גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

האתגרים של טאבולה ואאוטבריין ופיטורי ענק ב-HP: מה קרה השבוע בהייטק

המיזוג של טאבולה ואאוטבריין הוא שיעור במנהל עסקים, קרן CVC נותנת אמון באיירון סורס וחברת הפינטק שגייסה 100 מיליון דולר ● כל מה שקרה השבוע בתעשיית ההייטק

קוסטמן, מנכ"ל אאוטבריין, גלאי, מייסד ומנכ"ל משותף אאוטבריין, סינגולדה, מייסד ומנכ"ל טאבולה ומניב, COO טאבולה / צילום: נועם גלאי
קוסטמן, מנכ"ל אאוטבריין, גלאי, מייסד ומנכ"ל משותף אאוטבריין, סינגולדה, מייסד ומנכ"ל טאבולה ומניב, COO טאבולה / צילום: נועם גלאי

 

לקבלת הסיכום השבועי במייל.

לא חשבתי שאפרסם שוב סיכום שבועי השבוע, אבל שני ימי העבודה יצרו לא מעט חדשות. בראשן - שתי עסקאות הקשורות לחברות ישראליות ותיקות, שהיה קיים סימן שאלה לגבי היכולת של המשקיעים לממש כעת את האחזקות או "להיפגש" עם הכסף - איירון סורס (פרטים בחלק הבא) והמיזוג של טאבולה ואאוטבריין, עליו הודיעו שתי החברות ביום חמישי.

שתי החברות עוסקות בהמלצות תוכן, והשנים הארוכות שהן התחרו זו בזו יכולות לפרנס קורס שלם (ומרתק) במנהל עסקים. יצירת שוק חדש וחינוך הלקוחות, תחרות מרה שפגעה ברווחיות של שתיהן (ואולי הרבה יותר מכך), נסיונות רבים להגיע להסכמה לגבי מיזוג, ההתמודדות עם השליטה הגוברת של פייסבוק וגוגל בשוק הפרסום אונליין, דחיית חלומות ההנפקה בוול סטריט, הוספת מנכ"ל-שותף באאוטבריין, וגם המבנה הפיננסי של החברה הממוזגת. וזה לא נגמר - מפה ואילך יהיה לא פחות מסקרן.

מבנה העסקה: בעלי המניות של טאבולה מקבלים 70% מהחברה הממוזגת. בעלי המניות של אאוטבריין מקבלים 30% ו-250 מיליון דולר. אדם סינגולדה, מייסד ומנכ"ל טאבולה, יהיה מנכ"ל החברה הממוזגת. בחודשים הקרובים יישבו מנהלי שתי החברות וידונו באופן שבו תמוזג החברה החדשה.

חמש הערות על המיזוג:

  1. שתי החברות ישראליות, פועלות באותו תחום, אך התרבות הארגונית שלהן שונה זו מזו באופן משמעותי. אאוטבריין נחשבת יותר תאגידית, מסודרת, שמרנית במידה מסוימת, כבר כמה שנים שהתרבות הסטארט-אפיסטית לא שולטת בחברה. מנגד, טאבולה מצטיירת רעבה יותר, בועטת, פחות מובנית. יש שיגידו שכל אחת מהן משקפת את האופי של מי שהקים אותה ועומד בראשה.
    דוח של חברת KPMG העלה כי 83% מהמיזוגים נכשלים (לא מספקים ערך לבעלי המניות). מיזוג בין שתי החברות, שיצור חברה של מעל 2,000 עובדים (850 באאוטבריין, 1,400 בטאבולה) הוא לא דבר של מה בכך, גם אם נראה שהמיזוג הזה טבעי. יהיה צורך בשינוי דנ"א אדיר, וזה לא בהכרח יהיה קל.
  2. התחרות בין שתי החברות שחקה את הרווחיות של שתיהן, אך האם מיזוג של שתי החברות ששולטות בשוק הוא דבר טוב עבורן? אני כמובן בעד תחרות. אם היא מובילה למרוץ לתחתית, אז כנראה שהיה צריך למצוא לכך פתרון, אולי במודל עסקי שונה. במצב הנוכחי, המשאבים שהופנו לתחרות היו יכולים להיות מופנים למקומות אחרים, למשל השקעה בטכנולוגיה. עם זאת, תחרות גם מגדילה חדשנותמכיוון שהיא מחייבת את החברות לתת ערך נוסף ללקוחות.
    זה לא אומר שלחברה הממוזגת לא יהיה תמריץ כלל להשקיע בחדשנות, שכן היא עדיין מתחרה על שוק הפרסום אונליין, אבל מעניין אם בכל זאת תהיה לכך השפעה. אי אפשר להתעלם גם מהצד של הלקוחות, אתרי התוכן, שעלולים למצוא את התנאים שלהם נהיים פחות ופחות טובים.
  3. מה היה קורה אם מיזוג כזה היה מתרחש לפני שלוש או ארבע שנים? זאת כמובן שאלה היפותטית, שלאף אחד אין עליה תשובה. אולם אי אפשר להתעלם מההתעצמות של גוגל ופייסבוק בשוק הפרסום אונליין בשנים האלו. בשתי החברות ציינו כי המיזוג נועד להילחם בשתי הענקיות הללו, אבל יכול להיות שזה מאוחר מדי. הדרך לנצח אותן היא לא עצם החיבור, אלא באמצעות מתן ערך גדול יותר למפרסמים. בשתי החברות לא ציינו איך הן מתכוונות לעשות זאת, אבל שווה לעקוב.
  4. שתי החברות הוקמו ב-2006, אך המשקיעים שלהן לא "נפגשו" עם הכסף בכל השנים האלו. כעת קיבלו רק המשקיעים של אאוטבריין מזומן. סביר להניח כי גם המשקיעים של טאבולה ירצו לממש חלק מהאחזקות שלהם בשלב כלשהו, ולא מן הנמנע שבחברות מתכננים הנפקה. אני מעריך שזה לא יקרה בשנה-שנתיים הקרובות, שכן החברות צריכות להשלים את המיזוג, להשיל שומנים, לייעל את מבנה ההכנסות וההוצאות ורק אז להגיע לשוק הציבורי (אגב באאוטבריין ציינו כי יש מאות משרות פתוחות בשתי החברות, אך קשה לי להבין איך מיזוג כזה יסתיים בלי פיטורים בכמות לא זניחה).
  5. האם המיזוג בין שתי החברות בכלל יעבור את אישור רשות התחרות? התשובה טמונה בשאלה מה בוחנים- האם את המונופול שיווצר בתחום המלצות התוכן או את שוק פרסום האונליין כולו. מהצד של המפרסמים לא מדובר במונופול שכן הם יכולים לפרסם בשלל פלטפורמות אחרות, אבל אתרי התוכן יעבדו עם חברה אחת במקום עם שתיים. עם זאת, גם לאתרי התוכן יש אפשרויות נוספות. ענת ביין-לובוביץ' ניתחה את הסוגיה באופן מעניין ומעמיק.

הידיעה על המיזוג.

פרשנות נוספת על המיזוג.

המשקיעה שתיקח את איירון סורס להנפקה

קרן ההשקעות הפרטיות CVC רוכשת כ-25% ממניות חברת איירון סורס הישראלית בכמעט חצי מיליארד דולר. החברה לא מנפיקה מניות חדשות והכסף לא יוזרם לקופת החברה, אלא ישולם לבעלי המניות הקיימים.

איירון סורס הוקמה ב-2011 על ידי תומר בר זאב והאחים רועי, אייל ואיתי מילרד, המחזיקים יחד בקרוב ל-45% מהמניות בה. בעלי מניות נוספים הם ויולה ונצ'רס שמחזיקה בכ-14% הקרנות 83North ודיסרפטיב של טל ברנוח, סבן ונצ'רס, לאומי פרטנס וכלל תעשיות. איירון סורס גייסה במהלך השנים סכום של 120 מיליון דולר, כאשר ייתכן שחלק קטן מהסכום שימש לסקנדרי (שימו לב - שלמה דברת ורונן ניר מויולה ונצ'רס היו מעורבים גם בעסקת הזאת וגם במיזוג מהאייטם הקודם, מהצד של אאוטבריין)

הבשורה בעסקה הזאת היא אמונה של CVC שהיא יכולה למכור את החברה או להנפיק אותה, דבר שלפי דיווחים, באיירון סורס לא הצליחו לעשות בשנים האחרונות. זאת למרות שהחברה רווחית, ואף חילקה בשנים האחרונות דיבידנדים של מעל 200 מיליון דולר לבעלי המניות שלה. כעת החברה מתכוונת לחלק דיבידנד של 100 מיליון דולר נוספים, אך טרם הוגשה בקשה לבית המשפט לחלוקת הדיבידנד.

לידיעה המלאה.

עוד דברים מעניינים מהשבוע האחרון:

  • לקוחות אמזון זועמים על החדירה לפרטיות? ד"ר יואל מארק, הישראלית הבכירה ביותר בענקית הקמעונאות המקוונת, מסבירה למה זה דווקא לטובתנו. בראיון לגיליון 50 המשפיעות של "ליידי גלובס" היא גם חושפת את הרציונל שמאחורי אלקסה, העוזרת האישית הדיגיטלית הפופולרית בעולם.
  • חברת HP מפטרת עד 9,000 עובדים ברחבי העולם (16% מכוח האדם שלה). לא מן הנמנע שזה יפגע גם בישראל, בה מועסקים כ-3,000 עובדים.
  • הרפורמה בבריטניה שהעבירה את הכוח לצרכניםומלמדת איך מעודדים את תעשיית הפינטק.
  • מיקרוסופט חשפה בהפתעהטלפון חכם מתקפל חדש.
  • התיאוריה ששיגעה את הרשת: האם בוריס ג'ונסון מנסה לרמות את מנגון החיפוש של גוגל? (זה מעניין!)
  • הודעה זו תשמיד את עצמה תוך 5 שניות: הפיתוח החדששל ווטסאפ.
  • אינקוגניטו גם בניווט: גוגל משיקהכלי פרטיות ואבטחה חדשים.

ומה בתעשייה:

גיוסי הון:

  • חברת הפינטק ראפיד (Rapyd), המפתחת פלטפורמה להעברת תשלומים גלובליים דרך העברות בנקאיות, ארנקים דיגיטליים, מזומן ואמצעי תשלום נוספים, הודיעה היום (ד') על גיוס של 100 מיליון דולר (בסך הכל גייסה עד כה 160 מיליון דולר). ראפיד הוקמה בתחילת 2016 על ידי אריק שטילמן, המכהן כמנכ"ל, ארקדי קרפמן ועומר פריאל. את הסבב הובילה קרן Oak HC/FT והשתתפו בו הקרנות Tiger Global ו-Coatue, והמשקיעות הקיימות בחברה ג'נרל קטליסט, טרגט גלובל, חברת התשלומים סטרייפ, והקרן הישראלית Entree קפיטל. לפי דיווח של טקראנץ' הגיוס בוצע לפי שווי של מיליארד דולר, גידול של יותר מפי שלושה בתוך שבעה חודשים. לידיעה המלאה.
  • חברת Waycare, שמפתחת פלטפורמה לניטור וחיזוי של אירועים בכבישים, הודיעה על גיוס של 7.3 מיליון דולר (בסך הכל גייסה עד כה כ-10 מיליון דולר). החברה הוקמה ב-2016 על ידי שי סוזן נעם מי-טל ועידן האן. הגיוס הובל על ידי SJF Ventures, בשיתוף הקרנות Next Gear Ventures, UpWest, Innogy, Spider Capital, Goldbell, Zymestic Solutions, ו-Janom.
  • חברת טריגו, שמפתחת מערכות לחנות ללא קופה, הודיעה כי ענקית הקמעונאות הבריטית Tesco הצטרפה לסבב גיוס A, עליו הודיעה לפני כשבועיים. הסבב היה בהיקף של 22 מיליון דולר, מתוך 29 מיליון דולר שהחברה גייסה עד היום בסך הכל, אך בטריגו לא חשפו מה סכום ההשקעה של Tesco. המשקיעים האחרים בחברה כוללים את הקרנות ורטקס, Red Dot Capital ו-Hetz Ventures. החברה הוקמה בשנה שעברה על ידי האחים דניאל ומיכאל גבאי.

לסיכום השבועי הקודם.

עוד כתבות

ד''ר גלית קאופמן / צילום: יונתן בלום

האחות ששברה את תקרת הזכוכית - ומונתה לראשונה למנכ"לית בית חולים

ענף הבריאות סוער בימים האחרונים לאחר שלראשונה בישראל נבחרה אחות לנהל בית חולים, ובהסתדרות הרפואית אף כינו זאת "יום שחור" ● אבל לד"ר גלית קאופמן יש תוכניות גדולות לאסותא אשדוד ● עכשיו היא עונה למבקרים: "מי שמאוים לא מכיר את הרקע שלי" ● ראיון

הילה ויסברג ודין שמואל אלמס בשיחה עם בני סבטי / צילום: INSS

"בתוך שמונה חודשים צפויה עוד מערכה מול איראן, והיא תתמקד במשטר"

שיחה עם בני סבטי, מומחה לאיראן ב-INSS ● על התחזית להתפרקות משטר האייתוללות בתוך כשנתיים, מדוע אסטרטגיית טבעת האש לא צפויה להשתנות ומה יקרה בחזית מול חיזבאללה ● היום שאחרי במזרח התיכון, כתבה שנייה בסדרה

פיוש גויאל / צילום: לע''מ

שר התעשייה של הודו מסביר איך אפשר לנהל יחסים טובים עם איראן וישראל במקביל

מאז מלחמת חרבות ברזל, הודו היא בין המדינות הבולטות שממשיכה להעמיק את קשריה עם ישראל - כולל בתחום הביטחוני ● בריאיון לגלובס אומר השר פיוש גויאל שניו דלהי מחויבת לקדם את מסדרון IMEC בין הודו לאירופה וכי "ישראל היא גורם אינטגרלי במהלך" ● הוא מדגיש את הפוטנציאל בשיתופי פעולה בטכנולוגיה, ביטחון ופוד־טק, ומסביר כיצד הודו מצליחה לנהל יחסים מקבילים עם ישראל ואיראן

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: תדמית הפקות

רה"מ הנחה: לפנות 14 מאחזים ש"מייצאים טרור יהודי"

גורמי ביטחון: "החוות הפכו למוצבים קדמיים"; בלשכת נתניהו הכחישו ● השיחות הליליות של בכירי צה"ל ב-7.10 - גילויים חדשים, וההנחיות שלא בוצעו ● מסוק קרב פגע ב-7.10 ברכב מחבלים שהיו בו גם חטופות, שנפצעו מהתקיפה ● המונים הפגינו אמש מול בית הנשיא בירושלים בקריאה להקמת ועדת חקירה ממלכתית לאירועי 7 באוקטובר ● עדכונים שוטפים

ג'אקו 8 / צילום: יח''צ

שבעה מקומות וטווח חשמלי חריג: האם המכונית ההיברידית הזו מצדיקה את המחיר?

ג'אקו 8, הקרוס־אובר של ג'אקו, מציע עיצוב מרשים, אבזור שופע, מערכת הנעה מתוחכמת וטווח חשמלי ארוך ● יש מרווחים ממנו, אבל ברמת המחיר יש לו מעט מתחרים

בית בקיבוץ אשדות יעקב מאוחד / צילום: טל וולינסקי

עם נוף לשדות: בכמה נמכר בית עם 5 חדרים בקיבוץ אשדות יעקב?

מחיר הנכס גבוה בזכות המיקום והנוף, אך לא מדובר בעסקה היקרה ביותר בקיבוץ ● הקונה הוא תושב טבריה, שרכש אותו כדי לשנות אווירת מגורים ועל מנת שילדיו ייהנו ממוסדות החינוך האזוריים.

אילן ספריאל, בעלים משותף של יצרנית הטופו משק ויילר / צילום: משק ויילר

העסקה עם שטראוס הסתיימה בקנס. הרכישה החדשה תשנה בעיניו את פני השוק: "זה מתבקש"

"נסעתי בחולצת כפתורים למשרד היפה בתל אביב, אבל המשכורת לא הספיקה, אז קניתי קו חלב. כשכל החלבנים עבדו עם עיפרון מאחורי האוזן, אני אפיינתי תוכנת חלוקה" ● שיחה קצרה עם אילן ספריאל, בעלים משותף של יצרנית הטופו משק ויילר

בצלאל סמוטריץ', שר האוצר / צילום: מירי שמעונוביץ

תקציב 2026 אושר בממשלה

תקציב המדינה לשנת 2026 אושר כעת בממשלה ברוב גדול. בין היתר, אושרה הרפורמה במשק החלב שעמדה במחלוקת עד הרגע האחרון ● התקציב יעבור כעת לתהליך החקיקה בכנסת, בדרך לדד ליין לאישורו הסופי במליאה, ה-31 במרץ. עד אז, תוכנית התקציב עשויה עוד לעבור שינויים

מגמות סוף השנה בבורסות / צילום: Shutterstock

מה יעשו הדואליות היום בתל אביב, וההחלטה הגורלית של הפד השבוע

חודש דצמבר נפתח באווירה חיובית בשווקים, ומחר מניות השבבים צפויות לעלות בת"א ● נטפליקס תרכוש את וורנר ברדרס ופעילות הסטרימינג שלה, ולפי דיווחים יוון אישרה עסקת ענק עם אלביט ● ומה צפוי בהחלטת הריבית ביום רביעי הקרוב?

נטפליקס / צילום: Shutterstock, wutzkohphoto

כל מה שצריך לדעת על העסקה ההיסטורית בין נטפליקס לוורנר ברדרס

עבור נטפליקס מדובר בהימור מחושב על עתיד תעשיית הבידור ● במשך שנים החברה התבססה על רכישת תוכן מאולפנים אחרים ועל בניית הפקות מקור, אך לא החזיקה בבעלות מלאה על סטודיו גדול ● רכישת וורנר ברדרס מעניקה לה גישה ישירה לקטלוג עצום, לכוח יצירתי מוכר ולמותגים בעלי ערך ● וורנר ברדרס נכנסה למהלך המכירה מתוך רצון למקסם ערך עבור בעלי המניות על רקע שינוי עמוק בתעשייה

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

הגרושה מרוויחה פי 3: האם האב בכל זאת חייב לשלם מזונות?

המחוזי בחיפה קבע שלא ניתן להרוס אגף בבית משותף בלי הסכמה של כל הדיירים ● בית הדין הרבני הפחית מזונות אך חזר על כך שהאב מחויב בהם גם כשפערי ההכנסות משמעותיים לטובת האם ● בית הדין לעבודה קבע שמשקיע ששימש כעובד זכאי לפיצויי פיטורים ואף חייב את בעל השליטה לשלם חלק מהחוב ● 3 פסקי דין בשבוע

המייסדים: יונתן פסס, נדב שץ, יהלי סער, תום להט וגל שלזינגר / צילום: MNG

הם פרשו מהלימודים והקימו אתר שביקש לחולל מהפכה. זה הפך אותם למכונת מזומנים

טיילור ברנדס סיפקה לעסקים קטנים פתרונות מיתוג, וחלקה את השוק עם ענקיות כמו וויקס ופייבר ● שינוי כיוון כשברקע מהפכת ה-AI הביא אותה לתחום ביורוקרטי בארה"ב - שמייצר לה בשנה 100 מיליון דולר בהכנסות ו-40% צמיחה במכירות ● המנכ"ל יהלי סער: "הצלנו את העצמאים משעמום"

הרמטכ''ל, רא''ל אייל זמיר, בביקור ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

הרמטכ"ל בביקורת חריפה: "קורא לוועדת חקירה חיצונית"

הרמטכ"ל זמיר: קורא לוועדת חקירה חיצונית – ומפנה אצבע מאשימה לכל הדרגים ● למרות הפסקת האש: המדינה מונעת כניסת כתבים זרים לעזה ● טראמפ מתכנן להודיע על הקמת גוף שלטוני חדש בעזה ● בכיר אמריקאי: נכריז עד חג המולד, המשוואה: צה"ל יוצא מעזה, חמאס יוצא מהשלטון ● לשכת רה"מ: משלחת יצאה לקהיר במטרה להביא להשבה מיידית של החלל החטוף האחרון ● עדכונים שוטפים

השגרה החדשה של צו 8 / צילום: Associated Press, Tsafrir Abayov

המדרון החלקלק של צו 8: כך הפך גיוס החירום לשגרה שצה"ל התאהב בה

שנתיים אחרי 7 באוקטובר, צו 8 כבר מזמן אינו כלי חירום אלא מנגנון הגיוס היחיד של צה"ל ● ההישענות עליו יצרה שגרה יקרה, לא מפוקחת ולעיתים גם מנוצלת לרעה, עם סבבים מתמשכים ופערים גדלים בין החוק למציאות ● ניסיון החקיקה להסדרת המילואים נפל והצבא השלים עם הסיטואציה שנוחה לו, בעוד שבאוצר מזהירים: מיליארדי שקלים מתבזבזים

סמטת דיאגון מתוך ''הארי פוטר'' באולפני הוורנר ברדרס / צילום: Associated Press, Ross D. Franklin

נטפליקס תרכוש את אולפני הקולנוע וורנר ברדרס ופעילות הסטרימינג ב-72 מיליארד דולר

שירות הסטרימינג הגדול בעולם רוכש את האולפן המיתולוגי ב-72 מיליארד דולר, לפי שווי של 82.7 מיליארד דולר - ומקבל לידיו את HBO, "הארי פוטר", "חברים" וקטלוג מהעשירים בתעשייה ● רשתות CNN, TBS ו-TNT יפוצלו לפני השלמת העסקה

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה

יום המסחר צפוי להיפתח במגמה מעורבת, המניות הדואליות ידחפו קלות את המדדים כלפי מעלה ● בשוק החוב המקומי חוששים מהטון הניצי של בנק ישראל ● המשקיעים בעולם דרוכים לקראת החלטת הריבית בארה"ב, והצפי הוא להורדת ריבית שלישית ברציפות ● וגם: בבנק אוף אמריקה מאמינים שאמזון בדרך לעלייה של מעל 35% ● גלובס עושה סדר לקראת פתיחת יום המסחר

פרופ' יצחק פריד / צילום: רמי זרנגר

אחד מחוקרי המוח המובילים בעולם מקים מרכז מחקר חדש בישראל: "בעוד 20 שנה העולם יופתע ממה שעושים היום במעבדה"

פרופ' יצחק פריד גויס על ידי אוניברסיטת רייכמן כדי לעמוד בראש מכון מחקר שיתמקד בממשק שבין המוח האנושי לבינה מלאכותית ● בראיון לגלובס הוא מדבר על רצון חופשי, על הבעיה עם עודף מידע והאפשרות לתת לחולי דמנציה עוד כמה שנות זיכרון ● על המיזם החדש הוא אומר: "אני מקווה שימנע עזיבת מדענים"

התחדשות עירונית בתל אביב. להבטיח את הזכויות בחוזה / צילום: דיויד לוין

להגן על זכויות הדיירים: מה עושים כשיזם של פרויקט התחדשות עירונית נקלע לקשיים?

לאחרונה נקלעו כמה פרויקטים של התחדשות עירונית ברובעים 3 ו־4 בתל אביב לקשיים שהובילו לעצירתם ● אילו סעיפים חשובים כדאי לדיירים להוסיף לחוזה ההתקשרות עם היזם כדי להגן על עצמם, ומה עושים כשהפרויקט נתקע?

השימוש בתקנות חירום האמיר בתקופת הקורונה / צילום: Shutterstock

מדינת ישראל נמצאת במצב חירום תמידי. אלו המשמעויות

מאז הקמתה, הכנסת מכריזה מדי שנה על מצב חירום, דבר שאין לו אח ורע בעולם הדמוקרטי ● הדבר מאפשר לממשלה להתקין תקנות מיוחדות, וגם שומר על תוקפם של חוקים מסוימים ● וכך בג"ץ הגדיר את מגבלות הכוח בשעת חירום

הציור ''החלום (מיטה'') של פרידה קאלו מוצג בסותבי'ס, ניו יורק. נכס לאומי / צילום: Reuters, Lev Radin

על פער המחיר בין אומן לאומנית, בין פרידה קאלו לגוסטב קלימט

על אף השיא המרשים ששברה פרידה קאלו עם מכירת הציור היקר ביותר של אומנית אי־פעם, שוק האומנות רחוק מלהעניק לנשים מקום שוויוני ● דוחות מצביעים על עלייה במספר האומניות הפעילות, אך הן עדיין מהוות רק כרבע מהשוק, בעוד שהמכירות הגבוהות ביותר נותרות ברובן נחלתם של גברים ● ד"ר רות מרקוס מסבירה: "זהו לא פער של כישרון, אלא תוצאה של הדרה מערכתית רבת שנים"