גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה חיובית בת"א; טבע עלתה ב-5% וסודהסטרים ב-9%

13 חברות פרסמו היום דוחות כספיים, ובהן יוניטרוניקס, אדר ודמרי ● קבוצת דלק חתמה על מזכר הבנות בלתי מחייב עם קרן פורטיסימו למכירת 60% מהחברה הבת דלק תשתיות ● נייס דיווחה על השלמת הרכישה של חברת Mattersight האמריקאית בכ-100 מיליון דולר

עליות בבורסת ת"א / צילום: Shuttetstock
עליות בבורסת ת"א / צילום: Shuttetstock

סקירת המסחר בבורסה בתל-אביב: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

17:25

המסחר בבורסת ת"א ננעל היום עם עליות בכל מדדי המניות. מדדי ת"א-35  ות"א-125  עלו ביותר מ-1%. המניות הבולטות בעליות במדד ת"א-35 היו סודהסטרים , טבע  וישראמקו . בירידות בלטו מזור רובוטיקה , אופקו  ודלק קידוחים . מחזור המסחר בשוק המניות הסתכם היום בכ-1.08 מיליארד שקל, ואילו מחזור המסחר בשוק האג"ח היה 1.99 מיליארד שקל. 

נייס  דיווחה על השלמת הרכישה של חברת Mattersight האמריקאית בכ-100 מיליון דולר.

המסחר באירופה מתנהל בעליות שערים ובארה"ב הוא נפתח בעליות, למעט מדד הנאסד"ק  שיורד מעט.  

16:00

המסחר בבורסת ת"א מתנהל בשעה זו בעליות. מדדי ת"א-35 , ת"א-125 , ת"א-בנקים  ות"א-נדלן  נסחרים בעליות שערים. רק מניות נייס  ואורמת  נסחרות בירידות במדד ת"א-35. המניות הבולטות בעליות הן סודהסטרים , כיל  וישראמקו 

במסחר באג"ח הקונצרניות נרשמת היום מגמה חיובית. במסחר ב אג"ח הממשלתיות נרשמת היום מגמה מעורבת.

מניית ארד  מזנקת על רקע פרסום דוחותיה הכספיים של החברה לרבעון השני של השנה. עוד הגיבו לתוצאות הכספיות הרבעוניות, מניית דמרי  ומניית יוניטרוניקס , שלצד הדוחות עדכנה גם כי היא בוחנת שינוי מבני. עוד על רקע פרסום דוחות, מניית אלקטרה נדלן  ומניית אילקס מדיקל  מטפסות. 

גם החברות לודן  ומטעי הדר  דיווחו היום על תוצאותיהן הכספיות ברבעון השני של 2018.

מניית פרטנר  גם עולה היום. בלאומי שוקי הון ציינו היום כי "תוצאות הרבעון הרגיעו את החששות של המשקיעים לגבי אקספון, וגם מציגים התקדמות טובה במגזר הקווי". התוצאות הכספיות של פרטנר, שפורסמו בימים האחרונים, היו בהתאם לציפיות מרבית האנליסטים.

קבוצת דלק   חתמה על מזכר הבנות בלתי מחייב עם קרן פורטיסימו למכירת 60% מהחברה הבת דלק תשתיות, המחזיקה במחצית ממניות חברת הנדסת התפלה (IDE). זאת על בסיס שווי של 206 מיליון דולר לדלק תשתיות, המשקף ל-IDE שווי של 412 מיליון דולר. במקביל, יפעלו דלק תשתיות והצדדים למזכר ההבנות לגיוס חוב בשוק ההון או מבנקים בסכום של 80-100 מיליון דולר, סכום שיופחת משווי דלק תשתיות לצורך העסקה.

אלביט מערכות  דיווחה היום על כך שהממונה על ההגבלים העסקיים אישרה את רכישת תע"ש. 

אינטרקיור  עדכנה על קבלת אישור משרד הבריאות לרכישת מניות חברה העוסקת בתחום הקנאביס הרפואי.

בהראל פיננסים מעריכים בסקירתם השבועית כי "המשבר בטורקיה לא צפוי להשפיע על ארה"ב או ישראל, ובכל מקרה, לא יוכל להישאר באותו מצב לאורך זמן, ובמוקדם או במאוחר תהיה שם הכרעה, השאלה רק לאיזה כיוון. אנו מעריכים כי ההכרעה תהיה באזור אוקטובר. בינתיים, ארה"ב וישראל ממשיכות לתפקד מצוין ומומלצות להשקעה, אך לא כך הדבר לגבי יתר השווקים המתעוררים".

לגבי שוק החוב בהראל פיננסים סבורים כי "האפיק הקונצרני בישראל מעניין להשקעה לאור עליית המרווחים באפיק מתחילת השנה, לצד ירידת סיכון האשראי כפי שהתבטא בהעלאת הדירוג של ישראל לרמה של AA מינוס. מלבד מדד התל-בונד דולר שמתפקד טוב, גם סקטור הצמודים ממשיך להיות חזק יחסית ביחס לאיגרות החוב השקליות הנסחרות בבורסה".

15:00

המסחר בבורסה בת"א ממשיך להתנהל בעליות, מדדי ת"א-35 ות"א-125  ממשיכים במגמה חיובית, מניות פתאל החזקות  וישראמקו  ממשיכות לבלוט בעליות בת"א-35.

המסחר במניות סודהסטרים  בבורסה בת"א נפתח שוב. בינתיים, המניה מזנקת ביותר מ-10% במסחר המקדים בוול סטריט.

בנוגע לעסקת פפסיקו-סודהסטרים, ציינו היום בבנק ההשקעות אופנהיימר ישראל: "על פניו, העסקה עושה הרבה היגיון. סודהסטרים תיהנה מסינרגיות במכירות ובהפצה, ופפסיקו תיהנה מתדמית רעננה של שתייה מוגזת בריאה, שסודהסטרים כבר מקדמת. הפרמיה לרכישה אינה גדולה, כ-11%, אם כי יש לזכור את הראלי שעשתה המניה בשלושת השבועות האחרונים מאז פרסום הדוחות. במונחי Pro Forma, סודהסטרים תהווה כ-1% מסך הכנסות פפסיקו, 1% מה-EBITDA ו-1.2% מהרווח הכולל של החברת הממוזגת".

מנכ"ל פפסיקו, רמון לגוארטה, ציין במסיבת העיתונאים היום כי סודהסטרים תתנהל כחטיבה של פפסיקו בניהולו של דניאל בירנבאום והצוות הנוכחי. לדבריו, "ישראל תמשיך להיות הבסיס לייצור. המטרה היא להישאר פה לשנים רבות". מנכ"ל פפסיקו הוסיף כי מניית סודהסטרים תימחק מהמסחר בבורסה, ואין כל כוונה לרשום את פפסיקו למסחר בתל אביב.

13:10

בשעה זו, המסחר בבורסה בת"א מתנהל בעליות עם מדד ת"א-35 שעולה בכ-0.9% ומדד ת"א-125  שמטפס בכ-1%.

המניות הבולטות בעליות עתה בת"א-35  הן ישראמקו  וחברה לישראל  שבלטו גם בשעות הבוקר, פתאל החזקות  ובזק .

סודהסטרים  שנמצאת בהפסקת מסחר בת"א בעקבות הודעה על רכישתה על-ידי חברת פפסיקו, עולה ביותר מ-10% במסחר המקדים בנאסד"ק.

חברות ישרס , לודן , דמרי , עמיר שיווק , יוניטרוניקס , מידאס השקעות , אילקס מדיקל , פיסיבי טכנולוגיות , קבוצת ארד  ותמר פטרוליום  פרסמו את דוחותיהן היום. אילקס מדיקל מזנקת ביותר מ-13%, יוניטרוניקס סוגרת עלייה של כ-10%, כך גם קבוצת ארד.

בסקירה השבועית של מערך הייעוץ בהשקעות בבנק לאומי, ציינו היום בהמלצות בנוגע לשוק האג"ח, כי "המח"מ המומלץ בתיקים הוא בינוני-קצר, מכיוון שסביבת הריביות העולמית עשויה להוסיף ולעלות בשנים הקרובות. זאת, במידה וההערכות להאטה משמעותית בקצב הצמיחה בעולם, הגלומות במבנה של עקומי האג"ח הנוכחיים, לא יתממשו. בשוק האג"ח הקונצרני, הן בחו"ל והן בישראל, אנו מעדיפים להתמקד באג"ח איכותיות בדירוגים גבוהים. בתוך כך, אנו ממליצים להימנע מהשקעה בפלח ה-High Yield (אג"ח מתחת לדירוגי השקעה) עקב מרווחי הסיכון הנמוכים באפיק זה. בתקופה של סביבת ריבית עולה, סביר לצפות לאירועים שבמסגרתם מרווחי הסיכון יפתחו. עליית התשואות שנרשמה בחודשים האחרונים בחלק מאיגרות החוב של מדינות השווקים המתפתחים, מהווה דוגמה לאירוע כזה". כמו כן, ציינו בלאומי, "אנו ממליצים על מתן העדפה קלה לאיגרות חוב שקליות על פני הצמודות. זאת, על רקע עלייה חדה יחסית בציפיות האינפלציה הגלומות בשנה האחרונה, במקביל לסימני שאלה בנוגע להישארות האינפלציה בתחום היעד לאורך זמן. בתוך כך, אנו ממליצים על השקעה באיגרות חוב שקליות במח"מ מעט קצר יותר ביחס לאלה הצמודות".

11:00

המסחר בבורסה בתל-אביב מתנהל בעליות הבוקר, כאשר שני המדדים המובילים ת"א-35 ות"א-125 מטפסים. גם מדדי ת"א-תעשייה ות"א-צמיחה עולים. 

בין הבולטות בעליות במדד ת"א-35 מניות חברת ישראמקו ,חברה לישראל , כיל  ואלביט מערכות .

בין המניות הבולטות בעליות הבוקר במדד ת"א-125 נמצאות קבוצת ארד  שרשמה הכנסות שיא ברבעון האחרון, ושפיר הנדסה .

המסחר במניות סודהסטרים  בת"א הופסק עד לפתיחת המסחר בארה"ב בעקבות רכישת על-ידי ענקית המשקאות האמריקאית פפסיקו במחיר הלא יאמן של 3.2 מיליארד דולר.

יוניטרוניקס  הציגה הבוקר בדוחותיה צמיחה 25% בהכנסות ברבעון האחרון, לעומת הרבעון המקביל אשתקד, לרמה של כ-51 מיליון שקל.

בנוגע לעסקת פפסיקו-סודהסטרים, אומר שמואל בן אריה, מנהל השקעות ראשי לשוק המקומי בקבוצת פיוניר: "לפני כשנה וחצי המלצנו על השקעה בסודהסטרים, כשהשורה התחתונה היתה 'אופציית גידול של עשרות אחוזים', שאכן התממשה - ומשקיעים שהחזיקו במניה הרוויחו בגדול. לכן, לא מאוד הופתענו כשנחשפה עסקת הענק עם פפסיקו. פפסיקו קונה מוצר איכותי, זול ובעל רשת הפצה רחבה בעולם, בעיקר באירופה, עם יכולת הפצה ושיווק אגרסיביים, ומתבקש כי תצליח להחדיר את המוצר גם לצפון אמריקה. הדבר החשוב לכלכלה המקומית הוא שהמפעל יישאר בישראל. אנחנו מעריכים כי החברה תמשיך להתפתח, לגדול ולחדור לשווקים חדשים".

בית ההשקעות הראל פיננסים ציין היום במסגרת המלצות ההשקעה השבועיות שלו כי "בסוף השבוע האחרון פורסמו ידיעות על פגישה קרובה של נשיאי ארה"ב וסין, ואלה עזרו לשוק המניות האמריקאי להתאושש ולסגור בעליות. מדד הדאו ג'ונס עלה ב-1.4% בסיכום השבוע, ואילו S&P 500 הוסיף 0.6%. עם זאת, מדד הנאסד"ק ירד ב-0.3%. בשורה התחתונה, שוק המניות האמריקאי יציב וחזק, ועיקר הנזק מפרשת טורקיה נגרם בשווקים המתעוררים. על רקע התנודתיות הגדולה בשוקי העולם, שוק המניות בישראל נראה מצוין, עם תמחור מעניין ויכולת צמיחה. אנו ממשיכים להמליץ על פיזור גלובלי רחב, ומזהים לא מעט סקטורים מעניינים של חברות שמפתחות מוצרים ושירותים שבעתיד ייהנו ממשקל גבוה בכלכלה העולמית, כמו סייבר, פינטק, בינה מלאכותית, מסחר אינטרנטי ועוד. לאור התנודתיות הגבוהה של 'הסקטורים החדשים' והקושי לזהות עדיפות של סקטור אחד על פני השני, יש עדיפות לחשיפה מפוזרת ככל הניתן".

9:30

המסחר בבורסה בתל-אביב נפתח בירידות הבוקר (ב'), עם שני המדדים המובילים ת"א-35  ות"א-125  במגמה אדומה. גם מדד ת"א-בנקים  ות"א-גז ונפט רושמים ירידות. 

סודהסטרים  דיווחה על ההסכם לרכישת החברה על-ידי תאגיד המשקאות האמריקאי פפסיקו, המסחר במניות החברה בת"א הופסק.

8:30

ענקית המשקאות פפסיקו הודיעה הבוקר על כוונתה לקנות את סודהסטרים הישראלית ב-3.2 מיליארד דולר.

קבוצת ארד  פרסמה דוחות כספיים, החברה הציגה רבעון שיא בהכנסות וצמחה במגוון פרמטרים. הכנסותיה ברבעון השני לשנת 2018 גדלו בכ-18.4% בהשוואה לרבעון המקביל והסתכמו ל-50.6 מיליון דולר, הרווח הגולמי ברבעון השני צמח בכ-16.5% והסתכם לכ-18.7 מיליון דולר ואילו הרווח הנקי ברבעון הסתכם בכ-5.1 מיליון דולר בהשוואה לרווח נקי של כ-4 מיליון דולר ברבעון המקביל, גידול של כ-27%.

תמר פטרוליום  מדווחת כי הכנסות החברה (בניכוי תמלוגים) במהלך החציון עמדו על כ-113 מיליון דולר, לעומת כ- 72 מיליון דולר בתקופה המקבילה בשנה שעברה, עלייה של כ-57%.

אילקס מדיקל  פרסמה דוחות חיוביים גם כן, כשהכנסותיה (נטו) ברבעון גדלו בכ-5% לעומת 2017. שיעור הרווח עמד ברבעון על 33.1% לעומת 26.5% בשנה שעברה ואילו הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות של החברה גדל בכ-29%.

המסחר באסיה ננעל בעליות שערים על רקע חידוש שיחות הסחר בין סין לארה"ב.

צפי לפתיחה יציבה במסחר באירופה, ביום ו' הוא ננעל בירידות שערים על רקע המשבר בטורקיה שהמשיך להזין את חששות המשקיעים. 

7:30

המסחר בבורסת ת"א ייפתח היום (ב'), יום המסחר השני של השבוע, על רקע המגמה המעורבת בעולם. כך, בעוד שהמסחר בת"א ננעל אתמול בעליות, המסחר באסיה מתנהל בעליות, מלבד הניקיי  היפני שרושם ירידות. המסחר בוול סטריט ננעל בעליות שערים בשבוע שעבר.

חברות המלט , מגדל , אלקטרה  ופוקס  פרסמו את דוחותיהן הכספיים אתמול.

מניית חברת בריינסוויי זינקה אתמול בכ-16% לאחר שדיווחה שרשות המזון והתרופות בארה"ב (FDA) אישרה לשיווק את מערכת ה-Deep TMS שלה כטיפול בהפרעה טורדנית כפייתית (OCD) במבוגרים

חידוש שיחות הסחר בין סין לארה"ב משפיע לטובה על שווקי אסיה, לאחר דיווחים כי שני הצדדים מעוניינים במיגור ההסלמה במלחמת הסחר.

באירופה עדיין חוששים מפני המשבר בטורקיה ושווי הלירה הטורקית  נע סביב 6.02 לירות לדולר.

עוד כתבות

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לפני ההצבעה על ביטולו בכנסת: האוצר הזמין קמפיין לפטור ממע"מ ל-150 דולר

בשבוע הבא יעלה להצבעה בכנסת הצו להרחבת הפטור ממע"מ בייבוא אישי לסכום של 150 דולר ● יחד עם זאת, במשרד האוצר מבקשים כבר להכין קמפיין למען יידוע הציבור בדבר העלאת סכום הפטור

דודו רייכמן, סגן מנהל מחלקת לקוחות מוסדיים, אי.בי.אי / צילום: יח''צ

שתי המניות שהן "הזדמנות של פעם בכמה שנים"

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● דודו רייכמן, ממחלקת לקוחות מוסדיים בבית ההשקעות אי.בי.אי, מזהה הזדמנות בשתי ענקיות טכנולוגיה, בטוח שישראל תמשיך לתת תשואה עודפת על העולם, ומעדיף כאן את מניות הבנקים והנדל"ן ● עוד הוא מציע להתרחב למניות שבבים בשווקים מתעוררים, ולהתרחק מקמעונאות ותשתיות

לא נסוג ולא התנצל. באד באני מופיע בסופרבול השבוע / צילום: Reuters, Imagn Images

הכינוי של הזמר באד באני ניתן לו לאחר אירוע שחווה. מהו?

איזה שחקן NBA הפך לאחר פרישתו להיסטוריון וסופר, בכמה נמכר השבוע קלף פוקימון נדיר, ואיזה שיר הלחין מתי כספי לסרט "חגיגה בסנוקר"? ● הטריוויה השבועית

רחובות טהרן / צילום: ap, Vahid Salemi

"משהו גדול בדרך": האתר שמנסה לחזות מתי תהיה תקיפה באיראן

StrikeRadar, פלטפורמה ניסיונית מבוססת בינה מלאכותית שפיתח מנהל מוצר ישראלי, הציגה היום תנודתיות חדה במדד הסיכון לתקיפה אמריקאית באיראן, שהגיע עד ל-49%

מסמכי אפשטיין

גלובס צולל למסמכי אפשטיין ומציג את ההסתבכות של האנשים העשירים והמקושרים בעולם

פרסום מיליוני מסמכים חושף את עומק הקשרים של העולם העסקי עם ג'פרי אפשטיין ● כשגם מייל בודד עלול להוות כאב ראש יחצ"ני, חברות מעדיפות להיפרד ממנהלים בכירים ● היועצת שקיבלה מתנות יוקרתיות, המיליארדר שאפשטיין היה לו "פותר בעיות חשאי" וטייקון הנמלים מדובאי שהחליף עמו אלפי מיילים מטרידים: גלובס נכנס למאורת הארנב כדי ללמוד עד כמה משפיעה הפרשה על הכלכלה העולמית ועל דמויות מפתח בה

ישראלים במקלט בזמן ירי טילים. מותר לעבור דרך חצר השכנים רק במצב חירום / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מצב חירום? מותר לעבור בחצר השכנים רק בזמן אזעקה

המפקח על המקרקעין דחה תביעה של שכנים שביקשו להיכנס למקלט דרך החצר של שכניהם: מותר עד עשר דקות לאחר האזעקה

סאמר חאג' יחיא

"כשאחד המתחרים הוא המנכ"ל זה אתגר": המתווך במכירת צים חושף את הקלף המנצח בעסקה

סאמר חאג' יחיא, שייעץ להפג־לויד בעסקה לרכישת חברת הספנות, משחזר את תחילת המהלך: "טילים נפלו כאן - אבל הם היו נחושים", הגורם שהכריע: "קרן פימי הייתה שובר שוויון" והמשבר ברגע האחרון: "יו"ר צים הודיע שלא ימליץ על העסקה" ● וגם על המנכ"ל אלי גליקמן: "הלוואי וימשיך - טאלנט כדאי לשמר", חששות העובדים: "יובטח ביטחון תעסוקתי", עמלת התיווך שייקבל והסיכויים להשלמת העסקה

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

בתחילת השבוע ההסתברות להורדת ריבית בישראל הייתה 80%. המצב השתנה

הערכות בשוק התהפכו לקראת החלטת הריבית בשני הקרוב ● עד לפני יומיים ההסתברות להפחתה עמדה על 80%, אך רוחות המלחמה באיראן טרפו את הקלפים

מצב השווקים השבוע

המניות שנותרו מחוץ לחגיגה בבורסה - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בזמן שהשוק בת"א ממשיך להציג ביצועים חסרי תקדים גם בפתח שנת 2026, סקטור אחד נותר מחוץ לחגיגה - ה-IT • יו"ר ענקית ההשקעות מסביר: כך תגנו על התיק שלכם ● מניות התוכנה צונחות לאחרונה בעקבות החשש מפגיעת ה־AI בעסקיהן, כשבין הנפגעות גם כמה ישראליות בולטות ● האם עידן עופר פספס את אקזיט חייו בחברת הספנות צים?

משרדי גוגל בארה''ב / צילום: ap, Jeff Chiu

מצבא איראן לחברת ענק: פרשת ריגול חמורה נחשפת

כתב אישום הוגש בסוף השבוע, נגד שלושה איראנים שחיו בעמק הסיליקון, עבדו בחברות ענק והדליפו על פי החשד סודות לאיראן ● התובעים טוענים כי שלושת הנאשמים ניצלו את תפקידיהם בחברות טכנולוגיה מובילות המפתחות מעבדי מחשב ניידים כדי להשיג מאות קבצים סודיים, כולל חומרים הקשורים לאבטחת מעבדים וקריפטוגרפיה

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: Reuters, Harun Ozalp

"חרפה": וול סטריט ננעלה בירוק לאחר ביטול המכסים. ואיך הגיב טראמפ?

המדדים עלו אחרי ההחלטה הדרמטית של העליון לבטל את מכסי טראמפ - שהגיב: מתבייש בבית המשפט ובהחלטה, לא היה להם את האומץ לעשות מה שטוב למדינה ● קצב צמיחה מאכזב של 1.4% לכלכלה האמריקאית ברבעון הרביעי; הצפי המוקדם עמד על 3% ● מחירי הנפט נסחרו קרוב לשיא של שישה חודשים, בעקבות אזהרת נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לאיראן כי "דברים רעים באמת" יקרו אם לא יושג הסכם ● נעילה חיובית בבורסות אירופה

עידן קרבט / צילום: פרטי

סל הקניות הזול ביותר יכול להגיע אליכם בדרך מפתיעה

שוק הפארם הישראלי נחשב לאחד הריכוזיים והיקרים במשק, אך עידן קרבט (23), קצין שריון משוחרר ללא רקע בתכנות, החליט להרים את הכפפה ● בעזרת כלי בינה מלאכותית בלבד, הוא פיתח את אפליקציית "פארמי" שמשווה מחירים בזמן אמת ומייצרת את הסל הזול ביותר

הגפנים. המשפחה היא הציר של הסיפור / צילום: ענת אגמון

אורנה לב נותנת שיעור בהתמדה, דיוק ותשוקה לעשייה

הקצינה ב–8200 שיצאה לגמלאות ממש לא פנטזה על ייננות, ורק לפני כעשור נטעה משפחת לב את הגפנים ברמת צבאים ● מדי שנה מייצרת לב ביקב אדם 4,000 בקבוקים בסך הכול, שבהם טמונים הקשר שלה לאדמה, ההיכרות עם הכרם ועבודת הכפיים

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Evan Vucci

בזמן שהוא מתלבט בנוגע לאיראן, טראמפ חטף מכה בגובה 175 מיליארד דולר. לפחות

175 מיליארד דולר הוא הסכום המוערך שגבה ממשל טראמפ מיבואנים בגין תוכנית המכסים שבוטלה על ידי בית המשפט ● האם הממשל יידרש להחזירם?

גם בארה"ב מתכוננים למתקפה אפשרית וטוענים - זה מה שטראמפ לא מבין לגבי איראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איראן מוכנה להקריב הרבה בשביל שהשלטון ישרוד וזו בעיה לארה"ב, חמאס מתחזק בעזה, והתוכנית הביטחונית של טראמפ לעזה נחשפת • כותרות העיתונים בעולם

תחנת הכוח ''אורות רבין'' שבחדרה / צילום: Shutterstock

סוף עידן הפחם: הושגו היתרי פליטה ליחידות המזהמות בחדרה

כחלק מהמאמץ להפסיק את ייצור החשמל מפחם, שנחשב מזהם (ויקר) במיוחד, יחידות הייצור הפחמיות בתחנות הכוח של חברת החשמל עוברות בהדרגה לייצור בגז ● אלו אמנם רחוקות ביעילותן מתחנות כוח חדשות בגז, אך הן יפלטו פחות זיהום וכבר הותקנו עליהן סולקנים שמצמצמים אותו עוד יותר

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: מיטל שטדלר

הממשלה עסוקה במילה "טבח", אך יש לה משימות הנצחה ממשיות

הממשלה עוסקת בשינויים טקסטואליים של חוק ההנצחה לשבעה באוקטובר ● אבל היא כבר הייתה אמורה לבצע שלל משימות לטובת העניין: מהקמת מאגר ארכיוני ועד קידום הפקות תכנים ● מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחרי מורשת והנצחה ל־7 באוקטובר

פתיחת שולחן של ניני הא'צי / צילום: אפיק גבאי

המסעדה הכשרה שנותנת תמורה מעולה בפחות ממאה שקלים

ניני האצ'י לא ממוקמת באזור עסקים, וכדי להביא סועדים לצהריים הגיעו שם לפיצוח: פתיחת שולחן נדיבה, ססגונית ומוצלחת ב–39 שקל

מערכת של התעשייה האווירית / צילום: תע''א

התעשייה האווירית יוצאת למכרז לרכישת 2,500 מכוניות. ומי לא יוכל להשתתף?

בצל עבודת מטה במערכת הביטחון לבחינת סיכוני מידע ברכבים חכמים, הועברה לספקיות הליסינג המשתתפות במכרז של התעשייה האווירית הנחיה לא רשמית להימנע מהצעת דגמים מתוצרת סין ● המשמעות: סינון רוב דגמי הפלאג־אין והחשמליות בקבוצות המחיר הרלוונטיות והסטת הביקוש להיברידיות יפניות וקוריאניות ● במקביל, באירופה מקודמת רגולציה להוצאת "ספקים בסיכון גבוה" משרשראות האספקה • השבוע בענף הרכב

שלט המכריז על המבצע של גינדי. מה זה יעשה להכנסות המדינה ממסים? / צילום: פרטי

עד מתי נסכים לשלם מס רכישה ומע"מ על מחירי דירות פיקטיביים?

הלמ"ס ספגה ביקורת על הצגת תמונה ורודה מדי של מחירי הדירות, אבל קופת המדינה גורפת הון ממחירים שלא מביאים בחשבון את המבצעים ● צודקת או לא, כשהלמ"ס אומרת שהמחירים חזרו לעלות, יותר מדי אנשים משתכנעים וחוזרים לשוק - והמחירים טסים ממילא