גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

סגירה חיובית בבורסה: ת"א 90 קפץ בכ-1%, פרטנר זינקה בכ-6%

המדדים המובילים ננעלו בעליות ביום המסחר האחרון לשבוע על רקע היציבות בניו יורק ● דלתא קפצה לאחר הדוחות, מנייתה טאואר טיפסה ב-3.4%, יו ניבו זינקה בכ-5% ● מחזור המסחר הגיע ל-1.22 מיליארד שקל

הבורסה בתל אביב / צילום: איל יצהר
הבורסה בתל אביב / צילום: איל יצהר

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

17:30

יום המסחר האחרון לשבוע זה בבורסה בתל אביב ננעל בעליות על רקע היציבות בוול סטריט. מדד ת"א 35 עלה ב-0.3%, ת"א 90 קפץ בכ-1%, ומדד הבנקים עלה ב-0.6%. בסיכום שבועי, מדד ת"א 35 ירד השבוע ב-0.3%, ומתחילת השנה עלה ב-13.7%; מדד ת"א 90 ירד השבוע ב-0.6%, ומתחילת השנה עלה ב-32.3%.

טאואר  עלתה ביותר מ-3%, דלתא  קפצה לאחר הדוחות, פרטנר  בלטה בעלייה של יותר מ-6%, נייר חדרה  איבדה 3.7%, וואן טכנולוגיות  זינקה ב-4.7%, ערד  טיפס ב-1.7%.

מחזור המסחר בשוק המניות הגיע ל-1.22 מיליארד שקל.

15:00

יום המסחר החמישי והאחרון לשבוע מתנהל במגמה חיובית. החוזים העתידיים בארה"ב מצביעים על נטייה שלילית לקראת פתיחת המסחר שם, וזאת כשהמשקיעים ממשיכים לעקוב אחר הנתונים הכלכליים המתפרסמים, וממתינים לחדשות על אודות מלחמת הסחר הנמשכת בין ארה"ב לבין סין.

בצד החיובי של מדד ת"א 35, יחידות ההשתתפות של דלק קידוחים  מטפסות בכ-6% ומניית בעלת השליטה בשותפות, קבוצת דלק , עולה בכ-4.5%.

עוד בצד החיובי, מניית טאואר   מתחזקת בכ-4%-3% אחרי ירידה של כ-4% שרשמה אתמול על רקע פרסום דוחותיה הכספיים לרבעון השלישי.

מניית בזק  עולה בכ-1.5%, בהמשך לטיפוס של כ-3% שרשמה אתמול.

בצד השלילי של המדד המוביל, מניית החברה לישראל  נחלשת בכ-3% ומניית החברה הבת שלה, כיל  , מאבדת כ-2%. בזן , חברה בת נוספת של החברה לישראל, נסחרת בשינויים מתונים, על רקע פרסום דוחותיה הכספיים לרבעון השלישי של השנה, לגביהם ציינו בלאומי שוקי הון כי התוצאות טובות למרות העונתיות.

עוד על רקע פרסום דוחות הרבעון, מניית דלתא  קופצת בכ-7%, מניית גלוברנדס  מטפסת בכ-6%-5% ומניית קבוצת גאון  מתחזקת בשיעורים דומים.

חברת פרטנר   הודיעה אמש באופן רשמי על מינוי כונס נכסים קבוע למניות החברה המוחזקות על-ידי חיים סבן, ומנייתה מטפסת היום בכ-7%. מניית המתחרה סלקום   מוסיפה לערכה כ-4%-3%.

מניית אנרג'יקס  מוסיפה לערכה כ-4% וזו של אנלייט  עולה בכ-1.5%-1%, אחרי שבימים האחרונים השתיים סבלו מירידות שערים משמעותיות.

בין מניות הקנאביס, זו של יוניבו  קופצת בכ-10%, אחרי שהחברה הודיעה הבוקר על הסכם למכירת קנאביס רפואי המחליף הסכם קיים.

במסחר באג"ח הקונצרניות נרשמת מגמה חיובית, ובמסחר באג"ח הממשלתיות נרשמת מגמה דומה.

בלאומי שוקי הון התייחסו בימים האחרונים לנעשה בשוק האג"ח הקונצרני, וציינו כי "מגמת ירידת המרווחים שהחלה באמצע חודש אוגוסט נמשכת בעיקר על רקע ירידת התשואות באפיק הממשלתי והמעבר להשקעה באג"ח קונצרני מתוך רצון להשביח את רמת התשואות בתיקים".

עוד ציינו, כי "השוק הקונצרני גם ממשיך ליהנות מהמשך המגמה החיובית בשוקי המניות בעולם ובארץ הנסחרים בסמוך לרמות שיא של התקופה האחרונה".

בעניין כדאיות ההשקעה באפיק הקונצרני ציינו, כי "למרות הירידה ברמת המרווחים אנו סבורים כי ההשקעה באג"ח קונצרני די סבירה, בעיקר על רקע היעדר החלופה בשוק האג"ח הממשלתי המציע תשואות אפסיות. יש לציין כי רמת המרווחים אכן די נמוכה, אולם מדובר ברמה מעט נמוכה מהממוצע של השנים האחרונות".

בין המלצותיהם, בלאומי שוקי הון סבורים כי כדאי לבצע "הגדלה הדרגתית של החשיפה לאפיק הקונצרני", וכי "בתשואות ובמרווחים הנוכחיים יש להתרכז בעיקר בהשקעה בסדרות בדירוג קבוצת A".

עוד ממליצים שם על השקעה במח"מ קצר-בינוני של עד 5 שנים, ומעניקים עדיפות "להשקעה באג"ח שקלי לא צמוד". כן סבורים שם כי ישנה עדיפות לבצע השקעה "ישירה בסדרות חלף השקעה באינדקסים".

11:30

המסחר בת"א מתנהל בעליות קלות. מדד ת"א-35 מוסיף כ-0.25%, ומדד ת"א-125 עולה בכ-0.4%. מדד ת"א-90 מתחזק בקרוב ל-0.8%.יחידות ההשתתפות של דלק קידוחים  מובילות את העליות במדד המוביל, ומתחזקות ביותר מ-4%. עליות בשיעור דומה נרשמות במניית טאואר  . מדד הנפט והגז עולה ב-1.3%.   

09:45

המסחר בבורסת ת"א נפתח הבוקר בעליות שערים. מניית טאואר   מובילה את העליות עם זינוק של כ-5%, לאחר שחזרה מהמסחר בניו יורק אתמול עם פער חיובי בשיעור דומה.

המדדים המובילים עולים ב-0.5%-0.4%, רובן הגדול של מניות ת"א-35 נסחרות בעליות, בהובלת קבוצת דלק  ובזק . מניית פריגו  , שחזרה מניו יורק עם פער חיובי של 1.4%, עולה באותו שיעור. עוד בדואליות, לייבפרסון   מתחזקת בכ-1.5%.

מדד הבנקים נסחר נגד המגמה ומאבד 0.3%, בהובלת מניית לאומי  שמאבדת קרוב ל-1.5%. את הירידות במדד המוביל מובילה חברה לישראל  שמאבדת 2%. 

מניית יוניבו  עולה בכ-5%. החברה הודיעה היום כי התקשרה בהסכם למכירת 2 טונות קנאביס רפואי בשנה לבית המרקחת שור טבצ'ניק. אתמול טיפסה המניה בשיעור דומה לאחר שהחברה דיווחה על מזכר הבנות "לרכישת 51% בבית מרקחת המנפיק קנאביס רפואי".

06:00

המסחר בבורסה בתל אביב צפוי להיפתח על רקע היציבות שנרשמה אמש בניו יורק לאחר עדות יו"ר הפד ג'רום פאואל בסנאט. פאואל הביע אמון בכלכלה האמריקאית ובשוק העבודה בפרט, ואמר כי כל עוד תהיה צמיחה הריבית לא תרד שוב.

מדד דאו ג'ונס עלה אמש ב-0.3% לשיא כל הזמנים, הנאסד"ק וה-S&P 500 ננעלו ללא שינוי מהותי.

בזירת הסחר נרשמו אתמול קשיים לאחר שסין הביעה הססנות בקיום השלב הראשון בהסכם הכולל רכישת תוצרת חקלאית מארה"ב בהיקף 50 מיליארד דולר, כך לפי דיווח ב"פייננשל טיימס".

בזירת המניות הדואליות טאואר חוזרת עם פער ארביטרז' חיובי של 5.4% לאחר שהמשקיעים בוול סטריט לא הביעו חשש מהצפי של החברה לקיפאון בהכנסות ברבעון הבא. 

טבע חוזרת עם פער חיובי של 0.3%, פריגו עם פער חיובי של 1.4%, לייבפרסון עם פער חיובי של 1.8%, מנגד מנייתה של פורמולה חוזרת עם פער שלילי של 5%.

אתמול בתל אביב המסחר ננעל ביציבות, כך מדד ת"א 35 ננעל ללא שינוי, מדד ת"א 90 הוסיף 0.3% לערכו, ומדד הבנקים איבד 0.7%.

עוד כתבות

החזר מס על תרומות יוצא לדרך / צילום: Shutterstock

כללי המס משתנים, רוב העמותות לא ערוכות: איך תקבלו החזרים על תרומות

היקף התרומות בישראל עומד על כ-4 מיליארד שקל בשנה, בגינם ניתן כמיליארד שקל זיכוי ממס ● בעקבות רפורמה חדשה של רשות המסים, החל מינואר תרומה שלא דווחה במערכת דיגיטלית לא תזכה בהטבת מס

חיים גליק ודדי שמחי / צילום: בר לביא, איל יצהר, צילום מסך

דדי שמחי וחיים גליק רוצים לחבר את אצולת אזרבייג’ן למכרזי הענק של המטרו

על רקע מכרזי המטרו הגדולים בתולדות המדינה, צמד המתווכים פועלים להביא לישראל שחקנים זרים חדשים ● בין המתעניינות: אקורד האזרית, שכבר החלה במהלך לרישום כקבלן ישראלי - בזמן שחברות אירופיות ותיקות דווקא נסוגות מהשוק ● מי עומד מאחורי החברה?

שיגור טיל חץ 3 / צילום: משרד הביטחון

חץ 3 תהפוך השבוע למבצעית בגרמניה, ובשוק מדברים על גל ההזמנות שבדרך

מערכת ההגנה האווירית חץ 3 של התעשייה האווירית תחל לפעול באופן חלקי כבר השבוע בברלין ותספק לגרמניה הגנה מול טילים בליסטיים מחוץ לאטמוספירה ● "באירופה יש צורך אקוטי במערכות כאלו", אומרים בתעשיות המקומיות ● אילו עוד עסקאות בדרך?

בורסת KOSDAQ בסיאול / צילום: ap, Lee Jin-man

כמו משחקי הדיונון: הסוחרים מאחורי אחת התופעות הבולטות בוול סטריט

נוכח הזינוק החד בהשקעות מסוכנות של משקיעי הריטייל בדרום קוריאה במניות מם ותעודות סל ממונפות בארה"ב, רשות ניירות הערך בסיאול מחמירה את הפיקוח ● החל מדצמבר יידרשו משקיעי ריטייל לעבור קורסים וסימולציות בעקבות חשש להחרפת התנודתיות בוול סטריט והסיכונים לכלכלה המקומית

ספי זינגר, יו''ר רשות ניירות ערך / צילום: שלומי יוסף

יו"ר רשות ני"ע בביקורת על הבנקים: מקשים על חברות הפינטק להיכנס לשוק

לדברי יו"ר רשות ניירות ערך בכנס של בנק ישראל, "המערכת של שירותי תשלום יושבת על כמה רגולטורים וגם על מערכת מורכבת בין חברות התשלומים למערכת הבנקאית שמספקת להם שירותים" ● עוד הוסיף כי "נעשים הרבה מאמצים, אבל צריך להגיד ביושר, זה לא עובד נכון לעכשיו והמצב לא טוב"

סניף הקפה של פקטורי 54 בביג פאשן גלילות / צילום: מושי ניטליס

רשת פקטורי 54 פותחת בית קפה בביג פאשן גלילות

בהשראת מותגי היוקרה בעולם, רשת פקטורי 54 פותחת השבוע בית קפה בסמוך לחנות שלה בביג פאשן גלילות, שיתפרס על פני כ-60 מ"ר ● וגם: 20 שנה לאחר ההנפקה בנאסד"ק - האחים אייל, ניר וגיל שרצקי, בעלי איתוראן, צלצלו בפעמון פתיחת המסחר של הבורסה ● אירועים ומינויים

יוסי תורג'מן, והדמיית פרויקט YBOX art / צילום: משה צור אדריכלים, יובל חן

"האטה? אנחנו מוכרים דירות ב-90 אלף שקל למ"ר בדרום ת"א": מנכ"ל YBOX לא מתרגש ממצב ענף המגורים

יוסי תורג'מן, מנכ"ל YBOX, מספר אחרי אישור הפרויקט המדובר בדרום תל אביב־יפו: "ברובעים 3 ו־4 בעיר יש האטה מאוד רצינית - אבל באזור הפרויקט אנחנו מוכרים סביב 90 אלף שקל למ"ר" ● ואיזו ביקורת יש לו על הורדת הריבית? "הייתה צריכה להיות דרסטית יותר"

פעילות כוחות צה''ל ברפיח (ארכיון) / צילום: דובר צה''ל

4 מחבלים מתבצרים חוסלו כשיצאו ממנהרה ברפיח

דיווחים בעזה: צה"ל תוקף בח'אן יונס ● מתקיימים חיפושים אחר חלל חטוף בבית לאהיא ● קטאר רומזת שיש להתקדם לשלב ב' בהסכם בין ישראל לחמאס: "זה שנותרו שני חטופים חללים - הישג אמיתי" ● גילויים חדשים על כישלון חיל האוויר ב-7 באוקטובר: "לא תקפו" ● הרמטכ"ל מקים צוות חקירה ייעודי למחדל "חומת יריחו" ● עדכונים שוטפים

אילן רביב, מנכ''ל מיטב / צילום: רמי זרנגר

אחרי הזינוק בבורסה: מיטב מכרה 5% מהמניות בחצי מיליארד שקל

לאחר שמניית מיטב זינקה בתוך שנה וחצי ב-650% והפכה לאחת מ-40 החברות הגדולות בבורסה עם שווי שוק של 9.5 מיליארד שקל, החברה מגייסת 500 מיליון שקל ממשקיעים בארץ ובחו"ל ● את הגיוס הוביל בנק ההשקעות ג'פריס

רצועת עזה מוצפת באייפון הכי חדש, והתושבים חושדים בישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: רוסיה רוצה להחזיר את ההשפעה שלה על סוריה, חיזבאללה וישראל עלולות להילחם שוב, ורצועת עזה מוצפת במכשירי אייפון חדשים ● כותרות העיתונים בעולם

מושגים לאזרחות מיודעת. נימבוס / צילום: Shutterstock

הטכנולוגיה העוצמתית שבידי הממשלה: מהו נימבוס, ואיך הוא ישפיע על חיינו?

תחום הבינה המלאכותית חודר לכל תחומי החיים, האם הוא סוף־סוף יגיע גם לממשלה? ● זאת התשתית שאמורה לאפשר את המהפכה הדיגיטלית במגזר הציבורי ● המשרוקית של גלובס מציגה: המוניטור מבאר מושגים

ראש הממשלה בנימין נתניהו ועו''ד עמית חדד / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

הימנעות מהודאה ותקדים שנוי במחלוקת: מה צפוי כעת עם בקשת החנינה של רה"מ

ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיש בקשה רשמית לנשיא המדינה, שבה קרא לחון אותו בשם "האינטרס הציבורי", מבלי להודות באישומים ● השלב הבא הוא קבלת עמדת מחלקת החנינות במשרד המשפטים, שאחריה הכדור יעבור להרצוג ● וגם: הקשר לתקדים קו 300 ומה יעשה בג"ץ

טרמינל 1 בנתב''ג / צילום: Shutterstock, Roman Yanushevsky

המאבק בין חברות התעופה הזרות למשרד התחבורה מגיע לבג"ץ

ארגון התעופה IATA ו-10 חברות תעופה בינ"ל עתרו לבג"ץ נגד שרת התחבורה, שר הכלכלה וועדת הכלכלה של הכנסת ● מבקשות שבג"ץ יורה למדינה להפעיל את סמכות החירום שנוספה לחוק שירותי תעופה, ולצמצם רטרואקטיבית את חובותיהן כלפי נוסעים בתקופה שבה המרחב האווירי של ישראל נסגר במבצע "עם כלביא"

משטרת ישראל / אילוסטרציה: Shutterstock

לפנות בוקר: עשרות עצורים בפשיטה על ארגוני פרוטקשן

המשטרה פשטה לפנות בוקר על עשרות יעדים של ארגוני הפשיעה חרירי ואבו לטיף, אשר חלק מהעומדים בראשם כבר מרצים עונשי מאסר ● עשרות חשודים נעצרו, כולל בשטחים

רובי ריבלין / איור: גיל ג'יבלי

פונה לביטקוין: הסיבוב הכואב של רובי ריבלין באלקטריאון נגמר

כארבע שנים אחרי שמונה לנשיא אלקטריאון, דרכיהן של חברת הטכנולוגיה ונשיא המדינה לשעבר נפרדות ● לאחרונה דווח על מינויו של ריבלין לנשיא חברת המטבעות הדיגיטליים ביטקור, המקדמת מהלך לרישום מניותיה בבורסה המקומית

יפית גריאני / צילום: רמי זרנגר

המנכ"לית שתוביל את מכירת חברת כרטיסי האשראי כאל לבעלי שליטה חדשים

יפית גריאני, לשעבר בכירה בישראכרט ובדיסקונט, נבחרה להוביל את כאל בעיצומו של הליך מכירה לבעלי שליטה חדשים ● היא נכנסת לתפקיד תחת מגבלות של חוסר ודאות רגולטורית ועם ציפייה ברורה: לשמור על ביצועים חזקים שיבטיחו את השווי המרבי בעסקה

מה מסתתר במבול תשקיפי הנדל''ן בבורסה בת''א / איור: גיל ג'יבלי

6 חברות נדל"ן הגישו תשקיף באותו סוף שבוע, ויש להן מכנה משותף אחד

בסוף שבוע אחד, 6 חברות נדל"ן חדשות פרסמו תשקיף לקראת הנפקת מניות או אג"ח ● לכולן יש מכנה משותף: גירעון בהון החוזר, שמלמד על צורך גובר בנזילות ● מהלכי ההנפקה מקודמים ימים ספורים אחרי הורדת הריבית של בנק ישראל ● גלובס צלל לתשקיפים ומביא את התוצאות והסיבות להנפקות החדשות של ת"א

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

ירידות בוול סטריט; המניה שמזנקת לאחר שאנבידיה השקיעה בה

אירופה ננעלה בירידות קלות ● אנבידיה רכשה מניות סינופסיס בהיקף של 2 מיליארד דולר ● המניות הביטחוניות באירופה יורדות על רקע המגעים לסיום מלחמת רוסיה־אוקראינה ● פעילות המפעלים בסין התכווצה בחודש השמיני ברציפות ● מחירי הנפט רושמים עליות ● הביטקוין צונח ונסחר סביב 84 אלף דולר

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

המסחר בבורסה ננעל במגמה מעורבת; אל על ומניות הביטוח ירדו

ת"א 35 עלה ב-0.1%, ת"א 90 ירד בכ-0.7% ● ירידות בוול סטריט ● סדרה של נתוני מאקרו בארה"ב תקבע את הכיוון אליו ילכו השווקים בדצמבר ● וגם: בנק ההשקעות ג'פריס מסמן שתי מניות צמיחה "במחיר סביר" שצפויות להניב ביצועים חזקים ב-2026

עמוד חשמל / צילום: Shutterstock

הרפורמה הצרכנית בחשמל: מי ייהנה מהחשמל הזול?

רשות החשמל פרסמה שימוע למכרז למכירת הספק של חשמל זול לשוק הפרטי, אך ללא מגבלות ברורות, חלק ניכר מההקצאה עלול לזרום לעסקים ולספקולנטים - ולצמצם את ההנחות המוצעות לצרכנים ● במקביל, גם חשבון החשמל עליו מוצעת ההנחה צפוי לעלות