברה כשותף אסטרטגי למיזם הסיבים האופטיים IBC. על פי מזכר הבנות בין סלקום לחברת החשמל, סלקום תזרים 100 מיליון שקל למיזם ותחזיק ב-70% מהון המניות וחברת החשמל תחזיק 30%. בעקבות ההודעה נרשמה הבוקר גם עלייה בשער איגרות החוב של חברת החשמל. 

התקדמות גדולה לקראת השלמת הסדר החוב של חברת אפריקה ישראל , במסגרתו תעבור החברה לבעלותו המלאה של איש העסקים מוטי בן משה. באסיפות מחזיקי איגרות החוב של אפריקה ישראל שנערכו אתמול, זכתה הצעת ההסדר המתוקנת לתמיכה מלאה (פה אחד) בכל אחת משלוש סדרות האג"ח. מתחילת השנה ירדה מניית אפריקה ב-32%.

09:45

הבורסה בתל-אביב נפתחה היום (ד') במגמה שלילית. מדד ת"א-35 יורד בלמעלה מ-0.2%, ומדד ת"א-125 יורד בכ-0.11%. מדד הבנקים רושם ירידות של כ-1.43%. המסחר באסיה מתנהל במגמה מעורבת.

מניית מזרחי טפחות  נופלת בכלמעלה מ-4.5% עם פתיחת המסחר לאחר שהבוקר פורסם כי הבנק מסרב למשרד המשפטים האמריקאי. אמש הודיע הבנק כי משרד המשפטים האמריקאי הציע לו לסיים את החקירה הנוגעת לסיוע להעלמות מס ללקוחות זרים בתמורה לקנס של 342 מיליון דולר. הסירוב להצעה הוא צעד שנחשב נדיר לאור חששות הבנקים מהרגולטור האמריקאי.

09:00

אמות  פרסמה את דוחותיה הכספיים לרבעון השני של 2018. הרווח הנקי ברבעון הסתכם בכ-170 מיליון שקל לעומת 112 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד, גידול של כ-52%. 

אופקו  דיווחה גם היא הבוקר והציגה ירידה של 63% בהפסד הנקי לרבעון ל-6.2 מיליון דולר (או 1 סנט למניה על הכנסות של 263.7 מיליון דולר) בהשוואה להפסד נקי של 16.9 מיליון דולר (או 3 סנט למניה על הכנסות של 292.6 מיליון דולר) ברבעון המקביל ב-2017.

אורמת טכנולוגיות  פרסמה גם היא את תוצאותיה הכספיות לרבעון השני לשנת 2018. התוצאות הושפעו משני אירועים עיקריים: הראשון, ההשבתה של תחנת פונה בהוואי בתאריך 3 במאי 2018 בעקבות התפרצות געשית. השני, איחוד של U.S. Geothermal אשר רכישתה הושלמה ב-24 באפריל 2018.

הכנסות החברה הסתכמו ב-178.3 מיליון דולר, קיטון של 0.6% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד. ההפסד הנקי המיוחס לבעלי המניות הסתכם ל-0.3 מיליון דולר, 0.01 דולר למניה, לעומת רווח של 8.6 מיליון דולר, 0.17 דולר למניה, ברבעון המקביל אשתקד. הרווח הנקי המתואם המיוחס לבעלי המניות הסתכם ל-16.6 מיליון דולר, 0.32 דולר למניה, לעומת 29.5 מיליון דולר, 0.58 דולר למניה, ברבעון המקביל אשתקד. 

7:30

מזרחי טפחות  מסרב למשרד המשפטים האמריקאי. אמש הודיע הבנק כי משרד המשפטים האמריקאי הציע לו לסיים את החקירה הנוגעת לסיוע להעלמות מס ללקוחות זרים בתמורה לקנס של 342 מיליון דולר. הסירוב להצעה הוא צעד שנחשב נדיר לאור חששות הבנקים מהרגולטור האמריקאי.

המסחר באסיה מתנהל הבוקר במגמה מעורבת. מדדי הניקיי , הנג סאנג , הקוספי  ו-S&P/ASX 200  עולים, ואילו מדד שנחאי  נמצא בירידות שערים.

6:30

המסחר בבורסת ת"א ייפתח הבוקר (ד') על רקע הנעילה החיובית אתמול. המסחר בבורסות אסיה מתנהל הבוקר במגמה מעורבת. מדדי הניקיי , הנג סאנג , הקוספי  ו-S&P/ASX 200  עולים, ואילו מדד שנחאי  נמצא בירידות שערים. אתמול המסחר בארה"ב ננעל בעליות, כשמדד S&P 500  נושק לשיא מינואר האחרון. גם המסחר באירופה ננעל מגמה חיובית. 

 

אתמול בלטו בעליות במסחר בת"א המניות שטראוס , סאפיינס  וסודהסטרים . בירידות בלטו מזור רובוטיקה , אופקו הלת'  וקמהדע 

שער הדולר היציג נסחר בירידות ועומד על 3.69 שקלים, ירידה יומית של כמעט 0.4%. האירו רושם עלייה של 0.15% ועומד על 4.2838 שקלים. הליש"ט יורד בכ-0.22% ועומד כעת על 4.7882 שקלים.

בסקירת מאקרו שבועית של מערך הייעוץ בהשקעות בבנק לאומי, נכתב, בין השאר, כי "המח"מ המומלץ בתיקים הוא בינוני-קצר, מכיוון שסביבת הריביות העולמית עשויה להוסיף ולעלות בשנים הקרובות. זאת, במקרה שההערכות להאטה משמעותית בקצב הצמיחה בעולם, הגלומות במבנה של עקומי האג"ח הנוכחיים, לא יתממשו. בשוק האג"ח הקונצרניות, הן בחו"ל והן בישראל, אנו מעדיפים להתמקד באג"ח איכותיות בדירוגים גבוהים חלף הדירוגים הנמוכים, עקב מרווחי הסיכון הנמוכים ששוררים באפיק זה. בתקופה של סביבת ריבית עולה, סביר לצפות לאירועים שבמסגרתם מרווחי הסיכון יפתחו. לאור העלייה ההדרגתית בסביבת הריביות ורמות התמחור בשוק המניות העולמי, קיימת עדיפות לבחירת מניות באופן סלקטיבי ולא באמצעות רכישת המדדים הכלליים, הן בישראל והן בחו"ל".

עוד כתבות

זיו קורן (מימין) וניב חורש, מבעלי ראובני פרידן / צילום: אייל נבו

קבוצת ראובני פרידן ממזגת לתוכה את סוכנות Great Digital

ב-15 השנים האחרונות פעלה גרייט דיגיטל כסוכנות עצמאית, וכעת היא תמוזג לזרוע הדיגיטל של ראובני פרידן - ארלו ● היקף התקציבים של גרייט דיגיטל עומד על כ-20 מיליון שקל, ובין לקוחותיה נמנים WeWork, יוניליוור וקבוצת ניאופארם

סאמר חאג' יחיא

"כשאחד המתחרים הוא המנכ"ל זה אתגר": המתווך במכירת צים חושף את הקלף המנצח בעסקה

סאמר חאג' יחיא, שייעץ להפג־לויד בעסקה לרכישת חברת הספנות, משחזר את תחילת המהלך: "טילים נפלו כאן - אבל הם היו נחושים", הגורם שהכריע: "קרן פימי הייתה שובר שוויון" והמשבר ברגע האחרון: "יו"ר צים הודיע שלא ימליץ על העסקה" ● וגם על המנכ"ל אלי גליקמן: "הלוואי וימשיך - טאלנט כדאי לשמר", חששות העובדים: "יובטח ביטחון תעסוקתי", עמלת התיווך שייקבל והסיכויים להשלמת העסקה

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירידות; נייס זינקה ב-13%, אוויס נפלה ב-22%

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● למרות הכנסות שיא, התואר שוולמארט איבדה לאמזון ● ענקית המיכון החקלאי דיר זויקה לאחר לאחר שהיכתה את תחזיות האנליסטים והעלתה את תחזית הרווח ●  מחירי הנפט עלו לרמתם הגבוהה ביותר זה חצי שנה ● מספר התביעות הראשוניות לדמי אבטלה צנח ב-23,000, הירידה החדה ביותר מאז נובמבר

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על מוח חד? אלה השרירים שאתם צריכים לפתח

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי

מערכת של התעשייה האווירית / צילום: תע''א

התעשייה האווירית יוצאת למכרז לרכישת 2,500 מכוניות. ומי לא יוכל להשתתף?

בצל עבודת מטה במערכת הביטחון לבחינת סיכוני מידע ברכבים חכמים, הועברה לספקיות הליסינג המשתתפות במכרז של התעשייה האווירית הנחיה לא רשמית להימנע מהצעת דגמים מתוצרת סין ● המשמעות: סינון רוב דגמי הפלאג־אין והחשמליות בקבוצות המחיר הרלוונטיות והסטת הביקוש להיברידיות יפניות וקוריאניות ● במקביל, באירופה מקודמת רגולציה להוצאת "ספקים בסיכון גבוה" משרשראות האספקה • השבוע בענף הרכב

פטריק דרהי / אילוסטרציה: נוצר באמצעות AI

עם חובות של עשרות מיליארדים פטריק דרהי מנסה להחזיק את הראש מעל למים

פרסומים בעולם מהחודשים האחרונים משרטטים את האופן שבו המיליארדר פטריק דרהי הצמיח את עסקיו ● לפיהם, גלגול החובות, בסך עשרות מיליארדי אירו, נתקל כעת גם בעליית ריבית ● כשברקע המו"מ המתקדם לרכישת רשת 13 נשאלת השאלה: האם הדרך בה בנה אימפריה הגיעה למיצוי?

דודו רייכמן, סגן מנהל מחלקת לקוחות מוסדיים, אי.בי.אי / צילום: יח''צ

שתי המניות שהן "הזדמנות של פעם בכמה שנים"

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● דודו רייכמן, ממחלקת לקוחות מוסדיים בבית ההשקעות אי.בי.אי, מזהה הזדמנות בשתי ענקיות טכנולוגיה, בטוח שישראל תמשיך לתת תשואה עודפת על העולם, ומעדיף כאן את מניות הבנקים והנדל"ן ● עוד הוא מציע להתרחב למניות שבבים בשווקים מתעוררים, ולהתרחק מקמעונאות ותשתיות

ארדואן בביקור במצרים החודש, לצד א־סיסי / צילום: Reuters, Anadolu

טורקיה ומצרים משלבות כוחות נגד ההכרה בסומלילנד

החשש המצרי מהשלכות סכר הרנסנס והשאיפה האתיופית למוצא לים הובילו למפנה ביחסי קהיר ואנקרה ● מצרים וטורקיה מהדקות את שיתוף הפעולה הצבאי בסומליה, באמצעות הצבת אלפי חיילים, נגמ"שים ומטוסי קרב, במטרה לבלום את התחזקות אדיס אבבה ואת ההכרה בסומלילנד

ערי סטימצקי / צילום: אביב חופי

אקזיט לערי סטימצקי: מגרש בפתח תקווה נמכר ב-130 מיליון שקל

חברת יובלים מימשה אופציה לרכישת מגרש בפתח תקווה; חברת קוואלקום שכרה שטחים בפארק העוגן בנתניה; שלושה הסכמי ליווי גדולים נחתמו לפרויקטי פינוי-בינוי בירושלים ובמרכז; ומכרז הענק לשכונה חדשה במערב ראשון לציון צפוי להידחות שוב ● חדשות השבוע בנדל"ן 

מערכת הלייזר ''אור איתן'' / צילום: דובר צה''ל

הלייזר הישראלי עוקף אפילו את זה של הסינים

אלביט מתמודדת על חוזה אסטרטגי של צבא ארה"ב לבניית מערכות ארטילריה מתקדמות, בהיקף שיכול להגיע למיליארדי דולרים ● במקביל, סין מנסה לחזק את השפעתה במפרץ עם מערכות לייזר ● ובריטניה משקיעה ברחפנים כבדים, בעוד וושינגטון מאיצה את פיתוח שוברות הקרח האמריקאיות בהתאם למדיניות טראמפ ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

מנכ''לית אנלייט, עדי לויתן / צילום: טל שחר

אנלייט מנצלת את הזינוק במניה: מגייסת כ-1.3 מיליארד שקל

חברת האנרגיות המתחדשות הגדולה בבורסה בת"א גייסה כ-1.3 מיליארד שקל מהמשקיעים המוסדיים במכירות מניות ● בעקבות כך, מחיר המניה יורד היום בכ-3.5% ● ע"פ החברה, הכסף ישמש ל"תמיכה בתכנית הצמיחה האסטרטגית שלה על פני הגיאוגרפיות השונות, תוך חיזוק של המאזן שלה"

ניקאש ארורה, מנכ''ל פאלו אלטו נטוורקס שנכנסת לבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה חשפה: המועד שבו ענקית הטכנולוגיה תתחיל להיסחר בישראל

פאלו אלטו תחל להיסחר בבורסה כבר ביום שני הקרוב, ה-23 בפברואר ● החברה נסחרת בנאסד"ק בשווי של 123 מיליארד דולר, או 387 מיליארד שקל לפי השער הנוכחי ● מתי החברה צפויה להיכנס למדדים ומי עלולות לשלם את המחיר?

קיה ספורטאז' ''לונג'' הייבריד / צילום: יח''צ

הדגם שחוגג חמש שנים על הכביש וממשיך להיות רלוונטי

הספורטאג' הוותיק, קיה ספורטאז' "לונג" הייבריד, מקבל חיים חדשים בזכות עיצוב עדכני ● הוא משמר את מערכת ההנעה ההיברידית החסכונית שלו ויש לו תא נוסעים שלא נופל מזה של מותגי פרימיום. לא בטוח שזה יעזור מול הסיניות בטווח הארוך

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

עליות בבורסת תל אביב; מניית הבורסה מזנקת במעל 4%, נייס ב-6%

המניות הדואליות חוזרות בפערים קטנים ● הבוקר: ירידות באסיה, עליות קטנות בחוזים בניו יורק ● דריכות בוול סטריט לקראת ההכרעה על מכסי טראמפ ● השקל מתחזק הבוקר ויורד מתחת ל-3.13 שקלים לדולר ● מחירי הנפט עולים ● אמזון עקפה את וולמארט והפכה לחברה הגדולה בעולם לפי הכנסות ● הקרן האקטיביסטית שמהמרת: כוכבת ה-AI הבאה היא מיפן

ישראלים במקלט בזמן ירי טילים. מותר לעבור דרך חצר השכנים רק במצב חירום / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מצב חירום? מותר לעבור בחצר השכנים רק בזמן אזעקה

המפקח על המקרקעין דחה תביעה של שכנים שביקשו להיכנס למקלט דרך החצר של שכניהם: מותר עד עשר דקות לאחר האזעקה

נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, ושר המשפטים יריב לוין / צילום: יונתן זינגל/פלאש 90, נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

בג"ץ ללוין: נמק מדוע אינך משתף פעולה עם נשיא העליון לצורך מינוי שופטים

בג"ץ דן היום בעתירה נגד שר המשפטים לוין, בה נטען כי הוא נמנע מלשתף פעולה עם נשיא העליון עמית ואינו ממנה שופטים ● השופט שטיין: "אנחנו בסיטואציה משברית מאוד; אם אין נשיא מחוזי, מה אני עושה עם טרוריסט, משחרר אותו ממעצר מינהלי?" ● השופט גרוסקופף: "התשובה של לוין שאין מינויים כי הוא לא מדבר עם עמית אינה קבילה"

סקוט ראסל, מנכ''ל נייס / צילום: SAP

מנכ"ל נייס: "ה-AI לא יחליף אותנו. אנחנו נרוויח מזה"

סקוט ראסל, שמסכם שנה בתפקיד, נשמע אופטימי אחרי שהחברה בניהולו עקפה את התחזיות ברבעון הרביעי של שנת 2025 ● חברת התוכנה שהייתה עד לא מזמן מהגדולות בבורסה, צופה צמיחה של 14%-15% בתחום הענן ● החברה יוצאת בתוכנית רכישה עצמית של מניות בהיקף של 600 מיליון דולר

ד''ר אורן פרייס־בלום, מייסד אוסיו / צילום: באדיבות אוסיו

"לא התכוונו להתחבא": מתחת לרדאר, סטארט־אפ ישראלי כובש את שוק האורתופדיה בארה"ב

מתחת לרדאר, חברת אוסיו, שפיתחה שתלים לטיפול בפציעות, כבר גייסה 100 מיליון דולר ● המייסד, ד"ר אורן פרייס־בלום, מספר על הדרך מהמטבח בבית לשוק האורתופדיה האמריקאי, על ה"פיץ'" הראשון המפתיע ועל שיתוף הפעולה עם חברה מכפר זרזיר

אסף טוכמאיר וברק רוזן, מבעלי ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

מיזוג ענק בשוק הנדל"ן: ישראל קנדה מתמזגת עם אקרו לחברה בשווי 10 מיליארד שקל

יזמית הנדל"ן ישראל קנדה רוכשת את פעילות אקרו לפי שווי של 3.1 מיליארד שקל ● במסגרת המהלך, תמוזג פעילותה של אקרו שנמצאת כיום בשליטת איש העסקים צחי ארבוב לתוך ישראל קנדה

מתקפת סייבר / אילוסטרציה: Shutterstock

ישראל היא המדינה המותקפת ביותר בסייבר, לפני אוקראינה וארה"ב

דוח בינלאומי חושף: בשנת 2025 יותר מ־12% מכלל מתקפות הסייבר הפוליטיות בעולם כוונו לישראל, ומומחים מזהירים שזה רק יתגבר