גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

גילת לוויינים נמכרה בכ-600 מיליון ד' אז למה אי אפשר לקרוא לזה אקזיט?

איך צריך לבחון את האקזיטים של גילת ופורסקאוט, הסטארט-אפ החדש של אסף רפפורט ומה אנחנו יודעים על המחליפה שלו, והאם טיקטוק מסוגלת להתגבר על כל האתגרים שלה ● מה קרה השבוע בהייטק

גילת לווינים, החברה שהפסידה בחלוף השנים 700 מיליון דולר ונמכרה השבוע ב-600 מיליון דולר. עדיין אקזיט? / צילום: תמר מצפי, גלובס
גילת לווינים, החברה שהפסידה בחלוף השנים 700 מיליון דולר ונמכרה השבוע ב-600 מיליון דולר. עדיין אקזיט? / צילום: תמר מצפי, גלובס

לפני כמה חודשים ישבתי עם דמות מוכרת בתעשייה, יזם שמשמש גם כאנג'ל, ודיברנו על האוס פארטי שנמכרה באותו שבוע. סכום הרכישה היה נמוך מהסכום שגייסה במהלך השנים. האם המשקיעים יכולים להיות מרוצים? ככל הנראה כן, אבל מסיבה אחת: הם היו יכולים לקבל הרבה פחות. בשלב מסוים החברה הייתה שווה מעט מאוד והצליח לבנות את עצמה מחדש.

האם זה נחשב אקזיט מוצלח? אותו אדם עמו ישבתי אמר לי כך: "אל תדאג למשקיעים, הם עושים מספיק כסף. בסוף יש פה יזם שהצליח להקים חברה ששווה 70 מיליון דולר. כמה אנשים מצליחים להקים חברה בשווי כזה?". בתעשיית ההייטק תמיד ימצאו דרך חיובית להסתכל על הדברים.

הדברים הכי חשובים שקרו השבוע בהייטק הישראלי: הירשמו לניוזלטר

זה נכון שאם החברה כבר הייתה על הקרשים ומישהו הציל אותה, הוא כנראה עשה עבודה טובה. אולם אי אפשר לנתק בין סכום האקזיט להיקף גיוסי ההון של החברה. אותו יזם/משקיע הציג תפיסה שבעיניי שומטת את הקרקע מתחת לשוק העסקי, שתעשיית ההייטק - מה לעשות - היא חלק ממנו.

למה נזכרתי בהאוס פארטי? כי חברת גילת, שמייצרת ציוד לתקשורת אלחוטית ולוויינית ונחשבת לחברת טכנולוגיה, נמכרה בשבוע שעבר בקרוב ל-600 מיליון דולר. פימי, קרן השקעות מוצלחת, הצליחה לעשות תשואה של יותר מפי 2.5 על ההשקעה בשבע שנים. אולם יניב פגוט, שכותב טורים ב"גלובס", צינן את ההתלהבות: "עם כל הכבוד לסופרלטיבים העצמיים שבכירי גילת מרעיפים על העסקה, הרי שחוץ מפימי וממשקיעים שעלו על הספינה בשנים האחרונות והרוויחו, המשקיעים ארוכי-הטווח בחברה יצאו מההשקעה הזו בשן בעין". לפי פגוט, החברה הפסידה קרוב ל-700 מיליון דולר לאורך שנות פעילותה, יותר מסכום המכירה שלה.

ישי דווידי/ צילום: יהונתן בלום

גם האקזיט של חברת הסייבר פורסקאוט הוא לא הצלחה מסחררת. החברה, שהוקמה על ידי ישראלים, הודיעה בשבוע שעבר על מכירתה תמורת 1.9 מיליארד דולר לקרן ההשקעות Advent. פורסקאוט חברה ציבורית והמחיר בעסקה גבוה ב-18% ממחיר המניה. מיום המסחר הראשון באוקטובר 2017 זינקה המניה ב-41% (50% אם לוקחים בחשבון את מחיר המניה בהנפקה). אולי זה נשמע כמו תשואה נאה אבל האמת היא שנאסד"ק זינק בשיעור דומה - עם הרבה פחות סיכון (מי שכן נהנה מאקזיט הוא קרן פיטנגו, וזאת עוד דוגמה למה הצלחה היא בעיני המתבונן).

ייפוי של המציאות ואף מניפולציות יש גם בשוק הציבורי, ולא רק בשוק הפרטי. המידע אמנם שקוף, אבל בסוף מישהו מציג אותו לקוראים. גרף מניה של חמש שנים, שנתיים או שנה - כל אחד מהם יכול לספר סיפור אחר. למשל, אפשר להראות שהמניה עלתה בשנה האחרונה מבלי להראות שהיא ירדה בשנה שלפני כן.

בתעשיית ההייטק יש נטייה להסתכל על חצי הכוס המלאה, לפחות כלפי חוץ. זה כנראה חלק בלתי נפרד מלהיות יזם או כל גורם אחר שמנסה לשנות באופן דרמטי את האופן שבו דברים מתבצעים. אולם זה גורם לעיוות תפיסתי ולהקלת ראש באירועים ובתהליכים משמעותיים.

רשימה קצרה משיחות שעשיתי באחרונה: בועת הדוט-קום - משבר תקופתי / תיקון של השווקים (ולא קריסתה של תפיסה שלטת); רווח תפעולי בלי הוצאות מחקר ופיתוח זה נתון שגרתי (לא זה לא, אבל ב-Gett עוד טענו שהתאכזרתי אליהם); באר שבע לא מצליחה? עלינו מ-0 ל-2,500 (אז מה אם ציפו להרבה יותר והמספר בקושי צומח); שילוב הגברים החרדים בשוק העבודה מתקדם לאט? היעדר לימודי ליבה לא בעייתי, זורעים פה זרעים לטווח הארוך (עדיין בגדר הימור, שהכלכלה הישראלית לא בטוח מסוגלת לקחת).

מי היא המנכ"לית החדשה של מיקרוסופט ישראל מו"פ?

מיכל ברוורמן-בלומנשטיק מונתה השבוע למנכ"לית מיקרוסופט ישראל מחקר ופיתוח. ברוורמן-בלומנשטיק מחליפה את אסף רפפורט, שסיים את תפקידו בחודש שעבר והשבוע פורסם כי הקים סטארט-אפ חדש שכבר גייס 21 מיליון דולר. ברוורמן-בלומנשטיק תמשיך במקביל גם בתפקידה הקודם, סמנכ"לית הטכנולוגיה העולמית של מיקרוסופט לאבטחת ענן ובינה מלאכותית.

באחרונה פורסמם ראיון עם ברוורמן-בלומנשטיק שערכה יסמין יבלונקו. כמה ציטוטים מהראיון:

על איך שיכנעה את סאטיה נאדלה להקים מרכז סייבר בישראל

"כשהחלטתי שאני עוזבת את חברת RSA לפני שש שנים, מנכ"ל מיקרוסופט סאטיה נאדלה כבר היה בתמונה. הוא הזמין אותי לרדמונד כדי לדבר איתי, אבל אמרתי לו שכבר הייתי עשר שנים בארה"ב ומרכז חיי הוא בישראל. הסברתי לסאטיה על האקוסיסטם שיש בישראל בתחום הסייבר ועל כך שזה המקום הכי טוב להקים בו את פעילות אבטחת הסייבר, גם אם אהיה רחוקה מרדמונד".

על הטענות שיש בישראל יותר מדי מרכזי פיתוח בינ"ל

"אני חושבת שזו ראייה לא נכונה של הדברים שנובעת מכך שאנשים מפחדים מתחרות. אני מאמינה בצורה מאוד חזקה שמרכזי הפיתוח הבינלאומיים הם החמצן של תעשיית ההייטק הישראלית. אנחנו רחוקים, אנחנו יקרים, ואנחנו צריכים שתהיה פה מספיק הכרה של חברות רב-לאומיות בכך שיש פה טאלנט שאי אפשר להשיג במקום אחר. ככל שיש כאן יותר חברות רב-לאומיות זה יוצר עוד מקומות עבודה ועוד חברות סטארט-אפ של עובדים שיוצאים מהן. גם המימון לתעשיית הסייבר מגיעה הרבה פעמים מהחברות הללו, וגם לקרנות ההון סיכון בישראל יש המון משקיעים מחו"ל. לכן נורא חשובה ההכרה הבינלאומית. אם חברות רב-לאומיות אכן לא יגיעו לכאן, אולי לסטארט-אפים יהיה יותר קל להשיג אנשים בטווח הקצר, אבל בטווח הרחוק תעשיית הסייבר תקטן".

על היותה אישה בתפקיד טכנולוגי בכיר

"תמיד הייתי מיעוט, בתיכון, בצבא ובקריירה, אבל חשבתי שאם אדבר על זה אני רק אנציח את הבעיה. השינוי התחיל כשהייתי ב-RSA. הזמינו אותי לקורס מנהיגות נשית, ובהתחלה לא רציתי ללכת, אמרתי ‘מה פתאום מנהיגות נשית? תזמינו אותי לקורס מנהיגות כללית. מה זה משנה שאני אישה?'. בסוף הלכתי. זו הייתה הפעם הראשונה שנחשפתי לניתוח מגדרי של הקריירה של נשים בהייטק, ולא חשבתי על זה לפני כן. היום אני מנטורית של נשים צעירות, וגם של נשים ערביות בקו משווה. בנוסף הקמתי יחד עם רינה שאינסקי, שהייתה שותפה בכירה בכרמל ועכשיו היא בסטארט-אפ (דואליטי), את הסניף המקומי של Upwards, שעושה נטוורקינג לנשים בכירות בכל העולם".

לראיון המלא.

איך חקירת ה-FTC תשפיע על סטארט-אפים

במהלך השבוע פורסם כי ה-FTC, נציבות הסחר הפדרלית בארה"ב, הורתה לחמש ענקיות הטכנולוגיה להעניק לה מידע מפורט לגבי רכישתן של חברות קטנות, צעד שמרחיב את חקירת ה-FTC לתחום ההגבלים העסקיים ותחרות לא הוגנת בתחומי ההייטק.

הדוגמה הטובה ביותר היא רכישת אינסטגרם על ידי פייסבוק, שאיפשרה לה לבלום מתחרה פוטנציאלית וגם להילחם בסנאפצ'אט על הקהל הצעיר. גם רכישת ווייז מוזכרת לעתים קרובות. אולם זה לא נגמר רק בכך - יש הרבה רכישות מתחת לרדאר (טים קוק אמר בחודש מאי האחרון שאפל רכשה 25 חברות בחצי השנה שקדמה לכך). ואכן, ב-FTC ציינו כי החקירה נועדה להעמיק את הידע לגבי רכישות שקטנות מדי בשביל פיקוח של הממשל.

בחודש אוגוסט האחרון התראיין יו"ר ה-FTC ג'ו סימונס ל"בלומברג" והתייחס לבחינה של רכישות עבר: "כל חקירה שתבחן את רכישות העבר תתמקד במה היה קורה אם החברות האלו לא היו נרכשות על ידי פייסבוק. נשאלת השאלה מה גרם לאינסטגרם להיות מצליחה כל כך. האם זאת העובדה שהזרע כבר היה שם והיה נובט בכל מקרה, או שהוא נבט כתוצאה מהרכישה על ידי פייסבוק?", אמר סימונס. הוא גם אמר כי הנציבות מוכנה לפירוק של ענקיות הטכנולוגיה בגלל רכישות אלו, אם יהיה בכך צורך.

כמה דברים נוספים וחשובים:

  1. בתזמון מושלם, יסמין יבלונקו פרסמה סוג של פרופיל על ה-FTC, כשבוע לפני ההודעה. עם חילוקי דעות פנימיים ותקציב נמוך: כך נראה הגוף שנלחם בענקיות הטכנולוגיה.
  2. הרכישות הן לא הבעיה היחידה, הענקיות מסוגלות לבצר את שליטתן גם בדרכים אחרות. פרשנות שפירסמתי באוגוסט.
  3. לחקירה כזאת עשויה להיות השפעה על תעשיית הסטארט-אפים, שכן חברות יכולות לחשוב פעמיים לפני שהן מבצעות רכישות. חמש הענקיות לא נחשבות לרוכשות מאוד אקטיביות בישראל, אך מעניין להבין האם תהיה לכך השפעה גם על חברות נוספות. פרופ' ברק אורבך, מומחה להגבלים עסקיים מאוניברסיטת אריזונה, אמר ביוני האחרון ל"גלובס" כי אנשי הייטק ישראלים צריכים לנהל דיאלוג עם רגולטורים אמריקאים כדי לעזור להם להבין איך ולמה מתפתחות טכנולוגיות, בישראל ובכלל. המטרה, כפי שאני מבין אותה, היא לסייע בדיוק של המדיניות.

עוד דברים מעניינים מהשבוע האחרון

מה בתעשייה

דוחות כספיים:

17.2 - סיוה

18.2 - טאואר וסולאראדג'

19.2 - Wix וקמטק

רכישה + אקזיט:

  • חברת הסייבר ההתקפי הישראלית NSO רכשה את הסטארט-אפ הישראלי קונבקסום (Convexum), שפיתח טכנולוגיה המאפשרת השתלטות על רחפנים והנחתתם. סכום המכירה עומד על 60 מיליון דולר במזומן. את קונבקסום הקימו ב-2016 יוצאי יחידת 8200 גלעד סהר וניב מגן והחברה גייסה עד כה 2-3 מיליון דולר. המשקיעה העיקרית היא קרן ההון סיכון F2 קפיטל. לידיעה המלאה.

אקזיט:

הסטארט-אפ הישראלי Simplee, שפיתח מערכת לניהול תשלומים לארגוני בריאות, נרכש על ידי חברת FlyWire האמריקאית. סכום העסקה לא פורסם באופן רשמי אך החברה האמריקאית הודיעה במקביל גם על גיוס של 120 מיליון דולר, כך שהסכום מתקרב לכך. החברה הוקמה ב-2010 על ידי תומר שובל, תום צרפתי ורוברטו רבינוביץ'. Simplee גייסה במהלך השנים סכום של 38 מיליון דולר ובין המשקיעות בה נמנות הקרנות 83North, סושיאל קפיטל, Amex Ventures והריטג' גרופ.

קרנות:

  • קרן ההון סיכון TLV Partners הודיעה על גיוס הקרן השלישית, בהיקף של 150 מיליון דולר, ולצידה קרן של 60 מיליון דולר לצורך "תמיכה בחברות הצומחות" של הקרן. בסך הכל מנהלת הקרן 490 מיליון דולר בשלוש קרנות. הקרן הוקמה ב-2015 על ידי יוצאי פיטנגו רונה שגב-גל ואיתן בק, אליהם הצטרפו שני יוצאי מאגמה שחר צפריר ועדי יראל טולדנו. לידיעה המלאה.

גיוסי הון:

  • חברת הסייבר דיפ אינסטינקט הודיעה על גיוס של 43 מיליון דולר (בסך הכל גייסה עד כה 101 מיליון דולר. החברה הוקמה ב-2014 על ידי גיא כספי, ד"ר אלי דוד ונדב ממן. את סבב ההשקעה הובילה קרן ההשקעות הפרטית מניו יורק, Millennium New Horizon, שהשקיעה בין היתר גם בפייסבוק ובטוויטר. עוד השתתפו בסבב חברת Mittal, קרן Unbound מלונדון, חברת LG וחברת אנבידיה שהשקיעה בחברה גם בסבב הקודם. לידיעה המלאה.
  • חברת הסייבר ביונד (Beyond) הודיעה על סבב סיד בהיקף של 21 מיליון דולר. מייסדי הסטארט-אפ החדש הם אסף רפפורט, עד לאחרונה מנכ"ל מיקרוסופט מו"פ ישראל, עמי לוטבק, רועי רזניק וינון קוסטיקה. שלושת הראשונים ייסדו יחדיו את אדאלום, שנמכרה למיקרוסופט ב-2015 תמורת 320 מיליון דולר, וקוסטיקה היה בכיר בחברה. בין המשקיעים בסבב הגיוס הראשון של החברה נמצאים קרן ההון סיכון סקויה ארה"ב וגילי רענן מקרן Cyberstarts. לידיעה המלאה.
  • חברת Sixgill, שמנטרלת איומים שמקורם בדארקנט, השלימה סבב גיוס של 15 מיליון דולר (בסך הכל גייסה החברה 21 מיליון דולר). החברה הוקמה ב-2014 על ידי אבי קשטן ואלעד לביא. את סבב הגיוס הובילו Sonae IM ו-REV Venture והשתתפו בו גם חברת אלרון והקרנות Terra ו-Cognitiv.
  • הסטארט-אפ Model9 הודיעה על גיוס של 9 מיליון דולר (בסך הכל גייס עד כה 14 מיליון דולר). הסטארט-אפ הוקם ב-2016 על ידי גיל פלג, מוטי טל ועדי פונדק-מינץ. את סבב הגיוס הובילה אינטל קפיטל והשתתפו בו המשקיעים הקיימים, הקרנות סטייג' וואן, NFV וגלנרוק. הסטארט-אפ פיתח תוכנה שמאפשרת לארגונים שמתבססים על מחשבי Mainframe (מחשבים גדולים שפועלים לאורך שנים ללא הפסקה) ליהנות מיכולות של תוכנות ענן.
  • חברת אקוויטי-בי הודיעה על גיוס של 6.6 מיליון דולר (בסך הכל גייסה החברה 8.3 מיליון דולר). אקוויטי-בי הוקמה ב-2018 על ידי אורן ברזילי, עודד גולן, מודי רדשקוביץ ואריק מואב (שכבר לא בחברה). החברה מחברת בין משקיעים כשירים לבין עובדים שעוזבים חברות הייטק וזקוקים למימון לצורך מימוש האופציות שלהם. את סבב הגיוס הנוכחי הובילה Group11 של דובי פרנסס והשתתפו בו גם הקרנות באטרי ונצ'רס לוקל-גלוב. את סבב הגיוס הקודם הוביל אדם נוימן והשתתפו בו גם שאול אולמרט, רון גורה ועוד. במקביל הודיעה החברה על השקת השירות שלה בארה"ב.

עוד כתבות

דורון כהן / צילום: איל יצהר

משרד המשפטים בוחן ניגוד עניינים במועמדות דורון כהן ליו"ר רשות שוק ההון

דורון כהן, מנכ"ל האוצר לשעבר, מועמד לתפקיד יו"ר רשות שוק ההון לצד מ"מ יו"ר הרשות הנוכחי, עמית גל; והמשנה למנכ"ל חברת הביטוח ווישור, זיו כהן ● משרד המשפטים בוחן האם קיים חשש לניגוד עניינים במינויו של דורון כהן, שאחותו מכהנת כדירקטורית בלתי תלויה בחברת הביטוח מגדל

מתחם תע''ש השלום / צילום: דמיטרי ספקטור

בכמה מכרה המדינה את הקרקע הכי לוהטת בכניסה לתל אביב

החברות אקרו נדל"ן וקטה ירכשו את הקרקע במתחם תע"ש השלום תמורת 644 מיליון שקל ועוד 67 מיליון שקל הוצאות פיתוח, פער של כמעט פי חמישה ממחיר המינימום אך נמוך משמעותית ממחיר השומה ● 5 הדונם ששווקו במכרז מיועדים למגורים בבנייה רוויה עם חזית מסחרית

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

נכנע ללחץ תושבי פתח תקווה? סמוטריץ' דורש לדון מחדש בתוכנית המטרו שכבר אושרה

שר האוצר מבקש ממזכיר הממשלה לאפשר לו להגיש בקשה לדיון נוסף בתוכנית לקו M2 של המטרו, בטענה שלא נשלחה לשרים כנדרש ● גורם המעורה בפרויקט: "מביך ששר האוצר מתנהג כמו אחרון המתנגדים, מטעמים צרים"

מה גבולות חופש הביטוי של עובדים ברשתות? / אילוסטרציה: גלובס

בית הדין משרטט את הגבול: מתי מותר לפטר עובד בגלל פרסומים ברשת חברתית

בית הדין האזורי לעבודה דחה את תביעתו של עובד שפוטר סמוך ל־7 באוקטובר, לאחר שפרסם פסוקים מהקוראן אשר התפרשו כקריאות הסתה לטרור ● מומחים עומדים על השלכות פסק הדין החריג על חופש הביטוי, ומסבירים מדוע עניינו של מורה שפוטר בנסיבות דומות נגמר אחרת

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik (עיבוד תמונה)

החוכמה של וורן באפט היא יותר מאשר רק בחירת מניות נהדרות

המבנה החדשני של ברקשייר האת'ווי יוצא דופן — ומועיל לבעלי המניות

עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: יוסי גם זו לטובה, אורן דאי, אייל טואג, ראובן קפוצ'נסקי

אלו החברות שהכי מעניינות משקיעים בת"א

את בנק לאומי, חנן מור ואל על המשקיעים חיפשו הכי הרבה במאיה, כך עולה מנתוני הפעילות באתר הבורסה ● כ-20% מהחברות הנסחרות בת"א המתינו עם פרסום הדוחות השנתיים עד לרגע האחרון, ושיעור נמוך יותר תרגמו את הדיווחים לאנגלית ● וגם: מי החברה שאחריה עוקבים הכי הרבה משקיעים באופן קבוע

מכוניות חדשות ממתינות לייצוא בנמל טיינג'ין בסין / צילום: Shutterstock

כל רכב חמישי שנמכר בארץ הוא מסין: הסיבות והחששות מאחורי הנתון החריג

למרות הרוחות הצוננות שנושבות מבייג'ין, נתוני מסירות הרכב מתחילת השנה מגלים ששוק הרכב הישראלי הופך להיות "סיני" במובהק ● עד כמה המגמה תלויה ביציבות הביקוש לרכב חשמלי בישראל והאם התדרדרות נוספת ביחסי ישראל–סין "תקרר" את הביקוש וההיצע

שיפוצים בבניין / צילום: כדיה לוי

בניין הוכרז כמסוכן, אך דייר סירב לשלם על שיפוץ. מה קבע ביהמ"ש?

המפקח על רישום המקרקעין דחה תביעה של בעל דירה שסירב לשלם את חלקו בשיפוץ של בית משותף בבת ים

הבורסה בטוקיו, יפן / צילום: Shutterstock, Ned Snowman

הבורסות באירופה עולות; מדד פוטסי עולה ב-1%


מדד הקוספי הדרום קוריאני זינק בכ-2%; לאחר 10 ימים של עליות, הנג סנג ירד ב-0.5% ● יוליוס בר: "מצפים שהפד יתחיל להוריד את הריבית בישיבתו בספטמבר" • עונת הדוחות בארה"ב: הרווח הממוצע למניה זינק ל-5% ● הבנק המרכזי של אוסטרליה הותיר את הריבית ללא שינוי, 4.35%

בנין בנק הפועלים יהודה הלוי 63 ת''א / צילום: איל יצהר

מתוך הבנק או מבחוץ? המועמדים שעשויים להחליף את דב קוטלר בפועלים

מנכ"ל בנק הפועלים הודיע במפתיע על עזיבה לאחר חמש שנים, ובכך נפתח המרוץ לאחת המשרות הבכירות והנחשקות במשק הישראלי ● בין השמות שמוזכרים בתוך הבנק נמנים המשנים למנכ"ל, דלית רביב וידין ענתבי ● בשוק מעריכים כי קיימת אפשרות למינוי חיצוני, כשגולן שרמן, שיצא לחל"ת מהבנק לפני כשנתיים, הוזכר כמועמד אפשרי

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

פתיחה ירוקה בתל אביב; מדד הבנקים עולה ב-1.7%, אודיוקודס צוללת ב-15%

מדד ת"א 35 עולה ב-0.8% ● אילו הן המניות שמעניינות את המשקיעים? ● אודיוקודס לא עמדה בציפיות האנליסטים ● דב קוטלר, מנכ"ל בנק הפועלים פורש מתפקידו ● IBI: "חלון ההזדמנות להורדת ריבית בישראל הולך ונסגר" ● יוליוס בר: "מצפים שהפד יתחיל להוריד את הריבית בישיבתו בספטמבר" ● עונת הדוחות בארה"ב: הרווח הממוצע למניה זינק ב-5%

טנק ישראלי בצד העזתי של מעבר רפיח / צילום: דובר צה''ל

צה"ל השתלט על מעבר רפיח בצידו הפלסטיני; שני חיילים נהרגו במטולה

הנייה הודיע לקטאר ולמצרים: "מקבלים את תנאי הפסקת האש" • אחרי הודעת חמאס, צה"ל החל בפעילות ממוקדת במזרח רפיח • לשכת רה"מ: ממשיכים במקביל גם במו"מ • גורם אמריקני: יש לממשל חששות לגבי מבצע גדול ברפיח, אך לא נראה שזה מה שקורה בשלב זה • התרעות בעוטף עזה: 6 רקטות נורו לשדרות, שברי יירוט נפלו בחצר בית; צה"ל תקף את מרחב השיגור • כל העדכונים 

שרוול אשפה לפינוי שיפוצים / צילום: תמר מצפי

הקבלן איחר במסירת דירה בפרויקט תמ"א. זה פיצוי הענק שיקבלו הרוכשים

ביהמ"ש קבע כי סעיף 5א לחוק המכר, הנוגע לאיחור במסירת דירה, חל גם על פרויקטי תמ"א 38, אף שבעבר נקבע בפסיקה כי בפרויקטים כאלה מדובר בהתקשרות למתן שירותי בנייה, שעליה חל חוק חוזה קבלנות

אניית הקרב Hessen, בשובה מהים האדום לגרמניה / צילום: Reuters, Sven Eckelkamp

הגרמנים נסוגו, החות'ים השתכללו: כוח המשימה האירופי בים האדום מקרטע

דברי האדמירל היווני שעומד בראש כוח המשימה האירופי, שדלפו לתקשורת הזרה, חשפו כי הכטב"מים שמשגרים החות'ים מתגברים על ההגנות האוויריות, ושעם שלוש ספינות בלבד, הוא לא יכול למלא את המשימה ● בינתיים, מספר הספינות העוברות במצרי באב אל–מנדב צנח

יאיר כץ, יו''ר ועד עובדי התעשייה האווירית / צילום: איל יצהר

מה יעלה בגורל הבונוס של עובדי תע"א? דיל חדש עשוי לשחרר את הפלונטר

בתעשייה האווירית מבקשים לנתק את החיבור בין הדיבידנד שמשלמת החברה למדינה ובין חלוקת בונוס לעובדיה ● רשות החברות מעוניינת לנצל את המחלוקת כדי לרקום עסקה שתביא לפתרון כמה סכסוכים, ובראשם האשמות הממונה על השכר על חריגות שכר בתע"א

רם בלינקוב, מנכ''ל משרד האוצר לשעבר / צילום: שלומי יוסף

בוגרי אגף תקציבים מוחים נגד המדיניות הכלכלית של הממשלה

בוגרי אגף התקציבים במשרד האוצר יתאספו מחר (ג') למחות על כך שהאגף אינו שומר על הקופה הציבורית ● גורמים באגף בתגובה: "צריך לתת לנו גב"

ראש ממשלת בלגיה, אלכסנדר דה-קרו / צילום: ap, Jean-Francois Badias

ראש ממשלת בלגיה: "לא יכולים להמשיך בעסקים כרגיל עם ישראל"

ראש ממשלת בלגיה אלכסנדר דה-קרו שינה את עמדתו ושוקל כעת הטלת סנקציות הכוללות איסור יבוא מוצרים מהתנחלויות, בשל הפעילות הישראלית בעזה ● הסביר כי שינוי העמדה שלו נובע מכך שיש "יותר מדי קורבנות כתוצאה מהפעולות הצבאיות הישראליות" ● ההערכות הן כי יוזמה כזו תיכשל ברמה האירופית

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קפצו

הנאסד"ק עלה בכ-1.2% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● אייל הררי יחליף את ארז ענתבי כמנכ"ל אלוט ● אלון מאסק ממליץ לוורן באפט איזו מניה לקנות ● IBI בית השקעות: הירידה באינפלציה תאפשר ל-ECB להפחית את הריבית ביוני ● וורן באפט מכר מניות אפל ונראה שהוא פוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" • בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33% • באופנהיימר ממליצים על מניות הבנקים הגדולים בארה"ב, "נסחרות בתמחור חסר עמוק"

שר החוץ הטורקי, הקאן פידאן / צילום: Associated Press, Bilal Hussein

האינטרס המשותף של טורקיה ואיראן נחשף בראיון של שר החוץ

בתקופה האחרונה, רבים הרימו גבה בשל הפגישות התכופות של בכירי טורקיה דווקא עם מקביליהם האיראנים ● כעת מתברר כי שר החוץ של טורקיה טען בראיון, כי הוא מאמין שהמיליציות הפרו־איראניות בעיראק יכולות לפעול כנגד המחתרת הכורדית באזור סינג'אר שבצפון עיראק

בניין שרוסס במגני דוד, בפריז (דצמבר 2023) / צילום: Reuters, LUCIEN LIBERT

דוח חדש: "העולם עד לגל הגרוע של תקריות אנטישמיות מאז מלחמת העולם"

ב־2023 נרשם זינוק של עשרות אחוזים במספר התקריות האנטישמיות מכל הסוגים, כך מגלה דוח של אוניברסיטת תל אביב והליגה נגד ההשמצה ● לפי הדוח, יותר ויותר אמריקאים מסכימים עם סטריאוטיפים אנטישמיים, והרשתות החברתיות "הפכו לקרקע פוריה לשנאה ורדיקליזציה"