גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הדרמה בצמרת רשת: לאן מכוונים בעלי המניות, ומה אפשר ללמוד מהמינוי של אבי בן טל?

ההחלטה של בעלי המניות ברשת 13 להיפרד מיוסי ורשבסקי לא הפתיעה איש בתעשיית המדיה ● אבי בן טל, המנכ"ל החדש, חתום על הצלחות רבות ב-ynet ונחשב לבעל הבנה רבה בדיגיטל אולם פחות בתחום הטלוויזיה ● "גלובס" מנתח את הרקע ואת ההשלכות של המהלך

דווקא בחודש המוצלח ביותר של רשת מאז המיזוג עם ערוץ עשר, כשסוף-סוף נראים סימני התאוששות, מרימים בעלי המניות של הערוץ את הגרזן וגודעים את הקדנציה הקצרה של יוסי ורשבסקי כמנכ"ל הערוץ הממוזג. הבוקר (ב') פורסם כי ורשבסקי יסיים את תפקידו כמנכ"ל הערוץ הממוזג, ואת מקומו יתפוס אבי בן טל - עד לאחרונה מנכ"ל אתר ynet.

ההחלטה של בעלי המניות להיפרד מורשבסקי לא מפתיעה כנראה איש בתעשיית המדיה. הספקולציות על עזיבתו נלחשו בתעשייה כבר תקופה ארוכה. אולם מקורבים לרשת העריכו כי הפרידה תתרחש לקראת חג הפסח ולא בעיתוי הנוכחי.

נראה כי גם ורשבסקי עצמו לא העריך כי הוא בסכנה כבר עתה; אומנם בינו לבין יו"ר רשת נדב טופולסקי קיימת מתיחות מקצועית כבר מספר חודשים, וטופולסקי נוטל חלק גדל והולך בניהול השוטף - לרבות החלשת גורמים המקורבים לוורשבסקי - ובכל זאת, מול טבלאות הרייטינג אפשר היה לפחות בשבועיים האחרונים לפלוט אנחת רווחה קלה: נתח הצפייה של רשת בשעות הפריים-טיים, שלא התקרב מאז המיזוג לרף ה-40%, עלה ל-42% - מה שהשפיע גם על נתוני החדשות, שהתאוששו מעט ועלו מנתח של 32% בחצי שנה האחרונה ל-34%.

אבל התוצאות מבחינת ורשבסקי מגיעות מאוחר מדי, ויותר מזה - בעיני בעלי המניות הן נתפסות כהישג טקטי ולא אסטרטגי. ורשבסקי זוכה להערכה על היכולות שלו להוביל קרבות הישרדות בזמן משבר, יש לו דימוי של אביר החדשות, שם, כך נראה, נמצאת התשוקה הגדולה שלו. אך בכל הקשור לחזון וליכולת להסתכל מחוץ לקופסה קדימה, בעלי המניות לא השתכנעו שהוא האדם הנכון לעת הזאת, ומכאן נובעת ההחלטה להיפרד.

גם מינויו של ורשבסקי הפתיע 

נזכיר כי בימי שיחות המיזוג ורשבסקי קיבל את תפקיד המנכ"ל בניגוד לכל ההערכות - אפילו אלה שלו עצמו. למעשה, עם היוודע דבר המיזוג, ורשבסקי כבר היה בדרכו החוצה ואפילו נפרד מהעובדים. בתעשייה סברו כי מי שיוביל את הערוץ הממוזג יהיה אבי צבי, אז מנכ"ל רשת במשך כמעט עשור והאיש שהוביל את הערוץ במהלך הדרך לפיצול ערוץ 2 ואת החודשים הראשונים שאחריו עד המיזוג. לצבי הייתה תפיסת עולם מסוימת לגבי המקום שאמור לתפוס הערוץ הממוזג, אך היא לא עלתה בקנה אחד עם ההשקעות שבעלי המניות היו מעוניינים להשקיע. בהמשך, כשהתהפך מאזן הכוחות, והתברר כי בעלי המניות של ערוץ עשר הם שיהיו בעלי השליטה, הוחלט כי מושכות הניהול יושמו בידי ורשבסקי, והמשימה המורכבת של הוצאת המיזוג מהכוח לפועל תוטל עליו.

כבר בחודשים הראשונים התברר כי מדובר במשימה מורכבת למדי מבחינה תפעולית, שכוללת את האתגרים הפיננסיים שעמדו בפני הערוץ החדש-ישן, הצורך לחבר שני ערוצים עם DNA שונה, ואת האתגר שבבחירת תוכן שיתחרה בקשת וחברת החדשות שלה. באותה עת קשת כבר הייתה למפלצת רייטינג והפכה למעשה למדורת השבט החדשה של מה שהיה פעם ערוץ 2.

עוד בשלבי המיזוג הסופיים שכרו בעלי המניות החדשים את דני כהן, לעבר בכיר ב-BBC, כיועץ. כהן - ויחד עמו נדב טופולסקי, בן-הטיפוחים של הבעלים לן בלווטניק שמונה בהמשך ליו"ר רשת - הפכו לדומיננטיים מאוד בניהול הערוץ. את טביעת האצבעות שלהם ניתן היה לראות כבר חודשים ספורים לאחר שהערוץ הממוזג יצא לדרך והתברר כי החדשות לא מספקות את ההישגים להם ציפו: בניגוד לדעתו של ורשבסקי, ולאחר שסירב ליישר קו עם הרוח החדשה שנשבה מצד בעלי המניות, "הובל" מנכ"ל חברת החדשות דאז גולן יוכפז החוצה, זמן קצר לאחר סיום מערכת הבחירות הראשונה.

ורשבסקי אומנם לא יכל למנוע את הפרידה מיוכפז, אך הוא הצליח לסייע במינוי המועמד המועדף עליו - ישראל טוויטו. בהמשך מונתה זיוית דוידוביץ' למנהלת התוכן של הערוץ, ולצידה יובל כהן.

ניתן היה לחשוב שההנהלה החדשה קנתה לעצמה זמן לחשוב. אבל בפועל בשבועות האחרונים כבר ניתן היה להבחין באי-שביעות-הרצון שמגיעה מצד בעלי המניות. למשל, הסמכויות של דוידוביץ' הוצרו, והאפשרות לעסוק בנושאים כספיים הועברה ממנה.

משימה קשה אפילו לבעלי ניסיון

כאמור, את מקומו של ורשבסקי צפוי לתפוס אבי בן טל, לשעבר מנכ"ל אתר ynet. בן טל נחשב לאחד מחלוצי תחום הדיגיטל בישראל וזוכה בשל כך להערכה רבה, אולם בכל הקשור לטלוויזיה הוא חסר ניסיון לחלוטין, ובחירתו משקפת אולי יותר מכל את הניסיון של בעלי המניות לחשוב מחוץ לקופסה, כמו גם את החיפוש אחרי חזון ואת הבנה שיש צורך לחזק באופן משמעותי את החיבור של הערוץ לעולם הדיגיטלי.

אם הפרידה מורשבסקי נתפסת לכתובת על הקיר, המינוי של בן טל למנכ"ל רשת 13 מתקבלת בענפי הפרסום והמדיה בהלם מוחלט: "טלוויזיה היא מקצוע", אומר שלא לייחוס בכיר בתעשייה, "ועם כל הכבוד לניסיון של בן טל בתחום הדיגיטל, המשימה שמוטלת עליו כעת היא בעשר דרגות יותר מכל דבר שהוא נדרש לעשות עד עתה. רשת היא משימה קשה אפילו לאנשי טלוויזיה מנוסים".

בן טל מזוהה עם הבנה בדיגיטל, ולא מן הנמנע שהוא מסמן את כוונת רשת ללכת להשקעות משמעותיות בתחום, ואולי אפילו חזרה לכוונה לקנות את אתר וואלה מבזק. לאור הכוונה של חדשות 12 להקים אתר חדשות בשם N12, כוונה כזו מקבלת משנה תוקף.

בן טל גם מזוהה עם יזמות עסקית ויכולת לייצר מקורות הכנסה חדשים. זה עבד מצוין ב-ynet, אולם צריך לזכור שטלוויזיה חיה לפי חוקים אחרים, ומוטלת עליה רגולציה שלא קיימת ברשת. ולא פחות חשוב: רשת היא בראש ובראשונה בית תוכן. ולפני שמחפשים דרכים יצירתיות כיצד להפיץ את התוכן, כדאי לפצח איזה תוכן הם יודעים לעשות ומה הם יודעים להביא לשולחן שלא קיים במקום אחר. אם זה לא יקרה, אין משמעות לכמה יזמות עסקית תהיה ואילו פלטפורמות יצליחו ליצור. קשת מצליחה בראש ובראשונה כי בקבוצה יודעים לייצר תוכן מצוין, וחדשות שהציבור רוצה לצרוך זה הבסיס, ההכרח. משם אפשר להתחיל לייצר יזמיות וערוצים.

השאיפות של בן טל לגדול אל מעבר למגבלות הרשת היו ידועות כבר בתקופתו בקבוצת "ידיעות אחרונות". את ynet הוא החל לנהל ב-2007, אך לקראת 2017 נראה היה כי הוא עומד להפוך להיות האיש החזק ביותר בקבוצה פרט למו"ל ארנון (נוני) מוזס, כאשר לאחר קרבות פנימיים הוחלט להפקיד בידיו את ניהול הקבוצה כולה ולמנות אותו למנכ"ל במקום ינון אנגל.

במסגרת תפקידו אמור היה בן טל להכין תוכנית המתייחסת לכלל קבוצת "ידיעות אחרונות" - דיגיטל ופרינט, שתכלול העברת המיקוד לעולמות הדיגיטל. זה אתגר מורכב המזכיר לא מעט את האתגרים עימם מתמודדת גם רשת. במקרה של "ידיעות אחרונות", האתגר לא הסתיים בהצלחה רבה: יצירת סינרגיה בין זרוע הדיגיטל לזרוע הפרינט דרשה שינויים מרחיקי לכת שהמו"ל מוזס לא היה מוכן ללכת אליהם.

כשבן טל הבין שאין סיכוי שהתוכניות שלו ייושמו, הוא חזר בו מהסכמתו להתמנות למנכ"ל הקבוצה ונשא בתפקיד מנכ"ל ynet בלבד. מאותו רגע היה ברור לכולם כי שעון החול התהפך, והזמן של בן טל ב"ידיעות אחרונות" הולך ומתקצר. ובכל זאת הוא נשאר בקבוצה יותר זמן ממה שהעריכו.

הסיבה לכך לא הייתה כספית: לבן טל כבר היו בשלב הזה השקעות בנדל"ן שאמורות היו לייצר לו שקט במישור הזה, ולדברי בכיר בתעשייה, "לוותר על ניהול של אתר כמו ynet אינו דבר של מה בכך - הרבה כוח, הרבה עניין, וכל זמן שאפשר היה למשוך, בן טל משך".

אך לפני חודשים אחדים כהונתו של בן טל ב-ynet הגיעה אל קיצה. בין הצדדים לא נרשמה פרידה יפה: ויכוח כספי עם מוזס גרם לבן טל ללכת עד הסוף עם מהלך שכבר ביצע מספר פעמים לפני כן - להתפטר, אך הפעם באופן סופי.

נערכים לקרב סכינים בהנהלה

כניסתו של בן טל לרשת צפויה לטלטל את הערוץ שממילא התמודד השנה עם אתגרים קשים מחדש. החלפה של מנכ"ל היא תמיד אקט טראומטי, בוודאי כשמדובר בגוף שעבר תהליך של מיזוג רק לפני שנה, ושחלק מהעובדים בו נדרשו להתרגל רק לפני זמן מה מפרידה מהנהלה קודמת ומכניסה של הנהלה חדשה.

ברשת מנסים היום לשדר קולות של יציבות, אך ברור מאליו שכבר בחודשים הקרובים צפוי להתרחש קרב סכינים של ממש בהנהלה: די אם נזכיר כי המשנה למנכ"ל של היום, ציון פרץ, האחראי על כל הצד המסחרי של הערוץ, הוא "הנמסיס" של בן טל בקבוצת "ידיעות אחרונות". פרץ היה משנה למנכ"ל העיתון, ובינו לבין בן טל התחולל קרב עקוב מדם על הובלת הקבוצה. בסופו של דבר, כשהפור נפל לטובת בן טל, עזב פרץ את ynet וזמן קצר לאחר מכן הצטרף לערוץ עשר (שבהמשך כאמור התמזג עם רשת). עתה הוא ייאלץ להתמודד עם האדם שבדיוק בגללו עזב. יש להניח כי ברשת יפעילו לחץ על פרץ כדי שיישאר מספר חודשים, אבל הסיכוי שיישאר שם לטווח ארוך אינו גבוה.

סביר גם שזיוית דוידוביץ' ויובל כהן, שהולכים עם ורשבסקי עוד מימיו בערוץ עשר, לא יישארו לאורך זמן. כאמור, טופולסקי ממילא מצר את צעדיהם בשבועות האחרונים, וללא המטרייה של ורשבסקי גם הסיכוי שיישארו איננו גבוה.

צריך לזכור כי בין ביצועי התוכניות בפריים-טיים לביצועי החדשות יש קשר הדוק. הימים האחרונים מוכיחים שוב כי המשקולת הכבדה ביותר של רשת היא בתוכניות הפרה-פריים, חלק שקשור גם לרשת עצמה אך גם לחברת החדשות, ולכן לא מן הנמנע שגם בחברת החדשות יהיו מי שישלמו את המחיר.

בשורה התחתונה, החלפת המנכ"ל ברשת פותחת סימני שאלה רבים. עד כמה יישאר טופולסקי מעורב, האם יינתן לבן טל חופש פעולה, ואם כן - האם הוא בכלל יודע כיצד לנצל אותו. מי יהיו אנשי המפתח תחת המנכ"ל החדש, תוך כמה זמן הם יגויסו, והאם יהיה להם פתרון שונה מזה שמונח כעת על השולחן באשר למקום שאליו יש לקחת את רשת.

ובאשר למנכ"ל החדש - אין ספק כי הבחירה בבן טל היא הימור. ההיסטוריה הוכיחה בעבר כי טלוויזיה היא מקצוע, ושכדי לנהל תוכן - בוודאי תוכן טלוויזיוני - לא מספיק להיות רק מנהל. אבל לזכותו של בן טל משחקים מספר דברים: העבודה מול בעל מניות דומיננטי מוכרת לו; בתפקידו כמנכ"ל ynet הוא עבד בהצלחה תחת מו"ל דומיננטי ומורכב במיוחד, ואם הצליח לחיות בשלום יחסי עם מוזס, ייתכן שיצליח להתמודד היטב עם טופולסקי, שכנראה התאהב בטלוויזיה, אבל בכל זאת הוא בראש ובראשונה איש עסקים.

לזכותו תעמוד גם העובדה שכמוהו - רשת נתפסת כאנדרדוג. ולכן, אם יצליח, הוא ייחשב לקוסם. ואם ייכשל? ובכן, ממילא כבר היום רשת נמצאת במקום קשה, כך שלא כל האחריות לכישלון, אם יתרחש, תהיה רשומה על שמו.

נראה כי בן טל מודע לכך שבענף חוששים שהתפקיד גדול עליו, והוא מגיע רעב ונחוש להצליח. האם הניסיון שלו בדיגיטל יחד עם הרעב להצלחה יספיקו כדי להתוות לרשת נתיב חדש? ימים יגידו.

עוד כתבות

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו