גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בכיר במקדונלד'ס מספר על רכישת הסטארט-אפ הישראלי: "דינמיק יילד תשפר את היעילות שלנו"

ענקית המזון המהיר רכשה את החברה הישראלית לפני כחודשיים תמורת 300 מיליון דולר ● דניאל הנרי, מנהל מערכות המידע (CIO) של מקדונלד'ס: "לקוחות מצפים מאיתנו לחוויה אישית. אנחנו מרוצים מהיכולת של דינמיק יילד לעבד מידע רב ולתת המלצות בזמן אמת"

סניף של מקדונלד'ס / צילום: Shutterstock, א.ס.א.פ קריאייטיב
סניף של מקדונלד'ס / צילום: Shutterstock, א.ס.א.פ קריאייטיב

חברת מקדונלד'ס  מתכננת להפוך את ההזמנות במסעדותיה לחוויית קנייה כמו באתר של אמזון, עם "טיפים" וקידום של מה שבתפריט. במרץ הכריזה ענקית המזון המהיר האמריקאית כי תשקיע מעל 300 מיליון דולר ברכישת דינמיק יילד (Dynamic Yield), חברת טכנולוגיה ישראלית שמתמחה בסיוע לחברות לבצע פרסונליזציה של המכירות שלהן ללקוח. מקדונלד'ס תשתמש בטכנולוגיה של  דינמיק יילד, למשל כדי להעביר בזמן אמת את מה שהיא מציעה ללקוחות במסעדות ה-Drive-Through שלה (שירות לנהגים חולפים).

אם בחוץ חם, ייתכן שהתפריטים הללו יציעו יותר משקאות קרים. הטכנולוגיה עשויה גם להדגיש פריטים שלקוחות אחרים אוהבים. ללקוחות שיתירו לחברה לעקוב אחרי הרגליהם, יוצעו תפריטים שעשויים להכיל פריטים שהם הזמינו בעבר.

החברה מתכננת לשלב את הטכנולוגיה הזו עם יוזמות דיגיטליות אחרות שלה, כמו היישום הטלפוני והקיוסקים להזמנה עצמית שהיא מתקינה במסעדותיה (ומקובלים בישראל). היעד הרחב יותר הוא חוויה אישית יותר ללקוחות. 

דניאל הנרי, מנהל מערכות המידע (CIO) של מקדונלד'ס, שוחח עם "וול סטריט ג'ורנל" על הטכנולוגיה שמשנה את חוויית המשתמש

איך אתה מכניס טכנולוגיה למסעדות מבלי להרתיע לקוחות שאינם טכנולוגיים באופי שלהם?
"במסעדות שלנו יש אופציות רבות: יש הזמנות ותשלום במובייל, יש לך את הקיוסקים, יש עדיין את דלפק ההזמנות המסורתי, ויש את הנהגים. יש גם משלוחים. יש הרבה דרכים לאינטראקציה עם החברה".

מקדונלד'ס שילבה מאוחר יחסית אפשרות של הזמנות במובייל בהשוואה לכמה מתחרות שלה. האם החברה מנסה כעת להאיץ את המעבר הטכנולוגי?
"כשאתה בודק את חוויית הלקוחות, אתה רוצה להיות בטוח שאתה מתכוון למה שאתה עושה בפועל. כשאתה מסתכל על הגודל שלנו, חשוב שנעשה את זה מדויק, כי יש לזה אפקט על קהל רחב של לקוחות - לא רק שלנו אלא גם על הצוות שלנו - העובדים במסעדות. אנחנו לוקחים סיכון במידה נכונה כדי לוודא שאנחנו מספקים טכנולוגיה למסעדות וללקוחות שלנו".

איך ייראה שירות אישי יותר במסעדה ממוצעת של מקדונלד'ס?
"אם לקוח יסכים לזהות את עצמו בפנינו, כלומר להתחבר ליישום המובייל שלנו ולאפשר לנו לזכור את ההזמנות האחרונות שלו, נוכל לספק לו חוויית הזמנה מותאמת אישית. השירות יהיה נוח יותר. עם הטכנולוגיה של דינמיק יילד אנחנו יכולים כעת להציע פריטים שהם באופנה - לספר ללקוח איך מתנהגים לקוחות אחרים. אנחנו יכולים לראות אם יש לנו הזדמנות להציע ללקוח משהו שהוא לא מכיר עדיין ויכול להיות מעניין לו. זה להתרחק מטיפול המוני לטובת טיפול אינדיבידואלי".

איך ההיענות של הלקוחות להצעות הללו?
"אנחנו לוקחים את הפרטיות מאוד ברצינות כאן, ואנחנו לא הולכים לעשות שום דבר שהלקוחות לא מאשרים לנו. לכן, בהמשך הדרך, כשנהיה מותאמים יותר לכל לקוח באופן אישי, תהיה לו גם אופציה להציע לנו משוב".

האם המטרה היא לבנות סוג של פרופיל לכל לקוח?
"המטרה היא לבנות חוויה של אחד על אחד. כשאתה מתחבר ליישום המובייל, יש לנו את הפרופיל שלך, וזה הולך להמשיך להתרחב. אבל כעת אנחנו מתמקדים בשאלה איך אנחנו מביאים ללקוח מידע רלוונטי מהנתונים שיש לנו מחוג רחב של לקוחות".

תוכל לתת דוגמה של איך מנוע הפרסונליזציה של דינמיק יילד יעבוד?
"יש לנו כמות אדירה של נתונים. אם חושבים על החוויה של הלקוח הלקוח שמזמין מהרכב - אנחנו יכולים כעת להבין מה מזג-האוויר, מה אורך תור המכוניות בחוץ. אנחנו יכולים לקבל נתונים על מה שמזמינים לקוחות אחרים במסעדה מסוימת באתר מסוים. אנחנו יכולים להתחיל להציע פריטים בהתבסס על כל המידע הזה. לכן, אם קר בחוץ, ואנחנו יודעים שמי שקונה עוגת תפוחי עץ יקנה גם קפה, אנחנו יכולים להבליט את הדברים הללו - לעשות קידום ללקוח שלנו. והנתונים ממשיכים להצטבר: אחרי כל אינטראקציה עם לקוח, המערכת חכמה יותר ויותר".

למה מקדונלד'ס חושבת שהיא צריכה לעשות את זה?
"הלקוחות שלנו אומרים לנו שזו הציפייה שלהם, כי זו הסביבה שבה הם נמצאים בחיי היומיום. כשאתה עושה קניות מקוונות, כולל רכישת כרטיסי טיסה - בכל היבט של החיים החוויה הופכת להיות אישית-פרטית".

אתם מצפים לכך שחוויה יותר אישית ומותאמת תגדיל את המכירות?
"זה מנוע של צמיחה עסקית, בוודאי, אבל זה גם עניין של מתן שירות נוח יותר ללקוחות. זה גם פישוט של הטכנולוגיה לעובדים שלנו. זו חוויה כוללת - הנעת מכירות היא היבט אחד, אבל גם שיפור של חוויית הלקוח היא היבט חשוב. כשאתה רואה לקוחות חוזרים ומציע להם פריטים משתנים, זה מגדיל את ההזמנה הממוצעת?".

איך העסקה של דינמייק יילד משפיעה על שירות ההזמנות מהמכונית, שבו מקדונלד'ס רושמת את אחת התקופות האיטיות בתעשייה?
"אנחנו יכולים לראות שהתורים של המכוניות הם ארוכים, וייתכן שנוכל לפשט את התפריט כדי לזרז את תהליך ההזמנה. אם נקבל מהלקוח את הרשות לזהות אותו, נוכל להציע לו את מה שהוא הזמין בפעמים הקודמות, וכך לזרז את התהליך. אנחנו רואים הרבה הזדמנויות, לא רק לשפר את חוויית ההזמנה מהמכונית, אלא גם את היעילות".

מקדונלד'ס משרתת כ-68 מיליון לקוחות ביום. יש אתגרים בסריקה של כל-כך הרבה נתונים?
"הגודל שלנו הוא הנכס הגדול ביותר שלנו. תמיד ניסינו להתאים את הטכנולוגיה לממדים של מקדונלד'ס. אנחנו מרוצים מהיכולת של דינמיק יילד לעבד כמויות אדירות של נתונים ולתת את ההמלצות הללו בשבריר שנייה. עשינו הרבה עבודת פיתוח בשיתוף עם דינמיק יילד כדי לוודא שהטכנולוגיה לא מאיטה את חוויית הלקוח אלא מזרזת אותה".

יש תובנות ספציפיות שהחברה הפיקה מהטכנולוגיה הזו עד כה - למשל על התנהגות הלקוחות?
"אנחנו עדיין בשלב מוקדם מאוד. יצרנו הרבה דגמי אבטיפוס. למזלנו, אנחנו לא צריכים לדעת הכול מההתחלה. אנחנו נלמד תוך כדי, אבל מה שאנחנו יודעים הוא שלפרסונליזציה יש כמות אדירה של ערך ללקוחות ולעסקים שלנו. זה תחום שנמשיך להשקיע בו".

אין סכנה של הישענות יתר על טכנולוגיה למתן חוויה אישית, לעומת מענה אנושי במסעדות?
"טכנולוגיה נמצאת בכל דבר שאנחנו עושים, אין בכך ספק. הדור הבא יכיר רק טכנולוגיה. לכן יש ציפייה שנמשיך להשקיע בטכנולוגיה, אבל מקדונלד'ס היא בעסקי אנשים. זה לא הולך להשתנות. עכשיו זה עניין של להשלים את העסק האנושי כדי לשפר עוד יותר את חוויית השירות". 

עוד כתבות

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

עליות קלות בנעילת הבורסה; נובה טיפסה ב-4%, נייס ב-3%

ההתפתחות הבטחונית בצפון העיבה על הבורסה ● השקל נסחר בתנודתיות מול הדולר ● אלארום זינקה ב-20% ● מאסיבית, יצרנית מדפסות התלת מימד צנחה ב-13% ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

השקל נחלש בחדות מול המטבעות הזרים. אלו הסיבות

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת, הכוללת עשרות חברות ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אך לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה"

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה - או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לארה"ב, וכיצד תושפע הפעילות בישראל?