גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה מעורבת בבורסה; גזית גלוב זינקה ב-12%, אורמת מחקה 5.4%

מדד ת"א 35 השיל כ-1%, מדד ת"א 90 התחזק בכ-0.3% ● מחזור המסחר גבוה מהרגיל והסתכם ב-3.9 מיליארד שקל ● הדולר ממשיך להתחזק ומתקרב ל-3.20 שקלים

הבורסה בתל אביב / אילוסטרציה: שלומי יוסף
הבורסה בתל אביב / אילוסטרציה: שלומי יוסף

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

 

17:28

יום המסחר האחרון לשבוע זה הסתיים במגמה מעורבת. מדד ת"א 35 ירד ב-1%, ת"א 125 נסוג ב-0.6% ואילו ת"א 90 עלה ב-0.3% - בין השאר בשל זינוק חד של גזית גלוב שעלתה ב-12%. מחזור המסחר היה גבוה מהרגיל והגיע ל-3.99 מיליארד שקל.

בתחתית מדד ת"א 35 נמצאת אורמת שמחקה כמעט 5.5%, אחריה עזריאלי, אשטרום והחברה לישראל. מרבית הבנקים רשמו עליות ומדד הבנקים עלה ב-0.4%, אם כי הפועלים סיים את היום בירידה של 0.9%. 

עליות חדות נרשמו אצל בוליגו שטסה מעל ל-10%, ביו דבש נסקה ב-13% וגם עמיעד, פלסאנמור, מילניום, פריורטק, אופטיבייס וביומיט סיימו בעליות בולטות.

16:55

הבורסה עברה למגמה מעורבת, כאשר מדד ת"א 90 מחק את הירידות שרשם ונסחר כעת בעלייה של 0.2%. בפסגת המדד גזית גלוב שמזנקת מעל ל-11%, ואחריה פרטנר שעולה כ-4% וארגו וקנון שעולות 3.5%. 

ת"א 35 עדיין נסחר בירידה של 0.9%, עם ירידה מהותית של 4.4% לאורמת ואחריה שפיר הנדסה  שמאבדת 3.2%. 

מחוץ למדדים הגדולים הזינוק של ביו דבש מתחזק והיא עולה כבר 13.7%. גם מניות עמיעד, מילניום פודטק, פלסאנמור, קנבוטק, ביומיט, בוליגו וחג'ג' אירופה מטפסות בשיעורים גבוהים. מנגד, ב.יאיר נופלת 8%, אקסיליון מאבדת כמעט 6% וג'נסל יורדת בקרוב ל-5%.

15:55

התמתנות בירידות בתל אביב לאחר פרסום נתוני צמיחה חזקים בארה"ב, שסיפקו רוח גבית לחוזים העתידיים. מדד ת"א 35 יורד ב-0.7%, ת"א 90 משיל 0.2%. הבנקים נסחרים עדיין בטריטוריה החיובית עם עלייה של 0.5%, מדד הנפט וגז עם תנודות קלות מעלה. מחזור המסחר גבוה ומסתכם עד כה ב-3.1 מיליארד שקל.

מפתחת הדבש המתורבת שלא מצריך ניצול דבורים, ביו דבש , בולטת עם זינוק של 8.4%, בוליגו  מטפסת 6% וגזית גלוב מוסיפה 5.4%. בראש ת"א 35 או פי סי אנרגיה  שעולה ב-2.6%, בתחתית המדד אורמת  שצונחת 3.9% ואחריה עזריאלי  שמאבדת 3%.

14:50

מדד ת"א 35 רושם כעת ירידה של כ-1%, ומדד ת"א 90 רושם ירידה של כ-0.3%. מדד הבנקים, מנגד, עולה בכ-0.6%. מחזור המסחר מסתכם בכ-2.8 מיליארד שקל.

ירידות חדות רושמות נורסטאר, ג'נסל , גולף , בונוס ביוגרופ  ופלוריסטים.

בשוק האג"ח נרשמות ירידות של כ-0.7% בממשלתיות השקליות הארוכות ומדדי התל בונד המרכזיים יורדים בכ-0.3%. 

13:00

התמתנות נוספת במגמה השלילית בבורסה, במקביל למעבר בורסות אירופה למגמה מעורבת וירידות קלות בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב.

מדד ת"א 35 רושם כעת ירידה של 1.1%, ומדד ת"א 90 רושם ירידה של כ-0.2%. מחזור המסחר מסתכם בכ-2.4 מיליארד שקל.

עליות בולטות רושמות גזית גלוב, אלקטריאון, ביו דבש, קנון , או.פי.סי ופוקס 

בשוק המט"ח, הדולר ממשיך להתחזק, עולה בכ-0.6% ומתקרב ל-3.20 שקלים. האירו מנגד נחלש בכ-0.2% ונסחר סביב 3.575 שקלים.

10:55

הירידות בבורסה מתמתנות. מדד ת"א 35 רושם כעת ירידה של 1.6%, ומדד ת"א 90 רושם ירידה של כ-0.7%. מחזור המסחר מסתכם בכ-1.7 מיליארד שקל.

עליות בולטות רושמות גזית גלוב , פוקס , אינטר תעשיות ודנאל.

אלוני חץ  מדווחת היום כי השלימה את המכרז למשקיעים מסווגים במסגרת הרחבת סדרות אג"ח (ט', י' ו-יב') במסגרתו נרשמו ביקושים בהיקף כולל של למעלה מ-1 מיליארד שקל. החברה בחרה לקבל התחייבויות מוקדמות לרכישת אג"ח בהיקף של כ- 779 מיליון שקל בריבית ממוצעת של 1.99%, מרווח ממוצע של 1.28% ובמח"מ ממוצע של 4.37 שנים.

10:06

יום המסחר בבורסה נפתח בירידות חדות, לאחר נוהל "פתיחה אנגלית" (פתיחת המסחר התעכבה בכמה דקות). מדד ת"א 35 צונח בכ-2.5%, ומדד ת"א 90 רושם ירידה של כ-1.8%, במקביל לירידות חדות בבורסות אסיה ובחוזים על מדדי בורסות אירופה וארה"ב.

ירידות בולטות רושמות נייס, לייבפרסון, אלקטריאון , אורמת, גילת, אודיוקודס , אופקו וטאואר.

איש העסקים חיים כצמן הסכים למכור 3.8 מיליון מניות חברת נורסטאר (כ-11% מהחברה) לחברת ישראל קנדה של אסי טוכמאייר וברק רוזן תמורת 192 מיליון שקל ולפי מחיר של 50.5 שקל למניה. העסקה משקפת פרמיה של 12% על מחיר הסגירה אתמול. המכירה נעשתה במטרה להגיע עם רוזן וטוכמאייר להסכמות ולהימנע בכך ממלחמת שליטה אפשרית איתם. 

08:55

בשוק המט"ח, הדולר ממשיך להתחזק ומתקרב ל-3.20 שקלים. האירו נסחר ביציבות סביב 3.58 שקלים.

07:45

1. צפי לפתיחה שלילית

יום המסחר בבורסה צפוי, כפי הנראה, להיפתח במגמה שלילית. זאת לאחר שאתמול נרשמו עליות חדות בנעילת המסחר בבורסה. מדד ת"א 35 קפץ ב-2.2% בנעילה, ת"א 90 ב-2.7%, ומדד הבנקים זינק ב-3.5%. מחזור המסחר מסתכם בכ-2 מיליארד שקל. 

2. נעילה מעורבת בוול סטריט

בוול סטריט הסתיים אמש יום מסחר תנודתי והפכפך במגמה מעורבת במדדי המניות המובילים. מדד הדאו ג'ונס ננעל בירידה של כ-0.4% ואילו הנאסד"ק ננעל ביציבות לאחר שקפץ בכ-3% במהלך המסחר. 

שינוי המגמה בניו יורק הגיע לאחר שיו"ר הפד ג'רום פאוול אמר במסיבת עיתונאים לאחר הודעת המדיניות המוניטארית כי "יש לפד מרווח רחב להעלאות ריבית לפני ששוק העבודה ייפגע". בהתייחסות לאינפלציה הוא אמר כי "המחירים עשויים להמשיך לעלות מכיוון שסיכוני האינפלציה עדיין בנטייה למעלה". בעקבות דברי פאוול, החוזים העתידיים מצביעים עכשיו על הסתברות של יותר מ-50% ל-5 העלאות ריבית של 0.25% כל אחת עד סוף 2022.

הבנק המרכזי של ארה"ב, הפדרל ריזרב, הודיע אתמול כצפוי על השארת הריבית ללא שינוי ברמה אפסית של 0%-0.25%. "עם קצב אינפלציה שגבוה בהרבה מ-2% ושוק עבודה חזק, הוועדה חושבת שיהיה זה נכון להעלות את גובה הריבית בקרוב", נאמר בהודעת הפד. 

המניות הדואליות יעיקו על השוק לאחר שחזרו מניו יורק עם פערים שליליים: נייס  עם 3.6%, טבע  3%, אורמת  5%, טאואר 2.5%, אופקו 4.7%ולייבפרסון כ-4%. 

3. ירידות חדות באסיה

מדדי המניות המובילים בבורסות אסיה רושמים ירידות חדות היום, בהובלת מדד הניקיי בטוקיו שצונח ביותר מ-3%.

במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב נרשמות ירידות של עד 2%.

במסחר בסחורות רושמים החוזים על הנפט ירידות של כ-0.8% . בזירת הקריפטו רושם הביטקוין ירידה של כ-3% ונסחר סביב 36 אלף דולר והאת'ר נופל בכ-5% ל-2,385 דולר. 

4. דוחות: טסלה ואינטל עקפו את הצפי אך פרסמו תחזיות מאכזבות

לאחר סיום המסחר בניו יורק דיווחו טסלה ואינטל על תוצאותיהן ברבעון האחרון. טסלה דיווחה על הכנסות של כ-17.7 מיליארד דולר ברבעון האחרון ורווח של 2.54 דולר למניה. האנליסטים המסקרים את החברה ציפו להכנסות של כ-16.3 מיליארד דולר ברבעון, ורווח של 2.36 דולר למניה.

אינטל דיווחה על הכנסות של כ-19.5 מיליארד דולר ורווח של 1.09 דולר למניה ברבעון האחרון. הרווח הנקי של החברה עמד על 4.62 מיליארד דולר, לעומת רווח של 5.86 מיליארד דולר ברבעון המקביל ב-2020. האנליסטים המסקרים את החברה ציפו להכנסות של כ-18.3 מיליארד דולר ורווח של 90 סנט למניה.

היום לאחר סיום המסחר תפרסם אפל תוצאות.

5. ישראל קנדה רכשה 10% ממניות נורסטאר

ולסיום, חברת הנדל"ן ישראל קנדה  הפכה להיות בעלת עניין בחברת נורסטאר  עם החזקה של כ-10% ממניותיה. נורסטאר, שבשליטת חיים כצמן שולטת בחברת הנדל"ן המניב גזית גלוב. ישראל קנדה נמצאת בשליטתם של ברק רוזן ואבי טוכמאייר. באחרונה רכשה ישראל קנדה גם נתח של 13 אחוז ממניות חברת הנדל"ן אלרוב, שבשליטת אלפרד אקירוב, תמורת 382 מיליון שקל.

מניית נורסטאר ריכזה אתמול בבורסה מחזור ענק של כ-60 מיליון שקל, ורשמה זינוק של 37%. טרם הזינוק נסחרה החברה לפי שווי של 1.1 מיליארד שקל, ולאחריו עומד שוויה על 1.5 מיליארד שקל.

עוד כתבות

מדד חדש למיתוג מעסיק / צילום: פלייטיקה

מה הכי חשוב לכם במקום העבודה? סקר מיתוג המעסיק - הצביעו והשפיעו

חווית הקליטה לעבודה, מיתוג גלובלי או פנייה לאוכלוסיות מגוונות: דרגו את הערכים והקריטריונים שחשובים לכם במיתוג המעסיק במקום העבודה שלכם ● תוצאות מדד "מיתוג המעסיק" של גלובס ופלייטיקה יפורסמו בשבוע הבא

אסדת קידוח ''תמר'' / צילום: אלבטרוס

מחיר החשמל ייקבע בלונדון: חברת החשמל יוצאת להליך בוררות נגד מאגר תמר

חברת החשמל הגישה את המסמכים הרשמיים לפתיחת הליך בוררות בלונדון ● תהליך הבוררות, שנקבע מראש בהסכם בין הצדדים, יעלה מיליוני שקלים, והבורר יוכל להכריע אם להעלות או להוריד את מחיר הגז בעד 10%

היקפי המשכנתאות מוסיפים להיות גבוהים / אילוסטרציה: Shutterstock, Yuri Dondish

שוק הדירות דועך, אך היקפי המשכנתאות מוסיפים להיות גבוהים

היקף המשכנתאות שנלקחו בנובמבר האחרון, גבוה בכ-4% מהיקף המשכנתאות שנלקחו בנובמבר שנה שעברה, וב-63% מהמשכנתאות שנלקחו בנובמבר לפני שנתיים, כך עולה מפרסום של בנק ישראל ● יחד עם זאת, היקפי המשכנתאות שנלקחו ב-11 החודשים הראשונים של 2025, גבוהים בכמעט 20% מאלה שנלקחו ב-11 החודשים של 2024

סם אלטמן, מנכ''ל OpenAI / צילום: ap, Jose Luis Magana

קרע פנימי ולחץ של טריליון דולר: מאחורי מצב החירום ב–OpenAI

הכרזת ה"קוד האדום" של סם אלטמן לאחר השקת מודל ה־AI החדש של גוגל, חשפה מחלוקת עמוקה לגבי זהות OpenAI ● כעת, בחברה מנסים לשמור על צמיחה בזמן שהמתחרות מחזקות מעמדן

יצחק תשובה ועידן וולס / צילום: גדעון לוין ורון קדמי

שוויה של ישראכרט זינק, ויצחק תשובה ברווח של כמעט מיליארד שקל "על הנייר"

כתוצאה מהזינוק במחיר המניה שרק בחודש האחרון קפצה ב-12%, קבוצת דלק של יצחק תשובה מורווחת "על הנייר" כמעט מיליארד שקל ● הזינוק החד בשווי השוק של ישראכרט, מגיע על רקע הציפיות הגבוהות של המשקיעים ממהלכי דלק בחברה

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב / צילום: Associated Press, Andrew Harnik

בשוק בטוחים מה הפד יעשה הערב. אבל מה יקרה ב-2026?

בעוד שטראמפ מחפש לו מחליף נוח, יו"ר הפד, ג'רום פאוול צפוי להכריז הערב על הורדת הריבית בארה"ב ● הסקרנות האמיתית היא לגבי תחזיות הריבית ל-2026, הפד צפוי לשדר שתהליך הפחתות הריבית יוצא להפסקה ● בתוך כך, ההתנגדות בין חברי הוועדה גוברת: חלקם מודאגים מהאינפלציה העיקשת, ושהריבית הנוכחית לא מספיקה כדי להחזיר אותה ליעד ● טראמפ לוחץ על הורדה חדה: "פאוול לא אוהב אותי"

חניון תת קרקעי, רחוב ז'בוטינסקי 9  בני ברק / צילום: איל יצהר

חוק החניונים לא היחיד: החוקים למען הציבור שהפכו לנטל

חוק החניונים החדש, שנועד לגבות חניה לפי דקה במקום לפי שעה, הוביל דווקא לעליית מחירים ● סקירת גלובס את השנים האחרונות מראה כיצד חוקים שונים, משכירות הוגנת ועד הפעוטונים, התחילו מכוונה טובה - אך הסתיימו בהכבדה על הציבור

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: תדמית הפקות

משבר בהגדלות הרמטכ"ל: נתניהו שינה את דעתו, צה"ל מסרב לפשרה

לאחר פגישה לילית עם יו"ר ועדת חוץ ובטחון, בועז ביסמוט וראש המתנגדים להכשרת הגדלות הרמטכ"ל, ח"כ עמית הלוי, ראש הממשלה עבר לתמוך בפשרה מקיפה שלא כוללת את אישור ההגדלות לפנסיות הגישור ● בצה"ל דוחים את המהלך, והדיון שתוכנן בוועדת החוץ והביטחון בוטל - בעוד המועד שקבע בג"ץ להסדרת החוק מתקרב

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

האוצר: תשלומי הריבית של המדינה יהיו גבוהים ב־50% ביחס לערב המלחמה

גיוס חוב של חצי טריליון שקל, סביבת ריבית גבוהה ופרמיית סיכון שטרם התאפסה הביאו לזינוק בהוצאות הריבית של ישראל ● הצד האופטימי: חלק ניכר יתגלגל לפנסיות של הישראלים

מייסדי לושה יוני צרויה ואסף אייזנשטיין / צילום: יח''צ

גל פיטורים בהייטק: הסטארט-אפ הישראלי לושה מפטר 8% מהעובדים

החברה הודיעה על פיטורים של 8% מכ־300 עובדיה בישראל ובעולם, כך שמדובר בכ-24 עובדים ● גורמים מסבירים כי הפיטורים הם חלק מהתאמות ארגוניות בעקבות שינוי באסטרטגיית המוצר

דיוויד קוסטמן / צילום: נועם גלאי

בפעם השנייה השנה: אאוטבריין מפטרת כ-180 עובדים

Teads (לשעבר אאוטבריין) מבצעת עוד תוכנית רה-ארגון שכוללת פיטורי 10% ממצבת העובדים שלה, וצופה חיסכון של 35-40 מיליון דולר בשנה ● מניית החברה זינקה אתמול -20.6% לאחר שבתחילת השבוע היא נסחרה בשפל של כל הזמנים, ולאחר הזינוק במניה שווי החברה מגיע ל-67.5 מיליון דולר

מחשב קוונטי / צילום: Shutterstock

מאה מיליון דולר: הגיוס החדש של חברת הקוונטים מנס ציונה

קוונטום ארט, שמפתחת מחשבים קווונטים, גייסה מאה מיליון דולר כדי לבנות את הדור הבא של המחשוב הקוונטי ● את הסבב הנוכחי של החברה, שהוקמה ב-2022 כספין אוף ממכון ויצמן, הובילה קרן Bedford Ridge Capital

רובע שדה דב / צילום: גיא יחיאלי

המגדלים של לוזון וחג'ג' בשדה דב צפויים לקבל היתר בנייה מאדריכל

שני המגדלים, בני 45 קומות, צפויים לקבל היתר במסלול הרישוי העצמי החדש, בו האדריכל עושה זאת במקום הוועדה המקומית ● "זה מהלך שמסייע לכולם - לעירייה, ליזמים, וגם לרוכשי הדירות", אומרים בענף ● אז למה זה בכל זאת עדיין מורכב?

הונאות בפייסבוק ובאינסטגרם / צילום: צילומי מסך

המלצה ממתחזה לגילעד אלטשולר: כך תיזהרו מגל ההונאות החדש ברשת

ההונאות בפייסבוק ובאינסטגרם לא מפסיקות להשתכלל ● נוכלים מתחזים לדמויות מפתח בשוק ההון ועוקצים מליונים ● בנתיים, הפלטפורמות מרוויחות מהמודעות — והמשתמשים נותרים חשופים

האלוף במיל' ניצן אלון בוועידת ישראל / צילום: כדיה לוי

האלוף במיל' ניצן אלון ומייסד אנלייט גלעד יעבץ פותחים קרן השקעות באנרגיה

עד לאחרונה היה האלוף במיל' ניצן אלון, ראש מפקדת השבויים והנעדרים בצה"ל ● קרן ההשקעות החדשה "אלמנטס" תשקיע בחברות בתחום האנרגיה, התשתיות והאקלים

ג'ארד קושנר / צילום: Shutterstock, Alex Brandon

ג'ארד קושנר מצטרף למאבק על האחים וורנר. האם עסקת נטפליקס בסכנה?

במהלך שעשוי לאיים על עסקת נטפליקס לרכישת האחים וורנר שאושרה לאחרונה, פרמאונט מגישה הצעה נגדית ומביאה עימה חיזוק בלתי צפוי - קרן Affinity Partners שבה שותף ג'ארד קושנר ● ברקע: הסתייגות הנשיא טראמפ מהכוח הרב שהרכישה עשויה להביא לנטפליקס

הרב נתן אלנתן, יו''ר מטה התכנון / צילום: רז רוגובסקי

מטה התכנון: הגדרת "בניין גבוה" תורחב עד 42 מטר ותוזיל עלויות בנייה

אם המהלך יאושר, יזמים לא יידרשו לבנות שני חדרי מדרגות ולהתקין מערכות נלוות בבניינים עד 12 קומות

עמית גל, המפקח על הביטוח / צילום: שלומי יוסף

יועצי המשכנתאות במוקד: רשות שוק ההון בוחנת את התגמול שלהם

הרשות צפויה לפנות למספר דו־ספרתי של חברות חוץ בנקאיות כדי לקבל נתונים על שכר יועצי המשכנתאות ● ברקע: טענות בשוק על תשלומים באמצעות טיסות לחו"ל וחופשות בבתי מלון

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

השראה מהמודל האמריקאי לדוחות כספיים: כללי הדיווח לבורסה משתנים

"ועדת חמדני" לשינוי מבנה הדוחות הציגה את המלצותיה, ובראשן מעבר לדוח ממוקד של ההנהלה והארכת המועד לדיווחים מיידיים ● בשוק מברכים, אך גם מזהירים מפני תביעות שיגישו משקיעים, בעוד שיו"ר הוועדה חושש דווקא שעורכי הדין ימסמסו את הרפורמה

אוניית צים LNG / צילום: Mr YC Chou

בעלי המניות של צים בדרישה לדירקטוריון: לפטר את מנכ"ל החברה

בחברת הספנות, שמתנהלת כבר שנה ללא בעל שליטה, מתפתח בשבועות האחרונים מאבק פרוקסי סוער ● צחי אברהם, אחד מבעלי המניות:"חברי הנהלה מנסים לרכוש את החברה בפחות מסך המזומנים בקופה" ● בעלי המניות קוראים לדירקטוריון להפסיק את כהונת המנכ"ל גליקמן