גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

תל אביב ננעלה בירידות; אורמד זינקה 14% והרימה את מדד הביומד

ת"א-35 ירד ב-0.2%, ת"א-90 איבד 0.6% ● מחזור המסחר הסתכם ב-1.3 מיליארד שקל ● הבורסות בסין והונג קונג איבדו מעל 2% על רקע החמרת הרגולציה ● עונת הדוחות בוול סטריט: טסלה תפרסם תוצאות ● שיעור האבטלה לחודש יוני עמד על 8.8%

הבורסה בתל אביב / צילום: שלומי יוסף
הבורסה בתל אביב / צילום: שלומי יוסף

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

17:32

יום המסחר בתל אביב הסתיים בירידות שערים, אך מתונות יותר מאשר אלו שנרשמו בתחילת היום. ת"א-35 ירד ב-0.2%, ת"א-90 איבד 0.6%. מחזור המסחר הסתכם ב-1.3 מיליארד שקל.

מבין המדדים הענפיים, מדד הביומד ומדד הבנקים הם היחידים שרשמו עליות (של 0.7% ו-0.1% בהתאמה). מדד הביומד הצליח לעבור לטריטוריה הירוקה בזכות זינוק של 14% שרשמה אורמד, וכן עליות נאות שרשמו פנאקסיה ישראל ואייסקיור מדיקל .

קנבוטק , שזהו יום המסחר השני שלה לאחר שנכנסה לבורסה דרך גיוס המונים, זינקה קרוב ל-19% לאחר שדיווחה שמוצר ה-CannaboBreast שלה הראה במחקר יעילות של בין 60% ל-90% בעיכוב חלוקה של תאי סרטן השד. המוצרי בסדרה מבוססים על שילוב של חומרים פעילים מצמח הקנאביס, עם מוצר המבוסס על תמצית מפטריות.


15:35

הירידות בבורסת ת"א התמתנו מעט. ת"א-35 יורד ב-0.5%, ת"א-125 יורד ב-0.6% ות"א-90 מאבד 0.8%. ת"א-נפט וגז נופל ב-1.5% ות"א-ביטוח מאבד 1.6%.

חברת הנדל"ן המניב גב-ים יוצאת מתחום הבנייה למגורים ומוכרת לחברת פרשקובסקי את יתרת הזכויות בפרויקט רמת הנשיא שבחיפה. מדובר בכ-350 יח"ד מאושרות לבנייה על-פי התב"ע הקיימת, וכן פוטנציאל להקמת יח"ד נוספות, בכפוף לקבלת הקלות ותב"עות עתידיות. פרשקובסקי ישלמו 215 מליון שקל. במידה ויאושרו עוד זכויות בנייה, ישלמו תוספת. בעקבות המכירה תרשום גב-ים רווח נקי של 55 מיליון שקל ברבעון השלישי של 2021.

אלטשולר שחם גמל יורדת ב-4.3%, אלקטריאון מאבדת 4.2%, קבוצת דלק משילה 3.6% ואפולו פאוור מאבדת 3.2%.

שלוש 3 דיאם קופצת ב-18%, קנבוטק מזנקת ב-15.5%, טקטונה מוסיפה 12.4%, נקסט ג'ן מטפסת ב-10.6%, אייסקיור מדיקל עולה ב-6.4%, עדיקה מוסיפה 5.4% וחברה לישראל עולה ב-3.3%. העליות בשגריר התמתנו, וכעת המניה עולה ב-3.3%.

14:30

גם בשעה זו המסחר בת"א מתנהל בירידות. ת"א-35 מאבד 0.6%, ת"א-125 יורד ב-0.7% ות"א-90 נופל ב-1%. ת"א-נפט וגז צונח ב-2%, ת"א-ביטוח מאבד 1.7% ות"א-בנקים יורד ב-0.2%.

הלמ"ס פרסמה היום את שיעורי האבטלה לחודש יוני שעמד על 8.8%, לעומת 9.5% בשבועיים הראשונים של חודש יוני.

קנבוטק מזנקת ב-15.3%, שלוש 3 דיאם קופצת ב-14.4%, נקסט ג'ן מוסיפה 9.9% ועדיקה מטפסת ב-6%. קבוצת דלק מאבדת 4%, אפולו פאוור יורדת ב-3.8%, אלקטריאון יורדת ב-3.1%, אלטשולר שחם גמל משילה 3.7%, דלק קידוחים מאבדת 3.1% וסלקום יורדת ב-2.9%.

שגריר עולה ב-8.3%. זאת לאחר שדיווחה על השלמת השתלטותה על חברת א.צ.מ איבזור וציוד מכוניות, המספקת פתרונות לרכב לאנשים בעלי מוגבלויות. שגריר רכשה 70% מהחברה תמורת סכום של 91 מיליון שקל, המשקף שווי של 130 מיליון שקל לא.צ.מ.

13:45

נמשכות הירידות בבורסה בת"א: ת"א-35 ות"א-125 מאבדים 0.5% ו-0.7% בהתאמה. ת"א-90 יורד ב-1%.

מדד ת"א נפט וגז יורד בשעה זו בכ-2.4%, מדד הטכנולוגיה יורד ב-0.9%, מדד הביטוח יורד ב-1.4%, מדד התקשורת יורד ב-0.7%.

12:00

המסחר בבורסת ת"א מתנהל כעת בירידות. ת"א-35 ות"א-125 מאבדים 0.8% ות"א-90 יורד ב-1%. ת"א-נפט וגז צונח ב-2.1%, ת"א-ביטוח מאבד 1.2%, ת"א-טכנולוגיה יורד ב-0.9% ות"א-בנקים מאבד 0.4%.

קנבוטק מזנקת ב-20%, שלוש 3 דיאם קופצת ב-13%, נקסט ג'ן מוסיפה 6.4% ועדיקה מטפסת ב-5.4%. קבוצת דלק מאבדת 4.4%, אפולו פאוור יורדת ב-2.9%, אלקטריאון יורדת ב-2.8% ואלטשולר שחם גמל משילה 2.8% גם כן.

10:50

הירידות בתל אביב מתחזקות, וכעת ת"א 35 ות"א 125 יורדים כ-0.5%, ת"א 90 יורד 0.6%. במדד ת"א 35 מניה אחת בלבד רושמת עלייה - איי.סי.אל (כיל לשעבר) שצפויה לפרסם השבוע דוחות רבעוניים. מדד הנפט וגז רושם את הירידה הגבוהה מבין המדדים הענפיים, כאשר הוא משיל 1.2%. את הירידות במדד מובילה קבוצת דלק, שמאבדת 3.3%. מחזור המסחר עד כה מסתכם בכ-140 מיליון שקל.

קנבוטק ממשיכה להתחזק ביום המסחר השני שלה ומטפסת 19%, ואיתה בפסגת הטבלה נמצאות גם שלוש 3 דיאם , פלאזה סנטר, פנאקסיה , אינטליקנה , טקטונה וסקודיקס , עם עליות של יותר מ-5%.

מרבית המניות הדואליות רושמות ירידות הבוקר, ובראש אינטרקיור שמשילה 3.4%, פורסייט שיורדת 2.2%, וכן אבוג'ן ובאטמ שמאבדות יותר מ-1.5%.

10:08

הבורסה התל אביבית נפתחה בירידות שערים קלות של עד 0.4% במדדים המובילים. כלל המדדים הענפיים רושמים ירידות, פרט למדד ת"א בנייה שעולה קרוב ל-0.2%.

קנבוטק, שהחלה להיסחר אתמול, מזנקת ביום המסחר השני שלה במעל 20%. עוד בפסגת הטבלה: פנאקסיה (שדיווחה אתמול שהיא בוחנת אפשרות למיזוג פעילות חברות פנאקסיה תעשיות פרמצבטיות, בעלת השליטה, לתוך החברה), ביומיקס , המשביר , וקבוצת יעקובי שזוכות לעליות נאות. גם שגריר עולה לאחר שדיווחה על השלמת רכישת 70% מחברת א.צ.מ, הפועלת בתחום אבזור הרכב למוגבלים בניידות, בתמורה ל-91 מיליון שקל.

מנגד, נרשמות ירידות שערים אצל אפולו פאוור , נקסט ויז'ן , פורסייט וסאני תקשורת (שדיווחה אתמול על תוצאות הרבעון השני של 2021, שלפיהן ההכנסות עלו ב-5% לסך של כ-220 מיליון שקל והרווח הנקי זינק ל-4.6 מיליון שקל, לעומת 1.1 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד).

8:05

1. צפי לפתיחה אדומה

יום המסחר בתל אביב צפוי להיפתח בירידות שערים, על רקע הירידות שנרשמות עתה בבורסות אסיה ובמסחר על חוזי וול סטריט העתידיים.

אתמול הבורסה ננעלה בעליות שערים, כאשר מדד ת"א 35 עלה 0.8%, ת"א 125 עלה 1% ות"א 90 עלה 1.2%. מדד הביומד השיל קרוב ל-1%, מדד הנפט וגז התקדם ביותר מ-2%.

2. עונת הדוחות בוול סטריט

היום יתפרסמו התוצאות הכספיות לרבעון השני של טסלה (לאחר סגירת המסחר), לואי ויטון, לוקהיד מרטין, צ'ק פוינט, יונייטד הלת' סרוויסס (לאחר סגירת המסחר) ועוד. במהלך השבוע צפויות לדווח גם הישראליות טבע ואיי.סי.אל (כיל לשעבר).

בתוך כך, החוזים העתידיים על מדדי וול סטריט נסחרים בירידות שערים. החוזה על דאו ג'ונס יורד כמעט 0.4%, החוזה על S&P 500 יורד 0.3% והחוזה על נאסד"ק מאבד 0.1%. התשואות על אגרות החוב נחלשות קלות, והתשואה על האיגרת ל-10 שנים עומדת על 1.26%.

3. הרגולציה מפילה את הבורסות בסין והונג קונג

הבורסות בסין רושמות ירידות שערים חדות הבוקר. מדד שנחאי מאבד 2.1%, שנזן יורדת 2.5% ומדד הנג סאנג נופל 2.7%.

בין מובילות הירידות אפשר לציין את ענקית הטכנולוגיה הסינית טנסנט שצונחת בהונג קונג 6.7%, וגם עליבאבא מאבדת גובה. הירידות נרשמות לאחר שהרגולטור להגבלים עסקיים בסין הורה לטנסנט לוותר על זכויות הרישוי הבלעדיות שלה למוזיקה והטיל עליה קנס בגין התנהגות לא תחרותית. גם מניות חברות החינוך הפרטיות הרשומות בהונג קונג צנחו, לאחר שהרשויות הורו על הפיכת פלטפורמות אינטרנטיות העוסקות בתחום החינוך לגופים ללא מטרת רווח.

4. משרד האוצר פרסם תוכנית תקציב רב-שנתית ל-2022-2025

משרד האוצר מציג תמונת מצב אופטימית במסגרת תוכנית התקציב הרב-שנתית לשנים 2022 עד 2025 שפירסם אתמול הנומרטור: גירעון של כ-4.2% (ללא השפעות הקורונה) וצמיחה של 5.1% במשק עד סוף 2021 בעקבות ההתאוששות בצריכה הפרטית. כמו כן, מוערכת עלייה בהיקף הכנסות המדינה ממסים ל-379.4 מיליארד שקל עד סוף שנת 2021.

לגבי שנת 2022, באוצר מניחים שלא יהיו מגבלות הקשורות לקורונה בהיקף שישפיע על הפעילות הכלכלית. לפיכך קצב הצמיחה צפוי להיות גבוה יחסית לאור שיפור נוסף בתוצר הפוטנציאלי וצמצום בפער התוצר השלילי אשר בשנה זו יעמוד על 0.6%. קצב הצמיחה החזוי בשנת 2022 יעמוד על 4.7%.

בצהריים יפורסם שיעור האבטלה הרבעוני בישראל.

5. פער התשואות בין ארה"ב לישראל הצטמצם

ולסיום, בנק הפועלים התייחס בסקירתו השבועות לצמצום פער התשואות בין ארה"ב לבין ישראל. "התשואה על איגרת חוב לעשר שנים בארה"ב ירדה מחודש אפריל בכ-40 נקודות בסיס, ובישראל לעומת זאת היא כמעט לא השתנתה", נכתב בסקירה, "הפער בין התשואות ירד לכ-10 נקודות בסיס בלבד. בגרמניה התשואות ירדו בתקופה הזו בכ-20 נקודות. המגמה הזו מפתיעה עוד יותר לאור נתוני האינפלציה הגבוהים שפורסמו בארה"ב ופרסום התכנית הפיסקאלית המרחיבה של הממשל החדש, בעוד שאצלנו פורסמו דווקא נתוני גירעון חיוביים. בהינתן שהתשואות ירדו בארה"ב, גם אם באופן מפתיע, היינו מצפים לתגובה מסוימת של השוק המקומי. יתכן שחלק מההסבר לאי שינוי התשואות בישראל נובע ממדיניות הבנקים המרכזיים - הפד ממשיך לשדר שהמדיניות תהיה מרחיבה, וצמצום רכישות האג"ח שם לא יחל כנראה השנה, בעוד שבנק ישראל החל כבר לצמצם את רכישות האג"ח והערכה היא שתוכנית הרכישות לא תוארך בשנה הבאה".

עוד כתבות

אור ליביס, סמנכ''ל כלכלה במשרד התחבורה ואורי סירקיס, מנכ''ל ישראייר / צילום: כדיה לוי

הזדמנות או תחרות לא הוגנת? בעד ונגד הקמת בסיס וויזאייר בנתב"ג

בכנס תשתיות לעתיד של גלובס, דנו בשאלה האם הקמת בסיס קבוע של וויזאייר בנתב"ג תוביל לתחרות אמיתית ולהוזלת מחירים, או שמא מדובר במהלך שיפגע בחברות התעופה הישראליות ויעמיק עיוותים רגולטוריים ● בדיון התעמתו אור ליביס, סמנכ״ל כלכלה במשרד התחבורה, ומנכ"ל ישראייר אורי סירקיס, על עתיד השמיים הפתוחים בישראל

מימין: איל ברוש, אביב רווח, עומר מילר / צילום: אקליפס מדיה

אביב רווח חושף את אדפטיב6: גייסה 44 מיליון דולר לשוק הענן הרותח

היזמים הסדרתיים אביב רווח ואיל ברוש חוזרים עם חברה חדשה, שנועדה הפעם לתחומי תשתיות הענן והבינה המלאכותית: אדפטיב6, שגייסה עד היום 44 מיליון דולר בשני סבבים ● בחברה טוענים כי המערכת שלהם מסוגלת לחסוך בין 15% ל-35% מסך הוצאות הענן

דונלד טראמפ, בנימין נתניהו, עלי חמינאי / עיבוד: ap, Mark Schiefelbein

יועצו של חמינאי: כל תקיפה של ארה"ב תיענה בתגובה לת"א

עלי שמח'אני, יועצו הבכיר של המנהיג העליון של איראן: "כל פעולה צבאית מצד ארה"ב מכל מקור ובכל רמה - תיחשב לפתיחת מלחמה" ● האיחוד האירופי צפוי להגדיר את משמרות המהפכה כארגון טרור ● טראמפ: "יש צי גדול בדרך לאיראן, מקווה שהם יחתמו על עסקה" ● יועצו של יו"ר הפרלמנט האיראני: "אנחנו ערוכים לעימות ארוך-טווח" ● שר החוץ האיראני: "אם ארה"ב רוצה לנהל מו"מ, היא צריכים לשים בצד את האיומים ● עדכונים שוטפים

משה בן זקן, מנכ''ל משרד התחבורה והבטיחות בדרכים / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל משרד התחבורה: "לוויזאייר יש תיאבון והם רוצים להביא כמה שיותר מטוסים. מאמין שייכנסו עוד חברות"

מנכ"ל משרד התחבורה, משה בן זקן התייחס בכנס תשתיות לעתיד של גלובס לתוכניות להקים בסיס וויזאייר בנתב"ג ולאפשרות לכניסת אובר לפעילות בישראל ● "אני מאמין שוויז זו רק הסנונית הראשונה וייכנסו עוד חברות. המטרה שלנו היא לראות את המחירים צונחים" ● "היוזמה להבאת אובר לארץ מתקדמת בקצב שלא היה אף פעם"

האקסטרים של השוק / צילום: Shutterstock

ההשקעה שעשויה להניב לכם תשואה של מאות אחוזים או להפסד של רוב הכסף

קרנות נאמנות ממונפות על מדדי השוק הניבו תשואות של מאות אחוזים בשנתיים האחרונות, הרבה מעל המדדים עצמם ● ובכל זאת הן מנהלות "רק" 5.2 מיליארד שקל — בשל הסיכון הגבוה להפסד הכסף ● וגם: אילו דמי ניהול תשלמו בהן, ומה קרה למי שהימר עמן נגד השוק

אילון מאסק / צילום: ap, Jae C. Hong

טסלה עקפה את התחזיות; רובוטי Optimus בדרך להתחלת ייצור עד סוף השנה

חברה רשמה הכנסות של 24.9 מיליארד דולר ורווח למניה  של 0.5 דולר, מעל הצפי ● גם הרווח הגולמי היה גבוה בהרבה מהצפי ● הודיעה כי היא מתכננת לחשוף את  הרובוט Optimus V3 כבר ברבעון הראשון של השנה, כאשר תחילת הייצור מתוכננת “לפני סוף 2026” ● המניה עולה במסחר המאוחר

40 מניות בת''א בתשואה דו־ספרתית / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בפחות מחודש: 40 מניות בת"א בתשואה דו־ספרתית

מדד ת"א 125 עקף מתחילת השנה את הרף הסמלי של 4,000 נקודות ● בין מניות המדד יש כיום יותר מ־40 שהניבו ב-2026 תשואות בשיעור דו־ספרתי ● הבולטות: ארית תעשיות, גילת ומגה אור

אייל שוחט, מנכ''ל טופ גאם / צילום: גבריאל בהרליה

סוכריה קופצת: המהלך שסידר למשקיעים במניית טופ גאם רווח בזק של כמעט פי 2

יצרנית תוספי המזון וסוכריות הגומי ניצלה זינוק של 150% במניה בשנה האחרונה כדי לגייס 57 מיליון שקל, באמצעות מהלך יצירתי להקדמת מימוש אופציות שהוענקו למוסדיים ● בעלי מניות ותיקים בטופ גאם מכרו לאחרונה מניות בכ־400 מיליון שקל והותירו אותה ללא בעל שליטה

אילוסטרציה: Shutterstock

200 מיליארד שקל בעשור: האם ישראל ערוכה למיזמי התשתית הגדולים בתולדותיה

פרויקט המטרו השאפתני, המסילות המהירות והמכרזים הביטחוניים החסויים מתנקזים כולם לעשור אחד קריטי ● בין חזון למציאות בשטח ניצבות בעיות קריטיות: מאין יגייסו 16 אלף עובדים, הנטל התקציבי על קופה, מחסור במהנדסים ועוד ● לקראת כנס התשתיות של גלובס: הצצה לפרויקטים שישנו את המדינה

אביגדור וילנץ / צילום: אינטל

עם מנהל בכיר מגוגל: התוכנית של היזם הוותיק להוביל את המהפכה הבאה

אסטרה לאבס, שהונפקה לפני שנתיים, כבר נסחרת במכפילים גבוהים במיוחד ● כעת היא בולעת את הסטארט–אפ הישראלי פליופס, וממנה את בכירי התעשייה המקומית להוביל את המהפכה הבאה

דיון בבית המשפט העליון בעתירות שעניינן החלטת הממשלה על סגירת גלי צה''ל / צילום: דוברות הרשות השופטת

בג"ץ דן בהחלטת הממשלה לסגור את גלי צה"ל: "למה זה כ"כ דחוף?"

השופטים רמזו לפגמים בהליך שהוביל להחלטת הממשלה לסגור את תחנת השידור עד 1 במרץ, כולל סביב זיקה לליכוד של חלק מחברי הוועדה הציבורית שהמליצה על המהלך ●  מנגד, השופט שטיין תהה "מה ההבדל בין סגירת התחנה לסגירת פלס"ר נח"ל"

מיכל הלפרין, הממונה על התחרות לשעבר; זוהר גולן, יו״ר התאגדות נהגי המוניות בפורום העצמאיים / צילום: כדיה לוי

להוזיל את מחיר הנסיעה או להגן על נהגי המוניות? בעד ונגד כניסת אובר לישראל

בכנס תשתיות לעתיד של גלובס דנו בשאלה האם יש להתיר את כניסתה של אובר לישראל, או לא לאפשר זאת על מנת להגן על נהגי המוניות ● בדיון הציגו את עמדותיהם עו"ד מיכל הלפרין הממונה על התחרות לשעבר שתמכה במהלך, וזוהר גולן, יו"ר ההתאגדות נהגי במוניות בפורום העצמאיים שהתנגד לו

פאנל בהשתתפות עדי קין קרני, עלי בינג, יעל סלומון ומעיין הראל / צילום: שלומי יוסף

נציג אגף התקציבים: "מס הגודש יקרה. זו תהיה איוולת לא לעשות את זה"

פאנל בכנס תשתיות לעתיד של גלובס עסק בפרויקט המטרו, האתגרים, המימון וההתקדמות ● בפאנל השתתפו סמנכ"לית קו M2 בנת"ע עדי קין־קרני, סגן הממונה על התקציבים עלי בינג, סמנכ"לית מינהל התכנון יעל סלומון, סמנכ"לית תשתיות במינהל רשות החברות מעיין הראל

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות קלות לאחר החלטת הריבית; אינטל זינקה ב-11%, Wix ב-5%

הפד הותיר את הריבית בארה"ב ללא שינוי, כצפוי ● ASML, חברת השבבים ההולנדית עקפה את הציפיות ומפיחה אופטימיות במניות השבבים ● אמזון  מפטרת 16 אלף עובדים ● Wix הודיעה על רכישה עצמית של מניות בשווי 2 מיליארד דולר ● הדולר התאושש לאחר דברי שר האוצר בסנט: "מעוניינים בדולר חזק" ● מיקרוסופט, מטא וטסלה יפרסמו דוחות לאחר הנעילה

אלונה בר און, מו''ל גלובס, בכנס תשתיות לעתיד / צילום: שלומי יוסף

אלונה בר און, מו"ל גלובס: "על רקע קריסת העיתונות שראינו ב-BBC, התפקיד שלנו בגלובס רק מתחדד"

כנס תשתיות לעתיד של גלובס נפתח עם דבריה של מו"ל גלובס, אלונה בר און, שדיברה על ירידת האמון בתקשורת בישראל ובעולם, אך אמרה שזה לא קורה בטעות, אלא בגלל התנהלות לקויה של כלי התקשורת ● "לתפיסתנו יש להביא תוכן עובדתי, בדוק, רלוונטי ומונגש - ובהקשרו"

יוסי אלמלם, מנכ''ל קבוצת רימון / צילום: דוד מוסקוביץ

האקזיט של הקיבוצניקים והמייסד: קבוצת גרנות ויוסי אלמלם מכרו מניות רימון ב-200 מיליון שקל

בעלת השליטה בחברת התשתיות והמנכ"ל הוותיק יוסי אלמלם ניצלו זינוק של 130% כדי למכור 5% ממניותיהם; בצד הרוכש, שורה של גופים מוסדיים שנהנו מדיסקאונט של 8% על מחיר המניה

משרדי אמזון / צילום: Shutterstock

מבוכה באמזון: מייל פנימי שנשלח בטעות חשף את גל הפיטורים הקרוב

אמזון חשפה בטעות את הקיצוצים המתוכננים בחטיבת הענן במייל שנשלח הלילה לעובדי החברה ● גל הפיטורים הנוכחי, שצפוי לכלול כ-14,000 עד 16,000 עובדים, אכן מתחיל השבוע, אולם המייל הקדים את ההודעות האישיות שהיו אמורות להמסר לעובדים שיושפעו מהמלך

סין סימנה את המוסד כמטרה - וזו הסיבה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: מדינות המפרץ מתנגדות לתקיפה באיראן, סין עוזרת לטהרן לסכל את פעילות המוסד בשטחה, ובמגזין פורן פוליסי טוענים שמועצת השלום של טראמפ תפגע בחלשים • כותרות העיתונים בעולם

גלעד בר אדון, מנכ''ל מוריה / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל מוריה: "ירושלים תהפוך לעיר הראשונה בישראל עם רשת של רכבות קלות"

גלעד בר אדון, מנכ"ל מוריה - החברה לפיתוח ירושלים, התייחס בכנס תשתיות לעתיד של גלובס למהפכת תשתיות התחבורה שעוברת עיר הבירה בימים אלו ●  "רואים היום תוכניות של מגדלים בני 30–40 קומות ליד הרכבת הקלה – דבר שלא היה מעולם בירושלים"

שלטי בחירות 2022 בישראל / צילום: דביר הלוי

בחירות 2026: ישראל כמקרה מבחן עולמי לניצול לרעה של AI

הבחירות בישראל עשויות להיות קו ההגנה הראשון של הדמוקרטיה בעידן הבינה המלאכותית ● אם לא יוקם מנגנון הגנה טכנולוגי, אזרחי ואופרטיבי כבר כעת, ההכרעה לא תהיה ע"י הציבור ● טור דעה