גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בעלי תנופורט: "אנחנו קונים בעיקר מאנשים שנמצאים במצוקה - אם זה מפישמן או מאלשטיין"

בתוך חמש שנים הפכו ירון אדיב וכידן דהרי לגורם שלא ניתן להתעלם ממנו בשוק הנדל”ן המקומי, לאחר רכישת החברות תנופורט וישפרו והצעת רכישה שהגישו לבעלת השליטה בגזית גלוב ● דהרי: “חושבים על הנפקה, תוך שלוש שנים שווי הקבוצה יגיע ל–5 מיליארד שקל”

ירון אדיב (מימין) וכידן דהרי, בעלי תנופורט / צילום: סמדר הלוי
ירון אדיב (מימין) וכידן דהרי, בעלי תנופורט / צילום: סמדר הלוי

ערב פסח 2020, עשר דקות בלבד לפני כניסת החג, חותמים כידן דהרי וירון אדיב על העסקה הגדולה שביצעו מאז ומעולם - רכישת הבעלות המלאה בחברת המרכזים המסחריים ישפרו תמורת 800 מיליון שקל.

המוכרת בעסקה הייתה חברת נכסים ובניין , זרוע הנדל"ן של דיסקונט השקעות, אז בשליטת איש העסקים אדוארדו אלשטיין. "חתמנו על העסקה בפקס אחרי 40 שעות עבודה רצופות, כדי להספיק לפני כניסת החג, כי אלשטיין אמר שלא עושים עסקאות במהלך ספירת העומר", מספר דהרי לגלובס.

במועד העסקה שילמו דהרי ואדיב סכום של 50 מיליון שקל במזומן, ואת היתרה התחייבו לשלם עד תום 2020. עם זאת, לשניים ניתנה אפשרות להאריך את מועד התשלום האחרון ל-31 במרץ 2021, במקרה שישלמו סכום של 100 מיליון שקל מתוך התמורה עד לסוף 2020.

רגע לפני סוף 2020 קיבלו השניים הלוואה של 100 מיליון שקל מחברת הנדל"ן המניב ביג מרכזי קניות , לצורך העברת התשלום השני. את יתרת התשלום בסך 650 מיליון שקל העבירו דהרי ואדיב בסיוע ערבויות בנקאיות בהיקף 213 מיליון שקל שהעמידה להם חברת נדל"ן מניב אחרת - ריט 1 , וכן בסיוע פירעון הלוואות בעלים של ישפרו עצמה בסך 222 מיליון שקל.

לביג ולריט 1 הובטחה בתמורה אפשרות לרכוש בהמשך את מרכז הקניות הפתוח של ישפרו בעיר מודיעין (ישפרו סנטר מודיעין) במחירים שנקבעו מראש. השתיים דרשו זאת, כל אחת בתורה, אולם דהרי ואדיב התנגדו והנושא עבר להתדיין בבתי המשפט.

בינתיים, נותר ישפרו סנטר מודיעין בידיהם של דהרי ואדיב. את ההלוואה לביג הם כבר פרעו בהתאם לתנאי החוזה, בעוד שאת הערבויות הבנקאיות החליטה ריט 1 שלא להסיר, במטרה לשמור על זכויותיה לרכישת השליטה בנכס.

"חושבים לעשות הנפקת מניות ענקית"

עוד קודם לכן, בשנת 2017, הפתיעו אדיב (56) ודהרי (44), עד אז שמות לא מוכרים בשוק ההון, כשרכשו את חברת הנדל"ן המניב תנופורט מידי הכונסים לנכסי אליעזר פישמן. בתמורה ל-100% ממניות תנופורט שילמו השניים 160 מיליון שקל, גם כאן בסיוע הלוואות גדולות מגופים פיננסיים.

כעת, לאחר פעולות השבחה שונות שביצעו בשתי החברות, שוקלים אדיב ודהרי למזג את תנופורט וישפרו לחברה אחת שתונפק בבורסה בת"א. לדברי דהרי, שתי החברות יחדיו מחזיקות בנדל"ן (מבנים וקרקעות) בשווי של 2.5 מיליארד שקל.

השתיים רושמות יחד הכנסות בהיקף שנתי של כ-175 מיליון שקל, משכר דירה ושירותים נלווים נכסים קיימים, לדברי דהרי. מתוכן הכנסות של כ-110 מיליון שקל מגיעות מישפרו, ואת היתרה (65 מיליון שקל) רושמת תנופורט, ולהערכת דהרי צפויות הכנסות אלו לצמוח ב-2022 לקצב של יותר מ-70 מיליון שקל בשנה.

ישפרו מודיעין סנטר / צילום: תמר מצפי

"אנחנו מקבלים פניות מגופים מוסדיים. הם מציעים למזג את שתי החברות עם הצעות לכניסה להשקעה בחברה הממוזגת, שתהיה בעלת הון עצמי של כ-1 מיליארד שקל, באמצעות רכישה של 15%-20% מהמניות במכפילים יפים של 2.5-3 על ההון העצמי. 

"אז אנחנו חושבים לעשות IPO (הנפקה ראשונית של מניות, ע"כ) ענקית, ותוך שלוש שנים שווי הקבוצה יגיע ל-5 מיליארד שקל", מדגיש דהרי, שמכהן בתפקיד מנכ"ל וסגן יו"ר תנופורט, וכן כמנכ"ל משותף בתנופורט.

"כולם מחזרים אחרינו, גופים מוסדיים ובנקים"

המשקיעים בבורסה בת"א כבר חשופים לתוצאותיה העסקיות של תנופורט, שהפכה לחברה מדווחת בינואר 2018, לאחר גיוס של 316 מיליון של בהנפקת אג"ח . תמורת ההנפקה סייעה בין השאר לדהרי ואדיב לפרוע הלוואות אישיות שנטלו למימון רכישתה של החברה.

כאן המקום להזכיר, כי כבר לאחר החתימה על ההסכם לרכישת ישפרו, הציעו דהרי ואדיב לתנופורט להיכנס בנעליהם ולרכוש את ישפרו במקומם. אלא שהדירקטורים החיצוניים של תנופורט התנו אז את ביצוע הרכישה בגיוס הון לחברה, ואילו דהרי ואדיב סירבו לכך והשלימו כאמור את העסקה בעצמם.

לדברי דהרי, באותה העת טרם הושלמו פעולות ההשבחה בנכסי תנופורט, ובנוסף לכך טרם החלה ההשבחה המתוכננת בנכסי ישפרו. כך שגיוס הון כזה היה מתבצע בשווי נמוך לתנופורט ולכן החליטו דהרי ואדיב שלא לבחור באפשרות זו.

כעת, מדגיש דהרי, כי הדח"צים של תנופורט כבר מעוניינים במיזוג החברה עם ישפרו. "אז אנחנו שוקלים IPO", הוא אומר. "כולם מחזרים אחרינו, גופים מוסדיים ובנקים".

בינתיים, הוא כבר מנהל בפועל את שתי החברות כמקשה אחת, ועסוק הן בהרחבת הפעילות של תנופורט והן בהשבחת הנכסים הקיימים של ישפרו.

רכשו נכסים עם פוטנציאל השבחה, להערכתם

תנופורט פועלת בתחום הנדל"ן המניב ומחזיקה בישראל ב-18 נכסים להשכרה בתחומי המסחר, התעשייה, הלוגיסטיקה, בתי האריזה ותחנות הדלק. בנוסף, מעניקה החברה שירותי אחסנה בקירור והקפאה של מוצרי מזון (פירות, ירקות, מוצרי חלב ועופות) בחמישה מבני קירור שבבעלותה.

באחרונה גם רכשה תנופורט מדהרי ואדיב את הבעלות המלאה על בניין ברחוב קרליבך 3-5 בת"א, בתמורה לסכום של 25.5 מיליון שקל. טרם הרכישה החזיקה החברה שני נכסים אחרים באותו הרחוב, בניין בקרליבך 13-15 וקומה אחת (קומה א') בבניין בקרליבך 27.

להערכת דהרי ואדיב, מתחם קרליבך הוא בעל פוטנציאל השבחה, לאור מיקומו האסטרטגי במרכז ת"א, בצמוד לתחנה של הרכבת הקלה בצומת מעריב, שצפויה להיפתח בשנים הקרובות. כמו כן, מוגדר המתחם על ידם כאסטרטגי, לאור תכנון עתידי, אשר צפוי לכלול שימושים שונים כגון מסחר, תעסוקה ומגורים.

להערכת דהרי, ניתן יהיה להרוס את המבנים הקיימים ולבנות במקומם מגדלים של עירוב שימושים. עוד קודם לכן, רכשה תנופורט קרקע של 6 דונמים בכפר יונה (באזור צומת בית ליד), בצמוד לקרקע אחרת בת 6 דונמים שבבעלות קרובי משפחתו של כידן דהרי.

כידן דהרי וירון אדיב, בעלי חברת הנדל''ן המניב תנופורט / צילום: יונתן בלום

הקרקע נרכשה "במטרה להביא לניצול מיטבי של מלוא זכויות הבנייה במגרש ולהקמת פרויקט משותף באופן שבו כל הצדדים יהנו ממנו", מסבירה תנופורט בדוחותיה הכספיים. לדברי דהרי, על שתי הקרקעות יחדיו יוקם מרכז לוגיסטי להשכרה, שנמצא בשלב קבלת ההיתרים ואשר השכרתו לגורם חיצוני כבר סוכמה.

"אמרנו שמעכשיו כל השוכרים משלמים"

את תנופורט רכשו כאמור אדיב ודהרי בשנת 2017 מידי הכונסים של אליעזר פישמן, תוך שהם גוברים על הצעות מתחרות שהגישו בין היתר משפחת דיין ורני צים. קודם לאותה רכישה היה אדיב בעלי מפעל משפחתי לייצור מגבונים וחיתולים. דהרי, שעסק עוד קודם לכן ביזמות נדל"ן, מספר היום כי הכיר את החברה היטב בזכות נכסים אחרים שרכש מפישמן עוד קודם לכן ופגישות שהתקיימו ביניהם לאורך השנים.

"הנדל"ן של תנופורט הוערך בעת המכירה בשווי של 400 מיליון שקל, אבל אני ידעתי שהוא שווה 550 מיליון שקל", מסביר דהרי. כך למשל, הוא מציין את המתחם של החברה בצומת ביל"ו (B MALL), אשר היה לדבריו משוערך אז לפי שווי של 6 מיליון שקל בלבד, בגלל תביעה שהגישה רשות מקרקעי ישראל (רמ"י) כנגד החברה בנוגע לנכס.

נכון לסוף 2021, עומד שווי הנכס בספרי תנופורט על 77 מיליון שקל, וזאת לאחר הליך גישור בין החברה לרמ"י, שהסתיים בהסכם פשרה אשר קיבל את אישורו של ביהמ"ש. עוד קודם לכן, הסכימה החברה לבקשת רמ"י למכור שני נכסים אחרים שפעלו ללא היתר, וכעת פועלים כל הנכסים תחת היתר וללא חריגות בנייה.

אצל ישפרו, מנגד, היה המצב שונה בתכלית. "בישפרו הנכסים היו מסודרים פגז, גם מבחינת הנראות וגם מבחינת הרגולציה, אבל היו שם בעיות ניהול מטורפות", מדגיש דהרי. לדבריו, "עשו שם שימור לקוחות באמצעות תשלום לשוכרים כדי שהם ישארו. אנחנו הפסקנו את התשלומים אז שני שוכרים עזבו ושלושה נשארו. אמרתי שמעכשיו כולם משלמים.

"עברתי נכס אחרי נכס עם מנהלי הנכסים כדי למצוא בעיות. השבחנו, החלפנו שוכרים ואת 2021 ישפרו סיימה עם נכסים בשווי של 1.5 מיליארד שקל והון עצמי של 622 מיליון שקל.

ישפרו מחזיקה ומפעילה שבעה מרכזים מסחריים ברחבי ישראל: בבאר שבע, במודיעין, בנס ציונה, בביה"ח הדסה עין כרם בירושלים, בקרית גת, בבית שאן ובערד. בביה"ח הדסה עין כרם כולל המתחם שבבעלות החברה גם חניון מקורה ומלון, ואילו בבאר שבע מפעילה החברה גם מרכז לוגיסטי בסמוך למרכז המסחרי שלה שם.

ישפרו סנטר בנס ציונה / צילום: יח''צ

שני הנכסים בבאר שבע ממוקמים באזור התעשייה קריית יהודית, אשר ביציאה הדרומית מהעיר. דהרי רואה באזור זה את פוטנציאל ההשבחה המרכזי של ישפרו, מאחר שהחברה גם מחזיקה שם בקרקעות נוספות עליהן ניתן להרחיב את הפעילות הלוגיסטית שלה.

"בנו שם נכס ב-540 מיליון שקל, אשר היה משוערך לפי שווי של 200 מיליון שקל כאשר אנחנו קנינו את החברה", מציין דהרי. "אנחנו נביא לשם את ההיבט היזמי".

רכישת ישפרו - הקורונה יצרה הזדמנות

את ישפרו קנו השניים לאחר ביטול מכירת החברה לשתי חברות הנדל"ן המניב ביג, שבשליטת האחים יהודה ורוני נפתלי, ומגה אור שבשליטת צחי נחמיאס. בינואר 2020 חתמו השתיים על הסכם לרכישת ישפרו מידי נכסים ובניין בתמורה לסכום של 855 מיליון שקל. 

אלא שהתפרצות נגיף הקורונה והסגר שהטילה ממשלת ישראל במהלך חודש מרץ 2020 הביא לחשיבה מחדש מצד הרוכשות. הן ביקשו שינויים במתווה העסקה, שכללו גם דחיית תשלומים, אולם אלו נדחו והעסקה בין הצדדים בוטלה.

אדוארדו אלשטיין, שהיה אז מנכ"ל נכסים ובניין ובעל השליטה בה, חיפש פתרון מהיר ומצא אותו בדמות עסקה חלופית עם דהרי ואדיב במחיר נמוך יותר של 800 מיליון שקל. לדברי דהרי, הם רצו את ישפרו עוד קודם, ולמן הרגע שקיבלו פניה מאלשטיין, עשו מאמצים גדולים כדי לחתום כל העסקה.

לפני כשנה השלימו כאמור השניים את הרכישה, אולם עוד קודם לכן איבד אלשטיין את השליטה בקבוצת אי.די.בי ובדיסקונט השקעות, שנכסים ובניין מהווה את אחד ממרכיביה המרכזיים. דהרי מעיד על עצמו, כי "אני קונה בעיקר מאנשים שנמצאים במצוקה, אם זה מפישמן ואם זה מאלשטיין".

לדבריו, "אין מכרז גדול שאנחנו לא נמצאים בו. בכל עסקה גדולה אנחנו נמצאים, אבל המחירים עלו בטירוף ואני מאמין בעסקה שאני מרוויח בה מיד".

עוד זווית: הצעות רכישה לנורסטאר ולבזק

מהלך נוסף שביצעו כידן דהרי וירון אדיב באחרונה היה הגשת הצעה בלתי מחייבת לרכישת הבעלות המלאה על חברת ההחזקות נורסטאר, ששולטת בענקית הנדל"ן המניב הבינלאומית גזית גלוב . את ההצעה הגישו השניים בעקבות מאבק שליטה בנורסטאר, שהתפתח בין בעל השליטה הנוכחי חיים כצמן, לבין חברת ישראל קנדה שבשליטת ברק רוזן אסי טוכמאייר.

מאבק שליטה זה הוביל את ישראל קנדה  להגיש לדירקטוריון נורסטאר הצעה לרכישת מלוא הבעלות על נורסטאר בדרך של מיזוג משולש הופכי. בתגובה, הגישו גם דהרי ואדיב הצעה דומה במהותה לדירקטוריון נורסטאר.

נורסטאר  מחזיקה ב-51.6% ממניות גזית גלוב (בשווי שוק של 2.6 מיליארד שקל) ולה חוב למחזיקי האג"ח שלה בסכום של כ-840 מיליון שקל במונחי ערך מתואם. מניית נורסטאר נסחרה היום בבורסה במחיר של 51.8 שקל כאשר דהרי ואדיב הציעו לרכוש 100% מהחברה במחיר של 57.5 שקל למניה, המשקף לנורסטאר שווי של 2.15 מיליארד שקל בדילול מלא.

עוד ציינו השניים בהצעתם, כי בעל מניות של נורסטאר יהא זכאי לקבל עד 100% מהתמורה במניות החברה הבת, גזית גלוב, ביחס המרה של 1.88 מניות גזית כנגד מניה אחת של נורסטאר, ובלבד שסך התמורה המצרפית לכלל בעלי המניות שיבחרו בכך, לא תעלה על 25% מסך התמורה בעסקה. בעלי מניות שיבחרו לקבל את התמורה במזומן יהיו זכאים לתמורה נוספת בסכום השווה ל- 5% מעליית הערך של מניות נורסטאר בגזית, במהלך תקופה של 36 חודשים ממועד השלמת העסקה.

מימון הרכישה, אם אכן תצא לפועל, אמור להתבצע משילוב של מקורות עצמיים והלוואות מגופים פיננסיים, כאשר לדהרי ואדיב גם אפשרות כאמור להנפיק את תנופורט וישפרו, לצורך יצירת מקור מימון נוסף. בתגובה להצעה הודיעה נורסטאר, כי "החברה בוחנת את ההצעה בשיתוף יועציה החיצוניים".

אין זו ההצעה הראשונה שהשניים מגישים לרכישת חברת ענק מקומית. ארבע שנים קודם, ביקשו דהרי ואדיב לנצל את קריסת עסקיו של שאול אלוביץ' וקבוצת יורוקום שבבעלותו, לצורך השתלטות על קבוצת בזק. אלוביץ' שלט בבזק באמצעות חברת אינטרנט זהב הציבורית, שנקלעה לקשיים גם היא ומניות השליטה בה הועמדו למכירה.

דהרי ואדיב הציעו לשלם 225 מיליון שקל לרכישת מניות השליטה באינטרנט זהב, אולם בסופו של דבר היו אלה קרן סרצ'לייט האמריקאית ואיש העסקים דוד פורר, שזכו לקבל את השליטה בבזק.

סרצ'לייט ופורר, בעלי הכיסים העמוקים, הגיעו להסדר שבמסגרתו רכשו מידי אינטרנט זהב את מניות השליטה בחברה הבת, בי קומיוניקיישנס (ביקום), שמחזיקה בכ-26% ממניות בזק. סרצ'לייט ופורר השקיעו כ-630 מיליון שקל ברכישת מניות השליטה בביקום, ומאז הכפילו את שווי החזקותיהם המשותפות בביקום לכ-1.2 מיליארד שקל.

תעודת זהות | ישפרו

תחום פעילות: ייזום תכנון ופיתוח מרכזי קניות מסחריים
היסטוריה: נוסדה בשנת 1972 תחת החזקתה של חברת נכסים ובניין, ובשנת 2020 נרכשה על-ידי כידן דהרי וירון אדיב, המכהנים כמנכ"לים משותפים. כידן דהרי מכהן כיו"ר
נתונים:  סיכום 2021: הכנסות משכר דירה - 110 מיליון שקל, שווי נדל"ן - 1.5 מיליארד שקל, הון עצמי - 622 מיליון שקל

תעודת זהות | תנופורט

תחום פעילות: נדל"ן מניב ושירותי אחסנה בקירור
היסטוריה: נוסדה בשנת 1990. בשנת 2017 נרכשה על-ידי כידן דהרי (המנכ"ל) וירון אדיב (יו"ר) מידי הכונסים לנכסי אליעזר פישמן
נתונים: סיכום 2021: הכנסות משכר דירה - 65 מיליון שקל, שווי נדל"ן - 940 מיליון שקל, הון עצמי - 433 מיליון שקל

עוד כתבות

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ''י / צילום: אורטל צבר

התחזית של הבכירה ברמ"י לקרקע הלוהטת של תל אביב

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ"י, מצהירה שייצאו לשיווק קרקעות נוספות בשדה דב עוד השנה ● את המשך פינוי בסיסי צה"ל ומפעלים של מערכת הביטחון מאזורי הביקוש היא רואה כאתגר מרכזי ואומרת: "צריך להבין שיש מערכת אזרחית שחייבת להתפתח ולא יכול להיות שהמארג הביטחוני יקבל את הבכורה"

נרנדרה מודי / צילום: Associated Press, Rajesh Kumar Singh

900 מיליון הודים נקראים להחליט אם הם רוצים ראש ממשלה לנצח

נרנדרה מודי מציין עשר שנים לשלטונו אך רוצה עוד חמש, וכנראה יזכה בהן בבחירות שנערכות בהודו ● הוא מודיע שרק דבר אחד מעניין אותו - האומה, וזו אולי אסירת תודה, אך מתרחקת מן האידיאלים הדמוקרטיים, החילוניים והשוויוניים של מייסדיה ● ואיך כל זה קשור למפלגת העבודה בישראל?

איה אבידור / צילום: יוסי זינגר

המנהלת הבכירה שמאמינה: זה הלקח הכי חשוב שצריך ללמוד ממלחמת רוסיה-אוקראינה

כשאיה אבידור נכנסה לתפקידה ככלכלנית ביצרנית המלט נשר, היא הייתה האישה היחידה בחדר ● היום, כיו"ר נתג"ז, היא עדיין מרגישה את הפערים: "ב־32 החברות הממשלתיות יש רק ארבע מנהלות בכירות" ● היא גם מספרת מה צריכות לעשות חברות התשתית הישראליות כדי שלא נמצא את עצמנו בלי חשמל ● שיחה קצרה עם איה אבידור

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

חנות שמרה חניה ללקוחות בעזרת קלנועית, נקנסה וערערה לעליון. מה קבע ביהמ"ש?

זוג הורים הגיעו לביהמ"ש לאחר שלא הצליחו להסכים אם לחסן את בנם בחיסוני שגרה המומלצים ע"י משרד הבריאות ● חנות בחיפה הציבה קלנועיות בחניות ציבוריות הסמוכות אליה, כך שיישמרו ללקוחותיה, לאחר שנקנסה 7 פעמים ביקשה להישפט ● ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע תיעד בווידאו דיונים ועורר ביקורת ● 3 פסקי דין בשבוע  

וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik

וורן באפט מציג רווחי שיא והר מזומנים. למה הוא מוכר מניות אפל?

ברקשייר האת'ווי, בהובלת המשקיע האגדי וורן באפט, דיווחה על זינוק מרשים ברווח התפעולי ברבעון הראשון של השנה ● במקביל חברת האחזקות הודיעה על הקטנת פוזיציה בענקית הטכנולוגיה אפל בכ-13%

פרויקט ''העיר הלבנה'' של יובל אלון בחיפה / צילום: חברת AVA STUDIO

עסקת הנדל״ן שמוכיחה: לחיפה כללים משלה

דירת 4 חדרים בשטח 117 מ"ר נמכרה בפרויקט "העיר הלבנה" של יובל אלון בחיפה, המשתרע על כ־26 דונם ● העסקה התעכבה כשלוש שנים, והדירה נמכרה ב־2.5 מיליון שקל, נמוך מהמחיר הנוכחי בפרויקט

טרונג מיי לאן, אשת העסקים שעומדת במרכז פרשת ההונאה / צילום: phapluat tv

היא הורשעה על שהפכה בנק לכספומט האישי שלה - ונידונה למוות

המקרה של הטייקונית טרונג מיי לאן הפך לאחד המתוקשרים ביותר בקמפיין של וייטנאם נגד שחיתות, שזכה לכינוי "כבשן בוער"

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik (עיבוד תמונה)

באפט הפך את ברקשייר למכשיר השקעה שלא היה כמותו, וזה השתלם

אילו בעלי ברקשייר האת'וויי והמשקיע האגדי היה מנהל במקום זאת קרן גידור, היה לו כנראה הרבה יותר הון, והרבה פחות משקיעים מרוצים ומעריצים ● כי ההתעקשות שלו שמבנה החברה צריך להתאים לאסטרטגיה, ולא להיפך, עשתה את ההבדל לבעלי המניות

בנייה בדרום. חומרי הגלם לבנייה מתייקרים / צילום: Shutterstock

השלכות החרם הטורקי כבר כאן: אלה המוצרים שמתייקרים

כנען סנטר הודיעה על עלייה של כ־20% במחירי צמר זכוכית, קבוצת נוימן מעלה ב־9% את מחיר מוצרי הברזל, וחברת רב בריח מעלה מחירי מוצרים ב־8% • "בקרוב נראה הודעות נוספות כאלו"

נמל גמליק בטורקיה / צילום: Shutterstock

כך אנשי מסחר בטורקיה ובישראל פועלים לעקוף את החרם

החלטת ארדואן לאסור סחר עם ישראל הדהים את גורמי המסחר בשני הצדדים, שפועלים עתה למציאת חלופות ● בעוד שאנשי עסקים באנקרה מקווים שמדובר בגל שיחלוף, בממשל מנסים להשיג באמצעות המהלך השפעה על עזה ● 3 הערות

נגמ''ש צה''לי / צילום: צילום מנתק

עסקת הענק של משרד הביטחון בתחום השריון

קבוצת אימקו ומשרד הביטחון הודיעו על הסכם מסגרת רב־שנתי בסך 377 מיליון שקל ● ההסכם החדש צפוי יותר מלהכפיל את צבר ההזמנות של הקבוצה לסך של כ־725 מיליון שקל ● בעקבות העסקה, מניית אימקו זינקה ב-19% ● ובאיזה חוזה זכתה היום אלביט?

מפעילי כטב''מים בצה''ל / צילום: דובר צה''ל

קצין אמריקאי חושף כמה כטב"מים ישראלים יירטו בטעות כוחות צה"ל

ראש ענף תיאום בקרה אווירית בים של המארינס מגלה בראיון לאתר TWZ כי לא פחות מ־40% מהכטב"מים שיירטו כוחות צה"ל הם כלים ישראליים

דורון ארזי, אסף וונד, אודי מוקדי / צילומים: ליאורה כץ, איל יצהר, דיויד שפר

שתי חברות ישראליות פרסמו דוחות בוול סטריט, ונפלו בסוף השבוע

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● היפו צללה בכ-17% בעקבות מימושים ● סייברארק צללה למרות שהציגה דוח חזק עם תחזית חיובית ● ומניות רדקום וסרגון עלו בעקבות דיווחים על חוזים חדשים

מחאת משפחות החטופים בקיסריה / צילום: מטה המשפחות

עינב צנגאוקר שבנה חטוף: נתניהו מטרפד עסקה תוך שהוא מתחבא תחת 'גורם מדיני בכיר'

המו"מ במצרים: ישראל לא תשלח משלחת לקהיר - עד להגעת תשובת חמאס הרשמית ● מקור בחמאס ל-N12: מתקרבים להסכם, ארה"ב הבטיחה את סיום המלחמה ● גם בסעודיה מדווחים - חמאס הגיב באופן חיובי להצעה המצרית, ארה"ב סיפקה ערבויות ● דיווח ערבי: ישראל לא מתנגדת לשחרורו של רב המחבלים מרואן ברגותי ● עדכונים בולטים

ראש ה-CIA, וויליאם ברנס / צילום: Associated Press, Carolyn Kaster

ראש ה-CIA בדרך לדוחא לפגישת חירום, לנוכח זה ששיחות ישראל-חמאס "עומדות להתפוצץ"

שר הביטחון הבהיר: "המשמעות של סירוב חמאס - פעולה עצימה ברפיח בזמן הקרוב ביותר" • ראש ה-CIA יגיע ל"פגישה דחופה" בדוחא: "השיחות עומדות להתפוצץ" • 10 ישראלים נפצעו מפצמ"רים שנורו מרפיח לכרם שלום, 3 מהם במצב קשה • נפילות בקריית שמונה אחרי שורת אזעקות בצפון, בן 65 נפצע קל מרסיסים • עדכונים שוטפים

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

העליות בת"א התמתנו בנעילה מהחשש כי עסקת החטופים לא תצא לפועל

מדד ת"א 35 עולה ב-0.4% ● השקל הפגין איתנות השבוע, אך בסיכום אפריל נחלש מול הדולר ● אפל הציגה את תוצאותיה הכספיות והמניה זינקה ● במזרחי מעריכים כי למרות דוח התעסוקה הפושר של חודש אפריל בארה"ב לא אמור להשליך מהותית על תזמון הורדת הריבית ● באופנהיימר מזהים הזדמנויות במגזרי הפיננסים והתעשייה בשוק המניות האמריקאי

וורן באפט נואם באסיפה השנתית של ברקשייר האת'ווי

היורש, ההשקעה המסתורית, והדרך ל־50% תשואה בשנה: התובנות מהכנס הגדול של האורקל מאומהה

וורן באפט, המשקיע הפרטי הגדול והמפורסם בעולם עמד בסוף השבוע בפעם ה־51 על הבמה באומהה והשיב לשאלות משקיעיו במשך חמש שעות ● מדוע הקטין את ההחזקות שלו באפל, מה הוא חושב על מהפכת ה־AI, למה הוא מגדיל את קופת המזומנים שלו במקום להשקיע אותה, ומה היה עושה לו חזר לגיל 20

מכרה זהב של טלקו בטג'יקיסטן. טונות של שאריות עפר / צילום: Reuters, NAZARALI PIRNAZAROV

מתנגדי הביטקוין אמרו שכרייתו צורכת תועפות חשמל, אך הוא לא מתקרב לנזק העצום מכריית זהב

מחיר הזהב הולך ועולה, והפקתו תובעת מחיר לא קטן: שחרור חומרים רעילים ומסרטנים, הרס צמחייה ומקורות מים, וחייהם של מאות הרוגים ואלפי פצועים שעסקו בכרייתו ● כשמנגד ניצבת כריית הביטקוין, שנשענת יותר ויותר על אנרגיה נקייה, נשאלת השאלה: מדוע מוצדק לבזבז כל כך הרבה נכסים סביבתיים רק כדי לכרות מהאדמה מתכת צהובה שתיקבר במרתפי הבנקים המרכזיים

ד''ר רוני סימונס, עמותת שותפות מגן / צילום: ינאי יחיאל

שיטת טיפול חדשה מנסה לסייע ללוחמים במניעת פוסט טראומה

הגישה שמציעה עמותת שותפות מגן משכללת טיפול משנות ה-80 באמצעות טכנולוגיות מציאות רבודה, תנועות עיניים ושיטות לוויסות רגשי ● עד כה, מאות לוחמים ואנשי כוחות הביטחון עברו את הטיפול ●  ישראל מתגייסת

נרות ותמונות לזכרו של אלכסיי נבלני, ליד הקונסוליה הרוסית בפרנקפורט / צילום: Associated Press, Michael Probst

מותו של נבלני הותיר את האופוזיציה הרוסית מפולגת בגלות

המלחמה באוקראינה פיזרה את האופוזיציה של רוסיה ● כשהיא נמצאת בגלות, חבריה מחכים לרגע הנכון להחליש את הנשיא ולדימיר פוטין