גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה מעורבת בבורסה; גזית גלוב זינקה ב-12%, אורמת מחקה 5.4%

מדד ת"א 35 השיל כ-1%, מדד ת"א 90 התחזק בכ-0.3% ● מחזור המסחר גבוה מהרגיל והסתכם ב-3.9 מיליארד שקל ● הדולר ממשיך להתחזק ומתקרב ל-3.20 שקלים

הבורסה בתל אביב / אילוסטרציה: שלומי יוסף
הבורסה בתל אביב / אילוסטרציה: שלומי יוסף

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

 

17:28

יום המסחר האחרון לשבוע זה הסתיים במגמה מעורבת. מדד ת"א 35 ירד ב-1%, ת"א 125 נסוג ב-0.6% ואילו ת"א 90 עלה ב-0.3% - בין השאר בשל זינוק חד של גזית גלוב שעלתה ב-12%. מחזור המסחר היה גבוה מהרגיל והגיע ל-3.99 מיליארד שקל.

בתחתית מדד ת"א 35 נמצאת אורמת שמחקה כמעט 5.5%, אחריה עזריאלי, אשטרום והחברה לישראל. מרבית הבנקים רשמו עליות ומדד הבנקים עלה ב-0.4%, אם כי הפועלים סיים את היום בירידה של 0.9%. 

עליות חדות נרשמו אצל בוליגו שטסה מעל ל-10%, ביו דבש נסקה ב-13% וגם עמיעד, פלסאנמור, מילניום, פריורטק, אופטיבייס וביומיט סיימו בעליות בולטות.

16:55

הבורסה עברה למגמה מעורבת, כאשר מדד ת"א 90 מחק את הירידות שרשם ונסחר כעת בעלייה של 0.2%. בפסגת המדד גזית גלוב שמזנקת מעל ל-11%, ואחריה פרטנר שעולה כ-4% וארגו וקנון שעולות 3.5%. 

ת"א 35 עדיין נסחר בירידה של 0.9%, עם ירידה מהותית של 4.4% לאורמת ואחריה שפיר הנדסה  שמאבדת 3.2%. 

מחוץ למדדים הגדולים הזינוק של ביו דבש מתחזק והיא עולה כבר 13.7%. גם מניות עמיעד, מילניום פודטק, פלסאנמור, קנבוטק, ביומיט, בוליגו וחג'ג' אירופה מטפסות בשיעורים גבוהים. מנגד, ב.יאיר נופלת 8%, אקסיליון מאבדת כמעט 6% וג'נסל יורדת בקרוב ל-5%.

15:55

התמתנות בירידות בתל אביב לאחר פרסום נתוני צמיחה חזקים בארה"ב, שסיפקו רוח גבית לחוזים העתידיים. מדד ת"א 35 יורד ב-0.7%, ת"א 90 משיל 0.2%. הבנקים נסחרים עדיין בטריטוריה החיובית עם עלייה של 0.5%, מדד הנפט וגז עם תנודות קלות מעלה. מחזור המסחר גבוה ומסתכם עד כה ב-3.1 מיליארד שקל.

מפתחת הדבש המתורבת שלא מצריך ניצול דבורים, ביו דבש , בולטת עם זינוק של 8.4%, בוליגו  מטפסת 6% וגזית גלוב מוסיפה 5.4%. בראש ת"א 35 או פי סי אנרגיה  שעולה ב-2.6%, בתחתית המדד אורמת  שצונחת 3.9% ואחריה עזריאלי  שמאבדת 3%.

14:50

מדד ת"א 35 רושם כעת ירידה של כ-1%, ומדד ת"א 90 רושם ירידה של כ-0.3%. מדד הבנקים, מנגד, עולה בכ-0.6%. מחזור המסחר מסתכם בכ-2.8 מיליארד שקל.

ירידות חדות רושמות נורסטאר, ג'נסל , גולף , בונוס ביוגרופ  ופלוריסטים.

בשוק האג"ח נרשמות ירידות של כ-0.7% בממשלתיות השקליות הארוכות ומדדי התל בונד המרכזיים יורדים בכ-0.3%. 

13:00

התמתנות נוספת במגמה השלילית בבורסה, במקביל למעבר בורסות אירופה למגמה מעורבת וירידות קלות בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב.

מדד ת"א 35 רושם כעת ירידה של 1.1%, ומדד ת"א 90 רושם ירידה של כ-0.2%. מחזור המסחר מסתכם בכ-2.4 מיליארד שקל.

עליות בולטות רושמות גזית גלוב, אלקטריאון, ביו דבש, קנון , או.פי.סי ופוקס 

בשוק המט"ח, הדולר ממשיך להתחזק, עולה בכ-0.6% ומתקרב ל-3.20 שקלים. האירו מנגד נחלש בכ-0.2% ונסחר סביב 3.575 שקלים.

10:55

הירידות בבורסה מתמתנות. מדד ת"א 35 רושם כעת ירידה של 1.6%, ומדד ת"א 90 רושם ירידה של כ-0.7%. מחזור המסחר מסתכם בכ-1.7 מיליארד שקל.

עליות בולטות רושמות גזית גלוב , פוקס , אינטר תעשיות ודנאל.

אלוני חץ  מדווחת היום כי השלימה את המכרז למשקיעים מסווגים במסגרת הרחבת סדרות אג"ח (ט', י' ו-יב') במסגרתו נרשמו ביקושים בהיקף כולל של למעלה מ-1 מיליארד שקל. החברה בחרה לקבל התחייבויות מוקדמות לרכישת אג"ח בהיקף של כ- 779 מיליון שקל בריבית ממוצעת של 1.99%, מרווח ממוצע של 1.28% ובמח"מ ממוצע של 4.37 שנים.

10:06

יום המסחר בבורסה נפתח בירידות חדות, לאחר נוהל "פתיחה אנגלית" (פתיחת המסחר התעכבה בכמה דקות). מדד ת"א 35 צונח בכ-2.5%, ומדד ת"א 90 רושם ירידה של כ-1.8%, במקביל לירידות חדות בבורסות אסיה ובחוזים על מדדי בורסות אירופה וארה"ב.

ירידות בולטות רושמות נייס, לייבפרסון, אלקטריאון , אורמת, גילת, אודיוקודס , אופקו וטאואר.

איש העסקים חיים כצמן הסכים למכור 3.8 מיליון מניות חברת נורסטאר (כ-11% מהחברה) לחברת ישראל קנדה של אסי טוכמאייר וברק רוזן תמורת 192 מיליון שקל ולפי מחיר של 50.5 שקל למניה. העסקה משקפת פרמיה של 12% על מחיר הסגירה אתמול. המכירה נעשתה במטרה להגיע עם רוזן וטוכמאייר להסכמות ולהימנע בכך ממלחמת שליטה אפשרית איתם. 

08:55

בשוק המט"ח, הדולר ממשיך להתחזק ומתקרב ל-3.20 שקלים. האירו נסחר ביציבות סביב 3.58 שקלים.

07:45

1. צפי לפתיחה שלילית

יום המסחר בבורסה צפוי, כפי הנראה, להיפתח במגמה שלילית. זאת לאחר שאתמול נרשמו עליות חדות בנעילת המסחר בבורסה. מדד ת"א 35 קפץ ב-2.2% בנעילה, ת"א 90 ב-2.7%, ומדד הבנקים זינק ב-3.5%. מחזור המסחר מסתכם בכ-2 מיליארד שקל. 

2. נעילה מעורבת בוול סטריט

בוול סטריט הסתיים אמש יום מסחר תנודתי והפכפך במגמה מעורבת במדדי המניות המובילים. מדד הדאו ג'ונס ננעל בירידה של כ-0.4% ואילו הנאסד"ק ננעל ביציבות לאחר שקפץ בכ-3% במהלך המסחר. 

שינוי המגמה בניו יורק הגיע לאחר שיו"ר הפד ג'רום פאוול אמר במסיבת עיתונאים לאחר הודעת המדיניות המוניטארית כי "יש לפד מרווח רחב להעלאות ריבית לפני ששוק העבודה ייפגע". בהתייחסות לאינפלציה הוא אמר כי "המחירים עשויים להמשיך לעלות מכיוון שסיכוני האינפלציה עדיין בנטייה למעלה". בעקבות דברי פאוול, החוזים העתידיים מצביעים עכשיו על הסתברות של יותר מ-50% ל-5 העלאות ריבית של 0.25% כל אחת עד סוף 2022.

הבנק המרכזי של ארה"ב, הפדרל ריזרב, הודיע אתמול כצפוי על השארת הריבית ללא שינוי ברמה אפסית של 0%-0.25%. "עם קצב אינפלציה שגבוה בהרבה מ-2% ושוק עבודה חזק, הוועדה חושבת שיהיה זה נכון להעלות את גובה הריבית בקרוב", נאמר בהודעת הפד. 

המניות הדואליות יעיקו על השוק לאחר שחזרו מניו יורק עם פערים שליליים: נייס  עם 3.6%, טבע  3%, אורמת  5%, טאואר 2.5%, אופקו 4.7%ולייבפרסון כ-4%. 

3. ירידות חדות באסיה

מדדי המניות המובילים בבורסות אסיה רושמים ירידות חדות היום, בהובלת מדד הניקיי בטוקיו שצונח ביותר מ-3%.

במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב נרשמות ירידות של עד 2%.

במסחר בסחורות רושמים החוזים על הנפט ירידות של כ-0.8% . בזירת הקריפטו רושם הביטקוין ירידה של כ-3% ונסחר סביב 36 אלף דולר והאת'ר נופל בכ-5% ל-2,385 דולר. 

4. דוחות: טסלה ואינטל עקפו את הצפי אך פרסמו תחזיות מאכזבות

לאחר סיום המסחר בניו יורק דיווחו טסלה ואינטל על תוצאותיהן ברבעון האחרון. טסלה דיווחה על הכנסות של כ-17.7 מיליארד דולר ברבעון האחרון ורווח של 2.54 דולר למניה. האנליסטים המסקרים את החברה ציפו להכנסות של כ-16.3 מיליארד דולר ברבעון, ורווח של 2.36 דולר למניה.

אינטל דיווחה על הכנסות של כ-19.5 מיליארד דולר ורווח של 1.09 דולר למניה ברבעון האחרון. הרווח הנקי של החברה עמד על 4.62 מיליארד דולר, לעומת רווח של 5.86 מיליארד דולר ברבעון המקביל ב-2020. האנליסטים המסקרים את החברה ציפו להכנסות של כ-18.3 מיליארד דולר ורווח של 90 סנט למניה.

היום לאחר סיום המסחר תפרסם אפל תוצאות.

5. ישראל קנדה רכשה 10% ממניות נורסטאר

ולסיום, חברת הנדל"ן ישראל קנדה  הפכה להיות בעלת עניין בחברת נורסטאר  עם החזקה של כ-10% ממניותיה. נורסטאר, שבשליטת חיים כצמן שולטת בחברת הנדל"ן המניב גזית גלוב. ישראל קנדה נמצאת בשליטתם של ברק רוזן ואבי טוכמאייר. באחרונה רכשה ישראל קנדה גם נתח של 13 אחוז ממניות חברת הנדל"ן אלרוב, שבשליטת אלפרד אקירוב, תמורת 382 מיליון שקל.

מניית נורסטאר ריכזה אתמול בבורסה מחזור ענק של כ-60 מיליון שקל, ורשמה זינוק של 37%. טרם הזינוק נסחרה החברה לפי שווי של 1.1 מיליארד שקל, ולאחריו עומד שוויה על 1.5 מיליארד שקל.

עוד כתבות

קיארה פראני בתצוגת אופנה עם עורך ווג הבריטי אדוארד אנינפול ועורכת ווג המיתולוגית אנה וינטור. תעשייה של אישה אחת / צילום: Reuters, Moda Milano/IPA/Sipa USA

אם-כל-המשפיעניות עלולה להיכנס לכלא על הטעיית צרכנים. איך יגיב הענף?

קיארה פראני הפכה את השילוב בין תוכן, אופנה ויזמות דיגיטלית למודל עסקי מצליח ● ואז הגיעו טענות להונאה מחמירה מצידה, שגררו קנס של יותר ממיליון אירו וכעת גם הליך פלילי שעלול לגרור עונש מאסר ● גם בישראל ניצבות משפיעניות במרכזה של ביקורת ציבורית

מנה בקפה נחשון / צילום: טל בדרק

100 אלף בקבוקים בשנה: היקב הישראלי שירגיש לכם כמו ביקור בצרפת

קפה עם מאפים מושחתים וגרניטה, סיור יין טבעוני, מיני-גולף בהשראת שבעת המינים וארוחה כורדית-תימנית במרפסת של בית ● יש מה לעשות ביישובי עמק איילון ● חגית אברון תופרת יום

''משתפים הכל וכל היום''. חייל צה''ל בשטח / צילום: AP- Lefteris Pitarakis

לוחות זמנים, תנועות כוחות ותיעודים מהשטח: צה"ל התמכר לוואטסאפ, וזה כל מה שחמאס צריך

בעוד צה"ל אוסף מקצינים כלי רכב סיניים ומגביל שימוש במכשירי אנדרואיד, דווקא וואטסאפ הפכה לזירה העיקרית להעברת מידע רגיש, בלי נהלים או בקרה ● מומחי סייבר ומודיעין מבהירים ש"הסודות הגדולים לא מעניינים את האויב כמו מידע טקטי חי" ● נראה שלא למדנו כלום מהאזהרות החוזרות ונשנות

בכמה נמכרה דירת 5 חדרים בבת ים? / צילום: שירי נועה חסון

פער של שנתיים ו־200 אלף שקל פחות: בכמה נמכרה דירת 5 חדרים בבת ים?

בשכונת דרום־מערב בבת ים, נמכרה דירת 5 חדרים בשטח של 111 מ"ר, תמורת 2.63 מיליון שקל ● הבניין משופץ עם מעלית ונמצא בקו שלישי לים ● לפני כשנתיים נמכרה דירה זהה בבניין, בקומה הרביעית, תמורת 2.8 מיליון שקל ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון

מגמות סוף השנה בבורסות / צילום: Shutterstock

מה יעשו הדואליות היום בתל אביב, וההחלטה הגורלית של הפד השבוע

חודש דצמבר נפתח באווירה חיובית בשווקים, ומחר מניות השבבים צפויות לעלות בת"א ● נטפליקס תרכוש את וורנר ברדרס ופעילות הסטרימינג שלה, ולפי דיווחים יוון אישרה עסקת ענק עם אלביט ● ומה צפוי בהחלטת הריבית ביום רביעי הקרוב?

בורסת נאסד''ק בניו יורק / צילום: Shutterstock, Lucky-photographer

נעילה חיובית בוול סטריט; מניית נטפליקס ירדה בכ-3%

נעילה מעורבת באירופה ● נטפליקס הודיעה על רכישת וורנר ברדרס דיסקברי בעסקה היסטורית שמאחדת בין שירות הסטרימינג המוביל בעולם לבין אחד האולפנים הוותיקים והמשפיעים ביותר בהוליווד ● פורסמו נתוני מדד המחירים לצריכה פרטית (PCE)

הרמטכ''ל, רא''ל אייל זמיר, בביקור ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

הרמטכ"ל בביקורת חריפה: "קורא לוועדת חקירה חיצונית"

הרמטכ"ל זמיר: קורא לוועדת חקירה חיצונית – ומפנה אצבע מאשימה לכל הדרגים ● למרות הפסקת האש: המדינה מונעת כניסת כתבים זרים לעזה ● טראמפ מתכנן להודיע על הקמת גוף שלטוני חדש בעזה ● בכיר אמריקאי: נכריז עד חג המולד, המשוואה: צה"ל יוצא מעזה, חמאס יוצא מהשלטון ● לשכת רה"מ: משלחת יצאה לקהיר במטרה להביא להשבה מיידית של החלל החטוף האחרון ● עדכונים שוטפים

חדשות ההייטק / צילום: Shutterstock

ניו יורק טיימס: כלי רכב אוטונומיים מעורבים ב-91% פחות תאונות

לפי דו"ח חדש, כלי הרכב האוטונומיים של ווימו מעורבים בעשרות אחוזים פחות תאונות, ורופאים קוראים למהפכה רגולטורית ● במהלך מימון אסטרטגי מהגדולים שיצאו מישראל, צ'ק פוינט מגייסת עד שני מיליארד דולר בהנפקת אג"ח להמרה ● טיקטוק תשקיע כ-37 מיליארד דולר באחד מפרויקטי התשתית הגדולים בדרום אמריקה ● וגם: מייסד PerimeterX חושף סטארט־אפ חדש ● חדשות ההייטק

בית בקיבוץ אשדות יעקב מאוחד / צילום: טל וולינסקי

עם נוף לשדות: בכמה נמכר בית עם 5 חדרים בקיבוץ אשדות יעקב?

מחיר הנכס גבוה בזכות המיקום והנוף, אך לא מדובר בעסקה היקרה ביותר בקיבוץ ● הקונה הוא תושב טבריה, שרכש אותו כדי לשנות אווירת מגורים ועל מנת שילדיו ייהנו ממוסדות החינוך האזוריים.

בודקים את המיתוס. כיוון סיבוב המים בכיור / צילום: Shutterstock

המיקום לא קובע את כיוון ירידת המים. אז מה כן?

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו • והשבוע: כיוון ירידת המים לא מוכרע לפי היחס לקו המשווה, אלא לפי האינסטלציה

ג'אקו 8 / צילום: יח''צ

שבעה מקומות וטווח חשמלי חריג: האם המכונית ההיברידית הזו מצדיקה את המחיר?

ג'אקו 8, הקרוס־אובר של ג'אקו, מציע עיצוב מרשים, אבזור שופע, מערכת הנעה מתוחכמת וטווח חשמלי ארוך ● יש מרווחים ממנו, אבל ברמת המחיר יש לו מעט מתחרים

האלופה יפעת תומר-ירושלמי / צילום: דובר צה''ל

הפצ"רית לשעבר שוחררה מביה"ח לאחר חודש באשפוז

יפעת-תומר ירושלמי שוחררה מאיכילוב לאחר שנטלה כדורים ואיבדה את ההכרה ● תנאי המעצר שלה הסתיימו, המשטרה צפויה לבקש להחמיר אותם ● גורמים המעורבים בחקירה: "היא תזומן לחקירה - ותעומת עם עדויות וגילויים חדשים בפרשה"

מגדל דה וינצ'י הצפוני. ''פגיעה בשלד'' / צילום: Reuters, Anadolu

המדינה משלמת 70 אלף שקל לחודש על דיור חלופי לפנטהאוז בבניין שנפגע במלחמה עם איראן

עברו כחמישה חודשים מאז נפגע מגדל דה וינצ'י בתל אביב מטיל איראני, אך עבודות השיקום של המגדל הצפוני טרם החלו ● בינתיים משלמת המדינה כחצי מיליון שקל בחודש על דיור חלופי לדיירי המגדל

שועל אדום בעיר / צילום: Shutterstock

כמו חזירי הבר והצבועים: החיות שגילו את היתרונות של העיר - ובייתו את עצמן

ביות עצמי הוא תהליך שבו חיית בר לומדת לנצל את הסביבה האנושית לטובתה ● הדביבונים של צפון אמריקה והשועלים האדומים באנגליה הציגו שלל שינויים, פיזיים והתנהגותיים, נוכח החיים בעיר, מהקטנת מבנה גופם כי המזון תמיד זמין ועד ירידה באגרסיביות

השגרה החדשה של צו 8 / צילום: Associated Press, Tsafrir Abayov

המדרון החלקלק של צו 8: כך הפך גיוס החירום לשגרה שצה"ל התאהב בה

שנתיים אחרי 7 באוקטובר, צו 8 כבר מזמן אינו כלי חירום אלא מנגנון הגיוס היחיד של צה"ל ● ההישענות עליו יצרה שגרה יקרה, לא מפוקחת ולעיתים גם מנוצלת לרעה, עם סבבים מתמשכים ופערים גדלים בין החוק למציאות ● ניסיון החקיקה להסדרת המילואים נפל והצבא השלים עם הסיטואציה שנוחה לו, בעוד שבאוצר מזהירים: מיליארדי שקלים מתבזבזים

מימין: מנכ''ל AIG לשעבר מרטין סאליבן וג'יימי דיימון, מנכ''ל בנק ההשקעות ג'יי.פי מורגן / צילום: Reuters, Larry Downing, Mikala Compton/American-Statesma

היום שבו אמריקה תגיע לכונס נכסים: על הפצצה המתקתקת הכי מפחידה בכלכלה העולמית

שוק האג"ח הממשלתי האמריקאי הוא הבסיס של כל המערכת הפיננסית העולמית. אם הוא יקרוס, הוא יפיל אחריו שרשרת בלתי ניתנת לעצירה של אבני דומינו ● מה עשוי למנוע מאמריקה ומהעולם את המפגש הטראומטי עם כונס הנכסים? ● כתבה אחרונה בסדרה

המונים במחאה בכיכר הבימה שבתל אביב / צילום: יאיר פלטי

כעת בהבימה. נלחמים על החטוף האחרון

בתל אביב ובירושלים: המונים בהפגנות בקריאה להקמת ועדת חקירה ממלכתית לאירועי 7 באוקטובר ● יורשו של אבו שבאב רסאן א-דהיני נכנס לפיקוד על המיליציה שפועלת ברפיח נגד חמאס הצוות הישראלי שיתף את המתווכות במידע שנוגע למקום הימצאו של החלל החטוף האחרון רן גואילי ● טראמפ מתכנן להודיע על הקמת גוף שלטוני חדש בעזה ● בכיר אמריקאי: נכריז עד חג המולד, המשוואה: צה"ל יוצא מעזה, חמאס יוצא מהשלטון למרות הפסקת האש: המדינה מונעת כניסת כתבים זרים לעזה ● עדכונים שוטפים 

הציור ''החלום (מיטה'') של פרידה קאלו מוצג בסותבי'ס, ניו יורק. נכס לאומי / צילום: Reuters, Lev Radin

על פער המחיר בין אומן לאומנית, בין פרידה קאלו לגוסטב קלימט

על אף השיא המרשים ששברה פרידה קאלו עם מכירת הציור היקר ביותר של אומנית אי־פעם, שוק האומנות רחוק מלהעניק לנשים מקום שוויוני ● דוחות מצביעים על עלייה במספר האומניות הפעילות, אך הן עדיין מהוות רק כרבע מהשוק, בעוד שהמכירות הגבוהות ביותר נותרות ברובן נחלתם של גברים ● ד"ר רות מרקוס מסבירה: "זהו לא פער של כישרון, אלא תוצאה של הדרה מערכתית רבת שנים"

הילה ויסברג ודין שמואל אלמס בשיחה עם בני סבטי / צילום: INSS

"בתוך שמונה חודשים צפויה עוד מערכה מול איראן, והיא תתמקד במשטר"

שיחה עם בני סבטי, מומחה לאיראן ב-INSS ● על התחזית להתפרקות משטר האייתוללות בתוך כשנתיים, מדוע אסטרטגיית טבעת האש לא צפויה להשתנות ומה יקרה בחזית מול חיזבאללה ● היום שאחרי במזרח התיכון, כתבה שנייה בסדרה

אילן ספריאל, בעלים משותף של יצרנית הטופו משק ויילר / צילום: משק ויילר

העסקה עם שטראוס הסתיימה בקנס. הרכישה החדשה תשנה בעיניו את פני השוק: "זה מתבקש"

"נסעתי בחולצת כפתורים למשרד היפה בתל אביב, אבל המשכורת לא הספיקה, אז קניתי קו חלב. כשכל החלבנים עבדו עם עיפרון מאחורי האוזן, אני אפיינתי תוכנת חלוקה" ● שיחה קצרה עם אילן ספריאל, בעלים משותף של יצרנית הטופו משק ויילר