גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הבורסה ננעלה בירידות: ת"א 35 צנח ב-2.1%, מדד הביטוח ב-3.3%

ירידות חדות נרשמו בוול סטריט בסוף השבוע ● בנק לאומי: "הגיוסים המאסיביים בחו"ל בחודש האחרון, בשילוב תוכנית הרכישות של בנק ישראל, מפחיתים משמעותית מהלחץ על שוק האג"ח הממשלתי המקומי"

בורסת תל אביב / צילום: רויטרס
בורסת תל אביב / צילום: רויטרס

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 


באפט חיסל את ההחזקות בחברות התעופה ויושב על 137 מיליארד דולר במזומן; וגם, איך ייראה עולם ההשקעות ההוגנות בעידן פוסט-קורונה? | הצטרפו לשידור החי

16:00

יום המסחר הראשון לשבוע זה ולחודש מאי בבורסת תל אביב התנהל בירידות שערים משמעותיות, שנעו במדדי המניות המובילים סביב כ-2%. זאת, אחרי שבסוף השבוע המסחר בארה"ב הסתיים גם הוא בכיוון שלילי.

ירידות השערים היום (א') עם פתיחתו של חודש מאי מגיעות אחרי חודש חיובי שסיכמו הבורסות בעולם וגם בישראל באפריל, בשנה שמסתמנת כתנודתית במיוחד. כל זאת, בהשפעתה של התפשטות וירוס הקורונה וחששות המשקיעים בעקבות כך לגבי ההשלכות על עתיד הכלכלה העולמית.

בבית ההשקעות אופנהיימר ציינו בסקירתם השבועית כי "חודש מאי הקרוב עשוי להביא מימושים, לאחר ראלי חזק בחודש הקודם, ובהתבסס על תבניות התנהגות עונתית בחודש זה". לדברי כלכלני אופנהיימר, "הפתגם הוותיק בקרב המשקיעים Sell in May and Go Away מבוסס על ביצועי חסר של מדד S&P 500 בין החודשים מאי לאוקטובר", ולפי נתוני בית ההשקעות, בתקופה זו הציג המדד האמריקאי תשואה חיובית של כ-1.5%, לעומת תשואה של 6.9% בין נובמבר 2019 לאפריל 2020.

עם זאת, באופנהיימר הוסיפו כי "בשנות בחירות לנשיאות בארה"ב, לאחר חולשה עונתית בחודש מאי, ניתן לצפות לחודשי קיץ חזקים במיוחד", ובהתאם ממליצים "לנצל את החולשה להגדלת החזקות במניות". בשלב הנוכחי, לפי אופנהיימר, "ישנה חשיבות גבוהה של בחירת אפיקי השקעה ספציפיים". הם ממשיכים להמליץ "על מניות בעלות מומנטום חיובי, תוך זהירות מאפיקי השקעה בעלי מומנטום חלש". בהתייחס להרכב מדד S&P 500, באופנהיימר מציינים כי שני הסקטורים המתאפיינים במומנטום חזק הם הבריאות והטכנולוגיה, והמתאפיינים בכיוון הפוך הם הפיננסים והאנרגיה. אופנהיימר ציינו לטובה גם את מדד נאסד"ק 100 ואת מניות ענקיות הטכנולוגיה אפל, אמזון, אלפאבית (גוגל) ונטפליקס.

בצד השלילי של מדד ת"א-35, המניות הדואליות של לייבפרסון  וטבע  בלטו בירידות של 6%-7%. ירידות של 5%-6% רשמו מניות אנרג'יאן , החברה לישראל  וטאואר , ואילו מניית קבוצת דלק איבדה כ-4%, כשכעת ברקע למסחר בה עומדים דוחותיה הכספיים השנתיים ל-2019, שבהם הציגה החברה הערת "עסק חי".

עוד בין המניות הדואליות, אלה של נובה  וקמטק  צנחו ב-6%-8%. מנגד, מניית אודיוקודס  המשיכה להתחזק אחרי פרסום דוחותיה הכספיים לרבעון הראשון של אודיוקודס, שהיו חיוביים. בשבוע שעבר התייחסו באופנהיימר לפעילותה וציינו כי "שיתופי פעולה אסטרטגיים מספקים חסינות למשבר הקורונה". מניית פלוריסטם  טיפסה היום במחזור מסחר גדול מהרגיל.

עוד במסחר היום, הודיעה שותפות רציו פטרול יהש  בקשר לנכס הנפט שבו היא שותפה בגינאה, כי הוחלט על ביצוע קידוח ניסיון.

חברת רובוגרופ  הודיעה על "הסכם עם אמזון אוסטרליה וניו זילנד, שלפיו תציע לבתי ספר קורסים", וזאת באמצעות פלטפורמה שמפתחת חברה בת שלה. מנייתה הגיבה בקפיצה של כ-20%. בין החברות הקטנות, מדיגוס  עדכנה על קבלת הזמנה מסחרית ראשונה לערכות בדיקה שלה לווירוס הקורונה, ומנייתה הגיבה בקפיצה שהגיעה ליותר מ-40%.

במסחר באג"ח הקונצרניות נרשמה היום מגמה שלילית, ואילו במסחר באג"ח הממשלתיות נרשמה מגמה חיובית. 

14:00

המסחר בבורסה בתל אביב מתנהל בשעה זו בירידות במחזור מסחר של 700 מיליון שקל בשוק המניות. מדד ת"א 35 מאבד 2.2% כאשר טבע בולטת בירידה של 6%, פתאל רושמת מימושים של יותר מ-4%, שופרסל מאבדת 2.6%, דלק קבוצה צונחת ב-4% לאחר פרסום הדוחות ולפיהן הוצמדה הערת 'עסק חי' לקבוצה.

13:05

נמשכות הירידות בבורסה. מחזור המסחר מסתכם בכ-553 מיליון שקל. בשוק האג"ח נרשמות ירידות של 0.7%-0.8% בממשלתיות השקליות הארוכות ובשוק הקונצרני ירידות של כ-0.4% במדדי התל בונד המרכזיים. 

קבוצת דלק פרסמה היום את דוחותיה לשנת 2019. רואי החשבון של הקבוצה הצמידו הערת "עסק חי" לדוחות הכספיים, וזאת נוכח מצבה העגום על רקע הירידה המשמעותית במחירי הנפט והגז בעולם לצד משבר הקורונה, שמחקו מיליארדים מערכה של החברה. 

11:15

מתמתנות הירידות בבורסה. מניות קרסו , קומיוג'ן ונורסטאר בולטות בירידות. מנגד, עליות בולטות נרשמות במניות אודיוקודס  ובזן. 

10:06

ירידות שערים חדות נרשמות בפתיחת שבוע המסחר בבורסה. בירידות בולטות מניות נובה, לייבפרסון, טבע , אנרג'יאן  וטאואר. 

ד"ר גיל בפמן, הכלכלן הראשי של בנק לאומי, ודודי רזניק, אסטרטג הריביות של לאומי שוקי הון, מעריכים בסקירתם השבועית כי "הגיוסים המאסיביים בחו"ל בחודש האחרון, בשילוב תוכנית הרכישות של בנק ישראל, מפחיתים משמעותית מהלחץ על שוק האג"ח הממשלתי המקומי. היציבות הצפויה בריבית בנק ישראל תומכת בהשקעה במח"מ של -7 שנים".

בפמן ורזניק מתייחסים לשורת ההנפקות האחרונות שביצע משרד האוצר בחו"ל: "גיוסי האוצר בחו"ל, בשילוב עם המשך הרכישות של בנק ישראל בשוק המקומי, רכישות אשר עשויות גם לגדול מעבר לתוכנית המקורית של 50 מיליארד שקל, ככל שיידרש, מפחיתים משמעותית את הלחץ משוק האג"ח הממשלתי המקומי. גם המשך ההרחבות המוניטאריות בעולם, הגוזרים סביבת תשואות נמוכה, תומכים בסביבת תשואות נמוכה יחסית בישראל. בנוסף, היציבות הצפויה בריבית בנק ישראל תומכת ביציבות רמת התשואות בחלק הקצר - בינוני של העקום".

לאור זאת, הם ממליצים כאמור על השקעה במח"מ של 5 - 7 שנים. "מומלצת אחזקה מאוזנת בין שקלים לא צמודים לצמודי מדד, כאשר צמודי המדד מומלצים להשקעה בעיקר בטווח של 3 - 6 שנים. החשיפה לשקלים הלא צמודים מומלצת לטווח של 7 שנים ומעלה. מומלצת השקעה באיגרות החוב בריבית משתנה לטווח של יותר משנה חלף השקעה במק"מ ושקלים לטווח קצר".

שותפות רציו פטרוליום  דיווחה הבוקר על התקדמות משמעותית לביצוע הקידוח בפרוספקט טנג'ר-1 (1-Tanager) הצפוי להתחיל כבר בחודשי הקיץ ולא יאוחר מספטמבר 2020. הפרוספקט שוכן בבלוק קייצ'ור ( KAIETEUR) שבגיאנה, ועל פי האומדן הטוב ביותר בדוח המשאבים, הפוטנציאל הפרוספקטיבי בו מוערך בכ-256 מיליון חביות נפט עם סיכויי הצלחה גיאולוגית של כ-72%.

06:30

יום המסחר הראשון לשבוע זה בבורסה של תל אביב צפוי להיפתח בירידות חדות, לאחר שבוול סטריט נרשמה ביום שישי מגמה שלילית מובהקת. 

בגזרת ההתמודדות עם נגיף הקורונה,  800 אלף עובדי המגזר הציבורי חוזרים מחר לעבודה לאחר שאמש בשעת לילה מאוחרת נחתם הסכם קיבוצי חדש המסדיר את העסקתם בתקופת הקורונה. על-פי ההסכם יחזרו העובדים למקומות העבודה בהתאם לכללים שקובע התו הסגול. גם מערכת החינוך חוזרת לפעול היום באופן חלקי. 

כאמור, הפחד חזר לוול סטריט בסוף השבוע. בורסות ניו יורק איבדו גובה זה היום השני ברציפות בצל עונת הדוחות לרבעון הראשון של 2020, ובצל איום טראמפ בהטלת מכסים על סין כמי שאשמה לטענתו בהפצת נגיף הקורונה. מדד דאו ג'ונס איבד2.5%, מדד הנאסד"ק צנח ב-3.1% וה-S&P 500 נפל ב-2.8%. מדד הפחד (VIX) זינק ביותר מ-10%, מה שמסמן עלייה בתנודתיות.

מרבית המניות הדואליות המרכזיות חוזרות לתל אביב עם פערי ארביטראז' שליליים בולטים, ביניהן טבע , טאואר , אורמת , איי.אפ.אפ, נובה  ולייבפרסון.

קבוצת מליסרון  תקפה בסוף השבוע את מה שהיא מגדירה כ״כוונת משרד הבריאות לחייב קניונים בביצוע מעקב וניטור אחר המבקרים״ , לרבות רישום פרטים אישיים ושמירתם, ומגדירה אותה ״כפסולה ומקוממת״ , וטענה כי ״אין לדרישה כזו אח ורע באף אחת ממדינות המערב״ . כך עולה ממכתב חריף עליו חתום מנכ״ל הקבוצה, אופיר שריד, המופנה למשרדי ראש הממשלה, הבריאות, האוצר והכלכלה, אשר הגיע לידי ״גלובס״ . 

עוד כתבות

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר