גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

תל אביב ננעלה בירוק בוהק: ת"א 90 קפץ 2.6%, פורסייט זינקה 8.1%

מדד ת"א 35 עלה ב-1.5%, מדד ת"א 90 קפץ 2.6% ומדד ת"א 125 הוסיף 1.9% ● טאואר קפצה, פריון זינקה ● הביטקוין מתאושש, הנפט נסחר בעלייה חדה

אילוסטרציה - בורסה ת''א / צילום: שלומי יוסף
אילוסטרציה - בורסה ת''א / צילום: שלומי יוסף

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

17:30

יום המסחר בבורסה בתל אביב הסתיים בעליות חדות: מדד ת"א 35 עלה ב-1.5%, מדד ת"א 90 קפץ 2.6% ומדד ת"א 125 הוסיף 1.9%.

מבין המדדים הענפיים, את העליות הוביל מדד טכנולוגיה שקפץ 3.3%, מדד נפט וגז עלה 2.5%, מדד נדל"ן התקדם 1.9%, מדד הבנקים עלה 1.3%, מדד ביטוח התחזק 1.2%, מדד פיננסים הוסיף 1.3% ומדד ביומד עלה 1.7%.

בצמרת מדד הדגל, בזק עלתה 3%. מניית דיסקונט עלתה 2.3% ומניות לאומי והפועלים התקדמו 1.1%. טאואר סיימה את היום עם עלייה של 3.8%.

עוד בלטו, פורסייט שזינקה 8.1%, לוזון נדל"ן שטסה 18.8% ולייבפרסון שהוסיפה 5%.

16:45

הפתיחה החיובית בניו יורק הענקיה עוד תמיכה לעליות בתל אביב: מדד ת"א 35 עולה ב-1.4% ומדד ת"א 90 קופץ 1.9% מדד נפט וגז קופץ 2% ומדד הבנקים עולה 0.9%.

15:20

המומנטום החיובי בבורסה המקומית נמשך, ובעוד שת"א 35 עולה ב-1.3% מדד ת"א 90 ממריא ב-2.1%. מדדי הטכנולוגיה והתקשורת עולים ב-2.5%, מדד הנפט ב-2.1%. מחזור המסחר עד כה מסתכם ב-1.18 מיליארד שקל.

בראש מדד ת"א 35 עדיין ממקומת טאואר שקופצת ב-5%, בתחתית המדד אופקו שיורדת ב-1.8% ופריגו שמשילה 1.7%. הראל השקעות נסחרת ביציבות, שאר המניות במדד נסחרות בירוק.

פוטומיין , שפיתחה אפליקציה מבוססת בינה מלאכותית לסריקת תמונות, מזנקת ב-35% ללא דיווח משמעותי ברקע, טוגדר קופצת 13% לאור מכירה ראשונה של קנאביס בגרמניה (ראו דיווח מוקדם) וגם טקטונה, פורסייט, אנרג'ין, פריון וגילת מתחזקות.

חברת השקעות הנדל"ן בוליגו קפיטל מזנקת לאחר שדיווחה על השלמת מכירת מקבץ דיור (מולטי-פמילי) של 248 יחידות דיור בעיר אל פאסו במדינת טקסס תמורת 25 מיליון דולר. הנכס נרכש על ידי בוליגו בשנת 2017 תמורת 15.8 מיליון דולר. סך תזרים המזומנים החופשי הצפוי שינבע מעסקת המכירה, ובצירוף החלוקות השוטפות במהלך תקופת ההשקעה, יסתכם לכ-12 מיליון דולר, המשקפים לשותפים המוגבלים תשואה שנתית של כ-21%.

אנלייבקס דיווחה כי בעקבות סקירת הנתונים הפרה-קליניים והקליניים של החברה, תכנון הניסוי והליך הייצור, אישרה רשות התרופות הלאומית של יוון את הרחבת הניסוי שלב II ב-Allocetra לטיפול בחולים עם ספסיס מבוסס דלקת ריאות ביוון.

13:45

העליות בתל אביב נמשכות ואף מתחזקות. ת"א 35 עולה ב-1.2% בהובלת טאואר שמזנקת ב-5.5%, אחריה מיטרוניקס ונובה שעולות ב-3.5% (ובתחתית פריגו ואופקו ). ת"א 90 מוסיף 1.6% - כשבפסגה פריון שמתקדמת 6.8% וגילת שמתחזקת ב-6.3% (ובתחתית קרור ).

מדד הבנקים עולה ב-0.6%, עלייה בשיעור נמוך יחסית לשאר המדדים הענפיים. מדד הגלובל בלוטק עולה ב-2%, מדד הטכנולוגיה ב-2.5%, מדד הנפט וגז ב-1.8%. מחזור המסחר מסתכם בכ-815 מיליון שקל.

חברת הנכסים הדיגיטליים טקטונה מזנקת ב-10% בעקבות דיווח על השלמת פיתוח של מערכת מבוססת בינה מלאכותית שתאפשר למשתמשים ליצור יצירות אמנות דיגיטלית שהם יכולים להטביע כ-NFT.

ברקת מתחזקת לאחר שהודיעה כי תעמיד מימון בסך 62 מיליון שקל לקבוצת בעלי קרקע בהוד השרון, שהמתינו מעל 15 שנה עד לקבלת היתר בנייה לפרויקט בן 18 קומות.

12:45

נמשכת המגמה החיובית בבורסה, במקביל לעליות באירופה ובמסחר בחוזים על מדדי וול סטריט.

עליות בולטות רושמות מניות טאואר, פריון נטוורק , גילת, פתאל החזקות , קבוצת דלק, ראדא, נובה, דוראל אנרגיה וקמטק.

מנגד, ירידות חדות רושמות אילקס מדיקל , תיגבור, פריגו, אנלייבקס ובליץ.

10:50

מתחזקות העליות בבורסה. מדד ת"א 35 מטפס בכ-1% ומדד ת"א 90 עולה בכ-1.5%.

חברת צ'קראטק עדכנה היום על ביצוע מכירה ראשונה של מערכת טעינת רכב חשמלי מהירה שפתיחה בגרמניה. זאת, במסגרת ההסכם שנחתם בין חברת EES הגרמנית אשר הינה השותף המקומי של חברת צ'קראטק, לבין חברת השקעות שמושבה בגרמניה ובעלת נסיון ומוניטין בייזום השקעות בנכסים מניבים בתחומי האנרגיה. ההסכם שנחתם בין הצדדים כולל שיתוף פעולה בהקמת 2 מתקנים לטעינה מהירה של רכבים חשמליים בהן ישולבו מוצרי החברה, המשמשים לחיזוק רשת החשמל באתר הטעינה מהירה ומאפשרים האצת קצב הטעינה.

חברת הקנאביס הרפואי טוגדר , מדווחת כי מכרה בגרמניה 50 ק"ג ראשונים של תפרחות קנאביס רפואי שגודלו במתקן החברה באוגנדה. החברה, שנמצאת בקשר עם לקוחות אסטרטגיים נוספים, נערכת להמשך ייבוא לגרמניה על מנת לספק לשוק זה תוצרת קנאביס רפואי באופן שוטף ולנצל את ראשוניותו וקצב הצמיחה המהיר במטרה לכבוש נתח שוק גדול.

10:00

יום המסחר בבורסה נפתח תוך המשך המגמה החיובית, כשמדד ת"א 35 מטפס בכ-0.6% ומדד ת"א 90 עולה בכ-0.5%.

עליות בולטות רושמות מניות טאואר, קבוצת דלק , אורמת, איי.סי.אל וטוגדר.

סקודיקס , שמפתחת מערכות דיגיטליות להשבחת דפוס, מזנקת לאחר שהודיעה כי מכרה שתי מדפסות נוספות לענקית הדפסות צילומים אמריקאית בתמורה ל-1.4 מיליון דולר (בנוסף לשש מדפסות שכבר רכשה). סקודיקס מאפשרת יצירה של כרטיסי ברכה ייחודיים ואישיים, ולפי החברה בשנה שעברה נמכרה בארה"ב כמות שיא של יותר מ-50 מיליון כרטיסי ברכה עם הדפסות סקודיקס.

גם חברת הנכסים הדיגיטליים טקטונה מרכזת עניין לאחר שדיווחה על השלמת הכניסה לעולם ה-NFT. החברה השלימה פיתוח של מערכת מבוססת בינה מלאכותית שתאפשר למשתמשים ליצור יצירות אומנות דיגיטלית שהם יכולים להטביע כ-NFT תמורת תשלום חד פעמי. המכירות הראשוניות יחלו במהלך השבועות הקרובים כשכל התשלומים יתבצעו במטבע האית'ריום.

08:40

בשוק המט"ח, הדולר נחלש בכ-0.3% ונסחר סביב 3.15 שקלים והאירו נחלש בשיעור דומה ונסחר סביב 3.558 שקלים.

07:45

5 דברים שכדאי לדעת לפני פתיחת המסחר בבורסה בת"א

1. צפי לפתיחה חיובית

יום המסחר בבורסה צפוי, ככל הנראה, להיפתח בעליות קלות במדדי המניות המובילים. זאת לאחר שאתמול המסחר בבורסה המקומית ננעל בעליות שערים, שהתחזקו לאחר הפתיחה הירוקה בוול סטריט. ת"א 35 המריא בקרוב ל-1%, ת"א 125 עלה ב-0.8% ות"א 90 ב-0.7%. מדד התקשורת בלט עם עלייה גבוהה של 1.8%, מדד הביומד השיל 1.27%. מחזור המסחר הסתכם בכ-1.8 מיליארד שקל.

2. עליות חדות בוול סטריט

יום המסחר הראשון לשבוע זה הסתיים בארה"ב בעליות שערים חזקות - כולל מדד הנאסד"ק שטיפס בקרוב ל-1% לאחר שהחל את היום בירידה. דאו ג'ונס עלה כמעט ב-1.9%, S&P 500 ב-1.1%.

תשואות האג"ח גם עלו בחדות, והתשואה על איגרת ממשל ארה"ב ל-10 שנים עלתה ב-9 נקודות בסיס ל-1.42%.

3. פערים מעורבים בדואליות

למרות העליות החדות בוול סטריט, המניות הדואליות חזרו מניו יורק עם פערים מעורבים. נייס עם פער שלילי של כ-1.5% וטבע כ-0.6% כך שהן צפויות לרדת הבוקר. מנגד, טאואר עם פער חיובי של כ-3%, נובה 1.7% ואורמת 1.3% והן צפויות לעלות.

4. עליות באסיה ובחוזים

בורסות אסיה נסחרות היום במגמה חיובית. מדד הניקיי בטוקיו רושם עלייה של 2.2% ומדד ההנג סנג בהונג קונג עולה בכ-1.8%.

במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב נרשמות עליות של 0.4%-0.5%. התשואה על אג"ח ממשל אמריקאי ל-10 שנים עולה לכ-1.45%.

בזירת הקריפטו, הביטקוין מטפס ונסחר סביב 51,000 דולר. גם האת'ריום עולה בכ-3% ונסחר סביב 4,350 דולר.

5. סחורות: הנפט ממשיך לעלות

בזירת המסחר בסחורות, חוזה לפברואר על נפט מסוג ברנט רושם עלייה של יותר מ-1% ונסחר סביב 73.8 דולר לחבית, וחוזה על נפט מסוג WTI רושם עלייה של 1.3% ל-70.4 דולר לחבית.

הזהב נסחר ביציבות.

עוד כתבות

''אין ודאות שנפילת המשטר תביא לאיראן טובה יותר''. כרזה עם תמונת חמינאי בטהרן / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

ההערכה בישראל: טראמפ עדיין לא קיבל את ההחלטה על תקיפה באיראן

דיווח: ראש הממשלה ביקש לדחות את התקיפה באיראן - הסיבה: חוסר מוכנות ● בכירים אמריקאים: הנשיא דחה בשלב זה את ההחלטה על התקיפה באיראן, אך היא עדיין על השולחן ● הניו יורק טיימס: "בפנטגון נערכים להחזיר את הכוחות שפונו מבסיסים באזור" ● שר החוץ של טורקיה: אנקרה אינה מקבלת אפשרות של שימוש בכוח נגד איראן ● שר החוץ של איראן: "אין כוונה לתלות אנשים" ● עדכונים שוטפים

מחאת תמיכה באיראנים, לונדון השבוע / צילום: Reuters, Seiya Tanase

המשטר האיראני ניתק 90 מיליון איש מהרשת. אז איך התוצאה שקיבל הייתה הפוכה לגמרי?

בניסיון לחנוק את המחאה, המשטר האיראני ניתק כ־90 מיליון איש מהרשת, אך התוצאה הפוכה מהצפוי ● בעזרת עשרות אלפי טרמינלים של סטארלינק שהוברחו למדינה, שימוש ב־VPN ושירותים מוצפנים, המפגינים מצליחים לעקוף את ההחשכה ולהציף את העולם בתיעודים מהשטח

חומרים: Shutterstock, AP/Jacquelyn Martin (עיבוד תמונה)

מי שמתעמר בפאוול - יש לו עסק איתם: סוחרי מניות המם מתייצבים להגנת יו"ר הפד

משקיעים פרטיים הפעילים במדיה החברתית לא מתכוונים לעבור לסדר היום על האשמות מצד הבית הלבן בדבר מעשים פליליים של הנגיד פאוול, שמטרתן כנראה להפעיל לחץ כדי להביא להפחתות ריבית נוספות ● כמי שבתקופתו דהר שוק המניות לשיאים, הוא זכה באהדתם לנצח

צילומים: AP/Jacquelyn Martin, Denes Erdos, רויטרס

סקר ענק קובע: זו המדינה שמחליפה את ארה"ב כמעצמה העולמית

סקר בקרב 21 מדינות מלמד כי סין בדרך להפוך למעצמה החזקה בעולם בגלל המדיניות של טראמפ ● נשיא דרום קוריאה לשעבר עשוי לעמוד בפני גזר דין מוות ● והמנהיג הוותיק ביותר באיחוד האירופי שעשוי לחטוף מכה בבחירות הקרובות ● זום גלובלי, מדור חדש 

סזאר / צילום: דר טייב

אחרי 20 שנה - המסעדה הזו מצליחה להמציא את עצמה מחדש

בסזאר שברחובות תמצאו לצד מנות "באנקר" בלתי מנוצחות - שניצל, המבורגר, פירה, סלט קיסר – גם מנות שמדברות קולינריה עכשווית

שיעורי האינפלציה / צילום: Shutterstock

מה צפוי במדד המחירים לצרכן, והאם נראה הורדת ריבית נוספת כבר בפברואר?

הקונצנזוס בקרב הכלכלנים למדד בחודש דצמבר עומד על 0.1%-, מה שישקף עלייה קלה לקצב אינפלציה שנתי של 2.5%, אך יש גם מי שצופה עלייה יותר חדה ● בבנק ישראל מעריכים כי כבר ברבעון הראשון האינפלציה תרד למרכז טווח היעד (2%) ● הכלכלנים לא פוסלים הורדת ריבית נוספת כבר בהחלטה הקרובה פברואר

קריית שמונה / צילום: אייל מרגולין

כרטיס אשראי מיוחד לקריית שמונה: האוצר הודיע על מענקים חודשיים לתושבי העיר

על פי הודעת משרד האוצר, תושבי קריית שמונה יקבלו מענק חודשי בסך 1,000 שקל עד 2,500 שקל, שניתן יהיה לממש רק בעסקים בעיר ● התקציב לתוכנית צפוי להגיע מתוך התוכנית לשיקום הצפון, שתוקצבה במקור ב-15 מיליארד שקל ונוצלו מתוכה עד כה כ-9 מיליארד שקל

אילוסטרציה: Shutterstock

המספרים הסופיים הגיעו: מה עשו החסכונות שלכם ב-2025?

כלל ומנורה מבטחים חולקות ביניהן את המקומות הראשון והשני במסלולים הכלליים והמנייתיים, עם תשואה שנתית של יותר מ-16% כל אחת בכללי וכמעט 28% במנייתי ● התשואה לחוסכים בשנת 2025 היא הטובה ביותר מאז שנת 2009 ● בתחתית נמצאים אלטשולר שחם וילין לפידות, כשבדצמבר אלטשולר שחם כמעט לא הניב תשואה לחוסכים

צילום: Shutterstock

פרשת יוטרייד: האנליסט הנאשם בהונאת משקיעים הוסגר לישראל

רואי קוזין, בכיר בחברת האלגו-טריידינג יוטרייד, שגייסה במרמה כ-77 מיליון שקל מכ-600 לקוחות, הוסגר ממקסיקו לישראל ● קוזין שימש כאנליסט ראשי בחברה בין השנים 2012 ל-2015, תחת ניהולו של אביב טלמור, שנידון לחמש שנות מאסר במגרת הפרשה

האמנם מחירי הדירות שבו לעלות? / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הלמ"ס שוב עוזרת לקבלנים לשנות את הסנטימנט בשוק הדיור

מספיק נתון אחד של הלמ"ס שמסמן עלייה חודשית במחירי הדירות, לצד מבצעי מימון יצירתיים ורוכשים שתמיד חוששים לפספס – כדי להחזיר לשוק תחושה של תפנית גם כשבמציאות הביקוש עוד חלש וההיצע בשיא ● הבעיה: מדובר בנבואה שדי בקלות גם מגשימה את עצמה

לוחם בכוחות המשטרה האיראניים, טהרן / צילום: Reuters, Stringer/WANA

השבר האיראני: מומחים משרטטים את התרחישים האפשריים

כלכלה מרוסקת, אינפלציה של 50% ואיום תקיפה אמריקאי מוחשי: איראן ניצבת בפני הצומת הגורלי בתולדותיה ● בעוד המטבע המקומי צולל והמחאות ברחובות מחריפות, מומחים מזהירים כי נפילת המשטר עשויה לטלטל את המזרח התיכון כולו ● האם אנחנו בדרך ל"אביב ערבי" שני ולדמוקרטיה פרסית, או שהעולם יתעורר לוואקום שלטוני מסוכן?

הממונה על התחרות מיכל כהן ושר הכלכלה ניר ברקת / צילום: כדיה לוי, אוליביה פיטוסי - ''הארץ''

בג"ץ יקיים דיון נוסף בהליך להדחת הממונה על התחרות

נשיא העליון עמית קיבל את בקשת היועמ"שית ונציב שירות המדינה לקיים דיון נוסף בפסק הדין מיולי האחרון, שאישר לכנס את ועדת המינויים כדי לדון בבקשתו של שר הכלכלה ברקת להדיח את מיכל כהן ● עמית: "השלכות רחבות על הליכי הפסקת כהונתם של נושאי משרה בכירים בשירות הציבורי"

HAVAL H6 של GWM / צילום: יח''צ

קאמבק אירופי ל-GWM: שבעה דגמים חדשים ותחרות מול טוסון

GWM מתכננת חזרה לאירופה ולישראל עם מחירים אגרסיביים והנעות מגוונות ● דגמי קרוס־אובר חדשים מרחיבים את ההיצע בטווח 115–230 אלף שקל ● וגם: המעבר לחשמל בצי הממשלתי עדיין מדשדש ● השבוע בענף הרכב

מאיר שמיר, מנכ''ל ובעל השליטה במבטח שמיר / צילום: כדיה לוי

הקפיצה האנרגטית של מאיר שמיר: המניה שהניבה 450% בשלוש שנים

לאחר האקזיטים ההיסטוריים בתנובה, בביטוח ובהייטק, מתברר כי ההימור הנוכחי של מבטח שמיר על תחום תחנות הכוח מוכיח את עצמו - לפחות בבורסה ● שווי החברה כבר עומד על יותר מ-4 מיליארד שקל ומקנה למאיר שמיר הון של 1.7 מיליארד שקל על הנייר

נתב''ג / צילום: טלי בוגדנובסקי

הביקושים לקופנהגן הוכפלו: כך טיסות ישירות משפיעות על בחירת יעדי הנופש

ענף התעופה המקומי מתחיל להתאושש, והחברות מזהות את ההזדמנות ופותחות קווים ישירים חדשים להאנוי, לקופנהגן ולברטיסלבה ● אלה מקלים על הנסיעה ומגבירים את האטרקטיביות של היעדים ● ומתי טיסות ישירות לא מגדילות את הביקוש?

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

נעילה חיובית בוול סטריט; מניות השבבים זינקו בעקבות הדוחות של TSMC

הנאסד"ק עלה בכ-0.3% ● TSMC קפצה במעל 4% אחרי הדוחות, ומשכה עמה מעלה את אנבידיה, AMD וחברות נוספות בסקטור ● בנקי ההשקעות מורגן סטנלי וגולדמן סאקס מטפסים בעקבות פרסומי הדוחות ● מניית בלאקרוק מזנקת, לאחר שבית ההשקעות דיווח על שיא של נכסים מנוהלים, בגובה מעל 14 טריליון דולר ● על רקע צפירת ההרגעה של טראמפ - מחירי הנפט יורדים במעל 4%

אילוסטרציה: Shutterstock, Vitalii Vodolazskyi

סירב להביא עוד ילדים לעולם - וחויב בגט ובכתובה

אישה שלה בן יחיד, אשר בעלה סירב להביא עמה ילדים נוספים, עתרה לחייב את הבעל לתת לה גט ואף לשלם לה את דמי הכתובה להם התחייב בעת הנישואים ● מה קבע בית הדין הרבני, וכיצד נימק זאת?

בין הסכסוך עם הפד לרוחות מלחמה מול איראן: תיק ההשקעות בעידן טראמפ 2.0

בימים האחרונים קידם נשיא ארה"ב בתזזיתיות מהלכים חריגים מול הפד ובשוקי האשראי, הדיור והנפט ● לכל אלו השפעה על אופק ההשקעה בדולר, בחברות פיננסים ואנרגיה, ביחס לאינפלציה ולאג"ח ממשלת ארה"ב ● איך כל זה צפוי להתבטא בניהול התיק ב–2026

הראל ויזל, בעלים ומנכ''ל פוקס / צילום: ההסתדרות

הסמנכ"ל החדש בחברת הבת של פוקס: הבן של ויזל

איתי ויזל ימונה לסמנכ"ל מכירות בחברת הבת איתי ברנדס ● בתחילת 2025 עוד עמד שכרו על כ-13 אלף שקל ובשנת 2028 הוא צפוי לעמוד על כ-28 אלף שקל

גם זה קרה פה / צילום: עמית שאבי - ידיעות אחרונות, איל יצהר

שמחון מציג: עוד תוכניות להרעפת מזומנים על הציבור

בכנסת אי אפשר לסיים משפט ● מה אומר המדד שאוהבים לסקר ● ומה עקום בתוכנית המשכנתאות החדשה ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק