גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

תל אביב ננעלה בירידות; אורמד זינקה 14% והרימה את מדד הביומד

ת"א-35 ירד ב-0.2%, ת"א-90 איבד 0.6% ● מחזור המסחר הסתכם ב-1.3 מיליארד שקל ● הבורסות בסין והונג קונג איבדו מעל 2% על רקע החמרת הרגולציה ● עונת הדוחות בוול סטריט: טסלה תפרסם תוצאות ● שיעור האבטלה לחודש יוני עמד על 8.8%

הבורסה בתל אביב / צילום: שלומי יוסף
הבורסה בתל אביב / צילום: שלומי יוסף

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

17:32

יום המסחר בתל אביב הסתיים בירידות שערים, אך מתונות יותר מאשר אלו שנרשמו בתחילת היום. ת"א-35 ירד ב-0.2%, ת"א-90 איבד 0.6%. מחזור המסחר הסתכם ב-1.3 מיליארד שקל.

מבין המדדים הענפיים, מדד הביומד ומדד הבנקים הם היחידים שרשמו עליות (של 0.7% ו-0.1% בהתאמה). מדד הביומד הצליח לעבור לטריטוריה הירוקה בזכות זינוק של 14% שרשמה אורמד, וכן עליות נאות שרשמו פנאקסיה ישראל  ואייסקיור מדיקל .

קנבוטק , שזהו יום המסחר השני שלה לאחר שנכנסה לבורסה דרך גיוס המונים, זינקה קרוב ל-19% לאחר שדיווחה שמוצר ה-CannaboBreast שלה הראה במחקר יעילות של בין 60% ל-90% בעיכוב חלוקה של תאי סרטן השד. המוצרי בסדרה מבוססים על שילוב של חומרים פעילים מצמח הקנאביס, עם מוצר המבוסס על תמצית מפטריות.


15:35

הירידות בבורסת ת"א התמתנו מעט. ת"א-35 יורד ב-0.5%, ת"א-125 יורד ב-0.6% ות"א-90 מאבד 0.8%. ת"א-נפט וגז נופל ב-1.5% ות"א-ביטוח מאבד 1.6%.

חברת הנדל"ן המניב גב-ים  יוצאת מתחום הבנייה למגורים ומוכרת לחברת פרשקובסקי  את יתרת הזכויות בפרויקט רמת הנשיא שבחיפה. מדובר בכ-350 יח"ד מאושרות לבנייה על-פי התב"ע הקיימת, וכן פוטנציאל להקמת יח"ד נוספות, בכפוף לקבלת הקלות ותב"עות עתידיות. פרשקובסקי ישלמו 215 מליון שקל. במידה ויאושרו עוד זכויות בנייה, ישלמו תוספת. בעקבות המכירה תרשום גב-ים רווח נקי של 55 מיליון שקל ברבעון השלישי של 2021. 

אלטשולר שחם גמל  יורדת ב-4.3%, אלקטריאון  מאבדת 4.2%, קבוצת דלק  משילה 3.6% ואפולו פאוור  מאבדת 3.2%.

שלוש 3 דיאם  קופצת ב-18%, קנבוטק  מזנקת ב-15.5%, טקטונה  מוסיפה 12.4%, נקסט ג'ן  מטפסת ב-10.6%, אייסקיור מדיקל  עולה ב-6.4%, עדיקה  מוסיפה 5.4% וחברה לישראל  עולה ב-3.3%. העליות בשגריר  התמתנו, וכעת המניה עולה ב-3.3%.

14:30

גם בשעה זו המסחר בת"א מתנהל בירידות. ת"א-35 מאבד 0.6%, ת"א-125 יורד ב-0.7% ות"א-90 נופל ב-1%. ת"א-נפט וגז צונח ב-2%, ת"א-ביטוח מאבד 1.7% ות"א-בנקים יורד ב-0.2%.

הלמ"ס פרסמה היום את שיעורי האבטלה לחודש יוני שעמד על 8.8%, לעומת 9.5% בשבועיים הראשונים של חודש יוני.

 קנבוטק  מזנקת ב-15.3%, שלוש 3 דיאם קופצת ב-14.4%, נקסט ג'ן  מוסיפה 9.9% ועדיקה  מטפסת ב-6%. קבוצת דלק  מאבדת 4%, אפולו פאוור  יורדת ב-3.8%, אלקטריאון  יורדת ב-3.1%, אלטשולר שחם גמל  משילה 3.7%, דלק קידוחים  מאבדת 3.1% וסלקום  יורדת ב-2.9%.

שגריר  עולה ב-8.3%. זאת לאחר שדיווחה על השלמת השתלטותה על חברת א.צ.מ איבזור וציוד מכוניות, המספקת פתרונות לרכב לאנשים בעלי מוגבלויות. שגריר רכשה 70% מהחברה תמורת סכום של 91 מיליון שקל, המשקף שווי של 130 מיליון שקל לא.צ.מ. 

13:45

נמשכות הירידות בבורסה בת"א: ת"א-35 ות"א-125 מאבדים 0.5% ו-0.7% בהתאמה. ת"א-90 יורד ב-1%.

מדד ת"א נפט וגז יורד בשעה זו בכ-2.4%, מדד הטכנולוגיה יורד ב-0.9%, מדד הביטוח יורד ב-1.4%, מדד התקשורת יורד ב-0.7%.

12:00

המסחר בבורסת ת"א מתנהל כעת בירידות. ת"א-35 ות"א-125 מאבדים 0.8% ות"א-90 יורד ב-1%. ת"א-נפט וגז צונח ב-2.1%, ת"א-ביטוח מאבד 1.2%, ת"א-טכנולוגיה יורד ב-0.9% ות"א-בנקים מאבד 0.4%.

קנבוטק  מזנקת ב-20%, שלוש 3 דיאם קופצת ב-13%, נקסט ג'ן  מוסיפה 6.4% ועדיקה  מטפסת ב-5.4%. קבוצת דלק  מאבדת 4.4%, אפולו פאוור  יורדת ב-2.9%, אלקטריאון  יורדת ב-2.8% ואלטשולר שחם גמל  משילה 2.8% גם כן.

10:50

הירידות בתל אביב מתחזקות, וכעת ת"א 35 ות"א 125 יורדים כ-0.5%, ת"א 90 יורד 0.6%. במדד ת"א 35 מניה אחת בלבד רושמת עלייה - איי.סי.אל (כיל לשעבר) שצפויה לפרסם השבוע דוחות רבעוניים. מדד הנפט וגז רושם את הירידה הגבוהה מבין המדדים הענפיים, כאשר הוא משיל 1.2%. את הירידות במדד מובילה קבוצת דלק, שמאבדת 3.3%. מחזור המסחר עד כה מסתכם בכ-140 מיליון שקל.

קנבוטק  ממשיכה להתחזק ביום המסחר השני שלה ומטפסת 19%, ואיתה בפסגת הטבלה נמצאות גם שלוש 3 דיאם , פלאזה סנטר, פנאקסיה , אינטליקנה , טקטונה  וסקודיקס , עם עליות של יותר מ-5%.

מרבית המניות הדואליות רושמות ירידות הבוקר, ובראש אינטרקיור  שמשילה 3.4%, פורסייט  שיורדת 2.2%, וכן אבוג'ן  ובאטמ  שמאבדות יותר מ-1.5%.

10:08

הבורסה התל אביבית נפתחה בירידות שערים קלות של עד 0.4% במדדים המובילים. כלל המדדים הענפיים רושמים ירידות, פרט למדד ת"א בנייה שעולה קרוב ל-0.2%.

קנבוטק, שהחלה להיסחר אתמול, מזנקת ביום המסחר השני שלה במעל 20%. עוד בפסגת הטבלה: פנאקסיה  (שדיווחה אתמול שהיא בוחנת אפשרות למיזוג פעילות חברות פנאקסיה תעשיות פרמצבטיות, בעלת השליטה, לתוך החברה), ביומיקס , המשביר , וקבוצת יעקובי  שזוכות לעליות נאות. גם שגריר  עולה לאחר שדיווחה על השלמת רכישת 70% מחברת א.צ.מ, הפועלת בתחום אבזור הרכב למוגבלים בניידות, בתמורה ל-91 מיליון שקל.

מנגד, נרשמות ירידות שערים אצל אפולו פאוור , נקסט ויז'ן , פורסייט  וסאני תקשורת  (שדיווחה אתמול על תוצאות הרבעון השני של 2021, שלפיהן ההכנסות עלו ב-5% לסך של כ-220 מיליון שקל והרווח הנקי זינק ל-4.6 מיליון שקל, לעומת 1.1 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד). 

8:05

1. צפי לפתיחה אדומה

יום המסחר בתל אביב צפוי להיפתח בירידות שערים, על רקע הירידות שנרשמות עתה בבורסות אסיה ובמסחר על חוזי וול סטריט העתידיים. 

אתמול הבורסה ננעלה בעליות שערים, כאשר מדד ת"א 35 עלה 0.8%, ת"א 125 עלה 1% ות"א 90 עלה 1.2%. מדד הביומד השיל קרוב ל-1%, מדד הנפט וגז התקדם ביותר מ-2%.

2. עונת הדוחות בוול סטריט

היום יתפרסמו התוצאות הכספיות לרבעון השני של טסלה (לאחר סגירת המסחר), לואי ויטון, לוקהיד מרטין, צ'ק פוינט, יונייטד הלת' סרוויסס (לאחר סגירת המסחר) ועוד. במהלך השבוע צפויות לדווח גם הישראליות טבע ואיי.סי.אל (כיל לשעבר).

בתוך כך, החוזים העתידיים על מדדי וול סטריט נסחרים בירידות שערים. החוזה על דאו ג'ונס יורד כמעט 0.4%, החוזה על S&P 500 יורד 0.3% והחוזה על נאסד"ק מאבד 0.1%. התשואות על אגרות החוב נחלשות קלות, והתשואה על האיגרת ל-10 שנים עומדת על 1.26%.

3. הרגולציה מפילה את הבורסות בסין והונג קונג

הבורסות בסין רושמות ירידות שערים חדות הבוקר. מדד שנחאי מאבד 2.1%, שנזן יורדת 2.5% ומדד הנג סאנג נופל 2.7%. 

בין מובילות הירידות אפשר לציין את ענקית הטכנולוגיה הסינית טנסנט שצונחת בהונג קונג 6.7%, וגם עליבאבא מאבדת גובה. הירידות נרשמות לאחר שהרגולטור להגבלים עסקיים בסין הורה לטנסנט לוותר על זכויות הרישוי הבלעדיות שלה למוזיקה והטיל עליה קנס בגין התנהגות לא תחרותית. גם מניות חברות החינוך הפרטיות הרשומות בהונג קונג צנחו, לאחר שהרשויות הורו על הפיכת פלטפורמות אינטרנטיות העוסקות בתחום החינוך לגופים ללא מטרת רווח.

4. משרד האוצר פרסם תוכנית תקציב רב-שנתית ל-2022-2025 

משרד האוצר מציג תמונת מצב אופטימית במסגרת תוכנית התקציב הרב-שנתית לשנים 2022 עד 2025 שפירסם אתמול הנומרטור: גירעון של כ-4.2% (ללא השפעות הקורונה) וצמיחה של 5.1% במשק עד סוף 2021 בעקבות ההתאוששות בצריכה הפרטית. כמו כן, מוערכת עלייה בהיקף הכנסות המדינה ממסים ל-379.4 מיליארד שקל עד סוף שנת 2021.

לגבי שנת 2022, באוצר מניחים שלא יהיו מגבלות הקשורות לקורונה בהיקף שישפיע על הפעילות הכלכלית. לפיכך קצב הצמיחה צפוי להיות גבוה יחסית לאור שיפור נוסף בתוצר הפוטנציאלי וצמצום בפער התוצר השלילי אשר בשנה זו יעמוד על 0.6%. קצב הצמיחה החזוי בשנת 2022 יעמוד על 4.7%.

בצהריים יפורסם שיעור האבטלה הרבעוני בישראל.

5. פער התשואות בין ארה"ב לישראל הצטמצם

ולסיום, בנק הפועלים התייחס בסקירתו השבועות לצמצום פער התשואות בין ארה"ב לבין ישראל. "התשואה על איגרת חוב לעשר שנים בארה"ב ירדה מחודש אפריל בכ-40 נקודות בסיס, ובישראל לעומת זאת היא כמעט לא השתנתה", נכתב בסקירה, "הפער בין התשואות ירד לכ-10 נקודות בסיס בלבד. בגרמניה התשואות ירדו בתקופה הזו בכ-20 נקודות. המגמה הזו מפתיעה עוד יותר לאור נתוני האינפלציה הגבוהים שפורסמו בארה"ב ופרסום התכנית הפיסקאלית המרחיבה של הממשל החדש, בעוד שאצלנו פורסמו דווקא נתוני גירעון חיוביים. בהינתן שהתשואות ירדו בארה"ב, גם אם באופן מפתיע, היינו מצפים לתגובה מסוימת של השוק המקומי. יתכן שחלק מההסבר לאי שינוי התשואות בישראל נובע ממדיניות הבנקים המרכזיים - הפד ממשיך לשדר שהמדיניות תהיה מרחיבה, וצמצום רכישות האג"ח שם לא יחל כנראה השנה, בעוד שבנק ישראל החל כבר לצמצם את רכישות האג"ח והערכה היא שתוכנית הרכישות לא תוארך בשנה הבאה". 

עוד כתבות

לארי אליסון, יו''ר ומייסד אורקל / צילום: ap, Eric Risberg

370 מיליארד דולר נמחקו: האם מניית אורקל היא סמל של בועה או הזדמנות חד פעמית?

לפני רגע מניית התוכנה הייתה חמה בשוק, והפכה את לארי אליסון לאיש העשיר בעולם ● אבל אז המומנטום התהפך, היא מחקה את העליות והפכה לסמל של הדיון הכי סוער בוול סטריט ● ועדיין, רוב האנליסטים מעריכים: הקאמבק מעבר לפינה

שוק ההון והשקעות / צילום: Shutterstock

האם שוק המניות האמריקאי יחזור לעלות, או שהריבאונד עדיין רחוק?

אחרי הירידות החדות שנרשמו בוול סטריט ביום חמישי האחרון, והעליות ביום שלמחרת, אנליסטים ששוחחו עם מרקטווץ' הסבירו כי התנודתיות כנראה כאן כדי להישאר ● לדברי אחד מהם: "המשקיעים רודפים אחרי רצפים של עליות, כיסי אוויר. זה שם את השוק על מסלול מאוד בלתי־יציב"

אפליקציית X / צילום: Shutterstock

תומכי טראמפ ו"עיתונאים מעזה": הפיצ'ר החדש ב-X שחושף חשבונות מזויפים

הפיצ'ר החדש יתמודד עם חשבונות מזויפים כשהמטרה המרכזית היא להציג את המידע על החשבון ובעיקר היכן הפרופיל מבוסס, כמה פעמים החשבון שינה את שם המשתמש שלו, מתי המשתמש הוריד את האפליקציה וכדומה ● בהמשך יעלה פיצ'ר שיציג אזהרה אם בחשבון ישתמשו ב-VPN כדי להסוות את המיקום, במטרה לבלום את מי שינסה לטשטש את המיקום של החשבון

בניין בנק ישראל / צילום: Shutterstock, Alon Adika

בנק ישראל הוריד את הריבית - לראשונה מאז ינואר 2024

הוועדה המוניטרית החליטה להוריד את הריבית ברבע אחוז ל-4.25%, בהתאם לצפי ● זאת, לנוכח התמתנות האינפלציה, התחזקות השקל והירידה באי־הוודאות ובפרמיית הסיכון של ישראל ● עם זאת, המשך הורדות הריבית עדיין בסימן שאלה

אבישי אברהמי, מייסד ומנכ''ל וויקס / צילום: אלן צצקין

חשש מהרווח בטווח הקצר: מניית וויקס איבדה חצי מהשווי בתוך חודשיים

דוחות Wix שפורסמו בשבוע שעבר שעבר עקפו את התחזיות, והחברה גם העלתה מעט את התחזית שלה להמשך השנה ● עם זאת, המשקיעים שמו דגש על הגידול בהשקעות שלוחץ על שולי הרווח, והמניה נפלה בשלושת ימי המסחר האחרונים ב-25%

מטוס של וויזאייר / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

וויזאייר נסוגה: מעכבת את התוכנית שלה להקמת בסיס בישראל

במהלך שיחות בין החברה וגורמים בממשלה עלה חשש שהמודל הכלכלי שהיא פיתחה כבר לא רלוונטי ● ברקע נמצאת בקשת החברה ל"חופש תעופה שביעי", וניסיון להעביר את הבסיס לאילת

מטה חברת נובו נורדיסק בדנמרק / צילום: Shutterstock

לא יעילה לאלצהיימר: התרופה של נובו נורדיסק אכזבה את המשקיעים

הרכיב הפעיל בתרופה אוזמפיק של נובו נורדיסק לא הצליח להראות יעילות בניסוי לטיפול במחלת האלצהיימר ● למרות שהיא הודיעה מלכתחילה למשקיעים כי מדובר בהימור, מניית החברת צוללת במסחר בדנמרק, ובמסחר המוקדם בוול סטריט

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: תדמית הפקות

הצהרת רה"מ נתניהו על חיסול רמטכ"ל חיזבאללה: "לא נאפשר לחיזבאללה להוות איום על מדינת ישראל"

צה"ל תקף מהאוויר את המחבל עלי טבטבאי, רמטכ"ל חיזבאללה בפועל • לשכת רה"מ: "ישראל נחושה לפעול להשגת מטרותיה בכל מקום ובכל זמן" ● האחריות למחדל 7 באוקטובר: ראש אמ"ן שלומי בינדר יסיים את תפקידו לבקשתו, ובנוסף, האלופים עודד בסיוק, אהרון חליוה וירון פינקלמן הודחו • גם מפקד 8200 לשעבר יוסי שריאל וקמ"ן אוגדת עזה במלחמה סא"ל א' יודחו ● עדכונים שוטפים

אביטל פרדו בוועידת ישראל לעסקים

אביטל פרדו, שותף מייסד בפאגאיה: "בתוך עשור נוכל להפוך לאחת מחברות האשראי הצרכני הגדולות בעולם"

אביטל פרדו סיפר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס על השוק התנודתי, מעבר החברה ממודל יוניקורן למוסד פיננסי – והאתגר של השנים הבאות ● בנוסף, הכריז כי "היתרון התחרותי האמיתי של ה-AI עוד לא נחשף"

קורנליוס קורנליו בוועידת ישראל לעסקים / צילום: כדיה לוי

שגריר קפריסין: "הביקורת על ישראל עצומה, אבל רק כאן מבינים את המציאות של המדינה"

שגריר קפריסין בישראל, קורנליוס קורנליו, אומר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי היחסים הכלכליים בין המדינות רחוקים ממיצוי - לא רק תיירות ונדל"ן אלא גם הייטק ואנרגיה ● עוד אמר: "אל תשכחו שיש לכם חברים באיחוד האירופי, חשוב לא לסגור דלת לאיחוד"

גדעון תדמור, מייסד ויו''ר נאוויטס / צילום: דניאל קמינסקי

לאחר הזינוק בשווי: נאוויטס מקפיצה את התגמול למנכ"ל לעד 7.3 מיליון שקל

במסגרת המהלך, שזקוק לאישור אסיפת בעלי המניות, יעלה שכרו הבסיסי של קורנהאוזר, העומד בראש השותפות בארבע השנים האחרונות, ב-50% ל-150 אלף שקל בחודש ● הבקשה מגיעה לנוכח הזינוק המתמשך במחיר יחידות ההשתתפות של נאוויטס, על רקע תחילת הפקת הנפט בפרויקט שננדואה במפרץ אמריקה

גיל שויד בוועידת ישראל לעסקים / צילום: שלומי יוסף

האזהרה של גיל שויד: "שוק הסייבר מנותק"

בצל התמחור הגבוה של חברות סייבר והעניין מצד ענקיות הטכנולוגיה, יו"ר צ'ק פוינט גיל שויד מספר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, על האתגרים שמספקת הבינה המלאכותית לתחום, ועונה לשאלה האם הוא מתכנן לשוב לקדמת הבמה ● "בשנת 2001 הייתה בועה בעקבות מהפכת האינטרנט, אבל 20 שנה אחרי האינטרנט עדיין חי ובועט"

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: ap, Mark Schiefelbein

הנגיד מצנן את הצפי להמשך הורדת ריבית, ויוצא נגד מיסוי חדש על הבנקים

לראשונה זה קרוב לשנתיים, בנק ישראל הפחית את שיעור הריבית ב־0.25% ● הנגיד פרופ' אמיר ירון משדר בראיון לגלובס כי הוא מתכוון להיות זהיר בהחלטות הבאות ● בנוסף, הוא יצא נגד כוונת הממשלה להטיל מס חדש על הבנקים וקרא להקים ועדה מיוחדת שתבחן את הנושא

אמיר ירון, נגיד בנק ישראל / צילום: איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בנק ישראל צפוי להוריד את הריבית אחרי קרוב לשנתיים. לאן הולכים מכאן?

בשוק צופים בהסתברות כמעט מוחלטת שבנק ישראל יפחית בהחלטה הקרובה את הריבית בשיעור סולידי של 25 נקודות בסיס - לרמה של 4.25% ● הפעם האחרונה שבה הריבית ירדה בשיעור זהה הייתה בינואר 2024 ● עם זאת, מי שמצפה לרצף הפחתות ריבית עשוי להתבדות

זיו יעקובי, מנכ''ל קבוצת אקרו נדל''ן / צילום: אלכס פרגמנט

אקרו מוכרת הרבה פחות דירות, אך המחיר קפץ וגם הרווח

חברת דירות היוקרה מדווחת על צניחה של 84% במספר הדירות שמכרה ברבעון השלישי, לצד סימני התאוששות מאז הסכם הפסקת האש ● הרווח זינק, גם בזכות מכירת שטחי משרדים בת"א

איך נראים חייו של שופט בהאג שהחליט להוציא צו מעצר לנתניהו?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: השלכות הסנקציות האמריקאיות על שופטי ההאג הפעילים בהליכים נגד ישראל, סקר חדש בגרמניה מצביע על שינוי שלילי בעמדות כלפי ישראל וסימנים להיחלשות שיתוף הפעולה הביטחוני עם בריטניה ● כותרות העיתונים בעולם

הורדת הריבית והשפעתה על המשכנתא / צילום: Shutterstock, jaturonoofer

הריבית ירדה: איך זה ישפיע על החזרי המשכנתא?

הורדת הריבית ב-0.25% תביא לירידה של עשרות שקלים בלבד בחודש בהחזרי המשכנתאות, וכמעט שלא תקל על לווי המשכנתאות

מימין: אלה לוי וינריב, שרית זוסמן ושירה שפירא / צילום: רמי זרנגר

"להחליט לשים זרקור על הדברים הטובים": שירה שפירא ושרית זוסמן בשיחה על שכול והכוח להמשיך הלאה

חברי הילדות ענר שפירא ז"ל, רס"ל בן זוסמן ז"ל והירש גולדברג פולין ז"ל, הפכו לסמל לגבורה בעקבות אירועי 7.10 ● האימהות של שניים מהם, שירה שפירא ושרית זוסמן, הגיעו לוועידת ישראל לעסקים של גלובס כדי לספר עליהם, על הדרך להמשיך הלאה ועל החשיבות של עשייה חיובית בחברה

הראל ויזל, בעלים ומנכ''ל קבוצת פוקס / צילום: כדיה לוי

שילב, מקבוצת פוקס, מגדילה אחזקות במיננה - וזה לא מקרי

שילב מגדילה את חלקה בחברת האופנה לילדים מיננה ורוכשת 23% נוספים תמורת 31.7 מיליון שקל ● הקאמרי משיק הצגה חדשה ● יוגב גרדוס זוכה במלגת בכר בבית הנשיא ● וגם: מינויים בכירים בזירת התקשורת והשיווק ● אירועים ומינויים

באי הוועידה / צילום: ראי כץ

המגזר העסקי בוועידת ישראל לעסקים: תמונות ורגעים מהמפגש

כ-250 מנכ"לים ויושבי-ראש של חברות במשק לקחו חלק בערב הפתיחה של ועידת ישראל לעסקים, שהתקיים במוצאי שבת במלון דיוויד אינטרקונטיננטל בתל אביב ● היום, בפעם ה-32 התקיימה ועידת ישראל לעסקים של גלובס, בסימן "חוסן מול האתגרים" ● אירועים ומינויים