גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ארה"ב הושיטה יד לצפון קוריאה, אך לא נתקבלה כל תשובה

ממשל ביידן מבקש לפתוח בדיאלוג על תוכנית הגרעין והטילים הבליסטיים של פיונגיאנג, אך לפי הבית הלבן הוא עדיין ממתין לתשובה

קים ג'ונג און ואשתו רי סול ג'ו בפתיחת שנת הירח החדשה / צילום: Reuters, Yonhap News Agency
קים ג'ונג און ואשתו רי סול ג'ו בפתיחת שנת הירח החדשה / צילום: Reuters, Yonhap News Agency

ממשל ביידן פנה לצפון קוריאה על מנת להתחיל במשא-ומתן על תוכניות הטילים הבליסטיים והנשק הגרעיני של פיונגיאנג, אך עדיין ממתין לתשובה. כך נמסר מהבית הלבן. "המטרה שלנו היא להפחית את החשש מהסלמה. אבל בינתיים, לא קיבלנו שום תגובה", אמרה דוברת הבית הלבן ג'ן סאקי. "הדרך הדיפלומטית הייתה ועודנה העדיפות הראשונה שלנו".

סאקי לא הסבירה איך ניסה הממשל לפנות אל צפון קוריאה, וגם לא פירטה מה היה תוכן המסר שנשלח. הממשל כרגע עורך בחינה מחדש של המדיניות כלפי צפון קוריאה, וצפוי לנסח מדיניות מסודרת בשבועות הקרובים.

לארה"ב מספר דרכים לפנות אל פיונגיאנג, כולל מגעים עם נציגיה של צפון קוריאה באו"ם, שימוש בערוץ מודיעיני חשאי לתקשורת עם צפון קוריאה שהוקם על ידי ממשל אובמה, או העברת מסרים דרך שבדיה, שהיא "הכח המגן" על ארה"ב בעיני הממשלה הצפון קוריאנית.

וושינגטון ופיונגיאנג לא ערכו שיחות בנושא הגרעין מאז אוקטובר 2019. המשא-ומתן תקוע בדרישה האמריקאית שצפון קוריאה תפסיק במרוץ החימוש להשגת נשק גרעיני ובתוכנית פיתוח טילים לטווח ארוך שלה בתמורה להקלה בסנקציות מצד ארה"ב.

סאקי אמרה שהממשל נמצא בקשר עם בנות בריתה באזור יפן ודרום קוריאה בזמן שהמדיניות החדשה לגבי מזרח אסיה מתנסחת. היא הוסיפה שארה"ב לא ניהלה "דיאלוג אקטיבי" עם צפון קוריאה כבר יותר משנה.

מזכיר מחלקת המדינה אנתוני בלינקן ומזכיר משרד ההגנה לויד אוסטין נוסעים בנפרד ליפן ולדרום קוריאה. לשניהם מדובר בנסיעה דיפלומטית ראשונה אל מדינה זרה. סוכנות הידיעות רויטרס דיווחה בסוף השבוע שבכירים אמריקאים מבקשים מאז אמצע פברואר להגיע שיחות בצפון קוריאה.

הנשיא לשעבר דונלד טראמפ נפגש עם מנהיג צפון קוריאה קים ג'ונג און שלוש פעמים. אבל הצדדים מעולם לא הצליחו לגשר על הפער הניכר בעמדותיהם. צפון קוריאה ביקשה הסרת סנקציות והסכימה לצעדים מצומצמים בהקטנת תוכנית הנשק הגרעיני שלה. ממשל טראמפ התעקש על מחויבות לפירוז גרעיני מלא בתמורה להסרת הסנקציות. כשהשיחות נתקעו, תוכניות הטילים והגרעין של פיונגיאנג המשיכו להתקדם.

הנשיא ג'ו ביידן, שאמר שהמטרה היא צפון קוריאה מפורזת מנשק גרעיני, עדיין צריך להציג את המדיניות שלו. בלינקן כתב במאמר משנת 2018 שארה"ב צריכה לשקול גישה מדורגת בה היא תבקש לדון בהקפאת תוכנית הגרעין ולאחר מכן תפעל להשגת הסכם פירוז מלא - גישה שהייתה בניגוד גמור להתעקשות של טראמפ על פירוז מהיר. האם זו תהיה הגישה שיאמץ ממשל ביידן בעת שהוא בוחן מחדש את המדיניות? עדיין לא ברור.

באופן כללי, הממשל הדגיש שיש לו עניין לתאם את מדיניותו לגבי צפון קוריאה עם בנות בריתו. כשהיה ביידן עדיין מועמד לנשיאות, מתח ביקורת על מדיניותו של טראמפ ואמר שלא היה יושב לדבר ישירות עם קים "אלא אם היה מסכים להפחית ביכולת הגרעינית שלו".

בינואר, אמר קים שגישתה של צפון קוריאה לארה"ב לא תשתנה בלי קשר למי שמנהיג את אמריקה. "ארה"ב הייתה ונותרה האויב הגדול ביותר שלנו", אמר מנהיג צפון קוריאה.

עוד כתבות

ראש ממשלת בלגיה, אלכסנדר דה-קרו / צילום: ap, Jean-Francois Badias

ראש ממשלת בלגיה: "לא יכולים להמשיך בעסקים כרגיל עם ישראל"

ראש ממשלת בלגיה אלכסנדר דה-קרו שינה את עמדתו ושוקל כעת הטלת סנקציות הכוללות איסור יבוא מוצרים מהתנחלויות, בשל הפעילות הישראלית בעזה ● הסביר כי שינוי העמדה שלו נובע מכך שיש "יותר מדי קורבנות כתוצאה מהפעולות הצבאיות הישראליות" ● ההערכות הן כי יוזמה כזו תיכשל ברמה האירופית

בנייה בדרום. חומרי הגלם לבנייה מתייקרים / צילום: Shutterstock

השלכות החרם הטורקי כבר כאן: אלה המוצרים שמתייקרים

כנען סנטר הודיעה על עלייה של כ־20% במחירי צמר זכוכית, קבוצת נוימן מעלה ב־9% את מחיר מוצרי הברזל, וחברת רב בריח מעלה מחירי מוצרים ב־8% • "בקרוב נראה הודעות נוספות כאלו"

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

מוצרים המיובאים על-ידי חברת דיפלומט

הממונה על התחרות: דיפלומט תשלם 9 מיליון שקל בשל הפרות חוק המזון

במסגרת ההסכמות אליהן הגיעה הממונה על התחרות עם יבואנית המזון, דיפלומט תשלם את העיצום הכספי בגין הפרות סעיפים בחוק קידום התחרות בענף המזון, העוסקים בהתערבות בשטחי תצוגה אצל קמעונאים ובהעברות תשלומים לקמעונאים שלא כהנחות למוצרים שהיא מוכרת להם

מתוך הקמפיין של רשות המסים / צילום: צילום מסך מיוטיוב

תוכנית הדגל של רשות המסים נכנסת היום לתוקף. כל מה שכדאי לדעת

תוכנית "חשבוניות ישראל" של רשות המסים למאבק בהון השחור, שתאפשר לקזז מע"מ מחשבונית רק לאחר קבלת מספר מיוחד, נכנסה היום לתוקף ● איך התוכנית החדשה תעבוד, על מי היא חלה, ומהן הסנקציות על מי שלא יפעל לפי החקיקה החדשה? מומחי המס מסבירים

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ''י / צילום: אורטל צבר

התחזית של הבכירה ברמ"י לקרקע הלוהטת של תל אביב

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ"י, מצהירה שייצאו לשיווק קרקעות נוספות בשדה דב עוד השנה ● את המשך פינוי בסיסי צה"ל ומפעלים של מערכת הביטחון מאזורי הביקוש היא רואה כאתגר מרכזי ואומרת: "צריך להבין שיש מערכת אזרחית שחייבת להתפתח ולא יכול להיות שהמארג הביטחוני יקבל את הבכורה"

הפגנה פרו־פלסטינית בבראון. לחץ הסטודנטים הניב פרי / צילום: Reuters, Anibal Martel

האם אוניברסיטאות אמריקאיות מפתחות נכונות לשאת ולתת על החרמת ישראל?

לפי שעה רק קומץ של אוניברסיטאות ומכללות הציעו למפגינים האנטי־ישראלים להתפנות תמורת חשיפת אחזקותיהן ומשא ומתן על משיכת השקעות ● אבל ביניהן נמצאות לפחות שתי ענקיות, עם תיקים של 20 מיליארד דולר ● עצם נכונותן הפרגמטית לשקול זאת צריכה לעורר חשש

נגמ''שים של צה''ל בצפון הארץ / צילום: ap, Gil Eliyahu

עסקה בגודל פי 2 משווייה: החברה הביטחונית שמזנקת

לפני פחות משנתיים סבלה החברה הביטחונית אימקו מתחלופת מנהלים וקשיים תזרימיים, אבל מתחילת המלחמה התמונה התהפכה ומנייתה נהנית מתנופה בבורסה ● כעת היא קיבלה הזמנה של 377 מיליון שקל ממשרד הביטחון - פי שניים מהשווי של החברה כולה ● מניית אימקו זינקה ביותר מ-200% בשנה האחרונה

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

חנות שמרה חניה ללקוחות בעזרת קלנועית, נקנסה וערערה לעליון. מה קבע ביהמ"ש?

זוג הורים הגיעו לביהמ"ש לאחר שלא הצליחו להסכים אם לחסן את בנם בחיסוני שגרה המומלצים ע"י משרד הבריאות ● חנות בחיפה הציבה קלנועיות בחניות ציבוריות הסמוכות אליה, כך שיישמרו ללקוחותיה, לאחר שנקנסה 7 פעמים ביקשה להישפט ● ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע תיעד בווידאו דיונים ועורר ביקורת ● 3 פסקי דין בשבוע  

וורן באפט נואם באסיפה השנתית של ברקשייר האת'ווי

היורש, ההשקעה המסתורית, והדרך ל־50% תשואה בשנה: התובנות מהכנס הגדול של האורקל מאומהה

וורן באפט, המשקיע הפרטי הגדול והמפורסם בעולם עמד בסוף השבוע בפעם ה־51 על הבמה באומהה והשיב לשאלות משקיעיו במשך חמש שעות ● מדוע הקטין את ההחזקות שלו באפל, מה הוא חושב על מהפכת ה־AI, למה הוא מגדיל את קופת המזומנים שלו במקום להשקיע אותה, ומה היה עושה לו חזר לגיל 20

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

נכנע ללחץ תושבי פתח תקווה? סמוטריץ' דורש לדון מחדש בתוכנית המטרו שכבר אושרה

שר האוצר מבקש ממזכיר הממשלה לאפשר לו להגיש בקשה לדיון נוסף בתוכנית לקו M2 של המטרו, בטענה שלא נשלחה לשרים כנדרש ● גורם המעורה בפרויקט: "מביך ששר האוצר מתנהג כמו אחרון המתנגדים, מטעמים צרים"

אור צלקובניק / צילום: עדי לם

תוך פחות משנה ועם רייטינג מדשדש: אור צלקובניק עוזב את חדשות 13

צלקובניק הוא המנכ"ל הרביעי שעוזב את חברת החדשות בחמש שנים ● המהלך נובע ככל הנראה בשל חוסר הסכמתו לבצע קיצוצים בכוח־האדם ובשל פערים גדולים בינו לבין כתבים בחברה

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

לספר לדור הצעיר את סיפור השואה אחרי ה-7 באוקטובר - זו לא רק זכות, אלא חובה

השנאה כלפי מדינת ישראל מרימה ראש בכל כמה דורות ● לצד האסונות טבועה בנו, כחלק בלתי נפרד מה-DNA שלנו, היכולת המופלאה והחוסן לקום מהאסון הכי גדול ולהצליח לעשות ממנו נס ● גם הפעם, הדור הצעיר הוא שיכתבו את פרק התקומה

מוויקס ועד מאנדיי: לעובדי ההייטק יש אופציות בשווי 2 מיליארד דולר לממש

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?

קניות בסופר. אין הצדקה אמיתית להעלאות המחירים / צילום: טלי בוגדנובסקי

הנתונים מגלים: האם גל עליות המחירים מוצדק?

שורת חברות גדולות במשק הודיעו על העלאות מחירים רוחביות, בעיקר בתחומי המזון והצריכה ● אלא שבחינת פרמטרים כמו שערי מט"ח, עלויות שינוע ומחירי חומרי גלם מעלה כי לא תמיד קיים הכרח לעשות כן ● אלכס זבז'ינסקי, מיטב: "החברות פשוט מנצלות הזדמנויות"

ההפגנות בקמפוסים בארה"ב העירו את תעשיית הפייקים

המחאות בקמפוסים הפכו לוויראליות. אבל לא כל מה שפרסמו עליהן נכון ● המשרוקית של גלובס

נגמ''ש צה''לי / צילום: צילום מנתק

עסקת הענק של משרד הביטחון בתחום השריון

קבוצת אימקו ומשרד הביטחון הודיעו על הסכם מסגרת רב־שנתי בסך 377 מיליון שקל ● ההסכם החדש צפוי יותר מלהכפיל את צבר ההזמנות של הקבוצה לסך של כ־725 מיליון שקל ● בעקבות העסקה, מניית אימקו זינקה ב-19% ● ובאיזה חוזה זכתה היום אלביט?

נמל גמליק בטורקיה / צילום: Shutterstock

כך אנשי מסחר בטורקיה ובישראל פועלים לעקוף את החרם

החלטת ארדואן לאסור סחר עם ישראל הדהימה את גורמי המסחר בשני הצדדים, שפועלים עתה למציאת חלופות ● בעוד שאנשי עסקים באנקרה מקווים שמדובר בגל שיחלוף, בממשל מנסים להשיג באמצעות המהלך השפעה על עזה ● 3 הערות

ווישור / צילום: רמי זרנגר

בנו של מייסד איילון יוצא נגד העסקה של בעלי העניין עם ווישור

נגה רחמני תוהה על העסקה בה תרכוש איילון את עסקי הביטוח של בעלת השליטה ווישור ● בין היתר טוען להיעדר דיווח למשקיעים ועל עצם היותה של ווישור חברה דיגיטלית ● איילון דוחה את הטענות: "נבחנו כל ההיבטים הרלוונטיים לעסקה"

טרונג מיי לאן, אשת העסקים שעומדת במרכז פרשת ההונאה / צילום: phapluat tv

היא הורשעה על שהפכה בנק לכספומט האישי שלה - ונידונה למוות

המקרה של הטייקונית טרונג מיי לאן הפך לאחד המתוקשרים ביותר בקמפיין של וייטנאם נגד שחיתות, שזכה לכינוי "כבשן בוער"