גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הצניחה של אינטל והסטארט-אפ הישראלי שזכה באמי: השבוע בהייטק

למה העסקה של אפל וגוגל לא לגיטימית ● סלאק נשארה מאחור ● והיזם שנסע לווינה לעבוד כמאבטח וחזר עם אקזיט של מעל חצי מיליארד דולר ● השבוע בהייטק

בוב סוואן, מנכ"ל אינטל / צילום: Steve Marcus, רויטרס
בוב סוואן, מנכ"ל אינטל / צילום: Steve Marcus, רויטרס

בסוף שנות ה-90 הוגשה תביעת הגבלים עסקיים נגד מיקרוסופט, ששלטה אז בתחום מערכות ההפעלה ותוכנות נוספות למחשב האישי. באותה תקופה הוקמה גוגל, ויש שמייחסים את עלייתה והתחזקותה בכך שמיקרוסופט הייתה מוקד לביקורת ועסוקה בתביעת הענק והשלכותיה. גם כרום, הדפדפן של גוגל, הוא הנהנה העיקרי מחולשתו של אקספלורר. אחרי יותר מ-20 שנה, הגיש משרד המשפטים האמריקאי תביעה נגד גוגל שמזכירה מאוד את התביעה ההיא נגד מיקרוסופט.

אולם למרות הדמיון, צריך לזכור הבדל אחד שקשור לשינויים הטכנולוגיים - מנוע חיפוש היום שונה מדפדפן לפני 20 שנה. מנוע חיפוש הולך ומשתכלל ככל שמשתמשים בו יותר - יותר חיפושים מאפשרים לאלגוריתם להיות חכם יותר, להתאים תוצאות נכונות יותר, להבין מה אנשים צריכים ועוד ועוד. לכן שבחברת גוגל אומרים שאנשים משתמשים בהם כי מנוע החיפוש שלהם טוב יותר, הם שוכחים מה הפך אותו לכזה - למשל שליטה על מערכת ההפעלה למובייל הפופולרית בעולם.

לא רק זאת, לגוגל יש בשנים האחרונות הסכם עם אפל, ומנוע החיפוש שלה מהווה ברירת המחדל באייפונים ובמוצרים נוספים של החברה. כלומר יש לה שליטה מלאה בשוק הסמארטפונים. בתביעה של משרד המשפטים האמריקאי יש עיסוק רב בעסקה הזאת, והיא שופכת אור על החשיבות שלה לשתי החברות. לפי כתב התביעה, בגוגל מעריכים כי אפל הייתה אחראית ל-50% מהטראפיק שהגיע למנועי החיפוש שלה. בתביעה מצוין כי לפי הערכות, גוגל משלמת לאפל 12-8 מיליארד דולר בשנה, שמהווים 15%-20% מהרווח הנקי של יצרנית האייפונים.

בשנת 2018 התכתבו גורמים בכירים באפל ובגוגל. "החזון שלנו הוא לעבוד ביחד כאילו אנחנו חברה אחת", כתב הבכיר באפל. ההתכתבות הזאת הגיעה לאחר פגישה בין מנכ"ל אפל טים קוק למנכ"ל גוגל סונדר פיצ'אי.

בגוגל הגיבו לטענות כלפיהן במטאפורה מעניינת, בבלוג שנכתב על ידי קנת ווקר, סגן נשיא החברה: "כמו אינספור עסקים אחרים, אנחנו משלמים כדי לקדם את השירותים שלנו, כמו שמותג דגנים עשוי לשלם לסופרמרקט כדי להיות ממוקם במדף בגובה העיניים. בשירותים דיגיטליים, כאשר קונים מכשיר לראשונה, מסך הבית הוא כמו 'מדף בגובה העיניים'. במובייל ה'מדף' נשלט על ידי חברות כמו אפל, סמסונג, גוגל, ורייזון, AT&T ו־LG. במחשבים שולחניים השטח הזה נשלט כמעט לגמרי על ידי מיקרוסופט".

במילים אחרות, בגוגל אומרים כי העסקה הזאת לגיטימית כמו כל עסקה שנעשית בשוק. על פניו, נשמע טיעון הגיוני. הבעיה שהוא מתעלם מהשינויים הטכנולוגיים - עסקה כזאת לא מספקת רק את היתרון התחרותי הגלוי, כלומר יש יותר סיכוי שמשתמשים יבחרו לחפש במנוע החיפוש של גוגל, היא גם פוגעת ביכולת של בינג להתחרות בגוגל באופן כללי, שכן מנוע החיפוש פחות טוב אם יש לו פחות משתמשים. גוגל משלמת את לאפל את הסכום הזה בעבור 25% מלקוחות המובייל בעולם, אך היתרון שהיא מקבלת גדול משמעותית - היא מונעת מבינג את היכולת להשתכלל. אז אולי בדסקפטופ? גם שם יש ל-Chrome נתח שוק של 66%. אם זה לא כוח מונופוליסטי, אז מה כן?

טיעון נוסף של גוגל הוא עניין התמחור. מערכת ההפעלה אנדרואיד, למשל, ניתנת בחינם והתשלום מגיע לגוגל בהפניות למנוע החיפוש שלה. בסופו של דבר, הרוב המוחץ של הכנסות אלפאבית, החברה האם של גוגל, מגיע מפעילות הפרסום שלה, וכל הפעילויות האחרות נועדו כדי להפנות משתמשים למנוע החיפוש וללמוד עליהם כמה שיותר. שני אלה מאפשרים ליצור טרגוט מדויק יותר. המוצר אמנם ניתן בחינם, אך המחיר יכול להיות בחדשנות. מה הסיכוי שיקום מנוע חיפוש מתחרה במצב כזה? ובמקביל, המוצר אמנם איכותי יותר מזה של המתחרות, אך גם הוא כנראה היה יכול להיות טוב יותר. ג'פרי פאולר מה"וושינגטון פוסט" פרסם מאמר מעניין על כך השבוע.

לפרשנות המלאה של אופיר דור ושלי.

לכתבה שפורסמה באחרונה ב"וול סטריט ג'ורנל": פירוק ענקיות ההייטק? אל תגידו "גדול מכדי ליפול", היום אומרים "מורכב מדי לפצל". כך נכנסו הענקיות לתפקיד שמילאו הבנקים ב-2008.

סלאק נשארת מאחור

בתחילת חודש יוני, לאחר שחברת סלאק פרסמה דוחות, התייחסתי פה לכך שהפעילות של החברה לא "התפוצצה" כמו למשל של חברת זום, שהחברה לא ממש עקפה את התחזיות שלה וכי נראה שהיא לא מנצלת את הקורונה כפי שהיה ניתן לצפות. קיבלתי תגובות בהחלט מוצדקות על כך שחברה שמצליחה לצמוח ב-50% גם בקצב הכנסות של 800 מיליון דולר זה ממש יפה ושהצורך בזום הרבה יותר רחב ולכן לא ניתן להשוות. עדיין התעקשתי שמוצר שאמור לעזור לצוותים לתקשר אמור לשגשג עוד יותר בזמן שכולם עובדים מרחוק. כמובן שאחת הסיבות שזה לא בהכרח קרה היא Teams, המוצר של מיקרוסופט.

מתחילת השנה עלתה מניית סלאק ב-28%, בדיוק כמו מדד נאסד"ק. אפילו מיקרוסופט הגדולה עלתה בשיעור גבוה יותר (37%), שלא נדבר על זום (650%). לא רק זאת, בבנק ההשקעות מורגן סנטלי המליצו השבוע למכור את המניה, שזאת המלצה חריגה בוול סטריט (למשל אותו אנליסט, קיית ווייס, מסקר 24 מניות, מהן רק שתיים הוא ממליץ למכור, כך לפי אתר MarketWatch).

חוסר ההצלחה של סלאק בתקופת הקורונה עומד גם בבסיס התשובה של מיקרוסופט לטענות נגדה מצד סלאק על כך שהיא משתמשת בכוחה כדי לפגוע בה. לפי אתר The Information, מיקרוסופט הגישה לנציבות האירופית מסמך תגובה באורך 40 עמודים, בו היא כותבת כי הקורונה חשפה את הבעיות של תוכנת סלאק. בתגובה, ציינו בסלאק כי זה "אבסורד לקשור בין התלונה למגפה. התחלנו לעבוד עליה הרבה לפני כן".

עוד דברים מעניינים מהשבוע האחרון:

מה בתעשייה:

רכישה

  • חברת גלאסבוקס (Glassbox) הישראלית, שמפתחת פלטפורמת אנליטיקה לניתוח ושיפור חוויית המשתמש באפליקציות ואתרים, חתמה השבוע על הסכם לרכישת המתחרה הבריטית שלה SessionCam. סכום הרכישה לא פורסם, אך הערכה היא כי מדובר ברכישה בהיקף עשרות מיליוני דולר. גלאסבוקס הוקמה ב-2010 על ידי ירון גואטה, חנן בלומשטיין ויואב שרייבר. עד היום גייסה החברה 70 מיליון דולר. לידיעה המלאה.

קרן השקעות

דני נוה, עד לאחרונה יו"ר חברת כלל ביטוח, פועל להקמת קרן השקעות בתחום הפינטק, כך נודע ל"גלובס". הקרן נמצאת בשלבי הקמה ולפי התכנון, היקפה יגיע ל-100 מיליון דולר. לא ידוע באיזה שלב נוה נמצא, והאם כבר גייס משקיעי עוגן לקרן. נוה בחר לא להגיב לידיעה. לידיעה המלאה.

גיוסי הון

  • חברת הבינה המלאכותית סייט (Syte), המפתחת מנוע חיפוש ויזואלי למותגי אופנה, השלימה גיוס הון של 30 מיליון דולר (בסך הכל גייסה הון בהיקף 71 מיליון דולר), לצד גיוס חוב של 10 מיליון דולר. סייט הוקמה ב-2015 על ידי ליהיא פינטו פרימן, בעלה עומר פרימן, אחיה עידן פינטו וד"ר הלגה ווס. את הסבב הוביל קרן ויולה ונצ'רס ו-LG Ventures, והשתתפו בו גם La Maison, MizMaa ו-Kreos Capital וכן המשקיעים הקיימים, מאגמה, סטורם ונצ'רס ועוד.
  • חברת הפינטק הישראלית Lili הודיעה על גיוס של 15 מיליון דולר (בסך הכל גייסה 25 מיליון דולר, כשסבב הסיד היה לפני ארבעה חודשים). Lili הוקמה בשנה שעברה על ידי לילך בר דוד ולירן זילכה - שהיו ממקימי פפר, הבנק הדיגיטלי של לאומי. Lili מספקת שירותים בנקאיים לפרילנסרים, אך מעל השכבה של השירותים היא גם מספקת שירותים לניהול העסק. סבב הגיוס הנוכחי, כמו גם הקודם, הובל על ידי Group11 של דובי פרנסס והשתתפו בו המשקיעים הקיימים של החברה - AltaIR Capital, פריימרי ונצ'רס, AltaIR Capital ו- Torch Capital. בסבב הנוכחי הצטרפה להשקעה בחברה גם זאב ונצ'רס של אורן זאב. לידיעה המלאה.
  • הסטארט-אפ הישראלי מיין (Mine), שמסייע למשתמשים לשלוט במידע האישי שנאסף עליהם ברשת, הודיע היום על סבב גיוס של 9.5 מיליון דולר שנערך בחודש יוני (בסך הכל גייסה החברה 12.5 מיליון דולר). מיין הוקמה בסוף 2018 על ידי גל רינגל, גל גולן וקובי ניסן. את סבב הגיוס הוביל קרן הבינה המלאכותית של גוגל, קרן גרדיאנט ונצ'רס, והשתתפו בו גם הקרנות MassMutual ו-e.ventures, לצד המשקיעים הקיימים של החברה, הקרנות סבן ונצ'רס ובארטי ונצ'רס. לידיעה המלאה.
  • חברת אדאסקיי (ADASKY) הישראלית, המפתחת ומייצרת מערכות המשלבות חיישן ראייה תרמי מתקדם ואינטליגנציה מלאכותית עבור תעשיית התחבורה המתקדמת, מודיעה היום על גיוס של 15 מיליון דולר (בסך הכל גייסה החברה 55 מיליון דולר. החברה הוקמה ב-2015 על ידי אבי כץ ויעקב דגן. את סבב הגיוס הובילו החברות המשקיעות בחברה, בהן תאגיד KYOCERA היפני ויצרנית חלקי הרכב הדרום קוריאנית Sungwoo Hitech.

גיוסים מהשבוע שעבר:

  • הסטארט-אפ אוגורי (Augury), המפתח פלטפורמה לניטור המצב המכני של מכונות תעשייתיות, הודיע על גיוס של 55 מיליון דולר (עד היום גייסה החברה 106 מיליון דולר). אוגורי נוסדה ב-2011 על ידי סער יוסקוביץ' וגל שאול. את סבב הגיוס הובילה קרן קומרה והשתתפו בן גו המשקיעים הקיימים בחברה, בהם מינכן רה ונצ'רס, Eclipse Ventures, אינסייט פרטנרס, קוואלקום ונצ‘רס וקרן לרר-היפו (Lerer-Hippeau). לידיעה המלאה.
  • חברת הסייבר Apiiro הודיעה על גיוס של 35 מיליון דולר מאז שהוקמה בשנה שעברה על ידי עידן פלוטניק ויונתן אלדר. פלוטניק הוא אחד ממייסדי אוראטו שנמכרה למיקרוסופט ב-2014 תמורת 200 מיליון דולר. את סבב הגיוס הובילו הקרנות גריילוק ו-KPCB, והשתתפו בו גם המשקיעים הפרטיים עמיחי שולמן, גיא רינת, סלביק מרקוביץ, מיקי בודאי ועוד.
  • חברת BlackSwan Technologies, שפיתחה מערכת הפעלה מבוססת בינה מלאכותית, שמסוגלת לאפשר לפתח אפליקציות ארגוניות בקלות, הודיעה על גיוס של 28 מיליון דולר. החברה הוקמה ב-2017 על ידי מיכאל אוליאל. את הסבב הובילה הקרנות FinTLV, MS&AD ו-PRYTEK.
  • הסטארט-אפ nym health, שפיתח טכנולוגיה לניהול תשלומים למערכת הבריאות האמריקאית, גייס 16.5 מיליון דולר (בסך הכל גייס עד כה 22.5 מיליון דולר). החברה הוקמה ב-2017 על ידי עמיחי ניידרמן ואדם רימון. את סבב הגיוס הובילה GV (גוגל ונצ'רס), והשתתפו בו גם המשקיעים הקיימים, בהם הקרנות לייטספיד, דיינמיק לופ ובסמר, המשקיע הפרטי עדי פונדק-מינץ ועוד.
  • חברת סייברפיון (Cyberpion), שמזהה נקודות תורפה בקישורים לנכסים דיגיטליים של הארגון, הודיעה על גיוס של 8 מיליון דולר. החברה הוקמה ב-2016 על ידי בני הדודים ד"ר נתנאל גלרנטר ואורי אנגלברג, אליהם הצטרף רן נחמיאס. החברה הייתה בוטסטראפ עד לאחרונה, אז ביצעה סבב גיוס בהובלת קרן ההון סיכון של Team8 וקרן היפרוויז. בסבב השתתפו גם המשקיעים גיורא ירון, ניר אגב ואהרון כהן.
  • הסטארטאפ הישראלי דאטהלופ (Dataloop), שפיתח פלטפורמה לאנוטציית דאטה (תיוג) בבינה מלאכותית וניהול דאטה' הודיע על השלמת גיוס של 11 מיליון דולר (בסך הכל גייסה 16 מיליון דולר). החברה הוקמה ב-2017 על ידי ערן שלמה, אבי ישר וניר בושי. את סבב הגיוס הובילה הקרן אמיתי (Amiti) והשתתפו בו גם הקרנות SeedIL Ventures, NextLeap Ventures, OurCrowd, F2 Venture Capital.
  • חברת MOV.AI, ספקית מערכת הפעלה לרובוטים שיתופיים (Co-bots), הודיעה על הרחבת סבב הגיוס ב-4 מיליון דולר (בסך הכל גייסה 8 מיליון דולר). החברה הוקמה ב-2016 על ידי לימור שווייצר, סמנכ"ל הטכנולוגיות, ומנוהלת על ידי מוטי קושניר. את סבב הגיוס הובילה קרן SOMV והשתתפו בו גם המשקיעים הקיימים, NFX, ויולה ונצ'רס והמשקיע ערן וגנר.
  • חברת Frontegg (פרונטאג), שפיתחה טכנולוגיה לפיתוח מהיר ויעיל של מוצרי SaaS, הודיעה על גיוס של 5 מיליון דולר. החברה הוקמה בשנה שעברה על ידי שגיא רודין ואביעד מזרחי. את סבב הגיוס הובילה קרן פיטנגו והשתתפו בו i3 Equity ו-Global Founders Capital.

עוד כתבות

יירוטי כיפת ברזל מעל שמי אשקלון, ערב מתקפת הכטב''מים מאיראן / צילום: Reuters, Amir Cohen

ישראל החליטה: תקיפה ברורה ונחרצת נגד איראן; נשלמה היערכות חיל האוויר

דיווח: סעודיה ואיחוד האמירויות חלקו מידע מסווג עם ארה"ב כדי לסכל את המתקפה האיראנית ● קבינט המלחמה התכנס ב-14:00 לדיון נוסף על תגובת ישראל מול איראן ● נשיא צרפת מקרון הודיע כי ישוחח היום עם נתניהו; שר החוץ הבריטי: "שוקלים להטיל סנקציות נוספות על איראן" שר החוץ של ארה"ב אנתוני בלינקן שוחח עם שרי החוץ של ערב הסעודית, ירדן ומצרים עדכונים שוטפים

פועלים עובדים באתר בנייה / צילום: Shutterstock

יותר ביקוש לפועלי בניין ועובדים בלתי מקצועיים, פחות למהנדסים ואקדמאים

שיעור התעסוקה עלה במרץ במקצת ועומד על 60.8%, ושיעור האבטלה הצטמצם ועומד על רמה של 3.1% ● עם זאת, ייתכן כי הגיוס הנרחב למילואים מצמצם מלאכותית את שיעור האבטלה

מפגינה באיסטנבול מניפה דגלי פלסטין בהפגנה למען עזה. בציבור הטורקי גוברות הקריאות לניתוק הקשרים הכלכליים עם ישראל / צילום: ap, Khalil Hamra

"מרמרה 2" ודיונים על הרחבת החרם: בטורקיה מחריפים את הטון נגד ישראל

ההחלטה של טורקיה לפגוע קשות בסחר עם ישראל נובעת גם מהאיסור הישראלי להצניח סיוע בעזה, אבל בעיקר מהדרתה מדיוני השיקום של עזה, שעשויים להכניס הרבה כסף למקורביו של ארדואן ● מהלומה נוספת לסחר עלולה להיגרם ממשט מתוכנן לרצועת עזה, שטורקיה תיטול בו חלק

רחוב כנפי נשרים 24 בירושלים / צילום: דוברות עיריית ירושלים

רשות המסים שכרה מקומות חניה ל-17 עובדים. כמה היא משלמת?

מאז פרצה המלחמה, רשות המסים שוכרת חניה ל־17 עובדים ותשלם כ־180 אלף שקל עד סוף 2024 ● "העובדים הועסקו במוקד למתן מענה לצורכי המלחמה. עובדים אלו נדרשו להגיע בשעות הבוקר המוקדמות וסיימו את עבודתם בשעות הערב המאוחרות" ● נכון להיום רשות המסים שוכרת חניות מבעלי חניונים פרטיים ב־48 חניונים ברחבי הארץ

גל בר דעה, מנכ''ל בנק ONE ZERO בכנס TECH IL / צילום: כדיה לוי

גל בר דעה, מנכ"ל ONE ZERO: "רוצים להיות בנק גדול. טכנולוגיה היא הדרך היחידה לתת ייעוץ לכולם"

מנכ"ל ONE ZERO אמר בכנס TECH IL של גלובס כי על הבנקים לקחת אחריות לעתיד הכלכלי של הלקוחות שלהם, להוציא אותם ממינוס ולאפשר להם לשפר את האשכול הסוציו-אקונומי שלהם ● על וואן זירו אמר: "בנקאות זה מרתון, אנחנו מתכוונים להיות בנק גדול ומשמעותי במערכת הישראלית"

קריית שמונה / צילום: אייל מרגולין

למשקיעים עם אורך נשימה: האם כאן מסתתרת ההזדמנות הנדל"נית הבאה?

פינוי התושבים מקריית שמונה הוביל לקיפאון בשוק הנדל"ן בעיר ● האם המלחמה יצרה הזדמנויות חדשות למשקיעים עם אורך נשימה?

צילומים: מארק ישראל סאלם (ג'רוזלם פוסט), (AP (Jacquelyn Martin, רויטרס, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

אפילו סעודיה עזרה: כך פעלה הברית שסייעה לישראל מול איראן

מזה כמה עשורים, ארה"ב מובילה מאמץ לטובת הידוק הקשרים הצבאיים בין ישראל ליריבותיה הערביות הוותיקות, כדי להתמודד עם האיום המשותף מצד איראן ● המאמץ הזה לא נבדק בקרב, עד שטהרן שיגרה את מטח הטילים והמזל"טים נגד ישראל ● כך הוא נראה מאחורי הקלעים

האינפלציה בישראל מתחממת / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

האינפלציה מרימה ראש? מדד מרץ חם מהצפוי - קצב של 2.7%; מחירי הדירות ממשיכים לעלות

בקצב חודשי עלה המדד ב-0.6% • נתוני האינפלציה הפתיעו את התחזיות המוקדמות, שציפו לעלייה חודשית של 0.5% ועלייה שנתית של 2.6% ● מחירי הדירות ממשיכים לטפס ● מתן שטרית, הכלכלן הראשי של קבוצת הפניקס: "בנק ישראל ימשיך לנקוט משנה זהירות, ולכן הסיכויים להפחתת ריבית בהחלטה הקרובה נמוכים בשלב זה"

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יונתן בלום (עיבוד: טלי בוגדנובסקי)

כלכלנים מעריכים: איך תשפיע העלייה באינפלציה על הריבית?

האינפלציה הפתיע את התחזיות המוקדמות כשעלתה לשיעור של 2.7% במרץ ● הכלכלנים הבכירים מנתחים את הנתונים ומסבירים את ההשפעה הצפויה על מתווה הריבית של בנק ישראל ● חן הרצוג, כלכלן ראשי ב-BDO: "חלק משמעותי מעליית המדד נובע מהתאמה חד-פעמית של המס על סיגריות וטבק"

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בתל אביב; מדד ת"א בנקים 5 ירד בכ-1.1%

מדד ת"א 35 צלל ב-1.2% ● מדד המחירים לצרכן בישראל יפורסם הערב, מה צופים הכלכלנים? ● BDO: "המתיחות מול איראן תשפיע על שוק הנפט" ● בזכות מאזניהן החזקים, בוול סטריט צופים תשואת יתר ל"שבע המופלאות" ● וגם: 10.5 טריליון דולר - שיא בשווי הנכסים שמנהלת בלקרוק

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

ירידות קלות בת"א; או פי סי אנרגיה מזנקת בכ-9%

מדד ת"א 35 מאבד מערכו כ-0.2% ● התנודתיות החריגה בשווקים לאור המתיחות בין איראן לישראל ממשיכה, וגם בשאר העולם אי הוודאות מורגשת ● אי.בי.אי מתייחסים לזינוק באגרות החוב הממשלתיות: "ניתן לנצל את עליית התשואות להארכה הדרגתית של מח"מ התיק" ● מדד המחירים לצרכן הפתיע לרעה, והסיכויים להפחתת ריבית הולכים ומתרחקים ● לאומי: "התנודתיות תימשך, בגלל רגישות מחיר הנפט למתיחות באזור"

שיגור מיירט ה'חץ' במהלך המלחמה / צילום: דוברות משרד הביטחון

"הדבר הכי טוב שאנחנו מכירים בשוק": ההתעניינות במערכות היירוט הישראליות בשיא

ביצועי ההגנה האווירית בשבת זכו לסיקור תקשורתי באירופה, ולגלובס נודע כי בחברות הביטחוניות בישראל נרשמה התעניינות גבוהה מהרגיל בטכנולוגיות שלהן בימים האחרונים ● בגרמניה, המדינה היחידה שרכשה את חץ 3, היוו היירוטים הוכחה לכך שההשקעה הייתה נבונה. כעת עולה במדינה השאלה: "מתי כבר היא תגן עלינו?"

בחינות הסמכה / צילום: אלון רון

תוצאות בחינת ההסמכה בראיית חשבון: הסטודנטים של מכללת ספיר בראש

מדובר בבחינת ההסמכה הראשונה שהתקיימה מאז פרוץ המלחמה ● הסטודנטים מהאוניברסיטה העברית נמצאים בתחתית הטבלה ● שיעור המעבר הכללי של כלל הנבחנים בבחינה עומד על 68%

חייל רוסי סוחב רחפן אוקראיני שתוקן ועודכן על ידי הצבא / צילום: ap, Russian Defense Ministry Press Service

איך נכשלו הרחפנים האמריקאים לחולל מפנה במלחמה באוקראינה?

רוב הרחפנים הקטנים של חברות אמריקאיות נכשלו בביצועיהם מול הטכנולוגיה הרוסית, ונחשבים כעת ליקרים ונוטים לתקלות ● בהיעדר פתרונות מהמערב, פנתה אוקראינה למוצרים סיניים זולים

רכבים מוכנים לייצוא בטורקיה, ב־2023 / צילום: Shutterstock

לא רק טורקיה: גם בסין מחלחלת לשוק אווירה אנטי־ישראלית, ואלה ההשלכות

טורקיה מאיימת להטיל "מיסי יצוא" כבדים על כל הסחורות לישראל, בנוסף למגבלות הסחר עליהן הודיעה בשבוע שעבר, ובסין מתחילה האווירה האנטי־ישראלית לחלחל לשוק ● בינתיים, שתי המדינות חולשות על כ־30% מיבוא הרכב לארץ ● כיצד יוכל הענף המקומי להתגבר?

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

החשש מעימות חזיתי בין ישראל לאיראן הפיל את וול סטריט

הנאסד"ק ירד בכ-1.8% ● הניקיי ירד ב-1.2% ● מאסק: "עשינו בדיקה מעמיקה והחלטנו, בהחלטה קשה, לפטר יותר מ-10%" ● BDO: "המתיחות מול איראן ובמיצרי הורמוז צפויה להשפיע על שוק הנפט העולמי" • בזכות מאזניהן החזקים, בוול סטריט צופים תשואת יתר ל"שבע המופלאות" ● 10.5 טריליון דולר - שיא בשווי הנכסים שמנהלת בלקרוק

העימות בין ישראל לאיראן העסיק את תעשיית הפייקים העולמית

המתיחות בין ישראל לאיראן משכה תשומת לב עולמית. אבל לא תמיד בגלל האמת ● המשרוקית של גלובס

מוצרי חלב / צילום: איל יצהר

החל מהחודש הבא: מחירי החלב בפיקוח עולים בכ-4.5%

החל מ-1 במאי ייכנס לתוקפו עדכון במחירי מוצרי החלב, שיעלו בשיעור של כ-4.5% ● אלה המוצרים שצפויים להתייקר בעקבות העדכון

תוכנית הכשרת הסייבר למפוני כפר עזה / צילום: CyberProof

החברה שמסייעת למפוני קיבוץ כפר עזה לעבור הסבה מקצועית לתחום הסייבר

בנק דיסקונט ועמותת אלו"ט חברו למיזם משותף בו ילדי המפונים במלונות ים המלח לקחו חלק בסדנאות ציור שבהן התבקשו לצייר בהשראת המילים "חופש" ו"תקווה" ● סטארט-אפ ההכשרות להייטק, Elevation, יאפשר למפונים לעבור הכשרות במטרה לספק להם עבודה והכנסה בתחום בניית האתרים ● ישראל מתגייסת

אנדרו אביר, המשנה לנגיד בנק ישראל, בכנס TECH IL / צילום: כדיה לוי

המשנה לנגיד בנק ישראל: "לשקל הדיגיטלי תהיה השפעה על התחרות בבנקים"

אנדרו אביר אמר בכנס TECH IL של גלובס כי כי בשבועות הקרובים בנק ישראל יוציא לדרך פרויקט טכנולוגי משמעותי, כחלק מתהליך בחינת ההיתכנות להנפקת מטבע דיגיטלי ● לפי התוכנית של בנק ישראל, "השקל הדיגיטלי יהיה פלטפורמה לחדשנות"