גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הירידה שאחרי השיא: נעילה שלילית בוול סטריט

המדדים שמרו על יציבות לאחר השיאים שנקבעו אתמול, אך ירדו לקראת תום המסחר ● קטרפילר עמדה בתחזיות לרבעון הראשון ● פייסבוק וטסלה צפויות לפרסם היום דוחות ● בואינג כללה בדוחות הרבעון שפורסמו היום הוצאה של 1 מיליארד דולר לייעול התקלות במטוסי 737 MAX ● וויירקארד זינקה בפרנקפורט בכ-9% ברקע לדיווח על השקעת ענק של סופטבנק היפני

בורסת פרנקפורט / צילום: רויטרס
בורסת פרנקפורט / צילום: רויטרס

סקירת המסחר בשוקי ההון בעולם: דיווחים שוטפים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח, סחורות, מגמות, מדדים והמלצות אנליסטים

 

23:00

נעילה שלילית במדדים העיקריים בוול סטריט: דאו-ג'ונס  איבד 0.22%, S&P 500  ירד 0.22% ונאסד"ק  ירד כ-0.23. 

22:30

המדדים בוול סטריט נסחרים לקראת סגירה מעט מתחת לקו האפס: דאו-ג'ונס  מאבד כ-0.12%, S&P 500  יורד כ-0.06% ונאסד"ק  יורד כ-0.04. 

מניית איביי קופצת כ-5%, ומניית יצרנית הצעצועים הסברו מוסיפה כמעט 3%. מניית נטפליקס מאבדת כ-2% ומניית טסלה  יורדת כ-1.5%. 

מניית פייסבוק , שתפרסם את הדוחות הכספיים לאחר תום המסחר בוול סטריט, מאבדת כ-0.6%. 

19:50

המדדים המובילים בוול סטריט נסחרים ברמות שיא כל הזמנים, ברקע להמשך עונת הדחות לרבעון הראשון של שנת 2019. המדדים המובילים נסחרים ללא שינוי מהותי, ועיני המשקיעים נשואות לדוחות פייסבוק, מיקרוסופט ואמזון שייצאו הלילה לאחר הנעילה.

18:45

בורסות אירופה ננעלו במגמה מעורבת, כאשר מדד הדאקס הגרמני עלה ב-0.6%, הפוטסי איבד 0.66% והקאק השיל 0.3%.

מנייתה של חברת התשלומים הגרמנית וויירקארד (Wirecard AG) זינקה בכ-9% על רקע הדיווח כי סופטבנק היפנית מתכוונת להשקיע 900 מיליון יורו (1.01 מיליארד דולר) בחברת הפינטק, ולהפוך לבעלת מניות מיעוט בחברה. וויירקארד תנפיק אג"ח להמרה ל-5.6% מהמניות עבור סופטבנק, כשהשתיים ישיקו שיתוף פעולה לאספקת פתרונות תשלומים דיגיטליים באסיה. 

חברת התרופות השוויצרית נוברטיס  העלתה תחזיות לשנת 2019 על רקע צמיחה של 7% בהכנסות הרבעון הראשון של השנה ל-11.11 מיליארד דולר, כך לפי הדוחות שפורסמו היום. התחזיות של השוק היו להכנסות של 10.84 מיליארד דולר ברבעון הראשון. המניה עולה ב-2.2% בוול סטריט. בשורה התחתונה, הרווח הנקי עלה ב-4% והרווח התפעולי עלה ב-18%.

מניית AT&T צונחת ב-4.4% לאחר הדוחות. החברה עמדה בתחזיות האנליסטים לרבעון הראשון, אך איבדה יותר משתמשים מהצפוי בשירותי הטלביזיה.

17:30

בורסות וול סטריט נסחרות ביציבות וברמת שיא כל הזמנים על רקע המשך עונת הדוחות הכספיים לרבעון הראשון של 2019. הלילה לאחר המסחר פייסבוק  וטסלה  יפרסמו דוחות.

מדד הנאסד"ק נסחר ללא שינוי, ה-S&P 500 והדאו ג'ונס גם כן ללא שינוי, וברמת שיא כל הזמנים שנקבעה אתמול.

מלאי הנפט האמריקאי (קרוד) עלה ב-5.5 מיליון חביות בשבוע שעבר, כך פרסמה היום ה-EIA.

בואינג פרסמה את תוצאותיה לרבעון הראשון של 2019, ודחתה את פרסום התחזיות לשנה כולה, בצל פרשת התרסקות המטוס מדגם 737 MAX באתיופיה. עם זאת, דוחות הרבעון הראשון כן כוללים, לעת עתה, הוצאה חד פעמים בגובה 1 מיליארד דולר, לייעול תקלות התכנה במטוס מהדגם שהתרסק באתיופיה.

בתוך כך, בואינג פיספסה במעט את תחזיות הרווח למניה. יצרנית המטוסים רשמה רווח של 3.16 דולרים למניה לרבעון הראשון של השנה, לעומת 3.64 דולרים ברבעון המקביל אשתקד, ולעומת התחזיות המוקדמות לרווח של 3.19 דולרים למניה. ההכנסות ירדו ל-22.92 מיליארד דולר ברבעון, לעומת הכנסות של 23.38 מיליארד דולר ברבעון המקביל אשתקד, ולעומת התחזיות להכנסות של 22.94 מיליארד דולר.

קטרפילר רשמה ברבעון הראשון של 2019 הכנסות של 13.06 מיליארד דולר; הרווח המתואם למניה עלה על התחזיות ב-9 סנט, והסתכם ב-2.94 דולרים לעומת 2.74 דולרים למניה ברבעון המקביל אשתקד. בכך החברה עמדה בתחזיות של אנליסטים בשוק. החברה העלתה תחזיות לשנה כולה וצופה רווח למניה של 12.06-13.06 דולרים למניה, לעומת תחזית קודמת לרווח למניה בטווח של 11.75-12.75 דולרים.

ישראליות בוול סטריט

סרגון עדכנה על הזמנות המשך בהיקף של למעלה מ-14 מיליון דולר ממפעיל סלולרי גדול בדרום אמריקה, ששמו לא דווח. ההזמנות התקבלו מתחילת השנה.

DSPG  הודיעה כי טכנולוגיית ה-SmartVoice שלה משולבת בסמארטפון החדש, Reno, שמייצרת OPPO - יצרנית סינית שהיא בין הגדולות בעולם.

16:30

המסחר בוול סטריט נפתח ביציבות ובנסיגה קלה לעומת רמת השיא שנקבעה אמש במסחר. הלילה יפורסמו דוחות פייסבוק, מיקרוסופט וטסלה.

 

13:00

המסחר בבורסות אירופה מתנהל כעת במגמה מעורבת, כאשר הדאקס הגרמני עולה ב-0.75%, הקאק ללא שינוי ומדד הפוטסי מאבד 0.3%.

סקטור הרכבים באירופה נסחר בצל הורדת התחזיות של ניסן לשנה הנוכחית. יצרנית הרכב היפנית צופה ירידה של 45% ברווחיה ב-2019. המניות של רנו, פיאט קרייזלר ו-וולוו נסחרות בירידות.

בנק ההשקעות קרדיט סוויס דיווח על תוצאות הרבעון והיכה את התחזיות, המניה עולה בכ-2%. 

החוזים העתידיים על המדדים המובילים בוול סטריט נסחרים כעת ללא שינוי, ברקע להמשך עונת הדוחות. הערב, פייסבוק תדווח על תוצאותיה לרבעון הראשון של 2019.

10:20

המסחר באירופה נפתח הבוקר בירידות. קאק  יורד בכ-0.3%, פוטסי  מאבד 0.2% ודאקס  נסחר ללא שינוי. סטוקס 600  יורד ב-0.1%. המסחר באסיה ננעל במגמה מעורבת. קוספי  נפל ב-0.9%, הנג סנג  ירד ב-0.5% וניקיי  איבד 0.3%. שנחאי  עלה ב-0.1% ו-ASX 200  טיפס ב-1%. 

מניית ניסאן מוטורס  ירדה במסחר ב-4%. 

מניית קרדיט סוויס גרופ  עולה במסחר לאחר שהבנק עקף את ציפיות הרווח לרבעון הראשון של השנה. הרווח הנקי שלו עמד על 733.9 מיליון דולר, עלייה של 7% לעומת התקופה המקבילה.

8:29

המסחר באסיה מתנהל בירידות גם בשעה זו. קוספי  נופל בכ-1.3%, הנג סנג  מאבד כ-0.7%, שנחאי  יורד ב-0.6% וניקיי  יורד ב-0.3%. מדד ASX 200  האוסטרלי הוא היחיד שנסחר בעליות. 

מניית LG display  יורדת במסחר לאחר שהחברה דיווחה על הפסד תפעולי גדול מהצפי לרבעון הראשון של השנה. 

6:30

המסחר בבורסות אסיה מתנהל הבוקר בירידות, למעט מדד ASX 200  האוסטרלי שעולה בכ-0.9%. קוספי  נופל בכ-1%, הנג סנג  מאבד כ-0.7%, שנחאי  יורד ב-0.8% וניקיי  נסחר כעת ללא שינוי. 

המסחר בוול סטריט ננעל אמש בשיא. S&P 500 הוסיף 0.88% וננעל בשיא של כל הזמנים כאשר הוא חוצה את השיא הקודם שנקבע בספטמבר האחרון על 2,932.09 נקודות. גם הנאסד"ק - שעלה ב-1.32% - שבר את שיא הנעילה שלו עם 8,120.82 נקודות. דאו ג'ונס הוסיף 0.55% במסחר אמש. באירופה המסחר אתמול ננעל בעליות לאחר מגמה מעורבת רוב שעות היום ולאחר חופשת חג הפסחא. מדד הדאקס הגרמני עלה ב-0.1%, הפוטסי קפץ ב-0.8% והקאק עלה ב-0.3%.

ארה"ב צפויה לשלוח בשבוע הבא משלחת לסין כדי להמשיך את מו"מ הסחר בין שתי המדינות. נציג הסחר האמריקאי רוברט לייטהייזר ומזכיר האוצר סטיבן מנושין יגיעו לבייג'ין לשיחות, שצפויות להתחיל ב-30 באפריל. סגן ראש ממשלת סין ליאו היל ייפגש איתם. ב-8 במאי המשלחת הסינית, בראשות הי, תגיע לוושינגטון. 

מחיר הנפט  עבר לירידה של כ-0.5%. זאת לאחר שזינק לשיא של כחצי שנה, בעקבות הודעת נשיא ארה"ב טראמפ כי כל המדינות הקונות נפט איראני יצטרכו להפסיק את היבוא בתחילת חודש מאי. כעת מחיר חבית נפט עומד על 65.94 דולר. 

מניית ניסאן מוטורס  יורדת במסחר בעקבות דיווח כי החברה צפויה לחתוך את תחזיות הרווח לשנה הפסיקלית, שנגמרה במרץ. 

פייסבוק , בואינג , וטסלה  צפויות לפרסם היום דוחות. 

מניית טוויטר  זינקה אמש ב-15.7% לאחר פרסום דוחות טובים לרבעון הראשון של השנה. הרווח למניה עמד על 37 סנט למניה, מעל ציפיות האנליסטים לרווח של 15 סנט למניה. גם הכנסות החברה היו גבוהות מהצפוי - 787 מיליון דולר לעומת ציפיות ל-776 מיליון דולר המהוות צמיחה של 18% לעומת שנה שעברה. הרווח הנקי של טוויטר לרבעון הוא 190 מיליון דולר, לעומת 60 מיליון דולר ברבעון המקביל בשנה שעברה. במקביל, נשיא ארה"ב דונלד טראמפ נפגש אתמול עם מנכ"ל טוויטר, ג'ק דורסי, בבית הלבן. טראמפ צייץ לאחר הפגישה כי "הייתה פגישה נהדרת. הרבה נושאים נידונו לגבי הפלטפורמה והעולם של רשתות חברתיות בכלל. אני מצפה להמשיך לקיים דיאלוג פתוח!", והוסיף לציוץ תמונה מהפגישה שנערכה.

חברת סנאפ  פרסמה בתום המסחר אמש את דוחותיה. סנאפ רשמה ברבעון הראשון של השנה הפסד למניה של 10 סנט, לעומת ציפיות האנליסטים להפסד של 12 סנט למניה. ההפסד הנקי של סנאפ עמד על 310 מיליון דולר ברבעון לעומת הפסד נקי של 385 מיליון דולר לפני שנה, שיפור של 20%. הכנסות סנאפ עומדות על 320 מיליון דולר, מעל ציפיות האנליסטים להכנסות של 306 מיליון דולר וצמיחה שנתית של 39%. המניה עלתה ב-2.5% במסחר המאוחר. 

יצרנית הצעצועים הסברו  זינקה אתמול ב-14% לאחר שהחברה עברה במפתיע לרווחיות ברבעון.

טבע  הודיעה אתמול כי היא מפסיקה את תכנית הפיתוח הקליני לשימוש של fremanezumab בכאב ראש מקבצי. ניתוח היתכנות של המחקר בשלב 3 לבחינת כאב ראש מקבצי ארעי גילתה כי היעד העיקרי של המחקר - שינוי ממוצע מהבסיס בממוצע השבועי של מספר התקפות כאב ראש מקצבי במהלך ארבעת שבועות הטיפול - לא צפוי להיות מושג.

עוד כתבות

אמיר ירון, נגיד בנק ישראל / צילום: דני שם טוב, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הנגיד יוריד את הריבית? שני נתונים שהתפרסמו ביממה מסבכים את התשובה

הלמ"ס פרסמה נתונים המציגים תמונה מורכבת: צמיחה של 3.1% וחוסן כלכלי, לצד אינפלציה בשפל של 1.8% ● על רקע התחזקות גם של השקל, נגיד בנק ישראל יצטרך להכריע האם הוא להמשיך להקל על המשק - או שמא הצמיחה האיתנה ושוק העבודה ההדוק מחייבים עדיין ריסון

נתוני הלמ''ס / צילום: Shutterstock

בשוק וברשות ני"ע לא מאמינים יותר לנתוני הדיור של הלמ"ס

ברשות ני"ע מחמירים את חובות הדיווח של יזמיות המגורים הציבוריות, מחשש שהמחירים בפועל נמוכים יותר בשל המבצעים ● זאת, בעוד שהשבוע דיווחה הלמ"ס על חודש שני ברציפות של עליות במחירי הדירות ● רשות ני"ע: "צריך להבין שכל מבצעי הקבלן מגלמים ירידה במחיר האפקטיבי"

שר הכלכלה ניר ברקת / צילום: דני שם-טוב, דוברות הכנסת

ניר ברקת יצא נגד הבורסה, והתנצל: "הוכיחה את עוצמתה"

שר הכלכלה טען כי "רק חברות נכות מנפיקות בישראל", וכי "חברות ההייטק המצליחות הולכות ישר לאמריקאים" ● בנוסף הוא קרא להנפיק את רפאל ואת התעשייה האווירית בארה"ב ולא בבורסה המקומית ● בהמשך ברקת פרסם הבהרה: "הבורסה הישראלית הוכיחה את עוצמתה ואת חסינותה; אני מצר על הניסוח הלא מוצלח"

שותפי קרן קינטיקה ואלכס מור מ־8VC / צילום: לינוי ברק קורין

"נקסט ויז'ן לרחפנים" - ההשקעה החדשה של מייסד פלנטיר בישראל

קרן 8VC של מייסד פלנטיר נכנסה כמשקיעה מוקדמת בסטארט־אפ לייטויז'ן, המפתח מצלמות לרחפנים ● קרן הדיפנס־טק קינטיקה השתתפה במהלך

כוחות איטלקיים לצד סירת מהגרים, בסמוך לאי למפדוזה / צילום: Reuters, Juan Medina

"מצור" בים התיכון: איטליה משנה את כללי המשחק נגד ההגירה הלא־חוקית

במסגרת רפורמה דרמטית, איטליה תאפשר לחיל הים למנוע כניסת סירות מהגרים למים הטריטוריאליים ולגרשם למדינות שלישיות שהוגדרו "בטוחות" ● החוק החדש גם מטיל קנסות כבדים על ארגוני הסיוע למבקשי המקלט, ומהווה חלק מהחרפת המאבק האירופי בהגירה הלא־חוקית

משאבות נפט באזור קלגרי, אלברטה / צילום: Reuters, Todd Korol

בעידוד הבית הלבן: המחוז הקנדי העשיר שדורש להתנתק מהמדינה ולקבל עצמאות

אלברטה, "טקסס של קנדה", מאסה בשלטון הליברלי באוטווה ובמיסוי הכבד, והיא דוהרת למשאל עם על היפרדות ● בעוד שהרוב הקנדי מזועזע מהרעיון להפוך ל"מדינה ה-51 של ארה"ב", הבדלנים במחוז עשיר הנפט רואים בדונלד טראמפ ובמקורביו בני ברית אסטרטגיים

להבות עולות מבניין שנפגע בתקיפה אווירית ישראלית בדרום לבנון בתחילת החודש / צילום: ap, Mohammad Zaatari

הסיבה להתגברות התקיפות בלבנון - היערכות למלחמה עם איראן

צה"ל מגביר את הקצב ומתמקד במשגרים ומחסני אמל"ח למקרה שחיזבאללה יצטרף לאיראן ● בעקבות התקיפות צה"ל שנמשכות, גורמים בלבנון מנהלים מגעים אינטנסיביים עם ארה"ב ודורשים "לרסן את ישראל" ● משמרות המהפכה באיראן פתחו בתרגיל נרחב במצר הורמוז ● עדכונים שוטפים

אילוסטרציה: Shutterstock

המרוויחים של ולנטיינ'ס דיי: ענפי התכשיטים, הקוסמטיקה והפרחים

גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי ● מנתוני הפניקס גמא עולה כי רוב התכשיטים נרכשו בשבוע החולף בחנויות, בעוד קוסמטיקה נרכשה בעיקר באונליין

עפולה / צילום: Shutterstock

קשישה חיה 50 שנה בדירה שלא רשומה על שמה. האם היא הבעלים החוקיים?

קשישה בת 80 גילתה כי הדירה שבה התגוררה מאז שנות ה־60 רשומה על שם המדינה ● למרות היעדר כל מסמך בכתב, בית המשפט קבע כי בנסיבות חריגות של "זעקת ההגינות" ניתן להכיר בבעלותה על הדירה

ניצול קשישים / אילוסטרציה: Shutterstock

"זעקת הקשישים נשמעת לרחוק": מאחורי החלטת העליון נגד חברות האשראי

ביהמ"ש העליון קיבל את הערעור ואישר את הבקשה בתביעה הייצוגית נגד ישראכרט, כאל ומקס, בטענה כי לא מנעו את התופעה הידועה כ"עושק הקשישים" ● מה פסק המחוזי, מהן השלכות פסק הדין, וכיצד נפעל מעכשיו במקרה של הונאה? ● גלובס עושה סדר

מנכ''ל החברה הרוכשת פאלו אלטו נטוורקס ניקאש ארורה / צילום: איל יצהר

ההודעה שקיבלו עשרות עובדים: מזל טוב, תפוטרו בעוד שנה

כ־10% מעובדי סייברארק בישראל, כולל בעלי ותק של עשור ויותר, גילו במייל ישיר מפאלו אלטו כי תפקידם יבוטל בעוד 12-3 חודשים, וישנם מנהלים שאף לא ידעו מי מהצוות שלהם יפוטר ● המהלך מעורר שאלות על המחיר האנושי של עסקאות הענק בהייטק

מניות הבנייה מזנקות / צילום: Shutterstock

המומחים לא מאמינים לנתוני הלמ"ס. אז למה מניות הבנייה זינקו, ומה יקרה למחירים?

בעקבות המדד הנמוך, המשקיעים בת"א מתמחרים הורדת ריבית בשבוע הבא, מה שמשפיע לחיוב על מניות הנדל"ן, שזינקו בחדות בבורסה ● רונן מנחם ממזרחי טפחות: "מדד המחירים לצרכן, שהפתיע למטה, מגביר את הסיכוי להורדת ריבית" ● יובל אייזנברג, מנכ"ל בית ההשקעות אם אס רוק: "נתוני הלמ"ס לעליות מחירים משובשים לחלוטין. להפך - רואים קבלנים קטנים שפושטים רגל"

היקף העסקאות בירידה, אבל מחירי הדיור עולים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

דירה ממוצעת נמכרת כבר ב־2.3 מיליון שקל, ומשכנתאות היוקרה מטפסות

היקף העסקאות שבוצעו בשנה שעברה עמד על 80% לעומת שנה ממוצעת, אבל המחיר הממוצע של דירה ברבעון הרביעי של 2025 היה הגבוה ביותר אי־פעם ● 40% מהמשכנתאות נלקחו על דירות של 3 מיליון שקל ומעלה, וחלק ניכר מהעסקאות מתרכזות בתל אביב והמרכז

הסקר שמרעיד את דמשק: מה חושבים הסורים על ישראל?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: חברה־בת של סקוטיה בנק הקנדי חיסלה את כל ההחזקות שלה באלביט, האזרחים באיראן מתמודדים עם אבל לאומי וחרדה, ו־59% מהסורים סבורים כי שלום עם ישראל אפשרי • כותרות העיתונים בעולם

שינוי היסטורי: "כנען" במקום "פלסטין" בגלריות המוזיאון הבריטי

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: מה יכול להבטיח החלפת משטר באיראן בצורה יעילה, המוזיאון הבריטי החליט להסיר את המילה "פלסטין" מתערוכות, ובית המשפט הבריטי פסל את הגדרת Palestine Action כארגון טרור • כותרות העיתונים בעולם

מחלקת העסקים של ארקיע / צילום: ארקיע

ארקיע משיקה קווים חדשים ומחלקת עסקים גם בטיסות לאירופה

בין היעדים החדשים שארקיע מתכננת להפעיל בקיץ הקרוב נמנים פוקט שבתאילנד, מלאגה ואיביזה בספרד וכן וילנה בליטא ● בנוסף משיקה החברה מחלקת עסקים גם בקווים לאירופה, לראשונה בתולדותיה. כמה זה יעלה?

עו''ד ספי זינגר, יו''ר רשות ניירות ערך / צילום: עופר עמרם

רשות ני"ע מקדמת: מניות ציבוריות יקבלו מסלול ירוק לרישום בחו"ל

בימים אלה, רשות ני"ע בוחנת החלה של המודל הקנדי, שיקל רגולטורית על חברות ציבוריות ישראליות ויאפשר להן קבלה מהירה לוול סטריט ● במקביל, רשות ני"ע סימנה את הקבלנים: בונה מודל דיווח חדש שיאלץ אותם למחוק את המבצעים היצירתיים ממחיר הדירה

אלי גליקמן, נשיא ומנכ''ל צים / צילום: איתי רפפורט - חברת החדשות הפרטית

מכירת צים במעל 4 מיליארד דולר - מכה לשורטיסטים ולאנליסטים שלא האמינו בה

פרמיה משמעותית של כמעט 60% על מחיר השוק שישלמו קרן פימי והפג-לויד עבור חברת התובלה הימית, צפויה להסב הפסדים כבדים לשורטיסטים שהימרו נגדה ● אבל גם אנליסטים שמסקרים את צים "פספסו" את האפסייד במכירה: אף אחד מהם לא המליץ לקנות את המניה

נתי סיידוף, יו''ר שיכון ובינוי / צילום: איל יצהר

לאחר מחיקת ענק בשדה דב: שיכון ובינוי מכניסה את השכרת הדירות לשלד בורסאי

בשנים האחרונות, נאלצה חברת הבנייה של נתי סיידוף להכיר במחיקות עתק של 1.5 מיליארד שקל בגין ייזום נדל"ן במתחם שבצפון ת"א ● כעת היא מכניסה את הפעילות לבורסה באמצעות מיזוג לשלד לפי שווי של 270 מיליון שקל

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

חמינאי מאיים על טראמפ: נושאת מטוסים? נוכל להטביע

וויטקוף וקושנר ייפגשו היום בזנ'ווה עם נציגים איראניים, בניסיון אחרון להגיע להסכם שיימנע מלחמה ● הרמטכ"ל זמיר התריע בפני הדרג המדיני על פוטנציאל לערעור היציבות ביהודה ושומרון בחודש הרמדאן ● מחאות באיראן לקראת השלמת 40 ימי האבל מאז הטבח שביצע המשטר במוחים ● דיווחים שוטפים