גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

תל אביב ננעלה בירוק בוהק: ת"א 90 קפץ 2.6%, פורסייט זינקה 8.1%

מדד ת"א 35 עלה ב-1.5%, מדד ת"א 90 קפץ 2.6% ומדד ת"א 125 הוסיף 1.9% ● טאואר קפצה, פריון זינקה ● הביטקוין מתאושש, הנפט נסחר בעלייה חדה

אילוסטרציה - בורסה ת''א / צילום: שלומי יוסף
אילוסטרציה - בורסה ת''א / צילום: שלומי יוסף

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

17:30

יום המסחר בבורסה בתל אביב הסתיים בעליות חדות: מדד ת"א 35 עלה ב-1.5%, מדד ת"א 90 קפץ 2.6% ומדד ת"א 125 הוסיף 1.9%.

מבין המדדים הענפיים, את העליות הוביל מדד טכנולוגיה שקפץ 3.3%, מדד נפט וגז עלה 2.5%, מדד נדל"ן התקדם 1.9%, מדד הבנקים עלה 1.3%, מדד ביטוח התחזק 1.2%, מדד פיננסים הוסיף 1.3% ומדד ביומד עלה 1.7%.

בצמרת מדד הדגל, בזק עלתה 3%. מניית דיסקונט עלתה 2.3% ומניות לאומי והפועלים התקדמו 1.1%. טאואר סיימה את היום עם עלייה של 3.8%.

עוד בלטו, פורסייט שזינקה 8.1%, לוזון נדל"ן שטסה 18.8% ולייבפרסון שהוסיפה 5%.

16:45

הפתיחה החיובית בניו יורק הענקיה עוד תמיכה לעליות בתל אביב: מדד ת"א 35 עולה ב-1.4% ומדד ת"א 90 קופץ 1.9% מדד נפט וגז קופץ 2% ומדד הבנקים עולה 0.9%.

15:20

המומנטום החיובי בבורסה המקומית נמשך, ובעוד שת"א 35 עולה ב-1.3% מדד ת"א 90 ממריא ב-2.1%. מדדי הטכנולוגיה והתקשורת עולים ב-2.5%, מדד הנפט ב-2.1%. מחזור המסחר עד כה מסתכם ב-1.18 מיליארד שקל.

בראש מדד ת"א 35 עדיין ממקומת טאואר שקופצת ב-5%, בתחתית המדד אופקו שיורדת ב-1.8% ופריגו שמשילה 1.7%. הראל השקעות נסחרת ביציבות, שאר המניות במדד נסחרות בירוק.

פוטומיין , שפיתחה אפליקציה מבוססת בינה מלאכותית לסריקת תמונות, מזנקת ב-35% ללא דיווח משמעותי ברקע, טוגדר קופצת 13% לאור מכירה ראשונה של קנאביס בגרמניה (ראו דיווח מוקדם) וגם טקטונה, פורסייט, אנרג'ין, פריון וגילת מתחזקות.

חברת השקעות הנדל"ן בוליגו קפיטל מזנקת לאחר שדיווחה על השלמת מכירת מקבץ דיור (מולטי-פמילי) של 248 יחידות דיור בעיר אל פאסו במדינת טקסס תמורת 25 מיליון דולר. הנכס נרכש על ידי בוליגו בשנת 2017 תמורת 15.8 מיליון דולר. סך תזרים המזומנים החופשי הצפוי שינבע מעסקת המכירה, ובצירוף החלוקות השוטפות במהלך תקופת ההשקעה, יסתכם לכ-12 מיליון דולר, המשקפים לשותפים המוגבלים תשואה שנתית של כ-21%.

אנלייבקס דיווחה כי בעקבות סקירת הנתונים הפרה-קליניים והקליניים של החברה, תכנון הניסוי והליך הייצור, אישרה רשות התרופות הלאומית של יוון את הרחבת הניסוי שלב II ב-Allocetra לטיפול בחולים עם ספסיס מבוסס דלקת ריאות ביוון.

13:45

העליות בתל אביב נמשכות ואף מתחזקות. ת"א 35 עולה ב-1.2% בהובלת טאואר שמזנקת ב-5.5%, אחריה מיטרוניקס ונובה שעולות ב-3.5% (ובתחתית פריגו ואופקו ). ת"א 90 מוסיף 1.6% - כשבפסגה פריון שמתקדמת 6.8% וגילת שמתחזקת ב-6.3% (ובתחתית קרור ).

מדד הבנקים עולה ב-0.6%, עלייה בשיעור נמוך יחסית לשאר המדדים הענפיים. מדד הגלובל בלוטק עולה ב-2%, מדד הטכנולוגיה ב-2.5%, מדד הנפט וגז ב-1.8%. מחזור המסחר מסתכם בכ-815 מיליון שקל.

חברת הנכסים הדיגיטליים טקטונה מזנקת ב-10% בעקבות דיווח על השלמת פיתוח של מערכת מבוססת בינה מלאכותית שתאפשר למשתמשים ליצור יצירות אמנות דיגיטלית שהם יכולים להטביע כ-NFT.

ברקת מתחזקת לאחר שהודיעה כי תעמיד מימון בסך 62 מיליון שקל לקבוצת בעלי קרקע בהוד השרון, שהמתינו מעל 15 שנה עד לקבלת היתר בנייה לפרויקט בן 18 קומות.

12:45

נמשכת המגמה החיובית בבורסה, במקביל לעליות באירופה ובמסחר בחוזים על מדדי וול סטריט.

עליות בולטות רושמות מניות טאואר, פריון נטוורק , גילת, פתאל החזקות , קבוצת דלק, ראדא, נובה, דוראל אנרגיה וקמטק.

מנגד, ירידות חדות רושמות אילקס מדיקל , תיגבור, פריגו, אנלייבקס ובליץ.

10:50

מתחזקות העליות בבורסה. מדד ת"א 35 מטפס בכ-1% ומדד ת"א 90 עולה בכ-1.5%.

חברת צ'קראטק עדכנה היום על ביצוע מכירה ראשונה של מערכת טעינת רכב חשמלי מהירה שפתיחה בגרמניה. זאת, במסגרת ההסכם שנחתם בין חברת EES הגרמנית אשר הינה השותף המקומי של חברת צ'קראטק, לבין חברת השקעות שמושבה בגרמניה ובעלת נסיון ומוניטין בייזום השקעות בנכסים מניבים בתחומי האנרגיה. ההסכם שנחתם בין הצדדים כולל שיתוף פעולה בהקמת 2 מתקנים לטעינה מהירה של רכבים חשמליים בהן ישולבו מוצרי החברה, המשמשים לחיזוק רשת החשמל באתר הטעינה מהירה ומאפשרים האצת קצב הטעינה.

חברת הקנאביס הרפואי טוגדר , מדווחת כי מכרה בגרמניה 50 ק"ג ראשונים של תפרחות קנאביס רפואי שגודלו במתקן החברה באוגנדה. החברה, שנמצאת בקשר עם לקוחות אסטרטגיים נוספים, נערכת להמשך ייבוא לגרמניה על מנת לספק לשוק זה תוצרת קנאביס רפואי באופן שוטף ולנצל את ראשוניותו וקצב הצמיחה המהיר במטרה לכבוש נתח שוק גדול.

10:00

יום המסחר בבורסה נפתח תוך המשך המגמה החיובית, כשמדד ת"א 35 מטפס בכ-0.6% ומדד ת"א 90 עולה בכ-0.5%.

עליות בולטות רושמות מניות טאואר, קבוצת דלק , אורמת, איי.סי.אל וטוגדר.

סקודיקס , שמפתחת מערכות דיגיטליות להשבחת דפוס, מזנקת לאחר שהודיעה כי מכרה שתי מדפסות נוספות לענקית הדפסות צילומים אמריקאית בתמורה ל-1.4 מיליון דולר (בנוסף לשש מדפסות שכבר רכשה). סקודיקס מאפשרת יצירה של כרטיסי ברכה ייחודיים ואישיים, ולפי החברה בשנה שעברה נמכרה בארה"ב כמות שיא של יותר מ-50 מיליון כרטיסי ברכה עם הדפסות סקודיקס.

גם חברת הנכסים הדיגיטליים טקטונה מרכזת עניין לאחר שדיווחה על השלמת הכניסה לעולם ה-NFT. החברה השלימה פיתוח של מערכת מבוססת בינה מלאכותית שתאפשר למשתמשים ליצור יצירות אומנות דיגיטלית שהם יכולים להטביע כ-NFT תמורת תשלום חד פעמי. המכירות הראשוניות יחלו במהלך השבועות הקרובים כשכל התשלומים יתבצעו במטבע האית'ריום.

08:40

בשוק המט"ח, הדולר נחלש בכ-0.3% ונסחר סביב 3.15 שקלים והאירו נחלש בשיעור דומה ונסחר סביב 3.558 שקלים.

07:45

5 דברים שכדאי לדעת לפני פתיחת המסחר בבורסה בת"א

1. צפי לפתיחה חיובית

יום המסחר בבורסה צפוי, ככל הנראה, להיפתח בעליות קלות במדדי המניות המובילים. זאת לאחר שאתמול המסחר בבורסה המקומית ננעל בעליות שערים, שהתחזקו לאחר הפתיחה הירוקה בוול סטריט. ת"א 35 המריא בקרוב ל-1%, ת"א 125 עלה ב-0.8% ות"א 90 ב-0.7%. מדד התקשורת בלט עם עלייה גבוהה של 1.8%, מדד הביומד השיל 1.27%. מחזור המסחר הסתכם בכ-1.8 מיליארד שקל.

2. עליות חדות בוול סטריט

יום המסחר הראשון לשבוע זה הסתיים בארה"ב בעליות שערים חזקות - כולל מדד הנאסד"ק שטיפס בקרוב ל-1% לאחר שהחל את היום בירידה. דאו ג'ונס עלה כמעט ב-1.9%, S&P 500 ב-1.1%.

תשואות האג"ח גם עלו בחדות, והתשואה על איגרת ממשל ארה"ב ל-10 שנים עלתה ב-9 נקודות בסיס ל-1.42%.

3. פערים מעורבים בדואליות

למרות העליות החדות בוול סטריט, המניות הדואליות חזרו מניו יורק עם פערים מעורבים. נייס עם פער שלילי של כ-1.5% וטבע כ-0.6% כך שהן צפויות לרדת הבוקר. מנגד, טאואר עם פער חיובי של כ-3%, נובה 1.7% ואורמת 1.3% והן צפויות לעלות.

4. עליות באסיה ובחוזים

בורסות אסיה נסחרות היום במגמה חיובית. מדד הניקיי בטוקיו רושם עלייה של 2.2% ומדד ההנג סנג בהונג קונג עולה בכ-1.8%.

במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב נרשמות עליות של 0.4%-0.5%. התשואה על אג"ח ממשל אמריקאי ל-10 שנים עולה לכ-1.45%.

בזירת הקריפטו, הביטקוין מטפס ונסחר סביב 51,000 דולר. גם האת'ריום עולה בכ-3% ונסחר סביב 4,350 דולר.

5. סחורות: הנפט ממשיך לעלות

בזירת המסחר בסחורות, חוזה לפברואר על נפט מסוג ברנט רושם עלייה של יותר מ-1% ונסחר סביב 73.8 דולר לחבית, וחוזה על נפט מסוג WTI רושם עלייה של 1.3% ל-70.4 דולר לחבית.

הזהב נסחר ביציבות.

עוד כתבות

בניין WIX. בעיגול: הנשיא ניר זהר / צילום: איל יצהר, שלומי יוסף

סערת וויקס: מודל העבודה מהבית עומד למבחן

ההחלטה הדרמטית של וויקס מסמנת מפנה אפשרי בשוק המעסיקים, כשיש מי שצופים שחברות נוספות יאמצו את המודל כדי לשקם את הפרודוקטיביות והתרבות הארגונית ● מנגד, מומחים מזהירים כי מדובר בפגיעה באיכות החיים של העובדים, שתקשה על גיוס טאלנטים ועלולה להוביל לגל עזיבות ● מה קורה בשאר חברות ההייטק בארץ?

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: ap, Alex Kolomoisky

הקואליציה מקדמת: עבירת המרמה והפרת אמונים בה מואשם נתניהו - תבוטל

ועדת השרים לחקיקה תדון בהצעת חוק חדשה לביטול העבירה הפלילית בה מואשם ראש הממשלה ● יוזמי הצעת החוק שמחה רוטמן, אופיר כץ ומישל בוסקילה טוענים לפגיעה בעיקרון החוקיות ולאכיפה בררנית: "מערכת אכיפת החוק משתמשת בעבירה הזו בשביל למשטר את נבחרי הציבור"

ירידת מחירים בענף הרכב/ עיבוד: טלי בוגדנובסקי צילום: יוסי כהן

מצ'רי ועד סקודה וטסלה: ענף הרכב מציג ירידת מחירים חריגה

ענף הרכב הישראלי מתחיל את 2026 עם ירידה במחירי המחירון הרשמיים של דגמים חדשים רבים ● זאת, בניגוד למגמה הרווחת זה שנים ● משערי המטבע והלחץ הרגולטורי ועד לצונאמי התקינה הסיני: אלו הכוחות שהשפיעו על היבואנים

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בעליות קלות; ה-S&P 500 והדאו ג'ונס בשיאים חדשים

הנאסד"ק עלה בכ-0.2% ● פתיחת החקירה נגד יו"ר הפד ג'רום פאוול מעוררת חששות מפני פגיעה בעצמאות הבנק המרכזי ● מניות הבנקים רשמו ירידות, לאחר שהנשיא טראמפ קרא להגביל את הריביות של חברות האשראי ל-10% ● הדולר נחלש ברחבי העולם עקב החששות לעצמאות הפדרל ריזרב ● עונת הדוחות בוול סטריט נפתחת השבוע עם הבנקים ● השבוע יפורסמו נתוני אינפלציה בארה"ב

איי פוקלנד / צילום: Shutterstock

למרות איומי ארגנטינה: נאוויטס מחפשים עוד נפט באיי פוקלנד

חברת נאוויטס חתמה על מזכר הבנות לא מחייב עם חברת JHI, שהינה הבעלים של רישיון חיפוש הסמוך למאגר סי ליון ● אם אכן יתגלה עוד מאגר נפט - יהיה ניתן לחבר אותו לתשתית שנאוויטס בונה בסי ליון הסמוך, מה שיהפוך אותו לרווחי במיוחד

דפנה קולר, מקימת אינסיטרו / איור: גיל ג'יבלי

החברה של דפנה קולר מקימה אתר פיתוח בישראל: "עסקה סינרגטית. מוסיפה לנו יכולות"

חברת הביוטק אינסיטרו, המשתמשת ב־AI לפיתוח תרופות, רוכשת את קומביינבל הישראלית ● דפנה קולר, ישראלית במקור, נבחרה ב־2024 לאחת מבין המשפיעים בעולם בתחום ה־AI של מגזין הטיים ● ראיון עם קולר יפורסם במהדורת סופ"ש של גלובס

שמעון גולדברג, בעל השליטה בסלייס ועמית גל, הממונה על שוק ההון / איור: גיל ג'יבלי

דרישה להזרמת מיליונים לסלייס מעוררת מחלוקת על אחריות בעל השליטה לקריסה

שמעון גולדברג, בעל השליטה בסלייס, עתר לביהמ"ש נגד דרישת הממונה על שוק ההון כי יזרים 71 מיליון שקל לכיסוי הגירעון בחברת הגמל שבמרכז פרשת ההונאה ● גולדברג טוען כי מנסים לגלגל אליו חובות עתק, בעוד שהרגולטור מזהיר מפני מתן חסינות למי שהכשל אירע במשמרת שלו

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

תל אביב ננעלה בעליות; מדד המניות הביטחוניות זינק במעל 3%

מדד ת"א 35 עולה בכ-0.7% ● חוזה חדש לאלביט במדינה באסיה פאסיפיק ● הפניקס ומדיפאואר יקימו מיזם משותף לרכישת מרכזים מסחריים בארה"ב ● ירידות בחוזים בוול סטריט בצל פתיחת החקירה הפלילית נגד יו"ר הפד פאוול; טראמפ: "לא ידעתי על זה" ● מיטב: מעדיפים מניות ואג"ח ממשלתיות על פני אג"ח חברות

דרור בין מנכ''ל רשות החדשנות / צילום: חנה טייב

450 מיליון דולר ל"מוצר מוחשי": כך מנסה רשות החדשנות לעודד יזמים לוותר על חלום הסייבר

השיעור הגבוה למדי של יזמים ישראלים שבוחרים להקים או לעבוד בחברת סייבר הביא להצלחות כבירות בתחום - אבל הוא הגיע בהכרח על חשבון הקמה של סטארט-אפים חדשים בתחומי תעשייה אחרים ● כעת מודיעה רשות החדשנות כי הפעילה בשנה באחרונה תוכנית לעידוד השקעה בחברות שמייצרות מוצרים מוחשיים

יואב סגלוביץ' מליאת הכנסת, 05.01.26 / צילום: נועם מושקוביץ דוברות הכנסת

המהומות בתראבין: מי המפלגה שזכתה לתמיכה מפתיעה מצד היישוב?

אחרי שהיישוב הבדואי תראבין היה במוקד אירועים אלימים, באופוזיציה הצביעו על קשר מפתיע למפלגת השלטון ● מתברר שהם לא טועים - ויש לזה הסבר היסטורי ● המשרוקית של גלובס 

חותמים על העסקה. מימין: ארי קלמן, מנכ''ל מנורה, רוני נתנזון, מייסד מנורה ERN, וערן גריפל, יו''ר מנורה מבטחים / צילום: עידן שיסטר

עם 460 מיליון שקל בכיס: רוני נתנזון נפרד מהחברה שהקים לפני 25 שנה

מנורה חתמה על הסכם לרכישת יתרת המניות בחברת האשראי החוץ־בנקאי ERN תמורת 230 מיליון שקל ● רוני נתנזון, היו"ר והמייסד, משלים אקזיט מוצלח

דונלד טראמפ, בנימין נתניהו, עלי חמינאי / עיבוד: ap, Mark Schiefelbein

גורם בבית הלבן: טראמפ נוטה להורות על תקיפה באיראן

בכירים ישראלים מעריכים: הפנייה האיראנית לאמריקנים - הונאה כדי למנוע תקיפה ● דוברת הבית הלבן: טראמפ לא חושש להפעיל כוח צבאי באיראן אבל מעדיף דיפלומטיה  ● דובר צה"ל: "צה"ל ערוך בהגנה ונמצא בכוננות לתרחישי הפתעה במידה ויידרש ● שר ההגנה האיראני מאיים: "כל מדינה שתאפשר מתקפה נגדנו או תספק בסיסים לאויב לביצוע מתקפה תהיה מטרה לגיטימית" ● דיווח בלבנון על אופנוע שהותקף מהאוויר באזור צור ● עדכונים שוטפים

פרופ' יורם פלטי, יזם חברת נובוקיור / צילום: ערן גילווארג

יזם חברת נובוקיור פרופ' יורם פלטי הלך לעולמו

פרופ' יורם פלטי, חוקר בטכניון והממציא של טכנולוגיית הטיפול בסרטן החדשנית של חברת נובוקיור, הלך לעולמו אתמול בלילה, בגיל 89 ● נובוקיור נסחרת בנאסד"ק לפי שווי של 1.6 מיליארד דולר ● "הבורסה לא הייתה החלום שלי. לראות חולה שהבריא זה יותר טוב מכל הנפקה"

טראמפ ונתניהו בבית הלבן / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ מאותת לישראל: ויתור על הסיוע האמריקאי בתמורה להקלה במכסים

נתניהו הפתיע השבוע כשהכריז על שאיפה לוויתור הדרגתי על הסיוע הביטחוני האמריקאי ● באפריל האחרון, טראמפ כבר רמז על קשר בין הסיוע להקלות בהיקף המכסים בין ישראל לארה"ב ● ההכרזה התקבלה ללא עבודת מטה באוצר, ושם מזהירים: "המהלך יוביל להעלאת מסים או הפחתת הוצאה ציבורית במקום אחר"

תמיר פרדר, אסטרטג השקעות ראשי, רימונים / צילום: ענבל מרמרי

"אני יודע שלהוריד חשיפה למניות זה לא עובד. אבל צריך לבנות את התיק השנה שונה"

תמיר פרדר, אסטרטג השקעות ראשי בבית הסוכן רימונים, פעיל בשוק ההון כבר 35 שנה ● אחרי 3 שנים טובות הוא מזהיר מפני האופטימיות בשווקים: "בתמחור לשלמות אין מקום לטעויות", וממליץ לצאת מגבולות וול סטריט: "תשואת החסר תימשך"

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון / צילום: מארק ניימן, לע''מ

חברה שכנעה חוסכים למשוך את הפנסיה מוקדם - ותשלם קנס של 2.3 מיליון שקל

רשות שוק ההון הטילה קנס של 2.3 מיליון שקל על חברת אלמוג פתרונות פיננסים, שגרמה לחוסכים למשוך כספים מוקדם מהפנסיה תמורת עמלה גבוהה וללא רישיון פנסיוני ● לטענת הרשות מדובר בקנס הגבוה ביותר שהוטל על חברה בשל סיבה זו ● לאחרונה נחשף בגלובס כי ישראלים מושכים בכל שנה מיליארדי שקלים מחסכונות הפנסיה

בכיר בסמסונג מציג בכנס את מהפכת ה-AI של החברה / צילום: סמסונג

תערוכת CES: בינה מלאכותית בכל דבר, רובוטים לכל מטרה והתחומים שנפגעו

מעל 4,000 חברות הציגו חידושים טכנולוגיים בתערוכת הטכנולוגיה הגדולה בעולם, CES, ובין אלה בלטו הרובוטים ההומינואידים (דמויי אדם) שמסוגלים לקפל כביסה או לשחק בלאק ג'ק ● שימושי ה–AI הביתיים ובחיי היומיום במגמת עלייה, והרכבים האוטונומיים משתכללים

דרכונים / צילום: Shutterstock

דירוג הדרכונים החזקים: לאילו מדינות חדשות הישראלים לא יכולים להיכנס בלי ויזה?

חברת הייעוץ הנלי ושות' פרסמה את הדירוג השנתי המעריך "חוזק" של דרכונים לאומיים לפי מספר המדינות שניתן להיכנס אליהן ללא הוצאת ויזה ● לפי הדוח, ישראל איבדה גישה חופשית לשש מדינות, אך עלתה למקום ה-18 בדירוג ● ומי במקום הראשון?

דגלה של דנמרק מתנוסס על אדמת גרינלנד / צילום: Reuters, Marko Djurica

שינוי גישה? אירופה מאיימת בסנקציות על ארה"ב עקב הצהרות על סיפוח גרינלנד

דיווחים והדלפות לתקשורת מצביעים על כוונת אירופה להחריף את הטון מול וושינגטון ● על הפרק: הגבלות על ענקיות הטכנולוגיה ודיונים על עתיד נוכחות צבא ארה"ב ביבשת ● בזמן שטראמפ מצהיר כי האי "נחוץ" להגנה מפני רוסיה וסין, האיחוד שוקל להקים צבא משותף במקום נאט"ו

מטוסי אל על / צילום: עידו וכטל

ביהמ"ש דחה את התובענה הייצוגית נגד אל על: "לא ניצלה את מעמדה כמונופול"

בסיום הליך שנמשך כשמונה שנים, ביהמ"ש דחה בקשה לאישור תובענה ייצוגית נגד אל על, בה נטען כי גבתה מחירים בלתי הוגנים לכרטיסי טיסה בקו ת"א-מומבאי ● השופטת קבעה כי מדובר במחירים הוגנים, בשים לב למודל התמחור המקובל בתחום התעופה