גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הסלמונלה בשוקולד לא הייתה המכה היחידה: המשברים שחתכו משטראוס 2 מיליארד שקל

השבוע צפויה ענקית המזון לפרסם דוחות כספיים שישקפו, נוסף על הפסד כבד מפרשת הסלמונלה בשוקולד, גם את השבתת מפעל החומוס של החברה הבת סברה ואת נזקי המלחמה המתחוללת במזרח אירופה ● גורם בשוק ההון: "ענף המזון איתן ומהווה עוגן למשקיעים, אבל אצל שטראוס קרו כמה אירועים שמשנים את התמונה"

מפעל השוקולד של שטראוס עלית בנוף הגליל / צילום: יח''צ שטראוס
מפעל השוקולד של שטראוס עלית בנוף הגליל / צילום: יח''צ שטראוס

המפולת בבורסות בחודשים האחרונים, שסחפה בעיקר את מניות הטכנולוגיה, גרמה למשקיעים לחפש חוף מבטחים, שאותו מצאו חלק מהם במניות של חברות יציבות וסולידיות, המספקות שירותים בסיסיים וחיוניים, ומשכך חשופות פחות לשיגיונות השווקים.

כאלה הן למשל מניותיהן של יצרניות המזון, שנהנות בשנים האחרונות מצמיחה עקבית בפעילותן, ואכן, הללו נהנו בדרך-כלל מעליות של עשרות אחוזים במניותיהן מתחילת השנה. יוצאת דופן בין אלה היא ענקית השוקולד והקפה שטראוס, מיצרניות המזון המובילות בישראל.

מניית שטראוס  איבדה כ-10% מערכה בחודש האחרון - ירידה השקולה לאובדן שווי של כמיליארד שקל. מהשיא בתחילת פברואר מדובר בירידה של כ-20% ובמחיקה של כ-2 מיליארד שקל משווי החברה. הסיבה העיקרית לכך היא כמובן פרשת ממצאי הסלמונלה במפעל השוקולד והממתקים של שטראוס בנוף הגליל. 

 

בסוף אפריל האחרון הודיעה שטראוס על קריאה להחזיר מוצרי שוקולד שיוצרו במפעל מאז 20 בפברואר השנה. האירוע הפך למקרה הריקול הגדול בתולדות המשק, עם השלכות כספיות נרחבות על החברה, תוך פגיעה תדמיתית ועסקית. שטראוס עצרה מאז סוף אפריל את פעילות המפעל למשך שלושה חודשים, השבתה שעלולה להתמשך אף מעבר לכך.

שטראוס פרסמה לפני כשבועיים אזהרת רווח קשה, שבה היא צופה השפעה מהותית על תוצאותיה ברבעון הראשון ל-2022 ולשנה כולה. לפי האומדן הראשוני שמסרה, אירועי הריקול יפגעו בסכום שמוערך בין 115 עד 125 מיליון שקל ברווח הנקי לרבעון הראשון. בנוסף מעריכה החברה כי ישנן השפעות משפטיות, שנוגעות בין היתר לבקשות לתביעות ייצוגיות שהוגשו נגדה.

באשר לשנת 2022 כולה, היקפי הפגיעה החזויים ברווח הנקי של החברה מוערכים בין 170 ל-230 מיליון שקל, שהם בין רבע לשליש ביחס לרווח השנתי שרשמה בשנת 2021. החברה ציינה גם כי אינה יכולה להעריך את ההשפעה על נתח השוק שלה במכירות השוקולד, ביום שלאחר שתחזור פעילות הייצור.

מחזור הכנסות שנתי של 6 מיליארד שקל

שטראוס היא כאמור מיצרניות המזון הבולטות במשק. החברה, שהחלה את דרכה כמחלבה משפחתית בנהריה בשנת 1939, מוכרת לציבור בעיקר בזכות הקפה, מוצרי החלב (מילקי) או שוקולד הפרה שהיא מייצרת, אך מדובר בתאגיד בעל פעילות גלובלית רחבה, עם מחזור הכנסות שנתי שעמד על 6 מיליארד שקל ב-2021 ורווח נקי של 680 מיליון שקל, בעל פעילות ענפה גם בתחומי הממתקים, החטיפים, הסלטים המצוננים, ברי המים (תמי 4) ועוד. החברה, שבשליטת משפחת שטראוס (57%), מנוהלת על-ידי גיורא בר-דעה (מנכ"ל) ועפרה שטראוס (יו"ר).

עופרה שטראוס, יו''רית שטראוס / צילום: רמי זרנגר

ביום רביעי צפויה שטראוס לפרסם את תוצאות הרבעון הראשון של 2022, ובזמן שבכירי החברה נכנסים ל"הדממה", קרי שומרים על שתיקה הכרחית עד לפרסום הנתונים, בשוק ההון האנליסטים מנסים להעריך מהם היקפי הפגיעה הכלכלית שתרשום יצרנית המזון בדוחות הקרובים, ובאלה שיגיעו אחריהם.

השבתת מפעל השוקולד בנוף הגליל והריקול הענק למוצריה, מסתבר, אינם הבעיה היחידה שמעיקה על שטראוס כיום. החברה מתמודדת כיום עם עוד שתי חזיתות לפחות, שעלולות לגבות ממנה מחירים כלכליים לא פשוטים ברבעונים הקרובים.

 גזרה אחת היא פעילות ייצור החומוס והסלטים המצוננים שלה בארה"ב, הנעשית באמצעות החברה-הבת סברה - שנחשבה במשך שנים למנוע צמיחה של שטראוס וחולשת על יותר מ-60% משוק סלטי החומוס המצונן בארה"ב.

חומוס של חברת סברה / צילום: יח''צ

סברה נמצאת בימים אלה בהליך בדיקה מול רשות המזון והתרופות האמריקאית (FDA). בנובמבר האחרון התגלו ממצאי סלמונלה, לא בפעם הראשונה, במפעלה של סברה (הנמצאת בבעלות משותפת עם קונצרן המזון האמריקאי פפסיקו) בוירג'יניה.

בתחילה העריכה שטראוס כי מדובר בנזק כלכלי מוגבל שמוערך בין 4 ל-7 מיליון דולר, לחלקה בסברה (50%). אלא שבהמשך התברר כי התסבוכת בסברה מורכבת יותר, ולנוכח הרגולציה האמריקאית, שנחשבת לקשוחה במיוחד, ההשלכות עלולות להיות ארוכות-טווח מהבחינה העסקית.

בחודש שעבר הודיעה שטראוס כי עוד לא ברור מתי תוכנית הליקויים שאימצה מול ה-FDA תסתיים. החברה צפתה במועד פרסום הדוחות הכספיים לשנת 2021, בחודש מרץ, כי תחזור ולייצר באופן מלא בסוף הרבעון השני (סוף יוני). עוד עדכנה שטראוס כי היא צופה "פגיעה משמעותית" בפעילות סברה לשנה הנוכחית, וכי צפויים עיכובים בחזרת המפעלים לפעילות.

השלכות ההסתבכות של סברה על שטראוס, שבתחילה הוערכו כ"לא מהותיות", כבר הוגדרו באפריל ככאלה שלא ניתן להעריך את מידת השפעתן. האנליסטים סבורים כי פרשה זו עלולה להפוך לבור של נזקים כלכליים חמורים ממה שנראה היה בתחילה.

כמה תיפגע פעילות הקפה ברוסיה ואוקראינה?

גזרה אחרת שבה מתמודדת שטראוס בתקופה האחרונה נוגעה למלחמה בין רוסיה לאוקראינה. לחברה יש פעילות הפצה ומכירת קפה בשתי המדינות, שהיא חלק מפעילות הקפה הגלובלית שלה שכוללת עוד שמונה מדינות ברחבי הגלובוס.

חייל אוקראיני / צילום: Associated Press

מדוחות שטראוס עולה כי מכירות הקפה באוקראינה עמדו אשתקד על 147 מיליון שקל, וברוסיה על 378 מיליון שקל. כלל מכירות הקפה לשתי המדינות ביחד נאמד ב-6% ממחזור המכירות הכולל של שטראוס בשנה שעברה. הרווח התפעולי שנוצר מהפעילות בשתי המדינות הוערך על-ידי החברה ב-37 מיליון שקל באותה תקופה, כ-3.8% מהרווח התפעולי הכולל.

בחינת נתח השוק של שטראוס באוקראינה, טרם המלחמה, מלמד כי זה עמד על 18% בקפה הקלוי ו-9.4% בקפה הנמס בשנה שעברה, לפני פרוץ המלחמה. ברוסיה פועלת החברה בשוק הקפה הנמס, ושם יש לה נתח שוק של 6.5%.

המלחמה הובילה לקריסת המטבע האוקראיני ועצירת הפעילות במדינה, כאשר על רוסיה מנגד הוטלו סנקציות וגם הרובל נסחר בתנודתיות רבה. יחד עם זאת, יצרניות המזון הגדולות ממשיכות למכור מזון לרוסיה, כך שלא ברור עד כמה תיפגע פעילות הקפה שם. בדוחות השנתיים ציינה שטראוס כי מכירת הקפה ברוסיה מתבצעות דרך המפעל שלה בגרמניה.

ההסתבכות בארה"ב תפגע באופן "לא מתון"

"ענף המזון הוא איתן ומהווה עוגן למשקיעים. אבל אצל שטראוס, שנהנתה משנים חזקות, קרו כמה אירועים שמשנים את התמונה", אומר אנליסט בכיר המכיר את פעילות החברה מקרוב.

לדבריו, החברה "כבר דיווחה על עיקר הליקויים במפעל סברה בארה"ב, שם יש פעולות שצריך לבצע בהיקפים גדולים. אני מאמין שכתוצאה מהתיקונים בארה"ב, המפעל יעמוד סגור למשך זמן, ואז הם לא יעמדו ביעדי המכירות שלהם. קשה לכמת את היקף הנזק, אבל צפויה פגיעה בהיקפים 'לא מתונים'. אלה עולמות של תעשייה תהליכית, ושם, כשמתחילים בשיפוץ או שינוי במפעל, זה מתפתח לעניין מורכב".

לדברי אותו אנליסט, "בגזרת רוסיה ואוקראינה אני מעריך שהיו היבטים שונים של מטבע, כאשר מבחינת היקפי המכירות, מה שחשוב בשוק הקפה הבינלאומי זאת בעיקר ברזיל. ככה שלהערכתי רוסיה ואוקראינה פחות ישפיעו על החברה. יכולות להיות השפעות לשיערוכים שליליים שם בדוחות".

גורם אחר בשוק ההון העוקב אחר פעילות החברה סבור כי בין שתי החזיתות שיש כיום לשטראוס בחו"ל, המצב בארה"ב "בעייתי מאוד". לדבריו, "במהלך הפסח שטראוס הודיעה כי ההפסד של סברה יהיה גדול יותר ולא ידוע כמה. להערכתי, בשנה הקרובה יהיה סוג של 'ניקוי אורוות' בדוחות הכספיים. המצב של החברה בכמה חזיתות לא טוב. מה שקורה בארץ במגזר הממתקים, מהווה 8% מרווחיות החברה בשנה רגילה. כלומר, אני מעריך שרק סגירת המפעל והריקול בישראל 'יאכלו' שלוש שנות רווחיות. הייתה כאן פגיעה מהותית; החברה לא תתמוטט, אבל נוצרים נזקים".

גיוסי הכספים העתידיים עלולים להיפגע

האתגרים שעימם מתמודדת שטראוס כיום עלולים לייקר גם את גיוסי הכספים העתידיים של החברה, משום שרמת הסיכון בעסקיה גברה. שטראוס מדורגת כיום על-ידי שתי חברות הדירוג: S&P מעלות ומידרוג. דירוג האשראי שלה, AA פלוס או Aa2, הוא דרגה אחת (נוטץ') בלבד מתחת לדירוג המושלם. אלא ששתי החברות הכניסו בתחילת מאי את דירוג החברה לבחינה עם "השלכות שליליות". המשמעות היא שבפרק הזמן של שלושת החודשים הקרובים, הדירוג בהחלט עלול לרדת.

כך למשל ציינה סמנכ"לית מידרוג, רו"ח ליאת קדיש, בעבודת ההערכה לשטראוס, כי לאירוע הריקול בישראל "צפויה להיות השפעה מהותית על תוצאות החברה לשנת 2022". בסקירתה ציינה כי מידרוג תבחן את אומדני ההשלכות הכספיות על הדוחות הצפויים לרבעון הראשון, ובהמשך לשנה הנוכחית, ותדווח על כך בסיום הבחינה.

מידרוג שלחה יותר מרמז לגובה הדירוג, כשהיא מציינת כי היא "רואה את האירוע כבעל השלכה שלילית על סיכון האשראי של המנפיק, וזאת בשל הפגיעה ברווחיות כתוצאה מהשבתת המפעל והריקול למוצרים האמורים, עלויות פיננסיות נוספות - רגולטוריות ומשפטיות - והשפעות סיכוני מוניטין על הקבוצה".

עוד כתבות

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: עודד קרני

הלחצים על הנגיד ובית ההשקעות שמעריך: "הריבית עשויה לרדת מחר"

בנק ישראל צפוי לפרסם את החלטת הריבית מחר (ב'), שצפויה על פי רוב הכלכלנים להישאר על רמה של 4.5% ● עם זאת, בלידר שוקי הון מעריכים שהסיכוי שנראה כבר הפחתה מחר עומד על 65%

רשות המסים / צילום: איל יצהר

רשות המסים החמירה את הכללים ועוררה סערה: "עלולה לגרום לתאונות מס רבות"

תזכיר חוק חדש של רשות המסים קובע שמי ששהה בארץ למשך 75 יום בשנה - ייחשב לתושב לצרכי מס וכלל הכנסותיו בישראל ובחו"ל ימוסו ● המהלך צפוי להשפיע לרעה על ישראלים ברילוקיישן ותושבי חוץ שמרבים לבקר בארץ ● מהם עיקרי השינוי ואילו השלכות יהיו לו על תכנון מס עתידי? ● גלובס עושה סדר

דיפ פייק / צילום: Shutterstock

הרופא המוכר נרצח רגע לפני שעמד לחשוף "תרופת פלא"? פייק מוחלט

סרטון המשתמש בטכנולוגיית דיפ פייק מסתובב ברשת ובו ניתן לראות, כביכול, כיצד אלמונים יורים בפרופ' רענן ברגר מבית החולים שיבא ● מבית החולים נמסר כי: "פרופ' רענן חי בריא ושלם, ומדובר בזיוף חמור שנעשה ככל הנראה כחלק מקמפיין הונאה נרחב שבו מופץ מידע שקרי לציבור במטרה להונות ולהטעות"

חיסכון לכל ילד / אילוסטרציה: Shutterstock

מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד, מי קופת הגמל שבראש?

נתוני ביטוח לאומי שמתפרסמים היום מראים כי מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד ב-3.6 מיליון חשבונות, מאז שהחלה התוכנית ב-2017 ● אלטשולר שחם מובילים עם כמעט מיליון חשבונות חיסכון

הפגנה לשחרור החטופים בדרך בגין בירושלים / צילום: יעל גדות

בכיר ישראלי - התקבלה ההחלטה על יציאת משלחת לקטאר

ראש הממשלה בנימין נתניהו הורה הערב (שבת) על יציאת משלחת ישראלית לקטאר • טראמפ: "חמאס הגיב ברוח חיובית, אולי תהיה עסקה עד השבוע הבא" ● לראשונה: שני עובדי סיוע אמריקנים נפצעו בפיגוע של חמאס בעזה ●  50 חטופים - 638 ימים בשבי ● עדכונים שוטפים 

צ'רצ'יל מסמן V. ביום הניצחון על גרמניה הנאצית / צילום: Reuters, IMAGO/piemags via Reuters

לסיים מלחמה: עצתו הפיקטיבית של צ'רצ'יל לנתניהו

אבי הכישלון הגדול של המלחמה הקודמת הוביל את הבריטים אל חוף מבטחים, וזכה בסליחה ובהערצה. הוא הבין כי אנחת הרווחה חשובה יותר מתרועת הניצחון

סיכום שווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילום: AP

שמונה מניות עם הזדמנות ושתיים שכדאי להיזהר מהן - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בנק אוף אמריקה מפרסם רשימה של מניות מעניינות להשקעה ● הבורסה בתל אביב הפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ההצלחה של קת'י ווד ● וגם: האם יכול להיות שאחת הדרכים הכי יקרות להשקיע בשוק ההון היא גם הכי משתלמת?

עופר ינאי, שחר גרשון, נדב טנא, נועם פישר / צילום: שלומי יוסף

היחסים עלו על שרטון: מאבקי כוח וכסף טלטלו את מניית נופר אנרג'י

מצד אחד עופר ינאי, מייסד ובעלים אמביציוזי ששואף גבוה ולא נרתע מלבצע שינויים ● מולו צמד המנכ"לים של נופר, שהחזיקו מניות במאות מיליוני שקלים שאותן קיבלו מידיו במתנה ● גורמים בשוק מנתחים את שרשרת האירועים, שהובילו לסיום הדרמטי של השותפות ארוכת השנים בחברת האנרגיה המתחדשת נופר

עומסים בנתב''ג. המסלולים והתנועה האווירית סביב השדה לא הותאמו לגידול בישראל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המקום בנתב"ג עומד להיגמר. מאיפה נטוס?

עד 2040 צפוי נמל התעופה בן גוריון להגיע לקיבולת המקסימלית שלו, כ–40 מיליון נוסעים בשנה ● אלא שבמשך עשרות שנים מקבלי ההחלטות מתלבטים על המיקום האולטימטיבי של שדה בינלאומי נוסף, ובינתיים הכרעה סופית לא נראית באופק ● אילו אפשרויות כבר בשלב התכנון, מה מסכל אותן וכמה נשלם על הסחבת?

בניין אנבידיה בישראל / צילום: אנבידיה

אנבידיה יוצאת להשקעת ענק בישראל. כל הפרטים

אנבידיה מתכננת להקים קמפוס חדש בצפון הארץ שיעסיק אלפי עובדים חדשים ● לפי ההערכה החברה תוציא עד 500 מיליון שקל על רכישת הקרקע ועוד כ-1.5 מיליארד שקל על בניית הקמפוס החדש ● מדובר באחת מעסקאות הנדל"ן הגדולות ביותר בישראל שנוהלה אי פעם על ידי חברת טכנולוגיה זרה

חרדים בלשכת גיוס / צילום: מיטב ודובר צה''ל

צה"ל מסיר כפפות: המהלך הדרמטי לגיוס משתמטים - והאכיפה

עשרות אלפי צווי הגיוס שיישלחו, והמחסומים שיוקמו בכניסה לאזורים מיושבים ● שעות לפני יציאת המשלחת: השרים הצביעו בעד חלוקת סיוע הומניטרי לעזה ● דיווח: איראן הצליחה לפגוע ב-5 בסיסים של צה"ל ● צה"ל יירט טיל בליסטי ששוגר מתימן ● "האויב ממתין לשאננות": חמאס מזהיר את המחבלים לקראת הפסקת האש ● 50 חטופים - 639 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו / צילום: יוסי שחר

בזמן המלחמה: בכמה נמכרה דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו?

בשכונת עג'מי ביפו נרכשה דירת 4.5 חדרים בשטח של 86 מ"ר עם ממ"ד ושתי מרפסות תמורת 3.18 מיליון שקל ● הנכס עמד פחות מחודשיים על המדף ● המוכרים הם משקיעים שלפי רשות המסים קנו את הדירה ב־2016 תמורת 2.2 מיליון שקל ● ועוד עסקאות מהשבוע האחרון

חדשות הביומד / צילום: תמי בר ישי

ההשקעה החדשה של אסף גרניט: טכנולוגיה שמפחיתה את עליית הסוכר בגוף

ההשקעה החדשה של אסף גרניט היא בחברת כאליטק שפיתחה טכנולוגיה שמאפשרת לאכול ולהפחית את עליית סוכר בגוף ● חוקרים אבחנו במחקר חדש פרקינסון בשעוות האוזן ● גיוס של 23 מיליון דולר ל-Restore Medical בתחום אי ספיקת הלב ● אסקלה מדיקל גייסה 4.5 מיליון דולר לטיפול בצניחת רצפת האגן ● הלך לעולמו אחד מממציאי טכנולוגיית ה-CAR-T ● השבוע בביומד

בניין בנק ישראל / צילום: Shutterstock, Alon Adika

ראשי המגזר הקמעונאי קוראים לנגיד להפחית ריבית: "המשק על סף קריסה"

שורה של בכירים במגזר הקמעונאי, בראשם בעלי פוקס הראל ויזל, יחד עם נשיא לשכת רו"ח חן שרייבר, שיגרו לאמיר ירון מכתב בו קראו לו להפחית את הריבית מחר, באופן מיידי ומשמעותי ● "עסקים קורסים בזה אחר זה. הצמיחה נעצרת, האמון נשחק והנזקים הולכים ומעמיקים", כתבו ראשי המשק

מגדל המילניום בסן פרנסיסקו / צילום: ap, Eric Risberg

הבניין בסן פרנסיסקו התנדנד ועבר שיפוץ. מה קרה למחירים?

מגדל המילניום בסן פרנסיסקו עבר שיפוץ יסודי בשווי 100 מיליון דולר, לאחר שהחל לשקוע זמן קצר לאחר שהושק • אלא שלמרות הצלחת השיפוץ, מחיר הדירות בו ירדו ביותר מ־20%

חיים פייגלין, מנכ''ל צמח המרמן / צילום: כפיר סיון

מניות הבנייה טסו ומשקיעים בצמח המרמן דרשו שעזריאלי תשלם יותר

בחודש האחרון מדד ת"א-בנייה עלה בכ-40% ● כעת, מספר גופים מוסדיים מנסים לגבש מהלך עם דרישה להעלאת המחיר שבו תירכש חברת הבנייה הציבורית צמח המרמן על ידי קבוצת עזריאלי ● בין המוסדיים שמחזיקים בצמח המרמן, נמצאות חברות הביטוח הפניקס, הראל, כלל ביטוח, וכן קרן הגידור ברוש

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

בורסת ת"א ננעלה בעליות קלות; ישרוטל קפצה בכ-12%, סלקום ירדה ב-3%

מדד ת"א 35 עלה ב-0.3% ● השקל התחזק בחדות מול הדולר ● בוול סטריט נתוני התעסוקה מגבירים את החשש שהורדות הריבית מתרחקות ● מנגד, בארץ, הכלכלנים מעריכים שההקלה המוניטרית מתקרבת, אולי כבר ביום שני ● וגם: המניה שזינקה ב-1000% בשנה ועדיין צופים לה אפסייד

שלי הוד מויאל / צילום: חן מזרח

הכרישה החדשה: הדרך של היזמת שהייתה מעורבת כבר ב-27 אקזיטים

לפני 15 שנה אבא של שלי הוד מויאל נפטר בפתאומיות, והיא החליטה לעזוב את הקריירה בניו יורק ולחזור לארץ ● מאז היא הספיקה להקים קרן הון סיכון ובקרוב גם נראה אותה על המסכים בתוכנית "הכרישים": "במשך שנים הרגשתי שהיה לי הרבה מזל כשאנשים מסביבי העצימו אותי ודאגו לי - ורציתי לתת את זה גם לאחרים"

בובות לבובו מוצגות לראווה בחנות של פופ מארט / צילום: Reuters, Oriental Image via Reuters Connect

חיוך מטריד ששווה מיליארדים: בובת הפרווה שהפכה לטרנד וכבשה את העולם

לבובו, הבובה הפרוותית בעלת הבעת הפנים המעט קריפית, הפכה ללהיט גלובלי - ולפריט חובה אצל סלבריטאיות על, כמו ריהאנה וקים קרדשיאן ● היצרנית, חברת פופ מארט הסינית, הכפילה את הכנסותיה ב־2024 ובסין כבר הזהירו מהתמכרות לבובה המעוצבת

שטפון בטקסס / צילום: ap, Eric Gay

יותר מ-20 הרוגים בשיטפונות בטקסס, עשרות ילדות נעדרות

כ-20 ילדות ממחנה קיץ על גדות נהר הגוואדלופה נעדרות בשל הצפה של הנהר • הרשויות במדינה ציינו כי "אנחנו לא יודעים מתי הגשם ייפסק" • מושל טקסס פרסם סרטון של חילוץ באמצעות מסוק: "מחלצים מסביב לשעון"